Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ulkoministerimme Timo Soini syyttää suoraan Venäjää!

Kova väite, mutta media otsikoi seuraavasti: ”Itämeren turvallisuusilmaston jännitteisyys on Venäjän aiheuttamaa” ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005016291.html

... persupomo Timo Soini on väärä mies ulkoministerin vaativaan postiin. Liian kokematon, ajattelematon ja kokonaisvaltaista turvallisuusympäristöä ymmärtämätön populisti, joka kärkkyy ehkä kohta päättyvän poliittisen uransa jälkeen pakopaikkaa EU' sta tai Natosta *.

 

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan HS – kirjoitukseen - Hyvä ja herättävä jytkypopulisti, mutta huono ajassa olija hienovivahteiseen diplomatian pelaamiseen haastavalla idän ja lännen vedenjakajalla. Itämeren turvallisuuspolitiikkaan vaikuttaa eniten kasvanut vastakkainasettelu, joka on tarkoitushakuisesti rakennettu Ukraina vetoisesti.

Mitään todellista kytkentää tuonne Mustanmeren suuntaan ei ole - Itämeri on aivan eri meri. Soini pelaa nyt epäisänmaallista peliä ulkopuoliselta tarkastelualustalta ja ehkä vain nuoleskelee itselleen päättyvän kotimaan politiikan jälkeisiä toivetyönantajia. Muistamme miten aikanaan Tanskan pääministerinäkin toiminut Anders Fogh Rasmussen lipaisi itselleen Naton pääsihteerin seremoniaviran.

|*Järki vie yrittämään EU - Brysseliin tai Natoon, virkamieheksi ja tunne viestittää, että politiikan teko Suomessa on illassaan. Tai! ~ http://yle.fi/uutiset/soini_jatkostaan_ps-johdossa_jarki_ja_tunne_taistelevat/9368643 -

Timo Soini on oikeassa – terrorismi lähenee myös meitä – lintukotoamme

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227801-milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun-edesautoimmeko-sita - ]

Allekirjoittaneen kommentti alla olevaan HS – kirjoitukseen - Niin, suomalaiset sotilaat ovat jo Afganistanissa sodan osapuolina. Olemme myös Irakissa taistelujen läheisyydessä antamassa taistelukoulutusta kurdeille – isisläisiä ** vastaan, unohtamatta Afrikan Malia. Jos isku tulee Suomen maaperälle, kuka/ ketkä kantavat vastuun? ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005013749.html

...

|** Nyt emme ota kantaa ISIS – järjestön verisiin ja raakoihin tapoihin osoittaa olemassaoloaan – nuo tiedetään jo liiankin hyvin.

Soinin tulisi tarkoin ymmärtää, oivaltaa ja olla iholla, mitä tapahtuu idän ja lännen vedenjakajalla sekä erityisesti tiedostaa mitä merkitsee oleminen täällä - Suomena!

Allekirjoittaneen kommentti alla olevaan Yle – kirjoitukseen - Pyydetään alkuperäinen teksti - venäjäksi ja katsotaan yhtäläistyykö tähän. Venäjän presidentti Vladimir Putinin uutisoidaan kertoneen näin ~ http://yle.fi/uutiset/putin_venajan_pitaa_kehittaa_ohjuspuolustusjarjestelmat_lapaisevia_ydinaseita/9368630 - Sama aihe, mutta HS.

Vain muutamia tunteja yllä olevasta uutisoinnista ja Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump nokittaa Vladimiria … ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005018366.html - Nyt tämän nokituksen jälkeen Timo Soini voi miettiä tarkoin ja huolellisesti vanhaa kiinalaista sanontaa: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”.

Kansalaiset esittävät valtiojohdollemme,

 … presidentillemme ja Timo Soinille laajaa ymmärrystä, ettei täällä meillä – kiinni ollessamme maailman toisessa ydinasesuurvallassa, kannata olla vastakkainasettelun rakentaja. Mieluumminkin muurin murtaja ja välittäjä, joka rakentaa yhteyksiä ja pitää oman valtionsa sellaisena, ettei se edes löyhillä sopimuksillaan uhkaa yhtäkään vierusvaltiota. Kun toimimme näin, ei meidän valtio ja yhteiskunta kiinnosta edes suurvaltoja.

Tosiasiassa suurvallat tarvitsevat Suomen kaltaista – huomenna täysin sotilaallisesti sitoutumatonta valtiota välittäjäksi, kun isot pojat mittelevät hauiksiaan. Ja jos paita sattuu repeämään, niin paikkaajaksi tarvitaan Pohjolan Sveitsiä.

 

[!]EKSTRA Ja sitten aivan toinen asia, johon valtiojohtomme voisi oikeasti kiinnittää huomiota, tai kaksikin asiaa:

1)      Varhaiskasvatus [LINK] ja

2)      Nuorisomme syrjäytyminen [LINK] –

 … näissä kahdessa asiassa on paljon työtä. Ei tuhlata aikaa sellaiseen, johon kansakuntamme on sanonut yli 10 vuotta vakaan käsityksensä – siis ei Natoa, ei manipuloiden, ei salaa vipuamalla, eikä vastakkain asetellen idän suuntaan - vaan sellaisia asioita, jotka koskettavat meitä kansana suoraan ja juuri huomista elämäämme. Luodaan edellytyksiä lapsillemme pärjätä elämässään, sillä hehän lopulta eläkkeemme maksavat.

 

Rauhallista Joulua kaikille - yhtäläisesti!

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 108397

DOC ulkoministerimme Timo Soini syyttää suoraan Venäjää_22122016 – Microsoft Word Starter

PVM 22122016

 

 

|525|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (117 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2016]

(Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini (ps.) ilmoitti, ettei Suomi ole kiinnostunut käymään keskusteluja Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta – kahden keskisesti *)

[ … 'kansalainen Erkki' on lujasti sanonut yhtenä suuresta enemmistöstämme, ettemme liity Natoon eli läntiseen sotilasliittoon; se on varmin tae siitä, että kansakuntamme tahtoo katsoa niin itään kuin länteen, ollen tarvittaessa sovittelija vääjäämättä eteen tulevissa lännen ja idän välienselvittelyssä …

… 'kansalainen Liisa' ihmettelee suuresti mikä antaa Soinille valtuudet rikkoa kansakuntamme sotilaallisen liittoutumattomuuspolitiikan huolella varjellun statuksen – Liisa ihmettelee suuresti miksi Soini haluaa estää keskustelut Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta. Soini puhuu yhdestä rintamasta, onko Soini näin valinnut osapuolen – väijyykö 'eljas erkkomainen' Talvisodan aatto? … ]

* ~ http://yle.fi/uutiset/soini_ja_wallstrom_venajan_e... -

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vaalinut herkällä kädellä, kumartelematta ja pyllistelemättä mihinkään suuntaan, liennytyslinjaansa – harjoittaen samalla kaukoviisasta kahdenvälistä politiikka myös itään – suurimpaan naapuriimme, ydinasesuurvalta Venäjään. Niinistö on oivaltanut kahdenvälisyyden sopivan erinomaisesti valtiomme rooliksi, itseasiassa EU-Brysselin tieten ja hyväksyen.

Presidenttimme myötä olemme sveitsittymisen tiellä

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/nyt-syntyi-t... -

.

Ilkka Luoma

Näin on kuitenkin käymässä ---

... Kaikkien valtioiden sotakoneet lentävät aika-ajoin ilman transponderien päällä oloa. Media antaa sellaisen kuvan, että ongelmaa luo vain venäläiskoneet.

~ http://yle.fi/uutiset/suomi_isannoi_maaliskuussa_k... -

.

Pekka Iiskonmaki

''Ulkoministerimme Timo Soini syyttää suoraan Venäjää!''

Mistä ja miksi? Ei niin saa tehdä. Pelottaa................

Ilkka Luoma

Kova väite, mutta media otsikoi seuraavasti: ”Itämeren turvallisuusilmaston jännitteisyys on Venäjän aiheuttamaa”

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005016291.html -

Linkin alta.

Pekka Iiskonmaki
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Vain toisen osapuolen esille nostoa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

[ copy - paste] "... Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen (kesk) mukaan Suomen puolustusyhteistyö eri tahojen kanssa täydentää toinen toistaan .. "

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612212200044050... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Ja sitten vielä tämäkin ;)

..
Tämä oli persujohtaja Timo Soinilta jo toinen raskas virhe * – ensimmäinen tuli hänen kokemattomuuttaan ETYK-kokouskutsuissa vuonna 2015, joissa painoarvoiset venäläiset jätettiin pois, kokous oli tuolloin Helsingissä ja Suomi isäntänä. Onko meillä varaa Timo Soinin kaltaisiin ulkopolitiikan amatööreihin?

