Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Milloin saamme terrorismin ensi-iskun – edesautoimmeko sitä?

Valtiomme ulkopoliittinen johto teki uhkarohkeat päätökset lähettää omia sotilaita kriisipesäkkeisiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa. EU – solidaarisuudessa ja ”eeuuismin”* innoittamina suomalaisia sotilaita lähetettiin Afganistaniin, Irakiin ja Maliin. Kohtalokas kysymys: ”Kuka/ ketkä kantavat vastuun, jos käy pelätty tapahtuma – terrorismi iskee Suomeen, ja osattomat ja viattomat siviilimme kärsivät?

[ … kansalainen Erkki veteraanina kävi rintamalle Talvisodassa, kun valtakuntamme itsenäisyys oli uhattuna. Erkki ei epäröinyt, asia oli meidän kaikkien yhteinen – isänmaa oli vaarassa ja pojat suorittivat velvollisuutensa ja tie vei rintamille ja itsenäisyys pelastui …

 … kansalainen Liisa on ihmetellyt jo kolme kertaa, miksi poikiamme lähetään maan ääriin, vieraiden sotiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa – ei koske isänmaatamme, ei uhkaa meille, eikä edes liity meihin millään tavoin – eihän vain ole niin, että pikaistussyin lähdimme puolustamaan läntisen maailman käsitystä yhteiskunnasta |1, elämästä ja tavoista olla yhteisöissä … ]

 

Olemme Afganistanissa jo sodan osapuoli |2, sanotaan mitä tahansa. Meillä ei ole myöskään mitään osaa Irakissa kurdien kanssa |3 – kouluttaessamme heitä sotimaan aiheista, jotka ovat meistä yhtä kaukana kuin itä lännestä. Afrikan Mali on vieläkin etäisempi valtio |4 ja sinne pakottauduimme solidaarisuudesta eeuuismiin ja Ranskan pyynnöstä.

 

Milloin tässä fiktiivinen uutinen jyrähtää lööppeihin – isku Helsingin metrossa – 25 kuollutta?

Otsikko on rujoa uhkaa ja tylyyttä huutava, ja miksi? Me olemme Euroopan pohjan perillä – kaukana tapahtuneista Länsi-Euroopan terrori-iskuista. Hyvä näin, emmehän me halua provosoida tapahtumia, jotka syntyvät meistä täysin riippumatta.

Meille sopii olla välittäjä, ei osallistuja itse tapahtumin, joita nyt tapahtuu Afganistanissa, Irakissa ja Malissa. Meille riittää oma maa, oma alue ja sen rajat. Huolehditaan nuo mainitut hyvin, täsmällisesti ja siten, ettei meille ole vierailla asiaa – väärin aikein.

 

Poliisi, suojelupoliisi ja eräät toimijoista kuin päättäjistä ovat heränneet

[~ https://areena.yle.fi/1-3500898 - ]

Herää vakava kysymys heille, jotka tekivät päätökset lähettää poikamme noihin lueteltuihin kriisimaihin |5. Missä nämä päättäjät ovat nyt? Ovatko he vastuunkantajia teoistaan? Se me jo tiedetään, että osa on paennut EU – Brysselin sokkeloihin, osa on kuitannut erinomaisia siviilivirkoja tai muutoin ovat tipahtaneet ylimmiltä oksilta. Voisin sanoa, että kansa muistaa nämä päättäjät – hyvin ja tarkasti.

 

Toivomme hartaasti, että terroristit katsovat ohitsemme

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismikierteeseen.html - ]

Toivottavasti olemme liian pieniä, huomaamattomia ja liian harmaita iskukohteita. Toivottavasti terroristit kokevat meidän vähäpätöisiksi ja sellaisiksi, joista ei saa riittävää näkyvyyttä – kuten Pariisista |6 ja Brysselistä |7. Me voimme edesauttaa ”vähäpätöisyyttämme” kutsumalla kaikki sotilaamme pois näiltä kriisialueilta – nyt ja heti.

 

YK – rauhanturvaamistehtävien pieni suurvalta

Meille sopivat YK’ n valtuuttamat, ohjaamat ja operoimat rauhanturvatehtävät |8, vieläpä siten, että konfliktien molemmat/ kaikki osapuolet pyytävät palveluksiamme. Olemme rauhanturvaamisen pieni suurvalta tai ainakin pyrkimyksemme pitää olla sinne.

Tekstin linkkinumerointi

 

|* Eeuuismi tarkoittaa Euroopan Unioniin sitoutumista, sen määräysten noudattamista sekä uskollisuutta kokonaisuutta kohtaan, jossa olemme jäsenenä noin 1,5 prosentin vaikutusvalalla. Valtiovaltamme nykyinen tahdonilmaisu on brysselismiä, josta koetaan muun muassa turvallisuutta, jatkuvuutta ja osallistumista yhteiseurooppalaisiin toiminteisiin – uskolla, että se ja nuo teot ovat kansakuntamme parhaaksi – pidemmällä juoksulla.

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html - Onko lännenmies aggressiivinen hyökkääjä?

|2 Afganistan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html -

|3 Irak ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428204&offset=0 – sisältää 180 lukijakommenttia aiheesta

|4 Mali ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-afrikasta.html -

|5 [27072015]… ja Irakiin meno 19], USA rinnalle – ISIS - järjestöä vastaan (tässä ei oteta sen enempää kantaa ISIS - järjestön silmittömään väkivaltaan). Noista viimeisistä virheistä nykyinen valtiovarainministeri Alexander Stubb kantanee vastuun 20], kun edellinen pääministeri Jyrki Katainenkin pakeni EU - Brysseliin 21]. Ote kirjoituksesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/olli-immonen-reviiriltaan-suomalaisella.html -

|6 Esialku jo vuonna 2005! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html -

|7 Brysselin kostoisku ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html -

|7 ISIS leviää Eurooppaan ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428429 – sisältää 510 lukijakommenttia

|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html - Rauhanturvaamisen pieni suurvalta

 

...

EKSTRA

Leikataanko terrorismilta pää? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/kuorma-auto-toimi-giljotiinina-ranskan.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 105262

DOC Milloin saamme terrorismin ensi-iskun_13122016 – Microsoft Word Starter

PVM 13122016

|613|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Valtiomme ulkopoliittinen johto teki uhkarohkeat päätökset lähettää omia sotilaita kriisipesäkkeisiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa.»

Tässä viime viikot on kovasti käyty polemiikkia siitä, haluaako Yhdysvaltojen ulkopoliittinen johto enää tehdä uhkarohkeita päätöksiä lähettää omia sotilaitaan kriisipesäkkeisiin, joihin heillä ei esimerkiksi Venäjän mielestä olisi mitään asiaa. Siis vaikkapa Baltiaan tai Suomeen, jos Venäjä päättää hyökätä.

1939 sitä tahtoa uhkarohkeisiin päätöksiin ei länsimailla ollut.

Ilkka Luoma

Meillä ei suomalaisina ollut riittävää taitoa neuvotella 1938-39 poliittinen maanvaihtosopimus ENNEN M-R sopimusta! ..., alkaen Jartsev ulostulosta 1938, joka oli Stalinin henkilökohtainen "jäänmurtaja" ---

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Niin kauan kuin ulkomaankomennuksesta nettoaa rapiat 100 000 euroa vuodessa, ei lähtijöistä tule olemaan pulaa. Ihmetyttää vain se, että lama-Suomi kustantaa nämä viulut velkarahalla.

Ilkka Luoma

Eikö maksajana pitäisi olla projektin vastuutoimija - esimerkiksi Nato.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Milloin tässä fiktiivinen uutinen jyrähtää lööppeihin – isku Helsingin metrossa – 25 kuollutta?

Ilkka, tuskin maltat odottaa?

Ilkka Luoma

Harri, ehdottomasti väärin. Nyt haen valmiiksi niitä vastuunkantajia, jotka päättivät sotilaidemme lähettämisestä noihin kriisimaihin - jotka epäilemättä voivat olla laukaisijoita mahdolliseen terrori-iskuun!

Ilkka Luoma

Harri, nyt on vuosipäivä tuolle puukkoiskulle, joka pysäytti Suomen, mutta sotilaamme ovat yhä Irakissa, Afganistanissa ja Afrikan Malissa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vuonna 2015 Suomeen saapui yhteensä 32 476 turvapaikanhakijaa ja tänä vuonna ajalla 1.1.- 4.12.2016 yhteensä 5417 turvapaikanhakijaa Maahanmuuttoviraston mukaan. Toivottavasti kukaan ei tee turvapaikasta turvatonta paikkaa. Monelle tulijalle raaka väkivalta lähtömaissa on ollut arkipäivää. Näin on ollut varsinkin Afganistanissa ja Irakissa. Afganistanista tuli viime vuonna 5214 turvapaikanhakijaa ja Irakista 20 485 turvapaikanhakijaa. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet saattavat muodostaa uhkaa yhteiskunnan turvallisuudelle.

http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/kar...

Ilkka Luoma

Entä Suomesta sotaan lähteneet ja täällä syntyneet islamistit?

Ilkka Luoma

... Tämä yhdistänee valtiollisesti Turkkia ja Venäjää. Mikäli iskun takana kurdit, ... jatketaan myöhemmin.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005013083.html -

...
... Uutisen alku ...
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/juuri... -

...
... toinen uutisen alku ...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161219220004316... -

...
... Nizza II.?
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161219220004317... -

.

Ilkka Luoma

Terrorismi - suuri keskustelu Yle TV1' llä!

~ http://areena.yle.fi/1-3760148 -

.

Ilkka Luoma

" ... Keskusrikospoliisi kertoo maanantai-iltaisessa tiedotteessaan poliisin tietoon tulleen "seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä terroristisen teon valmistelua".

KRP:n saamien tietojen mukaan mahdollisen teon kohteena olisi Helsingin Temppeliaukion kirkko.

- Poliisi on käynnistänyt kaikki mahdolliset toimenpiteet uhan selvittämiseksi, KRP:n tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi käynnisti sunnuntaina suuren poliisioperaation Helsingin Etu-Töölössä. Alueella liikkui lukuisia poliisipartioita. Poliisi kertoi tuoreeltaan operaation syyksi "rikoksesta epäillyn tavoittamisen". Sunnuntai-iltana poliisi tiedotti, ettei kohdehenkilöä tavoitettu. ..." -Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706192200219192... -

Ilkka Luoma

... Niin, miksi olemme Irakissa, Afganistanissa ja vielä Afrikan Malissa. Tätä on kysytty jo useamman vuoden ajan. On tehty myös konkreettisia ehdotuksia sekä kysytty kuka/ ketkä poliitikoista kantavat vastuuta?
.
~   https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/konfl...
" ... 

Yksi tapa iskujen välttämiseksi olisikin hänen mukaansa pidättäytyä osallistumasta Lähi-idän konflikteihin. Samalla tulisi hänen mukaansa pyrkiä karkottamaan ääri-islamististen ryhmien jäsenet Euroopasta.
– Siihen asti, kun olemme mukana konflikteissa ja ääriryhmät asuvat keskuudessamme, valitettavasti tällaiset iskut jatkuvat niin Suomessa kuin muuallakin, hän toteaa. ..." - Mtv
.

Ilkka Luoma

Ei juuri mitenkään. Suomalaiset sotilaat ovat yhä Irakissa, Afganistanissa ja Afrikan Malissa. Ei siltäkään osin, että olisimme perehtyneet aiheen juurisyihin. Turun iskijä oli kertonut kuulleensa, että suomalaisia sotilaita on Syyriassa. Emme ole selvittäneet millaisia mahdollisia yhteyksiä entisellä kolonialismilla (siirtomaaisännyydellä) on maahanmuuton kautta terrori-iskuihin.

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005795172.html -

" ... Julkaistu: 18.8.2018 - 2:00 , Päivitetty: 18.8.2018 - 6:19

TASAN VUOSI sitten 18. elokuuta Turussa tehtiin Suomen historian ensimmäinen terroriteko.

Turvapaikanhakijana Suomeen tullut marokkolaismies veti Turun kauppatorilla kaksi keittiöveistä esiin ja pyrki puukottamaan mahdollisimman monta ihmistä. Iskussa kuoli kaksi ihmistä, 31-vuotias ja 65-vuotias nainen. Sen lisäksi iskussa haavoittui kahdeksan ihmistä.

Inhimillisen kärsimyksen lisäksi Turun isku vaikutti myös laajasti suomalaiseen yhteiskuntaan, suomalaisten turvallisuudentunteeseen sekä julkiseen keskusteluun vihapuheesta ja maahanmuutosta. ... "

.

Toimituksen poiminnat