Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

IN - 40% kansasta tyrmää euron! *

  • Keskimmäinen Erkki Tuomioja kertoi, etä EY-kansanäänestys olisi voinut olla toisin, jos tiedettiin äänestettävän myös markasta!
    Keskimmäinen Erkki Tuomioja kertoi, etä EY-kansanäänestys olisi voinut olla toisin, jos tiedettiin äänestettävän myös markasta!
  • Lapsemme joutuvat kantamaan ne ongelmat, mitä päättäjät nyt tekevät - kansa irvistelee jo poliitikkojen eurotempuille -
    Lapsemme joutuvat kantamaan ne ongelmat, mitä päättäjät nyt tekevät - kansa irvistelee jo poliitikkojen eurotempuille -

Näyttäisi yhden mielipidetiedustelun pohjalta, että noin 40 prosenttia kansasta haluaa markan takaisin tai toisin sanoen eurosta eroon. On muitakin mahdollisuuksia kuin markka. On yhteispohjoismainen ”kruunumarkka”, voisi olla Kiinan yuaniin vankalla painoarvolla kytketty ”kansainvälinen markka” … ehkä jokin kytky jäisi euroonkin, mikäli kovin moni nykyinen eurovaltio ei siitä eroa ---

Meillä on Suomesta raskas ulkomaanvelka – euromääreisenä

Nyt moni kysyy sen kuuluisan kysymyksen, miten käy, kun siirrymme vaikkapa markkaan ja devalvoimme sen 10-20 prosentilla – siis alennamme rahan arvoa euroonkin nähden – näin tarvitaan enemmän markkoja eurovelkojen lyhennyksiin, ehkä korkommekin nousevat?

 

Lopulta on kysymys luottamuksesta

Pienetkin valuutat ovat hyvin arvonsa pitäviä, niihin luotetaan – niillä säilyy osto- ja vaihtovoima. Påaljon on myös kiinni siitä, mihin uusi markka asettuu ja jälleen on kysymys luottamuksesta kykyyn miten me hoidamme talouttamme ja kansataloutta. Lisäksi vahvuutta omaan valuuttaan tuo kysyntä meidän tuotteita kohtaan.

Osaammeko valmistaa sellaista laadulla ja riittävällä hinnalla, jolle on jatkuvasti suopea kysyntä. Nämä perusparametrit ovat yksinkertaisia. Ellemme luota itseemme, ei meitä pelasta mikään valuutta, edes markka.

 

Velka

Tänään näyttää siltä, että monet maat ovat tuudittautuneet, ettei valtion velkoja makseta koskaan loppuun – hyvä esimerkki tästä on Yhdysvaltain liittovaltio, joka liki kerran vuodessa äänestää kongressissa siitä miten paljon velkakattoa nostetaan. USA' n velka lisääntyy jatkuvasti maailmalle – amerikklaisiin luotetaan. Entä meihin, luotettaisiinko meihin, jotka osasivat ja kykenivät maksamaan ”sotasyyllisyysvelkansa”, kuten lainat muutoinkin – aina.

 

Entä kultakantaan paluu?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/takaisin-kultakantaan-setelit-ja_66.html - ]

...

 

Näin kirjoitimme kaksi vuotta sitten:

Markasta euroon ilman kansanäänestystä – valmisteltuna vai ajopuuna kenenkään hallitsematta prosessia täysin – TIIVISTELMÄ -nä

[ laaja selosteosa ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html - ]

 

 

(copy - paste)

A]

Jos: EMU:n kolmas vaihe jäsenyysneuvottelujen käymisen ennakkoehto.

2.

Kysymys oli siten hallitusmuodosta. Millä perusteella muutetaan hallitusmuoto VJ 69§:ää käyttäen?

3.

Milloin eduskunta on hyväksynyt ennakkoehdon ja samalla kumonnut HM 72 ja 73§:t?

4.

Miksi eduskunnalle ilmoitettiin (PeVL 14/1994 vp), ettei EMU:n kolmas vaihe kuulu neuvotteluista saadun tiedon perusteella liittymissopimuksen?

5.

Miksi eduskunnalle ilmoitettiin, ettei liittymissopimus koske hallitusmuotoa miltään osin?

 

B]

Jos eduskunnalla ei ollut oikeutta EMU:n kolmatta vaihetta koskevaan varaumaan, miksi eduskunnalle ei sitä ilmoitettu ennen 18. marraskuuta 1994 päätöstä?

Miksi eduskunnalle ilmoitettiin, ettei liittymissopimus koske hallitusmuotoa miltään osin?

