Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Alex Stubb pysykööt lestissään – kansa ei halua Natoon!

Entinen pätkäpääministeri Alexander Stubb laukoo kummallisuuksia ja puuttuu muiden kolmansien asioihin |1 – on täysin Yhdysvaltain tulevan presidentin asia, miten hän operoi ja lievittää vastakkainasettelua itäiseen naapurimme, Venäjän kanssa.

[ … kansalainen Erkki on jälleen ihmeissään, kun takavasemmalle työnnetty Stubb laukoo asiaseikkoja julkisuuteen, joita kansalaisemme eivät oikeastaan halua edes kuulla. Erkki tietää, että kansakuntamme on sanonut ja sanoo yli 10 vuoden jaksolla aina täyden yli 50 prosentin kieltäymyksen Natoon

 … kansalainen Liisa on tyytyväinen, jos Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump pystyisi liennyttämään idän ja lännen suhteita kaupallisempaan suuntaan – purkaen vastakkainasettelua. Liisa tietää, että meillä vähemmistöpoliitikot pitävät natokorttia eräänlaisena jokerina povitaskussa. Liisa miettii vielä, ettei vain jokeri jäisi Musta - Pekkana pelaajiensa käsiin? … ]

 

Trump tuskaa ei pidä purkaa kansalaisiimme |2

Rehellistä niin itään kuin länttä kohtaan olisi sanoa suoraan, ettemme liity mihinkään sotilasliittoon, joka voisi olla uhka meidän rajanaapureillemme. Näin toteutuisi kansan tahto, samalla jäisi historiaan loputon jänkkääminen Natosta, joka on lähentynyt voimallisesti itäistä naapuriamme. Me emme halua Natoon – olemme Pohjolan Sveitsi, täällä lännen ja idän vedenjakajalla.

 

Stubb pysyköön lestissään

Alexilla oli aikansa, tuolloin olisi pitänyt käyttää saadut valtuudet hyväksi. Ei käytetty, oli saatu liian vaikea perintö EU – Brysseliin paenneen edeltäjän ja nykyisen palkkioviran EU - komission varapuheenjohtajan tittelin kuitanneelta Jyrki Kataiselta. Alexille jaettiin huonot kortit, mikä ei tietenkään ollut Stubbin syy tai vika. Nyt ei kuitenkaan kannata puuttua ydinasesuurvaltojen liennytyspolitiikkaan.

 

Euroopassa oli 25 vuotta kestänyt suojasääkausi

Tilanne muuttui Ukrainan Kiovan Maidan aukiolta, jossa ulkoa johdettu verimellakointi ajoi laillisesti valitun presidentti Viktor Janukovitsin maanpakoon – epäselvissä olosuhteissa. Alkoi uusi rajoitettu Euroopan ilmanalan hyytyminen, josta nyt on ulospääsyn elkeitä – USA: n tulevan uuden presidentin ennakkopuheiden myötä.

 

Suomalainen turvallisuuspolitiikka

Me olemme Euroopan peräpohjola, ikään kuin Suomen Kainuu. Me olemme lisäksi täysin poikkeavassa asemassa muihin EU – valtioihin nähden. Olemme niin kutsutusti kriittisessä geopoliittisessa paikassa – suoraan Leningrad Oblastissa ja Kuolan niemimaassa kiinni.

Pieni historiakertaus - Pietari on Venäjälle ainakin toiseksi tärkein kaupunki, jo historiansa vuoksi. Pietaria – entistä Leningradia – ei valloitettu 1941 – 1945 kestäneessä Isänmaallisessa sodassa (venäläinen ilmaisu II Maailmansodan Itärintaman sodasta).

Kuolan niemimaalla ovat taas Venäjän strategisten pelotevoimien – ydinsukellusveneiden tukikohdat. Tämän ymmärtäessään – voimme arvata Venäjän katsovan rajaamme erityisellä silmällä – siihen heillä on oikeus, kuten meillä toisinpäin.

Niin me kuin venäläiset muistavat vuodelta 1941, kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotilaalliseen haltuun! Samoin venäläiset muistavat, kun Suomi luovutti 1939 kesästä lähtien ilmavakoilukuvat Leningradin ympäristöstä Saksalle – aina syksyyn 1939 saakka. Viimeisen tiedon mukaan Neuvostoliiton silloinen johtaja Josif Stalin tiesi tästä Blenheim - vakoilukuvien luovutuksesta Molotov – Rippentrop sopimusliittolaiselleen jo loppusyksynä 1939! |*

|* Nyt voimme jäädä toistaiseksi arvailemaan miten Stalin käsitteli vakoilukuvapaljastusta, kun lähestyttiin Mainilan laukauksia ja Neuvostoliiton hyökkäystä maahamme, joka tunnetaan paremmin Talvisotana.

 

Stubb on voimakas natottaja ja rehellinen pyrkimyksissään |3

Nyt kansalaisiamme ihmetyttää Alexin luoma uhkakuva, ettei meillä olisi optiota Natoon. Se on arvailua, ja perustuu vain Stubbin omiin olettamuksiin. Ehkä tuleva presidentti Trump voi sopia, ettei Venäjän rajoille Nato enää laajene, mutta tuo asia ei ole meidän, eikä edes kuulu meille. Meidän on huolehdittava itse oma turvallisuusvajeemme tai – tyhjiö. Paras tae turvallisuudesta on pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana. Toinen seikka on huolehtia itse oma puolustuspolitiikka – riittävällä omavaraisuudella.

Suomi Pohjolan Sveitsinä rakentaa huomenna uutta identiteettiä välittäjänä, yhteiseurooppalaisen turvallisuuspolitiikan kannattajana sekä antaisi fiksuimmillaan turvatakuut naapureilleen, ettemme laske vihamielisiä ja/tai mahdollisia viholliskandidaatteja uhkakuvina, vieraiden sotilaina ja asevarikoina maahamme.

Olen ollut ymmärtämässä, että kokein ulkopolitiikan asiantuntijamme, kansanedustaja Erkki Tuomioja on määritellyt omaa näkökulmaansa |4 samankaltaisesti, ettei Suomi voi olla rakentamassa omalta osaltaan sotilaallista vastakkainasettelua mihinkään ilmansuuntaan.

Tekstin linkkiviitteet

|1 ~ http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Stubb-Financial-Timesissa-Trump-ja-Putin-voivat-tehd%C3%A4-diilin-joka-koskisi-Suomeakin/875972

|2 Obamakin purkaa Trump tuskaansa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226272-obamalta-luopumisen-tuskaa-jaljen-jattoa-tuleville -

|3 Kolme pointtia – Alex ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/kolme-pointtia-alex-stubb.html -

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/nato-luotammeko-valitsemiimme.html -

|4 Aiemman ulkoministeri Tuomiojan vastine pm. Stubb’ lle ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1423277242879 - (07022015)

EKSTRA

Suomea ei edes otettaisi Natoon – professori Pekka Sutela ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hyvaksyta-naton-taysjaseneksi.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | PZ | BL | BL | T | VU | BLOG 97230

DOC Alex Stubb pysykööt lestissään_17112016 – Microsoft Word Starter

PVM 17112016

|653|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (125 kommenttia)

Ilkka Luoma

Copy - paste

" ... Kolumnissaan Stubb toteaa, että vuoden 2009 finanssikriisin jälkeen protektionismi ja nationalismi ovat nostaneet päätään - aivan kuten vuoden 1929 finanssikriisin jälkeen. Brexit ja Trumpin valinta symboloivat Stubbin mukaan kylmän sodan jälkeisen aikakauden loppua, jona Yhdysvallat ja EU dominoivat ja kansainvälisyys kukoisti instituutioiden ja kansainvälisen kapitalismin muodossa.

"Populistiset liikkeet ovat nousussa. Brexit ja Yhdysvaltain vaalit voivat pohjustaa tietä samankaltaisille äänestyksille Italiassa, Itävallassa, Hollannissa, Ranskassa ja Saksassa seuraavan 12 kuukauden aikana", Stubb varoittaa. ... "

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/stubb-varoittaa-... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Liian populistista retoriikkaa tuollainen "kansa ei halua sitä" tai "kansa tahtoo tätä".

Kaikki ihmiset omine mielipiteineen ja näkemyksineen kuuluvat kansaan. Mielipidetutkimuksia voidaan toki tehdä mikä missäkin kysymyksssä milloinkin vaikuttaisi olevan enemmistön tahto ja millä marginaalilla, mutta sekin tahto vaihtelee tilanteen mukaan.

Ei ole olemassa mitään "kansan tahtoa".

Ilkka Luoma

On olemassa juuri tässä kohdin vahva kansan tahto, jo yli 10 vuoden ajan ei kiitos Natolle - ja aina yli 50 prosenttisesti - uskottavissa mielipidetutkimuksissa ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kysymys pitäisi muotoilla siten, että:

A) Haluatko, että Suomi saisi länsimailta apua Venäjän hyökätessä maahamme?

B) Haluatko, että Suomi ei saisi apua länsimailta Venäjän hyökätessä maahamme?

Sitten katsottaisiin mikä on kansan tahto. Siis vain nämä vaihtoehdot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Noin yksinkertaista ja ajattelematonta tutkimuslaitosta ei Suomessa, eikä koko maailmassa ole ... ;)

...
Sen sijaan radikaalisti ajattelevia turvallisuusajattelijoita on:

[2014]
" ... Suomella on YYA:n jälkeinen ”naapuruussopimus” Venäjän kanssa. Eräät tulkitsijat tietävät kertoa, että tuo sopimus, jo sisältönä estää Suomen Natoon liittymisen. Asialla ei ole kuin kursiivinen merkitys, sillä Suomen kansan suuri enemmistö ei halua liittyä Natoon 1] ja jo Natonkin säännöt liittymisen osalta vaativat laajaa kansalaishyväksyntää.

