Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pakolaisuuden houkute, hinta ja kirjanpito

(Hallituksemme laskee, että vuonna 2015 rajusti nousseen pakolaisuuden hintalappu suomalaisille olisi 800 – 1000 miljoonaa euroa |1. Voi olla, tai sitten – ehkä enemmänkin … )

[ … kansalainen Erkki on ihmetellyt miksi meille tänne Pohjan perille – EU-periferiaan singahti poikkeavan paljon väkeä. Erkki pohti ja ajatteli, että ehkä lauhkea ja hiljainen kansanluoteemme suosii nopealiikkeisiä ja usein sutkeja etelämaalaisia – unohtamatta ruotsalaisten ystävällistä viittoilua Tornion suuntaan

 … kansalainen Liisa laittoi merkille, että pakolaiset olivat paljolti maista, jotka olivat olleet kolonialismin ja siirtomaakauden ikeessä ja autuudessa. Samoin Liisa oivalsi, että noihin maihin, joista eniten tuli pakolaisia, olivat Yhdysvaltain pommittamia maita – Afganistan, Irak, Syyria ja ei niinkään Suomeen pieneltä osin Libya … ”

Pakolaiskysymyksessä on kaksi tärkeää seikkaa – houkuteltiinko heitä Suomeen ja miten noita arvio euroja on käytetty ja onko niistä karannut millainen osa ulkomaille, esimerkiksi kotiin lähetettyinä pakolaisten perheille ja sukulaisille.

 

NÄKÖKULMA I - Kehitysmaamäärärahat

[ … hiukan otsikon aiheen ulkopuolelta, mutta hitaasti vaikuttavana tekijänä merkittävä osa ylihuomisen pakolaisuutta ja mikä onkaan velvollisuutemme kehitysmaita kohtaan – lännenmiehenä ja jopa suomalaisina? ~ http://yle.fi/uutiset/avustustyontekija_kehitysyhteistyorahojen_leikkaaminen_pahentaa_pakolaiskriisia_euroopassa/9168382 - ]

Miten pidemmällä aikajänteellä vaikuttavat leikkaukset, jotka kohdistuvat kehitysyhteistyövaroihin? Onko meillä velvollisuuksia? Entä Euroopan Unioni, jonka jäseninä ovat kaikki suuret kolonialistit – Englanti, Espanja, Portugali, Ranska, Hollanti, Belgia, Italia ja hännän huippuna yllättäen Saksa.

 

NÄKÖKULMA II – Äidinkielellä ymmärrystä omassa isänmaassa

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150326-aidinkielella-ymmarrysta-isanmaassaan -

 

1.

Oleellinen kysymys: Houkuttiko pääministeri Juha Sipilän oman kodin avoimien ovien päivä kiihokkeena tulla Suomeen |2. Markkinoitua ovenavausta uutisoitiin ainakin Irakissa runsaasti |3. Olihan valtion pääministerin ilmoitus kuin kädenojennus hätää kärsiville. Avoimien ovien näyttävä markkinointi herätti myös närää ja katkeruutta – petetystä lupauksesta |4. Jälkeenpäin on ajateltu, että moni lähti alun vaarallisesta merimatkasta huolimatta Suomi - Finland Sightseeing: lle.

Moni on jo lähtenyt vapaaehtoisesti pois, koska Suomen valtio maksoi paluukustannukset lentoineen |5 – majoitus ja ravinto oli ollut ilmaista ja taskurahaakin oli kuulemma jaettu.

2.

Toinen oleellinen kysymys tässä inhimillisen hädän tapauksessa ovat kulut. Alussa mainittu 800 – 1000 miljoonaa euroa on suuri raha, ja se on lainattu ulkomailta – olemattomalla korolla, jopa miinuskorolla. Velka on kuitenkin maksettava.

Nyt kysytäänkin tutkimuksen perään, joka kertoisi miten tuo rahamäärä on käytetty ja kuinka paljon se loi työtilanteita suomalaisille ja kuinka paljon se siirsi ostovoimaa kotimaiseen rahankäyttöön ja ostovoimasiirtelyihin. Menikö tuosta rahamäärästä paljon maan rajojemme ulkopuolelle – jää tietona vielä tuntemattomaksi

 

Löytyykö tarinalle onnellinen loppu?

