Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itsenäisyyshistoriaa kirjoitetaan uudestaan!

Venäläinen Suomessa asuva ja suomalaisen kanssa naimisissa oleva historianharrasta kirjoittaa avaavasti uutta lukua ensi vuodelle – kysymys meille hyvin herkistä vuosien 1938 – 1945 ajoista, jolloin mitattiin suomalaista itsetuntoa, -kykyä ja uhrautuvaisuutta yhteisen päämäärän eteen.

[ … kansalainen Erkki on ollut hiljainen mitä Kollaalla 1939 tapahtui – samoin Talvisodasta selvittyään Erkki oli Tali – Ihantalassa, vuonna 1944, jolloin jälleen oli kysymys isänmaasta ja sitä kohtaan luodusta aidosta uhasta ja todellisuudesta, jossa oltiin selkä seinää vasten

 … kansalainen Liisa tiesi millaisia uhrauksia Lotat olivat tehneet isänmaansa hyväksi. Liisa myös ymmärsi, että me kannoimme suhteellisesti ottaen raskaan uhrauksen – vihollinen oli toki menettänyt enemmän, mutta tämän resurssit olivat kaikin osin ylivertaiset. Meillä oli tosi kyseessä, venäläiset pystyivät katsomaan vaihtoehtoja; Liisa tiesi, että Berliini pelasti meidät loppukesästä 1944! … ]

 

Jokainen valtio, varsinkin oikeassa sodassa ollut haluaa nähdä itselleen voiton tai edes ”voiton”. Me olimme ylpeitä kansallisesta yhteishengestä, jermut laittoivat rintamilla kaikkensa peliin – itse sotimisessa. Sen sijaan emme ymmärtäneet kaikin osin neuvottelun politiikkaa, vaihtokauppoja, emmekä taitavaa diplomatiaa selvästi vahvemman edessä.

 

Poliittisen silmän puoliumpinaisuus maksoi meille 60.000 kaatunutta

Sotaväki teki isänmaallisen työn, sen sijaan useat poliitikkomme, presidentti Risto Rytiä lukuun ottamatta |1, eivät ymmärtäneet poliittisia realiteetteja. Ennen Talvisotaa annoimme mahdollisuuden luovuttaa Leningradin liepeiltä otetut lentovakoilukuvat saksalaisille, tästä Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin ei pitänyt. Jatkosodan annoimme alkaa hyökkäysvalmistelijana ja puoliaktiivisena ajopuuna – luovutimme muun muassa ennen Jatkosodan alkua koko Pohjois-Suomen Saksan sotakoneelle – Wehrmacht’ lle. Tästäkään Stalin ei pitänyt.

 

Uuden historiatulkinnan ensimmäinen avaus – numero 1

[Iltalehden uutisversio ~ http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016102922535001_uu.shtml - ]

... Mikä raja onkaan Kotka - Kouvola linja? Mitä merkitsi Stalinille allekirjoittamansa Suomen itsenäisyystunnustus 4.1.1918? Mitä sitten merkitsi Stalinille tsaarin suuriruhtinaskunnalleen lahjoittama Vanha Suomi |2 1810-luvulla? Miksi Stalin arvosti Juho - Kusti Paasikiveä ja C.G.E. Mannerheimiä?

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1477637555908 -

 

Ensimmäiselle avaukselle vastaus Suomesta – numero 2

... Stalin kaatoi todellisuudessa maailman tehokkaimman armeijan - Saksan Wehrmachtin ja Waffen – SS’ n |3. Halutessaan Stalin olisi ajanut Turkuun asti. Nyt turha isänmaallinen korskeus pois ja silti vilpitön arvostus rintamalla menehtyneille ja heille, jotka vielä palasivat kutistuneeseen Suomeen. Stalinin tavoite oli Vanha Suomi, mutta saksalaisten avulla se kävi aikaikkunaan nähden vaivalloiseksi ja liki mahdottomaksi - oli kiire Berliiniin, siellä oli Stalinin, diktaattorin tavoite, joka oli kuitenkin myöntänyt yhtenä allekirjoittajana Suomelle itsenäisyyden 4.1.1918. Tämä unohtuu helposti. Samoin se, että Stalin arvosti suuresti venäjää puhuvia Paasikiveä ja Mannerheimiä. Ensi vuonna auennee uusia venäläislähteitä - 2017 "sodimme" uudestaan Talvisodan lopun, Jatkosodan alun ja lopun. Erityisesti aukeaa uusia näkymiä Talvisodan aatosta |4.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1477709727075 -

 

Suomalainen vastine edelliseen suomalaiseen arvioon – numero 3

Stalin halusi 1944 korkeintaan niin sanotun Vanhan Suomen, jonka tsaari oli lahjoittanut kenenkään pyytämättä Suuriruhtinaskunnalleen Suomelle 1810-luvulla.

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102922536011_uu.shtml -

 

Miten suhtaudumme juuri nyt, kun vuosi 2017 lähestyy –

 … omaan erityislaatuiseen historiaan ja menestyksemme haastavista ja erikoislaatuisista lähtökohdista – olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla |5, itsehän olemme niin lännestä kuin idästä. Lisäksi kansakuntamme ei halua Natoon |6, vaikka erityisesti suurin mediamme – Helsingin Sanomat |7 – jenkaa meitä suurella infoähkyllä lännen sotakoneeseen. Meidän paikka on olla idän ja lännen välillä se ainoalaatuinen välitysneuvottelija ja sanansaattaja niin idästä länteen kuin lännestä itään |8.

 

Me haluamme tietää mitä oikeasti ja tasa-arvoisesti käsiteltynä tapahtui vuosina 1938 – 1945

On selvää, että me näemme tavallamme ja että nykyinen Venäjä näkee taas omalla tavallaan. Voittaja piti meitä kehässään vuosikymmenet. Taitavalla politiikallaan, niin itsensä kuin kansakuntansa nimissä, presidentti Urho Kekkonen loi meille irtipääsyn puolueettomuuteen. Idän karhu oli näin oppinut luottamaan pieneen länsinaapuriinsa, jottei se laske maahansa karhulle vihamielisiä uhkaamiskandidaatteja sotavoimana ja/tai asevarikkoina.

 

Lopultahan kaikki on kiinni luottamuksesta

Olemmeko nyt rikkoneet tuon luottamuksen hengen – solmimalla esimerkiksi Nato – Isäntämaa pöytäkirjan |9, jonkin kummallisen meidän sisältä luodun uhan ”valtuuttamana”? Suhde-elvytys itään voidaan aloittaa kiihkottomalla historiatarkastelulla sekä delegaatiolla Kremliin – tutustumaan vielä julkiaukeamattomiin arkistoihin, jolloin voimme yhdessä nähdä totuus vuosilta 1938 – 1945. Onko tässä se avain tiekarttaan, jolla jatkamme jo yli 70 vuotta kestänyttä rauhanjaksoa |0 – hamaan tulevaisuuteen?

Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – emme voittaneet aikanaan vihollistamme, nyt teemme siitä ystävän. Emme rakenne vastakkainasettelua, vaan eheytämme kauppapolitiikkaan myöten kanssakäymisen, sillä aktiivinen kauppamies ei ehdi sotimaan.

Linkkiliitteet

|1 Presidentti Risto Ryti … | Ryti uhrattiin – hänen tieten …  
Ryti erosi, Mannerheimistä tuli presidentti ja Ryti-Hitler sopimus mitätöitiin. Stalin oli tietoinen Rytin tekemästä sopimuksesta Hitlerin kanssa – kuka sopimuspaperin vuoti Moskovaan, ei ole siitä tiedossa. Stalin arvosti Mannerheimin ”hitlerpetosta ja jätti myöhemmin, henkilökohtaisella käskyllä Andrei Zdanoville 6], että Mannerheimiä ei tulla käsittelemään sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä. Näin myös tapahtui. Toisaalta Zdanov tiesi Leningradin piiritysaikaisena 1941 - 1943 johtajana, että Mannerheim oli nimenomaan antanut käskyn, etteivät suomalaiset joukot hyökkää itse kaupunkiin! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintamakarkureista-lento-osasto.html -

|2 Vanha Suomi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi -

|3 Waffen – SS ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/asia-josta-ei-puhuta-ss.html -

|4 Uuserkkolaisuus ~ Toistuuko tänään neuvottelukyvyttömyys idän kanssa – kuten tapahtui 1939?

|5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html -

|6 ~ Kokoomus haluaa ohittaa Nato – kansanäänestyksen! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

|7 ~ HS Kari Huhta peri edesmenneen HS-kolumnisti Olli Kivisen manttelin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -

|8 ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu-bryssel-moskova -

|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

|9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

|0 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | T | VU | BL | BL | PZ | BLOG 91303

DOC Itsenäisyyshistoriaa kirjoitetaan uudestaan_30102016 – Microsoft Word Starter

PVM 30102016

|834|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Ilkka Luoma

Erilaisia karttoja on ollut ja on jaossa - kuuluisasta maanvaihtoneuvottelusta. Kuka pystyy tarkistamaan oliko tämä asianmukainen venäläisehdotus Suomelle 1938-39 - ennen Talvisotaa? Yleensä nuo vaihtomaat ovat olleet huomattavasti pienempiä pinta-alaltaan.

~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015460501... -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuossa linkkaaamassasi kartassa on pantu överiksi Terijoen hallituksen Suomen Kansantasavallan rajat, jotka olivat tämän kartan mukaiset:

http://www.hs.fi/webkuva/taysi/960/1305892533588?t...

Ne eivät kuitenkaan ole samat kuin ne aluevaihdokset, joita Suomelle ehdotettiin. Siinä vaiheessa puhuttiin Repolan ja Porajärven pitäjistä ainoastaan.

Ilkka Luoma

Näin ajattelinkin - nyt herää kysymys miten itsenäinen olisi ollut Terijoen hallituksen Suomi - kuka tietää?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #3

Kyseletkö tosissasi, Otto Wille Kuusinen kun kuului NL:n kommunistisen puolueen korkeimpaan johtoon ja muistaakseni haudattiin Kremlin muuriin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Oleellinen kysymys - olisiko Suomelta mennyt valtiollinen itsenäisyys Terijoen hallituksen myötä? Jos näin - niin löytyykö todiste?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Ei se ainakaan kommunistisessa Stalinin mallin mukaisessa diktatuurissa rivikansalaisten itsenäisyyttä olisi tarkoittanut. Kuusisella ei olisi ollut juurikaan mahdollisuuksia sooloiluun kommunismin toteuttamisessa Suomen Kansantasavallassa. Uskon, että myös maatalouden kollektivisointi olisi ollut edessä, samoin laajat puhdistukset niistä "kartanonherroista" ja "kapitalisteista".

Toki Kuusinen laukaalaisen räätälin poikana olisi saattanut Suomeen palattuaan edelleen tuntea sen verran todellista lukkarinrakkautta Suomen kansaa kohtaan, että olisi tilaisuuden tullen toteuttanut Stalinin ukaaseja hiukan modifioidusti.

Mutta voiko puhua itsenäisyydestä, jos jo koko hallitus on valmiiksi nimitetty Moskovassa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Stalin kävi lupaamassa autonomialle itsenäisyyden jo marraskuussa 1917 - sosialidemokraattien Helsingin kokouksessa - kts. Starikov, joka on kirjannut tuon aikaisen Stalinin puhen ylös.

Stalin puhui mieluummin maailmanlaajuisesta työväen vallankumouksesta.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #8

Mielenkiintoinen miete. Ei itsenäisyyden olisi varmaan ollut pakko mennä. Mutta olis varmaan aika tiivistä yhteistyötä ollut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Ei olisi mennytkään, sillä Stalin juuri ITSE allekirjoitti yhtenä itsenäisyystunnustuksemme 4.1.1918. Toisaalta on arveltu, että Vanhan Suomen Stalin olisi halunnut saada takaisin 1944! (?) - ajatukselle ei ole täyttä näyttöä.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luoma, aivan yksinkö Stalinin Neuvostoliitto tuon teki, unohdatko tarkoitellusti jotakin ?

Ilkka Luoma

En unohda, vaan painotan uhrien määrää osallistuttaessa venäläisittäin Suureen Isänmaallliseen sotaan. Stalin sai paljon apua 1941 jälkeen, kun se oli "yllätetty huosut kintuissa" - tämäkään ei ole muuten täysin toteen näytetty!

USA' n apu oli merkittävää, mutta lopulta koko sodan ajalta tuotantolukuja ajatellen 1942-1945, USA apu oli pieni määrä siitä - Neuvostoliiton tuotantokone lähti tosissaan käyntiin vuonna 1943 ...

USA' lle oli erityisen kannattavaa tukea kaikin keinoin Stalinia, sillä juuri Neuvostoliiton sota Saksaa vastaan kulutti Saksan loppuun! Näin Saksa oli paljon heikompi myöhempää USA/Englanti maihinnousua ajatellen. Saksa kulutti voimistaan noin 65 prosenttia idässä - Itärintaman ollessa maailmanhistorian suurin, verisin ja kuluttavin yksittäissota.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #28

Jos Neuvostoliitto olisi joutunut yksin Saksaa vastaan se olisi valtiona tullut tuhotuksi, tosin sen joukot yllätetti hyökkäysryhmityksessä tunnetuinseurauksin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Tuo on Aimo vain olettamus - Stalin laski yllättävän helposti Wehrmachtin aina Moskovan porteille asti ja sitten kääntyi kelkka - aivan kuin veänläiset olisivat leikitelleet hurtisti saksalaisten kanssa. Stalinille niin materia kuin miehistö olivat vain rekvisiittaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #53

Niin kääntyi, kun Moskovaa ei Guderiaanin vaatimuksesta motitettu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Hitler halusi raakaöljyn lähteille, nyt jälkiviisaana "sotapäällikkönä" jossittelen, että Moskova ja Leningrad ensin - niiden menetys olisi ollut kova isku venäläisten moraalille, mutta Hitler valitsi öljyn - joka oli päätöksenä kuitenkin oikeansuuntainen - huoltovarmuuden vuoksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #68

Niin oli Neuvostoliiton kannalta katsoen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Toisaalta, kun Stalin jäi Kremliin ja muut poistatutti Uralin taakse, niin tiesikö hän jo hyvissä ajoin siperialaiset voimat, jotka olivat tottuneet koviin talviolosuhtesiin, että ne ovat heti iskukunnossa, kun Saksa koputtelee Kremlin portteja - oliko kaikki vain taitavaa harhautusta ja Saksan sotakoneen ajoa napoleonin hautoihin ...!?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen poliitikoilla on paha taipumus löytää väärät kaverit. Tässä EU-katastrofissakin on suorastaan koomisen mielenkiintoista huomata kuinka omien poliitikkojemme mielipiteet muuttuvat aina kun Saksassa muutetaan mielipiteitä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Talvisodan jälkeen Suomi valitsi oikeat kaverit, sen todistaa se, että Suomi säilyi itsenäisenä. Toinen vaihtoehto olisi merkinnyt sitä, että käytännössä koko Suomi olisi joutunut sotatantereeksi ja sitten loppuselvityksessä Suomesta olisi tullut pahimmassa tapauksessa Neuvostotasavalta tai parhaassa tapauksessa Puolan ja muiden itäisen keskieurooppalaisten maiden kaltainen Neuvostoliiton satelliittivaltio. Suomen pääkaupunki Helsinki oli Moskovan ja Lontoon lisäksi ainoa sotaan osallistuneen maan pääkaupunki jota ei vieras valtio miehittänyt.

Ilkka Luoma

Siis kirjoittamaton liitto Saksan kolmannen valtakunnan kanssa mahdollisti itsenäisyyden säilymisen? Entä oliko Rytin ja Rippentropin sopimuksen rikkominen 1944 millainen sopimusrikko Saksaa kohtaan ...?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #9

Vaikka Suomi olisi suostunut Neuvostoliiton vaatimuksiin ja talvisota oltaisiin vältetty niin toisen maailmansodan myllerryksessä Suomi Neuvostoliiton rajanaapurina olisi joutunut sotaan osallistumaan ja ehkä heikompana kuin sitten jouduttiin. Sama kohtalo olisi ollut loppuselvityksen aikana kuin Puolalla ym. valtioilla

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Virhe tehtiin siinä, kun Saksan sotavoimat päästettiin Lappiin. Se oli ensimmäinen kulmapiste Stalinin tuleville päätöksille. Suomi olisi selvinnyt kuin koira veräjästä - mutta revanssi voitti harkitsevat. Loppu onkin historiaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Luoma, kumpi oli Suomelle kohtalokkaampi hyökkäämättömyyssopimusrikko vai juridisesti pätemätön "Rytin sopimusrikko "?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Erinomainen kysymys!

Ei ole helppo tyhjentävästi vastata. Eikä ehkä oikeaa vastausta löydy koskaan. Talvisodan aatto oli meiltä taitamattomasti neuvoteltu ja 1944 lupaukset Hitlerille olivat aivan pakko tehdä - Stalin olisi muussa tilanteessa ottanut Vanhan Suomen (?) ja olisimme vieläkin pienempiä kuin ENNEN Talvisotaa.

Suurin virhe oli antaa saksalaisille Blenheim-lentovakoilukuvat Leningradin ympäristöstä vuonna 1939! Tämä muutti lopullisesti Stalinin ajatuksen, kun hän syksyllä myöhään sai tiedon omiltaan, että suomalaiset olivat antaneet kuvat Saksaan - ja näin alkoi Talvisota. On huomattavaa, että Stalin käännätti itselleen Hitlerin Taisteluni 1 ja 2 kirjat jo 1938!

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielestäni tämää kuuluu sarjaa, jälkiviisaus.

Jp Lehto on hyvin kirjoittanut asiasta.

" Lisäksi pitäisi muistaa aikalaisten toimia muistellessa , että he eivät voineet tietää tulevista tapahtumista kuten me. "

Tässä tuo Jp Lehdon Blogi.

http://jplehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194924-kol...

Ilkka Luoma

Onko meillä jo kaikki tieto myös Kremlistä käytettävissämme - erityisesti Talvisotaa ennen luovuttamiemme vakoilulentojen Pietarin kuvat - Saksalle, ja miten Kreml lopulta siihen suhtautui? Ehkä eräs oleellisimpia "mustia aukkoja" tarkasteltaessa olisiko voinut Talvisodan välttää?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luoma, miksi Neuvostoliiton ilmavoimat eivät ampuneet kuvaavia Blenheimejä alas ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Eivät pystyneet. Blenheimit lensivät liian korkealla. Tästä on saatu erinomainen dokumentti Suomeen - Leningradin ilmavalvonnan ylin johtaja - komissaari kirjoitti suoraan Stalinille valituskirjeen Blenheim vakoilukuvauslennoista, jossa vaati toveria tekemään asialle jotain!

.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin Kreml koskaan luovutta todellista tieto joka johti Talvisotaan Neuvostoliiton ja Suomen välillä.

Vakoilulennot Pietariin kuulostava täydelliseltä harhalta.

Talvisota olisi voittu välttää, jos Suomi olis hyväksynyt 1914 rajat, herää vain kysymys minne junat olisivat Suomesta kulkeneet?.

