Rauhannobelisti Ahtisaaren johdolla patistetaan suomalaisia Natoon

 

Presidentti Martti Ahtisaari, entinen toimittaja Tapani Ruokanen ja ministeri Jaakko Iloniemi julkaisivat kirjan – ”Miten tästä eteenpäin?”, jossa yritetään lannistaa kansakuntamme suuren enemmistön natovastaisuutta. Kaikenmaailman dokumenttikirjoittaja Jukka Tarkka komppaa täysillä natouskovaisen kiihkolla |1 |2

[ … kansalainen Erkki ihmettelee miten itsepintaisia ja itsepäisiä nämä vanhan kansan kelohongat oikein ovat. Kelottuneet menneen ajan tietäjät, ehkä Kekkosen kurittamat, ovat jumittuneet Naton autuuteen – unohtaen, että USA on aina Naton sotilasjohtaja, joka on liki yhteen menoon sotinut maailmalla kymmeniä vuosia ja aina kaukana omien rajojensa ulkopuolella [!] …

 … kansalainen Liisa ei halua myöskään Natoon, sillä Liisa tietää natojohtaja Yhdysvaltojen sotivan jatkuvasti – nytkin Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa ja vieläpä epäsuorasti Jemenissä ja Somaliassa. USA’ lla on sotilastukikohtia kymmenissä valtioissa – ympäri maailman. Liisa ei halua poikiaan Naton eikä Yhdysvaltain sotiin … ]

|1 ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/a1475548954291

|2 ”Uuden kirjan mukaan Venäjä kiristi Suomea avaamalla rajanylityspaikat – ”Suomen Venäjä-lobby sietää Venäjältä hyvin paljon” |3

|3 Norjalaiset ovat toista mieltä – ehkä he tuntevat vähemmän noita pohjoisen seutuja ja ovathan he Naton jäsenvaltio ~ http://yle.fi/uutiset/3-9128359 – ”Ei ollut venäläisten juoni” –sanoivat norjalaiset tutkijat.

 

Herrat Ahtisaari, Ruokanen ja Iloniemi tietävät meidän olevan niin idästä kuin lännestä. Samoin kokeneet takavuosien kirkasaivot tietävät meidän sijaitsevan lännen ja idän vedenjakajalle. Meillä on 1300 kilometriä yhteistä rajaa Venäjän, tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa. Olemme Kuolan niemimaassa ja Pietarin vaikutusalueessa kiinni. Kuolassa on Venäjän tärkeimmät ydinsukellusveneiden tukikohdat ja Pietari on Venäjän (toiseksi) tärkein kaupunki.

 

Ahtisaari vaatii meitä liittymään Natoon – ohi Ruotsinkin

[ … on vaatinut ennenkin |4, tosin vaateet ovat kaikuneet kuuroille korville, sillä kansakuntamme viisaus pitää meidät erossa lännen sotilasliitosta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161444-kansalaisviisaus-erottaa-meidat-natosta – … ]

Ruotsikaan ei halua liittyä Natoon. Vaikka Ruotsi liittyisikin, emme halua silloinkaan liittyä – me olemme Venäjässä kiinni – Ruotsi ei. Olemme Ruotsin valtiolle turvavyöhyke – olleet jo yli 200 vuotta.

Toisaalta me olemme saaneet elää nokkelan ja viisaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan vuoksi yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa. Se mitä tapahtuu Ukrainassa ja Syyriassa – ei kuulu meille. Me huolehdimme omat asiat ja korkeintaan ne seikat, jotka koskettelevat suoraan rajanaapureitamme.

 

Me olemme liittoutumattomia, emmekä puutu muiden sisäisiin asioihin, elleivät ne liity meihin suoraan.  Meidän on pidettävä maineestamme huolta, emme kestä useita BUK – skandaaleita, oletuksella, että olemme rikkoneet BUK – ohjustentorjuntajärjestelmäkaupan salassapitomääräyksiä – antaneet Hollannille teknologista tietoa asejärjestelmästä.

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-loukkasiko-ahtisaari-suomen-kansaa-nato-puheissaan

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215094-presidentti-martti-ahtisaari-tyontaisi-suomen-natoon

 

Ahtisaari – Iltalehden uutisoimana

(Allekirjoittaneen esikommentti – Martin aika on mennyt ohi – olisi parempi, ettei ottaisi rauhannobelistina kantaa sellaiseen ratkaisutoivottomuuteen, joka johtaa meidät suurella todennäköisyydellä taistelualustaksi ja suurvaltojen taistelukentäksi!” ja sitten itse juttu ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100422390228_uu.shtml – )

Olisi halunnut arvata, että tunnettu rauhannobelisti ja menestyksekäs rauhanneuvottelija Ahtisaari olisi halunnut Suomesta välittäjän |5 – siten kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö nyt operoi idän ja lännenväliä sukkuloiden. Miksi Ahtisaarta ei enää rauha kiinnosta – vaan hän haluaa viedä maamme mahdolliseksi taistelualustaksi ja hyökkäyskohteeksi – tätä kansakuntamme kysyy ja samalla ihmettelee!

|5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html

 

Kansakunta tyrmännee Ahtisaaren Natoon liittymisen

Ennakoimme kansakuntamme täyttä tyrmäystä Nato ehdotukselle, joka ei ole tästä maailmasta. Kansalaisviisaus on jatkuvasti, jo yli kymmenen vuotta sanonut Natolle – ei käy – vieläpä aina yli 50 % suurenemmistöllä. Ahtisaaren ei kannattaisi liata hyvää rauhannobelisti mainettaan sotaisilla ehdotuksilla. Onkohan Ahtisaari huomannut, että olemme eläneet jo yli 70 vuotta täyttä rauhanaikaa?

 …”Martin aika on mennyt ohi – olisi parempi, ettei ottaisi rauhannobelistina kantaa sellaiseen ratkaisutoivottomuuteen, joka johtaa meidät suurella todennäköisyydellä taistelualustaksi ja suurvaltojen taistelukentäksi!” – Facebookin Ennakointiryhmästä.

 

Kirjoitimme aikanaan vanhoista Natoon pyrkyherroista

[2005] ” … Max Jacobson patistaa Suomea Natoon. Kansalaiset laajoissa tutkimuksissa eivät mielly eivätkä kannusta liittymään USA:n johtamaan toistaiseksi maailman suvereeneimpaan sotilasliittoon. Suomalaisen poliitikon olisi hyvä kuunnella kansalaisen ääntä; kansalaiset kannattavat pysyttäytymistä erossa Natosta, kuten kannattavat asevelvollisuusarmeijaa samoin kuin poliisien vapaiden vakanssien pikaista täyttöä. Välistä huuto Naton puolesta on moniarvoisuutta ja Suomessa on aina sijansa keskusteluille ja vastaväitteille. … ”

– jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/nato-puhuttaa-mys-vanhan-ajan-viisaita.html – alta.

[2015] ” … Suomi ja suomalaiset ovat vakaasti ilmaisseet tahtonsa olla erossa Natosta 4]. Tätä ominaisuutta monet HS toimittajat eivät halua/kykene sulattamaan, vaan he koettavat löytää kaiken maailman kolumneja ja juttuja maailmalta, joissa Venäjä saadaan uhaksi 5], uhkaajaksi ja pelon ilmapiiriksi, vaikka suomalaiset eivät edes pelkää Venäjää tai venäläisiä 6] – katso Taloustutkimus. … ”

– jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html – alta.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | PZ | BL | BL | T | BLOG 89094

DOC Rauhannobelisti Ahtisaaren johdolla patistetaan suomalaisia Natoon_04102016 – Microsoft Word Starter

PVM 04102016

|716|  

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu