Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

[U] Kuusi vaikuttajaa – elämmekö maailmanvallankumouksen partaalla?

Yhdysvallat sai uuden ehkä radikaalimman presidentin kuin osataan edes aavistaa – Donald J. Trump kuittasi 20. tammikuuta 2017 ydinnappulat käsiinsä. Syntyykö Trumpilta maailmanvallankumous, vai kykeneekö hänen neuvonantajakaarti ja ministerit ohjailemaan Trumppia? …

 … Mikä onkaan Trumpin johtamistapa? Onko se ryhmiä kilpailuttava – tällä saralla Saksan kolmannen valtakunnan Johtaja – Adolf Hitler oli taitava – näin ei syntynyt vallankaappausta. Entä Trump, joka kerää omille kaduilleen jo satojen tuhansien mielenosoittajajoukot?…

 … [09032015]Nyt maailmalla tapahtuu yhtä aikaa liian paljon hallitsemattomiksi muuttuvia ongelmakohtioita, joista osa saattaa eskaloitua laajaksi väkivallaksi. Onhan jo niin usein todettu, että ihmiskunta tarvitsee aika-ajoin paineenpurkauksena sodan 1] …

 

[ … Arkisuomalainen ihmettelee, kun maassamme juuri ennen vaaleja vierailee moninaisia nato - ujuttajia, venäjäuhalla uhkaajia 2], nato-suostuttelua ja muutoin vain kahvin juojia – olemmeko niin itätietäväisiä, että neuvoa haetaan kuten jo Urho Kekkosen aikoina – mitä milloinkin Venäjän karhu ajattelee – onko meille siitä tietoa, jää nähtäväksi – mutta Natoon kansakuntamme ei halua 3] ]

Kulutusväsymys hiipii japanilaisen taudin tavoin 4].  Ei jakseta ostaa enää kahden hengen talouteen - niihin kahteen wc:hen viidettä ja kuudetta sähköhammasharjaa. On selvää, että jossain vaiheessa iskee ostoväsymys ja herää ajatus, miten luonto ja ympäristö voivat! 5]

 

Kohtio yksi (1) - Taloussanomat: Euro vajosi alim­mil­leen yhteen­toista vuoteen

~ http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/03/05/euro-vajosi-alimmilleen-yhteentoista-vuoteen/20152877/170 -

Tällä kurssimuutoksella on suuri merkitys, näin tehdään euromaiden tuotteille hintaetu kilpailutekijänä US dollariin nähden. Tänään euromaiden ja USA' n välinen kauppa on määrältään suurta ja näin eurolle aleneva kurssimuutos avaa jenkkimarkkinoita talousahdingossa oleville eurotuotteille.

Meneillään oleva TTIP neuvottelu 6] saa näin vauhtia kuin myös dollari - euro pariteetin lähestyminen lisää villejä spekulaatioita USD' n ja euron yhdistymistä! 7]. Kaiken takana on pelko kiinalaisen maailmankaupan ja sitä myöten kiinalaisen vaikutusvallan lisääntyminen.

Pelkoa lietsoo Venäjän raaka-aine- ja energiavarojen integroituminen maailman suurimman talouden ja tuotannollisen liukuhihnan - Kiinan kanssa 8]. Näin olisi pallomme USA-hegemonia kaventumassa läntisen maailmanajattelun ja itäisen maailmankatsomuksen vastinasetteluksi.

Kuinka tähän sitten asemoituvat muut merkittävät valtiot, jakaakin se maailman kaksinapaiseksi. Samalla tämä kaksinapaisuus projisoi aseellisen voiman uusjaon ja näin USA menettää sotivimpana valtiona maailma poliisin roolinsa 9].

Nyt voimme kysyä aiheellisesti mihin me pieni ja piskuinen Suomi kuulumme? Olemme idän ja lännen vedenjakajalla 10], vain toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni, lisäksi itse suomalaisina olemme niin lännestä kuin idästä tulleita. Antaa paljon ajattelemisen aihetta!

 

Kohtio kaksi (2) - HS: Suomenkin tavoitteena yhteinen EU-puolustusyhteistyö

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1425539192030 -

Presidentti Sauli Niinistön tavoitteena on ollut jo pidempään eurooppalainen puolustusyhteistyö, näin on päätelty hänen lausunnoistaan. Eurooppalaisuus tarkoittaisi koko Eurooppaa, joka tunnetusti jatkuu Uralille saakka 11].