Meillä on siis kolme lukkoa esteenä avata nato-ovi – näistäkin huolimatta lähinnä Kokoomuksen koppalakkiosasto jenkaa meitä Natoon – viimeeksi vikuroivan mopedinsa ohjauksen kadottanut eduskunnan perustuslakivaliokunnan puhenjohtaja Kimmo Sasi.

Kuten tunnettua Suomi on miltei 250 vuotta tehnyt tiiviisti kauppaa Venäjän – Neuvostoliiton ja jälleen Venäjän kanssa. Olemme tuona aikana olleet niin Ruotsin kuin Venäjän vallan alla 2]. Venäläiset ovat tuoneet paljon vaurautta maallemme, mutta myös kiperiä tilanteita, jotka olemme itse kyenneet hoitamaan - … paljolti Saksan 3] tuella.

Nyt olemme EU valtadirektiivien alla, ja Bryssel vaikuttaa kohta todennäköisesti vahvasti ja haitallisesti kauppaamme Venäjän suuntaan. Meillä ei ole täyttä itsenäisyyttä olla hyvä, luotettava ja pitkäjänteinen kauppakumppani maailmalle päin. Meidän olisi päästävä irti lännen kahleesta ja saada käydä kauppaa sinne minne itse haluamme.

Me tarvitsemme ulkomaankaupaa,

koska emme ole omavaraisia kovinkaan monen raaka-aineen, tuotteen tai palvelun osalta. Venäjä sen sijaan on omavarainen – itseasiassa lähes kaikessa, paitsi länsirahan osalta. Moskova osaa painaa seteleitä samalla tavalla kuin EU:n Frankfurt. Onkin kysymys vain setelien kantokyvystä pitää pintansa.

EU on kohtalokkaasti lähtenyt USA:n kelkkaan saarrettaessa Venäjää; emme edes oivaltaneet sitä, että Venäjä jatkuu Kiinan rajalle saakka – kaus itään, josta nousee parasta aikaa maailman suurin vaikuttaja Kiina. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumm... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

"EU on kohtalokkaasti lähtenyt USA:n kelkkaan saarrettaessa Venäjää;.."

Kuinka Venäjää on saarrettu?

https://twitter.com/NATOpress/status/7988873767894...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Eräs merkittävimmistä saartokohteista on Itämeren natottaminen eli yritys saada Ruotsi ja Suomi Natoon ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Itämeri onkin rauhallinen paikka:

Sputnik News: Venäjä tuo Kaliningradiin sotalentokoneita ja Iskander-ohjuksia

Venäjä vahvistaa aseistustaan Itämeren alueella, kertoo Venäjän puolustusministeriön lähde muun muassa Sputnik Newsille.

Lähteen mukaan Kaliningradiin sijoitetaan uudet hävittäjä- ja pommikonelaivueet. Baltian alueen maajoukkoja vahvistetaan Iskander-ohjuksilla. Iskanderit ovat täsmäohjuksia, jotka voivat kuljettaa myös ydinkärkiä.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000008957...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #12

Putin on oikeassa, Venäjä on vihollisten saartama, jos hän pitää rajanaapureita vihollisina.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #10

Ilkka, kun tunnet hyvin ”Erkin ja Liisan” voisitko selittää miksi he eivät halua, että länsimaat auttaisivat Suomea mahdollisessa kriisissä?

Sitten vielä sinulle kysymys. Kun TTIP sopimus on käsityksesi mukaan Suomelle epäedullinen, miksi se on epäedullinen myös USA:lle kun Trump tyrmäsi sen? Sellaisen sopimuksen vielä ymmärrän, josta hyötyvät molemmat osapuolet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

On vaara että Naton syleily nimenomaan luo meille kriisin - tässä on se ydinpointti. Meidän ei ole syytä laskea rajanaapureillemme mahdollisia uhkia vieraiden asevoimien maahamme tulolla.

TTIP

" ... [... kansalainen Erkki on ihmetellyt jo pidemmän aikaa kuinka on mahdollista kansalaisten antaa Suomessakin 53 prosentin kannatus* asialle ja tulevalle mahdolliselle tapahtumalle, jota ei ole neuvoteltu loppuun – eikä siitä tiedetä juuri mitään! |3 …

… kansalainen Liisa arvioi, että terveellinen elämä tarvitsisi esimerkiksi mahdollisimman luonnonmukaisen ja evoluution itsensä järjestelemän ravinnon. Nyt meille tarjoillaan amerikkalaista geenimutaatioruokaa |4, joka kuulemma onkin aivan kunnollista ravintoa myös eurooppalaisille! … ]

Tänään näyttää olevan muotia järjestää ulostuloja suoraan kansalaisten iholle; paljastaen keskeneräisiäkin asioita meille kuluttajille, jotka todellisuudessa aina maksavat kaikki onnen ja epäonnen viulut. Nytkin halutaan yritystoiminnalle ylitsemenevät oikeuden kuluttajaan nähden.

Maailman katsotaan olevan tuotannollistaloudellisessa kierteessä, jossa kuningasyritys joko antaa työtä, tai ei – tai sitten automatisoi ja robotoi hommat lakkoilemattomille ja kahvitauottomille tuotannontekijöille, jotka ihmisinä ovat todellisuudessa vain kulu- ja kulkueriä talousjohtajan tilikartoilla |5. ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/ttip-saa-kan... - alta.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #38

"Meidän ei ole syytä laskea rajanaapureillemme mahdollisia uhkia vieraiden asevoimien maahamme tulolla"

Siitä on juuri kysymys, ettei vieraita asevoimia tulisi maahamme ilman lupaa.

Jos niin tapahtuisi, kyllä se olisi uhka myös rajanaapureistamme ainakin Virolle, Ruotsille ja Norjalle.

"Erkki ja Liisa" eivät ehkä ymmärtäneet kysymystä, miksi apua ei saa pyytää lännestä. Ei kai vastaus voi olla se, että Venäjä ei halua, että Suomi saisi apua muualta, jos se joutuisi esim. Ruotsin sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi?

"Liisa" on ymmärtänyt väärin myös kysymykseni TTIP:stä. Siinä on kysymys vapaakaupasta eikä luonnonmukaisesta ravinnosta. Mutta et itse vastannut siihen miten vapaakauppa voisi olla epäedullista sekä USA:lle että EU:lle?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Apua ei tarvitse pyytää mistään, jos osaa idän politiikan - paras, fiksuin ja halvin keino on sitoa Venäjän kädet kohdaltamme - olemalla aktiivinen kauppakumppani, sillä meistä on suurin hyöty venäläisille sellaisina kuin me itse haluamme olla!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #49

Suomiko siis pystyy sitomaan Venäjän kädet?. Onko tämä tietoa vai "mutua"? Avun pyytämiseen ei siis ole tarvetta jos..... sellaista tarvetta ei tule. Taitaa olla toiveajattelua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Toiveajattelu on toiminut hyvin jo yli 70 vuotta. Aktiivinen kauppamies ei ehdi sotia - sitä paitsi maailma ja mekin tarvitsemme tuon maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan varantoja ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #58

Tosiaankin, hyvin Pohjois-Atlantin liitto on toiminut jo lähes 70 vuotta. Pelkkä olemassa olo on riittänyt rauhan säilymiseen jäsenmaissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #4

No nyt Kuikka päästi näppiksestään oikein varsinaisen sanonko minkä...

Kuikka ehdottaa siis jonkinlaista neuvostoliittolaista mielipidemittausta.

Entä seuraavanlainen (neuvostoliittolaistyyppinen) kysely Natosta:

a) haluatko että USAn johtamat sotajoukot saavat asettua maaperällemme ja sijoittaa ydinohjuksia suuntaamaan naapurimaahamme, joka ei taatusti jättäisi reagoimatta?

b) haluatko että USAn johtamat sotajoukot eivät saa asettua maaperällemme ja sijoittaa ydinohjuksia suuntaamaan naapurimaahamme, joka ei taatusti jättäisi reagoimatta?

Ellei Kuikan ehdotus ollut jonkinlaista ironiaa, voi lähinnä kummastella hänen yllättävää neuvostomielisyyttään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #60

Jos Suomi liittyisi Natoon, se tarkoittaisi VAIN ja AINOASTAAN sitä, että Suomella olisi mahdollisuus saada apua tarvittaessa muilta jäsenmailta sekä myös antaa apua muille jäsenmaille.

Jos Suomi ilmoittaisi virallisesti, ettei se liity Natoon, apua ei saataisi Naton jäsenmailta. Apua voitaisiin korkeintaan saada Natoon kuulumattomilta mailta (Ruotsi, Irlanti, Sveitsi, Itävalta, Valko-Venäjä...)

Mihin perustuu käsityksesi, että Naton jäsenyys tarkoittaa että "USAn johtamat sotajoukot saavat asettua maaperällemme ja sijoittaa ydinohjuksia suuntaamaan naapurimaahamme" ilman Suomen lupaa? Voisitko esittää jonkun lähteen aiheesta?

Kerro vielä mitä ovat ne "USA:n johtamat sotajoukot", olisivatko ne USA:n armeijan joukkoja vai Suomen armeijan joukkoja? Natolla ei omia joukkoja olekaan kuten varmaan tiedät. Esitätkö tarkoituksella tietämätöntä?

Blogistin hieno oivallus oli, ettei apua tarvitse edes pyytää, kun ei ole tarvetta koska turvallisuuspolitiikka hoituu diplomatialla ja kauppapolitiikalla.

Ilmatilaloukkaukset ja rajaongelmatkin poistuvat jos rajat poistetaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #65

Lue ensin mihin kommenttiin vastasin.

Silloin kenties ymmärrät, että en ole tietenkään sitä mieltä, että neuvostoliittolaistyyppisissä kyselyissä olisi järkeä, kuten toveri Kuikka taas on tuolla ylempänä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #66

Toveri Andersson,

luulisin, että toveri Gagarinin mielestä Natossa on kysymys

1. Halutaanko, että Suomi saisi Naton jäsenmailta apua Venäjän hyökätessä maahamme?

vai

2. Halutaanko, että Suomi ei saisi apua Naton jäsenmailta Venäjän hyökätessä maahamme?

Oletko sitä mieltä että toveri Kuikan ajatus on neuvostoliittolaistyyppinen?

