Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Eduskuntamme hätääntyi – Trump ottamassa haltuun edustajiemme mielikuvituksen

Suomen eduskunta osaltaan, joka on paljolti luovuttanut valtaansa EU – Brysseliin oli sopulilauman tapaisesti puolipaniikissa, kun Yhdysvallat sai uuden isännän – toiseksi suurimmalla äänimäärällä. Donald Trump kuittasi ydinasenapit ja Valkoisentalon avaimet.

 

[ … kansalainen Erkki tuumasi Trumpin voittaessa – no niin, vähäväkinen ja – verinen kansanosa tuli, äänesti ja voitti. Oli ollut aika kaataa USA – Washingtonin läpeensä korruptoitunut poliittisen eliitin ”sinulle – minulle” ujuttelu ja salaseurustelu

 … kansalainen Liisa oli Suomessakin miettinyt, että kaukana ovat nuo otsakiehkurat. Omista kiehkuroista on aikaa – kun presidentti Mauno Koivistokin on ollut eläkkeellä vuosikaudet. Maunolla oli vielä valtaa ja hän osasi esimerkiksi isällisesti paimentaa sopulimediaa, joka oli nyt saanut USA:ssa urakalla köniinsä, siksi räikeästi se harjoitti yksipuolista parjauskampanjaa, luottaen, ettei Trump missään nimessä voi voittaa … ]

Meillä on nyt Suomessa ainoalaatuinen paikka ottaa irtiottoa kaukaa Atlantin takaa – valtiosta, joka sotii, on sotinut ja hyökkäillyt sekä rynnäköinyt vuosikymmenet vieraisiin itsenäisiin valtioihin |1 – joko luvalla tai luvatta. Emme tarvitse sellaisen suojelua, joka itse luo uhkaa ja sotaa. Nyt on aika tunnustaa vanha kiinalainen sanonta viisauden aluksi – ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”.

|1 Maailman sotinein valtio? ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

 

Ulkoministeri Timo Soini (PS) eduskunnan edessä – hallituskateederilta

Osapuilleen näin sanoin: ”Yhdysvallat on erittäin tärkeä, sen kauppakin on kanssamme jo suurempaa kuin Venäjän”, totta. Mutta! Onko Soini perehtynyt kauppatilastoihin vaikka viimeiseltä 60 vuodelta – mikä on tuolloin summattuna se merkittävin kauppakumppanimme? Venäjän kauppapoliittinen merkitys kansakuntamme hyvinvoinnille on erityisen merkittävä ja USA tulee kaukana sen perässä.

Me tiedämme syyt miksi Venäjän kauppa on ollut alamaissa, miksi venäläinen turisti ei käy pyydyksiin eikä liiku |2. Nyt on näkyvillä jo ensimmäiset merkit venäläiskaupan ja - matkailun elpymisestä |3.

 

Arveluttavan turvallisuutemme hintalappu salarakkaaltamme

Saatamme arvata, että uusi US presidentti Trump asettaa hintalapun US - ydinasesateenvarjosta, tai vaatii eurooppalaisia kumppaneitaan satsaamaan lisää verovaroja taistelukyvyn kohentamiseksi.  Tässä piilee se meidän ainoalaatuinen mahdollisuus hakeutua kiinalaisen sananlaskun tilaan, jossa on pari tuhatta vuotta todettu, että jos et voita vihollistasi, tee sitä ystävä.

Eurooppalainen turvallisuusajattelu kumpuaa yhteiseurooppalaisuudesta, nokkelimmat maantiedon tunnilla olleet muistavat Euroopan jatkuvan Uralille asti |4.

 

USA sai lakiin perustuvalla vaalimatematiikalla Trumpin presidentikseen

Trump on aito amerikkalainen |5 – kilpailuhaluinen, suuruuden tekijä ja intomielinen maailmanpoliisi, jotta juuri sen markkina- ja kauppataloudelliset intressit tulevat täysin tyydytettyä. USA on syönyt kehitysmaatoverin riisikupilta vuosikymmenet ja on samalla maailman suurin per capita hiilidioksidipäästäjä |6.

Amerikkalaisille on säädetty oma osuutensa maapallostamme, sen ollessa noin 0,32/ 7,46 |*. Kiinalaisten vastaava luku on noin 1,37/7,46 ja meille suomalaisille osittuu häviävän pieni, noin 0,0055/7,46 osuus. Näillä tullaan menemään – ja erityisesti Kiina on ottamassa raaka-aineosuutensa, käymällä kauppaa jo kaikkialla maailmassa.

|* ~ http://www.worldometers.info/fi/

|* ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_v%C3%A4kiluvun_mukaan -

 

Yhdysvaltojen aika maailmanpoliisina on illassaan

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - ]

Maapallolla on kolme suurta blokkia – Yhdysvallat, EU – Eurooppa (~0,5/7,46) ja paljolti Kiinan johdolla kehittyvien valtioiden löyhä valtioliittomainen BRICS, jonka väkilukuosuus vastaa maapallon varantosuhdetta noin 3,1/7,46! Maapallo on kaikkien elollisten ja biosfäärillisten varantoesiintymä, se on myös suljettu kiertotalous ja sen ainoa sopeutuva ja elättävä energiavaranto on Aurinko. Maailma muuttuu nyt moninapaiseksi.