Samassa yhteydessä USA' n rooli vaikuttajana vähenisi Euroopassa ja olisimme enemmän Euroopassa omillamme. Tämä ajatussuunta ja filosofia on radikaali muutos – ikään kuin napanuoran katkaisu sotia paljon käyvään toistaiseksi maailmanpoliisi USA' han.

 

Kohtio kolme (3) - Taloussanomat: Nordea alkaa periä talletuksista maksua Tanskassa

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/03/05/nordea-alkaa-peria-talletuksista-maksua-tanskassa/20152873/170 

Tämä tarkoittaa sitä, että pankki ei tarvitse tämän tyyppistä käteisrahaa, sitä siis on liikaa. Se taas tarkoittaa sitä, että talletuskäteisen purkautuminen tileiltä luo uussijoituksia ja/ tai kulutusta, joka taas nakertaa ympäristöä kulutuksen kiihtyessä 12].

Entä, jos se viimeinen eli kotitalouskuluttaja ei enää halua ostaa lisää. Mitä silloin teemme? Nyt siis kannustetaan kuluttamaan 13], vaikka lännenmiehellä koti on jo täynnä tavaraa.

 

Tässä on vaikea dilemma - pitäisi ostaa, vaikka ei ole tarvetta!

Olemmeko rakentaneet tuotantokoneistomme liian suureksi vai onko ostovoimajakauma maailmanlaajuisessa suurongelmassa, kun kehitysmaan toverilla ei taas oikein mitään ole? 14]

Mistä tämä patoutunut rahavuori on pankkeihin kertynyt ja miten se oli mahdollista?! Maailmaa vaivaa paha tuloero- eli ostovoimaongelma 15]. Lopulta tämä kulminoituu kiihtyväksi ympäristökatastrofiksi 16]. Oletko Sinä valmis puolittamaan ostokäyttäytymisesi? 17].

 

Kohtio (4) - 300 USA:n sotilasta tulossa Ukrainaan 18] – Venäjä aloitti sotaharjoitukset valtaamillaan alueilla

http://yle.fi/uutiset/300_usan_sotilasta_tulossa_ukrainaan__venaja_aloitti_sotaharjoitukset_valtaamillaan_alueilla/7847663 -

Nyt vasta tämä kerrotaan avoimesti - toisaalta kiovalaiset voivat pyytää alueelleen ketä haluavat. Askel lähemmäksi jenkkien sekaantumista asiaan - vuosi sitten Kiovassa kävi CIA' n pääjohtaja järjestelymatkalla. Jenkit ovat myös Virossa 19] ja Norjassa, seuraamme asiaa mielenkiinnolla.

 

Kohtio (5) - Kiinassa ympäristödokumentti meni viraaliksi *

http://youtu.be/T6X2uwlQGQM - [Yt]

[copy-paste] ”Maan virallisen TV-yhtiön entinen toimittaja sekoitti pakkaa julkaisemalla ympäristödokumentin juuri ennen kansankongressin alkua. Harkitusti valittu ajankohta ja elokuvan muuttuminen viraaliksi estää nyt sen sensuroinnin.

Kiinan valtiollisen TV-yhtiön, CCTV:n entinen toimittaja Chai Jing julkaisi viime lauantaina verkossa yli kaksituntisen dokumenttinsa ”Under the Dome”. Elokuvaa on väittämän mukaan puolen viikon ajan ehditty katsoa jo yli parisataa miljoonaa kertaa. Tämä on jopa Kiinassa todella suuri luku.

Aihe on Kiinassa erittäin herkkä. Heti seuraavana päivänä Kiinan tuore ympäristöministeri, Chen Jining joutui lehdistön eteen kiittämään Chai’ ta ja ylistämään elokuvaa. Virallisen tarinan mukaan elokuva on merkittävä virstanpylväs työssä Kiinan ympäristön suojelemiseksi.

|* Viraalia käytetään myös markkinointiin liittyen kuvaamaan viestiä/ilmiötä, joka kulkee ihmiselle toiselle nopeasti (niin sanottu "viraalimarkkinointi")

 

Epävirallinen tarina on ehkä jotain toista

Tietojen mukaan uutistoimisto Xinhua on ohjeistanut maan mediaa painamaan asian villaisella ja olemaan elokuvaa liiemmin kommentoimatta. Nettisensorit eivät kuitenkaan vielä ole elokuvaan koskeneet ja se on siis yhä vapaasti katsottavissa. Tuskin koskevatkaan, sillä elokuvan sensuroiminen tässä vaiheessa aiheuttaisi vielä suuremman ”haloon”.

Julkaisuajankohdan ajoitus oli tietenkin tarkkaan harkittu: vain päiviä ennen vuosittaista kansankongressin istuntoa. Tämä takaa ainakin sen, että ympäristöasioita ei voida kokouksessa ohittaa” 20]

Elokuva löytyy yllä olevasta Youtube linkistä.  – Kiina8

 

 

Kohtio kuusi (6) - Tee palvelus lapsillesi: luovu liiasta tavarasta

~ http://www.hs.fi/elama/a1425445604425 -

 

Yllä olevan linkin kirjoitus markkinatalouden, kulutusjuhlan sekä näyttö- ja vertailutalouden merkittävä arkielämään vaikuttava kirjoitus. Reitti ohjeistaa minimalismiin, väljyyden järjestykseen ja löytämisen helppouteen.  

 

Oletko Sinä valmis puolittamaan kulutuksesi itsesi ja lopulta myös ostovoiman vähentämisen hyväksi? 21] Etuna tästä olisi tuloerojen kaventuminen 22], oikeudenmukaisuuden lisääntyminen ja tasa-arvon nousu arvokeskiöön! Tee palvelus lapsillesi: Luovu liiasta ostamisesta!

 

Loppukirjoitus

Nykyinen markkinatalous perustuu kuluttamiseen 23], niiden tarpeiden luontiin ja riittävän heikkoon laatuun 24], jotta valmistusmäärät saadaan suuriksi. Suuret määrät nopeasti on kaunista ja tuottavaa – ja Kiinastahan 25] se onnistuu, vieden työtä ja pääomia.

Euroalueella kahden prosentin inflaatiotavoite on laskettu ”ikuisen kasvun päälle”, siten, että ostovoima hiljalleen kasvaa ja tuotannon pyörät pysyvät pyörimässä – yhtälöstä on vain unohtunut kokonaisvaltaiset ympäristön kestokykyyn 26] liittyvät parametrit.

 

Entä, jos läntisen maailman markkinatalousihmiset psyyke ja herännyt taju hirtättää kulutusjarrut päälle – nyt jo kansalaisia on yhä enemmän kirppiksillä 27], kierrätyskeskuksissa ja nettiin ilmestyy koko ajan uusia kierrätyssivustoja – ilmaiseksi, puoli-ilmaiseksi ja pikkuliiketoimena … lisäksi on ilmestynyt aivan uusi ihmisryhmä, joka kerää haukan lailla nuo ilmaistavarat ja myyvät ne eteenpäin.

VIITTEET AIHEKIRJOITUKSIIN

1] Ihmiskunta vaatii sotansa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina -

2] Vaalien alla Venäjästä luodaan uhkaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html -

3] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [31581]

4] Kulutusväsymys iskee ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80436-kasvua-kasvua-ja-viela-kerran-kasvua -

5] Ymmärrämmekö hallitsemattomat ympäristömuutokset? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=966247 – [27987]

6] TTIP – yksi näkökulma ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ajaisiko-ttip-sopimus-turmioon/rvLH5xSx#! -

7] Yhdistyvätkö euro ja US dollari? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/euro-ja-us-dollari-muodostanevat.html -

8] Maailman navat – ”mistä tuulee”? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -

9] Ihmiskunta ei tarvitse maailmanpoliisia! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 – [28373]

 

10] Me olemme idästä ja lännestä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta -

 

11] Venäjä ja Saksa – Euroopan rauhanturvaajat, yhdessä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 – [8969]

”Onko vielä vähän aikaa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan vpj. Kokoomuksen Pertti Salolainen perääntymässä kovista "Natoon keinolla millä tahansa" haukahteluistaan - onko Pertsa oivaltanut, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka ja sen, ettemme täällä amerikkalaisia tarvitse! Kansalaisemme ovat iloisia, että muutoin sympaattinen Salolainen oivalsi senkin, että jos "et voita vihollistasi - tee siitä ystävä" –vanha kiinalainen menestysfilosofia.