* [2015] … kadunmies ihmetteli kokemattoman ulkoministerimme, perussuomalaistenTimo Soinin uusavuttomuutta olla ladun avaaja, olihan meille tarjolla uskomaton mahdollisuus jatkaa Urho Kekkosen työtä – siis päivittää eurooppalaista liennytystä – ETYJ 40 vuotisjuhlan kunniaksi – vieläpä Helsingissä … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

No Putin kerkesi nyt ensiksi koventamaan suhtautumistaan viholliseen. Ei vaan osannut sitä suoraan nimeltä mainita, mutta käski upseerien koventaa otteita, kehittää lisää puolustusreservejä, lisätä ydinaseita, uudistaa koko armeija perkele. Ja niiden ohjusten pitää olla niin tehokkaita, että yksikään torjuntaohjelma maailmassa ei niide lentoa estä.

Meillä lapsenlapsetkin kyselevät, että alkaako Putin sodan. Eihän se Putin nyt mitään uhkaa kasvata. Eihän. Ihan kiltin näköinen setä, mutta silmät vaan kummasti kiiluu.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #6

Hyvä kommentti Ilkka Varsio!
Kun Putin mahtailee aseistuksen lisäämisellä, aikooko varustella maansa toiseen kertaan konkurssiin?, joka on paljolti tarkoitettu sisäpolitiikan käyttöön, niin turha on täällä meillä alkaa hyppiä seinille.

Venäjän johdolla on oikeus armeijansa järjestelyihin ja kehitykseen niin kuin haluavat, mutta samoin on oltava meilläkin. Venäjän asekehitys ja sotilaalliset muutokset on otettava huomioon. Ja se TÄRKEIN, avun saanti varmistettava, jo edeltäkäsin.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #11

Neuvostoliitto oli paljon, paljon mahtavampi sotilasvoima kuin Venäjä.

Esim. balttialaiset upseerit/aliupseerit olivat kaikkein parhaimpia. Ukrainalaisia pidettiin hyvinä jne.

Kuitenkin Afganistanissa tuli niin paljon pattiin, että koko järjestelmä sortui.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #41

Afganistanin diplomadia maksoi Neuvostoliitolle monessa suhteessa todella paljon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

Varsinkin sen jälkeen kun USA CIA' n kautta aseisti, rahoitti ja "stingeröi" Afganistanin laillisen hallinnon vastaisia kapinallisterroristejä - mujahideen taistelijoita, joista myöhemmin tuli Taleban, joka on nyt vuoden 2001 jälkeen ollutkin USA' n operoimien taisteluiden hyökkäyskohde - niin se mieli muuttuu ja takki kääntyy ;)

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #125

#125
Koko Neuvostoliiton elämän. R.I.P

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Kaima, vastaatko seuraaviin kysymyksiin:

-Mikä on maailman sotinein valtio viimeisen 100 vuoden aikana?
-Mikä valtio käyttää eniten rahaa taistelukyvyn ylläpitoon ja sen käyttöön?
-Mikä on maailman suurin aseiden viejä ja asekauppias?

Aloitetaanko näillä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #13

Ilkka Luoma

Sinullakin näyttää olevan skitsofreeninen ajatus siihen mitä historiassa on tapahtunut. Käsityksesi siitä mitä nyt on tapahtumassa on täysin hämärän peitossa.

Täällä sinun lausuinnoistasi saa käsitykse, että nykytilanteessa Yhdysvallat ovat hyökkäämäässä Venäjälle. Eurooppa ei kaiketi sitä ole tekemessä edes Suomen avustuksella.

Putin on ottanut selvän kannan, että Venäjää uhataan. Kuka helvetti sen kurjalan haluaa taakakseen. Öljyä ja kivihiiltä löytyy maailmasta 70 % enemmän kuin Siperian raiskatuilta tundra alueilta.

Täytyy olla aikoimoinen jonglööri, että euroopan maista saa Venäjälle hyökkäävän vihoolisen. Euroopan maat ovat enemmänkin tyytyväisiä siitä, että ryssä pysyisi omien rajojensa takana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Historinansaatossa Venäjä on vanhanavaltiona käynyt eniten sotia maailmassa, Venä oli myös johtava osa Neuvostoliitossa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Ilman ainoatakaan todistetta tuon lausuit?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Katsoitko kommentin nro 58 - laitatko sen rinnalle venäläisten sodat?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #6

Hörähdin eilen hörönauruun katsoessani elokuvaa Punaisen lokakuun metsästys: Jo alkuminuuteilla sukellusveneen kapteenia näyttelevä Sean Connery väänti poliittisen upseerin, nimeltään Putin, niskat nurin. Syyksi laivan lääkärille esitettiin liukastuminen lattialla olevaan teeläikkään. En huomannut, oliko kääntäjän practical joke vai yodella Putin niminen upseeri? Eikös se oööut Turussa suunnilleen tuohon aokaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Suomessakin vaikuttaa nin sanottu West trolling, joka luotiin kehitetyn East trollingin vierelle - kilpailijaksi. Tällä ilmiöllä on suuri merkitys tulevaan mediakenttään, joka on kansanvaltaistumassa ja hakee jo linjojaan!

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #6

#6
Nii, ja oha Putin Karjalan poikii.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Kiinostaisiko Karjalan palautus? ;)

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #30

#30
Johan sitä kerran tarjottiin takaisin, mutta ei kelvannut ylpeälle henkilölle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Ei me sitä perinteellisesti ajateltuna takaisin saa, mutta jollain aivan uudella tavalla, mutta millä?! ;)

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #33

#33
Ilkka ei tunne Suomen tohelointia ja minä en viitsi provosoida Suomen päättäjiä.

JK Paasikivi totesi minun puolestani, että suomalaiset ovat harvinaisen tyhmä kansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Pekka, haukutko itseäsi?

JK Paasikivi totesi myös:

Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta! (osapuilleen näin)

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #36

#36
Minun suomalaisuuteni ei ole kirkossa kuulutettu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Älä välitä, olemme niin idästä kuin lännestä - olemme vedenjakajalla - kts:

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - Suomalaisuuden juurien etsijät

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Entä toisin päin?

" ... Ämarin ilmasotaharjoitus on poikkeuksellinen

Harjoituksen on kutsunut koolle USA, natojohtaja, joka antaa ydinasesuojan sen eurooppalaisille jäsenkumppaneille. USA presidentti Barack Obama vannoi julkisesti huolehtivansa muun muassa Viron 4], ettei tarkoitushakuisesti luotu Venäjän uhka kohtaa virolaisia.

Tämäkin virolaisittainkin 5] luotu Venäjän uhkakuvitelma liittyy lopulta Ukrainaan 6] ja lännen reaganismiin 7], jolla koetaan nakertaa Venäjän asukaslukuun nähden liian suurta raaka-aine- ja energiamääräävyyttä.

Lausuessaan Venäjän, Obama asetti samalla sotaharjoituksen vastapuolen –
[ … extra “kuinka Venäjä asennoituu USA:n sotilaalliseen oravanpyörään ...

~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=5630596 linkin alta 214 lukijakommenttia.

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #131

Eiköhän virolaisilla ole riittävästi kokemusta Venäjästä, sillä virossa on venäläisiäkin huomattava osa, toivottavasti uuden hallituksenmyötä heidänkin asemansa paranee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #140
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soinikin on joskus oikeassa. Ei välttämättä aina vaikka populistipisteitä keräilee usein (jo gradukin oli populismista ja tällä hetkellä jo eläkeiässä seikkailee). Mutta nyt ei keräile populismipointteja ja on vain suureksi osaksi oikeassa. Vain Arhinmäki ja Li vastaan :( luulisi heidänkin tajuavan paremmin ettei myötäileminen diktatuurille tuo hyvää edes kannattajilleen.

Sitäkin sattuu että Soini on oikeassa kuten nyt ja ajattelee Suomen parasta. Hyvä Soinille. Varmasti on kivaa vaikuttajanakin ajaa suomalaisten parasta ilman turhia poliittisia kupruja... edes joskus.

