Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Tämän päivän Robin Hoodit – Bill Gates ja Mark Zuckerberg

  • Annatko lahjoituksen kerjäläiselle, joka on tullut EU-rajojen sisältä - koetko solidaarisuutta?
    Annatko lahjoituksen kerjäläiselle, joka on tullut EU-rajojen sisältä - koetko solidaarisuutta?
  • Vai annatko lahjoituksen kuparimiehelle, joka ilmeettömänä odottaa kolikkoasi.
    Vai annatko lahjoituksen kuparimiehelle, joka ilmeettömänä odottaa kolikkoasi.
  • Entä solahtaako lahjakolikkosi katusoittajille, joiden musiikki saattaa hyväillä mieltäsi ja tuottaa iloa päivääsi.
    Entä solahtaako lahjakolikkosi katusoittajille, joiden musiikki saattaa hyväillä mieltäsi ja tuottaa iloa päivääsi.

Yle Aamu - TV kertoi 22. syyskuuta 2016, että Facebook’ in pääomistaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg lahjoittaa vaimonsa ja itsensä nimissä olevan säätiön kautta 2,7 miljardia US – dollaria lääkkeiden ja sairaalatekniikoiden kehittämiseen |1

[ … kansalainen John tietää Yhdysvalloissa, että lahjoitukset antavat veroetuuksia, ja näin lahjoittaminen eli yksilötasoinen tulonjakaminen on taloudellisesti myös järkevää, John on oivaltanut hymyillen, että win – win

 … kansalainen Alice oivalsi, että niin Bill Gates kuin Mark Zuckerberg ja monet muut ovat keränneet tähtitieteellisen omaisuuden juuri pienistä rahavirroista, jotka ovat lähtöisin kansalaisilta, heidän sangen pieninä kertasuorituksina – suoraan tai epäsuorasti. Alice tiesi, että miljoonat purot tekevät kuohuvat virrat ja kosket … ”

Yhdysvalloissa on paljon lahjoittajia. Lahjoitus on osa amerikkalaista elämänmuotoa |E – se jakaa, jolla on yllin kyllin. Tapahtuuko se sisähäpeästä, anteliaisuudesta, raadollisesta pyrkyryydestä etusivujen pinnalle peittämään rujoja liiketoimia tai onko se sittenkin hyväntekeväisyyttä ja yksilön ”veronjakoa” eli tulontasausta Roope-sedän rahasäiliöstä, jottei säiliötä tarvitse liian usein laajentaa – jää kansalaisten ja lukijoiden arvioitaviksi.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/facebookin_perustaja_antaa_27_miljardia_euroa_terveyden_edistamiseen/9183993 -

 

Bill Gates ilmoitti jo kauan sitten, että jakaa liki kaiken – jättäen vain neljä miljardia

[2006]” … Gates jakaa omaisuuttaan runsaalla kädellä; malariaohjelmiin Aasiaan ja Afrikkaan kuin myös Helsingin kaupungin kirjastotoimelle. Gatesin laskennallinen omaisuus lienee noin 40.000 miljoonaa euroa. Hän on luvannut jakaa siitä 90 %. Neljä miljardia eläkkeeksi ja lapsien turvaksi riittänee. Moniko suomalainen jakaa omaisuudestaan 90 % yleishyödyllisiin kohteisiin? Tosin runsaudesta on helpompi jakaa kuin niukkuudesta. Missä menee runsauden ja niukkuuden raja? 

Bill on myös vihattu mies. Hän aloitti varakkaan lakimies isänsä tuella niin sanotusti autotallista. Hän ja luottomiehensä osasivat neuvotella tuon - ja tämän ajan jättiläiseltä IBM:ltä historiallisen sopimuksen, jota IBM ei ymmärtänyt, mutta Bill ymmärsi. Daavid ja Goljat kohtasivat. IBM ei uskonut henkilökohtaisiin tietokoneisiin, Bill uskoi. … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/06/tmn-pivn-robin-hood-jakaa-itseltn.html

 

Facebook on räjähtänyt uudeksi ilmiöksi, yhdistäjäksi ja kansalaisäänitorveksi

[ Naamakirja muuttaa kaiken voi, tai sitten ei ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62428-naamakirja-avasi-tavalliset-ihmiset - ]

Zuckerberg iski kultasuoneen. Hän oivalsi, että yliopiston kampuksella saanut helposti yhteyttä toisiinsa, kun teki mieli juhlia tai muutoin viettää hauskaa. Mark keksi nettipohjaisen ”puhelinluettelon” – loppu onkin jo lähihistoriaa ja nyt miljoonat kasaavat omaa henkilökohtaista ”puhelinluetteloaan” ja samalla päiväkirjaa ja kansalaiskanavaa. Mark teki palveluksen maailmalle ja maailma kiitti.

Nyt Zuckerberg kiittää |2 ja jakaa paljostaan 2,7 miljardia hyväntekeväisyyteen. Mark liittyi nyt näin monien aiempien lahjoittajien joukkoon – joista kuuluisin lienee ikkunoiden Bill Gates.

|2 ~ http://yle.fi/uutiset/zuckerberg_sai_tyttovauvan__lupaa_lahjoittaa_facebook-omistuksestaan_99_prosenttia_pois/8496107 -

 

Onko meillä Suomessa lahjoittamisen kulttuuria?

Kyllä on, kansan karttuisa käsi keräsi Lastensairaalalle puuttuvat miljoonat – hyvään asiaan |3. Keräyksen junailijana toimi ja toimii (?) nykyinen ministeri Anne Berner. Nyt karttuisan käden kansakunta odottaa Annelta tilinpitoa ja tasetta kuinka tämä Lastensairaala kaikkiaan rahoitettiin, omistettiin, vuokrattiin sekä kuka/ ketkä maksaa/ maksavat ja kenelle/ keille, mistäkin.

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/lastensairaala-yhdistaa-suomalaista.html

Bernerin junailemana lapsemme saavat uudet ja modernit tilat vaikeiden sairauksien hoitoon ja parantamiseen/ parantumiseen. Valtiollamme ei ollut riittävästi varoja tämän erityisen tärkeän projektin hoitamiseksi – nopealla aikataululla. Kansa riensi apuun.

Rientävätkö nyt maamme hallitus ja valitsemamme edustajat kansan apuun, kun syrjäytyneitä, ajelehtivia nuoria, pitkäaikaistyöttömiä ja yhä sairaampia on vieläkin enemmän. Valtiomme otti inhimillisyyslainaa ulkomailta kustantaakseen pakolaistulvan |4, joka saapui Ruotsin kautta maahamme; olisiko nyt syytä ottaa omillemme tätä samaa inhimillisyyslainaa, vaikkapa ajelehtien nuorten aktivoimiseksi |5 työ- ja opiskeluelämään?

|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/pakolaisuuden-houkute-hinta-ja.html -

|5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html -

*

 

- Tarvitaanko meilläkin yksityisten lahjoittajien kulttuuri ja olisiko valtion säädettävä riittäviä vero- ynnä muita etuuksia lahjoitusten tekemisen järkeväksi ja tuottoisaksi lahjoittajilleen sekä tämän myötä hyödyksi lahjoitusten kohteille?

|E ~ http://yle.fi/uutiset/zuckerberg_jatkaa_pitkaa_perinnetta__monenkirjavat_miljardoorit_lahjoittavat_maailmalla_omaisuuttaan/8496560 -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL | US | PZ | VU | BL | T | BL | BLOG 88447

DOC Tämän päivän Robin Hoodit_22092016 – Microsoft Word Starter

PVM 22092016

597

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Kymen Sanomat oikaisi: ”Ea Mannerkorven kolumnissa (Kymen Sanomat 9.5.) esitettiin väite, jonka mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin yritys Vallila Interior ”nettoaa pyyteettömyydellään lastensairaalalta miljoonien vuotuiset vuokratulot”. Väite ei pidä paikkaansa. Vallila Interiorilla ja HUS:n kiinteistöyhtiöllä ole mitään tekemistä toistensa kanssa, vaan ministeri Berner on ollut mukana keräyksessä yksityishenkilönä.
Sairaalan rakentamiseksi rahaa kerännyt Uuden lastensairaalan tukisäätiö antaa HUS:lle lastensairaalan veloituksetta käyttöön, lukuun ottamatta sitä osaa, jonka säätiö rahoittaa velalla. Siitä osasta HUS maksaa vain pääomavuokraa. Säätiölle ei kerry tästä tuottoa. Kun laina on maksettu pois, saa HUS lastensairaalan vastikkeetta käyttöönsä.”

Ilkka Luoma

Kuulostaa hyvältä. Nyt kansalaiset odottavat itse Bernerin tilinpäätöstä kaikkine erineen, tuloineen, menoineen - vuokrineen, tonttiomistuksineen, sairaalan ylläpitoineen jne --- kansa otti asian omakseen ja keräsi puuttuvat varat ja siksi sille olisi kohteliasta itse keräyspäällikön kertoa tilinpäätös ;)

Ilkka Luoma

[lainaus Talouselämä lehdestä]

Supercellin suomalaisomistajat säätiöivät 200 miljoonaa euroa syrjäytyneiden nuorten tukemiseen ... " ... "Ammatillisesta koulutuksesta valmistuu paljon ihmisiä suoraan kortistoon. Pitäisi miettiä, vastaavatko koulutuslinjat työelämän tarpeisiin, jos joltain aloilta jopa 30 prosenttia valmistuneista jää suoraan työttömäksi. Kokonaan koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten osuus on pienempi."

"Syrjäytyminen tunnistetaan jo peruskoulussa, mutta siellä ei pystytä ottamaan koppia erityistä tukea tarvitsevista nuorista."

Ulla Nord johtaa Me-säätiötä, jonka tavoitteena on vähentää lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista Suomessa. Säätiön ovat perustaneet Supercell-miljonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja yksityishenkilöinä.
Viime kesänä säätiö myi pääomanaan olleet Supercellin osakkeet ja sai niistä noin 200 miljoonaa euroa. Tänä vuonna säätiö rahoittaa hankkeita noin kahden miljoonan euron arvosta, ensi vuonna jo enemmänkin. ..." Talouselämä ja Me-säätiön uusi toimitusjohtaja Ulla Nord.

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nu... -

.

Toimituksen poiminnat