Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Metsähiilinieluista ansaitaan rahaa ja syrjäytyneille järjestyy töitä

EU – Bryssel on jälleen kiusaamassa metsäistä Suomea, eivät olisi hyväksymässä meille positiivista hiilinielua, vaikka metsä kuulemma kasvaa voimakkaasti – EU – virkamies laskee, että ehkä hakkaamme metsiämme liikaa? – kirjoitus Kauppalehti 11.11.2016 s. 11A ”Metsien kasvua voidaan lisätä puolella”|1

[... kansalainen Erkki pohtii eläkkeeltään ankarasti pojan poikansa kohtaloa syrjäytyneenä |2 – fiksu poika, mutta ei otetta, aamulla ei tiedä, mitä iltapäivällä tekee. Jotain tarvitsisi tehdä, sillä nuorissa on vanhuksien tulevaisuus – tietää Erkki

 … kansalainen ja metsänhoitajaksi lukenut Liisa tietää metsiemme todellisen tilan. Kyllä metsäpinta-alaa on, mutta ei ole puukuutiotilavuutta kuten on ollut 5.000 vuotta, pois lukien viimeiset 100 vuotta. Entä nyt, kun pinta-ala, eikä hehtaarikohtainen kuutiotilavuus enää nykymenetelmin lisäänny. Puun kestokäyttöäkin olisi lisättävä |3, jotta muovi voitaisiin korvata – ainakin osittain |4 … ]

|1 ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/metsien-kasvua-voidaan-lisata-jopa-puolella/zASEDmCd

 

Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio 2 kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

 

Metsää – lisää metsää

Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäpeittoa; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina.

 

Kiihdyttääksemme metsätilavuuden kasvua,

 … voisimme huolellisen lannoituksen avulla kiihdyttää sitä niihin mittoihin, jolloin olemme hiilitasepositiivinen valtio, jolloin saamme hiilinieluistamme kauppatavaraa niille, joilla on likaa päästöjä ja liian vähän nieluja. Istutetaan metsää niin paljon, että positiivinen hiilitase toteutuu; meillä on pinta-alaa – olemme pinta-alallisesti suuri maa Euroopassa. Lannoitusta käytetään vain alun startissa ensimmäiset noin 15 vuotta.

 

Lisämetsät ja niiden hiilinieluominaisuudet

Voimme nyt trumppismin |5 aloittaman vastakkainasettelun purkamisen innoittamina ottaa yhteyttä Moskovaan ja vuokrata hiilinielumetsiä rajojemme tuntumasta – Karjalasta |*. Otamme ne hoitoomme, istutamme, harvennus hakkaamme tarvittaessa ja huolehdimme maksimaalisen hiilinieluominaisuuden Karjalan vuokrametsiimme. Maksamme Karjalan tasavallalle tietyn prosentin metsien biomassakasvusta, jotka lisäävät meidän Suomen hiilinielukokonaisuutta!

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/03/kokonainen-karjalan-tasavalta.html -  

 

Luonnontilainen metsä

Osa uusioistutetusta metsästä jätetään täysin luonnontilaan, tai myymme luonnontilaisia metsäneliöitä kansalaisillemme x – hinnalla per 1000 neliömetriä, jonka myötä ostanut kansalainen saa oman kasvumetsän, jossa käydä halailemassa luontaisesti kasvavaa metsäänsä, jolloin biosfäärillinen metsäsaarekkeiden määrä lisääntyy ja tiivistyy. Näin kansalaiset ottavat vastuuta kantaen osaa talkoisiin, joissa koetetaan estää Maapallomme liika kuumeneminen! |6

Tavoite olisi saada 15 prosenttia kaikista kasvumetsistämme täysin luonnonmukaista biomassakehitystä vastaavaksi - monipuolisine eliölajeineen. Hyötyä voisi yhdistellä myös matkailuun, josta etsitään esimerkiksi kiinalaisten halusta – puhtautta, hiljaisuutta, rauhaa ja luonnonmukaisuutta. Metsän vaikutus on suuri, varsinkin hiljalleen syntyvien ikimetsien, joihin ihmisen kirves ei koske.

 

Valtiollinen työmobilisaatio

Meillä on noin 50 – 70.000 syrjäytynyttä nuorta. Me järjestämme nyt ensiarvoista, arvokasta ja hyödyllistä työtä heille – kaikille kynnelle kykeneville. Jokainen halukas lähtee metsänistutukseen, metsänhoitoon ja - ylläpitoon.

Projektin valmistelee, vastaa ja operoi valtio, Uusjako – periaatteella. Kunnat ottavat käytännön työn järjestelyvastuun per oma kunta-alue. Rahoitusta voidaan hakea esimerkiksi Supercell – säätiöstä ME |7, jonne on uutisoitu varatun 200 miljoonaa euroa syrjäytyneiden nuorten auttamiseksi.

Työmobilisaatio 2 tuottaa lisäksi paljon uusia työtehtäviä – suunnitteluna, innovaatiotoimintana, keksintöinä, oheispalveluina, majoitustoimena – puhumattakaan koko mobilisaation huoltotehtävinä, sillä jaetut työoperaatiot majoitetaan lähelle tapahtumapaikkoja – esimerkiksi konttimajoituksena kaikkine oheistehtävineen.

 

Olemme suuri hiilidioksidin tuottaja – nyt tavoittelemme hiilinieluja, joiden tuotantoa voimme imureina myydä

Ilmasto muuttuu, ympäristömme muuttuu ja elinolomme vaikeutuvat nyt joka tapauksessa. Saamme ilmastopakolaiset ja heidän tuomat haasteet. Puheiden aika on ohi ja nyt toimeksi – metsätyömobilisaatio koko valtakuntaamme – maksimoimme metsäpinta-alamme ja erityisesti kasvavat puukuutiomäärät.

Samalla työllistämme järkevästi nuoret, joille tulee elämään sisältöä todella tärkeästä työstä – näin nuoret ottavat itse osaa myöhempien vuosien elinkelpoisuuden ylläpitoon – alkaen nyt ja heti. Suunnittelu käyntiin ja riittävä Uusjakostartin määräraha ja pätevä suunnitteluorganisaatio, joka ymmärtää huomisen!

Nyt on ollut liikaa puhetta, on tekojen ja konkreettisten toimien aika.

Tekstin linkkinumerot

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html -

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/metsi-ei-kannata-tuhlata-pelkstn.html -

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/metsaliiton-isanmaan-miehet-ja-paatokset.html -

|4 ~ https://www.facebook.com/groups/8873949009/ - (Without Plastic Group)

|5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224729-in-trump-voittaa-rauhanrakentajana-han-osaa-peruuttaa -

|6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumenee-kytketaanko-jaahdytys.html -

|7 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-miljonaarien-saatio-aikoo-pelastaa-syrjaytyneet-6588994 -

 

EKSTRA

Työmobilisaatio 1 ~ http://jontikka.blogspot.fi/2016/08/kansallisen-eheytyksen-tyomobilisaatio.html -

 

PS Mikäli et näe tekstistä linkkejä ja/tai ne eivät aukea, on koko tämä teksti toimivine linkkeineen täällä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | BLOG 96718

DOC Metsähiilinieluista ansaitaan rahaa ja syrjäytyneille järjestyy töitä_15112016 – Microsoft Word Starter

PVM 15112016

|700|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Ilkka Luoma

Hiilinielu kerää ja varastoi jotakin hiiltä sisältävää kemiallista yhdistettä, yleensä hiilidioksidia. Tärkeimmät hiilinielut ovat meret ja metsät. Levät ja kasvit muuttavat fotosynteesissä ilman hiilidioksidia omaksi biomassakseen. Lisäksi meriin liukenee hiilidioksidia sellaisenaan ja muissa epäorgaanisissa muodoissa. Maaperä sitoo jonkin verran hiilidioksidia, mutta toisaalta se myös vapauttaa sitä. Maatalousmaat ovat yleensä hiilidioksidin lähteitä eivätkä nieluja.

Hiilinielujen merkitys

Maailmanlaajuisesti hiilinielujen (kuva 1) merkitys on ilmastonmuutoksen kannalta erittäin merkittävä. Merien ja metsäalueiden on kummankin arvioitu sitovan ja varastoivan noin neljänneksen maailman hiilidioksidipäästöistä. Ihmisen toiminnalla on vaikutusta hiilinielujen kokoon ja säilymiseen. Istuttamalla metsiä voidaan kasvattaa hiilinieluja ja vastaavasti metsää hävitettäessä hiilidioksidia vapautuu uudelleen ilmakehään. Jos hakkuut ylittävät metsän kasvun ja metsän hiilivarasto pienenee, metsä muuttuu hiilenlähteeksi.

~ https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta... -

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Metsä uudistuu luontaisesti ilman istutuksia, meillä j'' vuosittain hakkaamatta 20 miljoonaa mottia, joten hiilinielua syntyy vain lisää.

Ilkka Luoma

Ei lisäänny riittävästi, jos luit EU-raportin ja Kauppalehden jutun - vain paljon istutuksia tekemällä saadaan MERKITTÄVÄSTI lisää ...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mihin sitä istutetaan, kun maa on täynnä luontaista taimistoa ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Suomessa on valtavasti joutomaata! Asiantuntijoiden mukaan vuosikasvu saadaan "helposti" kaksinkertaistettua (?)

Ilkka Luoma

Metsäpuuston laajamittainen käyttö bioenergiaksi on kestämätön, eikä edes hiilineutraali vaihtoehto!

~ https://tiedebasaari.com/tag/metsabiomassa/ -

Ilkka Luoma

[2014] " ... Erimielisyyttä tutkijoiden keskuudessa on siitä, miten paljon metsien hiilinielu pienenee metsän energiakäytön seurauksena ja miten nopeasti metsäenergian käyttö vähentää päästöjä verrattuna fossiilisten polttoaineiden käyttöön. Osin erot selittyvät tutkimusasetelmien, -menetelmien ja laskentamallien eroilla.

Suurimmat erot ovat Suomen ympäristökeskuksen (Syke) johtaman metsäbiomassan energiakäytön vaikutusten tutkimushankkeen raportin ja Metsäntutkimuslaitoksen Metlan tutkijoiden selvityksen välillä. Syken tulokset ovat vuodelta 2011 ja Metlan vuodelta 2013..." copy-paste

~ http://www.vihrealanka.fi/reportaasit/hyv%C3%A4-pa... -

Ilkka Luoma

Täydennys - LUKE:

" ... Metsä oli uudistunut kainuulaisissa pienaukoissa jopa paremmin kuin Etelä-Suomessa samanlaisessa kokeessa.

"Tämä johtui siitä, että heinittyminen ja vesakoituminen oli hyvin vähäistä. Taimettuminen oli hyvä, vaikkei tehty mitään muuta kuin hakkuu. Maanmuokkaus tosin lisäsi taimettumista huomattavasti. Jokaisessa muokatussa pienaukossa oli täystiheä taimikko", Valkonen summaa. ... "

copy-paste

~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/luke... -

.

Toimituksen poiminnat