C]

Jos varaumaa ei ollut, miksi eduskunnalle kerrottiin (HE 135/1994 vp ja PeVL 14/1994 vp), ettei liittymissopimus kumoa mitään hallitusmuodon pykälää?

D]

Tasavallan presidentti teki päätöksen EY-jäsenyyshakemuksesta 18. maaliskuuta 1992. Tasavallan presidentti ratifioi liittymissopimus -asiakirjat, hyväksyen kaikki sopimuksessa olevat asiat 8. joulukuuta 1994. Tiesivätkö he, että eduskuntaa ei perustuslain mukaan saa johtaa harhaan, saati Suomen kansaa? Tiesivätkö he, että heidän virkavalansa edellytti valtiosäännön turvaamista ja voimassa pitämistä?

Tietokirjallisuuden mukaan EU-jäsenyyden suhteen on tapahtunut valtiorikos. Suomen oikeusviranomaisten (muun muassa oikeuskanslerin virasto) mukaan kaikki oli laillista. Sotilas- ja virkavalan puitteissa tietokirjallisuuden määritelmät ovat uskottavia virallisten asiakirjojen perusteella.

Viitaten valtiopäiväjärjestykseen 11§:ään vaadin hallitusmuodon 2§:n perusteella, että tässä kirjoituksessa (mukaan lukien laaja selosteosa) esiin tulevat asiat on kansanedustajien tutkittava, koska muunlaista ”perustuslakituomioistuinta” ei ole olemassa tätä asiaa selvittämään. Tämä kirje ja sen laaja selosteosa on tarkoitettu yksinomaan oikeuskysymysten selvittämiseen edellä mainitulla tavalla ja siinä tarkoituksessa Suomen kansalaisten käytettävissä.

Tänään tilanteen selvittämiseen voisi soveltua myös kansalaisaloiteperiaate, jossa aloitteen päämääränä on muodostaa perustuslakituomioistuin, joka voisi tämän ”euroliitoksen” selvittää – mahdollisista vanhenemissäännöistä huolimatta.

Toisaalta on tärkeää saattaa asia täyteen julkisuuteen kansalaistemme taholle, jotta he tietävät mitä EU -neuvoa antavassa kansalaiskyselyssä jätettiin kysymättä ja mitä siihen kätkettiin – saatamme arvata vakaasti, että EU-kansanäänestyksen tulos olisi erilainen, jos kansalaiset olisivat tienneet, etä siihen oli todellinen ”koira haudattuna” - kytkös euroon! Tätä kansalaisemme eivät tienneet äänestäessään EU:n puolesta. * - (copy – paste) päättyy

 

* Kts. Myös Kokoomuksen piireissä kansantalous- ja finanssiasioista perillä oleva asiantuntija, Jorma Jaakkola - Valtiopetos euroon liittymisessä? ~ http://jormajaakkola.fi/EMU-petos -

 

 

Ylös merkinneenä – psta Ilkka Luoma

[27121999_01012015][340| 2985]

 

Oheislukemistoa eurosta:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/euro-ja-us-dollari-muodostanevat.html -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/oma-maa-markka-muu-maa-euro.html -

 

Suorista kansanäänestyksistä:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/suorademokraattinen-kansanaanestys.html -

 

PS

Suomessa on vain yksi selkeästi eurovastainen puolue, joka kannattaa valuutan osalta omaa itsenäistä päätösvaltaa – oman kansantalouden ja vientiteollisuuden edun ja hyödyn nimissä. Itsenäisyyspuolue – IPU.

 

AL | US | PZ | T | VU | FB | BL | BL | BLOG 112257

 

DOC u_euro_tiivistelma_05012017.doc – OpenOffice Writer

PVM 05012017

 

|664 | 5892 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Ilkka Luoma

Ylimmän kuvatekstin tarkennus ---

" ... Vuonna 1996 TV1:n ohjelmassa ”K Tervo” kansanedustaja Erkki Tuomioja (SDP) ilmaisee asian niin, että jos EMU-sidos olisi kerrottu kansalle ennen 16.10.1994 neuvoa antanutta äänestystä, äänestystulos olisi ollut toinen, kuin oli. [12]

[12] 18.12.1996/ TV1/ K Tervo ... "

Tarkka selvitys euroon liittymisestä täältä ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/sisaltyy... -

.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Ilkka Luoma!

Sinulla näyttäisi tieto olevan paremmin hanskassa kuin Ilkka Hakalehdolla ja Antti Pesosella.
Antti ei vieläkään tiedä, mikä merkitys oli kansalaisten mielikuvien luomisessa lyhenteillä EY, ETA ja EU?