 

Suomi ja suomalaiset – idän ja lännen vedenjakajalla

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html - ]

Me olemme tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla, ja itse olemme niin lännestä kuin idästä |7. Meille on siunaantunut ainoalaatuinen mahdollisuus olla välittäjä, kauppaneuvottelija, kuten jo nyt Venäjän ja Kiinan välissä – luoden luottamusta ja jatkuvuutta osaavana kulttuurituntijana itään ja vielä kauemmaksi itään.

Uudessa USA tilanteessa meidän tuleva rooli olla Pohjois-Euroopan Sveitsi |8 – on juuri nyt siinä hahlossa, jossa meille ratkeaa myös kaikki ulko- ja turvallisuuspoliittiset avainmerkit. Me olemme valtio, joka ei kumarra eikä pyllistele.

Olisi myös muistettava, ettei meillä ole mitään syytä mennä neuvomaan Trumpia tekemään takinkääntöä vaalilupaustensa tai vaalipuheidensa osalta – se on arveluttavaa Trumpin aliarvioimista, eikä varmasti kohenna välejä tähän toiseen ydinasesuurvaltaan – Yhdysvaltoihin – katso ~ http://yle.fi/uutiset/3-9285454 -

 

Emme kuulu Natoon emmekä Venäjän etupiiriin

Me vain valvomme, ettei maahamme tule sellaisia voimia, jotka ovat uhaksi vieressä olevalle ydinasesuurvallalle. Meidän asema on ainoalaatuinen tässäkin.

Historiamme lisäksi velvoittaa jatkamaan jo nyt yli 70 vuotta kestänyttä rauhanjaksoa – sen olemme velkaa tuleville sukupolville, jotta he voivat omaksua ja imeä äidinmaidostaan sotilaallisen liittoutumattomuuden itsestään selvyyden!

 

Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin

[Rauhanrakentaja Trump! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224729-in-trump-voittaa-rauhanrakentajana-han-osaa-peruuttaa - 20102016 - ]

Vuoden 2017 alusta alkaen on mahdollisuus, jossa pakotepolitiikka purkautuu Venäjää kohtaan ja kauppa lähtee virkeänä käyntiin. Muistamme, että aktiiviset kauppamiehet eivät ehdi sotia. Trump kutsunee Putinin kylään tai menee yllättäen Moskovaan mukanaan nykyinen ulkoministeri John Kerry, sillä Trump arvostaa Kerryn pelitaitoa tosielämässä Venäjän Sergei Lavrovin kanssa |9. Ulkoministeriä ei kannata vaihtaa, jos tämä hoitaa asiansa ja on uinut jo kansainvälisiin vesiin niin hyvin, että tuntee kaikki oleelliset henkilöt.

 

Entä Kiina ja Yhdysvallat

tämä kuuluu asiaosioon, joka ei meille kuulu, vain pyydettäessä. Maailman kaksi suurta ovat kaupallisesti vastakkain, jos Trumpin vaalikamppailuajatukset lähtevät oikeasti lentoon. Kiina on jo nyt se suurin – ostovoimakorjattuna kansantaloutena. Kiina on myös suurin suunnittelu- ja tuotantokone.

Trump ei halua, että Venäjä lipuu kiinalaisten taskuun ja siksi on todennäköistä, että Trumpin ja Putinin keskustelut sujuvat hyvässä yhteisymmärryksessä. Meillä voisi olla rooli tässäkin jännitteessä – mutta siihen palaamme myöhemmin.

Tekstin viitelinkit

 

|2 Sahasimme oksan, jolla istuimme ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428208 

|3 Venäläisten matkailuinto Suomeen elpymässä ~ http://yle.fi/uutiset/3-9282513 -

|4 Väärään suuntaan sodan varan sopimuksia ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/suomi-tekee-julistuksia-sotaisimpien.html -

|4 Yhteiseurooppalaisuutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-eurooppalaisen-puolustuksen.html -

|5 Trump ykköseksi kakkossijalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/aanestamattomat-amerikkalaiset.html -

|6 Päästettyä hiilidioksidia per capita – Facebook – LINKKI – grafiikkaesitys suurimmista päästäjistä vuoteen 2011.

|7 Suomalaisuuden juurien etsijät ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - [Facebook ryhmä]

|8 Suomalaisuuden huippupaikka! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

|9 Kerry & Lavrov ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/kun-venaja-ja-yhdysvallat-kohtaavat.html -

 

EKSTRA

... Lännettyneen rämettyneisyyden huippu: UPI-FIIA, ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoi, että Suomen pitää näyttää hyödyllisyytensä Yhdysvalloille pitääkseen hyvät suhteet - maailman sotineimpaan valtioon. Nyt on pakko kysyä ketkä maksavat Aaltolan palkan? Onko Aaltola koskaan tutkinut, mitä kansakuntamme sanoo Natosta? Taitaa olla niin, että juuri tämä yli 50 prosenttisesti natovastainen kansa maksaa Aaltolan palkan! ~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_jytkyn_6_seurausta_suomelle/9282199 -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | VU | T | BL | BL | PZ | BLOG 95778

DOC Eduskuntamme hätääntyi_10112016 – Microsoft Word Starter

PVM 10112016

|970|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Ilkka Luoma

... !? ... Huomion kiinnitys linkin alta tulevan jutun loppuun.

~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_2011_tavannut_suomal... -

.
... Amerikkalaiset voittamispelin unelmafinaali ja yllättävä lopputulos - parjattu ja mollattu Trump voitti vähemmillä äänillä puolen vuoden kujanjuoksun härkäpäisellä sitkeydellä ja pinnallisilla tiedoilla. Amerikkalaisen huippupolitiikan washington-kansalaisista etääntynyt korruptio puri ja reippaasti ennen äänestämättömiä nousi vaaliuurnabarrikaadeille - ennakoimmeko tätä samaa myös Suomeen? Kuka ja ketkä herättävät karismallaan nukkuvan kansan?

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000019501... -

.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Pitäisi kait löytää keskuudestamme suomalaisittain miljardööriluokkaa oleva oikeistolaiseksi koettu "pisneseliitti", jolla olisi taito eiintymisellään lumota suomalaisittain keskiluokkainen työläinen kannattajakseen, lupaamalla kaikille työtä.
Vaikea sen porukan lumoaminen taitaa olla, koska populisti Soini perussuomalaisineen loukkasi suomalaista keskiluokkaista työmiestä muun oikeston vanavedessä käydyssä sopimusoikeuksien vastaisessa sodassaan. Siinä touhussa Soini ja hänen perussuomalaiseliittinsä sörssi keskiluokkaisen työmiehen kannatuksen.

Ilkka Luoma

Soinilla oli aikansa - se meni jo ---

[2015]

" ... [ … kansalainen Erkki on joutunut kysymään itseltään useita kertoja miksi vaalilupauksia annetaan 1], tokihan Erkki tietää, että ilman lupauksia ei heru ääniäkään. Kansalainen Liisa pohti miksi yli 50V äijä - energia nosti Perussuomalaiset liitoon. Äänestäjä Antti sai pohdittavaa kun kapinallisjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin Perussuomalaisista *]. Naiset heräsivät hitaammin, mutta nainen puoluesihteerinä ja eduskunnan puhemieheksi nainen – se vasta oli veto Timo Soinilta, arvostus siitä … ]

*] Sebastianista tuli melonin kokoinen herne Soinin nenään. Oli aika laittaa vikuroivalle hauelle lähtökäsky soinismin kaislikosta. Tynkkyselle aukeaa paikka Itsenäisyyden Palauttajilta - IPU' sta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620559906_u... -

PS on ilmiö, se on Timo Soinin voitto, vaikka itse puolue hajoaisi alta. Vain harva on kyennyt nostamaan kansanliikkeenä – populismin meloniherneillä 2] – SMP’ n rauniokonkurssista 3] merkittävän toimijan eduskuntaamme.

Matka kulki hyvin ja edesmennyt nyrkkeilijä Tony Halme 4] antoi lähtöruiskeen liikkeelle ja siitä alkoi nousu. Nyt ollaan hallituksessa ja vasten puhuri on nostanut liikkuvaiset äänestäjät antamaan perusvaroituksen! 5]

5] ’Puolet suli’ ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144549338946... - [IS] ... "

jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... -

.

Ilkka Luoma

a-studio tänään:

Trump voitti - olemmeko turvassa? Keskustelijoina Susanna Huovinen (sd.), Antti Häkkänen (kok.), prikaatikenraali evp., turvallisuusanalyytikko Juha Pyykönen ja Tampereen yliopiston tutkija, The Ulkopolitist-julkaisun toimituspäällikkö Matti Pesu. Juontajana Jan Andersson #YleAstudio

~ http://areena.yle.fi/1-3073444 -

Ilkka Luoma

... Trumppismin vuoksiaallot jymyävät jo Suomeenkin

Ilkka Luoma

... "Tyhmiä he, jotka pitävät hyviä suhteita Venäjään pahana" ... tähän on helppo yhtyä, ja nyt odotankin tähän niitä kommentteja, jotka kritisoivat älykkäästi tuota Trumpin kuuluisaa twiittiä.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005036545.html -

.

Toimituksen poiminnat