Ahaa, tarkemmin luettuna Kuikan kysymyksen asettelu on toki "neuvostovastainen"; Venäjähän ei voi HYÖKÄTÄ, se tulee ainoastaan auttamaan ja vapauttamaan sorretun kansan fasismista.

Lisäksi Venäjän Federaatio ei voi olla vastuussa siitä mitä sen armeijan sotilaat "lomamatkoillaan" tekevät. Toiset ampuvat savikiekkoja radalla, toiset matkustajakoneita, "vsjo ravno"!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #66

Kun iso osa mielipidekyselyihin vastaajista ei ole asian kannalta kovin valveutunutta ja kyseiseen osaan kuuluvien henkilöiden alitajunnassa jo pelkkä sana "NATO" tuo mieleen atomipommeja, panssareita ja entisen taistolaisen rauhanliikkeen lietsomaa ajatusta aggressiivisesta imperialismista, niin kansalaisten todellisen mielipiteen esille nostaminen edellyttää sitä, että varmistetaan myös, että he ymmärtävät mistä on kysymys.

Vastaavasti mielikuvia voisi totuudellistaa kysymällä vaikkapa "Voisiko Suomi ja Ruotsi kuuulua Viron, Norjan ja Tanskan kanssa samaan puolustusliittoon?"

Kun kysymyksissä tuodaan tällä tavoin paremmin julki mitä oikeastaan halutaan kysyä, niin vastauksetkin ovat laadukkaampia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #68

Kuulosta varsin neuvostoliittolaiselta, toveri Kuikka. NL:ssahan ei edes vaaleja tarvinnut järjestää, kun kansa ei ollut riittävän valveutunutta. Tai jos järjestettiin, se valveutuneisuus järjestettiin ehdokasasettelussa.

Toveri Villikari taas ei nähtävästi ole ymmärtänyt yhtään mitään meidän intellektuellista debatistamme.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #69

"Toveri Villikari taas ei nähtävästi ole ymmärtänyt yhtään mitään meidän intellektuellista debatistamme."

Jos tarkoitat Kuikan ja sinun välistä debattia, ymmärrän kovin hyvin Kuikan ajatuksia. Sinun ajatuksiasi joudun joskus tarkentamaan, kun ilmaiset ne niin epäselvästi. Toden totta, joskus en todellakaan ymmärrä niistä yhtään mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Tuollaisessa tilanteessa virhe on minussa, sillä vastinkommentin pitää olla sen laatuinen, että lukijan on se ymmärrettävä - eli sananvalintani ovat näin ollen hankalia ja johtolause jää pimentoon. Valitteluni - koetetaan täsmentää ajatuksen kulkua :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #75

Ilkka, sinun tekstisi on selkeää ja sitä on helppo kommentoida. Samoin sinun vastauksesi ovat selkeitä, vaikka olen yleensä eri mieltä.

Tämä kritiikki koski Mark Andersonia, jonka mielestä en ymmärrä intellektuellista debatista yhtään mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #70

No rautalangasta vääntäen sitten: Kuikka ehdottaa mielipidetiedusteluun erittäin johdattelevaia kysymyksiä, samanlaisia kuin Neuvostoliitossa kuvittelisin olleen. Minä taas vastineeksi esitin aivan toisella tavalla ja vastakkaiseen suuntaan johdattelevat neuvostotyyppiset kysymykset osoittaakseni Kuikalle ja muillekin, kuinka järjetöntä on esittää johdattelevia kysymyksiä mielipidetutkimuksissa, olivatpa ne yhteen suuntaan tai toiseen johdattelevia.

Ymmärsitkö?

Blogisti syyllisti itseään aivan turhaan tuossa. Jos olen ollut liian korkealentoinen, pahoittelen sarkastista tyylilajia. Sarkasmihan ei ole suomalaisille tuttu laji niin kuin maissa, joissa itse olen asunut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Tämän vuoksi esimerkiksi natokannoista on erilaisia näkemyksiä - mutta kun katsomme saman tyylin kysymysasettelua - on johdonmaukaisuus kansaltamme ihailtavan yhdenmukaista - koko yli 10 vuoden mittausjakso tuottaa (noin kerran vuodessa) aina yli 50% kielteisyyden Natooon menosta!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #79

Ymmärsin, johdattelevat kysymykset ovat väärin.

Olisivatko nämä kysymykset johdattelevia:

"1) Ei Natoon missään tilanteessa

2) EOS

3) Hallitus saa jättää jäsenhakemuksen parhaaksi katsomanaan ajankohtana."

http://mattivillikari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224....

Ehkä voisit tehdä omat, paremmat mielipidetiedustelussa esitettävät kysymykset?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #86

Kyllä tai ei. Ja lisäkkeenä tarkennukset: ei koskaan, ehkä joskus muttei nyt, eos, eduskunta päättäköön, hallitus päättäköön, heti sisään.

Kansan valistus on sitten eri asia, ja se propaganda...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

TORSTAINA, ELOKUUTA 28, 2014

Olemmeko ensi viikosta uhka ja viholliskandidaatti?

Maamme Stubb ykkönen hallituspätkä – on vääntänyt budjettia ensi vuodelle. Riittääkö konsensus talouden alakierteessä 1], kun vientimme sakkaa, kansakunta repeytyy kahden kerroksen väeksi ja nuoriso kipristelee, kun ei ole jokaiselle kuuluvaa työtä – työ ei ole enää valtion erityisessä suojeluksessa.

1] ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... – [2209]

Edellä olevien pohdintojen sijaan innostuttiin kaivamaan naftaliinista MoU – Naton kanssa ’yhteinen ymmärrys’ isäntämaasopimuksena allekirjoituskuntoon – kiire on kova, sillä Ruotsi tekee saman, vaikka heidän parlamenttivaalit ovat jo ovella. Niin ruotsalaisten kuin suomalaisten kansanenemmistö vastustaa natoliitosta.

”Maamme hallitus ilmoitti, että se allekirjoittaa Memorandum of Understanding [MoU] – muistion yhteisestä ymmärryksestä Naton kanssa. Tuo allekirjoitus tuottaa pyydettäessä (kysyttäessä kansalta mitään!) sotilaallisen avun ja Naton nopean toiminnan taistelujoukot Suomeen – vaikkapa läpikulkuna hyökkäykseen Karjalan kannakselle ja Pietariin” –Ilkka Luoma sosiaalisessa mediassa 28082014

Koko hallitus huutaa nyt yhteen ääneen,

ettei se ole liikahdus natosopimuksen suuntaan, liittyminen tavoitteena – tosiasia on se, että näin tällä allekirjoituksella Suomi siirtyy lähemmäksi sodanuhan ja sodan esiastetta – Venäjän näkökulmasta.

Onko meillä kansakuntana varaa tämän tyyppiseen lähentymiseen Natoa kohtaan – jää todellisuudessa seuraaviin eduskuntavaaleihin ratkaistavaksi, jolloin kansalla on mahdollisuus vastata tähän hallituksen tulevaan allekirjoitukseen.

Tässä samassa yhteydessä Perussuomalaisten de facto johtaja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö astui natotielle, vaikka persut edellisistä vaaleista ilmoittivat tiukan natovastaisuuden – tämäkin varmaan muistetaan seuraavissa vaaleissa – kuten ”perseenkin” myyminen … –PS-puheenjohtaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soinin julkisuudessa perseen myymättömyysilmoitus.

Hallitukseltamme kohtalokas arvoratkaisu?

Hallituksemme tekee nyt pitkään tiedetyn asian osalta konkreettisen arvoratkaisun – valitsemme lännenmiehen tien, vaikka sotilaallisesti liittoutumattomana (kuten asioista otteensa kirvoittanut eduskuntamme ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (Kok.) – näillä sanoilla maalailikin; … meillä olisi oltava mahdollisuus operoida ja harjoitella myös idänmiehen eli Venäjän kanssa sotilaallista yhteistyötä!

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/olemmeko-ens... - alta!

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #88

Ok, kuinka kauan vastaus "EI" on voimassa?
Olisiko rehellisempää kuitenkin pistää joku aikaraja, niin kuin nyt "Ei tällä hallituskaudella" tai vaikka "Ei tällä vuosisadalla".

Onko "ei koskaan" liian ehdoton? Ne jotka näin vastaisivat, olisivatko ne kuitenkin epävarmoja näin ehdottomasta kannasta?? Olisiko silloin oikea vastaus, "EOS"

Onko vastaus "Ei" löysempi kuin "Ei koskaan". Tarkoittaako vastaus, "Ei" oikeasti "Ei juuri nyt mutta ehkä joskus" eli vastaus tarkoittaisikin "Ehkä".

Kun nyt vaihtoehdot ovat vain "kyllä tai ei", uskotko, että mielipidetiedustelun tulos muuttuisi, jos kysymyksien sanamuotoja muutettaisiin?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #95

Jos niitä sanamuotoja muutetaan esim ylläolevan Kuikan tai itseni piloillani esittämään suuntaan, niin tulos muuttuu varmasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Mekin voimme muuttaa sanamuotoja sellaiseen suuntaan, ettei meillä ole kuin puolueettoman ja liittoutumattoman toimijan rooli - tarvittaessa ja haluttaessa konfliktien välittäjärooli, jossa uskottavuuden mitta on kuulumattomuus mihinkään sotilasliittoon.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #97

Nyt on lähes kiveen hakattu totuus, että suomalaisista 57% vastustaa liittoutumista.