Kiitos kotisivuni mainitsemisesta.
Voidaan sanoa, että olen myös perustuslakiasiantuntija.

Lisään vielä, että Mauno Koivisto määräsi ulkopolitiikasta. Siis määräsi.

Koivisto teki pääministeri Aholle jo 20.12.1991 selväksi, että hallitus hoitaa parlamentarisoiden Maastricht-aiheiden käsittelyn, siis EU-jäsenyyden. EY-jäsenyyshän tuli Suomea koskemaan jo ETA-sopimuksella, joka joulukuussa 1991 odotti Suomen osalta allekirjoitusta.

Suomen EY- (lue EU-) jäsenyyshakemus jätettiin varaslähtönä jo torstaina 27.2.1992.
Koska presidentin toimien luottamuksen osoittamista ei Suomen valtiosääntö maininnut, tapahtui Koiviston tahdon eli varaslähdön "parlamentarisointi" 18.3.1992 luottamuslauseäänestyksessä.

Demarit varmistivat Koiviston tahdon läpimenon hallituksen luottamuslauseäänestyksessä käsikirjoittamalla äänestyksiin näytelmän, jossa oli vastakkain kaksi liittovaltiojäsenyyttä kannattavaa vaihtoehtoa.

Onko vaihtoehdottomus demokratiaa?

Tuon äänestysnäytelmän jälkeen Koivisto katsoi, että voi allekirjoittaa jäsenyyshakemukset (kolme kappaletta). Niiden kaikkien sisältö muuten kuului jo ETA-sopimukseen...

Kokoomuslaisen aen voi moista huijausta ja valtiopetosta hyväksyä.

Ilkka Luoma

Tervehdys Jorma, ja kiitos kommentistasi!

Nyt saimmekin hyvän debattialun hyvin tärkeälle tapahtumalle, joka on suurimmalle osalle liki tuntematon. Olisikin nyt hyvä käydä näin tuon topicin 40 prosentin voimalla läpi koko tapahtumasarja, kun Suomi luovutti markkansa ja reilun palan itsenäisyyttään ...

Ilkka Luoma

"Ekonomistit HS:n laajassa kyselyssä: Euro on epäonnistunut, haitat Suomelle hyötyjä suuremmat" -HS

~ http://www.hs.fi/talous/art-2000005025886.html -

.

Ilkka Luoma

Näytti noin 40% olevan valmis luopumaan eurosta ---

Kansa ymmärtää paremmin asiantuntijoita kuin poliitikot, jotka eivät voi tunnustaa virhettään, mikä on tehty jo kauan sitten:

Nobel-palkittu taloustieteilijä Krugman: Suomen ongelma on euro, ei velkaantuminen

Tunnetun taloustieteilijän Paul Krugmanin mielestä yhteisvaluutta on "pakkopaita", joka estää Suomen kilpailukyvyn palauttamisen devalvaatiolla. Krugman kirjoittaa asiasta blogissaan. -HS

~ http://www.hs.fi/talous/art-2000002828628.html -

Ilkka Luoma

torstai 18. joulukuuta 2014

Markasta euroon - petos raskauttavien asianhaarjojen vallitessa?
[ver 1.00]

Suomi haki aikanaan EY-jäsenyyttä – tänään monien mielestä samassa yhteydessä luotiin polku myös myöhempään yhteisvaluuttaan siirtymisestä. EY-jäsenyydestä järjestettiin kansanäänestys, jossa enemmistö antoi mandaatin valtiovallalle hakea jäsenyyttä. Yhteisvaluuttaan siirtymisestä ei koskaan järjestetty kansanäänestystä. Tänään itsenäisyyden palauttajat teetättivät tarkan selvityksen EY-, EMU ja sen kolmannesta vaiheessa.

On aika tutkia asia uudelleen ja kantaa kansalle mahdollisuus uuden seikkaperäisen selvityksen jälkeen päättää omasta rahasta – markan palauttamisesta.


Tapahtumia, jotka liittyvät Euroopan Unioniin ja eurojärjestelmään, ja yhteisvaluutan selontekoihin kansanedustuslaitoksessamme …

[ …. Koska neuvoa antanutta kansanäänestystä 16.10.1994 käytetään legitimiteettiperusteluna (PeVL 14/1994) – eli EU-jäsenyyden laillisuusperusteluna, oli selvää, että kansalta piti saada myönteinen enemmistö – äänestystuloksessa. On siten loogista, että EMU:n kolmannen vaiheen suhteen on menetelty, kuten tässä kirjoituksessa on tuotu esiin. Lisäksi pitää muistaa, että eduskuntaa painostettiin em. äänestystuloksen perusteella – vetoamalla kansalaisten enemmistön myönteiseen kantaan jäsenyyssopimuksen hyväksymisen suhteen.

