Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Elokuva "Pahat kukat" – näemmekö koko puutarhaa?

  • Nuoret etsivät osaksi sielulleen rauhaa - erilaistuvat valtavirroista ja päätyvät omiin tarpeellisuusryhmiin.
    Nuoret etsivät osaksi sielulleen rauhaa - erilaistuvat valtavirroista ja päätyvät omiin tarpeellisuusryhmiin.
  • Tummien pilvien reunoilta voisi hiljalleen loistaa hento valo kertomaan muutoksesta  mutta mihin?
    Tummien pilvien reunoilta voisi hiljalleen loistaa hento valo kertomaan muutoksesta mutta mihin?
  • Niin harmonista, niin tasalaatuista, mutta silti jokainen on täydellisesti yksilö - vaikka lähtökohta on sama kaikille!
    Niin harmonista, niin tasalaatuista, mutta silti jokainen on täydellisesti yksilö - vaikka lähtökohta on sama kaikille!

Raflaava otsikko – suomalainen nuorisoelokuva sai ykköspalkinnon Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja Antti J. Jokinen onnistui yli odotusten aiheesta joka koskee meitä kaikkia – aivan kaikkia.

 

[ … kansalainen Erkki on mietiskellyt miksi nuoret ajelehtivat, miksi he eivät opiskele, eivät tee työtä – ole kunnon kansalaisia. Pelaavat puhelimella tai television kautta hakevat kokemuksia usvaisten vuorien takaa, makaavat, riehuvat, aggressiopaineistuvat ja lopulta huumeistuvat kierteeseen, jonka päättöhoidon tuloksena on liian monille kuolema. Erkki tiesi kärjistävänsä ajatusmaailmaansa, mutta huoli oli suuri, sillä hänelläkin oli lapsia ja lasten lapsia, Erkillä on surullinen olo

 … kansalainen Liisa tiesi mistä Erkki mietiskeli. Liisallakin on lapsia ja lasten lapsia. Oli omakin nuoruus ja siihen liittyvät kokeilut. Oli myös kasvatus, jopa kuri, mutta tieto, että isä ja äiti välittävät. Liisa ymmärsi ajelehtivien nuorien olevan useimmiten herkkiä hukassa olijoita.  Liisa tiesi kokeneena äitinä mitkä ovat vanhempien vastuut. Jokainen lapsi syntyessään on alaston, täysin viaton – pään kovalevy tyhjänä, vain perintötekijät ja odotuksen jäljet eväänä alkavalle elämälle … ]

 

Pahat kukat ravistelevat |1. Hyvä näin – näin pitääkin ravistella. Nyt on liian kauan piiloteltu tärkeimmän ikäryhmämme ongelmia. Suomessa tiedetään olevan kymmeniä tuhansia tuuliajolla olevia nuoria |2 – ei opiskelua, ei työtä, ei turvaverkostoja, vain hakeutuminen jengeihin, joista edes jotain pientä arvostusta ja tarpeellisuutta voisi kokea.  Joukkoon kuulumisen henkeä haetaan pahalla, rikollisuudella ja vaikka väkivallalla. Kukin hakee omia elämän kiinnepisteitä, kuuntelijoita ja hyväksyntöjä jostain, lopulta vaikka mistä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9133895

 

Tilastot kertovat

Me tiedämme, että enemmistö nuorista on tasaista yhteiskuntahalukasta elämän eteen näkijää. Yritetään, kamppaillaan, kisaillaan – koetaan onnistumisia ja tappioita. Opitaan, kehitytään ja jälleen kamppaillaan |3. Tämä on elämän normirytmi, ei elämää ole tarkoitettu helpoksi, sen on oltava jopa vaikeaa, sillä vaikeudet vievät voittoon. Voittoa me tarvitsemme. Voiton laadun kukin valitsee itse.

 

Voitto

[ … kukin syntyvä ihminen on supervoittaja – suorastaan enemmän kuin se kuuluisa Lottovoitto! Jokainen meistä, joka elää, on katkeamattoman ketjun elävä pää, jonka alku on kauempana mitä osaamme edes kuvitella – ”maailman aikojen alussa”. Tämä on ihme, ”kuolemattomuuden” ketju, jopa ihmeiden ihme ja samalla kertomus uskomattomasta onnesta ja kyvystä ketjun toistaiseksi viimeisenä lenkkinä. Meitä ennen on ollut miljardeja katkenneita ketjuja, jotka ovat jääneet kesken – syystä tai toisesta … ]

Ihminen kilvoittelee. Nuoret kisaavat – opintiellä, työssä, kumppanin hakemisessa. Paras voittakoon, on pohdinnan arvoinen kysymys |4. Näin toimii evoluutio. Yhteiskuntamme on rakentanut turvajärjestelmiä, koska me kaikki emme ole valitettavasti Räikkösiä, Wahlrooseja, Väyrysiä tai Ville Valoja.  Kaikki eivät mahdu ykköspaikalle.

 

Demokratia, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus loivat malleja,

 … joissa toiselle, kolmannelle ja lopulta viimeiseksikin tulleelle on mahdollisuus elää ja kokea sekä hakea onnea. Onni |5 ohjaa tyytyväisyyttä. Onnea ei voi saada tasaisesti kaikille – joukossamme on aina epäonnisia. Tässä kohtaa ratkaisee sisu ja yrittämisen henki.

|5 Onni ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/11/onni-happyness.html -

 

Nyt on liian monilla onni hukassa – yrittäminen alamaissa sekä päämäärä tietymättömissä

Nuoret ovat tulevaisuus – näin sanotaan aina. Teemmekö nyt kaikkemme tuon tulevaisuuden eteen? Emme tee, koska osatulos näkyy jo. Kun katsoo tuon Jokisen elokuvan ”Pahat kukat” – iskee pahaolo ja ansaitusti se iskee.

Ei ole syyllistä, on vain hallitsemattomia tapahtumaketjuja, joiden alkusyihin ei kiinnitetty riittävästi huomiota. Alun pieni virhe kertautuu lopulta myrskyksi. Silmät olivat kiinni, korvat suljetut – oli kiire, oli paineita – raha oli vähissä, oli liikaa vastoinkäymisiä – syystä tai syyttä. Itsetuntokin oli alamaissa |6.

 

Jokainen syntyy tähän maailmaan hyvänä, ilman pahan teon häivääkään

Jokainen kaksivuotiskuva on hellyttävä. Kaikki alussaan ovat täysin syyttömiä myöhempiin pahoihin tekoihin, joita määrittelevät voimassa oleva laki, yleinen oikeudenmukaisuus, ilkeämielisyys, kateus ja myös terve maalaisjärki.

Väitän tähän loppuun, että maatiaisjärjellä hoidamme nämä ”pahat kukat”, kunhan vain ryhdymme, ja nostamme valtiovallasta alkaen aiheen ykköseksi – nuoret takaisin elämään, ne nuoret, jotka eivät nyt aamulla herättyään tiedä mitä iltapäivällä tekevät. Oletko mukana? Luodaan nuorillemme toimeliaisuutta |7. Tämä koskee kaikkia. Kannustan jopa osoittamaan mieltä sankoin joukoin nuortemme puolesta, vaatimaan heille huomiota. Mikään barrikadi ei ole tässä liian korkea ylitettäväksi!

Nuorissa on elämä ja tulevaisuus – näin on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Linkit tekstistä

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html -

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html -

|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/prototyyppi-ikapolven-aivokapina.html -

|6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/itsetunto-on-ihmisen-perusvoimanlhde.html -

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/tyoton-on-altis-kohtalokkaille.html -

 

EKSTRA ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/03/miksi-nuoriso-ei-kiinnostu-yhteisist.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | VU | T | BL | BL | BLOG 88888

DOC Pahat kukat_30092016 – Microsoft Word Starter

PVM 30092016

|684|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Ei ole syyllistä, on vain hallitsemattomia tapahtumaketjuja, joiden alkusyihin ei kiinnitetty riittävästi huomiota."

Näinpä juuri. Pitäisi muuttaa yhteiskuntaa niin, että saadaan tapahtumaketjut hallintaan.

Ilkka Luoma

Jokainen nyt elävä ihminen ja muukin biosfäärin osanen on tapahtumaketjun suora ilmentymä vuosimiljardien takaa - nyt vain ihmisten osalta kiihkeä materialismi unohdutti muutamia evoluution tärkeiksi tarkoittamia tehtäviä tekemättä nykypäivän tapahtumaketjussa ...

Ilkka Luoma

(Nelonen)

" .. Palkitun ja kiitetyn Kätilö-elokuvan ohjannut Jokinen kertoi haastattelussa, kuinka Pahan kukkien kuvaukset helsinkiläislähiöissä avasivat miehen silmiä todellisuudelle. Jokisen mukaan pinnan alla kuohuu, ja miehen mukaan seuraava syrjäytynyt sukupolvi tulee nousemaan vastarintaan. .. "

~ http://www.nelonen.fi/uutiset/viihde/2040463-pahan... -

.

Ilkka Luoma

[US]

" ... – Tässä tuli esiin, että on paljon tekemättömiä töitä edelleen. On erikoista, että mä en kuitenkaan tiedä yhtäkään työtä, jossa on oikeasti todellinen tarve. Oletan, että se on sitten mun vika, etten ole etsinyt, mutta se voi olla, että mulle ei myöskään ole suoraan kerrottu, mitä mä voin lähteä tekemään, Sahlman sanoi. ... "

~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/205042-tyoton-nuo... -

.

Ilkka Luoma

[Te]

Supercellin suomalaisomistajat säätiöivät 200 miljoonaa euroa syrjäytyneiden nuorten tukemiseen ... " ... "Ammatillisesta koulutuksesta valmistuu paljon ihmisiä suoraan kortistoon. Pitäisi miettiä, vastaavatko koulutuslinjat työelämän tarpeisiin, jos joltain aloilta jopa 30 prosenttia valmistuneista jää suoraan työttömäksi. Kokonaan koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten osuus on pienempi."

"Syrjäytyminen tunnistetaan jo peruskoulussa, mutta siellä ei pystytä ottamaan koppia erityistä tukea tarvitsevista nuorista."

Ulla Nord johtaa Me-säätiötä, jonka tavoitteena on vähentää lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista Suomessa. Säätiön ovat perustaneet Supercell-miljonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja yksityishenkilöinä.
Viime kesänä säätiö myi pääomanaan olleet Supercellin osakkeet ja sai niistä noin 200 miljoonaa euroa. Tänä vuonna säätiö rahoittaa hankkeita noin kahden miljoonan euron arvosta, ensi vuonna jo enemmänkin. ..." Talouselämä ja Me-säätiön uusi toimitusjohtaja Ulla Nord ---

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nu... -

...

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, MAALISKUUTA 08, 2017

Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

(Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!)

|1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nuorte...

Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.

I Nuoret huusivat hätäänsä –
[17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yhteisollisy... - alta.

.

Toimituksen poiminnat