 

12] Elämään sovittautumisen kulutussuhde ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1090560 -

13] Kulutus ohjaa työllisyyttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/kulutuksemme-ohjaa-tyllisyytt.html -

14] Kehitysmaavelka? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28031-kansalaiskysymys-maksammeko-velkamme-kehitysmaille -

15] Ansaitsetko palkkasi entä ylisuuret tuloerot? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/median-lausumattomat-kysymykset.html -

16] Uhkaako biosfäärillinen ympäristökatastrofi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=823551 – [18198]

17] Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=992808 – [4446]

18] Mitä Maidanin takaa paljastuukaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/ukrainan-aktiivinen-vahemmisto.html -

19] Viro kutsui amerikkalaiset sotilaat maahansa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047115 – [11240]

20] Globalisaatio ryöstää ympäristömme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/globalisaatio-nykyihmisen-lailla.html?spref=fb -

 

21] Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=992808 – [4394]

22] Tuloerot luovat lopulta riistäytyvän levottomuuden ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/median-lausumattomat-kysymykset.html -

23] Kasvuhoenta käy luonnon päälle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -

24] Laadun pitäisi korvata määrän ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=859929 -  [12168]

25] Kiinalainen mobilisaatio yltää jo ympäri maapallon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [17541]

26] Gaia kuumenee – jäähdytelläänkö kulutustamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 – [42124]

27] Kirpputori on trendipaikka! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kirpputori-on-trendipaikka.html -

...

 

Ilkka Luoma

http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

AL .. US .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. T .. VU .. BL ..  BLOG 50132

--- 09032015 ---

--- 21012017 ---

 

doc.: Kolme vahvaa vaikuttajaa_06032015 – Microsoft Word Starter

doc.: Kolme vahvaa vaikuttajaa_21012017 – Microsoft Word Starter

1161s | 1321s

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Tomi Vaalisto

Trumpin ja Hitlerin vertaaminen ei mielestäni oikein "istu", mutta se on oma mielipiteeni ja muilla ihmisillä on muunlaisia ajatuksia.

Jos kuitenkin heitä vertaillaan, niin mietitäänpä mitä teki Hitler: Hitler nousi Saksan johtoon, minkä jälkeen hän kaappasi vallan ja kielsi muut puolueet - toimiiko siis Trump näin? Epäilen, ettei Jenkkilässä moinen onnistu, mutta eipä Trumpin pitänyt päästä edes presidentin virkaan.

Suurin talous on muuten EU (18 B$) sitten Yhdysvallat (17 B$) ja Kiina kolmantena (10 B$).
Jos Brexit tapahtuu niin EUn yhteine BKT putoaa jenkkien taakse vaikka Skotlanti jäisi EUn jäseneksi.

Ilkka Luoma

"Nyt se on tapahtunut: Kiinasta on tullut maailman suurin talous.

Pieni mutta olennainen täsmennys: Kiinasta on tullut Yhdysvaltoja suurempi talous, jos vertaillaan valuuttakursseista puhdistettua ostovoimakorjattu kansantuotetta. Perinteisellä bruttokansantuotemittarilla Yhdysvallat on yhä reilusti Kiinaa suurempi.

Marketwatch-sivusto kirjoittaa, että uutinen on kätketty Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreeseen raporttiin.

Kun eri talouksien taloustuotantoa vertaa "reaalisesti" eli ostovoimakorjatusti, Kiina tuottaa tänä vuonna 17,6 biljoonan eli 17 600 miljardin dollarin edestä tuotantoa, kun taas Yhdysvallat jää 17,4 biljoonaan dollariin. ... "

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... -

...
~ http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/2014-... -

...
"Viisi vuotta sitten arvioin (Talouselämä 7/2008), että Kiina olisi maailman suurin talous 15 vuoden kuluttua. Eli siis vuonna 2023. Kasvulukuina käytin USA:lle kolmea prosenttia vuodessa ja Kiinalle kahdeksaa prosenttia vuodessa.

Edellisenä vuonna Maailmanpankin johtama kansainvälinen hanke oli julkaissut uudet arviot muun muassa Kiinan ja Intian maakuntien hintatasosta. Nämä arvioitiin aikaisempaa korkeammiksi. Tämä laski kehitysmaiden ostovoimapariteettiin perustuvaa kansantuotetta huomattavasti.

