Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kenraali Lindbergin ei pidä puuttua puolitietämättömänä ulkopolitiikkaan

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on valittu tehtäväänsä ylläpitämään maamme puolustusvalmiutta – kaikkiin ilmansuuntiin. Lindbergin ei pidä puuttua ulkopolitiikkaan – sotilaat tottelevat poliitikkoja, eivätkä ajattele liian vaikeita diplomaattisia asioita |1. Sotilaat keskittyvät vain parhaalla taidollaan annettuihin tehtäviin, jotka ovat maamme sodan ajan puolustuskyvyn turvaaminen ja itse puolustamisen tarvitsema taistelukyky.

 

Jarmo Lindberg allekirjoitti meille Suomelle vaarallisen Nato – Isäntämaa pöytäkirjan. Vielä tänäänkään ei ole selvitetty lopulta ”kaikkien laskujen maksajalle” – Suomen kansalaisille, kuka/ ketkä/ mikä/ mitkä kutsuu/ kutsuvat vieraiden natovaltioiden taistelu- ja hyökkäysjoukot maahamme – todennäköisesti Yhdysvaltain, jos pyyntö tehdään. Siis kuka/ ketkä pyynnön tekevät?

|1 ” ”Krimin valtaus oli länsimaissa herätys siihen, kuinka nopeasti saattaa alkaa tällainen epämääräinen operaatio”, Lindberg sanoo” ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005063993.html

 

Toinen Lindbergin laukaisu

” … ”Sodat, joita maailmassa on käyty 10–15 viime vuoden aikana, ovat olleet hyvin erilaisia. Ei pidä sortua siihen, että tehdään jostain tietystä sodasta suora projektio, että juuri tällainen se tulee Suomessa olemaan.” …” [sama lähde kuin viite 1.]

 

Kolmas Lindbergin laukaisu

” … Nyt kuusi sukupolvea myöhemmin on vaikea edes kuvitella, että Suomea uhkaisi jokin toinen maa kuin Venäjä. Mitä Venäjän johto aggressiivisella ulkopolitiikallaan tarkalleen ottaen Euroopassa nyt hakee?… ” [ sama lähde kuin viite 1.]

 

Oli vaihe, jolloin kenraalitkin ymmärsivät kansakuntamme realiteetit

Evp. kenraali Gustav Hägglund osasi nähdä kättään pidemmälle |2. Natoa emme tarvitse, siis sitä sotilaallista hyökkäysvoimaa, joka nyt asettelee panoksiaan pelilaudalle, muun muassa Viroon. Samoin Nato/ USA harjoittelee rynnäköimistä erityisesti pohjoisessa, jossa sijaitsevat Venäjän ydinasetasapainon pelinappulat – strategiset ydinsukellusveneet, jotka tasapainottavat kahden ydinasesuurvallan herkkää tasapainoa.

Tässä kohtaa on syytä lukea miten Venäjä kokee Kuolan niemimaan ja millainen on heidän puolustusdoktriini pohjoisilla alueilla Euroopassa |3.

Laukoessaan viimeisistä sodista maailmalla Lindberg unohti melkoisen tosiasian. Naton sotilasjohtaja, Yhdysvallat oli ja on liki kaikissa maailmalla käydyissä sodissa mukana, eikä vain 10 – 15 vuoden aikana - vaan jo yli 60 vuoden ajan. Miksi Lindberg ei halua katsoa tosiasioita silmiin, kuten hänen kaukainen edeltäjänsä Hägglund?

Lindberg on varmasti huomannut, että USA käy sotiaan aina kaukana omilta rajoiltaan, mutta kuten todettua kenraalien ei pidä ajatella liian vaikeita asioita, vaan keskittyä niihin tehtäviin, mistä palkka maksetaan.

Muistaako Lindberg miten tapahtui taistelupommitusten alku Syyriassa vuona 2014 – Yhdysvaltain aloittamana, entä kuinka virkaa tekevä kenraalimme muistaa Kosovon, jossa USA toimi raskaiden hyökkäyspommitusten aloittajana – tappaen eräiden lähteiden mukaan yli 500 siviiliä ja pommittaen samalla Belgradin Kiinan suurlähetystöä. Emme ota esille edes Irakin sotaa, joka aloitettiin valehtelulla YK’ n yleiskokoukselle.

Lainaamme tähän kaksi linkkiä sotilasasiantuntijalta, jota ei sido palkkasuhde Puolustusvoimiin (?) – professori ja tohtori evp. eversti Pekka Visurilta, hän kertoo tässä kahdesta oleellisesta seikasta, Natosta |4. ja Venäjän joukoista rajamme läheisyydessä |5.  Arvaamme valistuneesti, että Visuria sitoo puolustamisvelvollisuus isänmaatamme kohtaan, mikä velvollisuus pitäisi meillä kaikilla suomalaisilla olla.

 

Olisiko vihdoin meilläkin ymmärrettävä, että upseerit pysyvät lestissään?

Upseerit johtajat ulkopolitiikan pettäessä meillä puolustautuvaa sotaa ja huolehtivat miehistöstä, kuluttamatta heitä liikaa ja tavoitellen sitä päämäärää, mikä poliittisesti on ylhäältä annettu. Tässä on armeijamme ydintehtävä.  

 

Sota on usein epäonnistuneen ulkopolitiikan jatke

Kerrotaan, että 1939 silloisen ulkoministeri Eljas Erkon kokemattomuus, hyväuskoisuus ja amerikkalaistunut ajatusmaailma ajoivat osaltansa meidät Talvisotaan, jossa Neuvostoliitto hyökkäsi. Josif Stalin oli Moskovasta todennut, on sotilaiden vuoro.

 … Jatkosotaan ajauduimme osin ja osan upseeristosta hangoittelematta – olimme ajopuu puoliaktiivina. Halusimme revanssin ja laskimme Saksan kolmannen valtakunnan koko Pohjois-Suomeen valmistautumaan idän sotaretkeen – operaatio Barbarossaan. Saksa oli meidän aseveli ja upseerit innoissaan komensivat joukkomme jopa vanhan rajan yli, syvälle Neuvostoliiton puolelle. Ajateltiin taloustermein – korkojen kanssa.

 

Tänään Lindbergin allekirjoittama Nato – isäntämaa pöytäkirja oli vaarallinen ensiaskel

[ Linkin alta tämä pöytäkirja kokonaisuudessaan – niin suomeksi kuin englanniksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ]

Kun tuo pöytäkirja oli allekirjoitettu upseerin toimesta, oli se samalla vastuun siirto poliitikoilta sotilaalle – tässä ensimmäinen virhe. Sotilaat eivät ajattele ulkopolitiikkaa, vaan puolustautumista, Suomessa. Venäjä reagoi ja muutti pohjoisen puolustusdoktriiniaan, sillä se tiesi kokemuksesta Lappimme olleen aiemminkin hyökkäysalusta itään. Nyt Lindberg allekirjoituksellaan lähensi koko maamme joutumista taistelu-alustaksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi kuivan lakonisesti, että kyllä Nato/USA mielellään taisteluttaa puolestansa suomalaiset sotilaat, vaikka viimeiseen mieheen. Näinkö Lindberg olisi johtamassa meitä sotaan tilanteessa, jossa meille kansalaisille tuntematon instituutio kutsui Naton/ USA’ n taistelujoukot Suomeen.

 

Miksi Lindberg astui miinaan, allekirjoittaessaan pöytäkirjan?

Ensi alkuun pöytäkirjaa ei haluttu suomentaa edes kansanedustajille, puhumattakaan kansakunnalle. Eduskunnan ei annettu äänestää pöytäkirjasta, jolloin kansalaiset olisivat päässeet näkemään ketkä puolsivat ja ketkä eivät!

 

On vaarallista leikkiä Naton hiekkalaatikossa – puhumattakaan luottaa maailman yhteen sotineimpaan kansakuntaan – Yhdysvaltoihin

Venäjän kanssa meillä on tunnetusti noin 1300 kilometriä yhteistä rajaa, jolla on vallinnut täydellinen rauha jo yli 70 vuotta. Kansakuntamme vastustaa kiivaasti Natoa, jopa upseereistakin suuri osa ei kannusta liittymään lännen sotilasliittoon. Kaikesta tästä huolimatta Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – jopa urakalla!

Niin kansa kuin useat upseerit ymmärtävät vanhan, tähän hyvin sopivan sanonnan: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”|6 – tämä ei ole vaikea sananlasku korkeillekaan upseereille. Poliitikot sen sijaan ovat joissain nurkissa havainneet toisen kiinalaisen vanhan sanonnan: ”ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.