Stalin olisi kiittänyt ja kumartanut.

Ilkka Luoma

Vakoilu- ja ilmakuvauslennot on Suomenkin puolelta jo tunnustettu.

Vuoden 2017 aikana arvellaan saatavan uutta tietoa Kremlistä koskien juuri Talvisodan aattoa, ja varsinkin 4.1.2018 saatanee jotain erityistä, jolloin tulee täyteen 100 vuotta siitä, kun Neuvosto-Venäjä tunnusti itsenäisyysjulistuksemme.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ongelman ydin koko Stalinin elämän ajan oli, ettei Stalin itse asiassa pitänyt itsenäisestä Suomesta.

Sille me suomalaiset emme voineet mitään.

Ilkka Luoma

Pekka, ajatuskaaviosi on virheellinen - juuri Stalin oli se merkkihenkilö joka lupasi ensimmäisenä Suomelle itsenäisyyden - jo marraskuussa 1917. Vallankumous Venäjällä ei tähdännyt valtioalistamiseen, vaan työväenluokan maailman vallankumoukseen - prpletariaatin diktatuuri.

Btw.
Eräissä piireissä on kuiskittu, että Marx luodessaan teesejään, oli perehtynyt muurahaisiin! Tästä myöhemmin lisää ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vanha suomalainen sanonta : Ottaja, antaja , kananpaskan kantaja.

Tulkinta vapaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Stalin oli johdonmukainen Suomen suhteen aina marraskuusta 1917 lähtien.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Ongelman ydin koko Stalinin elämän ajan oli, ettei Stalin itse asiassa pitänyt itsenäisestä Suomesta. "

Samaan asiaan olemme törmänneet Putinin kohdalla, Putinkaan ei pidä itsenäisestä Suomesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Putinkaan ei pidä itsenäisestä Suomesta."

Itse asiassa useimmat suomalaiset poliitikotkaan eivät pidä itsenäisestä Suomesta vai miksi menivät luovuttamaan itsenäisyyden Euroopan unionin komissiolle.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jarmo ?. Olisiko sitten parempi luovutta ja antaa valta Venäjälle, näin tuosta kirjoituksestasi voisi ajatella. Ilmeisesti joitakin itsenäisyyden rippeitä meillä Suomalaisilla on Euroopan unionissa, miten olisi Venäjällä ?.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Lisäksi Suomi voi erota EU:sta halutessaan. Toistaiseksi vain ei ole halunnut. EU:n "valta" Suomessa ei kuitenkaan ole muuttanut demokraattista hallitusmuotoa eikä paljon mitään muutakaan. Toisin olisi Venäjän vallan alla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Missä kohtaa, edes rivien välissä vihjaisin kannattavani liittymistä Venäjään?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Ei edes Terijoen hallitus sitä vihjaissut - vain itsenäisen valtion yhteistyötä suuren naapurinsa kanssa. Kuten todettua bolsevikit hakivat maailman vallankumousta työväestöllä - ei Neuvostonsa ulottamista maan ääriin.

Ilkka Luoma

Ari, perusteletko hiukan enemmän huimaa väitettäsi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"....Saksan sotakoneelle – Wehrmacht’ lle. Tästäkään Stalin ei pitänyt."

En pidä minäkään. Suomenkielessä pitäisi osata kirjoittaa: Wehrmachtille!

Ilkka Luoma

Harri, Wehrmacht toteutti vain annettuja käskyjä, kuten kaikki armeijat - esimerkiksi Suomen kenttäarmeija, kun ylitti Jatkosodassa vanhan rajan, vaikka jermut sanoivat, että nyt ollaan vieraalla maalla rosvoretkellä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ilkka, Wehrmacht kyllä toteutti annettuja käskyjä, mutta sinä et tajua ilmaisia neuvoja :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Ahaa - ne sijamuodot, ne sijamuodot ;)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Stalinin tarkoitus oli siirtää suomalaiset Uralin itäpuolelle vuonna 1939, josta seurauksena syttyi Mainila-provokaatioineen Talvisota.

”Marsalkka Konev kertoo muistelmissaan, että Isäntä oli Suomen sotaa aloittaessaan sanonut Vorošilovin ja amiraali Isakovin kuulleen: ”Suomalaiset on asutettava muualle… Suomessa on vähemmän asukkaita kuin Leningradissa, ja heidät on helppo siirtää muualle…” (Lähde: Edvard Radzinski: Stalin, sivu 505).

Suosittelen kommentoijia lukemaan Edvard Radzinskin mielenkiintoisen kirjan "Stalin". Hän lupasi kirjoittaa kirjan Stalinista isälleen tämän kuolinvuoteella vuonna 1969. Kirja julkaistiin vuonna 1995.
Kirja pohjautuu mm. Venäjän salaisten arkistojen dokumentteihin, joten se on myös historiallisesti arvokas. Radzinski pääsi käsiksi Staliniin liittyviin tietoihin arkistojen hetkeksi avauduttua glasnostin ja Jeltsinin ”suojasään” aikana. Nyt näihin arkistoihin olisi tuskin mitään asiaa

Ilkka Luoma

Stalin pohdiskeli paljon - erilaisia skenaarioita, mutta Suomea hän ei olisi hsitoriallisista syistä koskaan valloittanut - hän ikäänkuin kuritti pinempäänsä, josta piti - Stalinin pitämiset kulminoituivat J.K.Paasikiveen ja C.G.E. Mannerheimiin.

Stalinin omat hänen "varjonsa" ylläpitämät arkistot ovat täysin avaamatta - Kaganovitsh, Kremlin susi (Stuart Kahan) oli Stalinin ainoa uskottu - kenraalit saivat huutia, ja Stalin avautui vain Sudelleen (ehkä ei loppuaikoinaan edes hänelle?), joka kulki aina Stalinin mukana. Odotamme vesi kielellä näiden arkistojen avautumista! :) Ehkä osa niistä aukeaa Talvisodan aaton osalta 4.1.2018!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suuresti arvostamani Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn kirjoittaa merkittävässä 7-osaisessa kirjasarjassa ”Vankileirien saaristo” luvussa IV ”Kansojen karkotus” seuraavaa:

”Niinpä esimerkiksi epäilen, että Stalin tunsi vastustamatonta himoa karkottaa koko Suomi autiomaihin Kiinan vastaisen rajan tuntumaan, mutta – se ei onnistunut häneltä, ei vuonna 1940 eikä 1947 (Leinon keikausyritys)”. (VI osa, sivu 259).

Krimin tataarien, tshetsheenien ja Volgan saksalaisten karkotukset eivät olleet mitään skenaarioita, vaan puhdasta faktaa. Sitä ennen karkotus oli kohdistunut mm. eestiläisiin ja Inkerin suomalaisiin, joista viimeksi mainituista noin 60 000 karkotettiin Uralin itäpuolelle (Erkki Tuuli: Inkeriläisten vaellus). Looginen jatkumo tälle olisi ollut Suomen suomalaiset.

Mitä tulee Kaganovitshin veljenpojan Stuart Kahanin kirjaan ”Kremlin susi”, niin se on luettu ja löytyy kotikirjastostani. Toinen mielenkiintoinen kirja luettavaksi on kenraaliluutnantti Pavel Sudoplatovin ”Stalinin erikoistehtävissä.”

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #43

Leinohan paljasti tuon keikausyrityksen, niin Hertta otti välittömästi avioeron.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Kommunistit ovat aina riidelleet keskenään - olemattomistakin asioista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Kaikilla valtioilla on aina ollut toisinajattelijansa, niin Neuvostoliitossa kuin nykyisellä Venäjälläkin. Stalinilla oli erityinen muistilokero Suomelle. Tosiasia on se, että hän kertoi mielipiteensä sodistamme - suojelemalla Mannerheimin kaikilta hankaluuksilta Jatkosodan jälkeen - ohjeet Mannerheimin suhteen oli annettu suoraan Stalinilta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #56

Kerrotaan Mannerheimilla ja Stalinilla olleen salainen sopimus, jossa Suomi naamiohyökkäysellään turvaa Pohjoisen rintaman, sopimuksen mukaan Stalin lupasi Tarton rauhanrajat, petti tämänkin lupauksensa, mutta suojeli kuitenkin Mannerheimin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

On olemassa vieläkin hurjempi skenaario, johon törmäsin Moskovassa yli kymmenen vuotta sitten, tai oikeastaan jo kuulin aiemmin eräältä suomalaiselta, joka oli Glasnostin aikana päässyt Kremlin arkistoihin, jotka aika pian kuitenkin suljettiin uudelleen ---

[2010]

" ... HS kirjoitti Isänpäivänä Eino Murtorinteen näppäimistöllä kiihkottoman artikkelin Jatkosotaan ajaneista kysymyksistä - rivien välistä paljastaen Saksan kolmannen valtakunnan pelastaneen Suomen gruusialaiselta Josif Stalinilta ~ mutta voimme tästä laajentaa tarkastelunäkökulmaa.

[... jaetussa Puolassa - saksalaisten ja neuvostoliittolaisten valloitusalueiden rajalla pidettiin huippusalainen tapaaminen toukokuussa 1940, jonka järjestelyissä oli mukana sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim. Yhtä aikaa toisistaan tietämättä niin Stalin kuin Adolf Hitler kääntyivät Mannerheimin puoleen, olihan hän Venäjän tsaarin armeijan entinen upseeri …]

Aikakirjoissa ei ole merkintöjä diktaattorien tapaamisesta, siksi hyvin se salattiin, mutta toukokuusta löytyy kaksi viikonpäivää, joille ei ole kummallekaan diktaattorille merkitty todistettavasti mitään muualla oloa. Miksi, niin Stalin kuin Hitler halusivat toisensa tavata? Osin siksi, että he ottivat mittaa toisistaan, mitan ottaminen käytiinkin maailmanhistorian raaimpana ja verisimpänä sotana vuosina 1941 - 45. ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin... - alta.

.

Ilkka Luoma

Moni on pyytänyt otsikkoon kysymysmerkkiä sulkeisiin (?) - näin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luoma, luehan Hjalmar Fröntin kirja Kremlin kiertolaisia, niin ikkunasi voi avautua,

Ilkka Luoma

Vieraillessani Kremlissä - kahteenkin otteeseen - "tulin tosiaan avanneeksi ikkunan" ;)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #77

Oletko lukenut mainitsemani kirjan Kremlin kiertolaisia ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

En. Laitan listalle - ymmärrän, että suosittelet?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tässä olisi Suomen kansantasavallan kartta. Kannattaa lukea antaa tietoa Neuvostoliiton aikeista talvisodan aikana.

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1414555952183

Ilkka Luoma

EKSTRA
HS Unto Hämäläisen liki yksioikoinen, mutta oikeaakin näkökulmaa Suomen kohtalon hetkistä vuonna 1939 – Terijoen hallitus, Suomen Kansantasavallan kartta, ja muu on Hämäläisen arvuuttelua. Siltä osin ennakoivaa, että juuri vuonna 2017 ja erityisesti 4.1.2018 tuotaneen paljon uutta tietoa juuri Talvisodan aatosta ja Jatkosodan lopusta – Suomen kohtalonhetkistä -

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi ihneessä Terjoen hallitus sitten muodostettiin, jos NL:lla ei olisi ollut aikeita ottaa sitä kautta Suomea hallintaansa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Oli kysymys ideologiasta, työväenliikkeestä - ei valtiomenettelystä. Tässä kohtaan ehdotan kiinnostuksen kohteeksi Starikov - löytyy täältä ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/stalin-ja-su... -

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Talvisotaan on vain yksi syyllinen, Isä aurinkoisen johtama Neuvostoliitto.

Ilkka Luoma

Pitää paikkansa - sodan syttymiseen, ei taitamattomaan suomalaisten neuvottelutaitoon ENNEN Talvisotaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomi oli tarkoitus valloittaa joka tapauksessa. Sekä Talvisodassa että Jatkosodassa. Jatkosotahan oli Talvisodan suoraa seurausta: NL ei onnistunut tavoitteessaan vallata Suomea ja Suomi lähti hakemaan aivan oikeutetusti rosvottuja alueitaan takaisin ja samalla turvautui myös Saksan apuun, koska tiedettiin NL: yrittävän maamme miehitystä uudestaan.

NL:n 7. Armeijan aikataulu määriteltiin seuraavasti: Operaation syvyys olisi 85-110 km ja tavoite saavutettaisiin 12-15 päivässä; tarkemmin sanoen kestäisi 1. etappi (siis eteneminen Suomen pääpuolustuslinjalle) 4-5 päivää, 2. etappi (linjan murtaminen) 4-5 päivää ja 3. etappi Viipuri–Käkisalmi­linjalle suunnilleen saman ajan. Joukoille painotettiin sitten, että Helsinkiin olisi sopivaa saapua Stalinin 60-vuotispäivään 21.12. mennessä.”

Ohto Manninen, Miten Suomi valloitetaan, 2008

Talviosotaan on yksi ainoa syyllinen: Neuvostoliitto

Ilkka Luoma

Tuossa Kajannon repliikissa tarkoitus on vain luulo. Armeijat tekevät aina operatiiviset suunnitelmat. Tosiasia oli se, että luulon tavalla ei käynyt ja tässä on aivan turha vedota Suomen armeijan loputtomaan vastustuskykyyn. Vaikka sankarillisesti taistelikin.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Blogisti yrittää kirjoittaa historiaa uusiksi nostamalla esiin joitakin yksittäisiä tapahtumia, joiden sisältöä vielä sopivasti "väritetään" erilaisilla omilla johtopäätöksillä.

Esim. väite, että Stalin olisi sympatisoinut meitä suomalaisia ja antanut sen jotenkin vaikuttaa päätöksentekoon on täysin absurdi. Kyseinen symppis järjesti 30-luvulla tuhansille suomalaisemigranteille niskalaukaukset Karjalan metsissä.

Kaikesta kirjoituksesta paistaa lävitse pyrkimys tuoda esiin "uusia" asioita Neuvostoliitolle myönteisessä valossa ja samalla mustamaalata sodanaikaisten päättäjiemme toimintaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Blogisti on tunnettu siitä, että kirjoitukset ovat erittäin venäjämyönteisiä ja NATO-vastaisia. Ja se historian jälkiviisaus on aina Venäjän eduksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ilkka antaa trollille kasvot, ystävälliset sellaiset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Harri, voinet perustella, tai esittää väärät kohtiot - koko kommentoinnistani ja topicista.

Ilkka Luoma

Herra Kajanto voisi perustella esimerkein virheet ja uskoisin, että lukijat ne mieluusti lukisivat ;)

Ilkka Luoma

Kannattaa perehtyä Suomen käymiin Karjalan sotiin 1920 -luvulla ja projisoida niiden vaikutusta. Aloitetaan vaikka siitä. Jos perehtyy riittävän hyvin niin näkee paljon kauemmaksi. Yleensä meillä jätetään perehtyminen Akateemiseen Karjalaseuraan ja pariin sotaromaaniin, suur-suomeen ja tuhtiin kasaan luuloja, muisteloita ja isänmaallisia tunteita.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olen perehtynyt, suomalaiset upseerit erosivat armeijan palveluksesta ennen Karjalan retkeään ja niin on perehtynyt Venäjänjohtokin, Ukrainaan lähteneet venäjän sotavoimatkin ovat eronneet vakinaisesta palveluksesta, siitä ei ole tietoa onko palkanmaksua lopetettu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Sen sijaan heimosotiemme vaikutuksesta Stalinin myöhempiin päätöksiin - ei ole kirjallisuuslähteitä, noistakin odotamme uutta tietoa 2017, ja viimeistään 4.1.2018 :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”luulo ei ole tiedon väärtti”. Omat kommenttini eivät perustu luuloihin, vaan puhtaaseen faktaan, jonka ovat kirjoittaneet tässä tapauksessa merkittävät venäläiset ihmiset. Tässä on hyvä tukeutua nimenomaan venäläisiin lähteisiin, joissa ei ole mukana ”länsimaista hapatusta”.

Tämä päivän Hesarissa on uutinen elokuvasta, joka on tehty Smolenskin lento-onnettomuudesta. Vuonna 2010 tapahtuneessa turmassa meni kerralla koko Puolan johto. He olivat olleet matkalla Katynin 70-vuotismuistotilaisuuteen. Nyt epäillään, että kyseessä ei ollutkaan puhdas onnettomuus.
Katyniin liittyen löytyy faktaa aikaisemmin mainitsemani kenraali Sudoplatovin muistelmista. Edesmenneen kenraaliluutnantti Pavel Sudoplatovin omaelämäkerta "Stalinin erikoistehtävissä" ilmestyi suomeksi vuonna 1994. Kirjassa kerrotaan seikkaperäisesti mm. diplomaatti Raoul Wallenbergin ja puolalaisten 21 857 miehen kohtaloista (s. 381 - 397).
Puolalaiset, jotka olivat upseereita ja poliiseja sekä muita vankeja, tuhottiin Stalinin määräyksellä Katynissa.

Ilkka Luoma

Katynin murhat ovat hyvin tiedossa, ja nillä ei ole miträän tekemistä Suomen ja suomalaisuuden kanssa ...

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Katynin_joukkomurha -

Aluksi noista syytettiin saksalaisia.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Faktaa: ”Katyn oli varattu myös suomalaisille teloituspaikaksi – vastaavien yhteiskuntaryhmien edustajille - päämääränä tuhota miehitetystä Suomesta sivistyksen selkäranka ja sitä myötä kulttuuri, kieli ja kansa. Ja näin liittää Suomen alue Neuvostoliittoon "maailmanvallankumouksen oikeutuksella", keinolla millä tahansa” (lähde: Tykistöprikaatin Kilta ajankohtaista).
Netistä löytyy lisää tästä asiasta hakusanoilla ”Katyn oli varattu suomalaisille”.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Olisiko tämä nyt sitä kuuluisaa venäläisuhanluojien urbaania legendaa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #72

Kyllä suomalaiset teloitettiin Karjalassa Frontin kirjanmukaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Vastaavasti suomalaisten keskitysleireillä Neuvostoliiton puoleisellä Karjalan alueella kuoli paljon venäläisiä sotavankeja - jopa nälkään.

Ilkka Luoma

Tästä syntyi kuin syntyikin aivan erinomainen keskusteluketju!

Kiitos osallistujille :)

Ilkka Luoma

Tuore kirja: Kristalliyöllä yhteys Talvisotaan

Kristalliyönä marraskuussa 1938 natsit tuhosivat Saksassa tuhansia juutalaisten liikkeitä ja keskitysleireihin vietiin lähes 30 000 juutalaista. Antti Hietalahden uuden kirjan ”Talvisodan salainen tragedia” mukaan taustalla oli Saksan halu Petsamon nikkeliin.

14. marraskuuta 2016

TEKSTI
JUHA MUURINEN

Hietalahden mukaan Kristalliyön tapahtumien taustalla oli Saksan halu vauhdittaa niillä ...

~ https://plus.iltalehti.fi/tuore-kirja-kristalliyol... -

.

Toimituksen poiminnat