Olen myös sitä mieltä, että tulos olisi erilainen jos kysymyksiä muutettaisiin? Vastustajien määrä ei varmuudella olisi niin paljoa kuin 57%.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Matti hyvä - tuo on vain jossittelua ... Kansalaisemme eivät ole lainkaan niin tyhmiä, kuin ehkä ajattelet ja ainakin monet luulevat :)

...
[2008]
" ... [ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus. .. "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovai... - alta!

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #106

"tuo on vain jossittelua ... Kansalaisemme eivät ole lainkaan niin tyhmiä, kuin ehkä ajattelet"

Kansalaisten älykkyydestä ei ole kysymys vaan siitä, että mielipidetiedustelussa esitetyt kysymykset olisi tehty niin, että kansan todellinen mielipide tulisi esiin.

Puolustusliittoon kuulumisesta viimeisin mielipidetiedustelu taitaa olla jo pari vuotta vanha.

Miksi puolueiden kannatus mitataan kuukausittain, eikö eduskuntavaalin tulos riitä?

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #111

Puolueiden kannatusmittaukset ovat viihdettä, kallista sellaista, ja siksi ne saavat vakavastikin otettavassa mediassa kohtuuttoman tilan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Puolueiden kannatusmittauksilla halutaan myös ohjailla äänestäjiä sekä ajaa median valitsemaa linjaa - vaikka jenkaamalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Uusin Nato kysely on tehty Aamulehden toimesta noin puoli vuotta sitten - vastustajien määrä oli 52 prosenttia - ja viimeisen reilu 10 vuoden aikana ei koskaan uskottavissa tutkimuksissa prosentti ole jäänyt alle 50: en!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #113

Jos kahdessa vuodessa vastustus on pudonnut 5% mikä lienee %-määrä nyt?

Mielestäni Juha Kuikan mielipidekysymyksen asettelu oli hyvä:

a) halutaanko, että Suomella on mahdollisuus saada apua kriisitilanteessa

vai

b) luotammeko omaan uskottavaan puolustukseen sekä siihen, että pystymme diplomatialla ja ystävällisillä ulkosuhteilla estämään kriisien syntymisen kokonaan.

Jos en olisi inhorealisti, vaihtoehto b) olisi minunkin vastaukseni.

****
Jostakin syystä en kuitenkaan usko maailman hyvyyteen ja oikeudenmukaisuuteen koska tätä maailmaa johtavat usein psyykkisesti sairaat tyypit joita kutsutaan diktaattoreiksi. Heille, ja heidän sisäpiirilleen valta ja raha ovat tärkeintä ja vastakkaista mieltä olevat (oppositio) ovat terroristeja. Syyria on hyvä esimerkki ja Venäjä sekä Turkki ovat melko lailla samankaltaisia Pohjois-Koreasta puhumattakaan.

PS.

Mitä tulee sofistukoituun turvallisuuspoliittiseen debattiin haluan liittää esimerkin hyvin perustellusta mielipiteestä:

"Mie haluan rauhaa, mie puolustan rauhaa, mie uskon rauhhaan! Sota on kauheaa. Rauhan puolustamiseksi vastustan sotateollisuutta, sotilasliittoja ja näitä Nato-hommia. Varustautumalla sothaan ja liittoutumalla keskehnään rakennettaan sottaa."

Näin se menee, sota on kauheeta, tosi on.

Kun näillä suomettumiskauden lännen vastaisilla ajatuksilla varustautuneilta kansalaisilta kysytään pitäisikö liittyä läntiseen puolustusliittoon, ei ihme että vastaus on se mikä on. Jos joidenkin mielestä Nato=sota kannattaisi lukea YK:n ja Naton peruskirjan ensimmäiset luvut tarkkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Ennen Suomi kumarsi itään - sitten ETYK 75 jälkeen nautimme puolueettomuudesta ja nyt pyllistämme itään. Tavoitteemme on Kekkosen nuijankopautuksessa 1975, kun hän päätti ETYK-kokouksen Helsingissä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Paras vastaus on vaitiolo - ja koroste omasta kyvystä hoitaa oman valtion asiat ja rajat - järjestämättä mihinkään ilmansuuntaan uhkakuvia tai muita aseellisen konfliktin mahdollisuutta. Kuten Sveitsi :)

Suomen rooli on välittäjän rooli - ja tämän pr. Niinistö on oivaltanut!

[2015]
" ... Meidän rooli on rauhanneuvottelija ja välittäjä

Me voimme olla Pohjolan Sveitsi. Emme sodi, olemme kuin ruotsalaiset – yli 200 vuotta rauhan tilaa. Meillä on ”vasta” takana 70 vuotta, eikä meillä ole suoranaista uhkaa - idästä, vain eräiden poliitikkojen luulo ja itsepäinen jankkaaminen Venäjän uhasta |23., jopa kolminkertaisena (entinen puolustusministeri Jyri Häkämies Kanadassa).

Emme tarvitse myöskään heiteltyjä haukahteluja, kuten entinen ulkoministeri Alexander Stubb, joka televisiossa kahteenkin kertaan |24. – jopa rauhannobelisti Martti Ahtisaaren innoittamana |25. – vauhkoontui: ” … me pommitamme, me tuhoamme …” – tuolloin EU- Englanti oli liittynyt USA’ n rinnalle vuonna 2011 pommittamaan Libyaa, tavoitteena itsevaltias Muammar Gaddafin kaataminen, joka onnistui.

Loppu on historiaa – Libya on kaaoksessa, kuten Irak ja Afganistan. Lisäksi Libya on ISIS - taistelijoiden koulutuspaikka, kuten Irak ja ilmeisimmin myös edelleen Afganistan! .. "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseuroop... - alta!

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Unohdit avunannon Venäjältä, radikaalisti arvioiden turvatakuut sieltä ovat rauhantakeen lukko ---

[2014]
" ... Kuten tunnettua Suomi on miltei 250 vuotta tehnyt tiiviisti kauppaa Venäjän – Neuvostoliiton ja jälleen Venäjän kanssa. Olemme tuona aikana olleet niin Ruotsin kuin Venäjän vallan alla 2]. Venäläiset ovat tuoneet paljon vaurautta maallemme, mutta myös kiperiä tilanteita, jotka olemme itse kyenneet hoitamaan - … paljolti Saksan 3] tuella.

Nyt olemme EU valtadirektiivien alla, ja Bryssel vaikuttaa kohta todennäköisesti vahvasti ja haitallisesti kauppaamme Venäjän suuntaan. Meillä ei ole täyttä itsenäisyyttä olla hyvä, luotettava ja pitkäjänteinen kauppakumppani maailmalle päin. Meidän olisi päästävä irti lännen kahleesta ja saada käydä kauppaa sinne minne itse haluamme.

Me tarvitsemme ulkomaankaupaa,

koska emme ole omavaraisia kovinkaan monen raaka-aineen, tuotteen tai palvelun osalta. Venäjä sen sijaan on omavarainen – itseasiassa lähes kaikessa, paitsi länsirahan osalta. Moskova osaa painaa seteleitä samalla tavalla kuin EU:n Frankfurt. Onkin kysymys vain setelien kantokyvystä pitää pintansa.

EU on kohtalokkaasti lähtenyt USA:n kelkkaan saarrettaessa Venäjää; emme edes oivaltaneet sitä, että Venäjä jatkuu Kiinan rajalle saakka – kaus itään, josta nousee parasta aikaa maailman suurin vaikuttaja Kiina.

Lännen kauhuskenaario on maailmanlaajuinen talouskaava -
[ Maailma tarvitsee Kiinan vastavoimaksi USA:lle ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - ]

”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4], tähän on reaaliset mahdollisuudet, sillä Kiina on väkirikkain ja Venäjä raaka-ainerikkain – tarvitaan vain energiaa, ja molemmissa valtioissa on riittävästi insinöörejä ratkomaan tämä ongelma kuin myös jatkuvan kasvuhuudon mukanaan tuomat ympäristöongelmat! ... "

jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumm... - alta!

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #71

Ilkka, olet varsinainen humoristi, avunanto ainoalta potentiaaliselta hyökkääjältä. Oletko ihan tässä maailmassa??

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Se on se ainoa keino varmasti estää sota - tällöin maahamme ei tule millekään rajanaapurillemme vihamielisiä viholliskandidaatteja - muistamme Kekkosen torjuneen ystävällisesti Neuvostoliiton armeijan pyynnön harjoittelusessioon maahamme - asia jäi sillensä, kun Urkki totesi - "kiitos ei" - entä nyt, kun USA työntyi meille itse itsensä kutsuen?!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Mikä on ainoa keino välttää sota? Se on tietenkin antautuminen ehdoitta.

Mika Waltari kertoo kirjassaan Turms Kuolematon, että kannattaa antautua kartagolaisille. "Ei siitä seuraa sen pahempaa kuin, että puhkotaan silmät ja joutuu kierrättämään vesiratasta".

Nykyään antautuminesta ei seuraa edes noin vähäistä ongelmaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Kuka puhui antautumisesta? Älykäs kansa käy kauppaa, ei luo uhkaa suoraan - eikä välillisesti. Lisäksi fiksu kansa ei puutu muiden sisäisiin asioihin, vain toimimaan siten, että luottamus on korkeaa tasoa ja hyöty merkittävää kaikille - esimerkiksi osaajana ja kumppanina ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #94

Et puhunutkaan, mutta sota syntyy kun pistetään vastaan ja jos ei pistetä, se on antautumista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Taitava valtio pitää itsensä sodista ulkona hyvin hoidetulla huomioivalla ulkopolitiikalla. Sotivat valtiot tarvitsevat AINA myös sotimattomia valtioita - monenkin syyn johdosta.

...
[2014]
" ... Suomalainen ’sveitsittyminen’ aluillaan, ja osakeino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka? ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... - alta!

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Eiköhän Putin ja Trump laita pisteen kahden vuoden kylmälle ajanjaksolle.

Ukrainaan tulee rauha, kauppapakotteet puretaan, Venäjän Krimin miehitys tunnustetaan eikä Nato uhkaa enää Venäjää.