Kuka tai ketkä kertovat miten Juha Sipilän markkinoitu tervetuloa viesti vaikutti pakolaisten tuloon Suomeen, ja kuka sekä ketkä selvittävät pakolaiskustannusten kirjanpidon, joka voi olla jopa yllättävä myönteisyydessään. Oleellistahan on, että valtion näinkin myöntämä inhimillisen hädän torjuntaraha luo työtä, toimeliaisuutta, ostovoiman käyttöä ja rahan pyörimistä kansantaloudessamme.

EKSTRA

Helsingin Sanomat koettaa määritellä pakolaisen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1441704099104 - (9.9.2015)

Tekstilinkit

|1 Arvoituksellinen summa! ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001261557.html -

|2 Annan kotini turvapaikan hakijalle ~ http://yle.fi/uutiset/sipila_annan_kotini_turvapaikanhakijalle/8282743 - (5.9.2015)

|3 Näyttävää markkinointia ~ http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/318498-naiden-kaunotarten-kuvilla-suomesta-kerrotaan-turvapaikanhakijoille - (15.9.2015)

|3 Näyttävää markkinointia II ~ LINKKI – (al – Abariya 7.9.2015)

|4 Petetty pääministerilupaus ~ http://www.lansivayla.fi/artikkeli/420389-turvapaikanhakijat-syyttavat-asuntonsa-heille-luvannutta-juha-sipilaa-hs-olisimme - (7.8.2016)

|5 Pakolaiset poistuvat myös omin varoin ~ http://yle.fi/uutiset/suomesta_on_poistunut_vapaaehtoisesti_jo_lahes_3000_turvapaikanhakijaa__paluulippu_maksettiin_vain_harvalle/8627503 -  (27.1.2016)

|5 Vapaaehtoisia palaajia ~ http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ennatysmaara-ulkomaalaisia-on-palannut-kotimaahansa-vapaaehtoisesti/725647/ -

|5 Myös kalliita lentomatkoja ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001121136.html -  

 

PS Tässä toinen meidän oma sisäsyntyinen ongelma ja suuri inhimillinen hätä, joka pitää korjata ensi tilassa, jopa olisi pitänyt tehdä aiemmin kuin pakolaiset ryntäsivät maahamme. Miksi meillä ei voida yhtä määrätietoisesti pureutua tämän oman nuorisomme hätähuutoon – erityistoimenpitein ja tarvittavine vaikka velkarahoineen. Olisiko aika osoittaa omillemme huomiota ja huolehtimista – kukaan muu ei nuoristamme huolehdi kuin me itse, he eivät voi lähteä pakolaisiksi Irakiin, Syyriaan, Afganistaniin eikä muuallekaan! ~ http://yle.fi/uutiset/9169450 - Nämä nuoret ovat täällä keskuudessamme. Mitä hallituksemme tekee asian hyväksi?

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 88105

 

DOC Pakolaisuuden houkute_15092016 – Microsoft Word Starter

PVM 15092016

 

599

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Ilkka Luoma

[03092015]

" ... [ … kansalainen omassa ahdingossaan [2] – ilman kuoleman vaaraa – ihmettelee miksi huolehdimme sellaisista, joilla on jo isänmaa, jossa heidät tulisi tulla ymmärretyksi tuon isänmaan äidinkielellä a] – kansalainen edelleen ihmettelee missä kulkee vastuunoton, inhimillisyyden rajat ja velvollisuus, kun leikkaukset b] ahdistavat työtöntä, kun ei edes oma toimeentulo riitä normielämään … ]

[1] … tämä kuva on lohduton! ~ http://revolution-news.com/heartbreaking-images-of... - tuli kyyneleet, kun avasin linkin – älä avaa, jos olet herkkä!
[2] … loputtomat leipäjonot! c] ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144100388062... -

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö peräänkuulutti vastuuta [3], yhteisöllisyyttä yli rajojen ja inhimillisyyttä sellaisia kohtaan, jotka tulevat ”kuoleman kentiltä” – sukulaiset tapettuina, henkensä kaupalla – osan hukkuessa Välimeren aaltoihin, jossa demokratian laivat purjehtivat jo pari tuhatta vuotta sitten.

[3] Presidenttimme peräänkuulutti malttia ~ http://suomenmaa.fi/etusivu/7627588.html -

Tässä on toivottu pakolainen! ... "

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/pakolainen.html - alta!

.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Turvapaikanhakijoita voisi Suomessa auttaa paikallisrahalla. Se olis varmastin hyvä ratkaisu.

Ilkka Luoma

Hyvä idea. Näin ostovoimallinen raha jäisi pyörimään Suomeen, parhaimmillaan käyttöalueelle - esimerkiksi maakuntaan. Kansantaloudelle merkittävin tilanne on rahan liike, ei sen sen liika kasaantuminen tai karkaaminen oman talousalueen ulkopuoelle. Rahan liike aikaansaa työllistymistä eli toimeliaisuutta. Entä, jos pakolaiset tekisivät työllä ravintonsa ja kotinsa perustarpeet - saisivat sen normaalin rahan sijasta tarvittavat hyödykkeet elämiseen?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Hyvä idea ! Voisi laajentaa koskemaan myös perus-ja työttömyysturvan piirissä olevia suomalaisia. Saisivat sen normaalin rahan sijasta tarvittavat hyödykkeet elämiseen ? Masennus helpottaisi, kunto kasvaisi, terveys paranisi ja mikä parasta saisi virikkeitä elämäänsä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Omavaraistalous on aina ratkaisu, mutta tänä verkostoitumisen aikakautena se on liki mahdotonta - Pentti Linkola, mitä sanot?

Silti pitäisi osata tehdä jotain, joka kiinnostaa jotain toista, joka osaa sellaista mitä itse ei osaa!

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Työhän nyt varmasti olisi hyvä ratkaisu. Mutta nyt on muutenkin meneillään työn uudelleenjako ja sitä pitäisi työtä jakaa tasaisesti kaikille tarvitsijoille.

Vähentäisi liikaa byrokratiaa tuo paikallisrahan käyttö ja lisäisi omatoimisuutta. Tavallaan myös toisi esille missä tuotteissa ja palveluissa on kysyntää ja missä ei.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Nina on täysin oikeassa - nyt on meneillään maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu!

[2000]
" ... Meneillään oleva automaatio, materialistinen kasvupolitiikka, lisääntyvien voittojen vaade ja kehittyvien maiden vääjäämätön nousu pelinrakentajiksi syövät eurooppalaista valkoisen miehen perintöä ja luo henkistä degeneraatiota – on alkanut kaukoidän ja Kiinan1] vuosisata. Napaisuus on vaihtumassa. Söimme itseltämme kilpailukyvyn, ... toistaiseksi. On alkanut uuden ajan ajelehtivan pimeä henkisyyden 2] keskiaika.

Materialistinen elintasopyrky 3] keräsi koteihimme kulutustavaraa, käyttö- ja näyttötavaraa – paljolti myös Kiinasta, koska sieltä sai halvemmalla. Näin samalla tuimme kaukoidän toverien palkkarakennetta kohti suurempaa ostovoimaa. Olemme ostosuuntauksellamme ojentaneet suuremman kehitysapuvirran kuin kuunaan itse kehitysapu 4] – näin toimi tässä tapauksessa markkinatalous. Unohdimme kotimaisen työn arvon itsellemme.

TYÖ KARKAA KAUKOMAILLE

On kolme tai neljä pääsyytä, miksi me menetimme ensin bulkkisuoritetyötä ja sitten korkeajalosteista työtä halvemmille tovereille; meni ”laturia, meni selluloosaa, paperia sekä bulkkia” ja nyttemmin myös suunnittelutyötä:
1) Kiinan merkittävästi halvemmat palkkakustannukset kokonaisuutena
2) Markkinatalous etsii aina suurinta ja halvinta – pääsy maailman suurimmille markkinoille
3) Tuotanto on edullista siellä, missä ei tarvitse välittää ympäristöstä – menimme ”sontimaan” kaukoidän veljien taskuihin, koska mm. Kiinassa olivat olemattomat ympäristölait.
4) Työteliäämmät toverit, koska heillä ei ole toistaiseksi työnantajan näkökulmasta kasvua jarruttavia ammattiyhdistysliikkeitä vastuksenaan kasvattaa voittoja,
5) joka voisi olla se viides syy, miksi työpaikat karkaavat kauas taivaanrantaan - nousevan auringon maihin. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/u-maailmanla... -

...

