Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Paine kasvaa pääministeri Sipilän esikunnissa – peruutusvaihde juuttunut päälle?

Nykyinen kolmen SOS – hallitus tuskailee, kun yleinen mielipide ja ammattiyhdistysliike toimillaan puoliksi pakottaen juoksuttavat hallituksen siilipuolustukseen ja perääntymiseen – joko taktisesti tai sitten se kuuluisa pallo on hukassa!

Paluu alkuun... Paine kasvaa Juha Sipilän esikunnissa. Muistamme Sipilän sanoneen, että hokkarit nurkkaan, ellei synny tulosta ja sitä ei näy syntyvän, vai syntyykö? Maltalaiset käännökset kääntyivät itseään vastaan.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1477030208620 -

 

[30092015]… kansalainen Erkki pohtii ansiotonta lomaltapaluurahaa, jota nuoremmat eivät enää historialtaan edes tunne. Kätilö Liisa miettii miten lisä-ansio, yli- ja normaalin työajan jälkeisinä lisäpalkkoina ovat merkittävä osa perheen kokonaisansaintaa – miksi rokotetaan ahkeruutta? Työtön Tommi saattaa tahollaan miettiä, että työllisten yli- ja lisätyöt normaalin lisäksi vievätkin hänen hommiaan! … ]

Sipilä Kempeleestä on tottunut ’maltalaisiin käännöksiin’ – yrityselämästä, jossa toiminta- ja tapahtumasyklit ovat nopeampia kuin demokratiassa ja varsinkin parlamentarismissa, jossa kenelläkään ei ole täyttä yksinvaltaa, siis yli 100 kansanedustajaa. Olisiko jenkkien kahden pääpuolueen järjestelmä meillekin parempi?

 

Nythän äänestäjä hölmistyneenä muistelee annettuja vaalilupauksia

[Kauniit ja rohkaisevat lupaukset! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/ei-uskottavaa-tulevaisuuskuvaa.html - ]

… jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/puuttuuko-suomesta-isannan-aani.html – alta!

 

Maltalaiset käännökset kääntyivätkin itseään vastaan?

[01112015]” … Teesit olivat ohuet ja piti luovia Sipilän ”maltalaisissa käänteissä” –         

[ … Sipilän maltalainen käännös ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/yhteiskuntasopimus-3.html - ]

 … välillä syöksyttiin ja sitten peräännyttiin – noinhan kuulemma yrityksissäkin toimitaan. Sipilä komensi, olihan hänellä yritys- ja työkokemusta. SSS’ n kaksi muuta ässää, ulkoministeri Soini ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (Kokoomus) eivät juuri arkitöitä ole tehneet, vain edustaneet politiikassa tai politiikan vanavesissä.

Syntyi ryntäilevä hallituspolitiikka, jonka tavoitteet olivat toimitusjohtajan sanelemat. PS otti takapakkia ja perääntyi Raaka - Arskan ja Auttaja - Aijan kunnioittamista arvoista. Piti pysyä Audin nahkasohvalla, sillä sieltä tätä Suomea hallitaan…

… jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/soinismin-puolustuspuheenvuoro.html – alta!

 

1

Mitä me saavutetaan, jos nykyinen SOS – hallitus hajoaa?

Kokoomus tai Perussuomalaiset lähtevät vaihtoon ja oppositiosta tule SDP tilalle. Hyöty on se, että suhteet suomalaisten suureen enemmistöön – työväestöön – parantuvat. Lisäksi ulko- ja puolustuspolitiikka saavat asiaosaavat ajassa olevat ministerit.

 

Nykyinen ulkoministeri Timo Soini korvautuu Erkki Tuomiojalla ja puolustusministeriksi nousee kokenut Seppo Kääriäinen. Näin helpotamme välittömästi kansainvälistä nousevaa presidentti Sauli Niinistönkin ajamaa välittäjän ja rauhanneuvottelijan roolikehitystämme.

 

2

Koko hallitus hajoaa ja saamme ennenaikaiset eduskuntavaalit?

Ensi vuosi on Suomen juhlavuosi – tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun julistimme itsenäisyyden 6. Joulukuuta 1917, joka tunnustettiin ensimmäisenä 4. Tammikuuta 1918 Neuvosto-Venäjän toimesta, allekirjoittajina Lenin ja muun muassa Josif Stalin. Tänään meillä ei ole itsenäisyyttä, sen tunnusmerkkien kadotessa EU – Brysselin virkarattaisiin.

 

Eduskuntavaalit juhlavuonna voisi olla itsenäisyyspalautuksen juhlavuosivaalit,

[Itsenäisyyden palauttajat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/itsenaisyyden-palauttajat.html - ]

 … ellei aivan kokonaan palautusta, niin ainakin merkittävien tunnusmerkkien osalta – omaraha ja oma itsellinen valtiollinen Suomen Pankki. Emme tee vielä täyttä eroa, vaan hoidamme asian hallitusti tarkoin suunnitellussa järjestyksessä – kansakuntamme edun ja hyödyn tavoittelun nimissä.

Nyt aloitamme oman kansamme huolehdinnan ja palaamme auttamaan muita sitten, kun olemme riittävän vahvoja. Tulemme kantamaan oman osuutemme ja vastuun hädänalaisten osalta, kun olemme siinä aidosti valmiit.

Kaatuuko Sipilän hallitus, kaatuuko Sipilä – vai kumpi menee vaihtoon – Kokoomus vai Perussuomalaiset? – kansa kysyy.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 90146

DOC Paine kasvaa pääministeri Sipilän esikunnissa_23102016 – Microsoft Word Starter

PVM 23102016

|510| 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Ilkka Luoma

Ilta Sanomat:

" ... Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on istunut reilut puoli vuotta, ja hallitus on jo ehtinyt perua ainakin kahdeksan päätöstään tai hankettaan.

Toukokuun 29. päivänä työnsä aloittanut Sipilän kabinetti julisti, että nyt hallitus ryhtyy rivakasti tekemään päätöksiä. Edellisen Stubbin hallituksen loppumetreillä pitkä liuta hallituksen hankkeita meni nurin. ...

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000104681... - jo 6. Joulukuuta 2015 menessä - entä nyt, yli kymmenen?

Ilkka Luoma

UusiSuomi (lainaus)

"RAHA
|
EUROALUE

Euron isäksi kuvailtu Euroopan keskuspankin EKP:n entinen pääekonomisti ja johtokunnan jäsen, saksalainen Otmar Issing ei enää usko yhteisvaluutan tulevaisuuteen.

–Realistisesti on todettava, että euro kamppailee kriisistä toiseen. On vaikea sanoa, kuinka kauan tämä jatkuu, mutta selvää on ettei se voi jatkua loputtomiin. Hallitukset kasvattavat velkataakkaansa ja sitten, jonakin päivänä, korttitalo romahtaa, hän sanoo Central Bankin -lehden haastattelussa. ... "

~ https://www.uusisuomi.fi/raha/206781-euron-isan-ty... -

...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kiitos kirjoituksesta. Ihan mielenkiintoinen juttu. Hallituksenhan pitää ensisijaisesti ajaa Suomen asiaa, jos oikein olen ymmärtänyt.

Vaikea sanoa sitten, kuinka sitkeästi hallituksen hajoamista tosiaan ajetaan, tai annetaanko hallituksen edes kaatua. Toiminnan jatkumisen edellytykset kyllä hämmästyttävät, niin pahasti on ammuttu yli suunnitellun ja jappasteltu.

Eräänä merkittävimmistä toteutuneista tolkuttomuuksista näen hallitsemattoman maahanmuuton suosimisen ja se jatkuu, edelleen kilpailuttamatta palveluja ja samalla myös tukemalla rikollista salakuljetustoimintaa, aiheuttaen ohimennen Suomelle välittömät satojen miljoonien kulut, siis näin ihan alkumaistiaisiksi. Ja kun vielä muistaa pari juttua. Tulijat kutsuttiin by pm. Tuljioita ei palautettu by pm.

Ei jatkoon.

Tuossa muuten aihetta sivuten Iltalehden blogistin kirjoitus linkkinä, jos kiinnostaa

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2016/10/0...

Ilkka Luoma

Kiitos vinkistä, Pauli Vahtera on kirjanpitoa ymmärtävä ja näkee asioita tylystäkin reaalimaailmasta ---

Maahanmuuton osalta suomalaiset ovat sangen tiukasti lopulta reviiripuolustajia; antaen silti paljon ymmärrystä hätää kärsiville ja olemme valmiit jatkossakin auttamaan, kunhan saamme omat asiat kuntoon. Meillä on hätätila nuorten syrjäytyneiden ja yksinäisten vanhuksien osalta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eipä kestä kiittämäns. Osuvia juttuja on aina ilo jakaa.

