Lopulta jäljelle jää vain aito kulutusvero

Liikenneministeri Anne Berner on nyt julkaissut ennenkuulumattoman kulutukseen ja sen haittajälkeen perustuvan liikennekäyttäytymisveron eli ”maksat siitä mitä käytät, kulutat ja jätät jälkeä ympäristöön ja tiestöön eli väylästöön”

 

[ … kansalainen Erkki ajaa pienellä hybridillään vähän ja lataakin autoaan vesi- ja tuulisähköllä – ei edes käytä nastoja talvella, vaan kitkarenkaita – näin Erkki maksaa hyvin vähän kulutusveroaan, kun ei juuri jälkeäkään jätä …

 … kansalainen Liisa taas Ilomantsissa ajaa vanhalla ja kolariturvallisella miesvainaan Volvolla, joka kuluttaa paljon – talvellakin nastat ovat tarpeen, sillä jäiseen sivutiehen ei kitkarengas juuri pure. Kauppaan on Liisalla pitkä matka puhumattakaan apteekista, joka on jo 80 kilometrin|0 päässä – näin kulutetaan ja Liisa maksaa kulutusveroa niin että eläkkeessä vinkuu … ]

|0 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/maksat-vain-ajetuista-kilometreista.html

 

Lopulta meille jää vain todellinen haittajälkeen projisoituva kulutusvero |1. Ehkä myöhemmin kaikki muut verot poistuvat eli saat tehdä työtä verotta, yrittää yritysvoittoja verotta, etkä maksa perintöveroja kuin muita nykyiseen solidaariseen heikompia huomioivaan tulontasausrahastoon.

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle.html

 

Tänään Berner julkaisi jotain sellaista, joka muuttaa maailmaa, elleivät …

 … perussuomalaiset heittäydy hankaliksi. Näinkö PS jytkyttelee oppositioon?

[IL – 1.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056245_uu.shtml

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Näinkö Perussuomalaiset jytkyttelevät oppositioon? On myös toinen vaihtoehto. Mikäli ei halua "mustaa laatikkoa", saa maksaa arviotienkäyttömaksua, esimerkiksi 750 euroa vuodessa.  Jos taas ottaa "black boxin", saa maksaa todellisista kilometreistä vähemmän, koska kilometrihinta asetetaan siten, että vuosihinta jää alle 750 euron! Näin politikoidaan autoilijoita suopeiksi mustiin laatikoihin”

 

[IL – 2.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056262_uu.shtml

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Kansanedustaja Vasemmistosta – Markus Mustajärvi on rock! Maakuntien teitä ajelee myös etelän lasketteluväki talvella Lappiin kuin pääkaupunkilaiset mökeilleen Itä-Suomeen, vähintään kesäisin”

 

[IL – 3.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056399_uu.shtml

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Tätä taulukkoa tutkitaan nyt tarkoin ja projisoidaan omaan autoon ja kulkemiseen. Berner voisi junailla kansalaisten käyttöön todellisen laskentataulukon!”

 

[IL – 4.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056332_uu.shtml

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Keskusta desentralisoi eli hajauttaa. Maakunnat saavat sitten omillaan korjata tiensä niillä rahoilla mitä autoilijat kuluttavat teitä ajaessaan Helsingistä laskettelemaan Lappiin. On varmaa, että ajetut tiekilometrit vähenevät”

 

[HS – 5.] ~ http://www.hs.fi/autot/art-2000005050959.html

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Olemme jo nyt useiden eri tarkkailujärjestelmien alaisia, tieten ja tietämättä. Jopa siten, ettemme edes uskoisi, jos tietäisimme”

 

[IL – 6.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701182200055679_uu.shtml

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Lopulta siirrymme yhteen ja ainoaan veroon, kulutuksen määrään, haitta-asteeseen ja ympäristövaikutteeseen perustuvaan dynaamiseen kulutusveroon, joka on jopa myöhemmin reaaliaikainen. Muita veroja, kuten palkka- ja perintöveroja ei sitten olekaan. Päätät omalla käyttäytymiselläsi ja kulutuksellasi miten paljon veroa maksat. Entä miten hoidetaan tulontasaus ja heikkojen auttaminen solidaarisuutena? Saammeko myös henkilökohtaisen verotilin, joka kertoo olemmeko milläkin hetkellä yhteiskunnalle tulo- vai menoerä?”

 

[MTV – 7.] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/asiantuntija-autoilun-haittojen-ohjauksesta-ollaan-pitkalti-luopumassa/6269888

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Tavoite on kirkkaasti kulutusvero, maksat sen mukaan minkä jäljen jätät niin kulkuväylästöön kuin ympäristöön ympäristöhaittana. Entä kitkarengastäyssähköautot, jotka käyttävät vesi- ja tuulienergiasta tehtyä sähköä ajoonsa? Sinällään nykyteknologia mahdollistaa moni parametrisen algoritmin seurantaohjelmistoihin – entä hakkerit ja vikaherkkyydet?”

 

[MTV – 8.] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/veronmaksajat-kritisoi-veroehdotusta-miksi-tuoda-toinen-aikaan-perustuva-tienkayton-vero/6269814

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Väylien ylläpito halutaan maksattaa niiden käyttäjillä, ei kollektiivisilla yleisveroilla. Maksat siitä mitä käytät, vieläpä kulutusjälkesi mukaisesti. Inarin 90-vuotias ajokortiton rollaattorilla viipertävä mummo ei osallistu Kehä I' n kuluttamistalkoisiin, mutta Helsingin taksit kylläkin. Bernerin muutosprosessiyritelmä on eräs suurimmista yhteiskuntarakenteen verokertymien uudelleenorganisoimisprojekteja”

[Yle – 9.] ~ http://yle.fi/uutiset/bernerin_paperit_mita_enemman_ajaa_sita_suurempi_vuosimaksu__maksimi_1400_euroa/9410929

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Mitä enemmän kulutat, sitä enemmän maksat – entä täyssähköautot?”

 

[Yle – 10.] ~ http://yle.fi/uutiset/3-9409670

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Omistaminen halpuutetaan ja kuluttaminen kallistutetaan”

 

[Yle – 11.] ~ http://yle.fi/uutiset/berner_otti_autokauppiaat_ja_teleoperaattorit_mukaan_liikenneverkkoselvityksen_tekoon_rahaministerio_jatettiin_ulos/9411065

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Lopulta verotus muuttuu kaikkinensa kulutuspohjaiseksi, jopa reaaliaikaiseksi. Saamme samalla itsellemme henkilökohtaisen verotilin, näemme olemmeko yhteiskunnalle kulu- vai tuloerä. Jäljelle jää vain kulutusvero säätyvänä haittajälkensä puitteissa. Ei muita veroja! Kulutuksellasi päätät verojesi määrän”

 

[HS – 12.] ~ http://www.hs.fi/talous/art-2000005050854.html

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Siirrymme verotuksessa kollektiivisuudesta aiheuttamisperiaatteen yksilövastuuseen ympäristö- ja kulutusjälkensä mukaisesti”

Oletko sinä valmis hyväksymään lopulliseksi verotukseksi vain kulutukseen, …

 … sen määrään, haittajälkeen ympäristölle projisoituvaan verotusjärjestelmään, joka lopulta luo Sinulle henkilökohtaisen verotilin |2, joka kertoo, että oletko yhteiskunnalle tulo- vai menoerä – kulloisellakin tarkasteluhetkellä. Saat henkilökohtaisen hyödyllisyysluvun, joka voi olla positiivinen tai myös negatiivinen.

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kilometriverotuksesta-verotileihin.html

Nyt meitä verotetaan solidaarisuuden menetelminä huomioiden tulontasaus myös sellaisille, jotka eivät jaksa olla niin kunnollisia, tunnollisia ja tuottavia. Tänään menestys on kasvun huutotaloutta, entä huomenna, kun työtkin tehdään robotein ja meille jää vain hallitsematon vapaa-aika.

 

Päätös on seuraavissa eduskuntavaaleissa Sinun,

 … miten haluat veroja maksaa – yhteiskunnallesi, jotta se olisi eheä, yhteenkuuluva ja omistaan huolehtiva yhteisö, jossa toveria eikä kaveria jätetä – heikkonakaan hetkenä.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | BL | BL | T | FB | PZ | BLOG 116475

DOC Lopulta jäljelle jää vain aito kulutusvero_19012017 – Microsoft Word Starter

PVM 19012017

|738|

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu