Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

IN - Kansallisen itsenäisyysjulistuksen visio – I

  • Marsalkka Mannerheim vaali ja puolusti itsenäisyyttä - mutta ymmärsi mitä itä merkitsee reviirillisesti
    Marsalkka Mannerheim vaali ja puolusti itsenäisyyttä - mutta ymmärsi mitä itä merkitsee reviirillisesti
  • Vaaditaan eduskuntaremontti, joka ymmärtää laatia uuden itsenäisyysvision ja -julistuksen!
    Vaaditaan eduskuntaremontti, joka ymmärtää laatia uuden itsenäisyysvision ja -julistuksen!
  • Suomalaista identiteettiä ja takaa kurkistaa Finlandiatalo, jossa ETYK 1975 tehtiin puolueettomuushistoriaamme!
    Suomalaista identiteettiä ja takaa kurkistaa Finlandiatalo, jossa ETYK 1975 tehtiin puolueettomuushistoriaamme!

Mihin Eurooppa, EU – Eurooppa, Euro - Eurooppa ja eurooppalaisuus menevätkään? Kuinka liian nopeassa yhteiskuntakehitysvauhdissa kansalliset ja itselliset tarpeet ja ominaisuudet reagoivat nyt ja lähivuosina?*

|* Helsingin Sanomat avasi pelin haastattelemalla Maastrichtin yliopiston nuoria opiskelijoita – länsi - eurooppalaisia kolmella eri mielipiteellä. Tarkka lukija havaitsee HS’ ssa tarkoitushakuista ja suuntaavaa kirjoitustyyliä, jossa EU – eurooppalaisuutta pidetään jotenkin itsestään selvyytenä ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004896563.html -

 

Nyt on lopulta kysymys reviirien hallinnasta

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html - ]

Keinotekoista sekoittamista kliseisellä vapaalla kululla ja menolla ei voida perustella vuosimiljoonaista evoluutiota vastaan. Ihmisessä jyllää perintötekijät, joiksi voidaan mainita esimerkiksi kulunut fraasi - "koti, uskonto ja isänmaa".

 

Omien rajojen tunnustaminen on hiljalleen kehittyneen erilaisuuden voitto |1.

Olympialaisissa on yleensä hyvä kilpailuhenki; yhdessä, mutta erilaisuuden lähtökohdista. Se on se oma maa, valtio, lippu ja kansallislaulu |2 - ovat voiton hetkellä väkeviä tunteita! Miksi tutkailla puoliväkisin yhdistämistä, kun Suomessakin esimerkiksi eri jääkiekkoseurat kannattajineen ovat niin eri "maata", kukin paikkakunniltaan. Reviirit ovat jopa kaupunkien sisällä – Jakomäestä on pitkä matka Kaivopuistoon.

Kieli on osa identiteettiä, nyt EU:ssa on yli 500 miljoonaa ihmistä, joilla on yhteistä vain kaksi kättä, korvat kuulla omalla tavalla ja yksi suu kertomaan vain oma mielipide, joka sekin suoltaa kymmentä kieltä sekä eri elämäntapaa. Miksi emme hyväksy reviirejä, jotka evoluutio loi hitaassa, hyvin hitaassa kehityksessä laji- ja sukuhaarakohtaiseksi, kullekin omansa, turvaamaan omanlaisensa, eriytyvän kehityksen.

 

Emme ole samasta muotista

Esimerkiksi me suomalaiset, olemme aivan erityisiä - täältä idän ja lännen vedenjakajalta |3, olemme ylpeitä omastamme ja silti arvostamassa naapureitamme, kunhan saamme elää tavallamme, kuten jo "iät ja ajat".

Ei ihmisiä voi valaa väkisin tai jopa runnomalla harvojen, eliitin tahtomaan muottiin - olemme kansallisia yksilöitä omin erityisin tavoin ja perintein. Kehitysrytmi on hidasta |4, jotta kaikki ehtivät/ ehtisivät |5 mukaan – kaikki tarkoittaa koko elävää biosfääriä |6, josta ihminen on eräänä elävänä organismina vain osa – häviävän pieni osa. Rauha kanssamme – olemme opin tiellä näkemään ja kokemaan ”suuria kuvia”.

  • Kirjoitus kuuluu nyt aloitettuun sarjaan Itsenäisyysjulistus uudelle vuosisadalle ** – Suomessa – Osa 1 (07122016)

Numerointi tekstistä

|1 [Fil.] ”Aikojen alussa”, mikä on toteamuksena hyvin vaillinainen, mutta kun ei ole parempaa … kaikki oli yhtä ja ”samanlaista”, kopioita toisista, siitä alkukohdasta, jolloin oli vain ”yksi” – mikä, sitä ei tiedä kukaan. Erilaistuminen alkoi hetkestä, jolloin olematon kohtasi huomaamattoman, eli hiukkanen löysi toisen. Näin käynnistyi vetovoima, joka nyt näkyy ja tuntuu kaikkialla ja kehitys jatkuu – mihin, sitäkään ei tiedä kukaan, vaikka kaava on jo olemassa ja on ollut sieltä sanotusta ”aikojen alusta” lukien! Kaikkien kysymysten äiti on siinä, millaiseksi muodostuu aika ”alun ja lopun” väliin.

|2 Finlandia ja Jean Sibelius ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155807-sibelius-ja-finlandia -

|2 Maamme ja Fredrik Pacius ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14044-maamme-yhdistaa-kaikkia-kansalaisia-tavallansa -

|3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/04/12/suomalainen-identiteetti-on-idan-ja-lannen-vedenjakajalla -

|4 Aivoituksia ~ http://www.insinoori-lehti.fi/aivojen-hidas-evoluutio-tietoty%C3%B6n-haaste -

|5 ”Ehtisivät” – tosiasia on se, että kehitystyö (sopeumarakenteessa pysyminen) mitä evoluutio tekee, on myös tuhoavaa. Vaillinaisia ja kelvottomia rakenteita kehittyy, jopa itsellisinä kokonaisuuksina tuhoutuen, kilpailun avulla. Syö tai tule syödyksi. Otsikkoon nähden nyt on alkamassa EU’ n sisäinen kilpailu paikasta auringossa ja puolustukseksi omasta erilaisuudesta vastakkainasetteluksi yhteismuotille, jota yritetään hallita liian byrokraattiseksi paisuneesta EU – Brysselistä.

|6 Biomassa biosfäärissä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/on-vain-hiilielama-meille-biomassaisille.html -

...

EKSTRA Maahanmuuttoa ja maastalähtöä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/kahden-kerroksen-vakea-maahanmuuttoa-ja.html -

...

IDEA ** Satakuntaliitto ry herätti henkiin kannusteen nuorille visioida seuraavalle vuosisadalle itsenäisyysjulistus, tunnetustihan ensi vuonna 2017 Joulukuun 6. päivänä tulee täyteen 100 vuotta edellisen itsenäisyysjulistuksen julkistuksesta.

PS Ellet näe tekstistä linkkejä ja/ tai ne eivät aukea, voit lukea koko tämän tekstin toimivine linkkeineen täältä ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/in-kansallisen-itsenaisyysjulistuksen.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | BLOG 103170

DOC Kansallisen itsenäisyysjulistuksen visio _1_07122016 – Microsoft Word Starter

PVM 07122016

 

2016

|591| 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Ilkka Luoma

" ... Tänään maailma vetää viimeisiä henkäyksiä yhden valtion hegemoniasta, valvonnasta ja puuttumisesta muiden kolmansien asioihin – maailmanpoliisina 2], jolle on haettu hyväksyntä sanoista – demokratia 3], vapaus ja avoin kilpailu.

Vastapainoksi ollaan saatu vakoilu 4], urkinta, valvonta ja massiiviset sotavoimakeskitykset ympäri maapallon – sekä liittoumat, jotka valvovat joukkoon kuuluvien reviirejä ja 'vapaan kaupallisuuden' omavaraisuuspyrkimyksiä 5] – siis turvattua raaka-aineiden ja energian saantoa 6]

Vuosimiljoonainen eläin- ja eliökunta on elänyt symbioottisessa omavaraisuudessa ... "

jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-ha... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kovin laajalla pensselillä sinä Ilkka maalaiset taas tätä nykypolitiikkaa: "Vuosimiljoonainen eläin- ja eliökunta on elänyt symbioottisessa omavaraisuudessa"

Kuitenkin varsinainen asia sinulla on kahden roistovaltion suhteet. Kumpi roistovaltioista vetelee taas viimeisiään?

Ilkka Luoma

Leo, huomasit varmaan, että tuo topic on osa numero I. Siitä alkaa laaja kirjoitussarja uudesta itsenäisyysvisiosta, josta muodostuu itsenäisyysjulistus seuraavalla 100 vuodelle - vanhahan päättyy 6.12.2017. ---

Reviirit on tämän ensimmäisen osan teema, sillä koko elävä populaatio maailmassa on pelannut tuolla reviiriajatuksella viimeiset noin 500 miljoonaa vuotta - me vain tutkailemme sitä vastaan keinotekoisilla liitoilla, kuten EU.

Leo, kohta tulee osa II :) ... muutamien päivien päästä.

Korostan vielä tässä, että Satakuntaliitto avasi pelin tästä uudesta itsenäisyysjulistuksesta - eli pyytää erityisesti nuorilta ideoita uuudesta itsenäisyyden visiosta; käynnistin puolestani tämän saman ajatuksen - reviireillä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Siis viimeiset 500 miljoonaa vuotta on pelattu reviireillä, ehkä se on vieläkin voimassa?
Silloinhan Venäjän pitää palauttaa minulta ryöstämänsä kotini. Se on minun sukuni reviiri ollut ainakin satoja vuosia, ehkä tuhat vuotta.

Ilkka Luoma

Leo, näyttää siltä että meidän reviirit ovat liikkuneet hiljalleen tuolta Afrikan Etiopian ylängöiltä, josta ollaan löydetty nykyihmisen varhaisimmat jäljet ... ;)

Ilkka Luoma

Reviiri on itsenäisyyttä, mutta staattista reviiriä ei pidemmällä aikajänteellä ole, se on dynaaminen ja toimii hitaan pulssin lailla - laajentuen ja supistuen, joskus hävitäkseen esimerkiksi sukupuuttona. Pienin reviiri on jokaisella, se on oma henkilökohtainen reviiri - hygieniaraja, joka vaihtelee - ollen noin joitain kymmeniä senttejä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa huomata että Suomen itsenäisyys Tomin ja Ilkan mielestä alkaa jo Afrikan savanneilta.

Ilkka hehkuttaa:
"...me suomalaiset, olemme aivan erityisiä - täältä idän ja lännen vedenjakajalta, olemme ylpeitä omastamme ja silti arvostamassa naapureitamme, kunhan saamme elää tavallamme, kuten jo "iät ja ajat".

Minä vanhana karjalaisena olen samaa mieltä, olette todella erityisiä suunsoittajia. Te suomalaiset olette aina olleet naapureiden kimpussa yhdessä ruotsalaisten kanssa. Te olette siviilissäkin puukkojunkkareita. Te ette ole kykenevä kansa hallitsemaan edes itseänne. On luojan lykky että EU otti hoiviinsa teidät piruparat, samaa onnea me karjalaisetkin saamme nyt nauttia. Teissä vaan on se eripuraisuus ja riidanhalu niin voimakasta että jotkut haluavat isä Putinin kainaloon turvaan heiluttamaan nyrkkejä naapureille:).

Ilkka Luoma

Nykyisten suomalaisten ja karjalaisten (karjalalaisten) geenisidos on vahva/keskivahva - suomalais-ugrilaisuuteen asti - kannattaa perehtyä Ryhmään: SJE suomalaisuuden juurien etsijät:

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/

..

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan elämäntyö on saada Suomi ängettyä pois väärästä Unionista ja saada liittymään Euraasian Unioniin. Siitä Ilkkä kirjoittaa joka päivä. Sinä Tomi esitit maapallosta asiallisen historiallisen katsauksen yli neljän miljardin vuoden ajalta. Mutta sinunkaan juttusi ei millään tavalla liittynyt Ilkan visioon.

Ilkka on maailmanparantaja, jolla on tärkeä visio, isänmaa pois kapitalistisesta EU:sta. Ja liittäminen riistokapitalistiseen Venäjään.

Eihän tämä nykyinen EU ole hääppönen mutta sen kanssa nyt ollaan naimisissa, tuli mitä tuli. Ei parempaakaan ole tarjolla.

Ilkka Luoma

Leo hyvä, ei liityntää mihinkään - vain omaamme; sveitsittymiseen sekä idän ja lännen välisten konfliktien välittäjäksi, varsinkin nyt, kun Trump hakee "liittoa" Venäjästä - saadakseen voimaa varsinaiseen "kohteeseensa" - Kiinaan!

Sveitsittyminen ---

[2014]
" ... Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.

Voimme olla portti itään ja portti länteen –

… niin kiinalaiselle kuin venäläiselle kulttuurille. Maailma ei ole vain läntistä kulttuuria, se on itse asiassa vähemmistö, vaikka sen maapalloyhteisten varantojen käyttö on ollut pitkään ylivertaisella tasolla. Maailma on astumassa nyt idän vuosisadalle ja erityisesti Kiina antaa hillintää liialliselle jenkki-maailmapoliisiroolille. Venäjä lyöttäytynee mieluusti Kiinan piiriin – he voivat ainakin antaa kiinalaisen rahoituksen reaalivakuudeksi Siperian ja Baikalin veden. ... "

jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme ei ole vielä sanonut lopullista sanaansa itsenäisyydestämme

Silmämme ovat aukeamassa ja näin saamme lopullisesti näkemyksen onko aito itsenäisyys parempi kuin EU-itsenäisyys. Näiden kahden välille syntyy eroavaisuus ja kansa myöhemmin omalla äänestyksellään ja hallitusvallan vaihtuessa päättäkööt minne me kansakuntana etenemme.

Kirjoitimme edellisen kerran itsenäisyyspäivänä joitain vuosia sitten alla olevilla sanoilla rohkaisua kansakunnalle, joka on tottunut elämään idän ja lännen välissä – ollen itse niin länttä kuin itää. Meille on siunaantunut erikoisasema eurooppalaisina, joihin luotetaan ja uskotaan – myös tiukimmilla hetkillä. Saksa on ollut liittolaisemme ja neljästi se on osaltansa pelastannut meidät ---

[2006] Aikanaan saavutettu itsenäisyys velvoittaa nousevia sukupolvia
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/12/maksettu-its... - [BLOG/il]

Kansakunnan merkki itsenäisyydestä on oma kieli ja yhteinen näkemys tarpeesta ylläpitää riittävää puolustustahtoa ja -voimaa kaikkia ulkoisia ja sisäisiä uhkia vastaan. Kansakunta kommunikoi toisiaan ymmärtäen - sellaisella herkkyydellä, jotta väärinymmärrykset minimoituisivat ainakin silloin, kun vastassa on kaikkia uhkaava yhteinen vaaratilanne.
KESKUSTELU .......... TIEDE

Suomi täyttää jälleen vuosia muistellen aikoja,

jolloin kansakunnalla oli ääni, merkitys ja voima. Kansallisia aatteita rapauttava markkinamekanismi on heikentänyt tahtoa, näkemystä ja identiteettiä kokea omaa maa Isänmaana, jota puolustaa parhaiten sen oma kansa [edesmenneen sinivalkoisen äänen, jalkaväen kenraali Adolf Ehrnroothin kuolematon lause].

Suomen naiset ja miehet valmistautuvat viettämään Isänmaamme Itsenäisyyspäivän juhlia vauraampana, epätietoisempana, terveempänä ja huolestuneempana kuin koskaan aikaisemmin. Pinnalta asiat ovat hyvin; talouden rattaat tuottavat merkittävää vientiylijäämää, mutta samaan aikaan yksinäisten, juurettomien ja yhteenkuulumattomien osuus on suurempi kuin koskaan.

Kansakunnan voima on itsenäisyys -

Ilkka Luoma

... Reviirimuodostus kiinteytyy tästä. Haluamme olla kaltaistemme joukossa tai mieluumminkin hiukan "parempien" porukoissa.

~ http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004997752.html -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä olen joutunut kuljeksimaan täällä tynkäsuomessa toisten reviirien nurkissa jo yli 70 vuotta. Eli olisko nyt jo aika päästä koti-Karjalaan?

Sinulla kun Ilkka on hyvät suhteet sinne itään päin, niin voisitko mainita Putinille siitä Karjalan alueesta joka on vahingossa jäänyt hänelle? Hän ei tee sillä mitään mutta oman reviirin palautus palauttaisi ystävyyden vanhaan naapuriin.

Ilkka Luoma

Leo, on eräs suunnitelma - jopa mielikuvituksellinen, mutta Kremlissä tiedossa! ;)

...
[2011]

" ... Karjalakeskustelu on menettänyt nykymuodossaan tehonsa - se ei sieltä vapaudu kuin ihmeen kaupalla ja viidenkymmenen vuoden kuluttua. On eräs toinen pinnan alla keskustelua ja vuoropuhelua aiheuttava vaihtoehto - se on kokonaisvaltainen ja täysin itsenäinen Karjalan Tasavalta, joka koostuisi maa-alueista niin Venäjän kuin Suomen puolelta.

Projekti vaatii paljon työtä ja kansalaiskyselyitä molemmin puolin rajaa
Brysselilläkin lienee sanomisensa. Alue olisi Suomen itäosaa Suomenlahdelta Kuhmoon, ehkä jopa Sallaan saakka, mukaanlukien Hamina (Kotka) - toki kunta kerrallaan tehtävin kansalaiskyselyin.

Venäjän puolella alueet olisivat siellä olevan Karjalan tasavallan alueet + luovutettu Suomen osuus Sallasta, koska se luo merkittävän evään itsenäisen Karjalan Tasavallan menestykselle - luovutetulla Sallan alueella lienee Venäjän rikkaimmat uraanivarat - jo saksalaiset löysivät ne 1942. Asia on pidetty salassa, myös Venäjän puolella - aiheesta laajat arkistot Kremlissä, vastaanotettuna 1944 ja huom! saksalaisilta (kesken sodan!). ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/03/kokonainen-k... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan ehdotus itsenäisestä Karjalan Tasavallasta on trollitehtaan ideoita. Venäjään ei voi luottaa, sille alueelle on luvattu aiemminkin valinnan vapaus. Kuten aikoinaan balteille. Kaikki lupaukset on petetty.

Jos Putin ei palauta Karjalaa jota ei tarvitse, siitä jää ikuinen kiista valtioiden välisiin suhteisiin.

Ilkka Luoma

Leo, valtioiden välistä kiistaa ei ole ikuisesti - kun ei ole ikuisia valtioitakaan. Eräs testi oli Saimaan kanavan vuokraus - seuraava työn alla oleva kehitysidea on ratapohjan vuokraaminen Petsamoon ja Liinahamariin - jonka sataman rakentamisen kiinalaiset maksavat - tiettyjä etuja vastaan ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hiljennä ihmeessä Ilkka mielikuvituksen lentoa!

Jos tosissaan ajatellaan tavaroiden kuljettamista pohjois-Suomesta suorinta tietä Jäämeren reittiä pitkin laivoilla itään, niin vilkaiskaapa pojat karttaa!

Suomesta on hyvät rautatieyhteydet itään Muurmannin radalle, vaikkapa Sallan rata Rovaniemeltä Alakurtin kautta Muurmannin radalle. Ja sitä rataa juna köröttelee Muurmanskin jäättömään satamaan. Ja sieltä laiva Jäämerta pitkin vaikka Pohjoisnavalle jos ei satu olemaan jäitä liikaa.

Jo 40-luvulla kaukopartiot vartioivat tämän radan liikennettä.
Petsamon, Sallan ja Karjalan palautus olisi Venäjän taholta paras teko. Sitten voisimmekin elää ikuisesti ystävinä, erota eeuusta ja ottaa markka käyttöön. Ipulainen presidentti tietysti:)

Ilkka Luoma

Leo, mietihän uudelleen ;)

Koillisväylä - ja TURVALLINEN ratayhteys Länsi-Eurooppaan ... miten kiinalaiset tämän näkevät (vinkki) ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Esitin miten tavarat saadaan Suomesta Muurmannin radan kautta Jäämerelle ja vaikka Kiinaan jo nykyiselläkin rataverkolla, ei tarvita Petsamon rataa. Mitä epäselvää tai virheellistä siinä oli?

Jos Eurooppaa ajattelee niin olisihan koillisväylä valtava matkan lyhennys. Mutta minä en tiedä miten hyvin väylä on auki.

Venäjän halki on ratayhteys. Sen turvallisuudesta en ole kuullut mitään. Varastaako ne venäläiset matkan aikana tavarat?

jk. Minähän tässä joudun ajattelemaan koko ajan kun sinä työnnät maailmalle kaikenlaista mielikuvatusta!

Ilkka Luoma

Leo, valitettavasti tuo tavaravirta on toisinpäin, sillä meidän parhaat tuotteet siirtyvät Kiinaan valokaapelia pitkin - läpi Siperian ;)

Siperian rata ei ole sellaisessa kunnossa, että se pärjäisi Koillisväylälle - johon Kiina on valmis satsaamaan runsaasti. Kysyin maljojen jälkeisissä keskusteluissa, Pekingissä tuosta Petsamosta - kuuntelivat tarkkaavaisena ja ilmaisivat suuren kiinnostuksen - kuulemme löytyy yksityinen toimijakin - valistunut veikkaus - Alibaba, toivottavasti saamme sen Eurooppa-pilvipalvelimen maahamme! :)

Voisin myös valistuneesti veikata, että jos teemme A ja B - niin Kreml vuokraa maapohjan ja sataman meille!

Palaamme noihin A' han ja B' hen myöhemmin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Niinhän asia on kuin sinä Tomi sanot. Mutta meidän pitää muistaa että Ilkan kirjoituksilla on ihan oma tavoitteensa. Ne ovat pitkiä jotta niitä luultaisiin asiallisesti laadituiksi, hirveästi lähdeviitteitä Ilkan itsensä jorinoihin, eu on paha jne.

Historiantulkinta on Ilkalla hiukan yksipuolista, tekniikan ja käytännön elämän tuntemuksessakin olisi parantamisen varaa ja sitten tämä imaginäärinen Kiina-kytkentä.

Se on Ilkassa hyvä puoli että hän ei suutu eikä tuo todisteeksi nostradamuksia ja jumalia mutta salaliittoja vilahtelee taustalla (EU)

Niin että tervetuloa Tomi Ilkan avustajien ryhmään. Minä olen jo pitkään joutunut avustamaan Ilkkaa melkein yksin.

