Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansalaiset ovat hyljeksineet Natoa jo yli vuosikymmenen

  • Englantilainen, Nato-lipun alla purjehtiva taistelualus ohjuslavetteineen kävi uhkaavasti Suomessa.
    Englantilainen, Nato-lipun alla purjehtiva taistelualus ohjuslavetteineen kävi uhkaavasti Suomessa.
  • Suomen kansa ei halua Natoa - meidän pelastusrengas on liittoutumattomuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla!
    Suomen kansa ei halua Natoa - meidän pelastusrengas on liittoutumattomuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla!
  • Naton taistelusotilas opastaa suomalaislapsia rynnäkkökiväärin käytössä - ohjustaistelualuksella Helsingissä.
    Naton taistelusotilas opastaa suomalaislapsia rynnäkkökiväärin käytössä - ohjustaistelualuksella Helsingissä.

MTS teetti viimeisen natokyselyn kansalaisillemme |*. Vakaasti kansakuntamme näyttää jälleen poliitikoille tien, jossa on turvallista kulkea. Yli puolet suomalaisista sanoo - kiitos ei Natolle, tällä kertaa jo lähes 60 prosenttia. Natokannattajien määrä on pysynyt vuodesta toiseen noin 20 prosentin tietämissä – se kertoo selvästi mitä me haluamme.

[02022016] SSS hallituksemme päätti teetättää Nato selvityksen |1. Hyvä. SSS päätti myös valita puolueettoman, asiantuntijamaisen ja kattavan selvitysmiehistön, muun muassa UPI-FIIA Teija Tiilikaisen |2 ja natovaltio Ranskan edustajan – hyvä vai ei, riippuen siitä millainen lopputulos halutaan!)

|* Viimeisin MTS’ n natotutkimus ~ http://www.sss.fi/2016/12/mtsn-kysely-kannatus-nato-jasenyydelle-laskussa/ -

 

[ … kansalainen Erkki on ihmetellyt jo vuosikausia, ettei kansallinen enemmistösanoma |3 gallupeista vaikuta, tai anna merkitystä valittavalle linjalle. Kansalainen Liisa on lisäksi toistellut kahta historiallista viisautta: ”Tosiasioiden tunnustaminen tuottaa viisaudelle alun” ja ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”. Liisa oli kurkannut karttaa ja huomannut, että meillä on yhteistä rajaa EU - Euroopassa eniten juuri Venäjän kanssa … ]

 

Monet kansalaisemme ovat ihmetelleet puolueettomuuden vajetta Nato selvittäjistä – on edustaja natovaltio Ranskasta, jolla ei ole metriäkään maarajaa Venäjän kanssa. Tavalliset suomalaiset olisivat osoittaneet arvioitsijoiden joukkoon myös venäläisen puolustuspolitiikan asiantuntijan; olisi näyttänyt tuolloin puolueettomalta Nato selvitysryhmältä.

 

Natoon, vaikka ohi kansakunnan

On tunnettua, että Suomessa on kansalaisten näkökulmasta ’rujo ja hyytävä’ natottajien ydinryhmä |4, joka siekailematta olisi viemässä Suomea Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen. Tuo sapeliryhmä on Kokoomuksen ikämies - osasto, ”johtajanaan” ilmeisimmin kansanedustaja Pertti Salolainen, mukana myös edustajat Ben Zyskowicz ja Ilkka Kanerva ja eduskunnasta lähtöpassit viime vaaleista saanut oikeustieteilijä Kimo Sasi.

 

Natosta on tehty paljon selvityksiä

[ Evl. ja tohtori Fred Blombergs ~ http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/erikoistutkija-natosta-suomelle-ehka-enemman-haittaa-kuin-hyotya/2196995 - ] [X]

Useiden poliitikkojen tavoite on ylläpitää Natoa estradilla, jos vaikka idän äkäinen karhu sattuisi oikeasti ärhentelemään ja näin saataisiin kansakuntamme enemmistö Naton taakse. Kansalta on kysytty joka vuosi mielipidettä Natosta, jo yli kymmenen vuoden ajan (välissä ollen ’krimit |5 ja ukrainat’) – eikä yhtenäkään natovastustus ole laskenut alle 50 prosentin |6. Naton myönteisiä on olut vaihtelevasti 17 - 27 prosenttiin haastatelluista. Edes Ruotsin epätodennäköinen liittyminen Natoon ei hetkauta suomalaisia |7

 

Miksi kansakuntamme ei halua Natoon?

Syy lienee yksinkertainen, olemme lukeneet historiamme. Talvisodan aaton vaiheet ovat kohtuullisen hyvin dokumentoidut |8, ja olemassa on vahva näkemys, että Talvisota olisi voitu välttää taitavammalla ulko- ja idänpolitiikalla. Ehkä – ehkä ei.

Nyt suomalaiset ovat eläneet rauhan aikaa toiseksi pisimmän jaksonsa, sitten Suuriruhtinaskunta-ajan; yli 70 vuotta – ellei englantilaisten hyökkäilyjä rannoillemme Krimin sodan aikana lueta sotimiseksi.

 

Suomalaiset tietävät erikoisasemamme

Me olemme kiinni Venäjässä – se on maantiedettä. Me olemme miltei kiinni Pietarissa ja Kuolan niemimaassa. Tiedämme Kuolassa olevan Venäjän tärkein puolustusargumentti |9 – atomisukellusveneet, joiden vuoksi niiden Kuolan tukikohdat ovat varmasti Naton/ USA’ n hyökkäyskartoissa – ja Suomi on välissä |**.

|** Näin Venäjä puolustautuu hyökkäykseltä Kuolaan ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtml

 

Venäjä seuraa tarkasti kykyämme, jossa voimme estää Naton/ USA’ n tunkeutumisen kauttamme Kuolaan. Me olemme sotilaallisesti puolueeton – Nato ei voi käyttää ilmatilaamme Norjasta Kuolaan! Näin ainakin uskomme – uskooko Venäjä, emme tiedä. Mitä merkitsee allekirjoitettu ’Nato - Isäntämaa’ pöytäkirja? |10

Suomalaiset tietävät, että Pietari on miltei natomeren – Itämeren pohjukassa. Pietari on erittäin tärkeä kaupunki. Venäjä puolustaa Pietarin, entisen Leningradin varmasti kaikin keinoin. Mikäli Suomi olisi Natossa, olisi Itämeri lopullisesti natomeri.

Suomi on Pietarin takuu – ja jos osaamme olla vakuuttavia puolustuskykymme osalta, emmekä ole Natossa – voi Venäjä luottaa kykyymme pitää vieraat joukot poissa Ahvenanmaalta |11 ja Suomenlahden rannoiltamme. Tässä ovat samalla ne syyt, miksi Suomi haluaa pitää asevelvollisuusarmeijan ja riittävän reservin ja kunnolliset aseet – se on osa uskottavuuttamme |12.