Kun hallitusmuodon 2§:n mukaan ylin vallankäyttäjä on kansa, joita kansanedustajat edustavat ja lisäksi kansalta kysyttiin kantaa suoraan – on kaikki tämä petollisuus tapahtunut raskauttavien asianhaarojen vallitessa.]

Jatkuu linkin ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... - alta.

.

Ilkka Luoma

Paavo Väyrysen aloite --- keräsi yli 50.000 nimeä, mutta muotovirheen vuoksi sen tuomitsivat muun muassa perussuomalaiset.

"(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä) ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... -

.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Käytännössä päätös EU:n liittymisestä tehtiin siis helmikuussa -92 vaikka asiaa muodon vuoksi vielä kansalta oltiin kyselemässä -94. Mitähän valtiovalta olisi tehnyt jos Suomen kansa olisi neuvoa antavassa äänestyksessä hylännyt EU:n?

Ilkka Luoma

...
Arvovaltaiselta taholta tulee myöskin vahvistus: Suomen Kuvalehden haastattelussa vuonna 1997 eduskunnan puhemies kertoo, ”ettei hänkään tiennyt nappia painaessaan (1994), että samalla äänestettäisiin Suomen markan kohtalosta” [13]

[13] Suomen Kuvalehti no 15/ 11.4.1997, s. 19

...
Kyseessä Kokoomuksen eduskunnan puhemiehenä toiminut nainen - Riitta Uosukainen.

Ilkka Luoma

"The problem with Europe is the euro
In this extract from his new book, the Nobel prize-winning economist argues that if the euro is not radically rethought, Europe could be condemned to decades of broken dreams" -The Guardian

~ https://www.theguardian.com/business/2016/aug/10/j... -

.

Ilkka Luoma

"Markan paluu olisi mahdollinen – Mitä siitä seuraisi?

Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eurojäsenyydestä euroalueessa sai räjähtävän lähdön, mutta nyt vauhti on hiipunut. Tutkimusryhmä on selvittänyt, mitä Suomen euroero tarkoittaisi. ... " - Yle

~ http://yle.fi/uutiset/3-8208966 -
.

Ilkka Luoma

"Eurosta eroaminen ja siirtyminen omaan kelluvaan valuuttaan voisi maksaa Suomelle jotain nollasta 20 miljardiin euroon kertarysäyksenä. Jos sen avulla bruttokansantuotteen kasvu nopeutuisi nykyiseen verrattuna edes prosentin kymmenesosien verran, ero kannattaisi. Vastaväittäjä syytti euroeron haikailijoita "munakaslogiikasta" ... " -HS

~ http://www.hs.fi/talous/art-2000002858370.html -

.

Ilkka Luoma

Tämä oli tilanne 30.6.2016:

"Taloustutkimuksen uusin internetpaneelitutkimus osoittaa, että valtaosa suomalaisista haluaa, että Suomi pysyy osana Euroopan unionia. Britannian mallin mukaista eroa unionista haluaisin vain 27 prosenttia vastanneista. Tutkimus oli tehty Iltalehdelle.

Seitsemän suomalaista kymmenestä sen sijaan ei kannata eroamista eurooppalaisesta perheestä. Lukemat ovat käytännössä samat, kun vastaajilta kysyttiin eurosta eroamisesta järjestettävän kansanäänestyksen tarpeesta.

Joka neljäs vastaaja haluaisi kansanäänestyksen eurosta eroamisesta – seitsemän kymmenestä ei halua tällaista kansanäänestystä.

Mielipidejakauma on poikkeuksellisen selvä, sillä vain pieni osa vastaajista ei joko osannut sanoa kantaansa tai ei halunnut paljastaa mielipidettään" - Helsingin Uutiset.

...
EU ja euro saavat samat kannatukset - mielletään yhdessä.

~ http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/409453-su... -

.

Ilkka Luoma

" ... Itävallassa, Latviassa ja Suomessa kannatus on laskenut dramaattisesti ... " - " ... Suomessa EU-jäsenyyttä piti hyvänä asiana 36 prosenttia kansalaisista ... " -

~ http://www.finemb.org.uk/public/?contentid=98418&c... - [16052006] Jo vuonna 2006!

Ilkka Luoma

Korjaan kohtaa 18.:

Eurossa voi olla ilman EU jäsenyyttä. Sitä ei tiedetä miten euron käy, jos eurovaltio eroaa EU' sta!

Toimituksen poiminnat