Ilkka Luoma

Leo, kiitos kannustuksesta, mutta en tarvitse esittämäsi mukaista tukea, ainoastaan lukijoita, joilla on oma itsellinen kyky ymmärtää lukemaansa ;)

Nyt itse topic on merkityksellisin, ei itse kirjoittaja. Toimin vain sanojen järjestelijänä - kirjoituksilla on toki tavoitteensa, lähinnä herättää lukijoita ajattelemaan - uudela tavalla.

Valtavirtamedia ei useinkaan ole se kokonaisvaltaisin "isokuva" - vaihtoehtojen puute ja yksipuolisuus on ja ovat ongelma/ ongelmia. Tämä ongelma nähdään nyt "kansojen hitaana kääntymisenä" - alkaen briteistä, jatkuen amerikkalaisista - seuraavana italialaiset - käännös on jo tapahtunut myös pienessä EU-valtiossa - Bulgariassa. Suuri käänne oli Kiinan tulo Venäjän avuksi YK turvaneuvostossa - seuraavina ovat Ranska ja Saksa jne ---

Muutosprosessit ovat käynnissä ja yksi oli täällä meillä Satakuntaliiton oivallus uudesta seuraavan vuosisadan Itsenäisyysjulistuksesta, jota pyydetään näin nuorilta!

....

Ilkka Luoma

Mielestäni tähän topicciin liittyen Satakuntaliitto ry' n idea kysyä nuorilta uuden ja seuraavan vuosisadan itsenäisyysjulistusta oli erinomainen oivallus ja idea hakea täysin uutta ajatusmaailmaa - mihin me menemme!

Kiitos Satakuntaliitolle!

Tämä topic herättyi juuri tuosta satakuntalaisten Suomi100 visiosta!

Ilkka Luoma

~ http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Emeritusprofess... - Klinge!

Älykästä pohdiskelua - itsenäisyydestämme, milloin alkoi ja lopulta - milloin päättyi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

6-700 vuotta olimme Ruotsin kuninkaan alalmaisia. Se oli niin onnellista aikaa, että vieläkin kun Ruotsin kunkun tytär pistäytyy Helsingissä niin tuhannet kansalaiset ryntäävät tervehtimään prinsessaa.

Reilu sata vuotta oltiin tsaarin alamaisia. Kaikki pitävät sitä Suomen onnellisimpana aikana.

Suomen ns. itsenäisyys oli sarja onnettomuuksia, siitä ei seurannut mitään hyvää. Ainoa postiivinen sattumus oli kun EU otti meidät holhoukseensa.

Kansallisrunoilijamme Armas Äikiä totesi:
"Niin kauan oomme orjina
kuin meil on orjan luonto."

Ilkka Luoma

EU on vienyt meiltä itsenäisyyden!

Ei omaa rahaa
Ei omaa ulkopolitiikaa
Ei omaa vientipolitiikkaa
Ei omaa täyttä ja itsellistä lainsäädäntöä
Ei omaa raha- ja finassipolitiikkaa
...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sitähän minäkin olen yrittänyt todistella että ei meistä ole itsenäiseksi valtioksi. Ei suomalaisista löydy kykyä itsensä johtamiseen. Olkaamme kiitoksia että EU otti meidät hoiviinsa. Vai olisiko Ruotsin kunkku tai Venäjän Romanovit parempia vaihtoehtoja?

Ilkka Luoma

Olimme vuodesta 1975 (ETYK) alkean aina 1991 saakka itsenäisyytemme huipulla - puolueettomia, jonka sitoutumattomuuden tunnustivat niin itä kuin länsi!

Ilkka Luoma

Luku on Euroopan korkeimpia, kertoo tuore WIN/Gallup Internationalin End of the Year -tutkimus. WIN/Gallup on maailman johtava mielipidetutkimusyritysten järjestö, ja sen tekemään tutkimukseen vastasi yli 66 000 ihmistä 66 maassa. Suomen osuuden toteutti Taloustutkimus.

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/taloustutkimus-s... -

.

Toimituksen poiminnat