 

Kaikesta huolimatta – kansakunta luottaa itseensä

[ … luotamme omaan armeijaan, ja sille on annettava kaikki se tuki mikä sille kuuluu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/mika-on-maanpuolustustahtosi.html - ]

Korkeat upseerit vaihtuvat, alemmatkin ovat kierrossa. On korkea aika oppia lukemaan tehtäväkirjaa ja pysyttäytyä omassa roolissa. Kansalaiset luottavat juuri armeijamme kykyyn puolustautumisessa, sen reserviin eli paljolti itseensä. Tosiasia on se, että rivinmiehet lopulta maksavat kaikki ne laskut, mitä ylimmät upseerit ja poliitikot virheinä tekevät.

Hankinnoissakin kannattaa olla tuhlaamatta kansalaisten varoja vääriin aseisiin jopa vääriin aselajeihin. Huomisen sodat käydään todella yllättävästi – ja tämän komentaja Jarmo Lindberg oivaksi tarkasti, muttei osannut sanoa millä lailla yllättävästi.

Suomen tie on sotilaallisen sitoutumattomuuden linja, kansamme enemmistötahdon mukaisesti. Me olemme Pohjolan Sveitsi, täällä lännen ja idän vedenjakajalla. Kansakunnan ymmärrys erityisasemastamme johtuu paljolti myös siitä, että olemme niin idästä kuin lännestä tulleita.

Numerointi tekstistä

|2 (1996) ~ http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003533541.html -

|2 (2014) ~ http://yle.fi/uutiset/3-7237096 -

|2 (2016) ~ http://app.kauppalehti.fi/uutiset/kenraali-hagglund-venaja-antoi-suomelle-varoituksen/kZd6jYMn/luetuimmat -  

|3 Näin Venäjällä nähdään tilanne Kuolan niemimaalta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtml -

|4 Evp ev Pekka Visuri Natosta ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ -

|5 – Venäjän joukot rajamme tuntumassa ~ http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pekka-visuri-venajan-joukot-suomen-lahialueilla -

|6 Kaukainen Amerikka ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/amerikkalainen-suhde-ja.html -

EKSTRA

Mitä me teimme Viron Ämarin ilmataisteluharjoituksissa?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/u-harjoittelimme-puolustamaan-viroa.html -

Poliitikotkin tekevät ulkopoliittisia virheitä – Venäjän talouspakotteet

A Vuonna 2014 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428208 (~300 lukijakommenttia) -  

B Nyt 2017 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/venajan-hallituksen-neuvonantaja-pekka-viljakainen-kl-ssa-venajan-vastaiset-pakotteet-iskeneet-lahinna-eurooppaan-6619549 -  

Jälleen nuo etupiirijaot ovat ponnahtaneet pelkokertoimilla – varsinkin, kun media lietsoo niitä

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/villeja-arvioita-venajan-ja.html -

PS.

Sisäisten uhkien kasvaessa olisi tarkasti tutkittava ennen kaikkea poliisiemme tueksi uudelleen perustettavaa Suojeluskuntaa |* – se olisi samalla monille työttömille nuorille oljenkorsi hyödylliseen elämään. Tämän päivän Suojeluskunta on yleistoimija rauhan aikana poliisin alaisuudessa ja mahdollisen sodan alla armeijan komennossa.

|* ~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ – Facebook ryhmä Suojeluskunta ja Lotta Svärd

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | T | VU | PZ | BL | BL | FB | FB | BLOG 119147

DOC Jarmo Lindberg laukoo_29012017 – Microsoft Word Starter

PVM 29012017

|1090|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Tuolloisen hallituksen ulko- ja puolustusministerit kylläkin tiedottivat Isäntämaasopimuksesta kiitettävästi.
Ulkoministeri Erkki Tuomioja painottaa, että sopimus ei velvoita Suomea eikä Natoa avun antamiseen tai vastaanottamiseen eikä minkäänlaisiin kauttakulkuoikeuksiin.

– Ne, jotka ajavat Suomea Naton jäseneksi haluavat ikään kuin luoda kuvaa, että tämä olisi taas askel siihen suuntaan. Sitä se ei ole, Tuomioja sanoi.

Tuomiojan mukaan Suomi ei ennakoi sopimuksella sotilaallisia kriisejä vaan Suomi halutaan pitää niiden ulkopuolella.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/669335/Tuomioja+j...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tuomioja oli itse aiheen takana - jollain tavoin. Erkkikin voi erehtyä ;)

Kansanedustajille ei pöytäkirjasta annettu suomennosta - eikä äänestysmahdollisuutta.

Kukaan ei ole myöskään kertonut, kuka/ ketkä suorittavat kutsun Naton (lähinnä USA' n) taistelujoukoille ---

...
"Ystävät lähellä ja viholliset kaukana" ( -vanha kiinalainen sanonta Shandingin maakunnasta 300 eaa.)

[2016]

" ... ”Tarkkaavainen lukija huomaa tässä sen tavan, jolla Nato ujuttaa itseään lähemmäksi Venäjää. Nyt tästä käy konkreettisesti ilmi kuinka Ruotsille ja Suomelle luodaan turvallisuustarpeita kehittämällä uhkakuvia ja vetoamalla yhteiseen Itämeren puolustukseen. Takana on ajatus saada Itämerestä natomeri ja Baltian maille lähempää kuin Yhdysvalloista ilmataistelukyky. Näin on selvitetty se tapa miten Nato laajenee. Suomen osalta on vain yksi este - Suomen kansa, joka ei enemmistönä halua tätä yhdysvaltalaistuneen Naton sodan mahdollisuuteen yltävää turvallisuussyleilyä. Ujutuksen konkretisoituma on Nato-isäntämaa sopimuksessa, joka nyt esittäytyy USA' n itsensä kutsumana taisteluharjoitusmaahantulona Suomeen”

Puolustusministeri Jussi Niinistö (Ps) sanailee suoria säveliä luuloilla ja ujutuksille
[ ~ http://yle.fi/uutiset/puolustusministerilta_taysty... - ]

Puolustusministeri Jussi Niinistö palautti HS-natofalsetin atmosfääreistä maan pinnalle. Kuinka pitkälle uuserkkolaisuuden HS-natofanatia vielä korskeutuukaan? Kansa selkeästi muistuttaa: "Puhukaa te vain, me pidämme hevosta".


Nythän käydään täyttä informaatiosotaa
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillist... - ]

Ensin löydettiin Pietarista lähinnä Yle' n toimesta trollistania eli trollitehdas |2. Tähän piti vastata, ja nyt niin Yle kuin Sanoma Oyj' n mediat HS ja IS käyvät täyttä infosotaa tätä olematonta trollistania vastaan. Neljäs valtiomahti on saanut jo rinnalleen vastamedian tasapainottamaan tiedonjaon oikeellisuutta ja sen todentamista |3.

Ilmatilamme niin konkreettisesti kuin kuvainnollisesti oli/on Naton sotakoneiden osalta myös sakeanaan olettamuksia, arvailuja ja parhaan tietolähteen mukaan juttuja, lähinnä negatiisisävyisiä juuri Venäjää ja venäläisyyttä kohtaan – oivana esimerkkinä USS Donald Cook, jonka tehtäväkuvaa lännettynyt media ei ole edes viitsinyt kaivella esille |4, vaikka siihen olisi ammattitaitoa omistammekin (MPKK).

Otamme esimerkin IS -uutisoinnista
[IS-toimittaja Arja Paananen näppäili tällä tavoin ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000119661... - ]

Nyt jos perehdymme tarkoin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin sanailuun Natosta [link ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011951... - ], huomaamme, että jo alkuperäisenkin jutun osalta toimittaja viritti oman infosotansa irroittaen selkeästä vain Natoa koskevasta asiayhteydestä sotaisuuden kuvitelman natottomia valtioita kohtaan. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/nain-nato-yh... - alta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tässä tuo paljon puhuttu Nato - isäntämaa pöytäkirja

TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015

Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - [119178]

.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Tuomiojan siteeramisen sijasta kannattaa ihan itse lukea "Isäntämaasopimuksen" teksti.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Juuri näin. Pöytäkirja on selkeä luettava - helppoa uuslukutaidottomallekin ;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ideasi suojeluskunnan paluttamiseksi on ajankohtainen. Putin perusti juuri sellaisen kansaansa vastaan. Siihen sinulla ei tietysti ole mitään mielipidettä.

Kyllä me Suomeen sellainen suojeluskunta tarvitaan, kun sotilaat eivät saa virkaansa hoitaa ja sanoa uhkista mielipidettään. Suojeluskuntalaiset saavat.

Putin perusti 400 000 miehen yksityisarmeijan – "oikeus ampua varoittamatta"

“Kansalliskaartin työntekijällä on oikeus käyttää fyysistä voimaa, eritysvälineitä tai tuliaseita varoittamatta tilanteessa, jossa on kyse välittömästä uhkasta Venäjän kansalaisen hengelle”, kansalliskaartista säädetyssä laissa todetaan.