Obaman ja Merkelin politiikka saa täydellisen tyrmäyksen. Putin nousee samalla Euroopan johtajaksi.

Tämä ennuste toteutuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

NATO ei koskaan ole uhannut Venäjää.

Ilkka Luoma

Tyhjä lause - kts. kuinka Nato lähestyy Venäjän rajoja. ---

...
Suomi tekee julistuksia sotaisimpien kanssa – eikä paranna suhteita rajoillaan!

(Suomen puolustusministeriö ministerinään Jussi Niinistö allekirjoitti ”aikeellisen julistuksen” kohti Natoa – tätä ei suoraan sanota, mutta kansakuntamme ymmärtää asian täysin. Tapahtumasta uutisoi US näin ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/205609-suomen-ja-... – ja itse julistus |1)

[... kansalainen Erkki kysyy miksi pitää mennä merta edemmäksi kalaan, eikö ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa pitäisi hoitaa tarkalla kädellä juuri omilla rajoilla, naapureiden kanssa? Erkki ei ymmärrä sitäkään, että Suomi veljeilee nyt viimeisen 70 vuoden aikana eniten sotia käyneen valtion – Yhdysvaltain kanssa! |2 …

… kansalainen Liisa oli perehtynyt kiinalaisiin kansanviisauksiin ja löytänyt kaksi meille erinomaisesti sopivaa sanontaa: ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Lisäksi Liisa tiesi lauseen: ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä!”…]

Liisa kuuluu kansakunnan yli 50 prosentin enemmistöön, joka on yli 10 vuoden ajan sanonut täyden ’ei ’ – sotilasliitto Natolle. Liisa ihmettelee miksi meillä on kiihkeitä nato-uskovaisia, jotka eivät arvosta heidät valinneita äänestäjiä?

|1 Julistus ~ http://www.defmin.fi/files/3543/Statement_of_Inten...
|2 Yhdysvaltain sodat ja konfliktit ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

Yhdysvallat käy tänään sotaa useissa valtioissa

Huomattavaa on se, että nuo maat ovat kaukana itsensä USA’ n rajoilta. Yhdysvallat on käynyt hyökkäyssotiaan viimeiset 70 vuotta kaukana omilta mailtaan – aina muiden mailla ja toisten valtioiden alueilla. Samaan aikaan Suomi on elänyt historiansa toiseksi pisimmän rauhanjakson |3 – jo yli 70 vuotta, tuon itäisen karhun vieressä, jota vasten nyt rakennetaan tieten vastakkainasettelua. Tätä kansakuntamme ei ymmärrä – eikä ilmeisimmin Venäjäkään |4.

...

|5 Meistä tuli ajopuu – kyläänkin kutsutettiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomest... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #8

Eihän NATO lähesty Venäjää, vaan Venäjän läheisyydessä olevat maat ovat halunneet liittyä Natoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

NATO on "lähestynyt" Venäjän rajoja siksi, että nimenomaan Venäjän rajanaapurit ovat tunteneet tarvitsevansa turvaa länsimaiden puolustusliitolta. Mitään muuta uhkaa se ei ole tuottanut kuin korkeintaan sen uhan, ettei Putin hallintoineen pääse toteuttamaan imperialistista agendaansa yhtä vapaasti kuin ilman NATO:a.

Länsimaathan eivät voi mitään kansakuntaa uhatakaan, koska niillä ei ole tarjottavanaan mitään pahaa. Ei Venäjän kansakaan voi pitää uhkana sitä, että sinne tulisi hiukan enemmän McDonaldseja, demokratiaa tai Starbucks Coffee -paikkoja.

Diktatuurihallinnot voivat ainoastaan pelätä oman oikeudettoman hirmuvaltansa säilyttämisen puolesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Miten Venäjä on uhannut meitä suomalaisia - viimeisen 20, 50 ja 70 vuoden aikana?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #39

Kekkosen aikaan Neuvostoliitto päätti mitkä puolueet muodostavat hallituksen Suomessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Kekkosen aikana sanottiin Neuvostoliitolle "kiitos ei", kun Puna-armeija ehdotti harjoituskonsultaatioita ;)

...

[2015]
" ... Voisimme arvata kuinka tuskallista oli kokeneiden ulkopolitiikan valtiomiesten – sosiaalidemokraattien Erkki Tuomiojan 2] ja ainakin toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrysen ajatuksenjuoksu 3], kun huomasivat, miten ”rauhantekijän vesi huuhtoutui hanhen selkää pitkin” – tavoittamattomiin. Olimme päinvastoin saaneet ETYJ juhlakokouksen toisen ydinasesuurvallan - Venäjän takajaloilleen *].

*] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14358049402... -

Tuomioja kirjoitti miltei heti mietteensä venäläisdelegaation maahantulon estämisestä – voimme tässäkin arvata, kuinka kipeältä tuntui TP-UTVA' n tekemä päätös pitkäaikaisimman ulkoministerimme mietteissä, kun paljoltikin kaikki se, mitä oli tehty omalla ministerikaudella – valui hiekkaan. Vai valuiko?

Väyrynen, jo Kekkosen kasvatti ja Neuvostoliiton kävijä parahti varmaan Keminmaalla viiniviljelmillään, kun tieto estämisestä tuli europarlamentaarikkomme korviin – voisin uskaltaa sanoa, että Väyrysen ollessa Soinin tilalla (mikä oli vain Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän sormin napsautuksilla ollut nimitettävissä 5]) – ei tätä olisi tehty, vaan Venäjän ETYJ-valtuuskunta olisi saapunut Helsinkiin ratkomaan eurooppalaisten omaa sisäsyntyistä ongelmaa – Ukrainaa 6]. ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... - alta!

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Kekkosen aikana Kekkonen päätti mitkä puolueet eivät pääse hallitukseen - tai oikeastaan mikä puolue ...

toisaalta Kekkosen aika oli eräs parhaita tavallisen suomalaisen ihmisen aikakausia, ei haikailtu turhista, ei ollut uhkia - oli töitä ja kansakunta vaurastui ---

...
[2014]
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-... -

Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!

13.3.2014 13:36 Ilkka Luoma Hyvinvointiyhteiskunta Itsevaltainen Karisma

”Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.

Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Yleislakko, voimakas ja arvaamaton itänaapuri 5], joka oli aina otettava huomioon ym. Silloin tarvittiin valtiomiehen taitoja. Niin kuin monesti myöhemminkin. Hän jätti kuitenkin hyvinvoivan valtion seuraajalleen.

Mutta onhan meillä toki vertailupohjaa, jo toinen presidentti hänen jälkeensä. Nytkö ovat asiat kunnossa? Kansalla ei kuitenkan taida mennä hirveän hyvin. Vai meneekö?

KAARLO NORDLUND [C]

Ulvila (copy-paste)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #8

Olisiko YYA-sopimus Ruotsin kanssa uhka Venäjälle?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Ei, natottomina valtioina.

Viisain meidän oma järjestely on sitoa Venäjän käden miedän osalta - idealla: "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä",

TAI

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #43

Ilkka, sekoilet. Jos tehdään kahden valtion välinen "YYA-sopimus", Nato ei liity mitenkään kuvioon. Ruotsin kanssa tehty sopimus ei siis olisi uhka. Entä Ranskan, Saksan tai UK:n? Ei yya-sopiminen tarkoita sitä, että sopimuskumppanin sotajoukot tulevat Suomen ja Venäjän vastaiselle rajalle? Ei NL:n joukot olleet Suomessa Ruotsin rajalla silloin kun meillä oli vastaava sopimus.

PS. Näihin kuolemattomiin kansanviisauksiin voisit vielä lisätä: "Jos et voi voittaa vihollista, hävitä heiltä aseet". Tai "Jos haluat välttyä murroilta, pidä ovet auki".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Ei, kysymys oli siitä, ettei kumpikaan ole natojäsenvaltio - siis Ruotsi eikä Suomi, kuten eivät tule olemaankaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #50

Oletko sitä mieltä, että Suomen ja Viron mahdollinen yya-sopimus olisi uhka Venäjälle koska Viro on Naton jäsen? Voisitko perustella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Virosta ei olisi meille mitään apua, valtiona - päinvastoin joutuisimme heidän ilmavoimikseen täyttämään heidän ilmataistelu- ja -hyökkäyskyvyn. Virolla ei tunnetusti ole ilmavoimia taistelutilanteisiin ---

...

SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 08, 2016

Näin Suomesta tehtiin ajopuu – Viron ilmahyökkäyskyvyn ylläpitäjäksi

(USA kutsui itse itsensä Oregonin osavaltion kansalliskaartin ilmavoimina kylään Suomeen ilmataisteluhävittäjineen. Omien sanojensa mukaan USA haluaa tulla näyttämään voimaansa Venäjälle. Näin me jouduimme jalkarätiksi ydinasesuurvaltojen omaan nokkapokkaan. Presidentti Urho Kekkosen aikana osasimme ystävällisen määrätietoisesti kieltäytyä Neuvostoliiton aseharjoittelukosinnoista. Olimme tuohon aikaan itsenäinen valtio)

~ http://yle.fi/uutiset/kiistelty_lentoharjoitus_tuo...


[U][25012015] Ajopuumme kellui koskeen Viron Ämarin USAF rynnäköintiharjoituksista
(Tarkastelemme amerikkalaisten ilma-aseen etabloitumista/ vakiinnuttamista Suomenlahden välittömään läheisyyteen ja Venäjän viereen – kaikkihan alkoi Viron Ämarin ilmarynnäköintiharjoituksista) *

Harjoittelemme puolustamaan Viroa, luodun uhan edessä!
(Media vihmoo puolinaisesti Viron Ämarin ilmasotaharjoituksia ja sen informointia. Helsingin Sanomat julkisti epäilyksen ulkopolitiikan johdon erimielisyydestä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarttui sisällyksettömään suusanalliskutsuun USA:n rinnalle, Viroon – taistelu- ja rynnäkkökonein 1])

[ … kansalainen ihmetteli mitä taas tehdään hänen selän takanaan 2]. Miksi suuria maamme sotilaallista puolueettomuutta suoraan koskettavia asioita halutaan käsitellä salassa, kabineteissa. Jälleen tarkoitushakuisesti ajetaan kansakuntaamme sellaisen pyssyn piippuun minne emme halua. Kansalainen laukaisee herkästi – ”me emme kuulu mihinkään pyssyn piippuun – emme läntiseen, emmekä itäiseen”. Osaamme puolustaa itsemme ja nimenomaan itse! 3] … ]

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomest... - alta!

