Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Äänestämättömät amerikkalaiset yhdistivät voimansa ja nousivat vaaliuurnille

Liki varmaa on jo nyt, että Yhdysvallat saa poikkeavan presidentin 1.1.2017. Donald Trump pesi ja harjasi voimakkaasti niin median kuin poliitikkojen valtaeliitin, joka oli erkaantunut arkikansasta jo liian kauaksi. Trump osasi tulla arkikansan iholle!

 

[ … arkikansalainen John tuli, näki ja voitti |1. Johnin kaltaisia jatkuvaan riekkumiseen suivaantuneita ja mollaamiseen median taholta oli paljon – niin paljon, että Trump myös tuli, näki ja voitti (ellei amerikkalaisittain jotain aivan ihmeellistä tule vielä näköpiiriin). John oli lisäksi läpeensä kyllästynyt työn karkaamiseen halvempien käsiin

 … kansalainen Alice onnitteli itseään, nyt saimme presidentin, jolla on munaa, sitkeyttä ja karismaa – vaikka puheiden sisältö ei maailmoja syleillyt, oli niissä se sävel, jota arkitavalliset amerikkalaiset ymmärsivät. Trump oli niin kutsutusti meidän mies, ja nyt hän kuittasi energiallaan sen ensimmäisen tosi -TV kateederin … ]

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110722578586_ul.shtml -

 

Trumppia haukuttiin, ei vain Yhdysvalloissa, vaan myös kaikkialla muualla – jopa Suomessa media riekkui palstametreittäin, koettaen valaa uskoa suomalaisiin, ettei USA voi saada Trumpia presidentiksi. Suomessakin arkitavalliset kansalaiset eivät katso hyvällä liki turhasta räkyttäjiä ja mollaajia. Kansakuntamme niin täällä meillä kuin USA:ssa rankaisee helposti riekkujia – nyt demokratia puhui väkevällä tavalla. Kansa oli Amerikassa tehnyt päätöksensä.

 

Entä nyt? – Numero 1

[ Venäjä on valmis palauttamaan suhteet Yhdysvaltoihin ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025275_ul.shtml - ]

Trump ei halua vastakkainasettelua Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putin kanssa |2. Trump oivalsi jo varhain, ettei pullistelu toiselle ydinasesuurvallalle ole järkevää, eikä liiketoimintaa kasvattavaa. Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse turvallisuuspolitiikkansa tai sitten he maksavat USA’ n antamasta ”suojasta”. Eurooppalaiset saattavat nyt oivaltaa, että paras turvallisuuden näkökulma on sen ulottaminen Uralille asti |3.

|2 Kuten ei Venäjäkään halua vastakkainasettelua ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025162_ul.shtml -

|3 Yhteiseurooppalainen turvallisuusajattelu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -

 

Entä nyt? – Numero 2

Vaikein Trumpin tehtävistä on luoda työpaikkoja, jotka ovat viedyt halpojen toverien maihin. Toki työpaikat voidaan palauttaa, mutta kuluttajat älähtävät, sillä hinnat nousevat, tai laatu huononee – siksi suuret ovat nämä palkkaerot esimerkiksi Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Trump voi siirtää protektionismivaihteen päälle ja aloittaa reviiripuolustuksen ja omavaraisuuden noston |4 – joka voisi olla suositeltavaa myös meille suomalaisille.

|4 Reviiripuolustuksella omavaraisuutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html -

 

Entä nyt? – Numero 3

Kiinalainen ulottuvuus – tämä on Trumpille vaikea pala, sillä Kiina on jo maailman suurin talous ja ei ole enää niin riippuvainen amerikkalaisten ostamisen buumista – juurikin Kiinasta. Trump saattaa tietää, että US liittovaltio on velkaa Kiinalle yli 1000 miljardia USD (2016), Kiinan ollessa liittovaltion suurin velkoja |5.

Trump voi tietää, että USA on liiketoiminnan suomi-sanastossa miltei selvitystilassa |6, kun on setelipainokone hallussa, niin selvitystilaa voi lykätä eteenpäin. Trump voi myös vetäytyä Aasiasta – sotakoneena, sillä sen voimavarat hiipuvat liittovaltiovelan kasvun myötä. Aasia tullee jäämään kiinalaisten toimenpiteiden ja kauppapolitiikan alle? Ja tästä Kiina kiittää |7.

|5 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/4001983/ketju/kiina_luopumassa_osasta_usa_n_velkakirjoista_enteilee_usa_n_romahdusta

|5 Se oikea tieto ~ http://yle.fi/uutiset/3-7036086 -

|6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html

|7 Kiina iloitsee, synkistä pilvistä huolimatta! ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_kiina_iloitsee_salaa_trumpin_jytkysta_mutta_ongelmia_on_luvassa/9281077 -

 

 

Entä nyt? – Numero 4

Vaalilupaukset. Ne pidetään periaatteellisesti. Muuria Meksikon rajalle ei koroteta tai vahvenneta, mutta lakiin tulee tiukennoksia. Samoin Trump ei voi ruoskia omia maanviljelijöitään, joiden pelloilla on näitä halpoja tovereita pilvin pimein tuomassa kilpailukykyä kotimaisille maataloustuotteille, vaikkapa tomaateille. Meksikolaisia tarvitaan jatkossakin – ehkä rikolliset, raiskaajat ja tuomitut karkotetaan Meksikoon – näin vaalilupaus tulee täytettyä - osapuilleen.

 

Entä nyt? – Numero 5

Suurvaltasuhteet, ehkä kotimaasession jälkeen Trump kutsuu kylään niin Venäjän Putinin |8 kuin Kiinan presidentti Xi Xipingin. Tämä olisi maailmanrauhalle viisasta, ja vaikka Trump käyttäisi kovaa kieltä, sen retorinen vire alentuu sallitulle tasolle. Niin Xi kuin Putin hyvin ymmärtävät, miksi piti vaalikamppailussa koventaa sanan käyttöä.

Vaalituloshan on nyt käsillä ja päämääränsä saavutettuaan Trump pehmentää tyyliään. Trump tietää, ettei USA enää pärjää mahdollisesti parivaljakoksi nousevalle Kiina + Venäjä akselille |9, ja jos pärjäisikin, olisi tehtävä jonkin asteinen liitto EU’ n kanssa – vastapainoksi parivaljakolle.

|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/venalaista-orkestrointia-putinointia.html -

|9 [2011] USA + EU > Kiina ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-kun-kiina-ja-usa-kattelivat-toisiaan - [63]

 

 

Entä nyt? – Numero 6

Eurooppaan Trumpilla ei liene suurta intohimoa, eikä sidettä – varsinkaan sen jälkeen kun hän saa kuulla miten valtamedia mollasi häntä pitkin vaalikampanjointia, jopa raukkamaisesti ja yksipuolisesti – Suomea myöten.

Saa muuten nähdä jatkuuko sopulilaumojen parjaus vahvistuvan voitonkin jälkeen.  Silti Trump näkee EU’ n suurena kauppakumppanina ja tarttuu topakasti vientinäkymiinsä. Tiedossa TTIP viivästys, ellei jopa romahdus. Samoin käynee Aasiassa – TTP’ n osalta |10?

|10 TTIP ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/ttip-saa-kannatusta-mutta-ei-ole-tietoa.html -

 

Entä nyt? – Numero 7

Se suuri amerikkalainen, tehdään siitä jälleen suuri. Mitä tällä Trump todella tarkoitti, voikin olla kotimarkkinoiden osalta amerikkalaisuuspainotteista – siis suosi kotimaista ja sillä USA on oikeasti The Great Market Area, ehkä se suurin, tai Kiina painelee myös tässä ohi. Trumpille kaikkien tärkein tehtävä on luoda työtä, työtä ja työtä – miten se synkronoituu robotiikan |11, automatiikan ja digitalisaation kanssa – jää nähtäväksi.

Onko ajatus lisätä megayrityksiä – sellaisia kuin esimerkiksi Google, MS, Apple, Facebook ja General Electric, mutta entä rauta- ja hiilikourat ruostevyöhykkeeltä, kun maapallokin kuumenee koko ajan |12 ja USA on maailman suurin hiilidioksidin päästäjä per nenä |13 ja viimeisten 100 vuoden aikana. Tämä on paha rasti Trumpille – ehkä hän mobilisoi teknologian puristamaan hiilidioksidin kasaan ja maan poveen?

|11 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -

|12 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumenee-kytketaanko-jaahdytys.html -                          

|13 ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151147901267364&set=a.10151147897262364.425109.660652363&type=3&theater -

 

Entä nyt? – Numero 8

Trump tarvitsee entistä enemmän neuvonantajia ja henkivartijoita. Trump ei tiedä paljon maailman asioista, mutta hän osannee valita kaartinsa – hänen terävänäköisyyttään on kehuttu Tosi- TV lähetyksissä. Mikä parasta, Donald ei ole vaalirahoitusvelkaa juuri kenellekään – sillä Trump maksoi pääsääntöisesti kulunsa itse.

Neuvonantajakandidaateista ei ole pulaa, niitä ilmaantuu hänen ovensa taakse sankoin joukoin, sillä nyt liikahti ”manner” ja mukaan tähän liikuntoon haluavat kaikki ennakoijat, ennustelijat, ”kaiken maailman dosentit” ja neropatit, jotka haluavat valta- ja näköalaoksille kokeilemaan omia uutuuksiaan yhteiskuntamalleista, joita ovat yliopistojen kammioissa viritelleet.

Kuinka paljon Trump antaakaan ”mannerten liikkua” yhteiskuntamuutosten myötä, onkin kiinnostava kysymys! Teemme yhden ennusteen – nykyinen ulkoministeri John Kerry |14 jatkaa.  Muutkin ministerit löytyvät helposti, sillä valta himottaa.

|14 ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222683-kun-venaja-ja-yhdysvallat-kohtaavat-lavrov-kerry -

 

Entä nyt? – Numero 9

Entä Trumpin oma turvallisuus? On suuri vaara, että valtiosta, jossa on maailman eniten käsiaseita, joita myös käytetään, niin joku huumeinen löytyy kokeilemaan omaa kuolemattomaksi saattamista ja yrittää päästää USA’ n pois Trumpin syleilystä. Muistamme Ronald Reaganin murhayrityksen |15.

Onkin liki varmaa, että Yhdysvaltain salainen palvelu joutuu lisäämään presidentin turvamieskaartia. Lisäksi sisäinen turvallisuus on koetuksella, sillä kansakunta on revitty kahtia, mutta sen onneksi se meni näin päin. Ehkä Trumpin joukoista olisi helpommin löytynyt se huumeinen kuumakalle …

|15 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Hinckley -  

 

Entä nyt? – Numero 10

Maailmanpoliisirooli; tämä rooli tullee vähentymään, kun se on jo muutoinkin alenevalla tapahtumaradalla |16. Kiina nousee ja ottaa oman osuutensa, joka on 1,45/7,3 – ja USA’ lla se on 0,34/7,3. Tämä on jo varmaa, ja Trump taitavana liikemiehenä ymmärtää käytännön realismin.

The Great ei enää tarkoita – koko maailman näkökulmasta, vain USA’ n omasta näkökulmasta. Kiinan presidentti Xi tulee vilpittömästi onnittelemaan Trumpia ja kannustaa jatkamaan liiketoimia sillalla, jossa on ajokaistat molempiin suuntiin.

Venäjän presidentti Putin onnittelee myös ja samalla tavalla kannustaa yhdistämään voimia, jotta pahuuden akseli ISIS saadaan nujerrettua |17, sillä intressi on vieläpä kaikkien kolmen yhteinen.

|16 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -

|17 ¨ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -

 

Lopuksi

Saamme rauhallisemman Euroopan, Venäjän tekaistu uhka poistuu |18 ja eurooppalaiset pohtivat kokonaisvaltaista Euroopan turvallisuuspolitiikkaa. Syyria rauhoitetaan, Irak hoidetaan ja Afganistanista tullaan amerikkalaisina pois. Nyt Trumpin aikakaudella itsenäiset YK-jäsenvaltiot hoitavat itse omia asioitaan ja tämä tuottaa paljon kiitosta Kiinasta, joka on lopulta se Donald Trumpin kovin ja vaikein haaste.

|18 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

 

JÄLKIKIRJOITUS – Donald Trumpin vaiheet esivaaleista – Yhdysvaltain presidentiksi

1 – 09032016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump -

2 – 22032016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-trumppismi -

3 – 20072016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220250-trumppismi-jyraa-%E2%80%93-vaihe-one-maalissa -

4 – 22072016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220309-maailmanpoliisi-%E2%80%93-yhdysvallat-roolitehtava-lahenee-loppuaan -

5 – 01082016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220716-trump-ja-rusgate-%E2%80%93-panettelun-ja-kannatuksen-syy-seuraus

6 – 20102016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224729-in-trump-voittaa-rauhanrakentajana-han-osaa-peruuttaa -

7 – 05112016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225569-in-avaako-trumppismi-amerikkalaisten-perestroikan -

8 – 07112016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225652-ratkaisiko-fbi-n-virkoneisto-yhdysvaltain-presidentinvaalit-2016 -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | T | VU | PZ | BL | BL @ BLOG 95501

DOC Trumppismi_voitti_09112016 – Microsoft Word Starter

PVM 09112016

|1260|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Näinköhän mediariekkuminen vähentyy, kun todellisuuden fundamentit ilmestyvät mieliin - pahimman vauhkoontumisen laannuttua.

~ http://yle.fi/uutiset/trump-paniikki_rauhoittui_jo... -

...
- niin sanotut asiantuntijat ja media saivat pahasti turpaansa. Riekkuminen sai palkkansa jo nyt. US presidenttiys on kuitenkin vielä epävarmaa. Tästäkin huolimatta US kansakunta on jyrähtänyt - maan hiljaiset nousivat barrikaadeille.

~ http://yle.fi/ylex/3-9281054 -

...
Samalla eräissä osavaltioissa äänestettiin kannabis vapaaksi!

... [!] ... Alkaa amerikkalaisuuden alamäki tästä, pidemmällä juoksulla. Aikakausi - kun mikään ei riitä!

~ http://yle.fi/uutiset/kalifornia_laillistaa_kannab... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Entä nyt? – Numero 8

Trump tarvitsee entistä enemmän neuvonantajia ja henkivartijoita. Trump ei tiedä paljon maailman asioista, mutta hän osannee valita kaartinsa – hänen terävänäköisyyttään on kehuttu Tosi- TV lähetyksissä."

Satuin juuri lukemaan tämän:

Don’t be fooled that Donald Trump's advisers can tame him in the White House – he stopped listening months ago

Trump’s core belief is in himself. He takes a bit of advice from family members, and that is it

http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-w...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Taitaapa politiikoittemme parempi jättää ensi vaaleissa nukkuvat, äänestämättömät rauhaan. Jotta eivät yllätä.

Ilkka Luoma

Veikaanpa, että juuri nuo meidän yhtä arvokkaat kansalaiset herätellään myös uurnille ;)

Ilkka Luoma

Työ, työ ja työ - tämä Trumpin suurin vaalilupaus. Miten se tehdään? Se on New Deal - by Roosevelt, uusin kuorin ja menetelmin, mutta näin Trump tuon vaaliluapauksensa lunastaa.

New Deal ~ https://en.wikipedia.org/wiki/New_Deal -

.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Trumpin ensi virhe, työ. Kertoisi ensin, mitä tehdään.
Lisään. Reagan aikanaan tiesi . Reagan Veti Harley Davidson pyöriltä valtion tuet kunnes saavuttavat japsipyörien tason.

Ilkka Luoma

Onko HD vieläkään saavuttanut japsien laatutasoa, vain imago on kova ja ääni ;)

Ilkka Luoma

Trump osasi tulla kansansa iholle, ei luottanut niin sanottujen asiantuntijoiden kaavoihin - sai vähemmän ääniä, mutta valitsijamiehet ratkaisivat - taitava pokeripeli tosi-tv -juontona ;)

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Jonkin dokkarin mukaan Usa aiheuttaa aina inflaation kun rupeaa maksamaan velkojaan. :D

Ilkka Luoma

FED osaa painaa rahaa ja rutkasti ;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Kiina vaihtoi rahaministerin heti tämän viiko alkajaisiksi. Lisäksi Kiina on hyväksynyt amerikkalaiset pankit huolehtimaan Kiinan investointipankkien toimintaan. Kiina ja Yhdysvallat ovat syvässä vurovaikutussuhteessa eivätkä ole taistelemassa rahaherruudesta missään olosuhteissa, vaikka muuta väität.

China has appointed a new finance minister, Xiao Jie, as concerns grow over the country's rising fiscal deficits and mounting debt, which has jumped to more than 250% of GDP. China is also considering allowing Wall Street banks to run their own investment-banking businesses on the mainland

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Meidän silmin kiinalaisten näyttämä asennoituminen ei välttämättä kerro lainkaan todellisuutta. Kiina on jossain määrin huolestunut saatavistaan ja erityisesti saataviensa markkinahintakehityksestä.

Kiina on jo aliarvostanut suuren joukon jvk US liittovaltiopapereistaan, eikä lainoita enää juurei lainkaan - Venäjä koetaan reaalivakuuksiensa puitteissa paremmaksi kohteeksi.

Juan on nykyään reservivaluutta, ja sen riipuvuus näin USD' stä on vähentynyt.

Pekka Heliste

Trumpin voitto perustuu siihen, että demokraatit jäivät kotiin.

Ei siis siihen, että joku olisi ruvennut äänestämään

Mitt Romney sai 2012 ääniä n 61 miljoonaa , Trump vain 59-miljoonaa. Obama sai 2012 66 miljoonaa ääntä, Clinton nyt 59,miljoonaa , itse asiassa karvan verran enemmän kuin Trump

Eli 2012 vaaleissa annettiin pääehdokkaille 127 miljoonaa ääntä

Mutta 2016 vaaleissa vain 118 miljoonaa

Äänestämättömät eivät siis nousseet vaaliuurnille vaan ennen äänestäneet boikotoivat vaaleja

Ilkka Luoma

Näinkin, mutta yllätyksen tekivät yleensä kalluppien ulkopuoliset tahot - siis äänestämättömät, siksi Trump sai riittävän määrän ääniä, koska nämä äänestämättömät lähtivät liikkeelle. Se miksi Demokraatit jäivät näin, johtui siitä, että Sandersin kannattajat viittasivat kintaalla koko vaalile.

Pekka Heliste

Tuohan tarkoittaisi, että ennen äänestäneistä kymmeiniä miljoonia jätti äänestämättä ? Tai republinaaneja äänestäneissä vaihtui äänestäjät ?

Trump sai vähemmän ääniä kuin Mitt Romney 2012 Obamaa vastaan

Ääniä annettiin n 10 miljoonaa vähemmän kuin 2012 eli kyllä tulkinta on, että äänestäjiä jäi kotiin

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

"Ääniä annettiin n 10 miljoonaa vähemmän kuin 2012 eli kyllä tulkinta on, että äänestäjiä jäi kotiin"

Ottaen huomioon senkin että rekisteröityjä äänestäjiä oli ennätysmäärä.

The 2016 campaign may have reached dispiriting new lows, but voter registration in America has soared to new heights as 200 million people are now registered to vote for the first time in U.S. history.

http://www.politico.com/story/2016/10/how-many-reg...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Kysymykseksi jää se kuinka paljon oli äänestämättömien vaihtuvuus, eli esimerkiksi muutoin aktiiviset äänestäjät, jotka jäivät kotiin Sandersin tms. syyn takia - toisaalta mikä oli määrä sellaisten kohdalta, jotka eivät keskimäärin äänestä lainkaan. Rekisteröityneiden ennätysmäärä kertoisi, että oli tullut äänestyshaluisiksi myös sellaisia, jotka eivät aiemmin edes rekisteröityneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Mitkä olivat luvut prosentteina, kun 100% olisi kaikki äänioikeutetut?

-rekisteröityneet?
-äänestäneet?

Ilkka Luoma

Lehtileikkeitä aiheesta:

1
... !? ... Huomion kiinnitys jutun loppuun.
~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_2011_tavannut_suomal... -

...
2
... Lännettyneen rämettyneisyyden huippu: UPI-FIIA, ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoi, että Suomen pitää näyttää hyödyllisyytensä Yhdysvalloille pitääkseen hyvät suhteet maailman sotineimpaan valtioon. Nyt on pakko kysyä ketkä maksavat Aaltolan palkan? Onko Aaltola koskaan tutkinut, mitä kansakuntamme sanoo Natosta? Taitaa olla niin, että juuri tämä yli 50 prosenttisesti natovastainen kansa maksaa Aaltolan palkan!
~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_jytkyn_6_seurausta_s... -

.

Ilkka Luoma

Huomioita amerikkalaisesta vaalidemokratiasta ---

Presidentiksi vähemmillä äänillä! Amerikkalaista lainsäädäntödemokratiaa.
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025374... -

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Suomalaista vaalidemokratiaa:

Viime EK-vaaleissa PS sai kolmanneksi eniten ääniä, mutta toiseksi eniten eduskuntapaikkoja.

Ilkka Luoma

Tehkäämme siis vaaliremontti ;)

Kokoomus olisi ansainnut kakkospuolueen paikan!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma: " Trump oivalsi jo varhain, ettei pullistelu toiselle ydinasesuurvallalle ole järkevää, eikä liiketoimintaa kasvattavaa."

Tarkoitatko nyt USA:n vai Venäjän pullistelua?

Ilkka Luoma

Ämarin ilmasotaharjoitus on poikkeuksellinen

Harjoituksen on kutsunut koolle USA, natojohtaja, joka antaa ydinasesuojan sen eurooppalaisille jäsenkumppaneille. USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia.

Tämäkin virolaisittain 5] luotu Venäjän uhkakuvitelma liittyy lopulta Ukrainaan 6] ja lännen reaganismiin 7], jolla koetaan nakertaa Venäjän asukaslukuun nähden liian suurta raaka-aine- ja energiamääräävyyttä.

Lausuessaan Venäjän, Obama asetti samalla sotaharjoituksen vastapuolen –
[ … ekstra “Kuinka Venäjä asennoituu USA:n sotilaalliseen oravanpyörään” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaj... - [47675]

… itäisen rajanaapurimme. Oli synnytetty vastakkainasettelu ja nyt meidät suomalaiset sotilaallisesti liittoutumattomana maana halutaan mukaan – olemmeko astumassa kansalaisnäkökulmasta viritettyyn ansaan?

jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomest... -

.

Ilkka Luoma

... Amerikkalaiset voittamispelin unelmafinaali ja yllättävä lopputulos - parjattu ja mollattu Trump voitti vähemmillä äänillä puolen vuoden kujanjuoksun härkäpäisellä sitkeydellä ja pinnallisilla tiedoilla. Amerikkalaisen huippupolitiikan washington-kansalaisista etääntynyt korruptio puri ja reippaasti ennen äänestämättömiä nousi vaaliuurnabarrikaadeille - ennakoimmeko tätä samaa myös Suomeen? Kuka ja ketkä herättävät karismallaan nukkuvan kansan?

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000019501... -

.

Ilkka Luoma

... Tulihan se sieltä!
(FBI sai syyt niskaansa, kun Hillary hävisi vaalit suuremmalla äänimäärällä)

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/clint... -

.

Toimituksen poiminnat