Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

  • Flows growing more and more ---
    Flows growing more and more ---
  • Hyper - connectivity
    Hyper - connectivity
  • Esineiden internet - The Internet of Things - IoT - miljardeja sisääntuloja!
    Esineiden internet - The Internet of Things - IoT - miljardeja sisääntuloja!

Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1

 

Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9353383 -

 

Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

 … josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

 

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

 

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

 

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

 

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-totuus-%E2%80%93-hetken-piina - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.

 

Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan?

Jätämme tämän arvion lukijoille, jotka voivat yhdistellä tiedonvirtaa NSA – paljastuksista (Snowden * |9), Wikileaks – ulostuloille |0 ja muita esille tulleita operaatioita, joita on tehty läntisenä toimintana otettaessa selvää mitä missäkin tapahtuu. Samoin jätämme lukijoiden pohdittavaksi onko Venäjää kohtaan systemaattinen uhan luonti asiaa vai ei.

Samalla lukijat voivat miettiä miten itäinen propaganda asemoituu omaan näkökulmaan, tiedon oikeellisuuden arviointiin ja luottamukseen. Mitä voimme uskoa, todistella ja harkitusti hyväksyä niiksi oikeiksi tapahtumiksi, joista käymme debattia eri foorumeilla.

 

Saammeko kansalaisinfokanavan vastamediana ohjaavalle valtamedialle?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134220-kansalaismedia-sahkoistyy-paperirata-kuolee - ]

Väitän loppuun, että suuri osa lukijoista heittää molemmat tiedonvälitysmuodot johdattelevina mielipidevaikutteina romukoppaan ja arki-ihmiset keskittyvät omiin suoriin omaan elämään vaikuttaviin asioihin, tapahtumiin ja huhuihin, joihin meillä kaikilla on jokin salainen yhteys.

Suomalaisuus on puuttumattomuutta muiden kolmansien sisäisiin asioihin ja tapahtumiin

Me keskitymme olemaan hyviä ja luotettavia kumppaneita, meillä on kavereita ja ystäviä kaikilla ilmansuunnilla ja koetamme pitää omaa luotettavuuskerrointa mahdollisimman korkealla, tarjoamalla vain välittämistä niin itään kuin länteen.

Olemme lännen ja idän vedenjakajalla – itsemme pohjautuen ja periytyen niin idästä kuin lännestä |00. Tuossa on tuo meidän todellisuusmaailma **, josta meidän olisi löydettävä looginen paikkamme olla myös luotettava ja uskottava tiedonkeruukeskus maailman tietovarantojen pilvipalvelimien risteyskohtana ja keskipisteenä.

|** Kansalaisemme, jotka ovat yli kymmenen vuotta kertoneet yli 60 prosentin voimalla, ettemme liity Natoon – saattavat nyt mediamme trollingiin (nyt poikkeavan jatkuvana trolling- virtana – Syyrian Itä-Aleppo, ja samaan aikaan Irakin Mosul jää kuolemanhiljaisuuden varjoon) kyllästyneinä keskittyä maanläheisempiin ongelma-aiheisiin, kuten nuorisomme syrjäytyminen, lasten kuvaruutuajan karkaaminen mahdottomiin lukuihin tai nuorison liikunnan puute, joille osalle ennustetaan liikuntaelinsairauksia ja diabetes II’ sta – ei yli 50 -vuotiaana, vaan jo 30 ikävuoden jälkeen!

Tekstin linkkinumerot

|2 Pietarin trollitehdas ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000836399.html -

|3 Propaganda ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Propaganda -

|3 Propaganda - HS ~ http://www.hs.fi/aihe/propaganda/ -

|4 Informaatiosota ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -

|5 ”Hyvin perusteltu tosi uskomus” ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tieto -

|6 Manipulaatio ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Psykologinen_manipulointi – Olethan tässä tarkka!

|6 ~ http://houseoftruth.education/fi/opetus/harjoitukset-testit/mielenhallintatekniikat-ja-manipulointi - Verrannoksi!]

|7 Pohjois-korea joutui Obaman hampaisiin ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000857519.html -

|7 + lisää ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000857390.html -

|7 ~ http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2014/12/20/katsaus-sony-hakkerointiin-tietovuotoja-uhkailua-ja-vastatoimia -

|7 Obaman kosto? ~ http://yle.fi/uutiset/3-7704641 -

|8 Kreml: ”Hölynpölyä” ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005008812.html - USA väitteiden vastineeksi.

|9 Snowden ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143850-ansaitseeko-snowden-kuolemantuomion -

|0 Wikileaks ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks -

 

|00 Facebook – Suomalaisuuden juurien etsijät ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -  

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | BL | BL | T | PZ | VU | BLOG 106250

DOC West trolling_East trolling_16122016 – Microsoft Word Starter

PVM 16122016

|800| 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Ilkka Luoma

Copy - paste

"Julian Assange sanoo, ettei vuotaja ole Venäjä.

WikiLeaks sanoo, ettei vuotaja ole Venäjä (jonka lähteet on sen kymmenen toimintavuoden aikana tarkastettu 100% tapauksissa oikeaksi).

Britannian entinen suurlähettiläs Craig Murray, kertoo että tiedostot luovutti hänelle Washingtonissa Demokraattipuolueen oma tietovuotaja, koska hän oli suuttunut Clintonin säätiön korruptiosta ja esivaalien tulosten peukaloimisesta Hillaryn hyväksi ja Sandersia vastaan.

