Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itsenäisyyden happikato 99

 • Suomen alkuperäinen itsenäisyys luotiin idästä - Venäjän vallankumous sekä Leninin ja Stalinin myötämielisyys.
  Suomen alkuperäinen itsenäisyys luotiin idästä - Venäjän vallankumous sekä Leninin ja Stalinin myötämielisyys.
 • J.K.Paasikivi osasi venäjää, tuli toimeen Stalinin kanssa ja sanoi viisauden alkavan tosiasioista.
  J.K.Paasikivi osasi venäjää, tuli toimeen Stalinin kanssa ja sanoi viisauden alkavan tosiasioista.
 • Ikuisilla Karjalan laulumailla kohtaamme idän ja lännen vedenjakajan
  Ikuisilla Karjalan laulumailla kohtaamme idän ja lännen vedenjakajan
 • Kahlehdittu leijona odottaa vapautumistaan ja omaa itsenäisyyttä!
  Kahlehdittu leijona odottaa vapautumistaan ja omaa itsenäisyyttä!

Nyt pyydetään nuorisolta uutta itsenäisyysjulistusta – ensi vuonna 2017 tulee 6. joulukuuta täyteen 100 vuotta edellisestä ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611282200033338_uu.shtml - Tehtävä on monimuotoinen, sillä tämän päivän itsenäisyys on paljolti menetetty ja luovutettu Euroopan Unionille Brysseliin.

[ … kansalainen Erkki mietti sotaveteraanina mitä tapahtui Tali – Ihantalassa, kun vihollinen painoi päälle niin lujaa, ettei uskoa pelastumiseen juuri ollut – kunnes taivaalta ilmestyivät ujeltavat sotakoneet. Saksan Luftwaffe, lento-osasto Kuhlmey oli tullut paikalle, viimeisellä hetkellä – mustaristit pelastivat oman sitkeytemme, tykistömme ja rautaisen puolustustahdon ohella itsenäisyytemme

 … kansalainen Liisa ymmärsi ollessaan rintamalla Lottana auttamassa omia haavoittuneita, ettei tätä kauan kestetä – olemme liian pieniä, liian heikkoja ja Saksa ei kohta enää pysty auttamaan. Liisa oivalsi, että piti päästä irti sodasta – se pelastaisi itsenäisyyden, joka oli jo maksanut yli 92.500 hengen … ]

 

Itsenäisyysjulistus annettiin ja sitten odotettiin tunnustuksia

Käytiin Saksan puheilla jo 1917, saksalaiset sanoivat, että teidän tulee saada ensitunnustus Neuvosto-Venäjältä, käykää hakemassa se sieltä, olemme sen jälkeen heti valmiit omaan tunnustukseemme. Näin kävi ja loppu onkin historiaa |1.

Käytiin rajaneuvotteluja, oli Aunusta, miehitystä – ja heimosotia. Oli uskoa, että kommunistit kaatuvat idässä ja valkoiset voittavat. Toisin kävi – Suomen kävijät, Vladimir Lenin ja Josif Stalin ottivat vallan.

 

Itsenäisyyden veri

Suomi kävi sodat syyttään ja syyllisenä. Emme mahtaneet Talvisodan alulle mitään – emme osanneet neuvotella – erkkolaisuus jylläsi. Jatkosotaan ajauduttiin puoliaktiivisina antaen jopa koko Pohjois-Suomi Saksan sotakoneelle keväällä 1941.

Tiesimme Saksan Barbarossa suunnitelman – oli tarkoitus kaataa bolsevismi, me halusimme Karjalan takaisin. Turvauduimme Saksan kolmanteen valtakuntaan. Jopa suur - suomalaisuus välkkyi eräiden mielissä. Sodat maksoivat 92.500 suomalaisen hengen.

 

Suojasäässä itsenäisyys kohentui puolueettomuudeksi – presidentti Urho Kekkosen tahtipuikon tahdissa |2

Neuvostoliitto oli haaste, mahdollisuus ja tärkeä kauppakumppani, jopa niin tärkeä, että selvisimme helposti kaikki öljykriisit, koska me maksoimme tuontimme viennillä – kuuluisalla bilateraalisella kauppavaihdolla.

Kekkonen puolestaan ojensi vikuroivia ja myllytti liian itsepintaisia herran nuhteeseen – olihan kysymys itsenäisyydestä ja kahdesta Kekkosen pyhästä tavoitteesta, joista toinen toteutui:

1.Karjalan ja Petsamon palautus – oli lähellä 1970 – luvulla |3, ei kuitenkaan onnistunut – voimat loppuivat ja eläkevuodet jäivät terveenä kokematta. Maan isä oli antanut kaikkensa – puoli itsevaltiaana ja taitavana taktikkona, joka osasi käsitellä jopa Kremliä.

2.Hallitun hitaalla luottamuksen kasvulla saavuttaa liittoutumattomuuden kautta kansainvälisesti tunnustettu puolueettomuus. Juhlat tämän Kekkosen toisen päämäärän saavutuksesta pidettiin ETYK 1975 |4 päättönuijan kopautuksella, tällöin saimme sen mitä Kekkonen oli haaveillut - laajasti tunnustetun puolueettomuuden tänne lännen ja idän vedenjakajalle. Olimme itsenäisyytemme huipulla – meillä oli tuolloin kaikki itsenäisyyden tunnusmerkit.

 

Nykyinen itsenäisyys on luovutettu pois – monin osin

Kekkosen hiipuessa, seuraava presidentti Mauno Koivisto |5 halusi parlamentarismille lisää valtaa. Tästä alkoi vahvojen presidenttien ja itsenäisyytemme hiljainen alasajo.  Koiviston seuraaja Martti Ahtisaari |6 oli jo tahdoton kansainvälistäjä, oli kiire lännettyä Länsi-Eurooppaan ja Euroopan Yhteisöön.

Pidettiin kuuluisa kansanäänestys Euroopan Yhteisöstä, jonka yhteydessä meiltä vietiin, äänestäjiltä salaamalla, markka – tuo oma raha |7, jolla säädeltiin ulkomaankauppaa, jonka varassa me paljolti elimme ja kasvatimme materiaalista hyvinvointiamme.

 

Alkoivat itsenäisyytemme rapauttamisen aikakausi

Aikakautta on perusteltu turvallisuudella, hyvinvoinnin kasvulla, tiukemmalla yhteydellä läntiseen yhteisöön ja turvatakuilla Euroopan Unionista – Lissabonin sopimukseen |8 viittauksella. Niin tai näin – itsenäisyytemme on kaiverrettu nyt liki tyhjäksi kuoreksi.

Me emme voi päättää ulkopolitiikasta, kauppapolitiikasta – emme myöskään tärkeästä idänpolitiikasta, finanssi- ja rahapolitiikasta. Mitä meille jäi, no, ainakin vielä oma postimerkki, jonka saimme jo Venäjän tsaarin autonomian aikana jo 1850 – luvulla, kuten myös oman rahan ja armeijan. Nyt me pakottauduimme myös meille hyvin haitallisiin EU – pakotteisiin Venäjää kohtaan.

 

Millainen olisi uusi itsenäisyysjulistus seuraaville 100 vuodelle?

[Visio uudesta itsenäisyydestä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisyyden-palauttajat-visio.html - ]

kuten todettua – tulevaisuus on aina nuorten käsissä. Meillä on kohta sellaiset vallassa olijat, jotka eivät enää tiedä, mitä merkitsee kansallinen itsenäisyys, oma päätöskyky meille tärkeistä asioista. Nykyisin valitsee kansainvälisyys ja ”eeuuismi”, jolle ei ole edes tarkkaa määritystä. Herääkö nuorisomme tähän epävarmuuteen, luovutettuun omavaraisuuteen ja epätasapainoon muiden 28:n EU – valtioiden kanssa.

Nuoret määrittävät itsenäisyysjulistuksen pohjakosketukseksi tämän ”eeuuismin” – se saa myös selitteensä. Pohjalta määritetään tie takaisin Pohjolan Sveitsiksi |9, sillä historiaa tutkineet nuoret oivalsivat maantieteemme tänne idän ja lännen vedenjakajalle, joka tarkoittaa vilpitöntä, kiihkotonta ja rakentavaa yhteishenkeä kaikkiin ilmansuuntiin.

 

Itsenäisyysjulistuksen oleellinen viesti on rakentava vastakkainasettelun purku

Me emme voi olla rajallamme ulkoisin muualta tuotetuin sotavarustein vastassa toista ydinasesuurvaltaa. Me voimme olla välittäjä – takaisin puolueettomuuden tielle, joka koki sen edellisen huippukohtansa vuonna 1975.

Meidän nuoret oivalsivat perehtyä Kekkosen filosofiaan ja hänen toteutumattomaan toiseen päämääräänsä. Nuoret oivalsivat erikoislaatuisuutemme, historiamme ja kytköksemme niin itään kuin länteen.

 

Lopulta nuoret laativat itsenäisyysjulistuksen koko yhtenäistyvälle Euroopalle,

 … joka jatkuu kauas Uralille asti. Tavoite oli rakentaa yhteinen Eurooppa, joka tarvitsee Venäjän suunnattomat materiaali- energiavarat. Suomi sai uudelleen luottamuksen rakentamisen jälkeen puolueettomuuden tunnustuksen – meistä oli tullut uudelleen luotettava rajanaapuri, joka lopulta takasi kaikille nuorille sen rauhan jatkumisen, mitä oli tätä kirjoitettaessa jo koettu yli 70 vuotta.

Oli jälleen alkanut terve kansallisvaltioiden aikakausi, joka ymmärsi eurooppalaisuuden suuren kuvan.

EKSTRA

Me voimme vain juhlia 100-vuotisjuhlaa siitä hetkestä, kun tuolloinen Suomen suuriruhtinaskunnan senaatti antoi itsenäisyysjulistuksen, joka tunnustettiin Neuvosto-Venäjän toimesta 4. tammikuuta 1918. Tänään emme enää ole itsenäisiä niillä tunnusmerkeillä mitä kansalliseen itsenäisyyteen kuuluu. Suurin itsenäisyytemme kohokohta oli vuonna 1975, kun tuolloinen presidentti Urho Kekkonen kopautti kokousnuijalla ETYK-kokouksen päättyneeksi. ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611292200031757_uu.shtml - Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo ensi vuoden juhlatapahtumista.

EKSTRA 2

... Ollaksemme rehellisiä itsellemme voisi presidenttimme muuttaa tuiki tärkeän maakuntakierroksensa nimeksi - "Yhdistämme kansaa - tehdään porukalla huomioivampi yhteiskunta, meille kaikille" ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000004885992.html – Presidentti Niinistö tekee juhlavuonna 2017 kaikkiin 19 maakuntaan vierailun.

Linkit tekstistä

|1 Erkki Räikkönen – Svinhufvud ja itsenäisyyssenaatti ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Erkki_R%C3%A4ikk%C3%B6nen_(s._1900) -

|2 Valtiomies – maan isä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html -

|3 ”Menetetty Karjala” – Jukka Seppinen ~ http://www.hs.fi/arviot/kirja/a1353061469677 -

|4 Kekkosen huippukohta nro 2 ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/etyk-kekkosen-uran-huipentuma -

|5 Presidentti Koivisto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/presidentti-mauno-koivisto-90-vuotta.html -

|6 Natoon patistava presidentti Ahtisaari ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/rauhannobelisti-ahtisaaren-johdolla.html -

|7 Tiivistelmä markan upottamisesta ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/tiivistelma-markasta-euroon-ilman.html -

|7 Tarkka selvitys markan poistamisesta ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html -

|8 Lissabonin sopimus ~ http://europarlamentti.info/fi/Euroopan-unioni/Perussopimus/Lissabonin-sopimus/ -

|9 Sveitsittymisemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html

 

PS Mikäli et näe tekstistä linkkejä tai ne eivät aukea, voit lukea koko tämän tekstin toimivine linkkeineen täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/itsenaisyyden-happikato-99.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | USV | BLOG 100455

DOC Itsenäisyyden happikato 99_28112016 – Microsoft Word Starter

PVM 28112016

 

 

 

|980|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2013]

" ... Ruotsi sai etäisyyttä ja puskurointia vuosisataiseen kiistakumppaniinsa, Venäjään – olihan valtakunnan itäinen raja seilannut edestakaisin Karjalan laulumailta aina Savon syviin sopukoihin.