[2013]

Vihdoin olemme hoksanneet, että olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 1] ja olemme myös ymmärtäneet, että aivan jokaisella maapallolaisella on oma isänmaa, sehän on maa ja valtio, jossa tulee ymmärretyksi omalla äidinkielellä. Hyvä!

Taustaa näille kahdelle radikaalille lupaukselle ---

Kuten tiedämme tämänkin, niin automaatio 2] ja tuleva massiivirobotisaatio 3] vievät työpaikkoja ihmisiltä – sekin on oivallettavissa, että menetettyjä työpaikkoja ei paikata kokonaan niillä kuuluisilla uuden aallon työtehtävillä, mitä automaatio ja robotisaatio ”lupauksissaan” luovat.

Tiedämme senkin, että automaation ja robotisaation takana on hiljalleen 'jotain oivaltava tietotektiikka', tietoliikenne ja sensorien verkosto, joilla kaikilla on yhteinen piirre – tuo piirre on puolijohteet. Puolijohteet ovat herkkiä voimakkaille magneettikentille – on laskettu, että EMP-pulssi 4] sekoittaisi kaikki mikropiirilliset järjestelmät, ja niitähän on paljon – sanoisinko pilvin pimein, jonne tietommekin karkaavat – pilvet kauas karkaavat. Niin.

.

Ilkka Luoma

[2015] Miksi Saksa ottaa pakolaisia?

" ... Saksa on tänään EU’ n voimakeskittymä. Kun Saksa ei saanut hallintaa asein – ottaa se sen nyt taloudella ja rahan voimalla [E1]. Saksa on voimansa tunnossa; vienti vetää – teknologia on huippua, aitosaksalainen on edelleen kurinalainen ja käskyille altis.

Saksalla on myös eniten europarlamenttipaikkoja – ja lisää tulee,

… koska Saksa saa uusia kansalaisia pakolaisista, jotka se valikoi huolella voimistamaan ja toimeliaistamaan 3] omaa kansantaloutta. Saksa ottaa yhä enemmän demokraattista päätösvaltaa Euroopan Unionissa ja euromaiden liitossa.

Saksalla on syynsä

Saksa Euroopan veturina 4] ja EU’ n maksumiehenä 5] haluaa asetella ’pelikortteja kentälle’ yhä enemmän tahtonsa mukaisesti, tosin kuuntelemalla, mutta haluten päättää. Saksa ei muun muassa halua USA-johteista Natoa vaikuttamassa kokonaisen maanosan turvallisuuspolitiikkaan. Saksa haluaa nähdä Euroopan Uralille saakka ulottuvana vyöhykkeenä 6] – talousalueena.

Venäjä on osa Eurooppaa

Saksa tietää tämän erittäin hyvin. Saksan kolmas valtakunta 7] (1933 - 1945) kävi maailman historian verisimmän ja kuluttavimman sodan Josif Stalinin Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941 – 1945 8]. Molemmat valtiot tietävät oikeasti mitä on totaalinen sota. Tämän vuoksi on loogista ajatella nämä kaksi valtiota Euroopan rauhan takuumiehiksi 9].

Kauppa on Saksan voima

Vielä muutamia vuosia sitten Saksa oli maailman suurin viejä, kunnes Kiina ajoi sen ohitse pari - kolme vuotta sitten 0]. Saksa tietää Kiinan voiman, Saksa tietää myös sen mihin nykyisen Venäjän pakkotoimet kaupallisesti johtavat.

Venäjä suuntautuu yhä enemmän Kiinaan, tarjoten maailman suurimpia raaka-ainevaroja Kiinalle. Saksa on erittäin kiinnostunut Venäjän markkinoista ja sen mineraali- ja energiavaroista. Saksa tarvitsee toimeliaisuutta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/miksi-saksa-... -

Ilkka Luoma

... Niin. Mitä vaikutti pakolaisten tuloon Suomeen, kun pm. Sipilä avasi näyttävästi vuosi sitten ovensa pakolaisille? Miksi Ruotsi ohjasi suuret määrät pakolaisia Haaparantaan ja siitä yli Suomen Tornioon?

~ http://yle.fi/uutiset/arvio_vastaanottokuluista_pe... -

.

Toimituksen poiminnat