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #72

Aika hyvin kiersit varsinaisen kysymyksen vastaamalla "Virosta ei olisi meille mitään apua, valtiona"

Hyödystä ei tietenkään ollut kysymys, vaan siitä, että olet antanut ymmärtää, että Suomen ja Naton jäsenmaan välinen "yya-sopimus" olisi uhka Venäjälle. Olisiko siis Viron ja Suomen välinen yya-sopimus uhka Venäjälle? Miksi muuten täysin selvästä asiasta edes keskustellaan?

On päivänselvää, että Suomen puolustuskyvyn lisäys on aina uhka hyökkääjälle. Jos sanot, että se on uhka Venäjälle, tarkoitat, että Venäjä on se hyökkääjä.

Jos väität, että Suomi varustautuu hyökkäämään Venäjälle, ja siten on uhka Venäjälle, en usko että Suomen valtion johdossa olisi niin hulluja, enkä sitäkään että Nato hyökkäisi Suomen kautta Venäjälle, jos Suomi liittyisi Natoon.

Etkö tosiaan ole huomannut, että tätä Naton hyökkäystä Venäjälle uhotaan enempi Kremlistä sisäpoliittisista syistä. Uskotko sinä tätä propagandaa ilman mitään kritiikkiä. Mistä Naton kannattaisi hyökätä, jos se niin aikoisi, ei ainakaan Suomen kautta, sen ymmärtää ihan korpraalikin katsomalla karttaa.

Lisäksi 28 Natomaan kenraalit ovat olleet todella tyhmiä kun eivät käyttäneet tilannetta hyväkseen NL:n romahduksen aikaan, valtaus olisi ollut läpihuutojuttu.

Naton uhkaa tarvitaan sisäpolitiikassa, sen kai pitäisi olla aivan selvä kaikille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Olisi ehkä hyvä perehtyä venäläisten historiaan - moni valtio on yrittänyt läpimarssia, jopa Moskovaan asti. Historiaa tietävät tuntevat miten paljon venäläisiä on menehtynyt sodissa, kun lännestä tullaan - ei koskaan idästä!

Lopulta on paljolti kysymys ymmärtämisestä - lännenmies ei oikein tahdo ymmärtää slaavilaisuutta, jonka keskus venäläiset suuresti ovat!

...
1] Slaavit ovat arvoitus lännenmiehelle ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-... -

...
Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa kulttuuriaan? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ku... -

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #108

Ilkka hyvä, on aivan turhaa ottaa esimerkiksi sellaisten diktaattoreiden ja "lännen miesten" kuin Napoleon tai Hitler tavoitteita valloittaa Venäjä siihen, että se olisi myös Naton tavoite. Nato ei ole valtio eikä "lännen mies". Nato ei ole yhden johtajan diktatuuri, se on hyvin demokraattisesti johdettu puolustusorganisaatio. Venäjän tai minkään muunkaan valtion valloittaminen ei ole Naton tavoitteena. Tuntuu ettet ole ollenkaan perehtynyt Naton tarkoituksen ja sen johtamiseen??

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

Nato-Eurooppa ilman sotineinta natojohtaja USA' ta, ja näin asia muuttuu - varsinkin, kun Eurooppa näkee oman turvallisuusajatelun ulottuvan aina Uralille asti. Euroopan rauhanratkaisu on Saksan ja Venäjän käsissä. Schröderiläisyys nostaa jo päätään Saksassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #118

"Eurooppa näkee oman turvallisuusajatelun ulottuvan aina Uralille asti"

Miten edellä oleva liittyy väitteeseeni että
Naton tavoitteena ei ole Venäjän tai minkään muunkaan valtion valloittaminen?

PS:
Mielestäni olisi hyvä jos Eurooppa näkisi turvallisuusajattelun ulottuvan myös Uralin toisellekin puolelle, suorastaan koko maapalloa koskevaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Europan ja Kiinan välinen puolustuspoliittinen yhteistoiminta voisi olla mahdollista, jos Kiina kokee sen tarpeelliseksi poistaessaan USA maailmanpoliisiroolitusta ... ?

Ilkka Luoma

Olet toivottavasti oikeassa ja siksi Stubb nyt älähtikin! ---

...
Yhdysvallat on jäänmurtaja, joka on ajettu vuosikymmenien saatossa yhä uudestaan ahtojäihin

Yhdysvallat on kuin aseistettu jäämurtaja, joka ajaa ahtojäiden joukkoon ja joukossa, jopa väkisin ja puoliväkisin - tuoden murtajan ja ahtojäiden välille lisääntyvää kitkaa ja hankausta. Hillary Clinton haluaa olla jäänmurtajan kapteeni ja jatkaa ajoa ahtojäissä, tuoden lisää kitkaa, hankausta ja jäälohkareiden keskinäistäkin hankausta. Sen sijaan Donald Trump haluaa peruuttaa jäänmurtajan pois ahtojäistä ja etsiä avoimen veden reitin päämäärälleen, joka on kaupankäynti.

Kummasta siis tehdään jäänmurtajalle kapteeni?

Tämän päättää USA' n presidentinvaalien 2016 rekisteröityneet äänestäjät ja on todennäköistä, ettei jäänmurtajan varustanut kansa halua enää ahtojäiden kolinaa, hankausta ja ahtojääpalojen mursketta jäänmurtajansa kansille!

Ahtojään kappaleet ovat niitä valtioita, joiden kansalaisten elämään Yhdysvallat on puuttunut hyökkäyksin ja asein sekä kaupallisin kiristyksin.

Trump – rauhanrakentaja – oliko tämä yllätys?

Trumpin ässä on muualle maailmaan puuttumattomuus muiden sisäisiin asioihin. Trump onkin yllättäen rauhaa rakentavampi, koska purkaisi maailmanlaajuista vastakkainasettelua. Ei vieraita kulttuureja voi väkisin länsimaalaistaa. USA' n osuus maapallon väestöstä on noin viisi prosenttia ja länsimaidenkaan se ei ole kuin vajaa 20 prosenttia! ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476766480346 – Ennen viimeistä väittelyä.

|* Trumppismi

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220716-... (elokuu 2016)-

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224729-... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Keijo Räävi, ainakin olet venäläismielisyydessäsi rehellinen kun katsot, että Putin nousee Euroopan johtajaksi. Sitä me monet Venäjään kriittisesti suhtautuvat juuri pelkäämme ja siitä varoitamme, kun taas useimmat toverisi ovat sitä mieltä, ettei Venäjä ole uhka.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ehkäpä Stubb on unohtanut ettei hän enää ole ulko- eikä liioin pääministerikään.Kannattaisi pitää matalaa profiilia ulkomaan keikoillaan.
Häntä ei tietääkseni ole nimitettu Suomen kiertäväksi lähettilääksi ulkomaille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuka tahansa voi yrittää kirjoittaa kolumnin Financial Times lehteen, jos haluaa. Toimitus tietysti valitsee onko kirjoitus jukaisemisen arvoinen. Hänhän analysoi kirjoituksessaan koko maailman turvallisuuspoliittisen asetelman muutoksia ja mainitsi Suomen NATO-option lisäksi myös Ruotsin, jonka pääministeri tai ulkoministeri hän ei koskaan ole ollutkaan.

Annettakoon rivikansanedustajalle hänelle kuuluva vapaa puhe- ja kirjoitusoikeus.

Ilkka Luoma

Kansanedustajalla on erityinen vastuu olla vahingoittamatta isänmaansa pyrkimyksiä ja päämääriä.

JA

nimenomaan olla puuttumatta vieraiden valtioiden keskinäisiin asioihin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #41

Hehheh, kansanedustajat tietävät siis joka hetki "isänmaan pyrkimykset ja päämäärät", oppositiokin?

Kansanedustajan nimenomaan pitää ottaa kantaa vieraitten valtioiden asioihin, vai onko "puuttuminen" jotakin sellaista, mitä eräs naapurimaamme harrastaa esimerkiksi lastensuojeluasioissa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Jokainen suomalainen tietää isänmaamme edun ja hyödyn - se on sotilaspoliittinen liittoutumattomuus, ei kannatta liittoutua toisen ydinasesuurvallan rajalla sen mahdollisen vihollisen kanssa - ellet halua olla taistelukenttä ja ohjusten määlitusalue! Järkeäkin saa nyt käyttää ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #51

Olet siis järkeillyt että liittoutumisesta meitä rangaistaan ydinaseella. Onko tämä varma tieto Venäjältä vai pelkästään sinun päättelyäsi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

On varmaa, että Venäjän runsaista taktisista vähäsäteily-ydinaseista riittää maalituksia kaikkiin natovaltioihin priorisoituina. Tosin tänä päivänä ydinasesuurvallat ovat kertoneet purkaneensa maalitukset, jotka on toki helppo palauttaa - muistitikulta ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #59

On varmaa, että Naton runsaista taktisista vähäsäteily-ydinaseista riittää maalituksia kaikkiin Venäjän osavaltioihin priorisoituina. Tosin tänä päivänä ydinasesuurvallat ovat kertoneet purkaneensa maalitukset, jotka on toki helppo palauttaa - muistitikulta ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Venäjällä on eräs etu - uhka Yhdysvaltoihin nähden. Tämä on Typhoon/Borei-Bulava yhdistelmä. Tämä on se pelote, joka suitsii Yhdysvaltoja tekemästä mitään Hiroshiman ja Nagasakn kaltaista tai enää suorittaa niin massiivisia pommituksia mitä Laos, maailman pommitetuin valtio sai Vietnamin lisukkeeksi kärsiä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #73
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #73

No, sittenhän Naton uhka on eliminoitu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Naton uhka eliminoituu olemalla erossa siitä!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trumpin vallankumous kun toden teolla alkaa ensi vuoden puolella niin se tulee olemaan aikamoinen sätky ainakin niille jotka ovat tukeutuneet USA:n maailmanpoliisin rooliin. Tuo Ilkan ajatus Trumpista rauhantekijänä on oikeaan osunut sillä Trump haluaa rauhan myös Israelin ja PA:n välille.

Suomessakin Trump vaikuttaa meidän Venäjän suhteisiin. Näin talvisodan muistopäivän kynnykselläkin olisi jo ehkä aika laittaa ryssittelyt syrjään ja katsoa tulevaisuuteen positiivisesti ilman russofobiaa.

Obama sen sijaan tekee vierailullaan Saksassa ihan väärin kun yrittää pitää yllä vastakkainasettelua ja vaatii talouspakotteiden jatkamista vaikka nythän pitäisi niistä päästä eroon. Huonoa tilannetajua Obamalta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisiko samanlainen ääni kellossa jos Venäjä olisi kaapannut osan Suomea?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

En ole koskaan pitänyt Venäjää minään uhkana Suomelle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Pitiköhän isoisäsi koskaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Juha,

olemme eläneet ja eläme historiamme toiseksi pisimmän/ pisintä rauhanjakson/ -jaksoa - jo yli 70 vuotta. Vain autonomian aika oli pidempi rauhanjaksoltaan - ellemme ota huomioon englantilaisten hyökkäilyjä rannoillemme Krimin sodan aikana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Ei ole oleellista tuijottaa tarkkoja vuosimääriä kulloisestakin rauhanjaksosta, koska asetelma ei ole muuttunut.

Autonomian aikaa ei tuossa tarkastelussa ehkä muutoinkaan kannata noteerata, koska Suomi oli Venäjän hyökkäyksen tuloksena vuodesta 1809 lähtien ollut miehitetty. Eihän kukaan "omalla maallaan" sodi.

Mutta mitä niihin rauhanjaksojen pituuteen tulee, niin vuoden 1323 Pähkinäsaaren rauhasta kesti aina vuoteen 1595 ennen kuin seuraava rauha jouduttiin solmimaan.

Vuoden 1617 rauhanteosta Stolbovassa kesti aina vuoteen 1721 asti ennen kuin seuraava raja Venäjän kanssa määriteltiin. Muutoin 1700-luvulla olikin sitten kaksi sotaa lisää.

Hattujen sota vuosisadan puolivälissä oli kuin toisinto talvisodasta, joka alkoi Tarton rauhasta laskettuna suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin kyseinen Hattujen sota verrattuna Uudenkaupungin rauhaan. Jos ei Kustaa III:n yrittämää revanssia 1700-luvun lopulla huomioida, niin ajatellen 1800-luvun alkua, juuri näinä aikoina olisi seuraavan Venäjän ekspansion ajankohta näille kulmin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #26

Juha, nuo rajoja muuttaneet rauhanteot eivät kerro koko totuutta "rauhanjaksojen" pituudesta. Vuoden 1323 ja 1595 välillä Ruotsin (johon Suomi siis itäisenä maakuntana kuului) ja Novgorodin/Venäjän välillä käytiin useita sotia. Samoin 1656 Ruotsi ja Venäjä kävivät sotaa Suomen alueella. Eli rauhanjaksot parhaimmillaankin ovat olleet 1300-luvulta vuoteen 1809 vain muutamia kymmeniä vuosia. Tuota ironiaa autonomian ajan rauhankaudesta Ilkka Luoma ei tunnu tajuavan!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #22

Ilkka, se autonomian ajan rauhanjakso oli maamme historian pisin nimenomaan siksi, että koska olimme osa VENÄJÄÄ, VENÄJÄ ei tietenkään hyökännyt tänne, ymmärrätkö. Muut naapurimaamme eivät ole olleet kiinnostuneita hyökkäämään kimppuumme, Venäjä sen sijaan on hyökännyt jatkuvasti. Tietysti jos olisimme osa Venäjää, se ei hyökkäisi tänne. Joillekin se olisi suurin onni ja autuus maailmassa, minulle ja useimmille suomalaisille ei.

Minua nauratti kovasti ilmauksesi Suomesta "Pohjolan Sveitsinä". Olen itsekin käyttänyt tuota kielikuvaa ironisessa mielessä ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Eikä Ruotsi, joka oli hyvin aktiivinen hyökkäilijä itään - silloin, kun me olimme heidän itäinen maakunta ... oletko perehtynyt Ruotsin sotiin?

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sod... -

Et ehkä nyt ajatellut loppuun svitsittymistä?

13] EU-joustavoitettu sveitsittyminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #19

"isoisä" piti varmaan Neuvostoliittoa uhkana. Tosin Neuvostoliitto oli tavallaan uhka myös Venäjälle, tuhosi itse itseään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Sisällissota kuten meillä ja Amerikoissa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi Vastaus kommenttiin #19

Talvisota ja jatkosota kuuluvat historiaan eikä niitä pitäisi sotkea tähän päivään. Suomalaisilla on tässä suhteessa petraamisen paikka koska joka vuosi sorrutaan ylettömään russofobiaan aina kun 30.11. tai 6.12 lähestyy.

Viettävätkö venäläiset mitään saksalaisvastaisia vihapuheita Operaatio Barbarossan vuoksi? En ole kuullut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Ei Suomi vietä mitään venäläisvastaisia vihapuheita myöskään. Mutta Venäjä kyllä viettää uskollisesti joka vuosi Suuren Isänmaallisen sodan muistojuhlaa, jossa hyökkääjä Saksa demonisoidaan uudelleen ja uudelleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Miten tuo Saksan demonisoiminen tapahtuu - ethän vain nyt sekoita fasismia/ natsismia ja Saksaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Päinvastoin - Venäjä hakee konsensusta Saksan kanssa, joka oli parhaimmillaan Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Aivan.

[2016]
" ... Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet

[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213706-... -

.

Ilkka Luoma

Seija, aikamoinen fiktio - miten perustelisit sitä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Sehän on venäläisten fiktio:

Helsingissä esiintyvä Aleksandr Dugin: Suomi kuuluu Venäjän imperiumiin

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Putinin ex-avustaja ruotsalaislehdelle: Suomikin kuuluu Venäjän etupiiriin

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1396060800377

samoin kuin väitteesi että Nato saartaisi Venäjää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Meilläkin on kautta aikain ollut rääväsuita - niin kutsuttuja Uralille menijöitä, nykyisin heitä kutsutaan russofibisteiksi.

Ilkka Luoma

" ... Venäjän uhka maalautuu kansalle mediasta – ei todellisuudesta

[ … Verkkouutiset ~ http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nato_venaja-3... - ]

Venäjällä on kaksi elintärkeää kohdetta aivan rajojemme läheisyydessä, Pietari ja Kuolan niemimaa. Kuolaan päättyy tuleva huomisen kauppaväylä Aasiasta – Koillisväylä. Murmanskista ja Arkangelista ovat rautatiet Pietariin ja muualle Venäjälle. Arvaamme, että Venäjä puolustaa 'kynsin hampain' noita väyliä ja ratayhteyksiä (Ala-Kurtti), sillä ne ovat henkireikä, jos Itämeri sulkeutuu.

Nyt on oivallemme,

.. että Itämeri on natolaajentumisen myötä miltei ”natomeri” - ymmärrämme, miksi Venäjä operoi nyt tiiviisti ilma- ja meriyhteyksiä Kaliningradiin – harjoitellaan sen huoltoa ja rajat ovat joskus uhmakkuuden tiellä. Siksi niin paljon aktiviteettia Itämerellä Venäjän taholta.

Voimme olla varmoja myös siitä, että Venäjä on jo sijoittanut taktisia matalasäteily-ydinohjuksiaan Kaliningradiin, sillä ne pitävät aisoissa skenaarioita, joissa Itämeri pitäisi sulkea pietarilaisilta – Nato/USA' n toimesta.

...

Nyt kysytään miksi tämä vahva venäjämyönteisyys *]

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Kansalainen 'Liisa ja Erkki' ovat aina olleet puolueettomia sotilaallisesti. Nyt vahventunut natofanatia nostaa kansalaiset takajaloilleen ja Natoon ei mennä, kuten tosikallupit kertovat jo yli kymmenen vuoden kokemuksella [HS].

Me emme Suomessa hyväksy kohkaamista – niin idästä kuin lännestä. Ja nyt, kun nato- ja lännenmiesfanatia yltyy falsettiin, on kansa noussut sitä vastaan – ei paapomaan Venäjää, vaan laittamaan puntit tasan! Yksinkertaista, eikö?

*] Suomessa puhutaan trollaamisesta, näin on – kumpikin puoli sekaantuu siihen antaumuksella. Niin natolaiset kuin niin sanotut 'putinistit', joka on ilmauksena vaillinainen – suurin osa natovastin- ja lännen ihannoimiskirjoituksista on sellaisten ihmisten, jotka ovat kyllääntyneet – todellisuuteen nähden, lukien ja kokien – Naton ja lännenmiehen päämäärien kaikkivoipaisuudesta ja ylitse vuotavasta hyvyydesta ja auttavuudesta.

Me olemme niin idästä kuin lännestä

[ … suomalaisuuden juuret myös idässä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ] ...

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218099-... - alta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"" ... Venäjän uhka maalautuu kansalle mediasta"

Niinhän on käynyt:

Venäjän televisio uhkaili: Näin Venäjä valtaisi Helsingin

Venäjän television TV5-kanavan uutislähetyksen kommenttiosiossa uutisankkuri katsoo kameraan. Taustalla Venäjän tankit tulevat Berliinissä sijaitsevan Brandenburgin portin läpi.

Jutun kuvituksena näytettävässä videossa kerrataan, kuinka monta kilometriä Moskovasta on eri Euroopan pääkaupunkeihin.

Sen jälkeen videolla näytetään, miten kaupunkien valtaus "käytännössä tapahtuisi".

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015021319191140_...

Ilkka Luoma

Oletko seurannut meidän median Venäjän uhan luontia? Ja Nato/USAF sankaruutta, kun jopa tulivat maahamme itse itsensä kutsuen ja lennelleen taistelukoneillaan taisteluharjoituslentoja suoraan itään Kuopiosta kohti Venäjän rajaa ---

Seurasitko mitä tapahtui Viron Ämarin ilmataisteluharjoituksissa ja miten pr. Obama asiaa kuvasi?

Ilkka Luoma

Seija;

"Zhirikin" on jo rauhoittunut - ei huolta ;)

Ilkka Luoma

Iltalehti:

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2016111722000... -

... Niin tai näin, ei auta puuttuminen kolmansien asioihin. Huolehdi vain omasi, äläkä luo epävakautta, epäluotettavuutta ja huomioi tasa-arvoisesti naapurisi, niin et ole vastakkainasettelussa mukana. Tee kauppaa kaikkien kanssa, äläkä sotkeudu muiden asioihin. Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana.

...

Ilkka Luoma

Annetaan nyt Trumpin rakentaa oma suurvaltaliennytys omalla vastakkainasettelun purkamisen tavallansa.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161117220002894... -

...
Heräämistä vastakkainasettelun muurilta. Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä. Aikanaan J.K.Paasikivi sanoi jotenkin näin: Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161117220002862... -

.

Ilkka Luoma

Pahoittelu - US Puheenvuoron kommenttiketjutus on sinällään hieno ja toimiva, mutta monin osin hiukan vaikea vastinekommentoinnissa, kun vastaukset ripottuvat tietyllä systeemillä "sinne ja tänne" ja jo ensimmäisen välikommentoinnin vastaus "sammuttaa" punaisen UUSI merkin - uuden lukemattoman vastauskommentin kohdalta! Pahoittelut, jos joskus näyttää, että vastaus on mennyt väärään kohtaan tai sitten vastaus on jäänyt kokonaan tekemättä :)

Ilkka Luoma

Summa summarum - me emme halua mistään mitään apua - meidän on osattava puolustuspolitiikan esivaihe ulko- ja turvalisuuspolitiikka niin hyvin, ettei meidän tarvitse pyytää apua mistään - kuten Sveitsi on toiminut!

Sveitsittymisemme ---

[2014]
"( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi. ... "

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... - alta!

.

Ilkka Luoma

Nyt edustajat Salolainen ja Tuomioja kommentoivat Stubbin ulostuloa ---
~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611182200029113... -

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suosittelen kaikkia kommentoijia lukemaan Juhani Suomen tietojärkäleen : Suomi, Neuvostoliitto ja YYA-sopimus ( Tammi 2016).

Vasta kirjan luettuaan voi tajuta, miksi Suomi on ajautunut nykyiseen päättämättömyyden tilaan , ajopuuksi idän ja lännen välille.

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 26, 2013

Suomi on niin idästä kuin lännestä – emme halua kuulua Natoon

Aika-ajoin Nato falsetoituu poliitikkojen huulille – nyt Ruotsista tehtiin syntipukki, kun se ei tarkoituksella huomannut venäläisiä ärsykekoneita kansainvälisessä ilmatilassa. Pelko kiihkeytyi poliitikkojemme päähän, jos Ruotsi 1] sittenkin haluaa Natoon – ja me jäämme yksin.

Aikoinaan Ruotsi jätti meidät traumaattisesti yksin, kun se halusi ”suomenniemen” puskuriksi itsensä ja Venäjän väliin -vuosi oli 1809. Myöhemmin olemme turvautuneet Saksaan, joka onkin pelastanut meidät jo neljästi.

Tänään me emme ole riippuvaisia Ruotsista kuin kaupan osalta ja se on paljon – samoin olemme voimakkaassa riippuvuussuhteessa Venäjän kauppaan ja venäläisten turistien eurovirtaan. Samoin pitkä itäraja tyynnyttelee kansan enemmistön vastustamaan jatkuvasti Natoon liittymistä – tänään näyttää siltä, että poliitikkojamme ei tämä kansan mielipide kiinnosta.

Kuka tai mikä on meidän vihollinen?

Nyt epäillään, ettei Suomi, kuten Ruotsikaan kykene vastustamaan eli puolustautumaan hyökkäykseltä. Pitäisiköhän ensin määrittää hyökkääjä eli mahdollinen vihollinen? Suomen osalta se tuskin on Viro, ei saata olla Ruotsi eikä Norjakaan. Jäljelle jää Venäjä.

Venäjää vastaan ei kummallakaan 'ei-natomaalla' ole muutoinkaan mitään mahdollisuuksia. Miksi muuten Venäjästä luodaan uhkaa meille 2] – milloin viimeeksi Venäjä on käynyt sotaa – jos vertaamme USA:han?

...jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - alta.

.

Ilkka Luoma

Kaikkinensa hieno topicin jälkeinen keskustelu - kiitokset kommentoijille :)

Ilkka Luoma

Lisääb vielä Alpo rusin hyvin yksisilmäisen ja -puoilisen näkökulman topic-aiheeseen - ensin Rusille suunnattu omaingressi:

Kuvastaa hyvin miten historiaa voidaan tulkita tarkoitushakuisesti. Samoin olisi viisasta katsoa asemaamme nyt molemmilla silmillä, eikä rakentaa vastakkainasettelua juuri meidän maantieteellisessä asemassa. Ranskasta käsin on jo "turvallista" ylläpitää muuria ja ideologista yksipäisyyttä. Meillä ei ole varaa ajautua ajopuuna Naton taistelukentäksi ja ohjusten maalituskohteiksi!

ja sitten linkki Rusin juttuun ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161118220002920... -

.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme jyrinä on vankkumaton --- ei Natoon, yli 60 prosenttia sanoo selvät sävelet valtiojohdollemme - pysymme sotilaallisesti liittoutumattomina.

~ http://yle.fi/uutiset/3-9326143 -

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Naton vastustajat arvioivat muun muassa, että "jäsenyys sotkisi Suomen ja Venäjän välit ja että nykyinen ulkopoliittinen linja toimii hyvin".

Vaikka nykyinen ulkopoliittinen linja toimiikin hyvin, siitä huolimatta kuudessa vuodessa kansalaisten venäjän pelko on lisääntynyt merkittävästi eli vuonna 2010 28% vastaajista koki, että Venäjän vaikutus Suomen turvallisuuteen on kielteinen kun 2016 pelkääjiä oli jo 50% kansalaisista.

Tätä ei selitä mikään muu kuin se, että ”Erkki ja Liisa” pelkäävät Venäjän reaktiota mikäli emme tanssi heidän pillinsä mukaan. Vanha, hyvin toimiva ulkopoliittinen selviytymisoppi, miksi sitä muuttamaan.

Ilkka Luoma

Matti, ei Venäjää pelätä, vaan niitä toimia, mitä media on informaatiossaan jakanut Venäjän tekevän (tähän sisältyy nyt se kuuluisa kansalaisiin vaikute eli manipulaatio!) - eikä sekään ole pelkoa, vaan mietintää uhan mahdollisuutena.

...
Emme pelkää Venäjää, on vain epäluuloa!

[2014]
"Suomen kansa ei paljosta hötkyile – kallupit kertovat ettemme pelkää Venäjää, emmekä halua Natoon ”ukrainoista, krimeistä ja median kuin eräiden poliitikkojenkaan pelko- ja natojenkaamisista huolimatta 1]. Nyt natottajien ja venäjäpelottelijoiden joukkoon ovat liittyneet arveluttavat ”asiantuntijat” - esimerkiksi UPI-FIIA:n Mika Aaltola ja kumppanit. Poliitikoista Kimmo Sasilta (Kok.) natomopedi karkasi käsistä ja vikuroitti miehen kansan vastaiselle rintamalle *].

Näyttää siltä, että kansa, joka lopulta aina ”ruumiit pesee” ja vastaa kaikista poliitikkojen tekemistä virheistä – on maltillinen, historiansa ymmärtävä 2], realiteettien tajuaja kuin myös arkijärjen käyttäjä.

Kansalaistemme enemmistö ei pidä Venäjää pelottavana 3] – olemmehan osanneet heidän kanssaan pelata pelejä niin hyvässä kuin pahassa 4].

Saimme itsenäisyytemme idästä,
[ ”ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule – olkaamme siis suomalaisia!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-... - ]

tappelimme Talvisodan juoksuhaudoissa ja kekkoskaudella loimme taitavalla neuvostoliittopolitiikalla nykyisen vaurautemme pohjabetonit. Emme ole ruotsalaisia, vaikka sitäkin on koetettu jengata, emme halua läntisiin USA johteisiin sotiin; haluamme vain arvostaa ja kunnioittaa pitkää itärajaamme, jonka takaa saamme edelleen mukavasti kauppaa, vaurautta ja työtä. Emme myöskään pyllistele kenellekään.

LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumm... - ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa-... -

.

Ilkka Luoma

Alpo Rusi haluaa Suomen USA' n ja Naton etupiiriin. Harmillista kansakunnallemme tässä Rusin toiveessa on se, että näin Suomesta tulee USA-johteisen Naton taistelualusta, jos suurempi konflikti olisi syttyäkseen lännen ja idän välillä. Tätä ei kansakuntamme halua - viimeisin mielipidetiedustelu: 61% kansasta sanoo "kiitos ei Nato"!

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612032200035797...

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612032200035797... -

.

Toimituksen poiminnat