Pikkurainen IPU jatkaa Venäjä-linjallaan eikä kai kukaan täysjärkinen muuta ajatellutkaan. Venäläisissä ei ole vikaa, mutta järjestään saavat järkyttävän huonot johtajat ( tiedän muutamat venäläiset, joten jotain osviittaa senkin suhteen on ). IPU kaivertaa järkeviltä venäläisiltäkin maata alta saati sitten suomalaisilta. Sääli sinällään kun "Itsenäisyyspuolue" on kaikkea muuta kuin mitä nimi tarkoittaa, sanotaan selityksiksi mitä vain. Noin vanhalla iällä kuin Ilkalla taitaa olla vain liian myöhäistä muuttaa suuntaa...... vinkiksi, AINA pitää vaihtaa suuntaa, kun huomaa olleensa väärässä. Ehkä tulevat sukupolvet tämän tajuavat. Joskus jotkut "wanhatkin" tajuavat saman.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Soinista on ministerivuosinaan paljastunut piirre, jota populisteilla ei tyypillisesti ole. Omatunto.

Ilkka Luoma

Miten määrittelisit tässä kohtaan omatunnon - ja nimenomaan Soinin osalta.

Ilkka Luoma

IPU ei liity tähän sitten millään.

Nyt on kysymys tasapuolisesta asioiden käsittelystä - niin idän kuin lännen osalta ja tässä piilee se koko asian ydin, kun me suomalaiset olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Meidän on osattava katsoa värittömien lasien läpi - ei natottajalasien ...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Kansalaiset esittävät valtiojohdollemme,"... Onko Ilkka Luomalla jokin valtakirja tähän asiaan? Itse irtisanoudun ko. esityksestä.

Ilkka Luoma

Jarmo, sinulla onkin täysi oikeus irtisanoutumiseesi - olet yksi meidän noin 5.5 miljoonasta.

Kansakuntamme on sanonut tiukan ja kestävän mielipiteensä ja oman ratkaisunsa - jo yli 10 vuoden ajan ja aina yli 50% voimalla - ei Natoon. Toisaalta noin puolet kansastamme kokee Venäjän jotenkin haastavana, jopa uhkana. Miksi?!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" Toisaalta noin puolet kansastamme kokee Venäjän jotenkin haastavana, jopa uhkana. Miksi?!"
**************************************************************************

Koska ilman Venäjän uhkaa meillä ei edes tarvitsisi olla armeijaa?

Vai luuletko että Suomen armeija on Ruotsin maihinnousua varten? Tai Saksan hyökkäystä varten? Tahi saamelaisten kapinaa varten?

Tiedät itsekin että Suomen armeija on olemassa vain Venäjän uhan vuoksi. Valitettavaa että Venäjä toimii uhkana ja IPU toimii Venäjän puolella ( osin hämärää on vain toimivatko tieten tahtoen vai vain tyhmyyttään hyväuskoisina hölmöinä ).

Toivottavasti joskus hamassa tulevaisuudessa asiat muuttuvat paremmiksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Yli 70 vuotta rauhan aikaa - toiseksi pisin ajanjakso historiassamme.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #85

"Yli 70 vuotta rauhan aikaa - toiseksi pisin ajanjakso historiassamme."

Edelleenkin pidämme armeijaamme yllä ainoastaan Venäjän uhan vuoksi kuten hyvin tiedät. Tiedät hyvin nämä asiat itsekin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Suomen armeijalla on vain yksi tehtävä - luoda riittävä uhka, ettei tänne kannata tulla miltään ilmansuunnalta, sen vuoksi, että väkisin tulijan menetykset olisivat liian kirpeitä, vaikka vihollinen tavoitteensa saavuttaisikin.

Nyt haikaillaan turvatakuita USA' lta, siltä toiselta ydinasesuurvallalta ja nyt voit arvata mitä se toinen ajattelee tästä - esimerkiksi Nato - isäntämaa pöytäkirjasta, kun se luo mahdollisuuden USA/ Nato joukkojen tukeutumisen esimerkiksi Lapin lentokenttiin - matkalla tuhoamaan Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtia - näin tuo meidän armeijan perusperiaate ei ole enää voimassa, vaan me joutuisimme suurvavaltojen taisteluiden keskipisteeseen - Putin sanoi aika osuvasti: USA mielellään sodituttaa suomalaiset viimeiseen mieheen!

Tässä tuo kuuluisa Nato - Isäntämaa pöytäkirja - kokonaisuudessaan - suomeksi ja englanniksi ---

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - linkin alta.

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Rami---

" ... [ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet
[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12. .. "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -

.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #87

Kansalainen sitä ja tätä..... toivottavasti tuosta saat maksua :) Kansalainen Börje ja Eerik sekä Seppo ja Teppo sanovat että voit lopettaa nuo satuilut jo. Tämä ei siis tule minulta, vaan Seppo, Teppo, Börje, Eerik ja monet kaverinsa totesivat tilanteen tutustuttuaan teksteihisi.

Kuten todettua jo moneen otteeseen, Suomella ei tarvitsisi edes olla armeijaa ilman Venäjän uhkaa.

Putin (joka muuten pitää Neuvostoliiton kaatumista tragediana ja haluaa korjata moisen.. ja Dugin sekä kumppanit siellä vihjailevat myös) hyökkäilee liittoutumattomien naapurimaiden kimppuun valloittaen alueita ja saaden sisäpolitiikan kuntoon ( normaali konsti jo roomalaisten ajoilta.. mikäli sisäpolitiikka ei toimi.. tee valloituksia..Putin on niitä käyttänyt nerokkaasti ja tekee sen jatkossakin). Liittoutumattomat maat ovat Putinin kohteina olleet eikä ole mitään epäilyksiä etteivätkö olisi jatkossakin.

Putin oppi jo Tsetsenian sodista lähtien miten kansansuosiota saa ja miten sodilla saa sisäpolitiikassa suosiota.. Pääsi valtaan todennäköisesti false flag operaatioilla tappaen omia kansalaisiaan mm. kerrostalopommituksissa (laitetaan nyt neutraali linkki eikä selvempiä: https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_apartment_bo... ) päästäkseen kohoamaan ylemmäksi ... tuota kautta aina presidentiksi saakka Jeltsinin jälkeen. Pysyäkseen vallassa perustuslain vastaisesti kiersi valtarajoitteet laittamalla nukke-Medjedevin pressaksi vähäksi aikaa (itse pääministeriksi, vaikka käytännössä vallassa) ja palaten taas takaisin diktaattorik/..siis presidentiksi..... Samalla oli jo media keskitetty keskusjohdon kontrolliin vuosien aikana (jo 2000-luvun alusta lähtien ja aikoja sitten saatu operaatio loppuun eli riippumaton media oli tuhottu).. Nicely done ja tuota kannatat ilman häpyä. Ei yllätä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

En lähde tuohon ensimmäisen kappaleesi turhaan jargoaniaan - voin vain todeta, että blogillani on 100.000 lukuavausta, suosituimmalla topicillani oli lukijalaskurin sulkeutuessa yli miljoona lukuavausta, ja yli 20.000 kommenttia.

Tänne ei kirjoitella houkutellakseen mukamas hymistelijöitä - vaan tuomaan esille näkökulmia joskus kapeaan keskusteluun.

...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #99

Vaikka poistit viestini... tilanne on sama. Vaikka bloggaisit minut tilanne on sama.

IPU on nollassa eikä olisi mikäli sinua edes seuraisi noin moni. Ehkä seuraavat ja vain nauravat katketakseen?

Mikäli aidosti seuraisivat, niin IPUlla olisi edustajiakin. Tiedät ihan hyvin. Kansalainen Teuvo ja Pertti sanoivat muuten samaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Tämän jätän lukijoille, jotka voivat siitä vetää omia johtopäätöksiä - olettaisin sinunkin keskittyvän topicciin, ehkä aihe on vaikea ja muut kommentit liian ylivoimaisia ajatuskoneistollesi, ettei synny muuta kuin tuota juuri yllä olevaa - taholtasi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #99

Paljon on kuitenkin kehumasi täky vetänyt lukijoita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

TIEDE palstan yksi topic - yli kymmenen vuotta aktiivina, ... kolme vuotta sitten, kun lukuavauslaskuri poistettiin oli lukema noin 1,2 miljoonaa. Ehkä yksi suurimpia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Aivan uteliaisuuttani kysyn, että luetko yleensä muiden kirjoittamat kommentit ja luitko topicin - kokonaan?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ulkoministeri Soinin syytös osuu täysin kohdalleen!
Ihmettelen missä pensaassa ovat päätään pitäneet ne suomalaiset, jotka eivät ole tätä asiaa huomanneet?! Vai onko ymärryksessä puutteita?

Alkaa näköjään taas esiintyä Kekkosen ajan yleisiä syitä itänaapurin teoista vaikenemiseksi.
Seuraavaksi esitetään luultavasti Venäjän arvostelun kriminalisoimista kuten 70-luvulla Neuvostoliiton.

Kaikkea ei tarvitse hölistä, mutta tosiasiat tosiasioina! Ellei naapuriystävyys kestä perusteltua, tosiasioihin pohjaavaa kritiikkiä, niin sitten ei kestä. Kyllä istuu jonkinlainen suomettuminen eräissä vielä sitkeässä!

Ilkka Luoma

Kerrotko nyt lukijoillemme ne perusteet, joilla koet Venäjän olleen meille täällä Itämeren rannalla uhka, tai jokin teko, millä meitä on kiristetty, uhattu tai muutoin uhkaavasti toimittu - siis idästä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Niitä on paljon! Vasta muutama kuukausi sitten Suhoit kävi parikin kertaa kääntymässä Suomessa. Maalla on melkein puolet maapallon pinta-alasta, mutta koneet eivät sovi lentelemään omien rajojen sisällä!
Huonot on navigaattorit toverilla jos tekevät sen vahingossa!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Markku, nyt aivan aikuisten oikeasti - oliko tuossa Sinun seloste Venäjän uhasta?

Tiesitkö, että esimerkiksi Ruotsissa suurin ilmatilaloukkauksien aikaansaaja on Yhdysvallat.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #25

Yhdysvallat ja muut läntiset valtiot eivät ole minkäänlainen uhka Ruotsille tai Suomelle lentelevät niiden koneet miten hyvänsä.
Kun Suomessa alkaa näkyä punatähtikoneita enemmän, niin silloin on syytä huolestua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Kommenttisi on tyypillinen seloste - ilman mitään perusteluja, voisimmeko saada hiukan "lihaa luun ympärille" - aihe on tärkeä, ja lukijat varmaan haluavat kuulla perusteluja :)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #63

Mitä ihmeen perusteluja vaadit kun totean selvästi, että länsikoneet eivät ole uhka Suomelle, ja itänaapurin koneet ovat, jos niitä rajan yli alkaa enemmän lennellä. (Ja vaikka eivät juuri nyt hävittäjät ole Suomeen hyökkäämässä, niin uhkana ovat, ja näillä näkymin sellaisena pysyvätkin.)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Juuri totesin, että kun pitää päätä pensaassa, niin mitään ei ympärillään näe!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Varsinkin jos itään katsova silmä on muurautunut umpeen, näkee vain sitä mitä haluaa, eikä muuta ---

Laajennan perspektiiviä:

"(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)

Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9353383 -

Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

… josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa, ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... - alta.

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #60

Jeesushan sanoi, "Autuaita ovat ne jotka eivät näe, mutta uskovat, kun taas kommunistit ja Luoma sanovat autuaita olevan niiden jotka näkevät, mutta siltikin uskovat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Viisaita ovat he, jotka näkevät, ymmärtävät ja osaavat toimia näkemänsä pohjalta - huomaten, että maailma jatkuu Suomen rajoilta kaikkiin ilmansuuntiin ;)

Vieläkin viisaampia ovat he, jotka pitävät ystävät lähellä ja viholliset kaukana -vanha kiinalainen sanonta 1200 eaa. Shandongin maakunnasta.

Ilkka Luoma

Venäjän presidentti Vladimir Putin rakensi huolella mahdollisuuden,
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219725-... -

… johon viisaasti Sauli Niinistö tarttui. EU hyväksyy Niinistön toimet, sillä se voi olla niitä ainoita keinoja lieventää kuumentuneita valtiotuntoja, niin Euroopassa (Ukraina) kuin Lähi-idässä (Syyria, Irak, Libya ja vähän kauempana Afganistan).

Niinistön työtä ei saa nyt romuttaa, ja siihen ei voi ryhtyä niin painoarvoton poliitikko kuin nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini. Soini on nyt ylittänyt kansakunnan liittoutumattomuuskipukynnyksen ilmaisemalla ryhmittymisen läntiseen leiriin – se on ajattelemattomuudessaan vaarallista koko kansallamme.

Tämä oli persujohtaja Timo Soinilta jo toinen raskas virhe * – ensimmäinen tuli hänen kokemattomuuttaan ETYK-kokouskutsuissa vuonna 2015, joissa painoarvoiset venäläiset jätettiin pois, kokous oli tuolloin Helsingissä ja Suomi isäntänä. Onko meillä varaa Timo Soinin kaltaisiin ulkopolitiikan amatööreihin?

* [2015] … kadunmies ihmetteli kokemattoman ulkoministerimme, perussuomalaistenTimo Soinin uusavuttomuutta olla ladun avaaja, olihan meille tarjolla uskomaton mahdollisuus jatkaa Urho Kekkosen työtä – siis päivittää eurooppalaista liennytystä – ETYJ 40 vuotisjuhlan kunniaksi – vieläpä Helsingissä … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... -

Soini ei saata tätä hökäisyään nyt täysin ymmärtää –

....

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Ilkka Luoma,

tiedätte aivan ilmiömäisen hyvin oikean ja väärän eron: "Tämä oli persujohtaja Timo Soinilta jo toinen raskas virhe". Teidän pitäisi ehdottomasti hakeutua Suomen ulkopolitiikan johtoon ja pian. Ilmeisesti olette myös lahjakas psykologi tai peräti psykiatri, koska osaatte tutkimatta arvioida, että "Soini ei saata tätä hökäisyään nyt täysin ymmärtää-"

Voisitteko etsiä suomenkielen asiantuntijan kertomaan, mitä tarkoitatte virkkeellä "Soini on ylittänyt kansakunnan liittoutumattomuuskipukynnyksen ilmaisemalla ryhmittymisen läntiseen leiriin - se on ajattelemattomuudessaan vaarallista koko kansallemme."

Tuosta ajatusten Tonavasta voi saada käsityksen, että Soini on varomattomuuttaan paljastanut Suomen liittoutuneen läntiseen leiriin. Luulisi teidän ilmeisen totisena toverina olevan iloinen, että Soini on paljastanut valtiosalaisuuden. On myös mahdollista, että sananmukaisesti tarkoitatte ryhmittymisen läntiseen leiriin olevan ajattelemattomuudessaan vaarallista koko kansalle. Yksinkertaisena ihmisenä ihmettelen, miten ryhmittyminen ajattelee tai on ajattelematta.

"Venäjän presidentti Vladimir Putin rakensi huolella mahdollisuuden, johon viisaasti Sauli Niinistö tarttui." Virkkeen mahdollisen ajatuksen voi tietenkin ymmärtää monin eri tavoin, mutta ensimmäisenä näen gaspadin Putinin ongella ja Suomen presidentin kalana, joka ymmärsi syötin ihanuuden.

Ilkka Luoma

Hyvä kommentti - asiallinen ja kriittinen, näitä kaivataan palstoille. Ei riekkumista ei räkättelyä, vaan pisteliästä kipunointia kohteliaisuudella - hyvä.

Aihe on tutkittu huolella, jokainen voi havaita yleistakin kääntymisen ja suuntauksen länteen - täältä idän ja lännen vedenjakajalta, jossa on jo yli 70 vuotta eletty rauhan aikaa - sen toisen ydiasesuurvallan vieressä - omalla taitavalla ulkopolitiikalla, jopa niin itsellisesti, että pystyimme jo Nliiton aikana sanomaan sotilasharjoitusehdotuksille idästä - Kiitos ei. Nyt ei kyky riittänyt tähän - vaan USAF kutsui itse itsensä kylään operoimaan taisteluharjoituslentoja suoraan itään. Tässä kohtaa Soini osoitti miehisyyttään ja osasi tunnustaa, että itse itsensä kutsuen saapuivat. :)

Lainaus kansalta:

"Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) syys-lokakuussa teettämä kysely kertoo, että kansalaiset vastustavat entistäkin päättäväisemmin maamme jäsenyyttä sotilasliitto NATOssa. Vastustus on lisääntynyt tasaisesti vuoden 2014 jälkeen ja NATO-jäsenyyden vastustajia on nyt yli 60 prosenttia kansasta.

Jäsenyyden kannatus on samaan aikaan laskenut reilusta 30 prosentista 25 prosenttiin.

NATOn vastustuksen lisääntyminen on merkittävää kun muistetaan, että porvarimedia aloitti 2014 massiivisen ja koko Suomea koskevan Venäjä-vastaisen pelottelukampanjan ja NATO-trollauksen. Kampanjan taustalla häärivät politiikkaan sotkeutuneet kenraalit ja virkamiehet, Sipilän hallituksen ministerit ja kaikkien eduskuntapuolueiden muodostama poliittinen eliitti" -lainaus toisaalta.

...
Jokainen joka ymmärtää suomenkieltä kokee Soinin paremmaksi vaikkapa sisäministeriksi ja oppositiojohtajaksi - muistamme "lakritsit, rehottavat finnit ja melonin kokoiset nenäherneet" - unohtamatta: Miten te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte! -huudahduksen. Lippalakeilla ei ulkopolitiikkaa hoideta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisiko mahdollista, että pari vuotta ulkoministerin postissa toimineella henkilöllä on enemmän tietoa asioista, joista ei julkisuudessa tiedetä, kuin satunnaisella harrastelijablogistilla?

Ilkka Luoma

Ulkoministerien postit ovat liki poikkeuksetta pitkiä - kts. Lavrov jne --- Kuten todettua Timolla on hyvä ns. lippalakki- ja banaanisupliikki, mutta sillä ei hoideta ulkopolitiikan herkkää toimialuetta. Meillä on kaksi ylivertaista ulkopolitiikan ammattilaista - Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ihanko tosissasi? Suomettumisen ikoneita ja nuoleskelijoita molemmat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Markku, muistathan meidän eläneen jo yli 70 vuotta rauhan aikaa, sen ollen jo historiamme toiseksi pisin rauhanjakso!

Muistamme myös hedelmällisen kauppasuhteen itään, jonka myötä myös kasvatimme 1960 -luvulta lähtien kansallisvarallisuuttamme ...

Olisi hyvä osata katsoa kaikkiin ilmansuuntiin samalla kiihkottomuudella, avoimuudella ja puolueettomuudella. Meidän suurin itsenäisyysajankohta oli 1975, kun pr. Kekkosen nuija kopsahti pöytään ETYK-kokouksen päättymisen merkiksi - tuolloin olimme saavuttaneet suvereenin aseman puolueettomana ja liittoutumattomana valtiona kansainyhteisöjen joukossa, niin idästä kuin lännestä katsottuna.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Lavrov pysyy hengissä vain olemalla Venäjän pääministeri. Hänellä ei ole vaihtoehtoja sillä tiedolla joka hänellä on Putinin vehkeilystä !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Kaima, tuotko hieman lisää "lihaa luun ympärille" - lukijoita kiinnostaa! :)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #44

Ilkka Luoma

Useimmat Venäjän ylimmässä hallinnossa toimineet avainhenkilöt ovat syrjäytymisensä jälkeen kuolleet yllättävään sydänhalvaukseen. Moni jatkaa virassaan välttyäkseen sydänhalvaukselta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Venäjän ylimmässä hallinnossa on yli 800 henkilöä - ja jo tilastokin tuo sinne sydänkohtauksia, kuten kaikkialla muuallakin maailmassa. Toisaalta yrittihän CIA murhata/ murhauttaa Castronkin useaan otteeseen - silti onnistumatta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #135

Lidvinenko ei kuollut sydänkohtaukseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Vahvistaa säännön tai sitten Palmet tai Kennedyt?

Ilkka Luoma

[01112015]

Otamme vastapainoksi puolustuspuheenvuoron Soinille ---

" ... Retoristit
[ … persuissa ahdistaa ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1446186556864 - ] E]

Soini oli oppositiossa ikuisuuden. Ei muutamalla kansanedustajalle nousta valtaan eli hallitukseen. On vain retoriikan sanasepitelmät, niillä piti hankkia kannatusta. Ensimmäisenä siihen syttyivät äijä-energistit, yli 50-vuotiaat miehet, jotka ihailivat Tony Halmeen voimaa ja suorapuheisuutta suomalaisuudesta. Oli syntynyt vihdoin vastavoima poliittisille broilereille, joiden hauis ei komiteamietintöä painavampaa ollut kantanut.

Iskulausekulttuuri

Iskulauseiksi otettiin banaanit, kaislikkohauet, nenäherneen kokoiset melonit, kiristyvät kypärän remmit ja paljon muuta, joita tehtaili joku sanaseppo – varmaan naureskellen itsekseen. Mutta nuo verbaaliherneet purivat ja upposivat ja kannatus nousi. Tuli jytky ja kansa oli lähtenyt liikkeelle.

Kansa oli saanut uunoturhapuropuolueen – ilmaisu positiivisella huumorilla, sillä Soinin retoriikalla.
Soinia arvostettiin suuresti sitkeydestä ja uskosta Vermon kautta englantilaisten jalkapalloon. Kansanmies oli hurmannut aitosuomalaisena EU- ja eurovastustajana, joka ei oikein Natoakaan sietänyt. Tuli luvattua sitä ja tätä. Katolilaisuus antaa lähes kaiken anteeksi – Timo tietänee tämän hyvin.

Jytky jytkytteli hallitukseen
[ … nyt pitää olla tarkkana, ettei jytkytellä oppositioon! ~ .. "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/soinismin-pu... - alta.

Ilkka Luoma

Monet ottivat yhteyttä suoraan ja pyysivät, että tämä topic pitäisi lähettää myös Timo Soinille - avoimuuden ja rehellisyyden nimissä. Vastaus oli helppo - on jo lähetetty, sillä jos kirjoittaa suoraan henkilöstä, on tällä oikeus saada sama teksti myös itselleen vähintäänkin vastineen tekoa varten.

PS.
Timo Soini vastailee kansalaisten sähköposteihin ja siitä kiitos hänelle, eli siis ei vain huonoa, myös hyvääkin :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Monet ottivat ja näin yleisesti kerrotaan", ovat hyviä argumenttejä piiloutua.

Ilkka Luoma

En ole koskaan paljastanut yv. postien sisältöä - nytkin poikkeuksellisesti sen, että Soini vastailee varmuudella kansalaisposteihin - tämän tiedän 100 varmasti ;)

Ilkka Luoma

Muualta saksittua:

[copy - paste] Volaselta ---

" ... On mahdotonta sanoa, oliko Soinin lausunto osa ulkopoliittisen johdon sopimaa kahdella tuolilla istumista vai ulkoministerin oma soolo. Siihen sisältyy kuitenkin se riski, että Moskovassa todella tehdään Soinin nyt vielä kertaalleen Suomen omaksi korostaman tilannekuvan ja toiveen mukaisesti ”ratkaisu” - ja vielä yhdessä Yhdysvaltojen presidentti Trumpin kanssa. Siinä tapauksessa ulkoministeri Soinin lausunto oli Suomen sodanjälkeisen historian kalleimpia"

~ http://www.ristovolanen.fi/118302917/4368407/posti... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Johtava suomalainen analyytikko" ehdottaa sotilasliittoa Suomen ja Venäjän välille, kirjoittaa Venäjän hallituksen lehti Rossijskaja Gazeta.

https://rg.ru/2016/12/21/finliandii-predlozhili-za...

Ilkka Luoma

[copy - paste] SK

" ...
Suomen ulkopolitiikka on joutunut loukkuun, josta Paasikiven-Kekkosen linjan asiantuntijat varoittivat Suomen liittyessä Euroopan unioniin, toteaa strategian laitoksen emeritusprofessori Alpo Juntunen uudessa Kanava-lehdessä.

”Todella konkreettinen ratkaisu maamme turvallisuuteen olisi vahva puolustus ja liittoutuminen Venäjän kanssa”, Juntunen kirjoittaa. ”Liitto poistaisi venäläisten epäilykset Suomen puolustuksen uskottavuudesta.” ... "

~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdot... -

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kekkosenlinjasta ei tässäyhteydessä kannattais paljonpuhua, sillä sehän oli alatiuudituva, kuten SMP:n puolueojelmakin Pekka Peitsen jälkeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146

Kekkonen oli ovela - olen itse kuullut käydessäni Kremlissä, että Kekkonen saattoi hyväksi käyttää joitain korkeita venäläisiä virkamiehiä - mutta fiksuin eli Gromyko oivalsi tämän ja antoi tapahtua!

Ilkka Luoma

Muualta saksittua ---

[copy - paste]

" ... Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) syys-lokakuussa teettämä kysely kertoo, että kansalaiset vastustavat entistäkin päättäväisemmin maamme jäsenyyttä sotilasliitto NATOssa. Vastustus on lisääntynyt tasaisesti vuoden 2014 jälkeen ja NATO-jäsenyyden vastustajia on nyt yli 60 prosenttia kansasta.

Jäsenyyden kannatus on samaan aikaan laskenut reilusta 30 prosentista 25 prosenttiin.

NATOn vastustuksen lisääntyminen on merkittävää kun muistetaan, että porvarimedia aloitti 2014 massiivisen ja koko Suomea koskevan Venäjä-vastaisen pelottelukampanjan ja NATO-trollauksen. Kampanjan taustalla häärivät politiikkaan sotkeutuneet kenraalit ja virkamiehet, Sipilän hallituksen ministerit ja kaikkien eduskuntapuolueiden muodostama poliittinen eliitti. ... "

~ http://www.ktpkom.fi/ajankohtaista/tyokansan-sanom... -

.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Venäläiset on hyökänneet Suomeen yli 30 kertaa 1000-luvulta lähtien. Siinä sitä uhkaa kerrakseen. Ja turha edes verrata jenkkien hyökkäyksiin... Laske vaikka.

Ilkka Luoma

Täältä käy hyvin ilmi, että Ruotsin vallan aikana ruotsalaisetkin olivat hyvin sotaisia ja hyökkäsivät usein itään - Novgorodin ja Venäjän kimppuun ---

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sod... -

...
Myös täältä nähdään sotaisuutta suuntaan ja toiseen

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_hist... -

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olisikohan syytä vähentää Ruotsin hyökkäykset Suomenkautta ja suomalaisia uhraten Venäjälle ?

Ilkka Luoma

Olimme usein Ruotsin kuninkaille tykin ruokaa ja pistimien eteen marssijoita.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kun seuraa Ilkan ajatuksenjuoksua ei voi kun todeta että hataralla pohjalla on IPU puolueen itsenäisyyden tavoittelu. EU;n orjuudesta toiseen orjuuteen näyttää suunta ja tavoite olevan.

Ilkka Luoma

Perusteletko hiukan väitettäsi - muutoin se on kuin tyhjää ilmaa :)

...
Itsenäisyysvisio

"[ … ”Itsenäisyys otetaan, harvemmin sitä tarjotaan – itsenäisyys säilytetään työllä, harvoin se säilyy toimettomalle. Itsenäisyys menetetään tahdottomana, ilman ideaa olla eheä kansakunta – väkevän vahvalla kansalaistahdolla se myös palautetaan” … ]

Itsenäisyytensä menettänyt kansa joutuu kuuntelemaan sellaisiakin, joita se ei haluaisi

Tänään Suomen ollessa 20. vuotta Euroopan unionin 1] jäsenenä ja mukana Euroopan rahaliitossa eurossa 2], on kansakuntamme herännyt tavoittelemaan takaisin menetettyä ja osin kadotettua itsenäisyyttä. Valtiomuotomme oli määritetty perustuslaissa, jossa oli merkinnät myös omasta rahasta – markasta.

Nyt emme ole itsenäisiä sanan perimmäisessä merkityksessä;

meillä ei ole omaa itsemme säätelemää rahaa, meille ei ole omaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Lisäksi meiltä puuttuvat itsellinen idänpolitiikka 3] sekä erityisesti meillä ei ole enää täyttä lakien säätämistä – me joudumme sovittamaan oman lainsäädännön Euroopan unionin direktiivien määräyksiin.

Oikeusturvamme viimeinen lukko ja mahdollisuus on viritetty myös eurooppalaiselle tasolle. Lopullisissa oikeusratkaisuissa olemme oikeustieteellisessä konsensuksessa.

Olemme noin yhden prosentin osa kansojen sulatusuunia –

… pääkaupunkinamme Belgian Bryssel, jonne saamme aika-ajoin 13 edustajaa kaikkiaan 751 joukkoon. Sinne on meidän kadonnut itsenäisyys paljolti hautautunut. Olemme pohjois-itäinen EU-kulmaperiferia – kuin kunta jossain kaukana Pohjois- tai Itä-Suomessa. .. "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisyyde... - alta.

Olen täällä yksityishenklönä - en IPU'n, vaikka kannatankin sen ajatuksia, ohjelmaa ja tavoitteita.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Olet Sinä Ilkka Luoma merkilinen itsenäisyyspuoluelainen!?

Valtiot, jotka eivät ole olleet meiltä kertaakaan itsenäisyyttämme viemässä, eivät edes uhkaamassa sitä, ovat Sinulle pahoja mörköjä. Venäjän, joka on sodilla meitä körmyyttänyt useasti näet puolustettavana, etkä huomaa tämän päivän itänaapurissa sotilaallista uhkaa.

Kun neuvostojohto ei sodilla Suomea pystynyt valtaamaan, niin yritti vuosikymmenet kaikenlaisin muin keinoin hiljaa hivuttamalla maatamme sovjetisoida.

Jos IPU:lla on tällainen näkökanta kyseiseen asiaan, niin älkää hyvät ystävät "viivaanne" heidän ehdokkaidensa kohdalle vaaleissa missään tapauksessa vetäkö!

Ilkka Luoma

Asia on aivan erilainen kuin esitit - historia kertoo miten me olemme sotineet, hävinneet ja voittaneet ---, nyt on kysymys asemoitumisestamme. Emme halua täältä idän ja lännen vedenjakajalta Naton/ USA' n taistelukentäksi - näin ollen tämän ymmärtäen kansakuntamme laaja enemmistö on opastanut johtajiamme vuodesta toiseen esimerkiksi ettemme liity Natoon. "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" - on hyvä vanha kiinalainen sanonta!

....Kansalaisviisautemme -

4] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161444-... -

Naton sijasta meidän tulee -

[25022014]
" ... Nyt Suomella on se paikka,

mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Neuvottelujohdattelijan asema Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville tai Saksalle, sujuvuuden nimissä. Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana.

Meihin luotetaan, kunhan valitsemme projektille pätevän vetäjän – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, riittääkö taito, oivallus ja johdattelukyky?

Sauli, ottaisitko tehtävän vastaan, jos sitä Moskovasta vihjaistaisiin?"

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovitt... -

.

Ilkka Luoma

Hiukan harhaileva, mutta muutoin erinomaisesti kehittyvä keskusteluketju - osa tyhjää ilmaa, osa terävää kritiikkiä ja osa siltä väliltä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka Luoman monologien väliin on vaikea saada mahtumaan mitään tekstiä :) Sen olen huomannut, että jos joku uskaltautuu arvostelemaan Venäjää, niin heti tulee Ilkalta pyyhkeitä. Oletko Ilkka itse koskaan löytänyt mitään arvosteltavaa Venäjän politiikasta sen jälkeen kun Putin nousi valtaan vuonna 2000?

Yhdysvallat ja Venäjä, kuten myöskin vanhat siirtomaavallat Britannia ja Ranska, ovat käyneet lukemattomia sotia. Minua suomalaisena kiinnostaa kuitenkin eniten naapurimaamme Venäjän sotiminen. Minusta se voi olla meille todellinen uhka, joku USA:n sotiminen toisella puolella maailmaa kiinnostaa minua enemmänkin vain yleisellä tasolla. Taitaa olla tällainen omaan napaan tuijottaminen aika inhimillistä... :)

Ilkka Luoma

Tähän "monologiaan" osallistuu aika monia - olisiko monimonologiaa ;)

Lopussaan kommenttisi on aivan oikeaa puhetta - olemmehan saaneet elää yli 70 vuotta rauhan aikaa taitavan ulkopolitiikan hoidon myötä ja siksi on vaarallista, että tuota perinnettä sotketään soinismin tyhjillä banaanien ja kaislikkohaukien heitoilla - siksi herääkin väkisin mieleen Soinin "rasmusseenit" - koettaen ehkä saada jokin korkea virka "nuoleskelulla" - kuten aikanaan Katainen operoi itselleen viran huipulta - ollen rintamakarkuri, kuten eräs Kokoomuksen ed. eduskuntavaaliehdokas Hgistä sanoi suoraan.

Menikö jokin tuossa ylläolevassa metsään?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Meni pahastikin metsään, mutta kun et sinäkään viitsinyt vastata kysymykseeni, niin en jaksa tästä ruveta väittelemään, olemmehan tehneet sen jo parikin kertaa aikaisemmin. Sensijaan toivotan sinulle ja kaikille Puheenvuoroon kirjoittaville hyvää joulua ja (toivottavasti) rauhallista uutta vuotta!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Arvosteltavaa Venäjältä löytyy paljon:

-Ympäristöongelmat suurimpana
-Raaka-aineiden tuhlaus
-jossain tilanteissa isovenäläisyys
-byrokratia, varsinkin silloin, jos ei osaa sitä hyödyntää!
-yliylpeys omasta historiasta
-kapupallisissa tilanteissa suurpiirteisyys

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #101

Hienoa, sinäkään et ole täysin yksisilmäinen. Täytyy minunkin arvostella paremmalla ajalla (nyt joulukiireet painavat päälle) Yhdysvaltoja. Siitäkin löytyy toki paljon arvosteltavaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä New York Timesin eilinen artikkeli Suomen ja Venäjän vaikeasta suhteesta:

http://www.nytimes.com/aponline/2016/12/22/world/e...

Ilkka Luoma

Jouni - Hyvä ingressi:

Ja se kysymys: "Onko meillä vaikea suhde Venäjään?"

Viite:

Kolminkertainen Häkämies.

Ilkka Luoma

Kaikille tiedoksi - poistan henkilöön käyvät rienaukset, varsinkin perusteettomat ja perustelemattomat riekkumiset. Katson niiden osoittavan sellaista mielenköyhyyttä, ettei niiden täällä olo kasvokuvin ja oikein nimin edistä kyseisen alatyylisen kommentoijan omaa imagoa, kunnioitusta ja arvostusta.

Sen sijaan itse aiheeseen, kommenttiin ja vastakommenttiin asiana liittyvät kirpeätkn kommentit hyväksytään - jopa tervetulleina.

Ilkka Luoma

Pysyäksemme tiukasti topicissa - kaivelin tekstejä --- populismista:

Luottamus |1
[ ~ http://yle.fi/uutiset/nakokulma_yllatetyn_presiden... - ]

Ulkoministeri Timo Soini esitti valikoivaa, yhden kannan solidaarisuutta ja joustavaa luottamuskäsitettä. Soini kehui että luottamus ei horju, eikä Venäjän suhteet enää huonone. Soini ehkä puhui ja lausui enemmälti ajattelematta. Soini vastaa ulkosuhteista länteen – erityisesti EU’ iin, viimeisen valtaoikeusjaon mukaisesti.

Presidenttimme johtaa ulkopolitiikka – yhdessä valtioneuvoston kanssa

Kuitenkin käytännössä presidentti Niinistö operoi suvereenisti idän suhteita, ja siksikin Sauli tuskaili luottamuksen edessä. Oikeusoppinut oli varmasti perehtynyt kauppasopimukseen noista BUK – ilmatorjuntajärjestelmistä. Vallitsevan käytännön mukaisesti ostaja sitoutuu pitämään salassa asejärjestelmiin liittyvät tekniset tiedot – tästä tehdään aina salassapitosopimus.

...
[26102015]
Nyt persut ovat tosiasioiden edessä!

Kansa, joka äänesti perussuomalaisille jytkyt ja jytkytykset oli suivaantunut berberien kääntyilyyn – takin napit pitää osoittaa rintamalle, ei selustaan. Oli ollut toivo uudesta, sellaisesta uudesta, jossa kansaa kuunnellaan, eikä Audien takanahkasatuloiden houkute ole liian suuri taipua perinteellisten puolueiden tahtoon. Nyt veivataan, vatkataan ja harjataan.

Selite romahtaneeseen mielipidetulokseen on työmiehen laarista ja säätiöityneen puoluetoimiston tornista mediaa syyttävä, ja siitä, että hallitusvastuu teettää kompromisseja. Näinhän se onkin, mutta miksi annetaan katteettomia vaalilupauksia?

Persut pääsivät valtaan äijä - energialla – ja hiljalleen lämpenevistä naisista

Nyt tosielämää nähneet miehet antoivat jyrisevän varoituksen, ja säikyt hauet kaislikoista kaikkosivat kallupeissa demareiden ja/tai nukkuvien riveihin – ehkä odottamaan niitä todellisia itsenäisyyden palauttajia 23], joiksi perussuomalaiset oli mielletty tiukkoine euro- *], EU- ja natokantoineen.

*] Tapahtuiko EMU-kytköksessä valtiopetos, kun käveltiin perustuslain yli? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... -

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... - alta.

Ilkka Luoma

Edelleen pysyäksemme topicissa - harhailusta huolimatta:

6] Timo Soinin gradu populismista ~ http://www.hs.fi/blogi/narrienlaiva/a1305948572999 -

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/link-jytkytt... -

...
[05092013]

Viihteellä faktaa ja asiavakavuudella vahinkoa kansakunnallemme? Eduskunnassa jälleen sanailtiin ”suuren rakennemuutoksen” iskiessä muun muassa välillisesti perheiden lasten kasvatukseen, kun samaan aikaan faktana Suomen hallitus jakaa resurssejamme ostovoimana tai ostovoimavaraumina EU-eurohenkisesti muun muassa Kreikalle – tai kreikkalaisten pankeille.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ryöpytti viihteellä eduskunnan puhepöntöstä ”lakritsia, lippalakkeja ja melonin kokoisia herneitä” ukkosjyrinällä hallituksen ja katais-urpilaissuuntaan – Kreikkaa on tunnetusti tuettu kansakuntamme selkänahasta – on uhka jopa miljardien lankeemuksesta. Tässä toki piilee myös pieni mahdollisuus *]

Pääministeri Jyrki Katainen Kokoomuksesta syytti ja osoitteli sormillaan Soinin suuntaan viihteellisyydestä 1] ja väärästä foorumista harjoittaa 'helppoheikkeilyä' – vakavasti ottaen Soini puhui täyttä asiaa, joka koski Kataista sydämeen, sillä Jyrki tiesi Timon asiasisällön viihteen sisältä todeksi ja faktaksi.

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - linkin alta 124 lukijakommenttia.

.

Ilkka Luoma

Ketjusta tuli aivan ok - joitain riekuntoja lukuun ottamatta, mutta niitä tulee aina ja muut saavat analysoida niiden vaikutteet - mutta itse topic:

Ensin oli Timo ja sitten halua olla populisti

Soini teki päättötyönsä opinahjosta nimenomaan populismista 6]. Populismi on asian selostusta ’rahvaan ymmärtämällä tavalla’ 7] ja ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media toisin väittäisi. Uutteraa työtä, uskoa omiin voimiin ja lupsakka esiintyminen – kansanmies omiensa parissa – sitä on Timo Soini, maisterisjätkä vailla vertaa.

Syntyi käsite ”soinismi”, johon olisi turvallista liittyä – olihan kyseessä arkikansalainen eli ”tavis”, joka ulkoilutti koiransakin itse. Puhuttiin totuuksia ’räksyttävästä oppositiokoirasta’ 8]. Timo oli kansalaisten iholla, eikä euroa 9] kuin ei koko EU’ ta 10] kannatettu. Natoakin vierastettiin 11], kuten homoja 12] ja maahanmuuttoon oltiin hyvin kriittisiä 13].

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/rampauttaako... -

...
Ekstra
9] Soinin remmit ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68485-p... -

..
Ekstra 2
Ulkoministeri Timo Soini (PS) eduskunnan edessä – hallituskateederilta

Osapuilleen näin sanoin: ”Yhdysvallat on erittäin tärkeä, sen kauppakin on kanssamme jo suurempaa kuin Venäjän”, totta. Mutta! Onko Soini perehtynyt kauppatilastoihin vaikka viimeiseltä 60 vuodelta – mikä on tuolloin summattuna se merkittävin kauppakumppanimme? Venäjän kauppapoliittinen merkitys kansakuntamme hyvinvoinnille on erityisen merkittävä ja USA tulee kaukana sen perässä.
Me tiedämme syyt miksi Venäjän kauppa on ollut alamaissa, miksi venäläinen turisti ei käy pyydyksiin eikä liiku |2. Nyt on näkyvillä jo ensimmäiset merkit venäläiskaupan ja - matkailun elpymisestä |3.

...
4] Persupopulisti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on... – juttu vuodelta 2006

Rauhallista Joulua - kaikille lukijoille ja kommentoijille!

.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuolla Luoman logiikalla, jos lukee kirjan "Taru Sormusten herrasta", päätyy siihen, että kaiken pahan juuri löytyy hobbiteista, jotka asuttavat Kontuaan (Shire).

Rauhantahtoisena sankarina on Mordorin valtias Sauron, vaikka hän - hiisi vieköön - historiallisen epäoikeudenmukaisuuden seurauksena tuhoutuu, kun itse pääperkele, Bilbo Reppuli, heittää yhden sormuksen tulivuoren uumeniin.

Sen pituinen se.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tavallaan Ilkan toteamus siitä, että Suomi on elänyt 70 vuotta rauhan aikaa taitavan ulkopolitiikan johdosta, pitää paikkansa. Kun aggressiivisen roiston vieressä joutuu asumaan, sitä taitoa todella vaaditaan.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että he olisivat väärässä, jotka pyrkivät suojautumaan sitä aggressiivista roistoa vastaan sellaisilla keinoilla, ettei henkiin jääminen enää olisi kiinni ainoastaan siitä "taitavasta ulkopolitiikasta".

USA on tervetullut Suomeen kaikilla lentokoneillaan ja vaikkapa panssareillaan, jos niikseen tulee. Meillä ei ole mitään pelättävää länsimaista demokratiaa kohtaan. Korkeintaan voisi tulla liikaa McDonaldseja, ei kuitenkaan ruumiita eikä karkoituksia Siperiaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha Kuikka

Eikös se Putin ole jonku mopojengin jäsen ? Suomessakin on todettu rikollisjärjestön jäseneksi. Onko nyt niin, että Putinin sudet pitävät Suomea wannabe ryhmänä, pienellä painostuksella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Uuden USA:n presidentin suhtautumisesta vallanjakosopimukseen Venäjän kanssa ei ole varmuutta.

Ilkka Luoma

Totta, on vain valistunut arvaus ja käytännön tietoon pohjautuva todennäköisyys, mutta valta voi juovuttaa!

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Putin totesi juuri torstaina, että ydinasejärjestelmää pitää vahvistaa ja niin, että se läpäisee kaikki ohjuspuolustusjärjestelmät. http://yle.fi/uutiset/3-9368630

Tässä se "rauhantahtoinen" Putin rakentaa Eurooppaa mieleisekseen.

Eikö menneistä mitään opita. Neuvostoliitto jo romahti kilpavarusteluun USA:n kanssa.

Trump muuten vastasi heti Putinille ja sanoi Yhdysvaltain jatkavan asejärjestelmiensä kehittämistä.

Lainaus Talouselämästä: "Yhdysvaltain presidentiksi nouseva Donald Trump julkisti eilen Twitterissä kommentin, jossa hän vaati Yhdysvaltain ydinaseiden arsenaalin vahvistamista.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan kommentti ei ollut suunnattu Venäjälle, vaikka Putin oli vain hetkeä aiemmin itse sanonut, että Venäjän pitää vahvistaa ydinasekapasiteettiaan."

Ilkka Luoma

Trump nokittaa ;)
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005018366.html -

Tähänkin palataan Joulun jälkeen ---

Ilkka Luoma

Päätin eilen Aaton aattona, että keskityn Joulun viettoon - niin teenkin ja kommentoin nyt tulleita tekstejä Joulun jälkeen - MUTTA!

...
1.
Sahaammeko oksaa, jolla istumme - venäjäpakotteiden pakottamana?
~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=6428208 - sisältää 274 lukijakommenttia.

2.
Ensi viikosta lukien olemme uhka ja viholliskandidaatti? [2014]
~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=3162882 - sisältää 105 lukijakommenttia.

3.
Nato-uskovaiset russofobistit [-rafl.]
~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=6459943 - sisältää 104 lukijakommenttia.

Tässä Joululukemista ;)

Ilkka Luoma

Lopuksi ihmettelen, ettei topicin loppun kirjoitettu EKSTRA kiinnostanut ketään, vaikka se koskettelee meitä eniten!

"[!]EKSTRA Ja sitten aivan toinen asia, johon valtiojohtomme voisi oikeasti kiinnittää huomiota, tai kaksikin asiaa:

1) Varhaiskasvatus [LINK] ja

2) Nuorisomme syrjäytyminen [LINK] –

… näissä kahdessa asiassa on paljon työtä. Ei tuhlata aikaa sellaiseen, johon kansakuntamme on sanonut yli 10 vuotta vakaan käsityksensä – siis ei Natoa, ei manipuloiden, ei salaa vipuamalla, eikä vastakkain asetellen idän suuntaan - vaan sellaisia asioita, jotka koskettavat meitä kansana suoraan ja juuri huomista elämäämme. Luodaan edellytyksiä lapsillemme pärjätä elämässään, sillä hehän lopulta eläkkeemme maksavat"

Ilkka Luoma

Mutta itse topicciin:

Kymmenen vuotta sitten kirjoitimme populismista ja Timo Soinista ---

" ... Timo Soini ja Perussuomalaiset ovat perinteellisiä populisteja,

...jonka Timo Soini myös myöntää. Olemalla kansalaisille ymmärrettävä ja selkeä, on se kannustettava toimintamalli, sillä äänestäjät halunnevat väriä, rehellisyyttä ja suorapuheisuutta. Hallituspuolueita painaa valta ja pyyde sen jatkamiseksi.

Ylpeys näkyy jo nyt esiintymisissä, jossa hymistys ja nautiskelu omasta erinomaisuudesta on juovuttavuudessaan silmiin pistävää aikana, jolloin on mm. alkanut maailmanlaajuinen taistelu työn uudelleen jaosta. Suomenkin on huomenna löydettävä paikkansa yhteisöllisenä toimijana, muutoin on kaamea krapula käsillä.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa ja kansalaisvaikuttaminen on jo otettava huomioon uudella hallituskaudella. Vaikutusvalta kansalaisilla ei ole enää kerran neljässä vuodessa, vaan osallistuminen tulee aktivoitumaan vähintäänkin kulutuskäyttäytymisessä ja vaikutteessa näihin päätöksiin. Valittavan uuden eduskunnankin on otettava huomioon kyselyt kansalaisilta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on... - [109141]

.

Ilkka Luoma

Koostaan tähän kaikien mitä olen populismista ja sen ympäristlä kirjoittanut ja linkittänyt ---

[LINKKILUETTELO]

(Media myllertää liikaakin PS – perussuomalaisten romahdusta, vaikka kansalaismielipiteen* muutos eduskuntavaaleihin 2015 nähden on ollut jopa historiallinen. Puoluejohtaja Timo Soini otti asian vakavasti – ”Jyrähti rankka vasen koukku – toverit ja miesduunarit muistuttivat varoittaen politiikan kuolevaisuudesta” (ei sanatarkka lainaus) … nyt Timo joutuu kiristämään kypärän remmejä, etteivät äänestäjät karkaa ”kaislikosta”)

[*] ’persujytkytys sai äkäisen varoituksen’ ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1445486772922 - [HS]

[ … kansalainen Erkki on joutunut kysymään itseltään useita kertoja miksi vaalilupauksia annetaan 1], tokihan Erkki tietää, että ilman lupauksia ei heru ääniäkään. Kansalainen Liisa pohti miksi yli 50V äijä - energia nosti Perussuomalaiset liitoon. Naiset heräsivät hitaammin, mutta nainen puoluesihteerinä ja eduskunnan puhemieheksi nainen – se vasta oli veto Timo Soinilta, arvostus siitä … ]

LINK tekstistä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... -

...
1] Miksi vaalilupauksia annetaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/ei-uskottava... -
2] Populismi on oikea kirosana! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on... -
3] SMP - ”Sirkka, minä ja Pekka – lopulta, ja Timo” ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Maaseudun_Puolue -
4] Rehti neppaaja – Tony Halme [R.I.P] ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tony_Halme -
5] –
6] Timo Soinin gradu populismista ~ http://www.hs.fi/blogi/narrienlaiva/a1305948572999 -
7] Populismi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi -
7] Populismi ~ http://www.sariniinisto.fi/ajatuksia/lehtikirjoitu... -
8] Totuuksia räksyttävä rakkikoira? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [16 027]
9] Syntyikö EMU’ ssa ja eurossa valtiopetos? ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/sisaltyy... -
9] Yhdistyykö euro ja USD? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/euro-ja-us-d... -

10] Kuinka itsenäisiä haluamme olla? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/11/kuinka-itsenai... -
11] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [43 055]
12] Villi luonto ei suosi homoutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/villi-luonto... -
13] Maahanmuuttoa ja maastapakoa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/kahden-kerro... -
13] Pakolainen! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/pakolainen.html -
14] Reviiripuolustuksen geeniperimä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/reviiripuolu... -
15] Kreikkalainen ongelma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/eurooppalain... -
16] Kansa hylkää nykyisen puoluepolitiikan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kansalaisyht... -
17] Kataispyrkyryyden syltyt ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [17 230]
18] Ilkka Kanervan piinaviikot ovat ohi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/ilkka-kanerv... -
19] Itsenäisyysmies Paavo Väyrynen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... -

20] ’Teflonoidulla poliitikolla’ tarkoitetaan sellaista poliitikkoa, joka hylkii kaikkinaisesti mitä erilaisimpia kikkareita, joita heitellään häneen – pahimmatkin kikkakokkareet vain kimmahtavat teflonpuvusta, eivätkä jätä mitään jälkeä itse poliitikkoon …
21] Itsenäisyyden palauttajat! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/itsenaisyyde... -
22] Demareiden ahdinko, yksi mittaus ei vielä ratkaise! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [11 997]
23] Itsenäisyyden palauttajat ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisy... -
24] –
25] Sisuuntunut Olli Immonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/taisteluni.html -

26] Visio itsenäisestä Suomesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisyyde... -

.

Ilkka Luoma

US/P Copy-Paste

"Ex-valtiosihteeriltä ankara ryöpytys: ”Soinin lausunto saattoi olla Suomen sodanjälkeisen historian kalleimpia” ... "

Toimituksen poiminnat