Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ensin Olli Immosen ja nyt Teuvo Hakkaraisen taistelu

Media jyskyttää nyt innolla hallituksen yksimielisyyttä poistaa vihapuheet, rasismi ja ääriliikkeet. Oikeusministeri Jari Lindström: ”Kaikki äärijärjestöt joutuvat tarkasteluun” – ilmeisimmin kuitenkin myrsky tyyntyy vesilasissa, ennen kuin alkaakaan. Nyt värikäs edustaja ja sahuri Teuvo Hakkarainen puristuksissa

 

Mitä vastaan ja minkä puolesta hakkaraislaiset ja immoslaiset käyvät taistoaan?

[ ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201609270153326_uu.shtml - ]

Nyt kuitenkin Hakkarainen joutunee syyteharkintaan – ”viharikoksista”, painottuen kiihottamisesta kansanosaa kohtaan. Mene ja tiedä, mikä olisi reviireihin tottuneen ihmispopulaation kannalta se paras ratkaisu, mitä perussuomalaisten suuri joukko äänestäjistä on luottanut – vaalilippuun numeroa piirtäessään.

 

Taisteluni

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/taisteluni.html - ]

Heinäkuun 2015 olemattomilla helteillä tuntemuksia on kuumentanut perussuomalainen kansanedustaja ja  Suomen Sisun hengenheimolainen Olli Immonen 1]. 'Kärpäsestä on tehty härkänen', ja jopa rikostutkintapyyntö. Medianäkyvyys oli taattu ja vielä tätä kirjoitettaessa todellinen ulostulon syy on hämärän peitossa.


 … aseveljet marssiessaan rintamalle kokivat voimakasta yhteenkuuluvuuden henkeä – oma henki oli paljolti vierustoverinkin varassa – tarvittiin toinen tosiensa apu ja turva. Oli taistelu elämästä ja kuolemasta. Sotien, siis fyysisen väkivallan, tappamisen, tuhoamisen ja vahingonteon päämäärä, olivat ja ovat tavoitteita, 'tapa tai tule tapetuksi' – näinhän se on valitettavasti mennyt!

Nyt meneillään oleva ”persudilemma” on saanut sisältöään suuremman aseman – takana saattaa olla median halu olla edesauttamassa Perussuomalaisten hajottamista erilaisiin kuppikuntiin – 'halla - aholaisiin, immoslaisiin, oinoslaisiin – ehkä hakkaraislaisiinkin'. Niin tai näin – on nyt taistelu noussut sanana keskiöön ja mitä se tarkoittaakaan.


Aina joukkoja ruokittaessa ovat marssilaulut jylisseet –

… on Jääkärimarssia 2], on Taistojen tietä 3], unohtamatta ehkä kaikkein iskevintä, saksalaisten Horst Wessel marssia 4], jonka Saksan kolmannen valtakunnan Kansallissosialistinen puolue [NSDAP] lanseerasi kiihdykkeeksi mellakoinneissa kuolleen toverin muistoksi ja tuhatvuotisen 13 -vuotta kestäneen valtakuntansa tunnukseksi – urhoollisuudesta (?) 5].


Marssilaulut ovat iskeviä 

… ikään kuin jatkuvaan taisteluun kutsuvia. On luotava yhteenkuuluvuuden henkeä 6] jotain muuta vastaan. Taistelu on miltei aina vastatusten oloa – ja marssilauluilla kannustetaan vastakkainasetteluun, jonkin puolesta jotain vastaan.


Miksi tarvitsemme taisteluja?

Miksi olemme sotaisia 7]. Miksi aina sodan päätteeksi todetaan, ettei enää koskaan! 8]. Tarvitsemmeko sotia, tarvitsemmeko oikeasti taistelua ja millaista taistelua. Taistelua elämästä, työstä, vapaa-ajasta, palkasta, sosiaaliturvasta, paikasta auringossa –

… ”aina pääsystä Paratiisiin solisevien lähteiden äärelle ja strutsinsulkien leyhyttelyyn kauniiden neitsyiden huolehtiessa kaikesta nautinnon hyvästä” 9]. Miksi?


Sota on äärimmäinen välien selvittely

Sota tekee voittajan ja häviäjän. Voidaan sanoa, että nuoltuaan haavansa, häviäjä muistaa ja iskee tilanteen salliessa. Sodan tuomaa lopullista ratkaisua ei ole ollut – vain siinä tapauksessa, että vastapuoli on lopetettu täydellisesti ja kokonaan – voidaan sanoa lopullisuuden saavutetun. Tämä ei ole sitä monikulttuurisuutta.


