Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kenraali Lindbergin ei pidä puuttua puolitietämättömänä ulkopolitiikkaan

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on valittu tehtäväänsä ylläpitämään maamme puolustusvalmiutta – kaikkiin ilmansuuntiin. Lindbergin ei pidä puuttua ulkopolitiikkaan – sotilaat tottelevat poliitikkoja, eivätkä ajattele liian vaikeita diplomaattisia asioita |1. Sotilaat keskittyvät vain parhaalla taidollaan annettuihin tehtäviin, jotka ovat maamme sodan ajan puolustuskyvyn turvaaminen ja itse puolustamisen tarvitsema taistelukyky.

 

Jarmo Lindberg allekirjoitti meille Suomelle vaarallisen Nato – Isäntämaa pöytäkirjan. Vielä tänäänkään ei ole selvitetty lopulta ”kaikkien laskujen maksajalle” – Suomen kansalaisille, kuka/ ketkä/ mikä/ mitkä kutsuu/ kutsuvat vieraiden natovaltioiden taistelu- ja hyökkäysjoukot maahamme – todennäköisesti Yhdysvaltain, jos pyyntö tehdään. Siis kuka/ ketkä pyynnön tekevät?

|1 ” ”Krimin valtaus oli länsimaissa herätys siihen, kuinka nopeasti saattaa alkaa tällainen epämääräinen operaatio”, Lindberg sanoo” ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005063993.html

 

Toinen Lindbergin laukaisu

” … ”Sodat, joita maailmassa on käyty 10–15 viime vuoden aikana, ovat olleet hyvin erilaisia. Ei pidä sortua siihen, että tehdään jostain tietystä sodasta suora projektio, että juuri tällainen se tulee Suomessa olemaan.” …” [sama lähde kuin viite 1.]

 

Kolmas Lindbergin laukaisu

” … Nyt kuusi sukupolvea myöhemmin on vaikea edes kuvitella, että Suomea uhkaisi jokin toinen maa kuin Venäjä. Mitä Venäjän johto aggressiivisella ulkopolitiikallaan tarkalleen ottaen Euroopassa nyt hakee?… ” [ sama lähde kuin viite 1.]

 

Oli vaihe, jolloin kenraalitkin ymmärsivät kansakuntamme realiteetit

Evp. kenraali Gustav Hägglund osasi nähdä kättään pidemmälle |2. Natoa emme tarvitse, siis sitä sotilaallista hyökkäysvoimaa, joka nyt asettelee panoksiaan pelilaudalle, muun muassa Viroon. Samoin Nato/ USA harjoittelee rynnäköimistä erityisesti pohjoisessa, jossa sijaitsevat Venäjän ydinasetasapainon pelinappulat – strategiset ydinsukellusveneet, jotka tasapainottavat kahden ydinasesuurvallan herkkää tasapainoa.

Tässä kohtaa on syytä lukea miten Venäjä kokee Kuolan niemimaan ja millainen on heidän puolustusdoktriini pohjoisilla alueilla Euroopassa |3.

Laukoessaan viimeisistä sodista maailmalla Lindberg unohti melkoisen tosiasian. Naton sotilasjohtaja, Yhdysvallat oli ja on liki kaikissa maailmalla käydyissä sodissa mukana, eikä vain 10 – 15 vuoden aikana - vaan jo yli 60 vuoden ajan. Miksi Lindberg ei halua katsoa tosiasioita silmiin, kuten hänen kaukainen edeltäjänsä Hägglund?

Lindberg on varmasti huomannut, että USA käy sotiaan aina kaukana omilta rajoiltaan, mutta kuten todettua kenraalien ei pidä ajatella liian vaikeita asioita, vaan keskittyä niihin tehtäviin, mistä palkka maksetaan.

Muistaako Lindberg miten tapahtui taistelupommitusten alku Syyriassa vuona 2014 – Yhdysvaltain aloittamana, entä kuinka virkaa tekevä kenraalimme muistaa Kosovon, jossa USA toimi raskaiden hyökkäyspommitusten aloittajana – tappaen eräiden lähteiden mukaan yli 500 siviiliä ja pommittaen samalla Belgradin Kiinan suurlähetystöä. Emme ota esille edes Irakin sotaa, joka aloitettiin valehtelulla YK’ n yleiskokoukselle.

Lainaamme tähän kaksi linkkiä sotilasasiantuntijalta, jota ei sido palkkasuhde Puolustusvoimiin (?) – professori ja tohtori evp. eversti Pekka Visurilta, hän kertoo tässä kahdesta oleellisesta seikasta, Natosta |4. ja Venäjän joukoista rajamme läheisyydessä |5.  Arvaamme valistuneesti, että Visuria sitoo puolustamisvelvollisuus isänmaatamme kohtaan, mikä velvollisuus pitäisi meillä kaikilla suomalaisilla olla.

 

Olisiko vihdoin meilläkin ymmärrettävä, että upseerit pysyvät lestissään?

Upseerit johtajat ulkopolitiikan pettäessä meillä puolustautuvaa sotaa ja huolehtivat miehistöstä, kuluttamatta heitä liikaa ja tavoitellen sitä päämäärää, mikä poliittisesti on ylhäältä annettu. Tässä on armeijamme ydintehtävä.  

 

Sota on usein epäonnistuneen ulkopolitiikan jatke

Kerrotaan, että 1939 silloisen ulkoministeri Eljas Erkon kokemattomuus, hyväuskoisuus ja amerikkalaistunut ajatusmaailma ajoivat osaltansa meidät Talvisotaan, jossa Neuvostoliitto hyökkäsi. Josif Stalin oli Moskovasta todennut, on sotilaiden vuoro.

 … Jatkosotaan ajauduimme osin ja osan upseeristosta hangoittelematta – olimme ajopuu puoliaktiivina. Halusimme revanssin ja laskimme Saksan kolmannen valtakunnan koko Pohjois-Suomeen valmistautumaan idän sotaretkeen – operaatio Barbarossaan. Saksa oli meidän aseveli ja upseerit innoissaan komensivat joukkomme jopa vanhan rajan yli, syvälle Neuvostoliiton puolelle. Ajateltiin taloustermein – korkojen kanssa.

 

Tänään Lindbergin allekirjoittama Nato – isäntämaa pöytäkirja oli vaarallinen ensiaskel

[ Linkin alta tämä pöytäkirja kokonaisuudessaan – niin suomeksi kuin englanniksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ]

Kun tuo pöytäkirja oli allekirjoitettu upseerin toimesta, oli se samalla vastuun siirto poliitikoilta sotilaalle – tässä ensimmäinen virhe. Sotilaat eivät ajattele ulkopolitiikkaa, vaan puolustautumista, Suomessa. Venäjä reagoi ja muutti pohjoisen puolustusdoktriiniaan, sillä se tiesi kokemuksesta Lappimme olleen aiemminkin hyökkäysalusta itään. Nyt Lindberg allekirjoituksellaan lähensi koko maamme joutumista taistelu-alustaksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi kuivan lakonisesti, että kyllä Nato/USA mielellään taisteluttaa puolestansa suomalaiset sotilaat, vaikka viimeiseen mieheen. Näinkö Lindberg olisi johtamassa meitä sotaan tilanteessa, jossa meille kansalaisille tuntematon instituutio kutsui Naton/ USA’ n taistelujoukot Suomeen.

 

Miksi Lindberg astui miinaan, allekirjoittaessaan pöytäkirjan?

Ensi alkuun pöytäkirjaa ei haluttu suomentaa edes kansanedustajille, puhumattakaan kansakunnalle. Eduskunnan ei annettu äänestää pöytäkirjasta, jolloin kansalaiset olisivat päässeet näkemään ketkä puolsivat ja ketkä eivät!

 

On vaarallista leikkiä Naton hiekkalaatikossa – puhumattakaan luottaa maailman yhteen sotineimpaan kansakuntaan – Yhdysvaltoihin

Venäjän kanssa meillä on tunnetusti noin 1300 kilometriä yhteistä rajaa, jolla on vallinnut täydellinen rauha jo yli 70 vuotta. Kansakuntamme vastustaa kiivaasti Natoa, jopa upseereistakin suuri osa ei kannusta liittymään lännen sotilasliittoon. Kaikesta tästä huolimatta Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – jopa urakalla!

Niin kansa kuin useat upseerit ymmärtävät vanhan, tähän hyvin sopivan sanonnan: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”|6 – tämä ei ole vaikea sananlasku korkeillekaan upseereille. Poliitikot sen sijaan ovat joissain nurkissa havainneet toisen kiinalaisen vanhan sanonnan: ”ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.

 

Kaikesta huolimatta – kansakunta luottaa itseensä

[ … luotamme omaan armeijaan, ja sille on annettava kaikki se tuki mikä sille kuuluu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/mika-on-maanpuolustustahtosi.html - ]

Korkeat upseerit vaihtuvat, alemmatkin ovat kierrossa. On korkea aika oppia lukemaan tehtäväkirjaa ja pysyttäytyä omassa roolissa. Kansalaiset luottavat juuri armeijamme kykyyn puolustautumisessa, sen reserviin eli paljolti itseensä. Tosiasia on se, että rivinmiehet lopulta maksavat kaikki ne laskut, mitä ylimmät upseerit ja poliitikot virheinä tekevät.

Hankinnoissakin kannattaa olla tuhlaamatta kansalaisten varoja vääriin aseisiin jopa vääriin aselajeihin. Huomisen sodat käydään todella yllättävästi – ja tämän komentaja Jarmo Lindberg oivaksi tarkasti, muttei osannut sanoa millä lailla yllättävästi.

Suomen tie on sotilaallisen sitoutumattomuuden linja, kansamme enemmistötahdon mukaisesti. Me olemme Pohjolan Sveitsi, täällä lännen ja idän vedenjakajalla. Kansakunnan ymmärrys erityisasemastamme johtuu paljolti myös siitä, että olemme niin idästä kuin lännestä tulleita.

Numerointi tekstistä

|2 (1996) ~ http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003533541.html -

|2 (2014) ~ http://yle.fi/uutiset/3-7237096 -

|2 (2016) ~ http://app.kauppalehti.fi/uutiset/kenraali-hagglund-venaja-antoi-suomelle-varoituksen/kZd6jYMn/luetuimmat -  

|3 Näin Venäjällä nähdään tilanne Kuolan niemimaalta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtml -

|4 Evp ev Pekka Visuri Natosta ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ -

|5 – Venäjän joukot rajamme tuntumassa ~ http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pekka-visuri-venajan-joukot-suomen-lahialueilla -

|6 Kaukainen Amerikka ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/amerikkalainen-suhde-ja.html -

EKSTRA

Mitä me teimme Viron Ämarin ilmataisteluharjoituksissa?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/u-harjoittelimme-puolustamaan-viroa.html -

Poliitikotkin tekevät ulkopoliittisia virheitä – Venäjän talouspakotteet

A Vuonna 2014 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428208 (~300 lukijakommenttia) -  

B Nyt 2017 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/venajan-hallituksen-neuvonantaja-pekka-viljakainen-kl-ssa-venajan-vastaiset-pakotteet-iskeneet-lahinna-eurooppaan-6619549 -  

Jälleen nuo etupiirijaot ovat ponnahtaneet pelkokertoimilla – varsinkin, kun media lietsoo niitä

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/villeja-arvioita-venajan-ja.html -

PS.