Ostovoimapariteetilla korjattu bruttokansantuote, PPP-bkt, mittaa tuotettujen tavaroiden ja palvelusten määrää kansainvälisesti vertailukelpoisella tavalla. Maailmanpankin silloin uuden tilaston mukaan Kiinan kansantalous oli kooltaan vain vajaa puolet USA:sta vuonna 2005. Kiinalle tuli siis lisää umpeen kurottavaa välimatkaa USA:han verrattuna.

Kasvunopeus ennustettua suurempi

Mutta huimaa on ajan riento. Tilanne on tähän mennessä jo muuttunut dramaattisesti. Kiinan ja USA:n kasvunopeuksien ero on ollut huomattavasti suurempi kuin ennusteessa käytetty. Viime vuonna oltiin jo niin pitkällä, että Kiinan talous oli kolme neljäsosaa USA:sta talouden koolla mitattuna. USA puolestaan oli kaksi ja puoli prosenttia jäljessä EU:sta. EU:han on nyt maailman suurin talous.

Pitäkäämme itsepintaisesti kiinni aikaisemmin käytetyistä kasvuluvuista: USA kolme prosenttia vuodessa ja Kiina kahdeksan prosenttia vuodessa. Lisäksi ukkokodille nimeltä Euroopan unioni oletetaan kahden prosentin kasvua vuodessa. Lasketaan eteenpäin.

Tapahtuu seuraavaa:

¤ USA:sta tulee maailman suurin talous, kun se ohittaa EU:n vuonna 2015

¤ Kiinasta tulee maailman suurin talous, kun se ohittaa USA:n vuonna 2017

¤ Kiina on kaksi kertaa EU:n kokoinen vuonna 2029

¤ Kiina ohittaa USA:n ja EU:n yhteenlasketun kansantuotteen vuonna 2031

¤ Kiina on kaksi kertaa USA:n kokoinen vuonna 2032.

EU:n onni on vain hetkellistä

Vanhassa vara parempi: Kuuluisaa taloushistorioitsija Angus Maddison arvioi jo aikaisemmin, että Kiinasta tule maailman suurin talous vuonna 2015. Se on lähempänä tämän päivän arviota kuin viisi vuotta sitten tekemäni.

Joku voi sanoa, että nämähän ovat vain skenaarioita. Itsekin voisin lyödä vetoa, että Kiina ei ohita yhteenlaskettua USA:ta ja EU:ta vuonna 2031, vaan jonakin muuna vuonna. Nykyinen kehitys on kuitenkin jatkunut jo 35 vuotta Deng Xiaopingin suuresta talousuudistuksesta alkaen. Se ei siis ole tuulesta temmattu. Varmaa sen sijaan on, että Kiinasta tulee maailman suurin talous äkkiä ja yllättämällä. Eikä Kiinan kansantuote henkeä kohti olisi vuonna 2032 kuin puolet USA:n tasosta.

Kiina ottaa omansa. Yli sata vuotta sitten se joutui luovuttamaan maailman suurimman talouden tittelin Amerikalle. Nyt se tulee takaisin. EU:n onni on vain hetkellistä. ... "

~ http://www.talouselama.fi/tebatti/kiinasta-maailma... -

.

Bkt on aivan liian yksinkertainen parametri arvioitaessa kansantalouksien kokoja - kyse on laajasta verkostosta parametrejä - joilla syntyy merkitykset - vaikuttavuus, merkittävyys ja toimeliaisuus - Tänään Kiina on jo maailman vaikuttavin talous ja ero vain kasvaa muihin - muutaman vuoden kuluttua, ehkä jo 2019 Kiina ajaa EU' nkin ohi. Kansantalous maksoilmiönä on vaikea laji - ja vaati erityistä osaamista, tietämistä ---

.

Ilkka Luoma

"(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1) ---
ENG ~ https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/... -

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten pansaarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta

Muutostä Venäää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf 1-2 |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä? ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdyttav... - [117134]

.

Ilkka Luoma

Tuntui Paaville istuvan ---

|* Tulihan se sieltä, Paavi haki vertailupohjaa trumppismin arvioissaan Adolf Hitleristä - älykkäästi, sillä verranto liittyy henkilöön - persoonaan ja mielenliikkeisiin, toistaiseksi ei vielä tekoihin

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005056240.html -

.

Tomi Vaalisto

Tässä on viimeisin tilasto BKT:stä jonka löysin. http://www.tradingeconomics.com/china/gdp

Yhdysvallat - 18 biljoonaa usd on suvereeni ykkönen vaikka EUkin huomioidaan.
"Oikeista valtioista" Kiina on toisena 11 B$, mutta välissä on Euroalue ja EU.

Edellisvuodesta sekä Yhdysvallat että Kiina olivat kasvattaneet bkt:tä 1 biljoonalla, joten ero pysyy samana Yhdysvaltojen hyväksi. Tämän tilaston mukaan Kiina olisi ykkönen 2030 - http://statisticstimes.com/economy/projected-world...

Koko maailman BKT on noin 75 biljoonaa niin EU + USA + Kiina tekevät siitä puolet ja 20% Japani, Intia, Brasilia, Korea ja Australia - onkohan Putin tietoinen asiasta?

Ilkka Luoma

IMF totesi jo 2014 Kiinan olevan maailman suurin talous ---

"IMF:n mukaan Kiina on nyt maailman suurin talous.

Kiina on ohittanut Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena, kertoo uutissivusto Market Watch.

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreimpien tilastojen mukaan Kiina tuottaa tänä vuonna tavaroita ja palveluita reaaliarvossa 1760 miljardilla dollarilla, kun Yhdysvaltain reaalinen taloustuotanto on 1740 miljardia dollaria.

Kiinan tuotannon kasvu on ollut nopeaa. Vielä vuonna 2000 Yhdysvallat tuotti tavaraa ja palveluita lähes kolme kertaa niin paljon kuin Kiina.

Kiinan tuotanto muodostaa nyt 16,5 prosenttia maailmantaloudesta, kun taloutta mitataan todellisella ostovoimalla. Yhdysvaltojen osuus on 16,3 prosenttia. ..

~ http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000... -

Todettakoon, että IMF on ---

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_... -

Mitä ilmeisimmin IMF tietää parhaiten ja totuudnmukaisimmin mikä on todellinen tieto.

.

Tomi Vaalisto

En löytänyt IMF:n tilastoja - voisitko laittaa linkin? Wikissä tuo on kuitenkin mainittu - pitäneeköhän paikaansa. Siinäkin Jenkkilä on vielä ykkönen https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Maailmanpankin mukaan - linkki http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD - Kiinan viimeisin BKT on 11,007,720.59 miljoonaa $ ja Yhdysvaltojen 18,036,648.00 miljoonaa $.

Elon laskuopilla: 18,036,648.00 miljoonaa > 11,007,720.59 miljoonaa

Ostovoimapariteetilla tai muilla hokkuspokkuskertoimilla vertaillaan yksittäisen kansalaisen ostovoimaa. Käytännössä tämä näkyy kun muutetaan esimerkiksi Viroon eläkevuosia viettämään. Kaikki siellä on halvempaa ja pienikin eläke riittää. Viron bkt ei silti kasva vaikka hinnat ovat halvemmat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Nyt olisi viisasta perehtyä todelliseen kansantalouteen, jota katsotaan ostovoimasiirtoina ja niiden tuominen tasapainotettuina verrantoihin. Pelkkiä US dollareita ei voida vertailla, vaan kansakunnan ostovoimaa suhteutettuna todelliseen kansalaisten ja valtion toimeliaisuustalouteen.

Iltasanomat tuossa aiemmin linkissään kertoi IMF' n kertoneen - tosin on totta, että IS on niin sanottu räävälehti, jonka todenperäisyyttä ei voi aina pitää luotettavana, lehden sensaatioherkkyyden vuoksi, mutta IMF:

1. ~ http://www.marketwatch.com/story/its-official-amer... -

" ... It just happened — and almost nobody noticed.

The International Monetary Fund recently released the latest numbers for the world economy. And when you measure national economic output in “real” terms of goods and services, China will this year produce $17.6 trillion — compared with $17.4 trillion for the U.S.A. ... "

tuolta löytyy linkki IMF:

2. ~ http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2014/02/we... -

.

Ilkka Luoma

Suomen tie on olla purkamassa nyt rakenettua vastakkainasettelua - idän ja lännen väliltä. Eurooppa jatkuu tunnetusti Uralille asti ---

... Selvennys luuloihin mitä Suomessakin aprikoitiin miksi Neuvostoliiton romahdettua, tuli Suomen rajojen läheisyyteen muun muassa Baltiasta kotiutettuja joukkoja - muualla ei ollut tilaa. Yksinkertaista. Epäluulo jäyti tuolloinkin Suomea, syystä ja syyttä.

~ http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005055808.html -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset