Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Milloin suomalaiset saavat ensimmäisen terrori-iskun?

Otsikon kysymys on tyly ja valitettavasti ennakoiva, eikä sitä haluta käsitellä ääneen. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ilmaisee, että tapahtumat, teot ja latautunut jännite on heidän ”hanskassa” |1. Tosin nyt on kysyttävä se tuttu ja yleinen heitto: ”Onko hanska kuitenkin hukassa?

[ … kansalainen Erkki katsoi ihmetellen ruotsalaisten intoa ohjata konfliktivaltioiden pakolaisia ja parempaan pyrkijöitä Haaparannan kautta Tornioon ja suomalaisten lihapatojen ääreen. Suomi sai yli 30.000 pakolaista, joukossa paljon myös lapsia iältään yli 18 vuotta

 … kansalainen Liisa puolestaan arvasi, että pääministeri Juha Sipilän hyvää tarkoittava markkinointi-isku avata oman kotinsa ovet pakolaisille |2, tuottaa vielä hankaluuksia ja innostaa helpomman elämän etsijöitä – olihan olemassa tieto, että Suomessa on kaunista, rauhallista, puhdasta, yltäkylläistä – ja paljon vaaleita neitsyitä onnellistuttamaan vieraan elämää |3 … ]

 

Perussuomalaiset ovat maahanmuuttokriittinen puolue ja sen jäsenistössä on paljon väkevästi pakolaiskielteisiä, jotka heivaisivat oudot meille tuntemattomat tavat kauas rajoiltamme. Tämän isopomo Timo Soinikin joutuu tunnustamaan. PS sai aikaiseksi kabinettikeskusteluissa tiukennokset maahantulijoiden oleskelulupakäsittelyyn (muun muassa perheiden yhdistäminen) |4. Nyt palautettavia on paljon |5.

 

Runsaasti paluumuuttajia lihapatojen ääreltä – tekemättömyydestä ja tylsyydestä

[ - LINKKI - ]

Valtiomme ei käyttänyt hyväkseen ja pakolaisten eduksi heidän työpanostaan, kuin ehkä vain vähän – liian vähän. Allekirjoittaja tutustui muutamiin irakilaisiin – fiksuja, hyvin koulutettuja ja iloisen ystävällisiä ja ennen kaikkea valmiit tekemään mitä tahansa, vaikka koulutus olisi mahdollistanut tehtäviä, joihin meillä on jopa työvoimapulaa. Neljästä kaksi sai oleskeluluvan – kaksi saa lähteä.

 

Nyt entinen poliisipäällikkö varoittaa järjestäytymisestä

[ ~ http://yle.fi/uutiset/ex-poliisiylijohtaja_paatero_vastaanottokeskuksissa_on_alettu_jarjestaytya__vaarallisesta_ilmiosta_vaietaan/9149807 - ]

Tässä ei tarkoiteta ammatillista järjestäytymistä, vaan mahdollista ryhmittymistä tekoihin, mitä kansakuntamme ei ansaitse. Emme olleet kolonisaatiovaltio, emme ”löytöretkeilleet” puuttumaan vieraiden yhteiskuntiin varastamaan kultaa ja käännyttämään uskontoomme – mihin sen sijaan terrorismista jo osansa saaneet valtiot – Englanti, Espanja, Ranska |6 ja Belgia |7 – ovat saaneet perehtyä.

Me elimme omillamme – ensin ruotsalaisten nyrkissä, sitten itsenäisyyden polulle johtaneessa Venäjän tsaarin autonomiassa ja lopulta sotakorvauksien saattamana ja Neuvostoliiton bilateraalisen kauppavaihdon vaurastuttamana omaksemme – identiteetiltään aitosuomalaisiksi. Meille ei ollut pyrkyä, olimme kaukaisia, ei tänne haluttu tai tiedetty tulla.

 

Ruotsalaisten opastamana me saimme 30.000 pakolaisaallon, josta voi sikiintyä meille suuri ongelma, jopa katastrofi

ISIS on terrorijärjestö. Se valloitti itselleen kalifaatin toisten valtioiden maista. Nyt kalifaatti on henkitoreissaan, mikäli Venäjä Yhdysvaltojen kanssa käynnistää yhteiset toimenpiteet Syyriassa eliminoimaan tämän julmista otteistaan tunnetun ryhmän, on lopputulos jo nyt ennakoitavissa.

Terrorismi leviää entisestään Eurooppaan, EU - Eurooppaan ja jopa Suomeen, varsinkin, kun tiedämme meidän sotilaiden olevan jo taistelujen osapuoli Afganistanissa |8, Irakissa |9 ja jopa Afrikan Malissa |0.  

EU joutuu tiukentamaan yksilönvapautta, lisäämään poliisien toimintavaltuuksia ja armeijan käyttövoimaan turvaudutaan entistä helpommin – tämä tie voi johtaa ensin puolimilitarismiin, joka on EU’ n pyhien ja ideaalisten perussääntöjen vastaista.