Sisäisten uhkien kasvaessa olisi tarkasti tutkittava ennen kaikkea poliisiemme tueksi uudelleen perustettavaa Suojeluskuntaa |* – se olisi samalla monille työttömille nuorille oljenkorsi hyödylliseen elämään. Tämän päivän Suojeluskunta on yleistoimija rauhan aikana poliisin alaisuudessa ja mahdollisen sodan alla armeijan komennossa.

|* ~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ – Facebook ryhmä Suojeluskunta ja Lotta Svärd

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | T | VU | PZ | BL | BL | FB | FB | BLOG 119147

DOC Jarmo Lindberg laukoo_29012017 – Microsoft Word Starter

PVM 29012017

|1090|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ideasi suojeluskunnan paluttamiseksi on ajankohtainen. Putin perusti juuri sellaisen kansaansa vastaan. Siihen sinulla ei tietysti ole mitään mielipidettä.

Kyllä me Suomeen sellainen suojeluskunta tarvitaan, kun sotilaat eivät saa virkaansa hoitaa ja sanoa uhkista mielipidettään. Suojeluskuntalaiset saavat.

Putin perusti 400 000 miehen yksityisarmeijan – "oikeus ampua varoittamatta"

“Kansalliskaartin työntekijällä on oikeus käyttää fyysistä voimaa, eritysvälineitä tai tuliaseita varoittamatta tilanteessa, jossa on kyse välittömästä uhkasta Venäjän kansalaisen hengelle”, kansalliskaartista säädetyssä laissa todetaan.

Kremliä lähellä oleva lähde kertoo Moscow Timesille, että kansalliskaartin perustamisen taustalla on Putinin hallinnon huoli mielenosoituksista ja muista levottomuuksista. Lähteen mukaan Venäjän johdossa on kiertänyt huhuja tällaisten joukkojen perustamisesta aina vuoden 2011 suurmielenosoituksista lähtien.

”Sen aika on ilmeisesti lopulta tullut”.

Ilkka Luoma

Suomessa kansalaiset luottavat omaan armeijaan ja sitoutumattomuuteen mihinkään sotilasliittoon. Natoa suomalaiset eivät halua, eivät yli 10 vuoteen - ja vielä suurella enemmistöllä ei Natolle (>50%)

...

[2006]

" ... Nuorisomme ei kaihda armeijaan menoa, se on sukupolvien ajan ollut kunniakysymys ja velvollisuus niin tätä päivää kuin historiaammekin kohtaan. Ruotsi käyttää runsaammin rahaa armeijaansa, vaikkei se pysty mobilisoimaan kriisin hetkellä yhtä merkittävää miesvoimaa. Suomen on luotettava omiin kykyihinsä ja kansalaisemme laajasti kannattavat varusmiespalvelusta sekä riittäviä määrärahoja pitääksemme uskottavaa puolustuskykyä yllä. Suomi on jäänyt aiemmin yksin ja me emme voi luottaa kuin itseemme. Edesmennyt Isänmaamme sinivalkoinen omantunnon ääni jalkaväen kenraali ja Mannerheim-ristin Adolf Enhrnrooth kertoi vain suomalaisten itse puolustavan parhaiten maatansa. Hän tiesi mistä puhui.

Maailmassa on aina konflikteja, aina löytyy eripuraa kuinka öljy, vesi tai ruoka jaetaan. Suomalaiset ovat YK-tehtävissä hyvin arvostettuja ja heidän palveluksiaan pyydetään enemmän mitä voidaan antaa. Suomi on antanut Euroopassa asukaslukuunsa nähden suurimman panoksen kansainvälisiin rauhantehtäviin ja huomattavasti enemmän kuin Ruotsi.

Tulevaisuudessa hyvin koulutetut sotilaamme voisivat olla kaikkien arvostamia oikeudenmukaisia sotilaita apuna niin luonnon katastrofeissa kuin ihmistenkin välisissä konflikteissa. Turvaamisoperaatiot ovat vapaaehtoisia ja maastamme löytyy kansallista henkeä lähteä hoitamaan näitä uhrejakin vaativia tehtäviä. Huomenna upseerimme ja sotilaamme voivat olla arvokas vientituote; rauhanturvaaminen voisi olla tavaramerkkimme maailmalla ja se vaatii uskottavaa taistelu-, koulutus-, ylläpito-, kalusto- sekä varusteoninaisuuksia. .. "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/suomi-on-ain... -

.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olipa typerä kirjoitus. Hyvä esimerkki siitä kun sotilaat uskoivat poliitikkoja eivätkä kyselleet päätösten perään löytyy natsi-Saksasta.

Kirjoitus oli puolestaan esimerkki siitä miksi blogistin puolueen tai liikkeen kannatus on alle 0,5 %.

Luin saman jutun Lindbergistä ja juttu oli täyttä asiaa. Ei ihme että mies on komentajana.

Ilkka Luoma

Pasilla jylyää natofanatia ja russofobia ;)

...

[2006]

" ... Oli itseasiassa erinomainen sattuma, kun arvovaltainen talouslehti 'erehtyi' kritisoimaan väärästä aiheesta, väärään aikaan ja väärälle maalle. Suomi, jos mikä, tietää kuinka toimia Venäjän kanssa. Suomalainen ei pelkää venäläisiä - päinvastoin kauppa kukoistaa, autot rullaavat ja rajalla ruuhkautuu - siksi intensiivistä ja välillä hektistäkin tämä yhteistoiminta on.

Suomi on suvereeni Venäjän tuntija EU:ssa. Meille sälyttyy oikeutetusti asema idän ja lännen vedenjakajana, jaammehan me sopimuksella jo Saimaankin vedet juoksutussopimuksin :-)

Suomi on toiminut kautta historian lännen etuvartiona idän kulttuurien, uskontojen ja kansojen edessä. Tarkasti katsottuna Venäjä teki palveluksen Suomelle, vapauttamalla meidät Ruotsin otteesta. Jäljellä on vähemmistökieli ja ruotsalaisjohteinen pääoma, joka koettaa kangeta asemaansa vahvemmaksi taloudellisin liikkein maassamme. Suomi operoitui itse lopullisen vapaaksi omin voimin ja Neuvostoliiton perustajan Leninin myötävaikutuksella.

Sittemmin Suomi on säilyttänyt itsenäisyytensä, eikä meitä ole miehitetty, kuten lähes kaikille muille EU-maille on tapahtunut. Suomi voi tuntea selvää ylpeyttä kyvystänsä toimia, ja ei niin helpossa maantieteellisessä asemassaan. Nyt Venäjän läheisyys on meille uskomaton mahdollisuus. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/suomi-on-osa... - alta.

.

Ilkka Luoma

1]

Eurooppalainen rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa!

" ... Saksan voima ylläpitää eurooppalaista kehitystä

USA ei enää halua satsata Eurooppaan; sillä on riittävästi päänvaivaa Tyynellä valtamerellä – Kiinan nousevan mahdin vuoksi. Kiina on tämän vuosisadan valtio – siitä kasvaa suurin kaikilla mittareilla. On alkanut itäinen aikakausi, kun samaan aikaan mahoksi lahonnut läntisen markkinatalousmaailman kasvuhuuto ei enää tavoita luontoa, joka meidät kaikki lopulta elättää.

Saksa ottaa johtoaseman Euroopassa – sen talouden väkevyyden ja erinomaisten Kiinan suhteidensa ansiosta. Kiinan vaikutusvallan ansiosta saksalaiset muun muassa konsultoivat Pohjois-Korean uusille raiteille – jopa aivan uusille urille, joissa kehitetään uuden vuosituhannen yhteiskuntajärjestystä. ... "

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

Linkin alta 237 lukijakommenttia - ORIG 17.11.2014

Ilkka Luoma

Vladimir Putin kunnioittaa suomalaisten natokantaa ---

524 lukijakommenttia linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - ORIG 18.06.2015

"Uutisointi mouruaa, että Venäjä varoittaa Suomea sen Natoon liittymisestä. Samasta aiheesta presidenttimme Sauli Niinistö oivalsi mitata kartalta, että muodostaisimme natorajasta Venäjää vasten noin puolet, jos liittyisimme.

On kuitenkin varmaa, että nyt vähän aseistettu ja harvaan miehitetty Suomen itäinen maaraja muuttuisi oleellisesti, jos olisimme Natossa – ja nimenomaan tehokkaan aseistuksen ja erikoisjoukkojen lisääntymisen osalta. Pietari on venäläisille elintärkeä jo historiallisista syistä.

Natoon liittymällä saisimme todennäköisesti pyynnön (määräyksen) ottaa vastaan Luumäelle ja Virolahdelle Naton – siis käytännössä USA:n ohjustukikohdat varustettuna virallisesti ohjustentorjuntajärjestelmillä.

Tosiasiassa nuo ohjusasemat voivat olla yhtä hyvin ilman kummoisia muutoksia hyökkäysohjuksien lähetysasemia, onhan noista kunnista hyvin lyhyt matka Venäjän Pietariin – toiseksi tärkeimpään kaupunkiin, presidentti Vladimir Putinin kaupunkiin.

Meitä suomalaisia arkikansalaisia, jotka olemme puhuneet, keskustelleet ja polemisoineet Natosta

– sen hyödyistä ja haitoista jo vuosikaudet, lohduttaa se tieto, että Putin arvostaa vankkaa mielipidettämme olla erossa Natosta paljon enemmän kuin nato-jenkaajien harvalukuisten – lähinnä kokoomuslaisista poliitikoista muodostuvan ydinvoimajoukon mielenheilahteluita [10322]

Venäjän presidentti ja Venäjä suuntaavatkin viestinsä näille nato-jenkaajille ja –fanaatikoille, jotka etsivät nyt esimerkiksi syitä natoliityntään Ukrainasta ja venäläisten lentokoneiden ilmatilaloukkauksista, vaikka esimerkiksi nuo rajanylitykset venäläiskoneilla ovatkin lässähtäneet ja näin nato-jenkaajat saivat rujosti siipeensä argumentointinsa [11739] osalta. ... "

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Millä oikeudella/tiedolla Lindberg on puolitietämätön?
-silläkö ettei viesti ole sama kuin arvon bloggaajalla ?

Kun jotakin arvioi tietamättömäksi,parasta olisi arvata oma tila,,,!

Ilkka Luoma

Jari, jos luit HS jutun ja tämän topicin tarkasti, sait vastauksen kysymykseesi.

Suomessa sotilaspoliittisesti liittoutumattomassa maassa ulkopolitiikka kulkee edellä (UM ja UTVA) ja määrittää tietä mahdolliselle puolustuspolitiikalle ja vasta tämän jälkeen tarkasti presidentin kanssa konsultoiden Puolustusvoimat voivat ryhtyä annettuun tehtävään.

...
Tämän vuoksi Suomi tarvitsee harkitsevan presidentin suuremmilla valtuuksilla kuin nykyisellä ---

...
[2014]

" ... Media painaa nyt täysillä meillä Suomessa lännen ja idän vastakkainasettelua. Vastakkain panemista painaa myös eduskunnan riippumaton ulkopolitiikan tutkimuslaitos UPI-FIIA 1]. Hallituksen pääministerikin avoimesti heittää peliin omia mielipiteitään – vaikka sai pätkäkomennuksen perintönä, ei kansan valintana. Edeltäjähän pakeni Brysseliin 2], kun todellisuus on paiskautumassa kansalaistemme kasvoille.

Nato-kallupissakin painotus on selvästi vähemmistön leirissä – lööpit kirkuvat, että natokannatus on noussut huikeat yhdeksän prosenttiyksikköä – aina 26 prosenttiin saakka. Samalla sivulauseeksi jää natovastustus, joka on toistuvasti, useiden vuosien ajan noin 60 prosentin luokkaa.

Läntinen maailma aloitti oman laajentumisensa löytöretkistä, joita pian seurasivat ristin ja miekan laivat – vieden uskontoa, osin väkisin ja tuoden kultaa ja hopeaa kuninkaiden loputtomien velkojen tilkkeiksi. Me siis veimme paljolti myös agressiivisesti omaa kulttuuriamme ja tapojamme maihin, joiden kulttuurit olivat osin jopa vanhempia ja yhtenäisempiä kuin meidän. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... - alta.

.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kenraali Lindberg puhui fillarihaastattelussa asiaa ….. ja hhmm... muuta.

Asiaa oli tämä:
” Mutta jos... jos sota tulisi Suomeen. Yhden määritelmän Lindberg suostuu sanomaan:  unpredictability. Ennakoimattomuus. Arvaamattomuus. ”

Koskaan ei mainita sitä että yli 70: een vuoteen suomalaisen sotilaan ei ole tarvinnut ampua yhtään laukausta vihollista, ihmistä kohti.
Kuuluuko kunnia tästä siviileille vai sotilaille.
No… lopputulos on hyvä. Rauha on säiynyt ja jatkuu….

Fillaroiva sotilas … eläköön….
Ajelin polkupyörällä Helsingissä n 25 vuotta, kesät talvet…. Tuli tarkkailtua myös muita polkimenpyörittäjiä…. Ainoastaan yhden kerran tuli sotilas virkapuvussa vastaan…. Se tapahtui Linnunlaulun sillalla …. kapteeni oli arvattavasti matkalla kohti Sotakorkeakoulua Kruununhaassa. Pyörä oli 40- luvun vaihteeton, ehkä Pyrkijä….
Ei taida oikein istua sotilaan imagoon….

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#12

|>....Kuuluuko kunnia tästä siviileille vai sotilaille....

Ilkka Luoma

Lähinnä siviileille. Tosin meillä on aina arvostettu vahvaa asevelvollisuuteen perustuvaa armeijaa - olisin kannattamassa palvelusaikojen pidentämistä 12, 18 ja 24 kuukauteen sekä kertausharjoitusten määrän nostoa kaikille vähintään viiteen kertaan - upseeristolle 10 kertaa ---

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#15

Wikipedian mukaan Venäjällä on 14 rajanaapuria, lisäksi lähellä ovat Japani ja Alaska. Ollaankohan niissä kaikissa yhtä vauhkoja kuin Suomessa.

Japanissa muuten näkyy olevan _itse_puolustusvoimat.

Vähän menee toisteluksi, mutta asia on tärkeä:
Miksi esimerkit pitää aina ottaa niistä maista, jotka sotivat,
esim Venäjä ja Ukraina.

Suurin osa maailman maista elää rauhassa. Tasapuolisuuden vuoksi näitäkin voisi tarkastella. Miten ne selviytyvät.

Tässä listaa (Wikipediasta):

Asevelvollisuus ei käytössä:
Afganistan
Albania
Asevelvollisuus lopetettu 2010
Andorra
Antigua ja Barbuda
Arabiemiirikunnat
Australia
Bahama
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belgia
Belize
Botswana
Brunei
Burkina Faso
Burundi
Bulgaria
Bulgaria luopui asevelvollisuudesta vuoden 2008 alussa.[19]
Costa Rica
Lakkautti armeijansa perustuslailla 1949.
Djibouti
Espanja
Asevelvollisuus lopetettu 2001.
Etelä-Afrikka
Etiopia
Fidži
Gabon
Gambia
Georgia
Ghana
Grenada
Haiti
Hongkong
Intia
Irak
Armeija lopetettiin Irakin sodan jälkeen, uusi armeija on luotu vapaaehtoispohjalle.
Irlanti
Islanti
Ei ole ikinä perustanut armeijaa.
Italia
Asevelvollisuus lopetettu 2004.
Jamaika
Japani
Jordania
Kamerun
Kenia
Kirgisia
Kroatia
Kroatia luopui asevelvollisuudesta vuonna 2008.[20]
Latvia
Latvia luopui asevelvollisuudesta 2007.[21]
Lesotho
Libanon
Libanon luopui asevelvollisuudesta 2007.[22]
Liberia
Liettua
Luxemburg
Makedonia [23]
Malawi
Malesia
Malediivit
Malta
Marokko
Mauritania
Mauritius
Monaco
Montenegro
Myanmar
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Oman
Pakistan
Panama
Papua-Uusi-Guinea
Peru[24]
Portugali
Asevelvollisuus lopetettu 2004.
Puola
Qatar
Ranska
Asevelvollisuus lopetettu 2001.
Romania
Romania luopui asevelvollisuudesta 2006.[25]
Ruanda
Saksa
Saksa luopui asevelvollisuudesta 2011.
Sambia
San Marino
Saudi-Arabia
Serbia
Asevelvollisuus lopetettu 2011.
Sierra Leone
Slovakia
Slovakia luopui asevelvollisuudesta 2006.
Slovenia
Asevelvollisuus lopetettu 2003.
Sri Lanka
Suriname
Swazimaa
Tonga
Trinidad ja Tobago
Tšekki
Asevelvollisuus lopetettu syyskuussa 2004.
Uganda
Ukraina
Unkari
Asevelvollisuus lopetettu 2004.
Uusi-Seelanti
Yhdistynyt kuningaskunta
Asevelvollisuus lopetettu 1963.
Uruguay
Vanuatu
Zimbabwe

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Hyvä huomio - Suomen ympärillä ei ole sodittu yli 70 vuoteen.

Ilkka Luoma

Myös taitaville presidenteille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olisi kyllä melko kummallista kuultavaa, jos nykyinen puolustusvoimien komentajamme vaatisi Suomen laivaston vahvistamista maa- ja ilmavoimien resurssien kustannuksella.

Ilkka Luoma

Ihmettelen kun ei olla puhuttu lainkaan lennokeista ja itseohjautuvista pienlaivoista - oikeastaan veneistä! Kiina on näissä hyvin pitkällä. Kannattaisiko hakea audienssia Kiinaan opintoretkelle? ;)

Ilkka Luoma

[MTV]

"Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen”

KOTIMAA JULKAISTU 01.07.2016 20:04

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin-... -

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Donald Trumpin myötä Naton merkitys pienenee ja Suomi saa muutenkin unohtaa teoreettisen Nato-optionsa.

Tältä osin Putinin lausunto on täysin vanhentunut.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme mielipide ja vakaumus ei ole sen sijaan unohtunut - me emme halua suurena enemmistönä (yli puolet) Natoon :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Miksi Ilkka Luoma ei ehdota suoraan uutta YYA-sopimusta Suomen ja Venäjän välille ja Suomen jäsenyyttä Euraasian unionissa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Putin tulee esittämään sitä Niinistölle, ellei tämä ehdi ensin.

Ilkka Luoma

Putin tulee ehdottamaan paljon erilaisia kauppamahdollisuuksia. Nyt jos oivallamme, irtoamme heti EU-pakotteista, ennen kuin US Trump sen tekee!

~ https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/213216-laura-huh... - Merkitystä lausunnolla?

...
Asiantuntija:

Romano Prodi

"Euroopan komission ex-puheenjohtaja: Venäjä-pakotteet poistettava ennen kuin Trump ehtii apajille

Romano Prodi puhui EU-suhteiden vallankumouksesta italialaiselle La Stampa -sanomalehdelle ... " - HS

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005057420.html -

.

Ilkka Luoma

Emme halua sitoutua mihinkään sotilasliittoon, olemme menossa kohti Pohjolan Sveitsiä :)

Teemme kauppaa kaikkiin ilman suuntiin, emmekä tule huomenna enää puuttumaan muiden kolmansien sisäisiin asioihin, vain niihin mitkä kuuluvat meille suoraan.

...

Tosin tälläisiäkin äänenpainoja kuuluu - asiantuntijoilta, itse en kannata ajatusta!

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa
ESSEE: Jos Venäjän ja lännen välillä puhkeaisi konflikti, länneltä ei tulisi apua Suomelle, kirjoittaa Alpo Juntunen" - SK

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

Tuo kannattaa lukea huolella ja ajatella syvällisesti ja kiihkotta.

.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mikset sitten ala herätellä YYA-sopimusta henkiin, kun siihen näytät uskovan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Ei Suomi tarvitse Kekkosen aikaista YYA' ta, mutta hyvät kauppasuhteet ja puolueettomuus politiikassa edesauttavat viennistä riippuvaista maatamme. Sanoudumme irti muiden sisäisiin asioihin sotkeutumisesta - vain niihin otamme kantaa, jotka koskeavat meitä suoraan tai jos meiltä kysytään - niin silloinkaan emme turhia polemisoi kolmansien asioita - elleivät meille suoranaisesti kuulu!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mikään muu maa ei ole Suomelle se ainoa sotilallinen uhka kuin Venäjä. On ollut ja aina tulee olemaan. Ei mistään muusta ilmansuunnasta kuin idästä se uhka tulee. Mikä muu maa Suomea uhkaa tai tänne hyökkäisi? Viime sodissakin NL/Venäjä yritti valloittaa maamme ja ryösti n. 12% pintä-alstamme, vieden maata, metsää, tehtaita ja vesivoimamme, sekä maamme toisiksi suurimman kauungin Viipurin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jori Kajanto

Blogisti Luoman logiikan mukaan hyökkääjä voi olla Ruotsi tai Englanti, koska ne ovat hyökänneet Suomeen ennenkin.

Maailma on tietysti muuttunut, mutta en silti usko, että Hollannista, Portugalista tai Sveitsistä olisi meille suurempaa sotilaallista uhkaa.

Mielenkiintoinen pääkirjoitus Hesarista tänään.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005065848...

Minskin ja Moskovan välit tulehtuivat – osa ennustaa jopa vallankaappausta
Suunsoitto Venäjän ja Valko-Venäjän välillä on edennyt jo puheisiin miehityksestä, vallankaappauksesta ja Valko-Venäjän valtion ja kielen keinotekoisuudesta.

”Valko-Venäjän armeijaa johdetaan osittain Venäjältä, joten isänmaallisuudesta armeijassa ei oikein voi puhua”. ”Kysymys on siitä, mitä kansa tekee. Ja minä luulen, että he taistelevat itsenäisyytensä puolesta. Mutta kävi miten kävi, Lukašenkan täytyy lähteä.”

Ilkka Luoma

Jatketaan kaiman kommenttiin vastine, joka alkoi jo tuolta Kajannon kommentin vastineena:

...
|4
Tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö erehtyi nyt, sanat olivat valittu väärin, epädiplomaattisesti – tai sitten media onnistui tässäkin tulkitsemaan presidenttimme sanoja tahtomallaan tavalla … ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14553472523... - haitaksi meille, koko kansakunnalle – suora saa olla, jopa tiukka, mutta siihen pitää olla diplomatian hienostunut sävel – eikä popularisoitunutta paatosta – presidentinvaalien lähestyessä. Niinistö vaistoaa, että hän saa nyt oikeasti vastaansa europarlamentaarikko Paavo Väyrysen, siksi kampanjointi aloitettiin nyt näin aikaisin – varsinkin, kun nyt Paavo kutoo jo verkkoaan, johon moni taitamaton vielä putoaa.

|5
Hyvin itsekkäästi toimivat suursijoittajathan ovat erinomaisia ulkopolitiikan arvioitsijoita, varsinkin venäjäantiapatiaa puolihysteerisesti kokevat nationalistiunkarilaiset! ~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/172616-jaatava-ar...

|6
MTV Lontoossa: Britannia kohti kansanäänestystä – "Ero EU:sta olisi vaara myös Suomelle" ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-l... -... Näyttää siltä, että meidän media haluaa koplata Venäjän ja EU' n mahdollisen hajoamisen yhteen, noillahan ei ole tältä topicin osalta mitään tekemistä keskenään. EU' n ongelmat ovat sisäisiä ristisiitoksia, eivätkä Venäjän ongelmat liity muuhun kuin siihen, että EU' n vienti Venäjälle on romahtanut. Näyttää, että media haluaa pelotella lukijoitaan ja luoda Venäjän uhkaa, jos EU hajoaa Englannin ja ehkä vielä Suomenkin osalta.

|7
Ilta-Sanomat: Asiantuntija: Venäjällä salainen ”iskulista” Suomen verkkoasiantuntijoista
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145550030136... -... Vielä vähemmän on henkilöitä, jotka operoivat suurimpia voimalaitoksia. Asiantuntija unohtaa, että se on NSA USA:sta, joka vakoilee kaikkea ja kaikkialla. Asiantuntija unohtaa myös Stuxnet madon, joka luhisti iranilaista ydinvoimalaitosta - madon takana arvellaan olevan Israel ja USA. Asioita voidaan pyöritellä vaikka kuinka ja mistä näkökulmasta. Kaikkein vähiten meillä on ulkopolitiikan taitajia - vain muutama!

|8
Seppinen ei taida ymmärtää, että kansakuntamme suuri enemmistö ei halua Natoon - eikä kertaakaan yli 10 vuoden mittauksenjakson aikana vastustus ole alittanut 50 prosenttia. Olisiko Seppisen natokiimassaan tervettä muistaa, ketkä valtioissa aina lopulta "ruumiit pesee"? Tämän vuoksi kansalaistemme suuri enemmistö vastustaa kiivaasti Natoa, ymmärtäen paasikivimäisesti "viisauden aluksi tosiasioiden ymmärtämisen".
Seppinen sen sijaan on irronnut kaikesta itsesuojeluvaistostaan - vaatiessaan pienvähemmistönä Natoa ja natotusta. Seppisen kaltaisen ovat vaarallisia kiihkoissaan kansakuntamme rauhanjaksolle, joka on kestänyt jo yli 70 vuotta, sen ollen toiseksi pisin jakso - ellei Suuriruhtinaskuntamme ajan englantilaishyökkäyksiä rannoillemme lueta sotimiseksi.

|9
Nato – Isäntämaa [MoU] Pöytäkirja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

.

Ilkka Luoma

Joku kysyi tässä aikanaan, että mistä näitä russofobisteja oikein sikiää? ;)

.

Venäjästä luodaan oikein urakalla täyttä uhkaa, vaikka rajoillamme täyttä rauhaa jo yli 70 vuotta ---

ORIG [14082015] ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mi... - AL


|1
”Kommentti: Meillä on ongelma, jonka nimi on Vladimir Putin ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... -... Mistä näitä ”russofobistisia voimia” oikein sikiää? Toimittaja olettaa pienen osan maapallosta olevan kansainvälinen yhteisö, aika itsekeskeistä huudella täältä pohjanperukoilta tarkoitushakuisesti yksipuolisia mielipiteitä - kevein, miltei olemattomin todistein - unohtamalla, että kansainväliseen yhteisöön kuuluvat myös BRICS ja Etelä-Afrikan jälkeinen Afrikka ja näissä on jo pelkästään yli puolet maapallon väestöstä. Onkohan toimittajalta "mittakaavaoppitunnit" jääneet kouluissa käymättä? Tähän topiciin palaamme erillisellä kokonaisartikkelilla”

|2
Kansakuntamme ei halua Natoon edes siinä tilanteessa, jossa jonkin oudon syyn vuoksi Ruotsi liittyisi Natoon. Tätä penseyttä selitellään ”natottajien” toimesta tietämättömyytenä, pelkona ja jopa tyhmyytenä! Sanoisin tähän, että ”puhu sinä natottaja, me pidämme hevosta”, siksi vankkaa ja väkevää lännen sotilasliittoa kohtaan kielteiset ajatuksemme ovat. Kansalaiset tietävät myös jo Talvisodan aaton ajoilta, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät”. Tänään vallalla ovat niin kutsutut ”uusio-erkkolaiset” voimat – perintönä härkäpäisyydestä ulkoministeri Eljas Erkon ajoilta.

|3
Ilta-Sanomat: Amerikkalaissenaattori John McCain arvosteli Venäjän toimintaa Syyriassa: ”Harjoituspaikka ja ase Natoa ja Eurooppaa vastaan” ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14554985343... -... Näyttää siltä, että herra McCainilla on hyvin valikoiva muisti. Entä miten ovat USA:n omat pommituskohteet? – [katso linkki]. Lähi-idän sotilasiskut aloitettiin juuri USA:n toimesta, hyökkäämällä Irakiin, ilman YK - mandaattia, samoin USA aloitti Libyan massapommitukset, kuten oli ensimmäisenä rynnäköimässä myös Syyriaan, jo vuosi ennen Venäjää ja tämäkin ilman kutsua tai YK - mandaattia. Nyt Irak, Libya ja Syyria ovat kaaoksessa, kuten vähän kauempana oleva Afganistan, jossa USA käy pisintä sotaansa yli 100:an vuoteen!

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/link-venajas... - alta [119356]

.

Ilkka Luoma

West trolling jylyää - sinällään taitavasti, mutta manipulatiivisesti!

.
... HS esittää erinomaisen selkeää ja päämäärähakuista West trollingia, jo peittelemättä. Lähestyy jo manipulaatiosta propagandan puolelle.

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005065848... -

"Venäjä näki tyhjiön ja päätti täyttää sen
Venäjä yrittää pelata suurvaltapeliä Lähi-idässä, Balkanilla ja Itä-Euroopassa. Tämä edellyttää kuitenkin taloudellisia ja diplomaattisia voimavaroja, joita Venäjällä ei ole määrättömästi ... " - HS

.

Ilkka Luoma

Jatkamme Kajanto - Varsio syndroomaan ...

.
|10
HS: Kiistelty Rissalan lentoharjoitus sai alkunsa USA:n aloitteesta, ollen samalla jatkoa vuoden 2015 Viron Ämarin rynnäkkötaisteluharjoitusta!
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1455256886428 -... Nykyisen hallituksen ulkopolitiikan hoidolta on mopedi karkaamassa käsistä. Kansakunnan etu olisi vaihtaa heti ulkoministeri. Nyt pelataan kädellä, jossa ei ole jokeria - vain jätkä hai. Meillä on kaksi kokenutta ulkopolitiikan hoitajaa. Ulkosuhteita ei hoidella banaaneilla eikä lakritsilla!

|10
Eläkkeelle jäänyt kynästään terävä lausuja europarlamentaarikko Esko Seppänen ruoskii vaikenemista - ”Amerikkalaiskoneiden tulo on provokaatio” ~ http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/813... - ... En ota kantaa Seppäsen aatemaailmaan, mutta tässä asiayhteydessä Esko on erittäin oikeassa. Joskus olen toki miettinyt, että ovatko vasemmistointellektuellit älykkäämpiä kuin hevosen lailla hirnahtelevat oikeistolaiset?
Mutta eikö evoluutio luonut kilpailun, jota oikeisto puolustaa voimallisesti, siis ovatko älykkövasemmistolaiset "luonnottomasti" liian humaaneja? Mutta kun meille pirullisuuden oheen kasvoi myös huomioiva inhimillisyys!

|11
Ilta-Sanomat: Lapissa kansainvälinen sotaharjoitus – Yhdysvallat tulossa taas mukaan
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145541630393... -... Näyttää pieneltä, mutta valittuna linjana kansakunnallemme vaarallista. Näin murennamme viimeisetkin rippeet sotilaallisesta liittoutumattomuudesta. Miksi kansalaistemme tahtoa ja mielipidettä ei kunnioiteta? Tämä on nyt sitä Nato-isäntämaa pöytäkirjan käytännön sisäänajoa.

|12
Ote aiemmasta mielipidekirjoituksesta: ” … Nyt kansalaisten keskuudesta ilmestyi hyvin nopeasti toisenlainen fiktio – (joka voi olla mahdollinen, ja on vain esimerkki – ei todennäköinen)

… käännettynä länteen. Esitettäköön se tässä jokaisen lukijan omaan harkintaan jäävä kertomus, mikä voisi myös olla mahdollista – tapahtumat alkavat kaukaa Suomen Lapista …

”Norjassa olevien natovarastojen aseistus päivitettiin nopeasti, lähetettiin amerikkalaiset Delta-erikoisyksiköt ja USA:n laivaston Atlantin yksiköt siirrettiin Jäämerellä ja amerikkalaisten Predator miehittämättömät lennokit reititettiin Venäjän Kuolan niemimaan sotilastukikohtiin – salamahyökkäystä varten.

Nato hyökkäsi Norja tukialueenaan Suomen Lapin läpi Kuolaan kahden syyn vuoksi – oli olemassa tieto, että venäläisten Bulava - ohjusaseistetut a] strategiset ydinsukellusveneet olivat latauksessa ja piti toimia nopeasti. Deltajoukot hyökkäsivät Pohjois-Suomen läpi Kuolaan tukenaan taisteluhelikopterit ja maataistelurynnäkkökoneet A-10 b] – oli tuhottava nuo ydinsukellusveneiden tukikohdat, Ala - Kurtti c] ja Muurmannin rata d], joka oli ymmärretty myöhemmän tärkeäksi syntyvän Koillisväylän ratajatkeeksi Pietariin ja Moskovaan.

Taistelu eteni ja Ala - Kurtissa Muurmannin radan suojeluun keskitetyt joukot eivät pärjänneet amerikkalaisten Delta-joukoille eivätkä massiivisille rynnäköinneille Norjan ja Rovaniemen (ja muutkin pohjoisen kenttämme) kentältä – olihan pikapikaa käytetty uunituoretta Nato-isäntämaa [MoU] sopimuspöytäkirjaa e] hyväksi ja Rovaniemen sotilaskeskityksemme olivat otettu Naton haltuun.

Kun Delta-joukot pääsivät rankkojen taistelujen jälkeen Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtiin – huomattiin, että ”tankkauksista/latauksista” nousseet savu- ja höyrypilvet johtuivatkin Kärcher -painepesureista, kun venäläiset eivät itse moisia pesureita osanneet valmistaa. Sukellusveneitä oli pesty Jäämeren rakkolevä nöyhtästä tulevaa Isänmaallisen sodan vuosijuhlaa varten.

Mutta samalla huomattiin, että strategiset ”viimeisen iskun” ydinsukellusveneet olivat poissa – paikalla oli vain taktisia dieselveneitä – amerikkalaisten vakoilusatelliittien kameroiden zoomit olivat jumittuneet suurennosasentoon – oli syntynyt väärä tilannearvio).

Kunnes USA:n rannikolla havaittiin vesipärskeet nousevista Bulavoista, joita oli kolmessa Akula -luokan veneessä g] kaikkiaan 3 x 20, kussakin viisi ydinlatausta, ollen yhteensä 300 … aikaa ei enää ollut niiden torjuntaan. Kuumaa linjaa ei enää tarvittu – lopputulos oli selvä, maailma tuhotaan nyt 30 minuutissa, kun sadat mannertenväliset ydinohjukset nousevat siiloistaan ja liikkuvista tuliasemistaan, … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... -
|13
Krimiläiset halusivat jo 1990 – luvulla Venäjän huostaan ~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_os... – |17

|14
Vallankumous länsiohjauksella ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/valtaa-mella...

|15
Odessan murhapoltto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-ha... -

.

Ilkka Luoma

Syntyi jälleen melkoisen hyvä lukijakommenttiketju - kiitokset kommentoijille!

Toimituksen poiminnat