Kremliä lähellä oleva lähde kertoo Moscow Timesille, että kansalliskaartin perustamisen taustalla on Putinin hallinnon huoli mielenosoituksista ja muista levottomuuksista. Lähteen mukaan Venäjän johdossa on kiertänyt huhuja tällaisten joukkojen perustamisesta aina vuoden 2011 suurmielenosoituksista lähtien.

”Sen aika on ilmeisesti lopulta tullut”.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Suomessa kansalaiset luottavat omaan armeijaan ja sitoutumattomuuteen mihinkään sotilasliittoon. Natoa suomalaiset eivät halua, eivät yli 10 vuoteen - ja vielä suurella enemmistöllä ei Natolle (>50%)

...

[2006]

" ... Nuorisomme ei kaihda armeijaan menoa, se on sukupolvien ajan ollut kunniakysymys ja velvollisuus niin tätä päivää kuin historiaammekin kohtaan. Ruotsi käyttää runsaammin rahaa armeijaansa, vaikkei se pysty mobilisoimaan kriisin hetkellä yhtä merkittävää miesvoimaa. Suomen on luotettava omiin kykyihinsä ja kansalaisemme laajasti kannattavat varusmiespalvelusta sekä riittäviä määrärahoja pitääksemme uskottavaa puolustuskykyä yllä. Suomi on jäänyt aiemmin yksin ja me emme voi luottaa kuin itseemme. Edesmennyt Isänmaamme sinivalkoinen omantunnon ääni jalkaväen kenraali ja Mannerheim-ristin Adolf Enhrnrooth kertoi vain suomalaisten itse puolustavan parhaiten maatansa. Hän tiesi mistä puhui.

Maailmassa on aina konflikteja, aina löytyy eripuraa kuinka öljy, vesi tai ruoka jaetaan. Suomalaiset ovat YK-tehtävissä hyvin arvostettuja ja heidän palveluksiaan pyydetään enemmän mitä voidaan antaa. Suomi on antanut Euroopassa asukaslukuunsa nähden suurimman panoksen kansainvälisiin rauhantehtäviin ja huomattavasti enemmän kuin Ruotsi.

Tulevaisuudessa hyvin koulutetut sotilaamme voisivat olla kaikkien arvostamia oikeudenmukaisia sotilaita apuna niin luonnon katastrofeissa kuin ihmistenkin välisissä konflikteissa. Turvaamisoperaatiot ovat vapaaehtoisia ja maastamme löytyy kansallista henkeä lähteä hoitamaan näitä uhrejakin vaativia tehtäviä. Huomenna upseerimme ja sotilaamme voivat olla arvokas vientituote; rauhanturvaaminen voisi olla tavaramerkkimme maailmalla ja se vaatii uskottavaa taistelu-, koulutus-, ylläpito-, kalusto- sekä varusteoninaisuuksia. .. "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/suomi-on-ain... -

.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olipa typerä kirjoitus. Hyvä esimerkki siitä kun sotilaat uskoivat poliitikkoja eivätkä kyselleet päätösten perään löytyy natsi-Saksasta.

Kirjoitus oli puolestaan esimerkki siitä miksi blogistin puolueen tai liikkeen kannatus on alle 0,5 %.

Luin saman jutun Lindbergistä ja juttu oli täyttä asiaa. Ei ihme että mies on komentajana.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Pasilla jylyää natofanatia ja russofobia ;)

...

[2006]

" ... Oli itseasiassa erinomainen sattuma, kun arvovaltainen talouslehti 'erehtyi' kritisoimaan väärästä aiheesta, väärään aikaan ja väärälle maalle. Suomi, jos mikä, tietää kuinka toimia Venäjän kanssa. Suomalainen ei pelkää venäläisiä - päinvastoin kauppa kukoistaa, autot rullaavat ja rajalla ruuhkautuu - siksi intensiivistä ja välillä hektistäkin tämä yhteistoiminta on.

Suomi on suvereeni Venäjän tuntija EU:ssa. Meille sälyttyy oikeutetusti asema idän ja lännen vedenjakajana, jaammehan me sopimuksella jo Saimaankin vedet juoksutussopimuksin :-)

Suomi on toiminut kautta historian lännen etuvartiona idän kulttuurien, uskontojen ja kansojen edessä. Tarkasti katsottuna Venäjä teki palveluksen Suomelle, vapauttamalla meidät Ruotsin otteesta. Jäljellä on vähemmistökieli ja ruotsalaisjohteinen pääoma, joka koettaa kangeta asemaansa vahvemmaksi taloudellisin liikkein maassamme. Suomi operoitui itse lopullisen vapaaksi omin voimin ja Neuvostoliiton perustajan Leninin myötävaikutuksella.

Sittemmin Suomi on säilyttänyt itsenäisyytensä, eikä meitä ole miehitetty, kuten lähes kaikille muille EU-maille on tapahtunut. Suomi voi tuntea selvää ylpeyttä kyvystänsä toimia, ja ei niin helpossa maantieteellisessä asemassaan. Nyt Venäjän läheisyys on meille uskomaton mahdollisuus. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/suomi-on-osa... - alta.

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

1]

Eurooppalainen rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa!

" ... Saksan voima ylläpitää eurooppalaista kehitystä

USA ei enää halua satsata Eurooppaan; sillä on riittävästi päänvaivaa Tyynellä valtamerellä – Kiinan nousevan mahdin vuoksi. Kiina on tämän vuosisadan valtio – siitä kasvaa suurin kaikilla mittareilla. On alkanut itäinen aikakausi, kun samaan aikaan mahoksi lahonnut läntisen markkinatalousmaailman kasvuhuuto ei enää tavoita luontoa, joka meidät kaikki lopulta elättää.

Saksa ottaa johtoaseman Euroopassa – sen talouden väkevyyden ja erinomaisten Kiinan suhteidensa ansiosta. Kiinan vaikutusvallan ansiosta saksalaiset muun muassa konsultoivat Pohjois-Korean uusille raiteille – jopa aivan uusille urille, joissa kehitetään uuden vuosituhannen yhteiskuntajärjestystä. ... "

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

Linkin alta 237 lukijakommenttia - ORIG 17.11.2014

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Vladimir Putin kunnioittaa suomalaisten natokantaa ---

524 lukijakommenttia linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - ORIG 18.06.2015

"Uutisointi mouruaa, että Venäjä varoittaa Suomea sen Natoon liittymisestä. Samasta aiheesta presidenttimme Sauli Niinistö oivalsi mitata kartalta, että muodostaisimme natorajasta Venäjää vasten noin puolet, jos liittyisimme.

On kuitenkin varmaa, että nyt vähän aseistettu ja harvaan miehitetty Suomen itäinen maaraja muuttuisi oleellisesti, jos olisimme Natossa – ja nimenomaan tehokkaan aseistuksen ja erikoisjoukkojen lisääntymisen osalta. Pietari on venäläisille elintärkeä jo historiallisista syistä.

Natoon liittymällä saisimme todennäköisesti pyynnön (määräyksen) ottaa vastaan Luumäelle ja Virolahdelle Naton – siis käytännössä USA:n ohjustukikohdat varustettuna virallisesti ohjustentorjuntajärjestelmillä.

Tosiasiassa nuo ohjusasemat voivat olla yhtä hyvin ilman kummoisia muutoksia hyökkäysohjuksien lähetysasemia, onhan noista kunnista hyvin lyhyt matka Venäjän Pietariin – toiseksi tärkeimpään kaupunkiin, presidentti Vladimir Putinin kaupunkiin.

Meitä suomalaisia arkikansalaisia, jotka olemme puhuneet, keskustelleet ja polemisoineet Natosta

– sen hyödyistä ja haitoista jo vuosikaudet, lohduttaa se tieto, että Putin arvostaa vankkaa mielipidettämme olla erossa Natosta paljon enemmän kuin nato-jenkaajien harvalukuisten – lähinnä kokoomuslaisista poliitikoista muodostuvan ydinvoimajoukon mielenheilahteluita [10322]

Venäjän presidentti ja Venäjä suuntaavatkin viestinsä näille nato-jenkaajille ja –fanaatikoille, jotka etsivät nyt esimerkiksi syitä natoliityntään Ukrainasta ja venäläisten lentokoneiden ilmatilaloukkauksista, vaikka esimerkiksi nuo rajanylitykset venäläiskoneilla ovatkin lässähtäneet ja näin nato-jenkaajat saivat rujosti siipeensä argumentointinsa [11739] osalta. ... "

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Millä oikeudella/tiedolla Lindberg on puolitietämätön?
-silläkö ettei viesti ole sama kuin arvon bloggaajalla ?

Kun jotakin arvioi tietamättömäksi,parasta olisi arvata oma tila,,,!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Jari, jos luit HS jutun ja tämän topicin tarkasti, sait vastauksen kysymykseesi.