 

Suomen kansa tietää historiansa lukeneena,

 … että Talvisodassakin armeijamme oli kaukana, ulkopuolella niiltä rajoilta, jotka sitten lopulta jouduttiin luovuttamaan – siis armeijamme toimi erinomaisesti ylivoimaista hyökkääjää vastaan jo vuosina 1939 - 1940. Nyt asetelmamme ovat paljon paremmat, jos olisi pakko sellainen vertailu tehdä. Ydinaseita ei rajoillamme käytetä – ehkä silloin, jos olisimme Natossa (?)…

 

Venäjän kauppa jatkuu myös EU-pakotteiden jälkeenkin

[Sahasimmeko oksan millä istuimme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kosto-romahdus-katastrofi-ja-syva-lama.html - ]

Kansalaisemme tietävät, että kautta historian läpi katsottaessa Venäjä – Neuvostoliitto ja jälleen Venäjä on yksi suurimmista ulkomaankauppakumppaneistamme, ja vieläpä siten eduksemme, että tuomme raaka-aineita ja viemme korkeajalosteita. Tämä on merkittävä etu kansantaloudellemme.  Mikäli pysymme sotilaallisesti puolueettomina – on varmaa, että säilytämme erikoisasemamme, myös kaupassa. Venäläiset turistivirratkin vielä palaavat.

 

Lopuksi se tärkein hyöty

EU on miltei Nato. Olemme Ruotsin |e, Itävallan ja Irlannin ohella poikkeus. Meille on tosiaan siunaantunut pisin maaraja Venäjän kanssa. Ranskasta on helppo arvioida Naton edut meille, ovat turvallisen kaukana idän karhusta. Toki Ranska muistaa kuinka keisari Napoleon Bonaparte hyytyi ’idän kenraali pakkaseen’, kun Moskovaa valloitettiin. Saksa koki saman kohtalon Barbarossassaan vuosina 1941 - 1945. Siperia opetti molempia nykyisiä EU-johtovaltioita. Tänään Saksa yhdessä Venäjän kanssa on varmin eurooppalaisen rauhan takuuyhdistelmä |13.

|e - Ent. PM Matti Vanhanen maalailee (Rukan lumiltako?) ~ http://yle.fi/uutiset/vanhanen_ruotsin_nato-jasenhakemus_aiempaa_ohuemman_langan_varassa/8643574 -

 

Kun me emme ole Nato,

 … tuo se meille oivan aseman liki ainoana varteenotettavana välittäjänä niin Venäjän kuin EU’ n välille – kuin myös USA’ n ja Venäjän väliin. Me, ilman Natoa, olemme myös erinomainen kaupallinen konsultti kahden suuren, Venäjä ja Kiinan välissä, jotka molemmat arvostavat sotilaallista liittoutumattomuuttamme.

Voimme olla Euroopan todellinen uusi rauhanvälittäjä – siis saamme uuden ”suomettumisnimikkeen”, jota voidaan kutsua ”sveitsittymiseksi” |14.

 

Mitä meidän pitäisi tehdä?

Aivan ensimmäiseksi kansalaistemme tahdon mukaisesti täydennetään nato-arviointiryhmä - lisätään pätevä venäläinen asiantuntija. Otamme myös yhden suomalaisen arvioitsijan lisää – evp. ev. ja tohtori Pekka Visurin |15 ja näin meillä on ryhmä, joka saa myös kansalaiskannatuksen ja ennen kaikkea luottamuksen.

 

Kansalaiset epäilevät Ulkopoliittisen instituutin byrokratiaa, jopa sala - natottamisena |16

[UPI-FIIA ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulkopoliittinen_instituutti - ]

Kansakuntamme on kokenut Ukrainan sisällissodassa ammattipoliitikkojenkin huomaaman UPI-FIIA puolueellisuuden |17, tuo epäkohta olisi korjattava ja valittava laaja-alaisesti katsova arvioitsija, joka huomaa, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla, kuten myös sen, että olemme niin lännestä kuin idästä |17.

EXTRA

” … Kaikin keinoin koetetaan luoda idän eli Venäjän uhkaa. Mitään näyttöähän ydinasehyökkäysharjoituksesta ei ole, vain Naton (!) selostus, mikä ei liene puolueeton arvio. Mistä tätä Venäjän karhun uhkaa oikein junaillaan?… ” [IL] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454400986646.html -

 

Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaan-systemaattista-venajan.html -

Tekstin täydentävät linkkiosiot

Katso linkki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/link-kansalaiset-ovat-arvioineet-natoa.html - 4. helmikuuta 2016 jälkeen.

1] [HS] Natoselvityksestä ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1452838649194 -

2] Laajemmin UPI-FIIA ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/mita-ulkopoliittinen-instituutti-ajaa.html -

3] Kyllä kansa tietää! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161444-kansalaisviisaus-erottaa-meidat-natosta -

4] Koppalakkiosasto Kokoomuksesta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

5] Krim halusi osaksi Venäjää! ~ http://yle.fi/uutiset/elava_arkisto_krim_halusi_osaksi_venajaa_jo_20_vuotta_sitten/7149546 -

6] ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=859780397443435&set=a.188201801267968.49260.100002344473022&type=3 -

7] Ei Natoon, vaikka Ruotsi liittyisikin! ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ei_natoon_edes_ruotsin_perassa/6689463 -

8] Talvisodasta jotain uutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-viimeisella-rannalla-jotain.html -

9] Kuola ja Alex Stubb’ in jenkaus Natoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/alex-stubbin-jenkaamasta-natosta-turvaa.html -

10] MoU pöytäkirja Natolle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

11] Ahvenanmaa syndrooma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html -

12] Oma asevelvollisuusarmeija ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/suomi-on-aina-turvannut-omaan.html -

13] Rauha! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/joukossa-turvallisempaa-vai-uhka-joutua-joukon-taistelualustaksi -

14] Sveitsittymisemme! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

15] ”Ei osu eikä uppoa” ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ - Pekka Visuri

16] Myös UPI-FIIA analyysiä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html -

17] Vedenjakajalta rauhanvälittämistä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseurooppalainen-puolustus-ja.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | PZ | FB | BL | US | FB | VU | BL | T | BLOG 68300 |

 

02022016

02022017

 

doc: Kansalaiset ovat arvioineet Natoa jo yli vuosikymmenen_02022016 – Microsoft Word Starter

doc: Kansalaiset ovat arvioineet Natoa jo yli vuosikymmenen_02022017 – Microsoft Word Starter

 

|1142 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Talvisodan aaton vaiheet ovat kohtuullisen hyvin dokumentoidut |8, ja olemassa on vahva näkemys, että Talvisota olisi voitu välttää taitavammalla ulko- ja idänpolitiikalla."

Kerrankin Ilkka olen täysin samaa mieltä. Kuuluminen sotilasliittoon vahvemman sotilasmahdin kanssa olisi estänyt Talvisodan.

Nato perustettiin kuitenkin vasta 1949 eikä silloin Suomella, NL:n etupiiriin kuuluvana maana, ollut mitään mahdollisuutta liittyä siihen. Valitettavasti tilanne on tänäänkin sama. Etupiirin haltija NL on vain vaihtunut Venäjäksi.

Ilkka Luoma

Matti,

ei ollut kysymys kilpavarustelusta, vaan taitamattomuudesta hoitaa ulkopolitiikkaa - siis miedän taholta ---

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Virossa oltiin ilmeisesti taitavampia kuin Suomessa sysksyllä 1939?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Tässä asiassa emme voi koskaan tehdä asiallista vertailua Viroon. Vuosi 1939 oli molemmille vaikea vuosi, mutta täysin erilainen ---

Meiltä pyydettiin maa-aluevaihtoa - Virolta ei.

Meidän ei olisi edes tarvinnut vuokrata Hankoa, vaan Stalinille olisi kelvannut joku rannikon saarikin - Hangon edustalta, kapeimmalta Suomenlahden kohdalta.

Talvisodan aatto on aukeamassa kokonaisuudessaan ehkä jo tämän vuoden aikana. Uusia selvityksiä, avauksia ja jopa suomenkielisiä dokumenttikirjoja on tulossa ---

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

Viro oli taitavan myöntyväinen, ja se liitettiin Neuvostoliittoon. Suomi oli omapäinen, eikä sitä liitetty Neuvostoliittoon!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Jos katsomme karttaa lokakuussa 1939 ja myöhään syksyllä 1944 - hävisimme paljon maapinta-alaa, toisin toimien se olisi voinut jopa lisääntyä!

Kannattaa perehtyä Viron ja Suomen historiaan vuosina 1809 - 1917 ;)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #10

Jos katsomme samoja karttoja itsenäisen Viron osalta, se hävisi tuolloin maapinta-alastaan 100 % ja väestöstään niin paljon, ettei Viro ole päässyt v:n 1939 väkilukuunsa vielä tänäkään päivänä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, ei silloin 1930-luvulla, niin kuin ei nytkään, ole kysymys Suomen kilpavarustelusta itänaapurin kanssa. Se, että on riittävästi puolustusvoimaa, antaa myös selkänojaa diplomatialle. Minkälaista diplomatiaa yksi muurahainen voi harjoittaa norsun kanssa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Liittymällä vahvaan ydinasesotilasliittoon - vastakkainasetteluna juuri toisen ydinasesuurvallan kanssa - yhteiselle rajalle.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Meillä on viisas kansa. Se on jopa niin viisas että 11 % kansasta hyväksyy raiskauksenkin tietyissä oloissa. Annetaan siis kansan päättää joka asiassa.

Jos USA joutuu sotaan Kiinan kanssa, Venäjä hyökkää Euroopassa. Voi olla että kansalla saattaa sen jälkeen olla ikävä länsimaiden kovinta sotilasjärjestöä.

Ilkka Luoma

Pasi, vakava kysymys:

Oletko russofobisti ja kentien vielä natofanaatikko?

...
Kansakuntamme taas tietää mikä on sille eli meille parasta:

4] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161444-... -

...
[2014]
" ... Olisiko nyt meille suomalaisille –

natottomana 4] maana se kuuluisa tuhannen euron tai 10.000 ruplan paikka, olla sovittelija EU-Brysselin ja Moskovan välillä – ratkaistaessa pattiutuvaa ja eskaloituvaa Ukraina-arvovaltakiistaa, jossa itse arkiukrainalaiset jäävät ilmiselvästi paitsioon. Eivät Julia Tymosenkonkaan paperit pääministerikaudeltaan ole puhtaat, jos ei ole Janukovitsinkaan!

Nyt Suomella on se paikka,

mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Neuvottelujohdattelijan asema Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville tai Saksalle, sujuvuuden nimissä. Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana.

Meihin luotetaan, kunhan valitsemme projektille pätevän vetäjän – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, riittääkö taito, oivallus ja johdattelukyky?

Sauli, ottaisitko tehtävän vastaan, jos sitä Moskovasta vihjaistaisiin? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovitt... - [120118]

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kun Suomi liittyi EU:hun niin sehän oli turvallisuuspolitiikkaa. Suomi ei tarvitse NATOa koska EU antaa jo riittävät turvatakuut.

Suomi ja Ruotsi ovat tehneet oikein kun eivät ole rynnäneet NATO:on suin päin.

Ilkka Luoma

Juuri näin. Suomi oli vieläpä vieläkin pidemmälle katsova kuin Ruotsi - me ylläpidämme koko ajan voimassa yleistä asevelvollisutta. Voisimme lisätä varusmiespalvelusaikoja - 12, 18 ja 24' ään kuukauteen ja kertausharjoitukset määriin 5- 10 ja 15 ...

Samoin kannatan Suojeluskuntien ja Lotta Svärdin uudelleen perustamista

~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ -

.

Ilkka Luoma

Sent: Saturday, December 22, 2007 7:29 AM

" ... [ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovai... - [120150]

.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Kansalaiset ovat hyljeksineet Natoa jo yli vuosikymmenen"

Normaali, terve järki ei ole mihinkään kadonnut.Meillä ei ole mitään syytä liittyä Natoon, ei koskaan.Puolueettomuudesta ei ole ollut meille minkäänlaista haittaa, mieluumminkin päinvastoin.Sillä on hyvä jatkaa edelleenkin.

Ilkka Luoma

Tässä linkin alta katetta topicin otsikolle:

~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=8597803974... -

Nato mielipiteet kansalta kysyttynä vuosina 2002 - 2015

Lähde HS - TNS Gallup

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kansalaiset ovat hyljeksineet Natoa jo yli vuosikymmenen -- koska heidät on poliitikkojemme valinnalla pidetty ehdoin tahdoin tietämättömyydessä ja väärinkäsitysten vallassa Pohjois-Atlantin liitosta.

Rangaistus tietämättömyydestä voi tulla jonakin päivänä yllättäen ja jopa kohtuuttoman ankarana, mutta se tulee kyllä väärille henkilöille.

Ilkka Luoma

Jopa sotimisen ammattilaiset vieroksuvat Natoa ---

"Nato-jäsenyyttä kannattaa alle neljäsosa upseereista
Vaikka Suomen Kuvalehti otsikoikin sotilaiden haluavan sotilasliitto Natoon (SK 8/2016), Yrjö Jaatinen (KSLM 15.3.) on oikeammassa ilmaistessaan oikean Nato-jäsenyyttä kannattavien upseereiden osuuden olevan alemman, sillä koko Upseeriliiton (UL) 6178 jäsenestä (1.1.2016) kannattajia on vain 23,81%. ... "

~ http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Na... -

.

Ilkka Luoma

"Suomen Nato-jäsenyydestä saattaisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä maamme turvallisuudelle. Tällaisen johtopäätöksen tekee everstiluutnantti Fred Blombergs, joka työskentelee erikoistutkijana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella. Blombergs kirjoittaa Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista tuoreessa Sotilasaikakauslehdessä. ... "

~ http://www.ksml.fi/kotimaa/Erikoistutkija-Natosta-... -

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kaikella kunnioituksella everstiluutnantti Fred Blombergsia kohtaan, "uskottava pelote edellyttäisi USA:n asevoimia pysyvästi Suomeen" on mielestäni täysin virheellinen päätelmä.

Normaalioloissa riittää, että Suomella on Naton jäsenyysasiakirjat Valtionarkistossa ja Puolustusvoimien sekä Naton yhteysupseerit asianmukaisilla palveluspaikoillaan. Vasta Venäjän kohdistaessa Suomeen sotilaallista uhkaa painostustarkoituksessa tarvitsemme paikalle liittolaisten yksiköitä.

Näin ollen riippuisi kokonaan Venäjästä, miten sen politiikkaan kulloinkin Nato-Suomessa vastataan.

Ilkka Luoma

Asia voidaan nähdä radiaalisti näinkin:

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa
ESSEE: Jos Venäjän ja lännen välillä puhkeaisi konflikti, länneltä ei tulisi apua Suomelle, kirjoittaa Alpo Juntunen. ..." -SK

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #33

"länneltä ei tulisi apua Suomelle, kirjoittaa Alpo Juntunen"

Ei varmasti tulisi, kun kerran kieltäydytään sitä vastaanottamasta. Eivät tule tuputtamaan, se on aivan varmaa. Kyllä Juntunen on oikeassa.

***

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa"

Juntusen johtopäätös on loistava, sota Venäjää vastaan voidaan välttää liittoutumalla sen kanssa. Juntunen unohtaa, että Venäjä on purkanut minkä tahansa sopimuksen yksipuolisesti tarvittaessa. Paras tapa estää sota Venäjän kanssa on liittyä osaksi Venäjää, niin kuin ennen Tsaarin aikana.

Sotaa ei tosin näinkään voitaisi välttää, vihollinen olisi silloin fasistinen ja sotaa uhkuva länsi. Suomen pojat voisivat välttyä sotimasta Venäjän sotia vain siirtymällä siviilipalveluun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Suomi on niin vaikeassa paikassa, että meille sopii vain "sveitsittyminen" - olemme lännen ja idän vedenjakajalla - itse ollemme niin idästä kuin lännestä.

Mutta osaamme elää täällä, siitä todistena yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa.

...
Sveitsittyminen ---

[2014]
" ... Voimme olla portti itään ja portti länteen –

… niin kiinalaiselle kuin venäläiselle kulttuurille. Maailma ei ole vain läntistä kulttuuria, se on itse asiassa vähemmistö, vaikka sen maapalloyhteisten varantojen käyttö on ollut pitkään ylivertaisella tasolla. Maailma on astumassa nyt idän vuosisadalle ja erityisesti Kiina antaa hillintää liialliselle jenkki-maailmapoliisiroolille. Venäjä lyöttäytynee mieluusti Kiinan piiriin – he voivat ainakin antaa kiinalaisen rahoituksen reaalivakuudeksi Siperian ja Baikalin veden.

Sauli Niinistö on nyt elämänsä paikassa

Meillä suomalaisilla on oikeus kahden välisiin neuvotteluihin ja konsultaatioihin, niin tekevät myös Saksa ja Englantikin – molemmat EU valtioita, Saksa itään ja Englanti Atlantin yli isoveljeensä USA:han.

Meillä tiedonvälitys on osin jopa demonisoinut idän

Ulkopoliittinen instituutti on luvattoman heikosti antanut analyysia, puolueetonta pohdintaa ja riippumatonta asiatietoa, mitä merkitsee maailmanmuutos, joka alkanee niin Lähi-idästä, Irakista kuin Ukrainasta.

Erityisesti UPI-FIIA ohjelmajohtaja Mika Aaltola *] on joutunut kansalaisten hampaisiin puolisokeana jenkkifilosofistina, joskin tänään 15. elokuuta 2014, ääni muuttui kellossa ja Aaltolankin saamat isälliset ohjeet niin ulkopolitiikan johdon - kuin kansalaisten taholta ovat purreet. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... - [120238]

.

SJE Suomalaisten juurien etsijät ---
~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #36

Sveitsi on Suomelle huono vertailukohde: siellä näet on aina satsattu rahaa omaan puolustuskykyyn ja huolehdittu sen pitämisestä ajan tasalla. Toteutustapa on heillä realistinen ja sotilaita uskotaan asiantuntijoina.

Suomessa puolustuspolitiikan rahoitus toimii päinvastoin, ja nähdään säästökohteena. Toteutus on poliitikkojen päätöksillä toiveajatteluun perustuvaa ja todellisuutta kiistävää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Olet oikeassa. Suomessa kansa antaisi puolustusvoimille enemmän rahaa, kunhan pysytään erossa Natosta ja vaalitaan hyviä ulkopolitiikan suhteita kaikkiin ilmansuuntiin - ei kuten nyt, kun rakennetaan selvää vastakkainasettelua itään päin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #67

Epäilen kovin sitä, että kansa haluaisi antaa puolustusmenoihin enemmän rahaa. Jos pistettäisiin vaikka saman verran kuin Venäjä, eli yli 3 prosenttia bkt:stä, nousisi hirveä meteli, sotahaukat vievät leskien ja orpojen rahat. Sitä paitsi Venäjä voisi hermostua, jos Suomi yhtäkkiä lisäisi puolustusmäärärahojaan.

Ajattelet aika naiivisti jos luulet että me voimme yksipuolisesti luoda hyvät suhteet. Toki suhteet säilyvät hyvinä kun asetamme Venäjän edut aina omiemme edelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Kreml ei hätkähdä meidän omista hankinnoistamme, sen sijaan Naton tulo heidän kahden tärkeimmän kohteen viereen koetaan uhaksi, johon vastataan varmasti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #97
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Maalituksella - matalasäteilyllisillä. Sekä uusien keskitysten asetteluna - erityisesti pohjoiseen ja Leningrad oblasti puolustusvyöhykkeelle.

Nythän rajamme ovat liki tyhjät Venäjän puolelta!

Ilkka Luoma

Lopulta on kysymys kahdesta alueesta, jotka valitettavasti ovat meissä miltei kiinni - Kuolan niemimaa ja Pietari. Kuola ehkä se tärkein, sillä siellä sijaitsee kahden ydinasesuurvallan tasapainoakselin toinen pää - ja se on varmasti USA/Naton suunnitelmissa tuhoamisen kohteena lähellä kärkeä - sinne on tehokasta hyökätä muun muassa Lappimme läpi - ja on varmaa, että Venäjä puolustaa täysillä tätä kohdetta. Venäjällä taas ei ole mitään saavutetvaa toisin päin eli Lapin läpi Ruotsiin/Norjaan ---

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini on jo päivitetty tilanteeseen, jossa huomioidaan Suomen allekirjoittama Nato - Isäntämaa pöytäkirja. Edelleenkään kukaan ei ole kertonut kuka/ mikä kutsuu Nato/USA' n taistelu- ja rynnäkköjoukot Suomeen.

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170... -

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #34

Kuolaan iskujen tekemiseksi Yhdysvallat ei tarvitse Suomen Lappia, ja jos tarvitsee, käyttää sitä joka tapauksessa, koska silloin on kaikki pelissä. Suomen Nato-jäsenyydellä ei siten ole merkitystä asialle, vielä vähemmän isäntämaasopimukselle.

Venäjällä nimen omaan on saavutettavaa toisin päin: ottamalla Suomen länsirajalta ja edelleen Ruotsistakin tukikohtia syvyyden luomiseksi Kuolan alueen puolustukselle, jotta ilma- ja avaruuspuolustus pääsee pystyttämään sensorinsa sekä tuomaan ohjuksensa ja hävittäjänsä torjuntaa varten lännemmäksi. Venäjä tekee sen mieluummin ennakoivasti kuin jää odottelemaan Lännen ensi-iskua, siitähän kävivät Suomessa jo YYA-aikana neuvostomarsalkat puhumassa aivan suoraan. Isäntämaasopimuksella ei ole asialle kerrassaan mitään merkitystä.

Sama koskee toisen Venäjän tärkeän strategisen kohteen, Pietarin suurkaupungin puolustusta etumaastoineen.

"Edelleenkään kukaan ei ole kertonut kuka/ mikä kutsuu Nato/USA' n taistelu- ja rynnäkköjoukot Suomeen."

-- No minäpä kerron. Mitään ulkomaiden sotilasosastoa ei voi kutsua kukaan muu kuin suvereeni Suomen valtio, valtionjohdon lainvoimaisella päätöksellä.

Se lukee Aluevalvontalaissa, joka kieltää vieraan vallan sotilailta Suomeen luvatta tulemisen. Isäntämaasopimuksen 12. pykälä (Section twelve) puolestaan toteaa yksiselitteisesti, ettei tuo sopimus ohita mitään Suomen kansallisessa lainsäädännössä; jos ristiriita havaitaan, osapuolet konsultoivat siitä toisiaan.

NATO:n / USA:n joukkojen saadessa kutsun Suomeen auttamaan meitä puolustustaistelussamme, voi hyvinkin käydä niin, että sieltä kohteliaasti pahoitellaan, ettei Suomi ole halunnut hakea Naton peruskirjan Artikla 5:n suojaa itselleen useista tehdyistä tarjouksista huolimatta, joten NATO kunnioittaa tätä Suomen päätöstä ja keskittyy suojelemaan omia jäseniään kyseisen artiklan nojalla, toivottaen samalla mitä lämpimimmin Suomelle hyvää onnea ja menestystä puolustautumisessaan yksin suurvaltaa vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Venäjän pohjoisen Euroopan, Kuolan ja Koillisväylän puolustusdoktriini lähtee aivan toisista tekijöistä liikkeelle. Venäläiset eivät näe sisällään mitään syytä hyökkäyssotaan, ainoastaan puolustukseen Pohjois-Kalotin osalta. Siellä ei ole mitään saavutetettavaa venäläisille, mutta puolustettavaa sitäkin enemmän. Sensoreita ei tarvita - ne ovat valmiina sukellusveneissä, jotka osaavat laskea lähetinanturit juuri oikeisiin paikkoihin Pohjanmerellä, Pohjois-Atlantilla ja Jäämerellä.

Sen sijaan jos perehdytään Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan tuo se kutsuttaessa Lappiin vahvat USA/ Nato hyökkäysosastot ylläpitämään Lapin erinomaisien kulkuyhteyksien päässä olevia moderneja lentokenttiä - maataistelu-, rynäkkökoneita ja taisteluhelikoptereita varten - jos katsot venäläisten itsensä piirtämää karttaa täältä ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170... -, niin tilanne näin Valon päivänä saattaa aueta :)

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #89

Hyökkäyssotaan Venäjälle riittää syyksi aivan sama kuin talvisodassa 1939: puolustusvyöhykkeen syventäminen. Onpa hyvinkin saavutettavaa, jos ilma- ja avaruuspuolustus saa lisää varoitusaikaa ennen kuin risteilyohjukset ovat Kuolassa. Nimen omaan ilmatilan seuranta on siellä keskeisessä asemassa.

Sukellusveneet eivät voi pysytellä pinnassa valvoakseen Pohjois-Kalotin ilmatilaa, tai ne valvontayritykset jäävät kovin lyhytikäisiksi veneitä upotettaessa, eivätkä mitkään aallokossa killuvat anturit pysty muodostamaan ilmatilannekuvaa. Tukikohtia tarvitaan siihen maan kamaralta, Suomen, Ruotsin ja Norjan alueilta.

Siteeraapa meille siis isäntämaasopimuksesta tarkalleen se kohta, jossa lukee "tuo se kutsuttaessa Lappiin vahvat USA/ Nato hyökkäysosastot ylläpitämään Lapin erinomaisien kulkuyhteyksien päässä olevia moderneja lentokenttiä - maataistelu-, rynäkkökoneita ja taisteluhelikoptereita varten", niin pääsemme arvioimaan lähemmin mielikuvituksesi vilkkautta ja laatua.

Propagandistit ovat ennenkin osanneet karttoja piirrellä tarkoituksensa tueksi, joten mitäpä sitten? Makarovillakin oli omanlaisensa kartat ja niissä paljon hauskaa tekstiä hänen käydessään järjenjuoksuaan esittelemässä suomalaisyleisölle, mutta taisipa saada kenkää aika pian sen retkensä jälkeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Hannu, oletko perehtynyt Talvisodan aattoon - ja maanvaihtoehdotuksiin, joissa Kreml tuli vastaan viime metreille. Kamelin selän katkaisi Stalinin korviin tullut tieto, että suomalaiset luovuttivat vakoilulentokuviaan Leningradin puolustusvyöhykkeeltä - ns. Blenheim vakoiluvalokuvauslennot - jo keväästä 1939 aina myöhäsissyksyyn 1939 asti. Tuolloin Stalin totesi lopullisesti lähellä marraskuun puoliväliä - "on sotilaiden vuoro" ...

.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota#/media/Fil... -

..
JARTSEV

" ... Suomessa 14. huhtikuuta 1938 saapui Neuvostoliiton Helsingin lähetystön toinen sihteeri Boris Jartsev tapaamaan ulkoministeri Rudolf Holstia.[25] Jartsevin mukaan neuvostohallitus oli varma, että Saksa suunnitteli hyökkäystä Neuvostoliittoon ja että suunnitelmiin kuului sivustaisku Suomen kautta. Siten Suomen suhtautuminen saksalaisten maihinnousuun oli tärkeää Neuvostoliitolle. Puna-armeija ei jäisi odottamaan Rajajoelle, mikäli Suomi sallisi maihinnousun. Toisaalta mikäli Suomi vastustaisi saksalaisten maihinnousua, Neuvostoliitto antaisi sotilaallista ja taloudellista apua, sillä Suomen kykyyn torjua saksalaisten maihinnousu omin voimin ei luotettu.[26]

Seuraavien viiden kuukauden aikana Jartsev keskusteli useita kertoja muun muassa pääministeri A. K. Cajanderin ja valtiovarainministeri Väinö Tannerin kanssa. Suomen vakuutus siitä ettei Suomi sallisi, että sen koskemattomuutta loukataan tai sen kautta hyökättäisiin Neuvostoliittoon, ei ollut riittävä Neuvostoliitolle.[27] Neuvostoliitto vaati salaista sopimusta, joka mahdollistaisi sen osallistumisen Suomen – ja ennen kaikkea sen merirajojen – puolustamiseen Saksan hyökätessä sekä Ahvenanmaan linnoittamiseen; lisäksi se olisi halunnut myös saada linnoitetun ilma- ja meripuolustustukikohdan Suursaareen. Suomi torjui Jartsevin ehdotuksen elokuun lopulla 1938. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota#Jartsev-ne... -

...
Tuo Jartsev on edelleen mysteeri, emme tiedä virallisesti mikä oli hänen mandaatti - vain nyt voidaan todeta, että J oli Stalinin koepallo Suomelle --- palamme toivottavasti tähän 4.1.2018! ;)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #99

En voi sanoa perehtyneeni, mutta sen verran ovela maanvaihtotarjoushan se oli, että Suomen olisi pitänyt luopua linnoitetusta puolustusvyöhykkeestään Karjalan kannaksella, saadakseen tilalle asumatonta korpea Laatokan Karjalasta. Onneksi ei tuohon syöttiin menty, muuten olisi Stalinin joka tapauksessa aloittaman sodan lopputulos tullut toiseksi.

Mistä lähteestä ovat tietosi Blenheimien valokuvauslennoista?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Blenheim vakoiluvalokuvauslennot ---

Muun muassa täältä ~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedus... -

- nyt on meillä Suomessa virallisesti epäselvää tiesikö Stalin näistä ENNEN Talvisodan syttymistä - nyt voimme paljastaa, että tiesi.

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #104

Kiitos kiinnostavasta linkistä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Ole hyvä. Sitten kiitetään isommin, kun saamme Suomeen dokumentin, josta käy ilmi, että tieto Blenheim vakoilukuvien toimittamisesta Saksalle annettiin 15.11.1939 (tässä pieni varauma vielä) ;)

Ilkka Luoma

Tänään on ehkä tärkeää perehtyä tarkoin pöytäkirjaan, jonka kenr. Jarmo Lindberg allekirjoitti:

TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015

Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

YHTEISYMMÄRRYSSOPIMUS (MoU)

...

Ote

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - alta.

.

Ilkka Luoma

Pitää paikkansa - jo pelkästään allekirjoittanut on laatinut Nato aihetta tänne US Puheenvuoroon 435 kirjoitusta, joissa noin 30 keskiarvolla 13.000 lukijakommenttia.

~ http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_... -

.

Ilkka Luoma


Mediapoimintoja - kommentoiden

A
... Kerrotaanko raportissa mitkä ovat velvoitteet, jos liittyy Natoon hakemaan toivottua turvaa - tiettävästi nuo velvoitteet ovat maksaneet Virolle jo yhdeksän sinkkiarkkua. Tuskin artikla 5 suojaa saa vapaamatkustajana. Mihin meitä vietäisiin, muuhunkin kuin Viron ilmataistelukyvyn ylläpitoon.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/toimit... -

B
... UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen arvioi kansanäänestyksen olevan tarpeeton - perustuslain näkökulmasta. Tiilikainen edustanee natouskovaisten kantoja, haluten ehkä ohjailla maatamme kansantahdon vastaisesti lännen sotilasliittoon. Mikäli Tiilikaisen ajatusmaailma on noin yksipuolinen, olisi syytä katsoa karttaa ja miettiä huolellisesti miten maailman toinen ydinasesuurvalta reagoi, kun sen Kuolan niemimaan ja Pietarin viereen tulisi Nato + koko 1300 itärajakilometrin matkalle.

Teija voisi pohtia Suomen roolia idän ja lännen vedenjakajalla olevana lännen ja idän konfliktien sovitteluvaltiona ja tämä edellyttää oloa ilman Natoa. Jääkiekkopeleissä on aina erotuomari, sitä me emme ole, mutta paitsion ehkä voisimme viheltää.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nato-s... -

C
... HS lähentää kiihdyksissään venäläiskoneen etäisyyttä amerikkalaissotalaivaan juttu jutun jälkeen - nyt välimatka on enää muutama metri. Milloin saamme tiedon todellisuudesta - todistein? Mikä on median vastuu totuudellisuudesta? Kuinka lukijat voivat muutoin näin jopa manipuloivaan tapaan reagoida kuin lopettamalla lehden tilaamisen?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460684372770 -

D
... Meillä media ei oivalla kysyä sotilasasioiden asiantuntijoilta mitä nuo tiedustelu- eli vakoilukoneet tekevät toisen valtion liki välittömässä läheisyydessä. Näyttää olevan Helsingin Sanomilla natoselvityksen julkistusanalyysien yhteydessä tärkeämpää saattaa Venäjä uhan aiheuttajaksi.

Molemmat suurvallat tietävät mitä vakoilukoneet operoivat, eivät vain sitä selkokielellä kerro. Noilla signaalitiedusteluilla on kirjoittamattomat säännöt ja niiden herrasmiessopimusta valvotaan. Nykypäivä on teknologisesti jo niin kehittynyttä, että voidaan toisen osapuolen sotilaallisiin puolustus- ja/tai hyökkäysjärjestelmiin istuttaa tietojärjestelmäviruksia ja -vakoilijoita, jopa langattomasti.

Kaliningradissa on Venäjän merkittävät puolustusjärjestelyjen etähavainnointisysteemit puolustuksellisine torjuntaohjuksineen. USA on sijoittamassa Eurooppaan omat ohjusjärjestelmänsä, yhä lähemmäksi Venäjää. Tässä on se kohta, jota venäläiset kuvaavat Naton laajentumiseksi aivan Venäjän rajoille saakka.

Samalla tavalla Yhdysvallat koki ahdistusta Kuuban ohjuskriisin aikana 1960-luvin alkupuolella. Kuuban selkkaukseen kannattaa perehtyä huolella, sillä silloin oli III Maailmansota lähellä. Entä nyt?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461916623032 -

E
... Trumppismi on jo ilmiö, joka repii ja arvattavasti ajaa amerikkalaisia yhä syvemmälle kahtiajakoon. Trump ei halua olla eurooppalaisten rauhanolettamuksen maksumies. "Kukin maksakoon osuutensa täysimääräisenä", Trump on muotoillut.

Yhdysvaltain presidentinvaalit voivat olla Euroopan sodanuhanahdistelun vedenjakaja. Trump voisi tuoda amerikkalaissotilaat pois Euroopasta. Näin eurooppalaisille jäisi oman maanosansa turvallisuuskehitys omiin käsiin.

Maantiedettä lukeneet muistavat jo kansakoulusta Euroopan jatkuvan Venäjän Uralille asti. Trump on lisäksi kertonut, että ottaa selvää Venäjän presidentti Vladimir Putinista, vihjaissut jopa siitä, että tulisi tämän kanssa toimeen.

Trump ei myöskään halua väkisin viedä länsimaalaista kulttuuria sinne, minne sitä ei haluta. Trump oivaltaa, että läntinen maailmanosa on pallostamme vain noin vajaa kolmasosa ja väestöltään sitäkin vähäisempi.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461918716171 -

F
... HS-toimittaja Kari Huhta jättää tavallisen enemmistösuomalaisen kuin nallin kalliolle, jonka päälle suuri saapas astuisi, Suomen ollessa Naton jäsen. Huhta ei noteeraa kansalaisiamme, jotka enemmistönä vastustavat Natoa. Huhta jatkaa voimakasta edesmenneen kolumnisti Olli Kivisen valitsemaa Nato linjausta, mennään sisään sotilasliittoon Venäjän aggressiivisen arvaamattomuuden vuoksi - tajuamatta historian viestiä, mitä merkitsee ydinasesuurvallan amerikkalaisvaikutuksen ulottaminen toisen kotivesille sumputtamalla se Suomenlahden pohjukkaan.

Nyt on jäänyt lukematta Kuuban ohjuskriisin ulottuvuudet ja alkuperäissyyt. Tapaus on kuin vastakkainen verranto ja näin osaamme jo etukäteen nähdä muun muassa taloudelliset reaktiot, hyvinkin pitkäksi aikaa. Kuuban USA kauppasaarto jatkuu edelleen. Jaetaan katsominen avaisi toimittajan silmiä.

Huhta analysoi selvityksen tuovan turvaa, jos suomalaiset vietäisiin vasten tahtoaan Natoon. Turvaa Natoon liittyminen ei tuo - juuri Suomelle, mutta asettaa Suomen viholliskandidaatiksi koko 1 300 kilometrin itärajan matkalta ja tätä jo oman Nato selvityksen tehnyt kansamme kavahtaa.

Suomaiset osaavat ymmärtää vanhan kiinalaisen sanonnan "pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana". Samoin suomalaiset täällä idän ja lännen vedenjakajalla paasikivimäisesti osaavat arvostaa toista kiinalaista sanontaa: "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä". Natoon liittyminen veisi meiltä huomisen rauhankehittäjän tittelin pois. Nyt voimme olla Pohjolan Sveitsi. Ilman Natoa valtiona voimme olla konfliktien vuoropuhelujen ylläpitäjä. Naton jäsenenä emme omaa enää uskottavaa YK-rauhanturvaamisoperaatioiden luottamuspohjaa.
~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1461913209144 -

G
... noin 53 000 avausklikkausta kopauttanut äänestysnappeja. Noin 55 prosenttia avaajista sanoo: Ei Natolle. IS nettikysely, ei gallup arvoa.
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000116907... -

H
... Olemme löytäneet nykyajan Eljas Erkon - hän on Alexander Stubb. Ennen Talvisotaa ulkoministerinä oli HS Eljas Aatoksen isä Erkko. Eljas ei halunnut käydä vakavasti maanvaihtoneuvotteluja Josif Stalinin kanssa. Tuolloin ei kuunneltu sellaisia herroja kuin Rudolf Walden, J.K. Paasikivi ja C.G.E. Mannerheim. Noiden kolmen rooli muodostui itsenäisyytemme peruskivijalaksi. [18LT]
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1461913363954 -

K
... Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon; ei kansana eikä hallituksena.
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1461909716916 -

L
Suomella on vain yksi ratkaisu - se on oma itsellinen päätös, joka tehdään itse. Tuon päätöksen tekee kansanäänestys. Nyt tehdyn arvion laatu on tynkä, sillä ryhmä ei nauti kaikinpuolista tietämystä. Ryhmästä puuttuu vastine natovaltion edustajalle! Kansa päättää liitymmekö vai emme Natoon. Kokoomuksessa on kansanedustaja Ilkka Kanervan johtama ryhmä, joka veisi Suomen Natoon, jopa väkisin - ohi kansanäänestyksen!
~ http://yle.fi/uutiset/8846485 -

M
... Ryhmä, joka laati selostuksen, on vajaamittainen - joka tapauksessa. Ryhmässä natovaltion edustaja, mutta ei "vastinta" tälle.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nato-s... -

N
... Missä on nyt se Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johto, joka ymmärtää kansalliset etumme syvällisesti? Jo tämän asiaosaamisen puutteen vuoksi olisi hallitus vaihdettava. Nyt ovat väärät miehet vastuuposteilla. Nyt tarvitaan paasikivimäistä harkintaa, jonka oireita jo Eero Heinäluoma esitti torstain a-talk: ssa (Yle).

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461903204953 -

.

Ilkka Luoma

Natosta kansakuntamme on puhunut ehkä enemmän kuin mistään muusta turvallisuus- ja turvattomuuspolitiikan yksittäisestä aiheesta. Kansa on saanut tukea asiantuntijoilta ja muodostanut itse oman hyvin vakaan päätöksen olla liittymättä Natoon.

Jopa nykyinen presidentti kunnioittaa kansakunnan käskyä olla liittymättä, sillä Sauli Niinistö kertoo sujuvasti, ettei Natoon haettaisi ilman kansanäänestystä! - Niinistöhän on kansansa suoraan valitsema presidentti, eikä hän voi näin ylikävellä hänet valinneen kansan yli ---

...
Otamme esimerkin:

460 lukijakommenttia linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta, otsikolla "Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta!" - ORIG 29.03.2014.

Kyseistä artikkelia oli lukuavattu 187.000 kertaa, kun Iltalehti lopetti suositun Keskustelu-palstan. Nyt tämä artikkeli on saatavilla tuolta www.hollilla.com sivustolta.

Ilkka Luoma

Ketjusta on näin muodostunut jälleen erinomainen debatti, tällä kertaa Natosta, tosin ketju harhaili totuttuun tapaan hiukan sivuraiteille parissa kohtaa - mutta muutoin tulee hyvin esille, miten Natosta on puhuttu asiapitoisesti paljon, hyvin paljon - myös kansakunnan keskuudessa, siksipä Naton kannatus on jäänyt vain lähinnä kokoomuslaisten 17-27 prosenttia (natomyönteiset) varaan.

Kokoomus on muuten ainoa puolue, joka veisi Suomen kansan väkisin Natoon, jopa ohittaen kansanäänestyksen - tämän kansakuntamme on oivaltanut erinomaisesti.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Natosta on puhuttu asiapitoisesti paljon, mutta ikävä kyllä väärinkäsitysten ja disinformaation pohjalta.

Kansanäänestys koskisi suomalaisten tunnereaktioita, koska faktatietoa heille ei anneta poliittisen valinnan takia.

Tyhmyydestä maksetaan joskus turvallisuuspolitiikassa kova hinta, ja alivoimaisena ehdoin tahdoin yksin jättäytyminen on vaikeuksien kerjäämistä. Jos Suomi kokee vastaavan kohtalon kuin Baltian maat toisessa maailmansodassa, itsepä olemme sen niin halunneet äänestämällä vaaleissa väärin.

Ilkka Luoma

Faktaa ja "faktaa" on annettu jopa yli äyräiden - kuten todettua, Nato case on tutkittu jo puhki saakka, sen kaikilta kulmilta ja kansakunta on osannut nähdä manipulaation läpi, siksi natottomuus on niin vakaan väkivahvaa.

Yleisin natottajien ja natofanaatikkojen suosikkilause on tuo mainintasi tunnereaktioista - kansalaiset eivät ole niin tyhmiä kuin natojenkaajat haluavat antaa ymmärtää!

...
[30042016]
" ... [ … kansalainen Erkki ihmetteli selvitysryhmän kokoonpanoa, oli Nato valtion Ranskan edustaja Francois Heisbourg (GCSP), Ruotsista suurlähettiläs Mats Bergquist, pari suomalaista: UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen ja suurlähettiläs Rene Nyberg, mutta miltä taholta puuttui arvioitsija/ arvioitsijat?…

… Erkki arvasi jo maalaisjärkeilyllä, että selvitys jää puolitiehen – ei edes kerrottu mitalin toista puolta, vai odottiko arviointiryhmä Suomen pääsevän vapaamatkustajana, jos liittyisi Natoon – Viroon on jo kulkeutunut vastuukysymyksinä noin yhdeksän sotilassinkkiarkkua – Naton operaatioista … ]

Natoselvitys arvasi, että Artikla 5 antaa suojan, kyllä – se antaa varmemman roolin pisimillään 1 300 kilometriä pitkään taistelualustan syntymiseen, Suomeen. Selvitysryhmä ei oivaltanut meidän täysin poikkeavaa eroa muihin – Norjaan, Viroon ja vaikkapa kaukana olevaan Ranskaan tai sylttytehtaaseen Ukrainaan.

Sotilasasiantuntijat tietävät, että aivan meidän pohjoisen Suomen kyljessä –

… Koillisväylän Euroopan päätepisteessä Kuolan niemimaalla – liki Murmanskin kaupunkia – sijaitsevat Venäjän laivaston voimakkaimmat viimeisen iskun ydinsukellusvenetukikohdat. Bulava * - monikärkiohjuksien pelotevoima pitää Natoa ja USA:ta aisoissa, näin Venäjän puolustusdoktriini laskee |1. Nyt jokainen voi arvata, miten Venäjä puolustaa näitä ”rauhantakaajia” – muodikkaasti Peace Maker - arsenaaliaan. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/nato-selvity... - alta.

...
Natosta on hyvin paljon kirjoitettu ja kirjoituksia luettu ---

Muun muassa täältä löytyy yli 100 natoartikkelia ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Nato -

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #72

Kansalaiset eivät ole tyhmiä, mutta heidät on pidetty pimennossa paikkansa pitävän faktatiedon osalta (toisin kuin esim. ennen neuvoa-antavaa kansanäänestystä EU-jäsenyydestä). Siksi he voivat äänestää ainoastaan tunteistaan.

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18836...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Menee härkäpäiseksi toistoksi - sanahelinänää taholtasi - tieten tai tiedostamatta?

Vastaukset kommenttiisi ovat jo ketjun aiemmassa virtauksessa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #84

Näitä samojahan Sinäkin näköjään rustaat viikosta toiseen - sanahelinänää taholtasi - tieten tai tiedostamatta?

Tällä kertaa pitää kyllä kiittää kuvatekstisi hurttia huumoria: "Englantilainen, Nato-lipun alla purjehtiva taistelualus ohjuslavetteineen kävi uhkaavasti Suomessa"!

Että ihan "uhkaavasti" se kävi! Koetko kaikki näkemäsi sotalaivat uhkina? (Tietenkin lukuun ottamatta Venäjän aluksia.)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Kaikki sotalaivat ovat uhkaavia - varsinkin kun ne ovat ohjuksien taistelukärkivarustettuja!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #91

Totta kai niiden pitääkin olla uhkaavia, hyvä että nostavat hyökkäyskynnystä. Eivät nämä kuvatekstin sotalaivat käyneet kuitenkaan uhkailemassa meitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Nato-alus Suomenlahdella tuottaa siihen kohdisteen Venäjältä - sen liikkeitä seurataan tarkasti ja sen mahdollisesti aiheuttamaan konfliktin aloituspisteeseen vastataan välittömästi - varsinkin USS Donald Cookin osalta rajaveto hipoi - aste H-33' a. Cook signaloi venäläisen lähteen mukaan "mobile-stuxnetilla" Kaliningradin ohjuspuolustusjärjestelmää - siksi ohjustaistelualuksen ympärillä pyöri peilaajana ja häiritsijänä Kamov ja hävittäjät kävivät antamassa muistuksen nopeasta vastareaktiosta. Cook ylitti yhdessä sovitut kirjoittamattomat säännöt signaloinnin voimakkuudesta ja kaistanleveydestä ...

... joku päivä sitten tuli erinomainen dokkari Stuxnetin normiversiosta ja samalla arvoituksellisesti paljastettiin S' n mobileversio ... NITRO ZEUS

...
~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumentti... -
~ http://areena.yle.fi/1-3766087 -

...
Nitro Zeus
~ http://www.businessinsider.com/nitro-zeus-iran-inf... -

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #100

Mikä venäläinen lähde kertoo noita USS Donald Cookista?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Tähän ei voida kommentoida enempää.

Se voidaan yleisesti todeta, että amerikkalaiset eivät juurikaan nostaneet mölyä Kalingradin Cook tapahtumista (kuin vain sen verran, mikä oli median vuoksi tarpeellista), eikä edes sitä, että Cook purjehti aivan merirajan tuntumassa.

Molemmat osapuolet tietävät tarkasti todellisuuden - kuten myös Kurskin kohtalon - kts. USS Toledo ja USS Memphis

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115052-... -

Ydinasesuurvallat testaavat toisiaan, keskustelevat jopa keskenään itse testausalueella. Nyt Cook vain "sattui" testissään ylittämään kirjoittamattoman hyväksyntärajan .. elektronisesti.

.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #105

"Tähän ei voida kommentoida enempää" = hatusta voidaan vetää aivan mitä tahansa.

Siitä huolimatta Kaliningradista USS Donald Cookia häiritsemään lähetetty venäläishävittäjä yksiselitteisesti rikkoi suurvaltojen sopimusta välikohtausten välttämisestä merillä:

https://www.state.gov/t/isn/4791.htm

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

Hävittäjäohitus meni hyväksytyn rajoissa - ei tuosta itse amerikkalaiset suurta melua nostaneet - pikemminkin Suomessa suomalainen media, joka kertoi koneen olleen kahdeksan metrin päässä - kun katsoo videota, niin huomaa sen melkoiseksi liioitteluksi :)

On asioita ja lähteitä, joita ei enemmän huudella nettimaailmassa - näilläkin on seuraajansa, yllättävän lähellä vielä!

Netti on pullollaan lentokone ohituksia ilmassa - paljon suuremmilla nopeuksilla ja molemmin puolin nokittelukenttää :)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #91

Kaiken lisäksi et edes pysty näkemään, onko niissä pömpeleissä edes
ohjuksia ollenkaan, vai kuvitteletko niihin vain taistelukärkiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Yksi noista aluksista oli AEGIS-varusteinen, kuten oli muuten myös USS Donald Cook - ja nuo taistelualukset ovat osa laajaa satelliitti- ja tutkaverostoa, joka on jatkuvassa valmiudessa - virallisesti Iranin ohjushyökkäystä vastaan, mutta todellisuudessa Helsinki oli erinomainen paikka tarkistaa paikannus ja mahdollisimman lähellä Pietaria - jo senkin vuoksi, että venäläiset "hermostuvat" noiden AEGIS aluksien läheisyydestä - nokittelu on myös hermopeliä, kuten muistamme Venäjän ydinsukellusveneen Kurskin osalta, joka päättyi kohtalokkaasti .. tähän voidaan palata yllättävällä tiedolla myöhemmin :)

AEGIS on osa ydinasesuurvaltojen tasapainoakselin läntistä päätä ja näin nuo alukset ovat valmiudessa, siis ohjuksien taistelukärjin, tosin eivät "kiinniruuvattuina", mutta "vierushallissa" ---

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #102

Hermopeliähän se oli Kurskin osalta, joka upotti itsensä omalla torpedollaan. Eivät olisi edes saaneet hylkyä nostettua pohjasta ilman norjalaisten sukeltajien ystävällistä apua.

Jos venäläisillä on hermoissa vikaa, heidän tulisi kääntyä oman työterveyshuoltonsa puoleen. Mikään kansainvälinen säännös ei estä merenkulun vapautta kansainvälisillä vesillä, olipa laivassa aivan millaista elektroniikkaa ja miten paljon tahansa. Ja venäläiset omalta osaltaan ovat käyttäneet sitä aina hyväkseen täysipainoisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Tältäkin osin totuus on tarua ihmeellisempää. ;)

Ilkka Luoma

Tässä kuvasarja Helsingissä käyneestä natolaivaston AEGIS - ohjushävittäjästä - espanjalaisesta Alvaro De Bazanista

~ https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set... - Kuvia myös sisältä, tarkasti.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Pakko uskoa, vaikka Naamakirjoissa en liiku joten kuvat jäävät tällä kertaa näkemättä. Mutta tarusi ovat niin ihmeellisiä, että pakkohan niitten on totta olla...

Ilkka Luoma

Uskokoot ken tahtoo - ei niitä ole väkisin esille tuotu.

Maailmassa on paljon sellaista tietoa, joka ei koskaan kohtaa mediaa - vaan liikkuu piireissä, joissa osa tietää enemmän ja osa vähemmän --- Hyvä näin ;)

Hyvää Yötä!

PS
Ketjusta tuli aivan ok - siinä on kerrankin PALJON tietoa Natosta, ja sen kaikista puolista - oheisrönsyineen!

Toimituksen poiminnat