Ruotsi ei virallisesti auttanut sotilaallisesti meitä, kun veljessodan kokenut kansa pyysi apua Talvisotaan – sen sijaan toveri ja porvari yhdistivät voimansa, ja yhtenäisyyden synnyttyä maa pelastui itsenäisyytensä säilyttäen.

Suomen suuriruhtinaskunta niminen poikkeusautonomia vaurastui vuoden 1808 Euroopan takapajulasta itsenäisyytemme kynnyksellä vuonna 1917 jo Euroopan keskikastiin – kiitos osaltaan tsaarien voimakkaan rakennusohjelman silmäteräautonomiaansa, jonne oli mukava tulla lomailemaan.

Pääkaupunkikin siirtyi Turusta Helsinkiin – aivan kuin ”kiusaksi” ruotsalaisuudelle. Lopuksi Lenin vahvisti itsenäisyytemme omalla allekirjoituksellaan. Voidaan myös todeta, että tsaarilla ei ollut kovin suurta halukkuutta estää Suomen itsenäistymiskehitystä – otti toki välillä pois markkapostimerkkimme ... *]

Sidos itään on yhtä väkevää kuin länteen – Suomi on vedenjakajalla ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyyte... - [100792]

.

Ilkka Luoma

Copy-paste

" ... EU-Suomi on palannut takaisiin Venäjän keisarikunnan aikaiseen rooliinsa, provinssiksi. Näin Suomen valtiollisen kehityksen näkee professori Markku Kuisma. Vaikka Suomen itsenäisyyden voi kyseenalaistaa, niin silti sen merkitys ei ole kadonnut. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-8394860 -

Prf. FT Markku Kuisma

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Alkaa jo mennä överiksi tämä tiettyjen blogistien keinotekoisille argumenteille perustuva EU-vastainen vyörytys. En välttämättä kaikkia heistä olisi alunperin pitänyt Venäjän trolleinakaan, mutta kun mikään ei ole enää pyhää. Jopa itsenäisyys halutaan ottaa vipuvarreksi oman epäisänmaallisen missionsa suoltamisessa.

Ilkka Luoma

Juha: Perusteletko toistaiseksi tyhjää väitettäsi? Tyypillinen poliittinen ilmaus, ilman mitään sisältöä. Kerrotko topicin virheelliset kohdat, jotka eivät pidä paikkaansa, joa jotak tuekvat väitettäsi?

Ja pysytään tosiasioissa - perustellen. Koko topic on laadittu tällä periaatteella. jos jokin asiavirhe löytyy, ollaan sen ilmoittamisesta kiitollisia ja asia korjataan - todisteiden kera, mikäli löytyy.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yksi esimerkki on virallisen Venäjän retoriikkaan kuuluva toteamus:

"Suomen alkuperäinen itsenäisyys luotiin idästä - Venäjän vallankumous sekä Leninin ja Stalinin myötämielisyys."

Suomi taisteli itsenäisyytensä niin poliittisesti kuin sen jälkeen aseellisestikin venäläisiä joukkoja ja niiden suomalaisia "hybridijoukkoja" vastaan sotien. Stalinin myötämielisyys koski lähinnä Otto Kuusista parikymmentä vuotta myöhemmin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Juha, olisiko aina kaivaa esille joitain laadukkaita historiateoksia maamme tapahtumista - vaikkapa 1916 - 1918 väliltä?

Suosittelen Erkki Räikkösen "Svinhufvud ja itsenäisyyssenaatti" sekä Jussi T. Lappalaisen "Itsenäisen Suomen synty" - nämä kun lukee ajatuksella, aukeaa näkökulma todellisuuteen.

Ohimennen sanottuna - Suomessa ensimmäisen itsenäisyysaloitteen 1917 tekivät sosiaalidemokraatit, enemmistö eduskunnastaan, mutta sitten moninaisten vaiheiden jälkeen demarit menettivät ehdottoman enemmistönsä ja itsenäisyystie tuli "vastapuolen" haltuun - voisimme laihahkosti sanoa oikeiston ja porvarien käsiin - täältä osin juontuu alkusyyt myös Sisällissotaamme 1918 ...!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #13

"Suomen piti Leninin mielestä antaa erota, koska hänen mielestään Suomessa kansan enemmistö oli sosialismin kannalla. Lenin halusi tukea Venäjän kommunistiselle diktatuurille Suomesta.

Maaliskuun lopussa 1918 Stalin mainitsi esimerkkeinä Venäjän federaatioon muodostettavista osavaltioista Puolan, Ukrainan, Suomen, Krimin ja Kaukasian. Stalin toimi Leninin ohjeita seuraten."

Tuomo Polvinen, Venäjän vallankumous ja Suomi, Osa I.

""On selvästi nähtävissä, että bolshevikit eivät pitäneet itsenäisyyden tunnustamista Suomen peruuttamattomaan eroon Venäjästä johtavana tapahtumana. Suomi sai eron palatakseen myöhemmin - yhteiskuntajärjestyksen muututtua - sosialististen valtioiden yhteiseen perheeseen."

Jorma Kallenautio, Suomi katsoi eteensä, 1985

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Suomi oli SDP' n myötä sosialistinen "valtio" - autonomia aina 28. syyskuuta 1917 asti - demareilla oli 103 paikkaa "eduskunnassa" - kunnes tipahti reilu 90' een kesän vaaleissa.

Stalin lupasi itsenäisyyden jo marraskuussa 1917 - demareiden Helsingin kokouksessa.

Jos haluaa oikeasti tietää mitä venäläiset tai oikeastaan bolsevikit ajattelivat Suomesta - on tässä linkki prof. Starikovin pitkään tekstiin ---

Ote

" ... NS: "Stalin oli vuonna 1917 kansallisuusasioiden kansankomissaari ja yksi Leninin lähimpiä yhteistyökumppaneita. Suomessa ei ehkä muisteta, että toveri Stalin teki ensimmäisen virallisen vierailunsa marraskuussa 1917 juuri Suomeen ja puhui nimenomaan Suomen itsenäisyyden oikeutuksesta ja välttämättömyydestä. Stalin esiintyi 14. marraskuuta 1917 Suomen sosialidemokraattisen työväenpuolueen kokouksessa Helsingissä.

«Meitä peloteltiin Venäjän hajaantumisella, sen pirstoutumisella monilukuisiin riippumattomiin valtioihin; tällöin viittailtiin Kansankomissaarien Neuvoston julistamaan kansojen itsemääräämisoikeuteen, pitäen sitä «tuhoisana virheenä». Mutta minun on lausuttava mitä jyrkimmin, että me emme olisi demokraatteja. (sosialismista puhumattakaan!), ellemme tunnustaisi Venäjän kansoille vapaata itsemääräämisoikeutta. Minä selitän, että me pettäisimme sosialismin, jollemme ryhtyisi kaikkiin toimenpiteisiin veljellisen luottamuksen palauttamiseksi Suomen ja Venäjän työläisten välillä. Mutta jokainenhan tietää, että ilman Suomen kansan vapaan itse- määräämisoikeuden päättävää tunnustamista ei tällaisen luottamuksen palauttaminen ole ajateltavissa. Tässä on tärkeätä, ei vain tämän oikeuden suullinen, vaikkapa virallinenkin tunnustaminen. Tärkeätä on se, että Kansankomissaarien Neuvosto tulee teossa varmentamaan tämän suullisen tunnustamisen, että se tullaan horjumatta panemaan täytäntöön.

Sillä sanojen aika on mennyt. Sillä on tullut aika, jolloin vanha tunnuslause: «Kaikkien maiden proletaarit, yhtykää!» on pantava täytäntöön Täysi vapaus Suomen kansalle elämänsä järjestämiseen, samoin kuin kaikille muillekin Venäjän kansoille! ... "

Linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/stalin-ja-su... - alta lopputeksti ---

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Stalinin myötämielisyys alkoi jo marraskuussa 1917 - luetko muuten historiadokumentteja?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Nykynuoriso on syntynyt EU Suomeen, he eivät haikaile Kekkosen eikä Petsamon perään. Olet varmaan sen verran seurannut tämänpäivän uutisia, että tiedät asuvasi yhdessä maailman menestyneimmistä maista.

