Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Obamalta luopumisen tuskaa – jäljen jättöä tuleville

  • Kunnioitettu marsalkkamme Mannerheim. Lopulta hänkin oivalsi jo kokemuksestaan, ettei venäläisiä voi voittaa - erillisrauha 1944
    Kunnioitettu marsalkkamme Mannerheim. Lopulta hänkin oivalsi jo kokemuksestaan, ettei venäläisiä voi voittaa - erillisrauha 1944
  • 1300 kilometriä pitkän rajan takana on Venäjä, emme halua täällä idän ja lännen vedenjakajalla enää vastakkainasettelua.
    1300 kilometriä pitkän rajan takana on Venäjä, emme halua täällä idän ja lännen vedenjakajalla enää vastakkainasettelua.

Kreikka – demokratian kehto – yksinäinen kävely Akropolis kukkulalla, vain opas mukana. Barack Obama halusi kruunata kahdeksan vuoden kautensa Kreikkaan |0, joka on luhistumassa kulutusyhteiskunnan ikeeseen – velkaisempana kuin koskaan.

 

Symbolisin jäljen jättö on kuitenkin Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman viimeinen Euroopan vierailu Saksaan. Saksa on EU – Euroopan taloudellinen veturi ja eurooppalaista uudisturvallisuutta ajatellen se toinen, jolla on kyky taata kestävää kehitystä – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa. Eurooppa, joka jatkuu kauas Venäjälle – aina Uralille asti, odottaa uutta ”schröderiläisyyden” aikakautta.

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461463029491

 

On varsin selvää, että nykyisen Saksan liittokansleri Angela Merkelin jälkeen Saksa saa uudistajan, joka tuo jatkuvuutta ja eurooppalaisen kokonaisturvallisuuden tiekartan. Nyt on meneillään vahva vastakkainasettelun aikakausi. Ajatuskaaviot eivät ota yhteistä kipinää itäisen Euroopan ja läntisen Euroopan välillä – rautaesirippua pystytään.

 

Turvallisuuskomitean seminaarissa esitettiin kansakuntaa koskettava kysymys

Mihin asti Eurooppa jatkuu ja minne asetetaan vastakkainasettelun raja täällä maantieteellisessä Euroopassa?” – Helsingissä Kansallismuseossa 16. marraskuuta 2016.

 

Saksa kävi maailmanhistorian verisimmän, totaalisimman ja kuluttavimman sodan juuri venäläisiä vastaan 1941 – 1945, jossa me olimme suomalaisina eräs pohjoinen osa

Onkin selvää, että juuri nämä kaksi valtiota osaavat ymmärtää, ettei Eurooppaa tule laskea tilaan, jossa elettiin vuonna 1933 - 1939. Tilanne ryöstäytyi kaikkien käsistä 1. syyskuuta 1939 – loppu onkin historiaa.

Saksa kantaa nyt itäisen vastuunsa ja Venäjä voi vain vastata siihen omalla vastuunkannolla – yhteistyöllä, jolla sulatetaan slaavien epäluulo ja herätetään todellisuus markkinatalouseurooppalaisille Länsi-Euroopassa, ettei 20 prosenttia maailman väestöstä voi liian aggressiivisesti puolustaa yksin silmin katsottuna omaa ja vain omaa läntistä kulttuuriaan ja taloustarpeitaan. On alkamassa kiinalaisuuden puuttumattomuus kolmansien sisäisiin asioihin.

 

Obama huolissaan tietää, että hänen jälkeen alkaa aivan uusi aikakausi – trumppismi

20. tammikuuta 2017 vannoo presidentinvalansa Donald Trump, jolle on syytä palkata nyt ja heti kaksinkertainen määrä turvamiehiä, sillä USA:ssa on maailman eniten aseita kansalaisilla, jotka ovat myös melkoisen liipaisin herkkiä sormistaan. Toivottavasti emme saa edesmenneen Ronald Reaganin murhayritystä heti Donaldin virkakauden alkuun.

 

 

Saksa haluaa oman Eurooppaa koskevan ulko- ja turvallisuuspolitiikan

Eurooppa voi olla eheä kokonaisuus, joka jatkuu Uralille asti. Sodan keinoin sinne yritettiin niin Ranskan kuin Saksankin voimin, onnistumatta. Jopa meillä Suomessa oli hyytävät Uralille karjahtelijat, kun pontevuus nousi yläkvartaaliin Jatkosotamme alkukynnyksellä – oli väkevä luottamus Saksan kolmannen valtakunnan voittoon. Olimme sokeita, jopa kansallissankarimme C. G. E. Mannerheim julisti koko Karjalan vapautusta.

 

Nyt emme ole sokeita – kansakuntamme tietää meidän olevan vahvasti idän ja lännen vedenjakajalla

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama käy nyt Saksassa – jäähyväismatkalla, tietäen tarkasti, että Eurooppa ja Saksa menevät kohta omia polkujaan. Eurooppalaiset purkavat amerikkalaiset kapalot ja keskittyvät itse hoitamaan asiansa. EU – Eurooppa, ilman Saksaa, kiittää yhdysvaltalaisia saamastaan suuresta avusta – niin I:ssä - kuin II:ssa Maailmansodassa.

 

[E] Eurooppa yhdentyy ja yllättäen Venäjän presidentti tekee radikaalin ehdotuksen

Vladimir Putin haluaa normalisoida suhteet Länsi-Eurooppaan. Putin haluaa päättää pitkän kaksiosaisen presidenttijaksonsa positiiviseen jäljen jättöön – huolimatta hänen KGB – taustastaan.

Realistina ja oppineena aiemmasta Putin ei tyydy korulauseisiin, vaan uuden USA:n presidentti Trumpin myötä suhteiden mahdollisesti lämmetessä, on Putin valmis suuriin kansallisiin uhrauksiin – ja se tarkoittaa maa-alueita, joista me suomalaisetkin voimme saada osamme. Suomen presidentti Sauli Niinistölle on nyt tarjolla se kuuluisa tuhannen rahayksikön paikka!

|0 Barack Obaman puhe demokratian kehdossa – Ateenassa ~ http://areena.yle.fi/1-3824080 - [29 päivää jäljellä – 16.11.:sta]

[E] Ennakointi ja eräs mahdollisuus

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | BLOG 97024

DOC Obamalta luopumisen tuskaa_16112016 – Microsoft Word Starter

PVM 16112016

|541|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2015]

" ... Se on hyvin tiedossa, että Saksa voimistuu EU – Euroopassa 28]

Saksan todelliset välit Yhdysvaltoihin eivät ole välttämättä niin hyvät kuin mediassa halutaan antaa ymmärtää. NSA vakoilukaan 29] ei tätä suhdekehitystä auttanut parempaan suuntaan. Saksa halunnee kohteliaan määrätietoisesti USA’ n sotilaallisen panoksen pois Euroopasta.

Saksa tietää aikaan Neuvostoliiton kanssa käymänsä 1941 -45 maailman historian suurimman ja verisimmän sodan 30] kokemuksista, että rauha vallitsee Euroopassa niin kauan kuin Saksa ja Venäjän ovat neuvotteluväleissä 31]. Olemmeko hitaiden ja tunnistamattomien muuttujien tiellä menossa kohti sotaa?

Saksalaiset ovat oivaltaneet erinomaisesti, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka 32]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/hallitsematt... -

...
28] Väkivahva Saksa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/kayko-euro-e... -
29] NSA – Edward Snowden ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [24343]

30] II Maailmansota, Itärintama ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4rintama_%28to... -
31] Venäjän ja Saksan kanssa yhdessä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [14192]
32] Eurooppa ulottuu Uralille saakka ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -

.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Toivottavasti emme saa edesmenneen Ronald Reaganin murhayritystä heti Donaldin virkakauden alkuun."

En usko, että edesmennyt Ronald Reagan yrittää murhata Donaldia - ainakaan heti virkakauden alkuun.

Emmekä myöskään saa edesmenneen Ronald Reaganin murhayritystä uudelleen Donaldin virkakauden alkuun - tai myöhemminkään. Syystä että Ronald on jo -kuten todettua - edesmennyt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Myönnän auliisti! :)

Mutta itse "huoleesi": Kuuntelin tuossa aamulla Juha Vuorisen Vuorissaarnasta pätkän. Vuorinen löysi Trumpista ja JFK:sta yhtäläisyyksiä: 1) Trump pyrkii poliittisen muutoksen saamiseen (Trump tosin toiseen suuntaan kuin JFK), 2) Trump on horoskooppimerkiltään kaksonen (ensimmäinen kaksonen JFK:n jälkeen) ja 3) Trump on JFK:n jälkeen ensimmäinen presidentti, joka tyytyy 1 dollarin vuosipalkkaan.

Kun otetaan huomioon se, että Trump pyrkii riisumaan politiikasta lobbarivallan, et ole välttämättä väärässä huolessasi. Jos Trump kokoaa kabinettinsa ulkopuolisista ja ryhtyy voimakkaasti toimeen myös omaa puoluettaan vastaan, voi pistoolin taakse syntyä jono.

Eihän JFK:nkaan osalta salaliittoteoriat ole koskaan laantuneet...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

J.Edgar Hoover ja nyt FBI ---

(Yllättäen ja pyytämättä ilmestyi FBI-johtaja James Comey' n uusi ilmoitus Hillary Clinton sähköpostihuolimattomuuden uusavaus pari viikkoa sitten – vaalien lähestymiskynnyksellä … )

Nyt samainen Comey ilmoittikin, ettei ole mitään aihetta – uuden tutkimushaaran hillary-sähköpostitkin olivat pääsääntöisesti vanhojen jo tutkinnassa aiemmin olleiden kopioita. Miksi yleensä koko toisinto tehtiin? Oliko syynä vahva vaikuttamishalu USA' n presidentinvaaleihin ja nimenoman ehdokas Hillary Clintonin tukeminen?

1
... Huolella suunniteltu FBI-vaalikampanja saatettiin näin lopulliseen asentoon ja tuotettiin aivan loppumetrille positiivinen purske mielikuvana äänestäjille, että Hillary Clinton onkin puhdas ja häntä voidaan myötätunnolla äänestää.

Taitavasti vaalimanipuloitu mainoskoreografia, jolla tosiaan valtion virkamies jo etukäteen tietäen vaikutti olemattomalla epäilylööpillä presidentinvaalien lopputulokseen. Esimerkki, jossa negatiivinen mielikuvasynnytys käännetään aivan kalkkiviivoilla positiiviseksi pirskeeksi, sillä vaalimainostiimi tietää, että äänestäjillä on kovin lyhyt muisti. Tai onko niin, että amerikkalainen äänestäjä onkin niin viisas, että näki tämän "puhalluksen läpi"?
-allekirjoittaneen kommentti uutistekstiin [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/fbi_ei_syytteita_clintonille... - LINK

2
... Onko tässä viite, että juuri tämä vaali on manipulatiivinen ja epärehellinen -
USA' n lakihan sanoo, ettei valtion virkamiehet saa sotkeutua vaalitaisteluun järjestetyin jutuin. Oliko tässä tehty olemattomasta aihe, joka nostettiin lööppeihin ,ja aivan loppumetreillä käännettiin ehdokas Clintonin eduksi?

Tosiasia on se, että Trump tosi-tv ammattilaisena pystyi sivusta vain seuraamaan, kun FBI junaili Clintonin presidentiksi. Ehkä näin tuli maksettua demokraateille niin sanottu "john f. Kennedy velka"!? "Kovaa peliä Laredossa", kuten se kioskikirjallisuus jo muinoin otsikossaan kertoi. Huomaako amerikkalainen äänestäjä tapahtuneen todellisuuden? Onko sillä lopulta suuri vaikutus? On, jos Clinton valiintuu. Miksi?
-allekirjoittaneen kommentti uutistekstiin [MTV] ~
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/fbi-c... -

Toimituksen poiminnat