FBI ei usko väitteitä, että Vuotaja on Venäjä.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen ylivalvoja ODNI (Office of the Director of National Intelligence) ei usko väitteitä, että vuotaja on Venäjä.

Ainoastaan CIA on vakuuttunut, että vuotaja on Venäjä ja näiden tietojen perusteella Obama aikoo nyt ”kostaa Venäjälle.”

Yhdysvaltojen syvä valtio, jonka ydin CIA on (jonka muuan John F. Kennedy halusi ”hajottaa tuhanneksi palaseksi ja heittää tuulen vietäväksi”) ja jonka ehdokas Hillary hävisi, ei luovu vallastaan ilman kuolinkouristuksia. Syvän valtion valeuutispalvelut ajavat sen valeuutisia ulos myös aina siihen asti kuin käsketään.

Vaikka et olisi uskonnollinen tai henkinen, seuraavina viikkoina tarvitaan rukouksia ja positiivisia ajatuksia rauhanomaisen muutoksen puolesta, jotteivat globalistit vedä lisää viattomia mukanaan hautaan"

-Jarmo Ekman

Ilkka Luoma

Kuvat (3) by Huoltovarmuuskeskus - lainattu, copy - paste.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hei Ilkka, olet näköjään löytänyt uuden hahmon, "lännen mies", perinteisten kansalaisten Erkin ja Liisan rinnalle. Ovatko kansalaiset Erkki ja Liisa jossakin idän ja lännen välimaastossa?

"Lännen mies" sanoo, että "idän mies" hakkeroi. Vanha venäläinen sananparsi kuuluu: "Vennään hakkeri ottaa kaiken mikä ei ole kunnolla suojattu" niin on tosi tyhmää jättää suojaamatta esimerkiksi poliittisten puolueitten tiedostoja.

Lännen mies on siis todella naivi ja uskoo sääntöihin kuten esim. antidopingiin.

Ilkka Luoma

Erkki ja Liisa ovat keskiarvosuomalaisen perikuvia, joilla on itsetuntoa olla suomalainen ja ymmärrystä nähdä missä olemme - sekä suhteellisuutta havaita, että olemme niin idästä kuin lännestä.

Nyt on kehitetty vastakkainasettelun "trollingit" ---

"East trolling" ja "West trolling", kuvastamaan kiihtyvää informaatiosodan kilpavarustelua ... idän ja lännen välillä!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tarkoitatko että West Trolling keksii kaikemmoista olematonta, esim. East Dopin?

Erkki ja Liisa voivat puolueettomina seurata mitä tapahtuu, eihän se meidän lintukotoamme mitenkään kosketa, eihän?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Doping on tuttu muoto pärjätä paremmin liki kaikissa urheilua harjoittavissa maissa.

West trolling on taas manipulaatiota, jolla koetetaan vaikuttaa tiedostamattomaan minään ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #6

Eikös juuri dopingista syyttäminen ole "west-trollingia" selvimmässä muodossaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Doping venäläisten osalta on näytetty toteen, kuten norjalaisen huippuhiihtäjänkin ja aikanaan suomalaisen kipeä kärähdys Lahdessa ... kaikissa valtioissa on dopingia, osa kärähtää - osa ei, kuten norjalaiset pitkään, mutta nyt ----

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Totuutta tuskin moni tietää. Olisiko mahdollista CIA:n tehneen tämän vuodon, paljastuiko Hillarysta ( Clintoneista ) jotakin jota CIA ja FBI ei hyväksynyt.

Ilmeisesti tämä operaatio hoidettiin ODNI:n kautta.

Ilkka Luoma

Voidaan myös ajatella, etä FBI halusi lokaa/käänteistä lokaa Hillaryn niskaan ...

" ... Nyt samainen Comey ilmoittikin, ettei ole mitään aihetta – uuden tutkimushaaran hillary-sähköpostitkin olivat pääsääntöisesti vanhojen jo tutkinnassa aiemmin olleiden kopioita. Miksi yleensä koko toisinto tehtiin? Oliko syynä vahva vaikuttamishalu USA' n presidentinvaaleihin ja nimenoman ehdokas Hillary Clintonin tukeminen?

1
... Huolella suunniteltu FBI-vaalikampanja saatettiin näin lopulliseen asentoon ja tuotettiin aivan loppumetrille positiivinen purske mielikuvana äänestäjille, että Hillary Clinton onkin puhdas ja häntä voidaan myötätunnolla äänestää. ...!!

jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/ratkaisiko-f... -

.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ymmärrykseni mukaan FBI:n viimeinen mukaantulo vaalikampanjaan oli Hillary Clintonille kohtalokas. Kuka tai ketkä tässsä mokasivat täsä, vai menikö kaikki käsikirjoitksen mukaan ?.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Trump osasi korostaa vastakkainasettelun purkamista - Venäjän kanssa. FBI - Comey on osin kysymysmerkllinen ---

...
7 – 05112016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225569-... -

.

Ilkka Luoma

Herää aina kysymys mikä oli John. F. Kennedyn murhan takana? FB? - CIA?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Venäjä, Venäjä, Venäjä on paha. USA, USA, USA on hyvä. Tässä kai kaikki mitä pitäisi ymmärtää. Mitä oli globalisaatio joka hävisi brexitin ja Trumpin kanssa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Riippuu siitä kenelle. Kerro Makkonen mitä pahaa USA meille on tehnyt. Oli se tietenkin aika ikävää, että tarjosivat sodan jälkeen Marshall-apua. Onneksi emme ottaneet. Paha niillä oli tietenkin mielessään. Monenmoista muutakin pahaa ovat meille tehneet. Menivät mm. auttamaan NL:a tappelussa meitä vastaan mutta eivät onneksi tarpeeksi kun materiaaliavusta huolimatta NL ei pärjännyt.