Ilkka Luoma

Manu, nykynuorsio saattaa haikailla rauhan ja välittäjyyden perään - nuoriso ei halua sotia täällä ydinasesuurvalan kainalossa, jossa aivan "kivenheiton päässä" ovat Venäjän strategiset voimavarat ---

...
[09052016]

" ... Punaiselta torilta

Venäjän presidentti Vladimir Putin toi esille Voitonparaatipuheessaan uuden turvallisuusajattelun |12 – ilman sotilasliittoja, maailman terrorismia vastaan … Ensimmäinen yritys tehdä maapallomme yhteinen voima terrorismia vastaan. Voin jo etukäteen arvata, että Kiina ja Intia ottavat ajatuksen tervetulleena vastaan. Ei enää sotilasliittoja, jotka hajottavat maailmaa eri leireihin …

|12 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1462763796509 -

Luoko amerikkalainen sotilasturvallisuus meistä taistelualustan?

Lopultahan meidän on pakko ajatella omaa parastamme. Tiedämme Yhdysvaltojen sotineen liki yhtäjaksoisesti aina II Maailmansodasta lukien – vain joitain rauhanvuosia joukossa ollen. Me sen sijaan olemme nyt eläneet toiseksi pisimmän rauhanjakson – alkaen vuodesta 1946.

Se pisin rauhanjaksomme oli Tsaarin autonomian aika 1812 – 1917, jos emme ota lukuun englantilaisten hyökkäilyjä rannikoillemme Krimin sodan aikana. Emme todellakaan halua Nato-johtaja USA:n taistelualustaksi, emmekä ydinohjusten maalialueeksi!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216568-... -

... jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/transatlantt... - alta!

Ilkka Luoma

Manu, kerrotko nuo 'maailman menestyneimmät' osiot maastamme? Olisin niistä ylpeä!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Katso vaikka Presidentti Sauli Niinistön fb sivuilta, mikäli et ole muuten perehtynyt maamme nykytilaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

...
... Hyvä näinkin. On positiivista hehkuttaa välillä mukavistakin asioista. Joskus mittasuhteet vain hämäävät. Keskiarvo on outo lintu, jonka lentoa harvoin näkee. Emme saa unohtaa noin 50-60.000 ajelehtivaa nuorta, jotka eivät aamulla herätessään tiedä, mitä iltapäivällä tekevät. Samoin joidenkin koulussa olevien poikien lehmän häntänä vajoava uuslukutaidottomuus ja menestymättömyys on paha uhka tulevaisuudelle!

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2016112922000... -

.

Ilkka Luoma

(2013)

Ylläolevasta huolimatta tämä päivä on pyhä –

jo senkin takia, että niin monet kerrat Mannerheim ristinritarit avasivat ovet presidentin linnaan ja kansakunnan juhla saattoi alkaa. Vain yksi on jäljellä muistuttamassa meitä siitä mitä kymmenet tuhannet rintamamiehet ja lotat tekivät Isänmaansa eteen, antaen ainokaisensa. Tuo muisto ei himmene Brysselin käskyilläkään.

Kansakuntamme ei ole vielä sanonut lopullista sanaansa itsenäisyydestämme

Silmämme ovat aukeamassa ja näin saamme lopullisesti näkemyksen onko aito itsenäisyys parempi kuin EU-itsenäisyys. Näiden kahden välille syntyy eroavaisuus ja kansa myöhemmin omalla äänestyksellään ja hallitusvallan vaihtuessa päättäkööt minne me kansakuntana etenemme.

..jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/vakevaa-eu-v... - [101025]

.

Ilkka Luoma

Ote ---

" ... Senaatin oli lopulta käännyttävä Kansankomissaarien neuvoston eli bolsevikkihallituksen puoleen ja pyydettävä itsenäisyyden tunnustamista siltä. Sosiaalidemokraatit olivat tiedustelleet itsenäistymismahdollisuuksia bolsevikeilta heti joulukuun alkupuolella. Sosiaalidemokraatit päättivät 23.12. lähettää valtuuskunnan Pietariin Kansankomissaarien neuvoston luo. Valtuuskunta, johon kuuluivat Wiik, Gylling ja Manner, jätti adressin 27.12. Leninille. Adressissa sanottiin itsenäisyyden auttavan työläisiä luokkataistelussa porvareita vastaan. Tapaamisessa mukana ollut Trotski moitti suomalaisia sosiaalidemokraatteja siitä, että nämä eivät ottaneet valtaa käsiinsä marraskuussa Suomessa suurlakon aikana. Lenin toivoi vallankumousta Suomeen ja vallankumouksen leviämistä myös Ruotsiin. Itsenäisyyden Suomi saisi, kunhan sitä kirjallisesti Suomen hallitus neuvostolta pyytäisi. Senaatti oli saanut vastaavanlaisia tietoja saksalaisilta ja lähettivät oman valtuuskuntansa 27.12. Smolnaan tapaamaan Leniniä. Senaatin edustajat Idman ja Enckell saivat samansuuntaiset ohjeet Leniniltä. Enckellin kysyessä muodollisuuksista, Lenin vastasi lyhyesti: "Se on sangen yksinkertaista Hallituksenne kirjoittaa meille kirjeen, johon heti vastataan". Leninin mukaan Venäjän lain vaatima työläis- ja sotilasneuvostojen toimeenpanevan keskuskomitean hyväksyntä olisi pelkkä muodollisuus.
Kansankomissaarien neuvosto, ei Venäjän hallitus

Saatuaan Leniniltä myönteisen vastauksen Suomen itsenäisyyden tunnustamisesta, Idman ja Enckell palasivat 29.12 Helsinkiin ja antoivat senaatille selostuksen tapahtumista. Jo samana iltana lähti uusi valtuuskunta kohti Pietaria. Valtuuskuntaan kuuluivat Idmanin ja Enckellin lisäksi myös senaatin puheenjohtaja Svinhufvud. Valtuuskunta odotti pääsyä kansankomissaarien neuvoston puheille ja asiansa käsittelyä iltamyöhään asti. Kansankomissaarien neuvoston kansliapäällikkö palautti valtuuskunnan laatiman kirjelmän. Asiaa ei käsitelty, koska kirje oli suunnattu Venäjän hallitukselle. Bolsevikit eivät tunnustaneet mitään hallituksia ja kirje olisi tullut osoittaa kansankomissaarien neuvostolle. Enckellin ehdotusta asiakirjan korjaamisesta "päällekirjoituksella" kansliapäällikkö ei hyväksynyt. Viralliseen asiapaperiin ei voitu tehdä muutoksia. Suomalaisten valtuuskunta jätti uuden, korjatun asiakirjan seuraavana päivänä pääsihteerille. Vuoden viimeisillä hetkillä valtuuskunta pitkän odotuksen jälkeen sai vihdoin kansliapäälliköltä tunnustuskirjeen. Kirjeessä kansankomissaarien neuvosto ehdottaa toimeenpanevalle keskuskomitealle Suomen valtion itsenäisyyden tunnustamista. Kiitollinen suomalainen valtuuskunta halusi tavata Leninin ja lausua tälle kiitoksensa. Kansankomissaarien neuvosto kiisteli, kuka tapaisi suomalaisten valtuuskunnan: oikeuskomissaari Trotski sanoi valtuuksiinsa kuuluvan vain heidän pidättämisensä. Lopulta Lenin suostui tapaamaan valtuuskunnan ja otti suomalaisten kiitokset vastaan. Toimeenpanevan keskuskomitean hyväksyntä Suomen itsenäistymiselle saatiin 4. Tammikuuta 1918.
Itsenäisyys tunnustetaan

Muiden valtioiden antamat Suomen itsenäistymisen tunnustamiset tulivat nopeasti tammikuun alussa. Venäjä tunnusti Suomen virallisesti siis 4.1.1918 ja samana päivänä Ranskan ja Ruotsin hallitukset tunnustivat Suomen itsenäisyyden. Ranska tunnusti Suomen itsenäisyyden odottamatta Venäjän hallituksen lopullista ratkaisua. Saksan tunnustus julkaistiin 6.1., Tanska ja Norja julkaisivat omat tunnustamisensa 10. tammikuuta. Tunnustamisen osalta Englanti ja Yhdysvallat halusivat odottaa (Venäjän) tilanteen kehittymistä. ... "

Link ~ http://www15.uta.fi/yky/arkisto/suomi80/art6.htm -

.

Toimituksen poiminnat