Taistelu on merkki jostain

Mistä taistelu meitä muistuttaa – se tuo tunnun yhteisestä ponnistuksesta jonkin asian eteen. Sellaisen asian, joka koetaan yhteenkuuluvuusryhmässä 0]tärkeäksi sekä yhteiseksi. Voimakkaimmat päämäärätavoittelijat osaavat ne keinot, joilla täysi todennäköisyys tavoitteeseen myös saavutetaan.


Nyt rikekivet ovat pieniä, liikkeellä eivät ole karisma ei myöskään johtajuus
[ … paavillinen karisma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/paavi-oli-yhtenisyyden-luoja-ja.html - ] 

Meillä ei ole pelkoa enemmästä, ehkä vain yhden populistipuolueen hajoamisesta, jota sitäkin voidaan pitää ideologia-evoluutiona, jos Perussuomalaisissa mitä ideologiaa aidosti on/ olikaan [?]

Vaarallisimpia tai haluttavimpia ovat sellaiset nousevat ryhmät, joilla on Johtaja ja hänellä karisma sekä voima vaikuttaa suoraan ihmisiin, saaden heidät uskomaan yhteisen tavoitteen hyödyllisyydestä niin itselle, ryhmälle kuin sille haaveelle, joka on saattanut elää koko siihen saakka eletyn elämän ajan!


Taisteluliikkeet ovat liki aina autoritäärisiä,

... yhden henkilön tahtokeskittymiä, joissa on osattu valita uskollisuus apuriksijohdettaessa määrätietoisesti joukkoa eteenpäin – sellaiseen tavoitteeseen, joka on kirkas kuin auringon nousu. Moni johtaja ei vain omassa yltäkylläisyydessään huomaa 11], että joka ilta aurinko myös laskee.


Vastuullinen johtaja on vain ilmiö, 

… joka on lanseerattu asian ja tavoitteen eteen. Suuri johtaja on entistäkin suurempi, kun hän huomaa osata poistua ajallaan, ja tehdä itselleen seuraajan – joka hallitsee vähintään samat keinot ja tavat kuin oli liikkeen perustajalla. Suuren johtajan merkki on myös taitava monikulttuurisuuden hyödyntämisen osaaminen!

Maailma on täynnä johtajatyyppiesimerkkejä – Caius Julius Ceasarista, Napoleon Bonaparten ja Mahatma Gandhin [LINK] 12] kautta Adolf Hitleriin. Sekaan saimme vain yhden rauhan asiaan uskoneen – silti hänkin sai väkivaltaisen lopun.


Taistelu on aina sodanjulistus jollekin”
[Retoriikka on vahva ase johdatella yhteenottoon! ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Retoriikka - ] 

Jos ei sotaa sotana, niin ainakin tapana koettaa rakentaa tie kannattamansa asian läpiviennille – oli se sitten taistelua rahankeruuna Lastensairaalalle, keinona kerätä rahaa lapsensa menettäneelle tai sieltä toisesta päästä taistelu yksikulttuurisen yhteiskunnan saavuttamiseksi – monikulttuurisuuden sijasta *.

·                     * Tässä emme enemmin puutu kulttuuriaiheisiin, vaan toteamme biosfäärillisen luonnon eläneen koko olemassaolonsa ajan reviiripuolustuksessa 13], jota muuten kaikki sodat ovat – siis ihmistenkin sodat!Nyt ei siis ole pelkoa näillä heinäkuun lopun helteillä,

… että kansakuntamme kuumenisi liiaksi. Meillä ei nousta barrikadeille, kuin vain pakosta ja sekin ohjattuna. Viimeisin todellinen barrikadi oli Talvisota, jossa kansakunta johtajansa myötä kävi taisteluun olemassaolostaan, vaikka C.G.E. Mannerheimin varoituksia ja neuvoja ei kuunneltu Talvisodan aattona!14].


