Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Tanskalaiset suojelevat hyvinvointivaltiotaan

  • Frontex valvoo myös merirajoilla ja on pelastanut tuhansia venepakolaisia Välimereltä.
    Frontex valvoo myös merirajoilla ja on pelastanut tuhansia venepakolaisia Välimereltä.
  • Onko maailma oikeudenmukainen - miksi meillä on näin ja noilla muila noin. Vapaata tanssia - Maailma kylässä!
    Onko maailma oikeudenmukainen - miksi meillä on näin ja noilla muila noin. Vapaata tanssia - Maailma kylässä!
  • Meidän on autettava hätää kärsiviä jo heidän kotimaassaan. Vesi, sen puute ja puhtaus on sotien aiheuttaja.
    Meidän on autettava hätää kärsiviä jo heidän kotimaassaan. Vesi, sen puute ja puhtaus on sotien aiheuttaja.

Uutisointi kertoo Tanskan kiristävän pakolaispolitiikkaansa |1 – nyt halutaan varata mahdollisuus käännytykseen heti rajalta, eikä Tanska ota toistaiseksi edes kiintiöpakolaisia – Yle Aamu - TV 23.syyskuuta 2016.

[ … Suomessa Erkki mietiskeli miksi ruotsalaiset auliisti ohjasivat maahansa tulleita lähinnä Lähi-idän pakolaisia Haaparantaan ja sieltä rajan yli Suomen Tornioon. Erkki pohti, että ruotsalaiset tuumivat, että Suomenkin on otettava osuutensa, olihan Suomi ikään kuin Ruotsin selän takana itäisessä periferiassa

 … kansalainen Liisa taas ajatteli, että Tanska joviaalina valtiona oli tullut rajallensa, mitta oli täyttynyt ja käynnistyi reviiripuolustuksen moodi. Itse luotua hyvinvointia ja maallista autuutta ei jaettaisi enempää ja että omistamme pidetään jatkossa parempi huoli … ”

 

Tanska Saksan jatkeena oli aiemmin jyrätty eurooppalaisin voimin – Saksan rynnistyksenä 1940. Samaan aikaan Tanskakin otti suomalaisia sotalapsia |2, osoitti näin pohjoismaista solidaarisuutta – ikään kuin viikinkiyhteisönä, vaikka Suomi on kaukana Tanskan mentaliteetista ja elämän käsitteistöstä. Suomi on aivan omansa ja Tanska on Keski-Euroopan vaikutteille altis ja hyväksyväinen, silti omine erikoisuuksineen.

|1 ~ http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2297977 -

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9169767 -

|2 ~ http://www.tampere.fi/ekstrat/vapriikki/nayttely/ristivalotuksia/kirsti/sivu.htm -

 

Tanska ottaa irtiottoa EU yhteisön keskinäissopimuksista

Toinen EU – valtio Unkari rakentaa jo erottautumisaitaa, eikä Itävaltakaan ”saksalaissolidaarisuudella” pakolaisia/ elintasopakolaisia enää katso. Itse Saksakin jo kanslerinsa Angela Merkelin katumuksin pyörtää pakolaisten sisäänottokykyään |2 – oliko miljoona jo liikaa, halpaa työvoimaa hamuavalle EU’ n talousjättiläiselle – sen osavaltio ja muut vaalit sitten lopullisesti sinetöivät.

|2 Liittokansleri Angela Merkel: ”Jos voisin, kääntäisin aikaa taaksepäin” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1474258674192 -

 

Kysymys on reviiripuolustuksesta

[ reviiripuolustus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html - ]

Rasismia sanana käytetään herkästi väärissä paikoissa. Rasismi puhtaana ilmiönä on yksiselitteisen tuomittavaa, jopa toistaiseksi ulkoministeri Timo Soinikin tuomitsee aidon rasismin selkein sanoin. Sen sijaan äärijärjestöjä (mitä ne muuten ovat – tarkasti mietittynä?) Soini selostelee sisäkilpailijansa Jussi Halla-ahon kanssa ristikkäin. Soini sanoi – saa tutkia, Jussi EU – Brysselistä julisti, ettei tarkkaan tehtyä yhteisö- ja yhdistystutkimusta voida tehdä rikkomatta lakia – niin tai näin, Jussi on reviiripuolustaja. |3 Timo Soinista ei aina ota selvää.

Halla-aho Verkkouutisissa ~ http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/halla%20aho%20media-55488

|3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-maahanmuuton-sijasta-kyseessa-on-reviiripuolustus - [2011 - 163]

 

Tanska suojelee nyt omiaan

Ehkä voileipäkansa miettii, että nyt on tehty riittävästi maailmasolidaarisuuden eteen. Onhan vapaakaupunki Kristianissakin jo mellakoitu ja yhteiskuntarauha on järkkymässä. Epäillään, että joutilaat pakolaiset aikaansaavat uutta hermostuneisuutta, jo toimettomuudessaan.

Normaali ihminen haluaa olla osallisena toimeliaisuudessa; tehdä työtä ja osallistua – kokea tarpeellisuutta ja hyväksyntää. Myös pakolaiset ovat ihmisiä ja haluavat mukaan yhteisöihin, nyt kysytäänkin kuka ja ketkä osaavat kotouttaa!

 

Jännitteet eri kulttuurien välillä

Lähi-itä, jossa nyt soditaan, erityisesti Syyriassa, on tavoiltaan, uskonnoltaan ja historialtaan aivan eri junassa kuin me täällä Pohjoismaissa – puhumattakaan meidän itäpohjoisen nurkasta – idän karhun jatkeena Suomenniemellä olevasta Suomesta.

Tanska on samassa tilassa, se on Saksan niemimaan jatke pussiin, johon ei enää työnnetä pakolaisia – näinkö tanskalaiset ovat, ehkä EU – vastaisesti, päättäneet? Mekin olemme täällä Suomessa niemimaan loppuosa ja Lapissa Venäjältä työntyi junailtuna tai sattumalta esivaroituspakolaisia, jostain merkiksi, mitä meillä ei saateta ymmärtää?

 

Tanska pysyy tanskalaisena

Nyt voidaan sanoa, eräs tulenkestävä totuus: ”Maailmassa on jokaiselle ihmiselle juuri se oikea isänmaa, jossa hän tulee toimeen omalla äidinkielellään” |4 – näillä mennään ja lännenmiehen on lopulta hyväksyttävä tosiasia, ettei hän edusta kuin 20 prosenttia maapallon väestöstä ja ettei tällä ole enää oikeutta mennä puuttumaan vieraiden valtioiden omiin sisäisiin asioihin ja ongelmiin.

|4 Visio itsenäisyydestä maailmanlaajuisesti ajatellen on lause jokaiselle maailman ihmiselle: ”Kullakin ihmiselle on oma ja rakas isänmaa, jossa hän tulee toimeen omalla äidinkielellään – saa ymmärrystä ja huolehdintaa siellä, missä oma suku asuu

 

Pääsäännön mukaan jokainen itsenäinen valtio huolehtii omat juttunsa, ja erityisesti ydinasesuurvallat voivat pysytellä poissa noista valtioista. Väitän painokkaasti, että kokonaisturvallisuus on parempi, kun erityisesti Yhdysvallat pysyy poissa maailmalta sotakoneineen ja keskittyy vain kaupankäyntiin, kuten kaikki muutkin valtiot.

Ahkera kauppamies ei ehdi sotia, ja sodat ovat perussyy pakolaisongelmaan ja nyt Tanskan tekemiin päätöksiin padota hallitsematon pakolaisaalto – vaikka se kuinka pahalta sydämissä tuntuisi.

 

EKSTRA – Pahaolo sairastuttaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/pahaolo-sairastuttaa.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | PZ | BL | BL | T | BLOG 88518

DOC Tanskalaiset suojelevat hyvinvointivaltiotaan_23092016 – Microsoft Word Starter

PVM 23092016 – 08:38

646

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Ilkka Luoma

"Kidutettu, koulutettu ja kristitty. Nämä ovat piirteitä, jotka tekevät turvapaikanhakijasta hyväksyttävän, paljasti 15 Euroopan maan asukkaiden asenteita kartoittanut tutkimus. ... " [TIEDE]

~ http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/eurooppalais... -

.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Sen verran pitää mainita lopusta, että sota ei ole perussyy pakolaisuuteen vaan sota on vasta se viimeinen laukaisija. Syy taustalla on liiallinen väestömäärä ja nuorten suhteettoman suuri osuus väestöstä. Tuolla Irakissa ja Syyriassakin väestö on viisinkertaistunut 50 vuodessa.

Lisäksi karttaa katsoessa usein unohtuu, että monen valtion alueella hedelmällisen maan osuus on todella pieni, vaikka maata riittääkin. Onpa ihme, että ongelmia tulee.

Eihän ne USA & kumppanit toki auta asiaa.

Ilkka Luoma

Eero, oletpa oikeassa. Sota on lopullinen käynnistäjä ja/tai kärsimyksen lisääjä. Syyriassa esimerkiksi konflikti alkoi vedestä, ja sen puutteesta - Syyriaa kohtasi vuosina 2008-2011 mitatun historiansa pahin kuivuus, joka ajoi maaseutuväestön kaupunkeihin ja siitähän syntyi kaaos, joka repesi - se taas loi kapinallisille oivan lähtökohdan startata yritys vallankumoukseen, jota ulkoa rahoitettiin ja aseistettiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tanskalaiset järkimiehiä, eivät suostu komission käskyteltäviksi. Suomen poliitikot ovat täysin munattomia komission edessä, osavat vain hokea, kyllä, kyllä.

Ilkka Luoma

Jarmo, juuri näin. Tanska kantaa parhaiten näin kortensa kekoon, ettei synny terrorismille tilaa! Pitävät maansa hallinnassa ja huolehtimalla nyt ne pakolaiset, jotka ovat jo maassa.

Ilkka Luoma

Tämäkin osoittaa tanskalaisilta vastuunkantoa ---

~ http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/tanska-ei-ai...

Entä ruotsalaisten ohjaamat pakolaiset Haaparantaan ja sieltä Tornioon?

.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On tässä vaiheessa hyvä huomata Ruotsin kiristynyt politiikka, joka tarkoittaa käytännössä käännytystä monille. Käännytettävät vaan eivät suostu lähtemään vapaaehtoisesti. Menevät maan alle, ja kun eivät Tanskaan, tai Norjaan pääse, niin Suomeen pääsee kätevästi.

Pikajunalla Haaparantaan ja sitten tyhjälle Tornion raja-asemalle ja hups. Ollaankin Suomen lihapatojen ääressä ja avustusta hakemassa jollain verukkeella. Lisäksi Suomeen kai on ennustettu tälle vuodelle n. 20 tuhatta turvapaikanhakijaa, viimeisimmän ennusteen mukaan ?

Meni päällekkäin blogistin kanssa, mutta olkoon vaikka vastauksena tämä :)

Ilkka Luoma

Hyvä huomio ja arvokas kommentti lisäämään topicketjun lukuarvoa :)

Ilkka Luoma

Huomenna näemme Helsingissä miten meillä suojellaan omaa isänmaatamme.

Toimituksen poiminnat