Sitä olen aina pahoitellut, ettei USAn annettu meitä miehittää niin kuin Saksaa. Tornissa olisi ollut USA:n valvontakomissio ja se olisi määrännyt sotasyyllisyysoikeudenkäynnit. Neekeripoijaat olisivat soitelleet jatsia kapakoissa. Sellainen USA:n miehitys kuin Saksassa, olisi ollut Suomelle aivan oikea ja (toivottava) rangaistus. Oletko samaa mieltä, Makkokonen?

Ilkka Luoma

Muun muassa COCOM määräykset ...

ja tulo ilman pyyntöä ilmatilaamme F-15C rynnäkköharjoittelemaan Kuopiosta idän suuntaan - tämä ei jäänyt idässä huomaamatta.

Paha palvelus meille!

Ilkka Luoma

Maailmalla tavalliset ihmiset ovat kyllästyneet vastakkainasetteluun, Trump haluaa purkaa sen. Nyt Obama, jolle luopuminen on selvästi tuskaa, koettaa rikkoa uuden aallon ajatukset, joissa halutaan enemmän kauppaa ja vähemmän sotia.

Suomessakn kyllästyminen, myös West trollingiin, näkyy siinä, että kansakuntamme sanoo jatkuvasti yli 50% voimalla "kiitos ei" Natolle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Totta on että "lännenmies" on kyllästynyt vastakkain asetteluun. NL:n romahdettua kylmäsota päättyi ja lännessä oltiin toiveikkaita siihen, että suhteet Venäjään muuttuisivat ja yhteistyö kaupan ja kulttuurin alueella sujuisivat normaalilla tavalla.

Kylmän sodan päätyttyä uskottiin, ettei Venäjä jatka NL:n sotilaallista uhittelua ja "lännenmies" vähensi omaa sotilaallista valmiuttaan. Näin jatkui aina Putinin kolmannelle presidenttikaudelle asti.

Mitä sitten tapahtui Venäjällä näkyy selvänä muutoksena aikaisempaan kehitykseen. Tämän muutoksen syy ei ollut lännen uhka vaan "idänmiehen" halu näyttää "lännenmiehelle" muskeleitaan ja suuruuttaan ja estää naapurimaitaan siirtymästä ”lännen leiriin”.

Putinin tunnettu motto (Trumpia mukaellen) on "Make Russia Great Again".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Näin Nato Yhdysvaltojen johdolla ujuttautuu yhä laajemmalle

(Nato on aktiivisimmillaan nyt Itämerellä, jossa ei ole kuin tekaistu tai korkeintaan Ukrainasta siirretty uhkamahdollisuus. Avarasti ajattelevat ovat tehneet verrannon Floridan eteläpuoleisen meren ja Itämeren välille! |0


Nythän käydään täyttä informaatiosotaa
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillist... - ]

Ensin löydettiin Pietarista lähinnä Yle' n toimesta trollistania eli trollitehdas |2. Tähän piti vastata, ja nyt niin Yle kuin Sanoma Oyj' n mediat HS ja IS käyvät täyttä infosotaa tätä olematonta trollistania vastaan. Neljäs valtiomahti on saanut jo rinnalleen vastamedian tasapainottamaan tiedonjaon oikeellisuutta ja sen todentamista |3.

Ilmatilamme niin konkreettisesti kuin kuvainnollisesti oli/on Naton sotakoneiden osalta myös sakeanaan olettamuksia, arvailuja ja parhaan tietolähteen mukaan juttuja, lähinnä negatiisisävyisiä juuri Venäjää ja venäläisyyttä kohtaan – oivana esimerkkinä USS Donald Cook, jonka tehtäväkuvaa lännettynyt media ei ole edes viitsinyt kaivella esille |4, vaikka siihen olisi ammattitaitoa omistammekin (MPKK).

Otamme esimerkin IS -uutisoinnista
[IS-toimittaja Arja Paananen näppäili tällä tavoin ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000119661... - ]

Nyt jos perehdymme tarkoin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin sanailuun Natosta [link ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011951... - ], huomaamme, että jo alkuperäisenkin jutun osalta toimittaja viritti oman infosotansa irroittaen selkeästä vain Natoa koskevasta asiayhteydestä sotaisuuden kuvitelman natottomia valtioita kohtaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #25

"Näin Nato Yhdysvaltojen johdolla ujuttautuu yhä laajemmalle".

Nato ei kutsu jäsenikseen eikä "ujuttaudu". Naton jäsenyyteen pyritään ja sinne hyväksytään jäsenmaiden yksimielisellä päätöksellä. Olen aivan varma, että tämä on sinullekin selvää. Miksi levität täällä Venäjän propagandaa?

Olisi yhtä typerää todeta, että BRICS on ujuttautunut EU:n rajalle ja on uhka EU:lle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Nyt pitää ymmärtää esityö minkä CIA/ NSA tekevät - esimerkkinä Kiovan Maidan "esivalmistelut" ulkoa, jotta syntyi väkivaltatilanne - USA käyttää paljon ulkoa palkattuja väkivaltakoneistoja - vrt. Irakissa Blackwater ( ~ https://www.theguardian.com/us-news/2015/apr/13/fo... - ) jne ... näillä esivalmisteluilla luodaan pohjaa myöhemmille talousluypauksille (vrt. Ukraina) jne ---- ja näin saadaan tilanne, jossa valtio saadaan liittymään Natoon.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #29

Ilkka, kerro miten CIA pakottaa Suomen Natoon. Olen vahvasti sitä mieltä, että "esityötä" tehdään Kremlissä. Hakemuksen lähettää Suomi kun "esityöt on tehty mutta päätöksen uuden jäsenen ottamisesta tekevät kaikki nykyiset jäsenet.

Kerro vielä minkälainen uhka Ukrainan talousyhteistyö EU:n kanssa olisi ollut Venäjälle?

Etkö tosiaan tiedä että levottomuudet aiheutti pr. Janukovits eikä CIA.

Niin, miksi BRICS on levittäytynyt EUn rajoille ja uhkaa Brysseliä?

Voiko Stoltenberg antaa käskyjä Naton hyökkäysvoimille samoin kuin Putin Venäjän armeijalle?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Esityötä oli jo amerikkalaisten rynnäkkökoneiden itse itsensä vierailulle kutsu, maahamme ... toinen erinomainen esityö on käynnissä nyt - West trollingina, jossa syytetään ilman mitään todisteita Venäjän ja Putinin hakkeroineen USA' n pr. vaaleja!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

Miksi väität aivan typeriä, että amerikkalaiset olisivat tulleet lentosotaharjoituksiin Suomen ilmavoimien kanssa sopimatta asiasta. Älä viitsi.

Toinenkin väitteesi hakkeroinnista perustuu Venäjän lausuntoihin. Tuskin Obamalta olisi tullut noin kovaa tekstiä ilman mitään todistetta.

Eivät venäläiset tietenkään tunnusta mitään, ei dopingia, ei MH17 pudotusta, ei osallisuutta Ukrainan kriisiin, ei hyökkäystä Georgiaan, ei opposition vaimentamista, ei talousvaikeuksia, ei ylipäänsä mitään, ennen kuin kaikki huomaavat väitteet propagandaksi ja valheeksi.

Sen vielä ymmärtää, että Venäjän johto näin käyttäytyy pysyäkseen vallassa mutta se osoittaa melkoista typeryyttä, että tuo propaganda menee läpi Suomessakin. Muutama kuukausi ennen NL:n romahdusta, mm. Väyrynen kirjoitti kuinka erinomaisesti suuri ja mahtava naapurimme menestyy taloudessa.

Pari viikkoa ennen Krimin valtausta, eräs tutkija kirjoitti, ettei Venäjä tule valtaamaan Krimiä. No, jos on koko ajan rähmällään, ei voi nähdä kovin pitkälle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #42

Miksi väität aivan typeriä, että amerikkalaiset olisivat tulleet lentosotaharjoituksiin Suomen ilmavoimien kanssa sopimatta asiasta. Älä viitsi.

Matti, et tule koskaan saamaan pyytämiäsi selityksiä. Kyllä se viitsii.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Vastuu lankeaa ulkoministeri Timo Soinille (ps.) sekä puolustusministeri Jussi Niinistölle (ps.) ja presidentti Sauli Niinistölle. Suurin vastuu sotilaille, jotka hengellään vastaavat politiikkojen järjestämässä kriisissä.

Suomalaisten poliitikkojen menettely vaikuttaa niin salaisen kummalliselta, että kansalainen tulee epäluuloiseksi. Kun eduskunnan kyselytunnilla kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) kysyi ”kuka kutsui amerikkalaiset suomeen?”, Soini ei halunnut vastata vaan kierteli. Kuulema itse kutsui itsensä, ei siihen lupaa tarvita.

~ http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Sana-on-... -

...

Myös Kanervan mukaan tähän kysymykseen on saatava vastaus.

– Ei se voi olla hämärän peitossa. Tätä kysyttiin valmistelijoilta valiokunnassa. Ne asiantuntijat, jotka olivat paikalla, eivät pystyneet siihen vastaamaan. Me velvoitimme heidät antamaan vastauksen, kun asiaa seuraavan kerran käsitellään. Se seuraava kerta on ensi viikolla, Kanerva sanoo.

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000111693... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Ulkoministeri Soinikin tunnusti, ettei amerikklaisia kutsuttu, vaan he kutsuivat itse itsensä ---

Alkuviikosta pidetyssä puolustusvaliokunnan kokouksessa kuultavana ollut ministeri Niinistö (ps.) ei Ylen saamien tietojen mukaan pystynyt tai halunnut asiaan vastata. Selvyyttä asiaan ei saatu hänen virkamiesavustajaltakaan.

Perjantaina ulkoministeri Soini vahvisti, että kutsu tuli nimenomaan Yhdysvalloista
~ http://yle.fi/uutiset/3-8669098 -

...
Puolustusvaliokunnan jäsen väittää: Yhdysvallat kutsui itse itsensä taisteluharjoitukseen

Markus Mustajärvi kertoo selvittäneensä itse, kuka esitti kutsun. Amerikkalaishävittäjät ovat tulossa toukokuussa Kuopion liepeille harjoitukseen.
~ http://yle.fi/uutiset/3-8668583 -

...
Kenelle, keneltä ja milloin aloite Yhdysvaltain kansalliskaartin yksikön laivuevierailusta Suomeen ensi toukokuussa tuli? Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) teki asiasta kirjallisen kysymyksen ja uudisti sen myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Vastaus jäi edelleen ilmaan.

Yhdysvaltojen ilmavoimien kansalliskaartin yksikköä isännöi Karjalan lennosto Kuopiossa. Kansalliskaartin yksikkö vierailee 6–8 hävittäjällä. Henkilöstöä tapahtumaan osallistuu Yhdysvalloista noin 70–100.

– Tuoreeltaan peräsimme puolustusvaliokunnassa tietoa sekä puolustusministeriltä, että upseereilta, kenelle, keneltä ja milloin laivuevierailusta tuli kutsu ja aloite. Emme saaneet mitään vastausta, joten jätimme siitä kirjallisen kysymyksen asianomaisen ministerin vastattavaksi, Mustajärvi sanoi.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ei ollut paikalla kyselytunnilla, joten Mustajärvi kysyi ulkoministeri Timo Soinilta (ps.), kumpi kutsui hävittäjät Kuopioon, Suomi vai Yhdysvallat.
~ http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #29

Ei palkattujen sotilaitten käyttäminen mitään uutta ja outoa ole, Venäjä käyttää TsVK Wagner nimisen firman palveluita Itä-Ukrainassa ja Syyriassa. https://m.gazeta.ru/politics/2016/03/22_a_8137565....

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Nyt onkin kysymys, kun yksityiset taistelujoukot ovat provosoimassa vallankaappausta, vaikkapa Maidanilla ... CIA suunnittelee, rahoittaa ja aseistaa ja yksityiset sotilaat suorittavat likaisen työn!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #38

Jaa, Maidanin tapahtuma oli mielestäsi CIAn suunnittelema ja rahoittama? Oliko Janukovitsin täyskäännöskin EU-asiassa CIA:n suunnittelema. Eivät jenkit aivan kaikkeen sentään pysty.

Jos oikein tarkkaan katsoo videoita, on helppo huomata että minkäänlaista rahoitusta vaativaa aseistusta mielenosoittajilla ei ollut, eikä joukkojen kokoontuminen vaadi rahaa. Kyllä kansa aivan aidosti tiesi mitä vastaan mieltä osoitettiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Janukovytsin käännös torjua EU ja ottaa vastaan Venäjän tarjoama rahoitus olivat laillisesti valitun presidentin valtaoikeuksien puitteissa tehty päätös - nyt voidaankin arvioida oliko J' n päätös sittenkin se oikea - Ukraina on vaipumassa taloudelliseen kaaokseen - Ukrainan suurin pankki on pakko-otolla kansallistettu. Haluaako EU - Bryssel tulla nyt uudelleen - vielä kerran - maksumieheksi, entä eu-kansalaiset?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161219220004260... -
.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #49

Epäilemättä Janu oli laillisilla vaaleilla valittu, mutta teki kansan mielestä väärän päätöksen. Kansalla oli myös laillinen oikeus näyttää mieltään, mutta Janu pelästyi, pisti tarkka-ampujat asialle ja kun se ei auttanut, häippäsi Venäjälle (iso kasa valtion rahaa mukanaan).

Et kai ole kuvitellut, että kysymys oli EU:n jäsenyydestä? Kyse oli vain vapaakaupasta.

Ukrainan vapaakauppasopimus Euroopan unionin kanssa tuli voimaan vuoden 2016 alusta. Sopimusta vastustanut Venäjä määräsi vastavetona ukrainalaiselle ruoalle maahantuontikiellon.

Miksi Venäjä ei sitä voinut hyväksyä?

http://www.ts.fi/uutiset/talous/839155/EUn+ja+Ukra...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Kansa? Koskaan kansalta ei kysytty mitä se halusi - Maidanin terroritekoihin osallistui ulkoisia voimia ja 45 miljoonaisesta kansasta muutamia tuhansia!

Janukovytsillä oli oikeus valtion laillisena presidenttinä määrätä turvallisuusjoukot suojelemaan kansalaisia, koska kiistatta väkivaltaa syntyi itse "kansanjoukkojen" seasta! Poiisieja ammuttiin "kansanjoukoista" - tästä on nyt kysymys, keitä nuo ampujat olivat - muistuttaa CIA operaatioita ... Etelä-Amerikasta.

Ilkka Luoma

[ … kansalainen Erkki ihmettelee lähiöpubissa miksi Venäjästä koetetaan löytää vuodesta toiseen uhkaa? |2 Samalla Erkin pystypubikaveri riemastuu – ”prkl - Karjala takaisin, miekka meni sittenkin liian aikaisin tuppeen!” |3 Jäänteitä on moneen junaan ja Päämaja kaupungin asemalle jäi useat ihmettelemään, kun mikään uhka ja uhan maalaus ei ole toteutunut – jo yli 70 vuoteen …

… kansalainen Liisa lukee ihmeissään raportteja kuinka paha Venäjä onkaan. Toki paljon elämään nähneenä hän muistaa kuinka käytiin sotaa ja viljaa tuotiin Saksasta. Saksa oli auttanut meitä, mutta vienyt meidät samalla 1941 sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Liisa ei ole nähnyt venäläisiä pieniä vihreitä miehiä Suomessa, mutta amerikkalaiset taistelukoneet lensivät Liisan mökin yli lähellä Venäjän rajaa – olivat kuulemma tulleet näyttämään voimaa ja kertomaan karhulle, että täältä pesee |4 … ]

Yle Aamu – TV: ssä - 31. elokuuta 2016 kokeneet kansanedustajat, Kokoomuksen väkevä natouskovainen ja amerikkalaista rautaa rajalle Pertti Salolainen ja Keskustan pitkään pääministerinäkin toiminut Matti Vanhanen jutustelivat tästä UPI’ n raportista. Jako oli selvä – Salolaisen ”mopo keulii ja vikuroi”, edelleen |5 ja Natoa kaivataan, joskin jo vaimeammin – Pertti on oivaltanut, ettei kansamme halua Natoon |6.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/upi-fiia-ven... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

”mutta amerikkalaiset taistelukoneet lensivät Liisan mökin yli lähellä Venäjän rajaa – olivat kuulemma tulleet näyttämään voimaa”

Niin se vaan on että venäläiset ovat aina kunnioittaneet voimaa. Puhutaan usein ettei idän karhua kannata ärsyttää, ei niin, mutta jos se tulee päälle, eikä ehdi karkuun, jonkinmoinen kivääri rauhoittaa kummasti. Toiseksi olen aina pitänyt venäläisiä älykkäämpinä kuin karhua.

Kansalaiset Erkki ja Liisa sekä valtaosa muistakin kansalaisista haluaisivat maksaa vähemmän veroja. Pitäisikö kansan päättää mikä on oikea veroprosentti vai olisiko sittenkin viisaampaa antaa kansan edustajien päättää siitä?

Kerro, jos tiedät, mistä suunnasta meitä uhataan sotilaallisesti? Jos sotilaallista uhkaa ei ole ollenkaan, puolustusvoimat on tarpeeton instituutio. Jos kuitenkin, varmuuden vuoksi, halutaan saada aikaan oikeasti uskottava puolustus, pitääkö kansan, teboilin baarissa, päättä siitä, miten sitä kehitetään. Kyllä se mopo keulii siellä pystybaarissa enemmän kuin UTVAssa, vai mitä mieltä olet?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Miten arvelet tapahtuvan, jos Venäjä kutsuu itsensä Meksikoon ilmataisteluharjoituksiin ja lentevät taistelu- ja rynnäköintiharjoituslentoja suoraan kohti USA' n rajaa - tai jos sama tapahtuisi Kuubassa, mikä ei ole mahdotontakaan!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #50

Näin voisi tietenkin käydä, JOS USA kasaisi Meksikon rajalle saman määrän ohjuksia ja muuta arsenaalia kuin Venäjä meidän rajalle. Paine Meksikossa varmaan nousisi pyytää apua jostakin, jos USA lisäksi tekisi valehyökkäyksiä ydinpommikoneillaan ja silloin tällöin ilmatilaloukkauksia.

Ei tuo sinun vertauksesi ihan putkeen mennyt.
Venäjä pelkää koko ajan lännen hyökkäystä.. Luuletko että USA pelkää Meksikon hyökkäystä.

Sitä paitsi eivät jenkit tulleet lentosotaharjoituksiin meidän ilmavoimiemme kanssa sopimatta asiasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Kerrotko meille kaikille lukijoille nuo paljon puhutut Venäjän arsenaalit rajoillamme? Arvaan, että et tee sitä, siispä autan hiukan tai oikeastaan evp. ev. VTT ja professoei Pekka Visuri auttaa :)

~ http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pe... -

Jos nyt haluat tarkasti tietää kysymykseesi tai väitteellesi vastauksen - lue kyseinen linkin alainen teksti huolella!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #58

"Kerrotko meille kaikille lukijoille nuo paljon puhutut Venäjän arsenaalit rajoillamme?"

Lue tarkkaan mitä kirjoin. Kirjoitin "JOS USA kasaisi Meksikon rajalle saman määrän ohjuksia ja muuta arsenaalia kuin Venäjä meidän rajalle".

En antanut lukuja. Visuri mielestäsi siis todistaa, ettei rajan tuntumassa ole arsenaalia. Ydinkärjellä varustettu Lukander ohjus, jonka kantama riittää puoleen Suomeen, ei tietenkään ole Suomen rajalla.

Mutta kiitos linkistä, vastaus tuli ja vahvistaa juuri sitä mitä sanoin.

" Olemme vieneet sotajoukkomme pois Suomen ja Venäjän rajan etäisyydeltä 1500 kilometrin etäisyydelle. Emme ole muuttaneet mitään tähän päivään mennessä. Näin se on. Mutta meidän Baltian rajoillamme Naton joukot sen kun kasvavat. Mitä meidän pitäisi tehdä?”

Sovelletaan tämä Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle? Meksiko lisää joukkojaan Yhdysvaltojen rajalle koska pelkää hyökkäystä. Venäjä rientää kutsumatta lentelemään Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle uhoamaan ja näyttämään voimaansa.

Jos todella haluat vastauksen utopistiseen kysymykseesi "mitä USA tekisi jos Venäjä harjoittelisi Meksikossa" niin luultavasti seuraisi tarkasti harjoituksia mutta tuskin ryhtyisi sen enempiin toimiin.

Kuuban osalta ei kannata puhua mitään. Eivät oikein enää pidä venäläisistä siitä syystä kun talousapu loppui. Diplomaattisuhteet Yhdysvaltojen kanssa solmittiin ja yli sata päivittäistä lentoa alkoi heinäkuussa. Taloussaarto loppuu hyvin pian. Trump on businesmies.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Matti, meni liki jossittelun puolelle. Aikanaan Castro pyysi yllättäen Neuvostoliiton apua, kun USAF oli pommittanut Kuuban lentokenttiä ja suunnitellut, rahoittanut ja aseistanut epäonnistuneen Sikojen lahden maihinnousun - ei ollut jossittelua, vaan totisinta totta miten US toimii, kun sen etupiirille tullaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #60

Ilkka, meni tosiaan jossitteluksi. Minä puhun tästä päivästä, sinä yli 50 vuoden takaisista. Mitä tarkoitat USA:n "etupiirillä"? Mitä ne ovat?

Tunnen aika hyvin Kuuban asioita koska tyttäreni asuu Havannassa, siksi uskon tietäväni tämän päivän tilanteen aika hyvin.

Mitä sitten tulee tähän Suomen rajaan ja siihen että joukot on vedetty 1500 km päähän, tein tutkimusmatkan Google Earthilla.

Löysin helposti 8 selväää sotilaskenttää, jotka ovat alle 200 km päässä Suomen rajasta. Petroskoin lähellä olevalta kentältä laskin 26 hävittäjäkonetta. Voit käydä itse tarkistamassa määrän. Kentät löytyvät näistä positioista.

N60˚42,7΄ E33˚34΄ Lodeinoje Pole
N61˚21,7΄ E32˚59΄ Nurmalitsy
N61˚53,2΄ E34˚8,0΄ Nizhniy Besovets
N66˚2,7΄ E32˚49΄ Loukhi-3
N66˚58,4΄ E30˚21΄ Alakurtti
N67˚22,8΄ E34˚13,1΄ Berezovka
N67˚27,8΄ E33˚35,2΄ Kirovsk
N67˚31΄ E34˚18,5΄ Umbozero

Olin muuten itse muutama vuosi sitten Syvärillä, Lodeinoje Polessa (Lotinanpelto), ja siellä Suhoit harjoittelivat niin, että korviin koski (piti ottaa oikein korvalääkettä:) Etäisyys Suomen rajalle on suurin piirtein sama kuin Rissalasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Matti, otathan huomioon, että Venäjä suojaa Kuolan niemimaata (strategiset ydinsukellusveneet ja niiden tukikohdat), Muurmannin rataa (Koillisväylän tuleva ratajatke) ja Leningrad oblastia (sisältää Venäjän toiseksi tärkeimmän ja historiallisen kaupungin nimeltä Pietari) - näillä suojaustoimenpiteillä ei ole mitään tekemistä Suomen kanssa, JOSKIN Suomen tekemä Nato-Isäntämaa pöytäkirja muutti tilannetta ja Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini huomioi tämän!

Kuuba kuuluu Yhdysvaltojen etupiiriin - jo yli 100 vuotta, ja kauppasaartokin jatkuu osin edelleenkin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #58

Tämä Visurin selonteko on aika selvä, Venäjällä ei ole varuskuntia eikä maajoukkoja Suomen rajan tuntumassa. Ei taida Suomellakaan olla joukkoja ihan rajan tuntumassa. Tosin 1500 km länteen taitaa mennä Norjan puolelle, eli samaan mihin Venäjä, emme kykene.

Tohtori evp eversti puhuu varuskunnista ja maajoukoista. Ehkä hänenkin pitäisi päivittää tietojansa siitä, miten nykyaikainen maan haltuunotto tapahtuu, siinä varuskunnilla ja maajoukoilla taitaa olla aika pieni merkitys, voisivat sijaita vaikka 1600 km etäisyydellä, ehtivät hyvin mukaan kun tarvitaan. Lentotukikohtia ja siirrettävillä laveteilla olevia ohjuksia Visuri ei taida laskea mukaan sotavoimiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Todellisuus on se, että Venäjälle Suomen vastainen maaraja on sen vähäaseistetuin ja miehitetyin alue koko maailman pisimmästä rajasta!

Tämänkin vuoksi oli suorastaan irvokasta laskea maahan itse itsensä kylään pyytäneet amerikkalaiset taisteluhävittäjät, jotka vielä yhdessä suomalaisten sotakoneiden kanssa suorittivat rynnäkkötaisteluharjoituksia suoraan itään Kuopion Rissalasta - ei siinä paljon ole ulkopolitiikan järki koputtanut persu Timon ja persu Jussin päätä!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei ole mikään yllätys, että maailman yhden korruptoituneimmista maista Venäjältä oleva presidentti, jolla itsellään on KGB-tausta ja ja jonka johtama täysin moraaliton valtio on järjestelmällisesti organisoinut dopingin käytön maassaan. epäillään nyt sotkeutumisesta toisen valtion vaalien hakkeroimisen käskyttämiseen. Edelleen jaksan ihmetellä Luoman sinisilmisyttä ja jatkuvaa Venäjän toimien parhaaksi selittämistä ja puolustelua. En toki missän tapauksessa pidä USA: takaan puhtaana pulmusena tässäkään asiassa.

Luoma toteaa lisäksi, että "Doping on tuttu muoto pärjätä paremmin liki kaikissa urheilua harjoittavissa maissa." Kuinka monessa maassa se on kuitenkin täysin valtiovallan organisoimaa, kuten Venäjällä? Muutenkin nämä Luoman "lännenmies"- hokemat ovat suhteellisen huvittavia.

Ilkka Luoma

Nyt Obama käy tuskaista luopumisen riuduttavaa taistelua, sillä hänen poistumisensa jälkeen hänet unhodetaan sekunnissa - siksi hän harhautuu sellaisille vesille, jotka eivät saa kannatusta maailmalla.

Ensinnäkin doping on maailmanlaajuinen ilmiö, toiset eivät vain kärähdä siinä.

Mikäli Venäjä olisi halunnut oikeasti hakkeroida USA' n pr.vaaleja, olisi se toiminut siten, että jäljet eivät näy Venäjälle - toisaalta NSA Yhdysvalloista, joka on aidosti todistein kärähtänyt vakoilemisesta ympäri maailman - osaa tehdä hakkeroinnin juuri siten, että "jäljet" johtavat Venäjälle!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjä on selvästi länsimaita edellä kybersodankäynnissä joten miksi se ei käyttäisi hyväkseen tällaista lyömäasetta?

Ilkka Luoma

Keijo osui ytimeen - esimerkiksi Kaspersky - hyvin arvostettu Venäjän "f-secure" - pitäisikö heiltä kysyä mielipidettä tapahtumaan?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, mitä muuta Venäjä voi tehdä kuin kieltää ehdottomasti hakkerointi. Näinhän tehtiin MH17 kohdalla ja dopinginssakin, kunnes syyttömyyden vakuuttaminen olisi ollut niin naurettavaa, että oli pakko myöntää. False flag vedetään aina ensiksi. Se on helppo konsti. CIA tietenkin jne. Wadakin oli ensiksi tekaissut kaikki dopingnäytteet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Matti, MH17 ei ole loppunkäsitelty, eikä syyllisyytä tekijäänsä nähden ole todettu. Doping on selvä asia, kuten se on monissa muissakin valtioissa, liki kaikissa - meilläkin omamme Lahden MM-jälkeen!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #30

Ei ollut ollenkaan selvä ensiksi. Kiellettiin ja väitettiin lännen provokaatioksi. Etkö seuraa uutisia ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Kirjoittaessani tuota kommenttiani - oli asia jo selvä :)

Ilkka Luoma

... Onko tämä nyt sitä aiemmin esiteltyä West trollingia? Jokainen lukija voi itse päätellä esitettyjen todisteiden merkittävyyden ja totuusarvon.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/live-... -

....
Miksi Obama muuttui viime metreille katkeraksi ja West trollingin tuottajaksi?
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161217220004209... -

...
... Kovaa tekstiä mieheltä, joka aloitti ilman mitään lupaa ja mandaattia Syyrian massiiviset pommitukset, ensimmäisenä ulkomaalaisena jo vuonna 2014. Samalla tavalla Obaman edeltäjä, presidentti Bush nuorempi aloitti ilman mitään mandaattia Irakin sodan 2013, luoden edellytykset nykyiselle ISIS-järjestölle. Onko tämä topic nyt sitä kuuluisaa suomalaistunutta West trollingia?
~ http://yle.fi/uutiset/obama_vastuu_aleppon_julmuuk... -

.

Ilkka Luoma

... Suomalaisen toimittajan tulkintaa venäläisen median toiminnasta - East trollingista?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005010000.html -

.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

#14:"Venäjä on selvästi länsimaita edellä kybersodankäynnissä joten miksi se ei käyttäisi hyväkseen tällaista lyömäasetta?"

Olisikohan kyseessä älykkyyden erot? Tunnetustihan älykkyys lisääntyy meiltä itään päin mennessä ja vähenee länteen ja etelään mennessä. Päivämäärämeridiaanilla tapahtuu suuri hyppäys.

Ilkka Luoma

Suosittelin hymyssä suin.

Venäjällä on aina ollut erinomainen shakkipelisilmä ;)

Ilkka Luoma

" ... Jopa 69 % suomalaisista ilmoittaa, ettei luota mediaan. Seuraavaksi vähiten luotetaan EU:hun, työnantajajärjestöihin ja kuntapäättäjiin. Eniten Suomessa luotetaan poliisiin, koulutusjärjestelmään ja oikeuslaitokseen. Tiedot selviävät T-Median toteuttamasta Kansan arvot -tutkimuksesta, johon vastasi yli
3 000 suomalaista. ..."

~ http://www.t-media.fi/kansanarvot2013/ -

...
Kansan arvot 2016 -tutkimuksen mukaan media on toiseksi vähiten luotetuin instituutio Suomessa. Kansan luottamus mediaan on ollut alhainen myös aiempien vuosien tutkimuksissa.

~ http://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337... -

.

Ilkka Luoma

... West trolling oli kiihkeimmillään ennen US presidentinvaaleja - Trumpilla peloteltiin oikein urakalla.

~ http://www.hs.fi/talous/art-2000005011995.html - Osakemarkkinat innostuivat Trumpista!

Ilkka Luoma

Jälleen syntyi aivan erinomainen kommentointiketju! Kiitokset kirjoittajille ...

Ilkka Luoma

Topic ja ketju kerää edelleen kommentteja - ja kokonaisuus vain paranee.

Ilkka Luoma

Avaamme uuden trollingin - HS trollingin eli Helsingin Sanomien natottajatoimittajan Kari Huhdan näppäimistöltä totuutta, jonka jokainen voi itse päätellä totuudeksi tai mikä pahinta - manipulaatioksi eli osaksi laajempaa genreä - West trolling! ---

... Helsingin Sanomien rujoin natottaja ja Venäjän uhanlietsoja numero yksi avaa näin oman HS-trollingin. Valheita, puolitotuuksia, ymmärryksen puutetta ja tietämättömyyttä. Aivan, kysymyksessä on salakavala manipulaatio, joka paljolti West trollingina tunnetaan. Idän suunta on suoraviivaisempi, sieltä purkautuu hyvin tunnistettavaa propagandaa - East trollingia.

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005014603... -

.

Ilkka Luoma

... Nyt jyrisee jo uhkaavasti West trolling! Sipiläkin sanoi täältä meidän demokratiakehdosta, ettei anna omia haastatteluja medialle.

~ http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005042566.html -

-

Toimituksen poiminnat