Suomessa sotilaspoliittisesti liittoutumattomassa maassa ulkopolitiikka kulkee edellä (UM ja UTVA) ja määrittää tietä mahdolliselle puolustuspolitiikalle ja vasta tämän jälkeen tarkasti presidentin kanssa konsultoiden Puolustusvoimat voivat ryhtyä annettuun tehtävään.

...
Tämän vuoksi Suomi tarvitsee harkitsevan presidentin suuremmilla valtuuksilla kuin nykyisellä ---

...
[2014]

" ... Media painaa nyt täysillä meillä Suomessa lännen ja idän vastakkainasettelua. Vastakkain panemista painaa myös eduskunnan riippumaton ulkopolitiikan tutkimuslaitos UPI-FIIA 1]. Hallituksen pääministerikin avoimesti heittää peliin omia mielipiteitään – vaikka sai pätkäkomennuksen perintönä, ei kansan valintana. Edeltäjähän pakeni Brysseliin 2], kun todellisuus on paiskautumassa kansalaistemme kasvoille.

Nato-kallupissakin painotus on selvästi vähemmistön leirissä – lööpit kirkuvat, että natokannatus on noussut huikeat yhdeksän prosenttiyksikköä – aina 26 prosenttiin saakka. Samalla sivulauseeksi jää natovastustus, joka on toistuvasti, useiden vuosien ajan noin 60 prosentin luokkaa.

Läntinen maailma aloitti oman laajentumisensa löytöretkistä, joita pian seurasivat ristin ja miekan laivat – vieden uskontoa, osin väkisin ja tuoden kultaa ja hopeaa kuninkaiden loputtomien velkojen tilkkeiksi. Me siis veimme paljolti myös agressiivisesti omaa kulttuuriamme ja tapojamme maihin, joiden kulttuurit olivat osin jopa vanhempia ja yhtenäisempiä kuin meidän. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... - alta.

.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kenraali Lindberg puhui fillarihaastattelussa asiaa ….. ja hhmm... muuta.

Asiaa oli tämä:
” Mutta jos... jos sota tulisi Suomeen. Yhden määritelmän Lindberg suostuu sanomaan:  unpredictability. Ennakoimattomuus. Arvaamattomuus. ”

Koskaan ei mainita sitä että yli 70: een vuoteen suomalaisen sotilaan ei ole tarvinnut ampua yhtään laukausta vihollista, ihmistä kohti.
Kuuluuko kunnia tästä siviileille vai sotilaille.
No… lopputulos on hyvä. Rauha on säiynyt ja jatkuu….

Fillaroiva sotilas … eläköön….
Ajelin polkupyörällä Helsingissä n 25 vuotta, kesät talvet…. Tuli tarkkailtua myös muita polkimenpyörittäjiä…. Ainoastaan yhden kerran tuli sotilas virkapuvussa vastaan…. Se tapahtui Linnunlaulun sillalla …. kapteeni oli arvattavasti matkalla kohti Sotakorkeakoulua Kruununhaassa. Pyörä oli 40- luvun vaihteeton, ehkä Pyrkijä….
Ei taida oikein istua sotilaan imagoon….

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ukrainassakin rauha säilyi lähes yhtä pitkään - ensin Neuvostoliiton osavaltiona ja vuodesta 1991 itsenäisenä.

Kesän 2013 reissultani Ukrainassa päällimäiseksi mielikuvaksi jäi uneliaisuus ja rauhallisuus.
Venäläisistä pidettiin ja ukrainalaiset kokivat heidät ystävikseen. Sitten tuli "lunta tupaan" ja nyt Ukrainassa on vihaista porukkaa - ihan syystä.

Tuota seitsemääkymmentä rauhan vuotta on tuotu monesti esille, mikä on oikein - sehän on faktaa. Pelkkään taustapeiliin tuijottelu ei kuitenkaan ole kovin järkevää. Geopolitiikka ei ole mihinkään muuttunut, mutta nyt suuren ja mahtavan Neuvostoliiton sijaan meillä itänaapurina ei olekkaan suurvaltaa vaan Putinin Venäjä, jonka BKT on samaa luokkaa kuin Pohjoismaiden yhteensä.

Neuvostoliitto oli suvereeni Itämeren valtias, mitä osoitti Suomelle 1962 myydyt MIG-21 hävittäjät. Niitä ei oltu toimitettu koskaan NL:n ulkopuolelle eikä tuo kauppa pyynteetön itänaapurin puolesta ollut. Nuo MIGit kun olivat toimitettu Suomeen Leningradin ilmapuolustusta varten.
Nykykyisen Venäjän tilanne on toinen - kaverit ovat harvassa ja suurin osa Itämeren valtioista kuuluu Pohjois-Atlantin Puolustusliittoon Natoon. Niinpä pitää pullistella jotta saisi huomiota.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ukrainan Maidanin tapahtumia ei ole puolueettomasti edes tutkittu, puhumattakaan Odessan murhapoltosta. Kiovalaisia, donpassilaisia pakolaisia Suomessa - yksi jopa perheemme lähipiirin avioitunut ovat kertoneet asioista hieman toisin kuin satunnaiset turistit tai suurin osa mediastamme.

Pelko on suuri - varsinkin äärioikeistolaisia kohtaan, joita kutsutaan Galitsian haamuiksi. Suomessa olevat Ukrainasta paenneet pakolaiset pelkäävät täälläkin ja kertovat Venäjän puolelle paenneen satoja tuhansia venäläismielisiä - vainon takia.

Krim on asia aivan erikseen, jo pelkästää kielikartta kertoo hyvin asian ~ https://voxcalantisindeserto.blogspot.fi/2015/10/m... -

Lisäksi meidän on hyvä muistaa vahva venäläisyys Krimillä:

"Krim halusi irti Ukrainasta jo 1990-luvulla"
~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halus... -

.
"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten"
~ http://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

Galitsian haamut

166 lukijakommenttia aiheesta linkin ~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=6467400 - alta - ORIG 02.07.2014

.
Venäläistä rulettia - reviirien taistelu meneillään

175 lukijakommenttia aiheesta linkin ~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=1701908 - alta - ORIG 26.09.2015

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

Ukrainassa on rikollisjoukkoja, mutta laillisen hallinnon alueelle ei pitäisi olla militanttiryhmiä. Itä-Ukrainassa Luhanskissa ja Donbassissa on, joista ovat nuo pakolaisetkin lähteneet Venäjälle, mikä on ainoa pakenemissuunta rintaman itäpuolella. Ghost of Calicia on muistaakseni musikaali.

Maidanin tapahtumat ovat tutkittu yhtä hyvin tai huonosti kuin vaikkapa meidän koulusurmat. Samoin nuo muutkin, johon kuuluu Odessa. Netistäkin löytyy paljon tietoa kritiikillä.

Ukrainalaiset itse ovat hyvä tietolähde ja paikallisilla on varmaan toisenlainen näkemys kuin Suomessa vakituisesti asuvalla ukrainalaisella. Kannattaa muistaa, että Ukraina on iso maa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Aivan oikein - ukrainalaiset jo pidempään Suomessa asuneet toki tietävät paremmin asiat kuin satunnainen turisti, mutta nyt on ollut mahdollisuus perehtyä Kiovan Maidan verimellakoiden pakolaisiin, uskoisin heillä olevan vielä paremmat tiedot todellisuudesta kuin pitkään Suomessa asuneilla ukrainalaisilla, vaikka heilläkin varmaan on ollut yhteydenpitoa vaikeimpina päivinä päivittäin!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

Voi hyvinkin olla, mutta tähän keskusteluketjuun ei ole osallistunut yhtään ukrainalaista - olisi hienoa jos osallistuisi vai mitä!

En kyllä lähtisi luokittelemaan informaatiota "pärstäkertoimen" perusteella tietämättä mitä tietoa esitetään.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Katsellessani videoita Maidanin verimellakoista minua kiellettiin kertomasta siitä mitään! En saanut myöskään kopiota. Filmillä kapinallisten/ palkkasotureiden (?) kasvot ovat selvästi tunnistettavissa. Eräs haastattelu on pujahtanut Youtubeen, jossa amerikkalainen palkkasoturi antaa haastattelua - kerrotaan hänen jo kuolleen. En esitä mitään yhteyttä häneen ja näiden Maidan verimellakointifilmien osalta!

Kiovalaispakolaisten pelko on suuri, mutta itselleni ei jäänyt epäselvyyttä asiasta. Odotamme Trumpin vaadetta tuottaa puolueeton tutkimus - ratkaisuksi kriisiin, sillä koko kuvio sai alkunsa myös ulkoa johdetusta verimellakoinnista. Samoin vaaditaan selvitystä puolueettomasti myös Odessan murhapoltosta.