Tuo nuorisotyöttömyyden hoitamattomuus ja unohtaminen on hallitukselle ilmeisesti niin vaikea juttu, että on helpompi käyttää päivänsä vaikka miekkarissa äänten keruuseen, sekä meuhkaamiseen, tai miettiä vihapuheiita ja natseja ja kaikkea niin kovin muodikasta. Voihan sitä sitten kotiin mennessä puolisolleen sanoa, kuinka on tänään ollut taas niin rankkaa ja kovaa tämä maan asioiden hoito. Ja FB päivitykseen tulee heti peukkuja. Fantsua.

Eipä silti, en minäkään tiedä, kuinka nuoret saataisiin palkalliseen työhön. Muistaakseni Bernerin firma kyllä esimerkillisesti käytti näitä palkattomia, t. Pienipalkkaisia työharjoittelijoita. No, tätä 0- linjaa kun jatketaan, niin loppuu nuorilta ne vähätkin työhalut. Suomessa, mahdollisuuksia palkalliseen työhön ei taida liiemmin nykyään olla. Työnpuutteen MOL in sivuilta kyllä näkee.

Vinkvink. Ruotsissa on muuten nuoristotyöttömyys alhaisimmillaan, sitten 2008 ja töitä Ruotsista kyllä saa, jopa kouluruotsilla. Asunnot voivat olla kiven alla, mutta se on taas toinen tarina. Kannattaa nuoret kokeilla. ( alla linkki ) ja jättää L positiivisia miettivä osaava PM murehtimaan niitä vakuutuskuoria. Työvoimaahan suureen puutteeseen hän jo maahan hankkikin.

http://www.arbetsformedlingen.se/

Ilkka Luoma

25042015

"Vaalit voittaneen keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä puhui lauantaina puoluevaltuustolle.
Hallitusta kokoava keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei omien sanojensa mukaan ole neljän vuoden päästä samoissa tehtävissä kuin nyt, jos tuloksia ei saada aikaan. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Sipilä sanoi HS:n mukaan, että poliittisesta kulttuurista on tehtävä sellaista, että tuloksista otetaan vastuuta. Hänen mielestään kotimaan etu on pantava oman edun edelle, mikä onnistuu kansainvälistymällä ja Euroopan päätöksentekoon osallistumalla. Sipilä puhui lauantaina Helsingissä keskustan puoluevaltuustolle ... "

~ http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000... -

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hänen mielestään kotimaan etu on pantava oman edun edelle, mikä onnistuu kansainvälistymällä ja Euroopan päätöksentekoon osallistumalla."

Aika lapsellista Sipilältä vai luuleeko tosissaan että Suomi voisi jotenkin vaikuttaa EU:n politiikkaan. Kansainvälistyminen on Suomessa tarkoittanut lähinnä muiden velkojen maksamista ja haittojen tuomista Suomeen.

Ilkka Luoma

Kauppalehti 24052015 ---

"Hän lupaa itsekin luopua puheenjohtajan tehtävästä, jos tulosta ei synny.

”Osana poliittisen kulttuurin muutosta on saatava uudenlaista tulosvastuullisuutta - tulos tai ulos. Näihin tehtäviin ei pidä jäädä roikkumaan, jos tuloksia ei tule. Jos emme nyt saa riittäviä tuloksia aikaiseksi, en ole tässä neljän vuoden päästä”, Sipilä sanoi keskustan puoluevaltuustolle pitämässään puheessa lauantaina.

Sipilä korosti sitoutuneisuuttaan muutoksiin.

”Olen tullut politiikkaan tekemään ratkaisuja ja muuttamaan poliittista kulttuuria. Edessä on vaikeitakin päätöksiä, jotka edellyttävät uudenlaista johtajuutta, tuoreita toimintatapoja ja poikkeuksellista yhteistyötä. Suomi ei selviä ilman selvää johtamisotteen muuttamista. Johtamisen muutoksen on lähdettävä hallituksesta ja sen ohjelmasta.” - Sipilä maalaili Kauppalehdelle ---

~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sipila-johtamise... -

.

Ilkka Luoma

Ettei vain tullut luvattua liian varhain - voiton huumassa!(?)

" ... ellei tulosta - niin pistäkää ukko vaihtoon!" -Sipilä

~ http://www.hs.fi/hstv/uutiset/Keskustan+Sipil%C3%A... -

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

" ... ellei tulosta - niin pistäkää ukko vaihtoon!" -Sipilä

~ http://www.hs.fi/hstv/uutiset/Keskustan+Sipil%C3%A... -

Pohojammaalla saattaa pianaikaa olla kukkakuosikretonkista tarvis :))

Ilkka Luoma

Ensi vuotta 2017 mukaillen - "Mistä se Suomen vapaus onkaan tullut?" ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuloshan tuli Keskustan puolueväen kannalta nopeammin kuin kukaan odotti. Lupaus 2012 oli kääntää kurssi hallituspuolueeksi 2015, ei suinkaan välttämättä pääministeripuolueeksi vielä silloin.

Itse arvelin tuolloin, että Sipilä on puheenjohtaja 2018 saakka ja silloin vaihdetaan uusi puheenjohtaja, joka sitten vie puolueen pääministeripuolueeksi. Nyt näyttäisi siltä, että puheenjohtajan vaihto on joko 2020 tai 2022. 2020, jos Keskusta ei saa uusituksi pääministerin pestiä. Silloin kannattaa järjestää uudelle puheenjohtajalle kolme vuotta aikaa.

Jos taas voitto tulee vielä 2019, niin Sipilä on puheenjohtaja 2022 saakka ja hoitaa pääministerin tehtävää 2023 saakka hyvässä yhteistyössä uuden puheenjohtajan kanssa.

Ilkka Luoma

Entä Keskustasta lähtevät Paavo Väyrysen kannattajat, jotka siirtyvät Väykän riveihin, kun Pate saa "kansalaispuolueensa" rekisteriin?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

Sitten siirtyvät. Aikanaan totesin, että turha PS:n riveihin siirtyneitä on maanitella takaisin. Tulevat, jos tulevat. Sama pätee tuohonkin. Puolueen on tultava toimeen omillaan eikä haikailla toisenmielisten perään.

Väyrynen ei ole yksissäkään vaaleissa päässyt juuri yli 20%. Esko Aho sentään oli hyvin lähellä 50%. Väyryseltä olisi tietenkin reilua tehdä selkeä pesäero, eikä roikkua toisella jalalla Keskustassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Väyrynen ei roiku, vaan luo uusia mahdollisuuksia poliittiseen kentää - kansanliikemäisesti --- Paavo on Itsenäisyysmies ;)

[2015]
" .. [ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]

Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin. .. "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... -

.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #16

Voihan sen noinkin nähdä. Paavo on kuitenkin sen verran nopealiikkeinen ikiliikkuja, että kuinka moni uskaltaa enää luottaa häneen. Sipilän kuviot eivät menneet kuten Paavo oli kuvitellut ja Paavo otti siitä hieman nokkiinsa.

Kaiken lisäksi Paavohan on jo ilmaissut kannatuksensa Niinistön jatkolle, joten tuskin hän on seuraavissa vaaleissa ehdolla. Sitä seuraavat ovat vasta 2024. Vaikea kuvitella, että siinä iässä onnistuisi saamaan nykyisten alle 40-vuotiaiden joukosta yli 50% kannatuksen. Se vain on tosiasia, että yli puolet suomalaisista suhtautuu tavalla tai toisella negatiivisesti Väyryseen. 20% kannastus vs. 50% vastustus on vaikea yhdistemä, oli se sitten reilua vai ei.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Edellisissä presidentinvaaleissa Paavo keräsi yli puoli miljoonaa ääntä, jo ensimmäisellä kierroksella, jota pidetään todellisena mittarina.

Ilkka Luoma

Demarit nousseet gallup-ykköseksi --

... Onko pm. Sipilän hallitukselta jäänyt peruutusvaihde päälle? Luottaako maamme eduskunnan kokoonpanosta päättävä arkikansa enää aiemmin niin luotettavaan Sipilään ja hänen SOS-hallitukseensa? Arkikansan näkökulmasta meillä on kolme ylitse muiden ongelmaa: Inhimillisesti nuorten syrjäytyminen ja vanhusten yksinäisyys sekä taloudellisesti menetetty kilpailukyky vientitoiminnassa. Olemme siirtäneen myös liikaa työpaikkojamme ulkomaille. Meidän pitää osata valita kotimaista.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1477191372204 -

.

Toimituksen poiminnat