Nyt ei olla vielä olemassaolon taistelussa – 'viimeisellä rintamalla',

vaan olemme ajautuneet juoneen, jonka takana on perustaa äärioikealiike, ponnistuskohdiltaan perussuomalaisista **, joista sikiää siihen otollista henkeä. IKL 15] oli aikanaan kiihkeiden 'lapualaisten johdattamana', mutta sekin kaatui viimeistään annettuun kieltoon Jatkosodan päättymisen jälkeen … samallahan hyödyllinen Suojeluskunta' kin 16] Lotta Svärd' järjestöineen 17] sai lopun –syntyäkseen uudelleen?

** Pysyykö Timo Soinin johtama Perussuomalaiset kasassa?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072820097005_uu.shtml - 


Tekstinumeroviitteet
1] Olli Immosen manifestiarvio laajemmin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/olli-immonen-reviiriltaan-suomalaisella.html - 
2] Jääkärimarssi ~ https://youtu.be/-m4tALfqyME - 
3] Taistojen tiellä ~ https://youtu.be/wTLScFjXZXE - 
4] Horst Wesselhttps://youtu.be/t53R7L0W4wY - 
4] Horst Wessel by english and chinese language [!] ~ https://youtu.be/Mb5MjWZ7kxk - 
5] '13 vuotta 1000 vuotta vanhaksi tarkoitettua Saksan kolmatta valtakuntaa' ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=873005 - [47821]
6] Yhteenkuuluvuuden henki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/talouden-kehitys-nujertaa-perinteet.html
7] Sotaa vaaditaan? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina - 
8] ”Ei enää koskaan!” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakivalta-on-osa-ihmisyytta.html - 
9] Uskontojen sota! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=919214 - [14449]
0] Jalkapallo yhdistää ja erottaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/kuningas-jalkapallo-alkaa.html - 

11] Pääpomoa veivataan puolueen sisältä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=932246 - [14067]
12] Mahatma Gandhi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi - 
12] Mahatma Gandhi (video) ~ https://youtu.be/Ga__N-LU76I - 
13] Reviiripuolustus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-maahanmuuton-sijasta-kyseessa-on-reviiripuolustus - 
14] Talvisodan aattona ei hallittu vuoropuhelua! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174519 - [14428]
15] [IKL] Isänmaallinen Kansanliike ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Is%C3%A4nmaallinen_kansanliike - [IKR]
16] Suojeluskunta ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suojeluskunta - 
17] Lotta Svärd ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Lotta_Sv%C3%A4rd - Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


https://www.facebook.com/first.ilkka 
http://ilkkaluoma.blogspot.fi 


SENT
Cc: sampo.terho@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; alexander.stubb@vm.fi ; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ;riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi ; simon.elo@eduskunta.fi ;juho.eerola@eduskunta.fi ; pentti.oinonen@eduskunta.fi ; henna.virkkunen@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ;jussi.halla-aho@europarl.europa.eu ; jussi.niinisto@defmin.fi ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; juha.sipila@vnk.fi ;timo.soini@formin.fi ; olli.immonen@eduskunta.fi ; olli.rehn@tem.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ;erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; antti.rinne@eduskunta.fi 

Sent: Tuesday, July 28, 2015 1:28 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - "Taistelu -ni ... - mitä se sanana tarkoittaa?" 
...

Taisteluni

AL | IL | Vf | Pz | BL | US | VU | BLOG 57784


---28072015---

---28092016---

doc.: taisteluni_1_28072015.doc – OpenOffice Writer

doc.: Ensin Immosen ja nyt Hakkaraisen taistelu_28092016 – Microsoft Word Starter


|1054|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Oletko ikinä ajatellut että itselläsi on hypomaniaa/maniaa tai vastaavaa? Tuli vain mieleen kirjoituksestasi.

Mitä Immoseen tulee, niin mies vaikuttaa suht-taitavalta aloittelevalta opportunistilta ja Hakkarainen on maallikko-populisti henkeen ja vereen enkä usko kykyjä olevan sen pidemmälle. Tosin tietenkin äänestetään kummatkin eduskuntaan jatkossakin, koska Suomi on mitä on.

Omat tekstisi taas haarautuvat moniin lukuihin ja linkkeihin ja varmasti ne omasta mielestäsi näyttävät järkeviltä. Mutta not so useimmille muille olettaisin.... vaikkei siis edes perussuomalaisista pitäisi.

Ilkka Luoma

En kirjoita miellyttääkseni ketään, en edes itseäni. Tekstit ovat pohdittuja, ja niihin on aina linkitetty paljon lisätavaraa, koska yksikertaistaminen on rikos ymmärrystä kohtaan. Se avaa, ken tarvitsee tai kokee riittävää uteliaisuutta.

Luotan lukijoihin, palautetta tulee paljon - erityisen paljon jäsenneltyä kritiikkiä, kiitosta, kehuja ja risuja - yksityisviesteinä.

Tänne olen kirjoittanut noin 2000 juttua - vuodesta 2009 (muistaakseni) - kommenttien määrää en tiedä, mutta keskiarvolla viisi, se tekisi noin 10.000 kommenttia. Niin tai näin.

US Puheenvuoro on järjestänyt mainion foorumin kirjoittajille ja näin Usarille on syntynyt mahtava kirjasto kansalaistohinaa, ruplutusta, järkeä, vihaa - uskoa ja toivoa - unohtamatta veitsen teräviä viiltoja yhteiskunnan halkeama kohtiin!

Sinunkin arviosi on noteerattu.

...
Oleellista on toistaa edellisestä topicistani se, mitä Iltalehden (vapaa)toimittaja ? Kreeta Karvala kertoi viime viikon Yle aamu-TV' ssä - 7% kansastamme on rasisteja - liittyy nyt myös tähän topicciin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ok.

IPUn tulokset vain ovat heikkoja (näin sivuhuomautuksena, jos sopii noin rankan tekstin jälkeen). Sinunkin tekstisi on arvioitu. IPUn hassut miehet/naiset ovat yleensä rankasti itäänpäin kallellaan, mutta se nyt on vain mitä on ja vakiinnuttaneet IPUn alle 0.5% kannatukseen.

*********************************'
" 7% kansastamme on rasisteja - liittyy nyt myös tähän topicciin."

Mitä, häh, missä tutkimustulokset. Damn, you lost me again... shit happens. 7%.. noin tarkka luku löydetty... enpä olisi arvannut enkä toisaalta usko erityisesti. Kreeta Karvola (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreeta_Karvala)... no en ihan usko että noin tarkasti on osannut arvioida todellisuuden.... pitäisi kai katsoa naisen kommentit, mutta ei nyt tänään ehdi.

Mikäli pitäisi perstuntumalla arvata, niin ns. "rasisteja" on yli 30% about joka kansasta mikäli tarpeeksi kireälle tilanne vedetään ja vielä enemmän mikäli mennään yli äärirajojen. Ihan ihmisluontoa se on, ei sen kummempaa (mitä tiukemmaksi menee ns. "omien" puolustaminen sitä suuremmaksi menee rasismi, koska silloin on ns. "pakko" demonisoida "vihollista"). Tilanteiden kiristyessä asenteet tiukkenevat ja sitten voidaan olla hulluuksissakin mikäli pahimmilleen menee. Käynyt monta kertaa ihmiskunnan historiassa johtaen moniin joukkohautoihin sun muihin. Ei tarvitse uskoa, mikäli haluaa pitää naiivit ajatukset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Miten IPU liittyy tähän topicciin?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #6

Olet IPUn jäsen ja (sensuroitua). Älä välitä. Sellaista sattuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Otinko IPU' n asioihin kantaa topicissa? Luitko muuten alustusartikkelin?

Huolestuneena kysyn, onko sinulla kaikki asiat kunnossa? Meidän olisi huolehdittava lähimmäisemme ja tarvittaessa ohjattava hoitoon, jos vakavia merkkejä tulee pintaan - siis, onko kaikki jutut reilassa?

Ilkka Luoma

[2011]

" ... [ ... kansa huutaa keskuudessaan tosiasioita, eikä tosiasioista kuitenkaan eroteta suomalaisuudesta. Äänestäjät taluttivat persut eduskuntaan huolehtimaan kansallisesta reviiripuolustuksesta. Edustaja Teuvo Hakkarainen [PS] on kansanmies, joka muistuttaa kovin monia meistä. Kirjakaupoissa käy sutina, kun reviiriromaani katoaa kirjaesittelyhyllyistä kansalaisten ahnaisiin käsiin, miksi? Siksi, että reviiripuolustus on se oikea sana tekaistulle rasismille ja sallitulle maahanmuuttokritiikkikeskustelulle ... ] ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40634-p... - alta!

[88832]

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Vinkkinä vain... sinun pitää reippaasti yksinkertaistaa viestintääsi mikäli haluat kenenkään kiinnostusta.

Vuosi ties mikä [ xxxx ], tai linkki ties minne ja viittaus ties mihin [88832] ei kamalasti toimi.

Oletetaan että olet vähintään mensan jäsen eli sinun pitää ihan "pikkaisen" yksinkertaistaa viestintääsi mikäli haluat tavoittaa ihmisiä :D :D just saying...... Ei ehkä ihmekään että IPU ei ole kansan suosiossa.

***************************************************************
Osin ihailtavaa (ja toisaalta naurattavaa että menet kaavalla joka kuuluu..):
"....yksikertaistaminen on rikos ymmärrystä kohtaan. Se avaa, ken tarvitsee tai kokee riittävää uteliaisuutta."

Ei kuule kovin moni noita tekstejäsi kuuntele/seuraa. Liian pitkälle vietyä jakautuen loputtomiin linkityksiin yms. eli mikäli tavoittelisitte jotain yli 1% kannatusta edes niin turha odottaa sitä. Mutta jos ei haittaa niin jokainen tulee onnelliseksi kai omista jutuistaan.

Hakkarainen ja Immonen sentään menivät eduskuntaan..... IPU ei sinne mene koskaan ellei ihmeitä tapahdu. Noilla vertailuilla taitaa Hakkarainenkin pestä koko IPUn, joka on jo kohtuu karua kertomaa.

Ilkka Luoma

Lukijat ratkaisevat aloituksien ja artikkelien arvon - lukijalaskurit kaikkinensa näyttävät hyviä lukuja, joskin en niiden vuoksi kirjoituksia tee. Tärkeämpiä ovat lukijoiden kommentoinnit, joita täälläkin lienee jokunen tuhat.

Osaatko arvioida itse topiccia - löydätkö sieltä kritiikkiä, joita osaat myös perustella?

[2013] = tarkoittaa, että teksti on laadittu vuoden 2013 aikana. [88345] = ei ole linkki, vaan lukijakäyntien määrä.

Linkt ovat täällä US Puheenvuorossa topiceissa sinisellä ja/tai suoraan linkkiosoitteena.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #7

Noteeraako laskurit myös lukemiseksi sen, että tekstejäsi klikataan, mutta poistutaan sen jälkeen kun todetaan, että ei noita maratonkirjoituksia kukaan jaksa kahlata läpi? Olennaisen tiivistäminen on taito sekin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Omahallinteisissä blogeissani on sisässäoloaika säädetty 45 sekuntiin, kun tuon ajan ylittää, eli saitti on auki - lisää se yhden lukukuittauksen. 45 sekunissa ehtii lukea paljon - no, ei sekään takaa, että oikeasti luetaan. Pidemmälle menevät johtopäätökset teen saaduista yksityissähköposteista, miten paljon, miten taajaan ja millä sisällöllä. Kaikki eivät ole positiivisia - arvostan kuitenkn, jos alle on laitettu oikean ihmisen nimi ja yhteystiedot!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

"Osaatko arvioida itse topiccia - löydätkö sieltä kritiikkiä, joita osaat myös perustella?"

------------------------------------------------------------

Todella paljon .. joskus vain pitää ymmärtää ettei omaa aikaa kannata liikaa käyttää kuolleen puolueen takia. Et ehkä ole vain havainnut tai arvioinut oikein puolueen olevan jo kuollut, vaikka vähän sätkyttelee. Sorry siitä.

Laskurisi muuten valehtelevat sinulle.. tavalla jos toisella... muutoin IPUlla olisi joskus edes yksi edustaja eduskunnassa. Osaan arvioida mm. sen ettei IPUlla ole eduskunnassa yhtäkään jatkossakaan.. kai se arviointi johonkin riittää; olettaisin.

Tiedän että kuulostaa ilkeältä, mutta totuuteen pyrin.

Todellakin tiedän että näissä v-mäisiltä kuulostavilta kommenteissa harvoin neuvotaan aidosti, mutta keskity johonkin muuhun elämässä (on paras neuvo mitä osaan antaa... politiikka on "vähän" raadollista ja olet häviävällä puolella). Äläkä tule tämän jälkeen sanomaan etten ainakaan yrittänyt auttaa... (mahdolliset besserwisser-syytteet täysin ymmärrän).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

En tiedä miksi sekaannutat tähän IPU' n - sehän ei liity tuohon topicciin millään lailla. Onko jokin IPU' ssa loukannut sinua vai koetko jotenkin vajavaisuutta, jonka itse huomaat - kun luet IPU' n teesejä?

Oletko muuten aidolla kuvalla täällä US Puheenvuorossa - tsekkasin taustatietojasi, ja heräsi väkisinkin tuo kysymys - ystävällisesti kysyttynä. Aikanaan minuakin kehotettiin laittamaan selkeämpi kuva, josta voi tunnistaa kirjoittajan. Entä sinä?

Vaivaako sinua mahdollisesti persujen kalluptilanne - yli puolet äänesträjistä on kadonnut - toki vaalit ovat se oleellisin "kallup" - linkkaan tähän omat Itsenäisyysteesini, enkä sido niitä mitenkään IPU' uun, vaan ovat omia mietelmiä, tosin osa linkkaa hyvin IPU' n päämääriin :)

...
" ... [ … ”Itsenäisyys otetaan, harvemmin sitä tarjotaan – itsenäisyys säilytetään työllä, harvoin se säilyy toimettomalle. Itsenäisyys menetetään tahdottomana, ilman ideaa olla eheä kansakunta – väkevän vahvalla kansalaistahdolla se myös palautetaan” … ]

Itsenäisyytensä menettänyt kansa joutuu kuuntelemaan sellaisiakin, joita se ei haluaisi

Tänään Suomen ollessa 20. vuotta Euroopan unionin 1] jäsenenä ja mukana Euroopan rahaliitossa eurossa 2], on kansakuntamme herännyt tavoittelemaan takaisin menetettyä ja osin kadotettua itsenäisyyttä. Valtiomuotomme oli määritetty perustuslaissa, jossa oli merkinnät myös omasta rahasta – markasta.

Nyt emme ole itsenäisiä sanan perimmäisessä merkityksessä;

meillä ei ole omaa itsemme säätelemää rahaa, meille ei ole omaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Lisäksi meiltä puuttuvat itsellinen idänpolitiikka 3] sekä erityisesti meillä ei ole enää täyttä lakien säätämistä – me joudumme sovittamaan oman lainsäädännön Euroopan unionin direktiivien määräyksiin.

Oikeusturvamme viimeinen lukko ja mahdollisuus on viritetty myös eurooppalaiselle tasolle. Lopullisissa oikeusratkaisuissa olemme oikeustieteellisessä konsensuksessa.

Olemme noin yhden prosentin osa kansojen sulatusuunia –

… pääkaupunkinamme Belgian Bryssel, jonne saamme aika-ajoin 13 edustajaa kaikkiaan 751 joukkoon. Sinne on meidän kadonnut itsenäisyys paljolti hautautunut. Olemme pohjois-itäinen EU-kulmaperiferia – kuin kunta jossain kaukana Pohjois- tai Itä-Suomessa. ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisyyde... - alta!

.

Ilkka Luoma

Hajottaako hakkaraislaiset ja immoslaiset persuja? Ajautuuko Timo Soini oppositioon ja Demarit tulevat hallitukseen, jolloin Erkki Tuomioja kuittaa ulkoministerin salkun?

[2015]

" ... PS on ilmiö, se on Timo Soinin voitto, vaikka itse puolue hajoaisi alta. Vain harva on kyennyt nostamaan kansanliikkeenä – populismin meloniherneillä 2] – SMP’ n rauniokonkurssista 3] merkittävän toimijan eduskuntaamme.

Matka kulki hyvin ja edesmennyt nyrkkeilijä Tony Halme 4] antoi lähtöruiskeen liikkeelle ja siitä alkoi nousu. Nyt ollaan hallituksessa ja vasten puhuri on nostanut liikkuvaiset äänestäjät antamaan perusvaroituksen! 5]

5] ’Puolet suli’ ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144549338946... - [IS]
5] Ronski puolittuminen – jyrkkä varoitus! ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102320549044_u... - [IL]

Ensin oli Timo ja sitten halua olla populisti

Soini teki päättötyönsä opinahjosta nimenomaan populismista 6]. Populismi on asian selostusta ’rahvaan ymmärtämällä tavalla’ 7] ja ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media toisin väittäisi. Uutteraa työtä, uskoa omiin voimiin ja lupsakka esiintyminen – kansanmies omiensa parissa – sitä on Timo Soini, maisterisjätkä vailla vertaa. ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... - alta [88846]

.

Toimituksen poiminnat