...
"Äärioikeistolainen sotajoukko ryhtyi avoimeen kapinaan Ukrainassa: "Hallitus täynnä pettureita" -Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015071920059112_... -

...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #39

Videoita Maidanilta on runsaasti saatavana - osa näistä on kuitenkin väärennettyjä tai otettu jossakin muualla. Ampujien henkilöllisyydet ovat selvillä eikä heidän joukossaan ollut ulkomaalaisia.
Joukkosurmassa käytetyt aseet ovat myös löytyneet.

Azov -pataljoonassa on palvellut ulkomaalaisia, jotka ovat muita slaavilaisia mm. venäläisiä, baltteja, saksalaisia ja pohjoismaalaisia. Yhdestä iäkkäämmästä Yhdysvaltain kansalaisesta oli juttu HS:ssä ja hänen kerrotaan kuolleen.
http://foreignpolicy.com/2015/10/19/ukraines-aband...

Pari vuotta sitten tilanne Ukrainassa oli juuri kuten tuossa vanhassa IL:n jutussa kerrottiin. Tilanne on sittemmin muuttunut eikä militantteja enää ole. Oikean Sektorin toiminta on hiipunut ja Dmytro Jarosh ei kuulu enää järjestöön.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

West trolling länsimedia viestii noin,

... mutta itse Kiovasta paenneet ukrainalaisasukkaat paikan päällä olleina kertovat aivan toisin - videoin, joiden toivon heidän tuovan esille todisteeksi. Saatan arvata, että poliisila on noista viedoista kopiot!

Ihmetystä herättää, ettei Maidanin verilöylystä ja Odessan murhapoltosta ei ole virallista ja puolueetonta tutkimusta!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #50

Tilastojen mukaan viime vuonna Ukrainasta saapui 80 turvapaikkaa hakenutta, joista yksi sai turvapaikan http://tilastot.migri.fi/#decisions/23330

Kiova on kaukana rintamalta ja siellä on rauhallista. Jos Kiovasta on lähtenyt "pakoon" niin syyt ovat poliittiset. Moni Janykovytchin hallinnossa työskennellyt on poistunut maasta - syystä tai toisesta.

Jokaisen pakolaisen tarina on erilainen kuten olemme huomanneet.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Muun muassa Kiovasta lähteneet pakolaiset poistuivat äärioikeiston pelosta (Maidan verilöylyjen alta ja jälkeen) - koska Ukrainassa on paljon venäläismielisiä, tosin alle 50%, poikkeuksena Donpassin alue ja erityisesti Krim, jossa venäläismieliset ovat ylivoimainen enemmistö - näin äärioikeistolaiset "Galitsian haamut" ajojahtasivat venäläismielisiä.

Mitenhän kävisi, jos nyt järjestetään Krimillä YK' n alaisuudessa uusi kansanäänestys siitä missä halutaan olla?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

" ... Ukrainan äärioikeiston Oikea sektori -liike (Pravyj Sektor) on esiintynyt avoimesti tavallisten mielenosoittajien rinnalla Maidanilla. Viimeinen pisara oli Oikean sektorin ilmoitus, että kaikkien aseenomistajien olisi saavuttava puolustamaan Maidania hyökkäykseltä. ... "
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000007184... -

.
"Ukrainan viranomaisten ja Oikean sektorin aseellinen yhteenotto pattitilanteessa
Ukrainan viranomaiset jatkoivat sunnuntaina operaatiotaan äärioikeistolaisen Oikean sektorin asemiehiä vastaan, kun nämä jatkoivat piilotteluaan lauantaisen tulitaistelun jälkeen Mukatševessa Lounais-Ukrainassa. ... "
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002837973.html -

.
Ei lainkaan hiipunut - vaan jatkaa raakaa ja kovaa ajojahtia ja äärioikeistolaista "osin tiukkaa saksalaisperäistä" väkivaltaa ...
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Right_Sector -

.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#12

|>....Kuuluuko kunnia tästä siviileille vai sotilaille....

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Lähinnä siviileille. Tosin meillä on aina arvostettu vahvaa asevelvollisuuteen perustuvaa armeijaa - olisin kannattamassa palvelusaikojen pidentämistä 12, 18 ja 24 kuukauteen sekä kertausharjoitusten määrän nostoa kaikille vähintään viiteen kertaan - upseeristolle 10 kertaa ---

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#15

Wikipedian mukaan Venäjällä on 14 rajanaapuria, lisäksi lähellä ovat Japani ja Alaska. Ollaankohan niissä kaikissa yhtä vauhkoja kuin Suomessa.

Japanissa muuten näkyy olevan _itse_puolustusvoimat.

Vähän menee toisteluksi, mutta asia on tärkeä:
Miksi esimerkit pitää aina ottaa niistä maista, jotka sotivat,
esim Venäjä ja Ukraina.

Suurin osa maailman maista elää rauhassa. Tasapuolisuuden vuoksi näitäkin voisi tarkastella. Miten ne selviytyvät.

Tässä listaa (Wikipediasta):

Asevelvollisuus ei käytössä:
Afganistan
Albania
Asevelvollisuus lopetettu 2010
Andorra
Antigua ja Barbuda
Arabiemiirikunnat
Australia
Bahama
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belgia
Belize
Botswana
Brunei
Burkina Faso
Burundi
Bulgaria
Bulgaria luopui asevelvollisuudesta vuoden 2008 alussa.[19]
Costa Rica
Lakkautti armeijansa perustuslailla 1949.
Djibouti
Espanja
Asevelvollisuus lopetettu 2001.
Etelä-Afrikka
Etiopia
Fidži
Gabon
Gambia
Georgia
Ghana
Grenada
Haiti
Hongkong
Intia
Irak
Armeija lopetettiin Irakin sodan jälkeen, uusi armeija on luotu vapaaehtoispohjalle.
Irlanti
Islanti
Ei ole ikinä perustanut armeijaa.
Italia
Asevelvollisuus lopetettu 2004.
Jamaika
Japani
Jordania
Kamerun
Kenia
Kirgisia
Kroatia
Kroatia luopui asevelvollisuudesta vuonna 2008.[20]
Latvia
Latvia luopui asevelvollisuudesta 2007.[21]
Lesotho
Libanon
Libanon luopui asevelvollisuudesta 2007.[22]
Liberia
Liettua
Luxemburg
Makedonia [23]
Malawi
Malesia
Malediivit
Malta
Marokko
Mauritania
Mauritius
Monaco
Montenegro
Myanmar
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Oman
Pakistan
Panama
Papua-Uusi-Guinea
Peru[24]
Portugali
Asevelvollisuus lopetettu 2004.
Puola
Qatar
Ranska
Asevelvollisuus lopetettu 2001.
Romania
Romania luopui asevelvollisuudesta 2006.[25]
Ruanda
Saksa
Saksa luopui asevelvollisuudesta 2011.
Sambia
San Marino
Saudi-Arabia
Serbia
Asevelvollisuus lopetettu 2011.
Sierra Leone
Slovakia
Slovakia luopui asevelvollisuudesta 2006.
Slovenia
Asevelvollisuus lopetettu 2003.
Sri Lanka
Suriname
Swazimaa
Tonga
Trinidad ja Tobago
Tšekki
Asevelvollisuus lopetettu syyskuussa 2004.
Uganda
Ukraina
Unkari
Asevelvollisuus lopetettu 2004.
Uusi-Seelanti
Yhdistynyt kuningaskunta
Asevelvollisuus lopetettu 1963.
Uruguay
Vanuatu
Zimbabwe

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Hyvä huomio - Suomen ympärillä ei ole sodittu yli 70 vuoteen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Myös taitaville presidenteille.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Idän suuntaan isänmaamme puolustus on kuitenkin rakentunut. Syyt löytyvät historiasta.

Suoritin itse varusmiespalveluksen Kaakkois-Suomen Rajavartioston sissikomppaniassa ja määrätyt alueet rajan pinnassa tulivat hyvinkin tutuksi. 1981 kun Puolaan julistettiin sotatila niin meille jaettiin saman tien miinat sekä "kovat" ja vietiin maastoon.
Haminassa kaupungin itäpuolinen alue on tuttu jokaiselle reservinupseerille - mieleen on jäänyt hauska nimistö kartalla: Isämeidänkivi, Pampyöli, Homeperseensuo...

Jos verrataan läntisiin maarajoihimme niin Tornionjoen yli menevän tien ainoa "hidaste" on 30 km/h nopeusrajoitus.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Olemme eläneet jo yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa, sen ollen pisin jakso suomalaisille sitten Autonomian ajan, jolloin vain englantilaiset hyökkäilivät rannoillemme.

Katsottaessa historiaa viimeiseltä 1000 vuodelta ovat armeijat niin idästä kuin lännestä marssineet nykyisen Suomen yli - erityisesti ruotsalaiset sodituttivat meitä jopa tykinruokana. Ruotsi oivalsi jo 1809 jättää meidät ja tehdä meistä puskurin itsensä ja idän karhun väliin - hyvin on toiminut, täyttä rauhaa jo yli 200 vuotta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Historian tapahtumat ja käydyt sodat eivät kertaamalla miksikään muutu. Tulevaisuuteen tässä pitää valmistautua.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Kaima,

"Tunne eilinen, niin tänään voi aavistaa paremmin huomisen" ;)

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ranskalais-englantilaisen laivaston sotatoimet Itämerellä on mielenkiintoinen episodi. Kyse oli Krimin sodasta, mutta meillä se tunnetaan Oolannin sotana.

Ranskalaiset ja britit hyökkäsivät Venäjää vastaan - ei Suomea. Niinpä sotatoimet kohdistuivat venäläisiä sotilaskohteita vastaan. Tunnetuimmat tapahtumat ovat Bomarsundin linnoituksen tuhoaminen ja Viaporin pommitus, jota helsinkiläiset seurasivat rantakallioilta. Noista tapahtumista on tehty useita piirustuksia ja maalauksia, mikä on hieno asia - tässä yksi: http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/32000/f...

Detaljina voisi ottaa tapahtumat Kokkolassa - siellä britit saivat takkiinsa venäläisiltä ja sotasaaliiksi jäi brittien maihinnousuvene http://www.kokkola.fi/meresta_noussut_kaupunki/ven...

Wikissä on sivusto sodista SUomen alueella - siitä voi jokainen tehdä johtopäätösiä https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_hist...

Vuonna 1808 Ruotsin ja Venäjän raja oli Ahvenkoskella Loviisan itäpuolella ja seuraavana vuonna 30 km päässä Tukholmasta - ei siihen puskuria jäänyt, päinvastoin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Tästä linkistä saa paremman kuvan todellisuudesta -

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sod... -

Huomaamme Ruotsin olleen aktiivinen hyökkääjä - ja useimmiten suomalaisten alueen läpi - suomalaisia käyttäen.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

Suomi oli kylläkin tuolloin osa Ruotsia, jonka itäraja oli linnoitettu: Kajaani, Käkisalmi, Savonlinna, Viipuri ja Retusaari (nykyinen Kronstadt). Ruotsissa oli tuolloin ruotuväkilaitos, jossa maatiloista muodostettiin 2–6 talon ryhmiä, ruotuja, jotka kukin joutuivat kustantamaan yhden sotilaan varusteineen ja aseineen. Ruotu järjesti palvelusajaksi sotilaalle myös torpan ja palan viljelysmaata. Ruotusotamiehen perhe sai elantonsa tämän torpan maasta ja kotieläimistä. Tämä koski koko valtakuntaa - ei pelkästään itäistä osaa, joka on nyt SUomi.

Venäjä työntyi Itämerelle 1700-luvun alussa ja vei Ruotsiin kuuluvia alueita pala palalta.
Ruotsin operaatiot itään olivat puolustuksellisia, joissa yritettiin ottaa takaisin Venäjälle menetetty alue yleensä huonolla menestyksellä. Hyvä esimerkki on Pikkuviha, joka päättyi itäisen Ruotsin miehitykseen.

Inkerin sodan aikaan Venäjällä riehui sisällissota ja Ruotsi tuki yhtä kellokasta. Tällöin Jaakko de la Gardie marssi Moskovaan. Sitä voisi pitää jonkin sortin hyökkäyksenä.

Oikean kokonaiskuvan saa kun tutustuu Suomen ja myös Ruotsin historiaan, joista on olemassa loistavia teoksia hyvinkin yksityiskohtaisista tapahtumista.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Totta, onkin juuri hyvä perehtyä Ruotsin (mitään Ruotsi-Suomea ei ollut edes koskaan olemassa, vain itäinen Ruotsin maakunta, jossa asui enemmistönä suomalaisia) käymiin sotiin - hyökkäys- ja puolustussotiin; näin pääsee jyvälle miksi tuo itä-länsi oli puolin ja toisin niin sotaisaa. Sodat loppuivat, kun Ruotsin uusi kuningas oivalsi, että suomalaiset ovat hyvä puskuri ruotsalaisille - ja toimi ja edelleen toimii hyvin - yli 200 vuotta täyttä rauhan aikaa.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #44

Olemme tästä keskustelleet aiemminkin ja niinpä vain lyhyesti kerron oman näkökantani, joka poikkeaa oleellisesti yllä esitetystä.

Ruotsi-Suomi -nimitystä käytettiin 1900-luvun alusta 70-luvulle saakka. Terminä se on "kökkö" koska sillä tarkoitetaan yhtenäistä Ruotsin valtakuntaa, jonka itäistä osaa nimitettiin Suomen suuriruhtinaskunnaksi 1500-luvulta saakka. Ruotsin kuninkaan arvonimiin oli lisätty ”Suomen suuriruhtinas”. Ruotsi-Suomi -nimityksellä oli käyttöä 20-luvulla kun Ruotsi yritti saada Ahvenanmaata itselleen.
Jo vapaussodan aikana ruotsalaisjoukot olivat jo nousseet maihin Eckerössä "ahvenanmaalaisten kutsumana" ja he saivat tyhjennettyä saaren niin punaisista kuin valkoisista ja venäläisistä joukoista. Saari olisi jäänytkin heidän haltuunsa ellei keisarillinen Saksa olisi noussut maihin, koska tarvitsivat saarta tukikohdaksi Lounais-Suomeen hyökkäystä varten, mikä tapahtuikin sitten Hangossa.

1809 tapahtui Ruotsin historian pahin katastrofi kun svedupetterit hävisivät Suomen sodan ja samalla Suomen suurruhtinaskunnan. Oivalluksen sijaan kuningas menetti kruununsa ja joutui maanpakoon. Sodan jälkeen venäläiset olivat näköetäisyydellä Ruotsista.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

" ... Ruotsin valtakunnasta on tänä ajanjaksona käytetty myös nimitystä Ruotsi-Suomi. Termi on kehitetty jälkikäteen kuvaamaan sitä valtakuntaa, johon kuuluivat pääosat nykyisestä Ruotsista ja Suomesta. Historioitsija Peter Englund on todennut, ettei Suomi Ruotsin vallan aikana ollut valtioliiton osa tai provinssi vaan ”...sen valtakunnan itäinen puolikas, joka käytännössä tuhoutui vuonna 1809, minkä jälkeen molemmat osat lähtivät omille teilleen.” ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vallan_aika_... -

...
Kristinuskokaan ei tullut Ruotsista (?)

"Yleisesti luullaan ruotsalaisten tehneen ristiretkiä Suomeen, ja tuoneen tänne ns. länsimaisen sivistyksen uskontoineen etc.. Asiakirjat osoittavat kuitenkin, että meillä oli kiinteät suhteet Rooman Paaviin ja silloisen Euroopan sivistyskeskuksiin jo ennen Suomen liittämistä Ruotsiin 1249-50 sodassa. Kristinuskosta Suomessa on olemassa arkeologisia jälkiä jo 800-luvun jKr. alusta, ja eräät dokumentit viittaavat siihen, että 1200-luvulla tapahtuneet Ruotsin hyökkäykset Suomeen pakkokristillistämisen merkeissä aiheuttivat pakanallisen vastareaktion, jota surtiin mm. Vatikaanissa."

.
Ruotsi-Suomi

" ... 1500-luvulta lähtien käytettiin lähinnä muodollisessa merkityksessä käsitettä Suomen suuriruhtinaskunta lähinnä siksi, että Ruotsin kuninkaan arvonimiin oli lisätty ”Suomen suuriruhtinas”, jolla tarkoitettiin vielä keskiaikana ainoastaan Varsinais-Suomea.[1] Suomi-niminen yhtenäinen hallintoalue muodostettiin vasta sen jälkeen, kun Ruotsi joutui luovuttamaan Suomen alueen Venäjälle Suomen sodan tuloksena Haminan rauhassa vuonna 1809 ja perustettiin autonominen Suomen suuriruhtinaskunta. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsi-Suomi -

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olisi kyllä melko kummallista kuultavaa, jos nykyinen puolustusvoimien komentajamme vaatisi Suomen laivaston vahvistamista maa- ja ilmavoimien resurssien kustannuksella.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ihmettelen kun ei olla puhuttu lainkaan lennokeista ja itseohjautuvista pienlaivoista - oikeastaan veneistä! Kiina on näissä hyvin pitkällä. Kannattaisiko hakea audienssia Kiinaan opintoretkelle? ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[MTV]

"Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen”

KOTIMAA JULKAISTU 01.07.2016 20:04

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin-... -

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Donald Trumpin myötä Naton merkitys pienenee ja Suomi saa muutenkin unohtaa teoreettisen Nato-optionsa.

Tältä osin Putinin lausunto on täysin vanhentunut.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kansakuntamme mielipide ja vakaumus ei ole sen sijaan unohtunut - me emme halua suurena enemmistönä (yli puolet) Natoon :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Miksi Ilkka Luoma ei ehdota suoraan uutta YYA-sopimusta Suomen ja Venäjän välille ja Suomen jäsenyyttä Euraasian unionissa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Putin tulee esittämään sitä Niinistölle, ellei tämä ehdi ensin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Putin tulee ehdottamaan paljon erilaisia kauppamahdollisuuksia. Nyt jos oivallamme, irtoamme heti EU-pakotteista, ennen kuin US Trump sen tekee!

~ https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/213216-laura-huh... - Merkitystä lausunnolla?

...
Asiantuntija:

Romano Prodi

"Euroopan komission ex-puheenjohtaja: Venäjä-pakotteet poistettava ennen kuin Trump ehtii apajille

Romano Prodi puhui EU-suhteiden vallankumouksesta italialaiselle La Stampa -sanomalehdelle ... " - HS

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005057420.html -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Emme halua sitoutua mihinkään sotilasliittoon, olemme menossa kohti Pohjolan Sveitsiä :)

Teemme kauppaa kaikkiin ilman suuntiin, emmekä tule huomenna enää puuttumaan muiden kolmansien sisäisiin asioihin, vain niihin mitkä kuuluvat meille suoraan.

...

Tosin tälläisiäkin äänenpainoja kuuluu - asiantuntijoilta, itse en kannata ajatusta!

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa
ESSEE: Jos Venäjän ja lännen välillä puhkeaisi konflikti, länneltä ei tulisi apua Suomelle, kirjoittaa Alpo Juntunen" - SK

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

Tuo kannattaa lukea huolella ja ajatella syvällisesti ja kiihkotta.

.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mikset sitten ala herätellä YYA-sopimusta henkiin, kun siihen näytät uskovan?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Ei Suomi tarvitse Kekkosen aikaista YYA' ta, mutta hyvät kauppasuhteet ja puolueettomuus politiikassa edesauttavat viennistä riippuvaista maatamme. Sanoudumme irti muiden sisäisiin asioihin sotkeutumisesta - vain niihin otamme kantaa, jotka koskeavat meitä suoraan tai jos meiltä kysytään - niin silloinkaan emme turhia polemisoi kolmansien asioita - elleivät meille suoranaisesti kuulu!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mikään muu maa ei ole Suomelle se ainoa sotilallinen uhka kuin Venäjä. On ollut ja aina tulee olemaan. Ei mistään muusta ilmansuunnasta kuin idästä se uhka tulee. Mikä muu maa Suomea uhkaa tai tänne hyökkäisi? Viime sodissakin NL/Venäjä yritti valloittaa maamme ja ryösti n. 12% pintä-alstamme, vieden maata, metsää, tehtaita ja vesivoimamme, sekä maamme toisiksi suurimman kauungin Viipurin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jori Kajanto

Blogisti Luoman logiikan mukaan hyökkääjä voi olla Ruotsi tai Englanti, koska ne ovat hyökänneet Suomeen ennenkin.

Maailma on tietysti muuttunut, mutta en silti usko, että Hollannista, Portugalista tai Sveitsistä olisi meille suurempaa sotilaallista uhkaa.

Mielenkiintoinen pääkirjoitus Hesarista tänään.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005065848...

Minskin ja Moskovan välit tulehtuivat – osa ennustaa jopa vallankaappausta
Suunsoitto Venäjän ja Valko-Venäjän välillä on edennyt jo puheisiin miehityksestä, vallankaappauksesta ja Valko-Venäjän valtion ja kielen keinotekoisuudesta.

”Valko-Venäjän armeijaa johdetaan osittain Venäjältä, joten isänmaallisuudesta armeijassa ei oikein voi puhua”. ”Kysymys on siitä, mitä kansa tekee. Ja minä luulen, että he taistelevat itsenäisyytensä puolesta. Mutta kävi miten kävi, Lukašenkan täytyy lähteä.”

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Jatketaan kaiman kommenttiin vastine, joka alkoi jo tuolta Kajannon kommentin vastineena:

...
|4
Tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö erehtyi nyt, sanat olivat valittu väärin, epädiplomaattisesti – tai sitten media onnistui tässäkin tulkitsemaan presidenttimme sanoja tahtomallaan tavalla … ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14553472523... - haitaksi meille, koko kansakunnalle – suora saa olla, jopa tiukka, mutta siihen pitää olla diplomatian hienostunut sävel – eikä popularisoitunutta paatosta – presidentinvaalien lähestyessä. Niinistö vaistoaa, että hän saa nyt oikeasti vastaansa europarlamentaarikko Paavo Väyrysen, siksi kampanjointi aloitettiin nyt näin aikaisin – varsinkin, kun nyt Paavo kutoo jo verkkoaan, johon moni taitamaton vielä putoaa.

|5
Hyvin itsekkäästi toimivat suursijoittajathan ovat erinomaisia ulkopolitiikan arvioitsijoita, varsinkin venäjäantiapatiaa puolihysteerisesti kokevat nationalistiunkarilaiset! ~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/172616-jaatava-ar...

|6
MTV Lontoossa: Britannia kohti kansanäänestystä – "Ero EU:sta olisi vaara myös Suomelle" ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-l... -... Näyttää siltä, että meidän media haluaa koplata Venäjän ja EU' n mahdollisen hajoamisen yhteen, noillahan ei ole tältä topicin osalta mitään tekemistä keskenään. EU' n ongelmat ovat sisäisiä ristisiitoksia, eivätkä Venäjän ongelmat liity muuhun kuin siihen, että EU' n vienti Venäjälle on romahtanut. Näyttää, että media haluaa pelotella lukijoitaan ja luoda Venäjän uhkaa, jos EU hajoaa Englannin ja ehkä vielä Suomenkin osalta.

|7
Ilta-Sanomat: Asiantuntija: Venäjällä salainen ”iskulista” Suomen verkkoasiantuntijoista
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145550030136... -... Vielä vähemmän on henkilöitä, jotka operoivat suurimpia voimalaitoksia. Asiantuntija unohtaa, että se on NSA USA:sta, joka vakoilee kaikkea ja kaikkialla. Asiantuntija unohtaa myös Stuxnet madon, joka luhisti iranilaista ydinvoimalaitosta - madon takana arvellaan olevan Israel ja USA. Asioita voidaan pyöritellä vaikka kuinka ja mistä näkökulmasta. Kaikkein vähiten meillä on ulkopolitiikan taitajia - vain muutama!

|8
Seppinen ei taida ymmärtää, että kansakuntamme suuri enemmistö ei halua Natoon - eikä kertaakaan yli 10 vuoden mittauksenjakson aikana vastustus ole alittanut 50 prosenttia. Olisiko Seppisen natokiimassaan tervettä muistaa, ketkä valtioissa aina lopulta "ruumiit pesee"? Tämän vuoksi kansalaistemme suuri enemmistö vastustaa kiivaasti Natoa, ymmärtäen paasikivimäisesti "viisauden aluksi tosiasioiden ymmärtämisen".
Seppinen sen sijaan on irronnut kaikesta itsesuojeluvaistostaan - vaatiessaan pienvähemmistönä Natoa ja natotusta. Seppisen kaltaisen ovat vaarallisia kiihkoissaan kansakuntamme rauhanjaksolle, joka on kestänyt jo yli 70 vuotta, sen ollen toiseksi pisin jakso - ellei Suuriruhtinaskuntamme ajan englantilaishyökkäyksiä rannoillemme lueta sotimiseksi.

|9
Nato – Isäntämaa [MoU] Pöytäkirja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Joku kysyi tässä aikanaan, että mistä näitä russofobisteja oikein sikiää? ;)

.