 

Suomessa ei hallita tositilanteita, kun väkivalta karkaa käsistä

Meillä ei ole kokemusta mitä merkitsee fanaattisuus, kaikkensa antaminen jonkin pyhän tai epäpyhän vuoksi. Meillä ei hallita ammattimaista suoraan tappamiseen johtavaa väkivaltaa, jossa ei kysytä, vaan murhataan heti ja nopeasti.

Suoran toiminnan teot tekevät meille suuren, jopa hallitsemattoman ongelman, kun tekijä on valmis uhraamaan itsensä – aikaa torjuntaan ei jää, on kysymys sekunneista. Meillä ei ole sitä kokemusta mitä on jo Saksalla, Ranskalla ja Venäjällä; he ovat tottuneet terrori-iskuihin ja osaavat jo jopa aistia niitä etukäteen!

 

Nyt poliisimme toimintaedellytyksiä on leikattu liikaa

Poliisille on annettava kaikki se tuki, rahoitus ja koulutus, mitä tähän uuteen tilanteeseen tarvitaan. Nyt on koulutettava lisäksi maakuntajoukot alueelliseen turvaamis- ja pelastustehtäviin. Ei ole kaukaa haettu jopa Suojeluskunta-ajatuksen perustamista uudelleen. Suomen kansa tarvitsee turvan ja takeet sen onnistumiseksi. Meille on luotava systemaattisesti terrorismin torjuntaoppi, estovalmius ja käsittelyosaaminen.

 

Meidän on nyt tuotava kaikki sotilaamme pois konfliktialueilta

Suomi on YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta |*, tai on ainakin ollut. Meidän ainoa käynnistäjä konfliktiselvittelijäksi lähtee YK’ sta, ja vain YK-mandaatilta. Me emme ole mukana Nato-operaatioissa, emme Yhdysvaltain johtamissa taisteluoperaatioissa. Meitä ei tule sotkea Yhdysvaltain sotiin, nuo jatkuvat sodat eivät kuulu meille – kuten ei myöskään itäisen naapurin konfliktialueet.

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html -

 

On aika toimia!

Keskustelut ovat ohitse, on aika toimia. Meidän on irrottauduttava liittoutumattomuuden täydelle tielle. Meidän tehtävä ja rooli voisi olla välittäjä ja rauhanneuvottelija. Ammattimainen osaaja, jonka palveluita kysytään ja meitä pyydetään sovittelijaksi – kaikkien osapuolien taholta.

Emme tunnusta mitään väriä, vain puolueeton toimija voi pysyttäytyä konfliktien ulkopuolella. Meidän on oltava uskottava ja luotettava toimija, jonka palveluksia arvostetaan ja halutaan. Tämä on suomalaisten ja Suomen tie – emme ole vastakkain asettuja, vaan yhdistäjä, yhtenäisyyden rakentaja.

 

EKSTRA

Nyt kasataan pommia ja pommille syntyy sytytyslanka Irakista, jossa suomalaiset sotilaat ovat taistelujen osapuoli, olkoonkin, että virallisesti on ilmoitettu, että he tukevat ISIS - vastaista taistelua.

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001262922.html -

 

Tekstistä linkkinumerot

|1 Päivi Nerg: Ei järjestäytymistä ~ http://yle.fi/uutiset/paivi_nerg_ei_viitteita_jarjestaytymisesta_vastaanottokeskuksissa/9150633 -

|2 Sipilä – kotini pakolaisille ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000987558.html -

|3 Irakilaista uutisointia ~ http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/318498-naiden-kaunotarten-kuvilla-suomesta-kerrotaan-turvapaikanhakijoille -

|4 Perheiden yhdistämistä vaikeutetaan ~ https://www.intermin.fi/download/65225_Perheenyhdistaminen_HE-luonnos_2701.pdf?eaf25306619ed388 -

|5 Käännytettäviä on paljon – hyvin paljon ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1453960108555 -

|6 Ranskassa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.html -

|7 Brysselin kostoisku ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html -

|8 Suomi on osapuoli Afganistanissa ~ http://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suomi_on_sodan_osapuoli_afganistanissa/3-7576280 -

|8 Miksi me olemme Afganistanissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html -

|9 Olemme Irakissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sotaan.html -

|0 Olemme myös Malissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-afrikasta.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 88233

DOC Milloin suomalaiset saavat ensimmäisen terrori_17092016 – Microsoft Word Starter

PVM 17092016

836

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Resurssipula, lisää poliiseja ja/ tai maakuntajoukot so. Suojeluskunnat perustetaan uudelleen.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ex-pol... -

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

" – fiksuja, hyvin koulutettuja ja iloisen ystävällisiä ja ennen kaikkea valmiit tekemään mitä tahansa, vaikka koulutus olisi mahdollistanut tehtäviä, joihin meillä on jopa työvoimapulaa. Neljästä kaksi sai oleskeluluvan – kaksi saa lähteä."

1. On huomattava, että tuntemasi irakilaiset tulivat hakemaan turvapaikkaa, ei työpaikkaa. Työpaikka Suomesta on hankittava ennen, kuin saapuu EU:n ulkopuolelta Suomen kamaralle.

2. On moraalisesti väärin antaa irakilaisille lupauksia työpaikasta, saatikka järjestää työharjoitelua ennen, kuin heille on myönnetty oleskelupaa. Herätetään vain pettymystä ja vääriä odotuksia molemmin puolin.

Ilkka Luoma

Aivan ensiksi korostan, että kyseessä oli vain neljä irakilaista, eikä siitä voi vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä - ainakaan keskiarvoksi.

Harri on sinällään oikeassa - prosessin pitäisi mennä kaikille yhteisessä käsittelyjärjestyksessä.

Herää toki kysymys, miksi prosessit kestävät niin pitkään - selite on byrokratia, aivan.

Sovittu menettely olisi pitänyt olla alusta saakka tuon pakolaisiksi tulleen työvoimamahdollisuuden hyödynnös - vaikka idealla, että työllä maksetaan osa kuluista! Olisiko tämä estänyt nyt rehottavan kyllästymisen, ikävystymisen ja hermostumisen sekä alkaneen radikalisoitumisen.

Ainakin nämä neljä ilmaisivat, että olisivat olleet heti valmiit tekemään mitä tahansa työtä!

.

Ilkka Luoma

Pakolaiskriisi YK 71 yleiskokouksen eräs topicaihe!

~ http://yle.fi/uutiset/maailman_johtajat_keskittyva... -

Meillä on syytä vahventaa poliisien toimintaedellytyksiä - kaiken varalta!

~ https://www.facebook.com/groups/363304347037588/ -

.

Ilkka Luoma

KOROSTE

A Nyt kasataan pommia ja pommille syntyy sytytyslanka Irakista, jossa suomalaiset sotilaat ovat taistelujen osapuoli, olkoonkin, että virallisesti on ilmoitettu, että he tukevat ISIS - vastaista taistelua.
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000126292... -

B Maailman johtajat keskittyvät pakolaiskriisiin ja Syyriaan
~ http://yle.fi/uutiset/maailman_johtajat_keskittyva... -

C Pakolaisuuden hinta meille, heille ja maailmalle
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/pakolaisuude... -

Risto Laine

Olen miettinyt viranomaisten lausuntoja ja taustalla on varmaan hyvää tarkoittava tiedotus, ettei anneta julkisuuteen kaikkea mitä tiedetään ja näin säilytetään jonkinlainen yhteiskunta rauha.

Mitä tulee näihin yksityisiin vokkeihin, niin herää kysymys: Onko henkilökunta ammattitaitoista, joilla on kriisinhallinnasta kokemusta ja ihmisistä. On annettu jo tietynlaista lausuntoja että henkilökunta käy äärirajoilla ja on väsymystä havaittavissa.

Mitä nyt sitten tarkoitetaan tuolla "järjestäytymisellä" niin olen saanut sellaisen käsityksen, että sitä tapahtuu ja se kohdistuu meidän rajojemme ulkopuolelle mm. Syyriaan yritetään värvätä jengiä. Saatan jopa olla väärässäkin, mutta kuitenkin tälläinen kuva minulla.

Ilkka Luoma

Pahin skenaario on se, että Suomessa jo asuneet ja esimerkiksi Irakissa/ Syyriassa taisteluissa isisin puolella käyneet kohtaavat pettyneet ja radikalisoituneet pakolaiset, joille ei myönnetty oleskelulupaa!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...isisin puolella käyneet kohtaavat pettyneet ja radikalisoituneet pakolaiset, joille ei myönnetty oleskelulupaa!"

Ilkka,
kirjoittelet niinkin paljon, joten kannattaa olla tarkempi terminologian kanssa:

Jos kysymyksessä on todelliset pakolaiset, he saavat turvapaikan eli oleskeluluvan.

Jos taas laittomasti tulleet ovat ns. elintasopakolaisia, he eivät saa oleskelulupaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Teoriassa ja sanallisena esityksenä olet täysin oikeassa, mutta "vajavainen ihminen" ei osaa aina jaotella näitä sinällään selviä ryhmiä ...

Ilkka Luoma

Kotoperäistä toimintaa --

TÄLLAINEN ON SVL: VÄKIVALTAINEN NATSIJÄRJESTÖ
Suomen vastarintaliike (SVL) on pienestä koostaan huolimatta syyllistynyt useita kertoja väkivallantekoihin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822336024_u...

Ilkka Luoma

Talouden ahdingon lisääntyessä ulkoiset tekijät alkavat hiertää. Oikeutettua vai oikeudetonta?

Hussein al-Taee:

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822334362_u... -

Ilkka Luoma

TYKS: Kahdeksan puukotuksen uhria tuotu sairaalaan – yksi kuollut

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005331748.html -
.
...
... Nyt tarvitaan suomalaista yhteishenkeä! Oli kyseessä terroriteko tai ei. Koneisto pyörimään.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi... -
.
16:02 ACT
15:44 INF (T)

Toimituksen poiminnat