Venäjästä luodaan oikein urakalla täyttä uhkaa, vaikka rajoillamme täyttä rauhaa jo yli 70 vuotta ---

ORIG [14082015] ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mi... - AL


|1
”Kommentti: Meillä on ongelma, jonka nimi on Vladimir Putin ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... -... Mistä näitä ”russofobistisia voimia” oikein sikiää? Toimittaja olettaa pienen osan maapallosta olevan kansainvälinen yhteisö, aika itsekeskeistä huudella täältä pohjanperukoilta tarkoitushakuisesti yksipuolisia mielipiteitä - kevein, miltei olemattomin todistein - unohtamalla, että kansainväliseen yhteisöön kuuluvat myös BRICS ja Etelä-Afrikan jälkeinen Afrikka ja näissä on jo pelkästään yli puolet maapallon väestöstä. Onkohan toimittajalta "mittakaavaoppitunnit" jääneet kouluissa käymättä? Tähän topiciin palaamme erillisellä kokonaisartikkelilla”

|2
Kansakuntamme ei halua Natoon edes siinä tilanteessa, jossa jonkin oudon syyn vuoksi Ruotsi liittyisi Natoon. Tätä penseyttä selitellään ”natottajien” toimesta tietämättömyytenä, pelkona ja jopa tyhmyytenä! Sanoisin tähän, että ”puhu sinä natottaja, me pidämme hevosta”, siksi vankkaa ja väkevää lännen sotilasliittoa kohtaan kielteiset ajatuksemme ovat. Kansalaiset tietävät myös jo Talvisodan aaton ajoilta, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät”. Tänään vallalla ovat niin kutsutut ”uusio-erkkolaiset” voimat – perintönä härkäpäisyydestä ulkoministeri Eljas Erkon ajoilta.

|3
Ilta-Sanomat: Amerikkalaissenaattori John McCain arvosteli Venäjän toimintaa Syyriassa: ”Harjoituspaikka ja ase Natoa ja Eurooppaa vastaan” ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14554985343... -... Näyttää siltä, että herra McCainilla on hyvin valikoiva muisti. Entä miten ovat USA:n omat pommituskohteet? – [katso linkki]. Lähi-idän sotilasiskut aloitettiin juuri USA:n toimesta, hyökkäämällä Irakiin, ilman YK - mandaattia, samoin USA aloitti Libyan massapommitukset, kuten oli ensimmäisenä rynnäköimässä myös Syyriaan, jo vuosi ennen Venäjää ja tämäkin ilman kutsua tai YK - mandaattia. Nyt Irak, Libya ja Syyria ovat kaaoksessa, kuten vähän kauempana oleva Afganistan, jossa USA käy pisintä sotaansa yli 100:an vuoteen!

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/link-venajas... - alta [119356]

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

West trolling jylyää - sinällään taitavasti, mutta manipulatiivisesti!

.
... HS esittää erinomaisen selkeää ja päämäärähakuista West trollingia, jo peittelemättä. Lähestyy jo manipulaatiosta propagandan puolelle.

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005065848... -

"Venäjä näki tyhjiön ja päätti täyttää sen
Venäjä yrittää pelata suurvaltapeliä Lähi-idässä, Balkanilla ja Itä-Euroopassa. Tämä edellyttää kuitenkin taloudellisia ja diplomaattisia voimavaroja, joita Venäjällä ei ole määrättömästi ... " - HS

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Jos trollausta tarkoitat tuolla erikoisella lainasanayhdistelmällä niin kannattaa valittaa Julkisen sanan neuvostoon, koska kyseessä on suurimman lehtemme pääkirjoitus.

Samalla tulisi mitattua väite manipulaatiosta ja propagandasta, joista esitetään hämmästyttävän usein. Olen kuitenkin huomannut, että yleensä tällaiset uutiset ovat väitteen esittäjälle epämielyttäviä ja vasta-argumentin sijaan aletaankin mollata "sanansaattajaa", joka vain kertoi mitä on tapahtunut.

Tässä on ohjeet JSN:n valitukselle: http://www.jsn.fi/kantelulomake

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[2016]

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... - alta [119389]

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Jatkamme Kajanto - Varsio syndroomaan ...

.
|10
HS: Kiistelty Rissalan lentoharjoitus sai alkunsa USA:n aloitteesta, ollen samalla jatkoa vuoden 2015 Viron Ämarin rynnäkkötaisteluharjoitusta!
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1455256886428 -... Nykyisen hallituksen ulkopolitiikan hoidolta on mopedi karkaamassa käsistä. Kansakunnan etu olisi vaihtaa heti ulkoministeri. Nyt pelataan kädellä, jossa ei ole jokeria - vain jätkä hai. Meillä on kaksi kokenutta ulkopolitiikan hoitajaa. Ulkosuhteita ei hoidella banaaneilla eikä lakritsilla!

|10
Eläkkeelle jäänyt kynästään terävä lausuja europarlamentaarikko Esko Seppänen ruoskii vaikenemista - ”Amerikkalaiskoneiden tulo on provokaatio” ~ http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/813... - ... En ota kantaa Seppäsen aatemaailmaan, mutta tässä asiayhteydessä Esko on erittäin oikeassa. Joskus olen toki miettinyt, että ovatko vasemmistointellektuellit älykkäämpiä kuin hevosen lailla hirnahtelevat oikeistolaiset?
Mutta eikö evoluutio luonut kilpailun, jota oikeisto puolustaa voimallisesti, siis ovatko älykkövasemmistolaiset "luonnottomasti" liian humaaneja? Mutta kun meille pirullisuuden oheen kasvoi myös huomioiva inhimillisyys!

|11
Ilta-Sanomat: Lapissa kansainvälinen sotaharjoitus – Yhdysvallat tulossa taas mukaan
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145541630393... -... Näyttää pieneltä, mutta valittuna linjana kansakunnallemme vaarallista. Näin murennamme viimeisetkin rippeet sotilaallisesta liittoutumattomuudesta. Miksi kansalaistemme tahtoa ja mielipidettä ei kunnioiteta? Tämä on nyt sitä Nato-isäntämaa pöytäkirjan käytännön sisäänajoa.

|12
Ote aiemmasta mielipidekirjoituksesta: ” … Nyt kansalaisten keskuudesta ilmestyi hyvin nopeasti toisenlainen fiktio – (joka voi olla mahdollinen, ja on vain esimerkki – ei todennäköinen)

… käännettynä länteen. Esitettäköön se tässä jokaisen lukijan omaan harkintaan jäävä kertomus, mikä voisi myös olla mahdollista – tapahtumat alkavat kaukaa Suomen Lapista …

”Norjassa olevien natovarastojen aseistus päivitettiin nopeasti, lähetettiin amerikkalaiset Delta-erikoisyksiköt ja USA:n laivaston Atlantin yksiköt siirrettiin Jäämerellä ja amerikkalaisten Predator miehittämättömät lennokit reititettiin Venäjän Kuolan niemimaan sotilastukikohtiin – salamahyökkäystä varten.

Nato hyökkäsi Norja tukialueenaan Suomen Lapin läpi Kuolaan kahden syyn vuoksi – oli olemassa tieto, että venäläisten Bulava - ohjusaseistetut a] strategiset ydinsukellusveneet olivat latauksessa ja piti toimia nopeasti. Deltajoukot hyökkäsivät Pohjois-Suomen läpi Kuolaan tukenaan taisteluhelikopterit ja maataistelurynnäkkökoneet A-10 b] – oli tuhottava nuo ydinsukellusveneiden tukikohdat, Ala - Kurtti c] ja Muurmannin rata d], joka oli ymmärretty myöhemmän tärkeäksi syntyvän Koillisväylän ratajatkeeksi Pietariin ja Moskovaan.

Taistelu eteni ja Ala - Kurtissa Muurmannin radan suojeluun keskitetyt joukot eivät pärjänneet amerikkalaisten Delta-joukoille eivätkä massiivisille rynnäköinneille Norjan ja Rovaniemen (ja muutkin pohjoisen kenttämme) kentältä – olihan pikapikaa käytetty uunituoretta Nato-isäntämaa [MoU] sopimuspöytäkirjaa e] hyväksi ja Rovaniemen sotilaskeskityksemme olivat otettu Naton haltuun.

Kun Delta-joukot pääsivät rankkojen taistelujen jälkeen Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtiin – huomattiin, että ”tankkauksista/latauksista” nousseet savu- ja höyrypilvet johtuivatkin Kärcher -painepesureista, kun venäläiset eivät itse moisia pesureita osanneet valmistaa. Sukellusveneitä oli pesty Jäämeren rakkolevä nöyhtästä tulevaa Isänmaallisen sodan vuosijuhlaa varten.

Mutta samalla huomattiin, että strategiset ”viimeisen iskun” ydinsukellusveneet olivat poissa – paikalla oli vain taktisia dieselveneitä – amerikkalaisten vakoilusatelliittien kameroiden zoomit olivat jumittuneet suurennosasentoon – oli syntynyt väärä tilannearvio).

Kunnes USA:n rannikolla havaittiin vesipärskeet nousevista Bulavoista, joita oli kolmessa Akula -luokan veneessä g] kaikkiaan 3 x 20, kussakin viisi ydinlatausta, ollen yhteensä 300 … aikaa ei enää ollut niiden torjuntaan. Kuumaa linjaa ei enää tarvittu – lopputulos oli selvä, maailma tuhotaan nyt 30 minuutissa, kun sadat mannertenväliset ydinohjukset nousevat siiloistaan ja liikkuvista tuliasemistaan, … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... -
|13
Krimiläiset halusivat jo 1990 – luvulla Venäjän huostaan ~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_os... – |17

|14
Vallankumous länsiohjauksella ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/valtaa-mella...

|15
Odessan murhapoltto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-ha... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Syntyi jälleen melkoisen hyvä lukijakommenttiketju - kiitokset kommentoijille!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset