Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumppismista Venäjän kautta presidentti Niinistön saksamyönteisyyteen

Vaikea neliyhteys, jota yllättäen voidaan juuri Suomesta käsin, täältä idän ja lännen vedenjakajalta arvioida tehokkaasti. Tässä piilee juuri se meidän erikoislaatuinen asema valtiona, jossa kansalaisetkin ovat periytyneet niin lännestä kuin idästä |1 – presidenttimme Sauli Niinistö sai huomattavaa huomiota – ainakin suomalaisessa mediassa – istumapaikastaan turvallisuuspoliittisessa kokoontumisessa Saksan Munchenissä |2.

 

[ … kansalainen Erkki havaitsi jo kauan sitten, että meillä on 1300 kilometrinen raja idän karhun kanssa, josta allekirjoitettiin ensimmäinen itsenäisyystunnustus 4. tammikuuta 1918. Samoin idän karhu hyökkäsi kimppuumme 1939 – paljolti taitamattoman ulkopolitiikan vuoksi. Stalin antoi hyökkäys käskyn, kun sai tietää - * …

 … kansalainen Liisa antaa paljon ymmärrystä tasavallan presidentillemme hänen kaksisilmäisyydestään käydä vuoropuhelua Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.  Toki Liisa tietää, että Sauli on lopulta kokoomuslaisena vähemmistönä Naton kannalla itsessään, mutta ei voi eikä uskalla kapinoida kansakuntaa vastaan, joka sanoo aina ”kiitos ei” Natolle, ja joka valitsi Saulin presidentiksi …]

|2 Pr. Niinistön valitsema kahdenvälisyys kantavat nyt näin hedelmää. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis tarvitsi tietoa Venäjän presidentti Vladimir Putinista. Suomi sijaitsee lännen ja idän vedenjakajalla, ja meillä on monille täydentävää tietoa idän karhusta. Mattista kiinnosti lisäksi Suomen kansan suuren enemmistön väkevän kielteinen kanta Natosta. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093667.html -

 

Mitä trumppismi merkitsee – aloitetaan tästä – kohta 1

Trumppismi |3 paljastaa karvansa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkailee ja laittaa kädet tärisemään, tämän jälkeen Trumpin kabinettikellokkaat (tässä puolustusministeri ja kenraali James Mattis) tulevat rauhoittelemaan ja kertovat isännän hyväntahtoisuudesta. Loppu tulemana koulupoikien käsien tutina hellittää ja Trumpin uhkaus on todistanut voimansa.

Eurooppalaiset natosota- ja rynnäkkövoiman ylläpitäjät kaivavat kuvetta ja USA sai tahtonsa läpi. Tämä on trumppismia, mikä taas ei juuri eroa liike-elämän diilien so. sopimuksien metsästyskuvioista. Uhkaa, rauhoittele ja kerää rahat laariin, joka tässä tarkoitti eurooppalaisten lompakoiden esille kaivamista ja USA rahoituksen pienentymistä Naton osalta – kirjoittajan vastine alla olevan linkin HS – kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093138.html

Mitä trumppismi merkitsee – jatketaan tästä – kohta 2

Trumppismin toinen toimintalinja on kaksintaistelu, valtion eli kansakunnan vihollista vastaan **. Trump on hyökkäysvaunu, joka lujana panssarina käy kansakunnan eli periarkisten amerikkalaisten edestä väkivahvan kimppuun, luoden äänestäjilleen jatkuvan mielikuvan heidän auttamisestaan.

Tässä se tarkoittaa tarkoitushakuisen ja välikädellisen informaatio- jopa manipulaatiokanavan kitkemistä ja kansalaispalvelijana suoravaikuttamisen esiinmarssia keihäänkärkenä lyhytviestittely kuninkaalta alamaisille.

.

|** Perinteellisen median Anti - Trump trolling jyrisee täysillä! Eikö normaalisti olisi sitä kuherrusaikaa sinne sadanteen vallassaolopäivään saakka? ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005094664.html - Toimittaja Hanna Vesala – Ilta - Sanomat.

.

Trump myllyttää, kuten muinoinen presidenttimme Urho Kekkonen aikanaan, mutta Trump on arvoitusavoimuutta, Kekkonen sulki viestinsä kirjeeseen ja se lähettiin yhdelle tai muutamalle. Trump aukaisee (kansalaisille tarkoitetut) viestinsä kaikille. – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093423.html

Yhteenveto trumppismista – päätetään tähän – kohta 3

Trump puhuu ja Saksa tulee väkevänä ulos kuorestaan |4. Saksalle kohdistuu eurooppalaisen puolustuksen puolivastuu - yllättäen se toinen puolikas menee Venäjälle |5, …lopulta! – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_yhdysvallat_puhuu_ja_eurooppa_kuuntelee/9468005 -

Venäjän kokenut ulkoministeri Sergei Lavrov avaa uuden aikakauden

Yleisradion toimitusversio Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin esityksestä, vajaan 20 prosentin väestöosuusmaailmanjärjestyksestä. Mitä merkitsee lännenmiehen reviiri |6, jonka johtajuusnuijaa heiluttaa USA, muuna kuin aktiivisena sotijana, jota Yhdysvallat on ollut viimeiset reilu 100 vuotta. – kirjoittajan vastine alla olevan Yle – linkin kirjoitukseen:

~ http://yle.fi/uutiset/venajan_ulkoministeri_lannen_maaraama_maailmanjarjestys_on_tiensa_paassa/9468014

Presidentti Sauli Niinistö saa sijoituspisteitä aloitteellaan transpondereista |7. Naton suunnalla lennonkohdistimien käsittelyn eteneminen on sangen verkkaista. Asiantuntijat viestivät jo, että elämme kiinalaista vuosisataa |8. Entä BRICS? – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093725.html

 

Saksa ja Venäjä – eurooppalaisen turvallisuuden kotikutoiset rauhantakaajat

Aseellinen kilpavarustelu kiihtyy. Eletään jo kiinalaisten vuosisataa. Kauko - itä jo pelkästään on kaksin - kolminkertainen lännen osuuteen nähden |9 - maailmastamme! Entä BRICS? – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005094252.html

[C]

 

Mikä on meille suomalaisille parasta?

Kaikki tietävät, että olemme eläneet yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa. Tämä on fakta. Nyt esitänkin ystävällisesti, että kukin, joka katsoo, että olemme joutuneet uhkailujen, kiristyksen, provokaation tai muun sodan uhan lietsonnan piiriin, esittävän vakavasti ottaen perustellusti mielipiteensä, todellisuuspohjaisesti.

 Nyt on erinomainen esilletulon paikka ja kukin pelotelluksi tullut perustelkoot väitteensä suomalasille lähinnä Venäjän uhasta, jota mediankin toimesta kansakunnallemme lietsotaan.  Näinkö lännenmies yrittää aggressiivisesti hyökkäyksin puolustaa reviiriään? |0. Nyt ymmärrämme miksi kansalaisemme niin vakaasti ja määrätietoisesti aina mielipidetiedusteluissa hylkäävät Naton – sanomalla ”Kiitos ei”, ja yli 50 prosentin väkevällä voimalla.

|* Pitkään kiistelty tapahtumasarja on saamassa uuden lisävalaistuksen – on kyse suomalaisten suorittamista Bristol Blenheim – vakoilulennoista ilmakuvaustarkoituksella silloisen Leningradin puolustusvyöhykkeelle. Suomi oli saanut Saksasta ajanmukaisen vakoiluvalokuvauskaluston, aiemmat olivat jo vanhentuneet.

Leningradin ilmapuolustusvyöhykkeen komissaari oli lähettänyt Neuvostoliiton johtajalle – Josif Stalinille valituksen, ettei voida tehdä juuri mitään suomalaisten korkealla tapahtuvien vakoilulentojen estämiseksi. Komissaari pyysi Stalinin apua. Samaan neuvotteluun oli tuotu Stalinille raportti Suomesta, jossa helsinkiläinen venäläisille vakoillut vakooja ilmoitti, että suomalaiset toimittavat ilmavakoilukuvia Saksalle.

Näin on nyt tiedossa, että ennen Talvisodan Neuvostoliiton Mainilan laukauksia Stalin tiesi toimintamme Saksan suuntaan. Suomessa on tunnustettu nämä vakoilulennot, mutta on ollut epäselvää tiesikö Stalin näistä kuvien luovutuksista Saksalle – nyt tiedämme, että Stalin tiesi. Historioitsijat vetäkööt nyt johtopäätöksiä itse Talvisodan alun syntytapahtumiin ja syihin.

 

Tekstin lisätietonumerointi

|1 Olemme lännestä ja idästä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html  –

|1 Olemme idän ja lännen vedenjakajalla ~ x -

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html -

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan -

|5 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – sisältää 237 lukijakommenttia linkin otsikosta!

|6 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=2707123 – sisältää 530 lukijakommenttia linkin otsikosta!

|7 ” … Niinistö korostaa, että Itämerellä ilmassa on muitakin kuin Venäjän koneita, jotka lentävät transponderit pois kytkettyinä … ” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702182200073126_uu.shtml -

|8 Kiina ojentaa käden, mutta minne? ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=660263 -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29585-kiina-ottaa-osuutensa-maapallostamme-noin-15-osaa -

|0 Aggressiivinen lännenmies revolvereineen ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=2942650 – [57]

 

EKSTRA

Näin Suomessa IL – media Kreeta Karvalan näppäimistöllä manipuloi nyt europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kautta suomalaisille ja muulle ”natomedialle” [ ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702172200072617_pi.shtml - ] - Näin Halla-ahosta tehdään valtakunnan vaikuttajapolitiikkaan hovikelpoista, menetelmällä mikä sopii medialle, jolla on russofobia päällä. Tunnetusti eräät mediatahot ajavat liukuhihnana Venäjän pelkoa. Muutoin epämieluisa reviiripuolustaja Halla-aho saa näin hyväksyntää natouskovaisena myös natouskovaismedian taholta.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 124899

DOC Trumppismista Venäjän kautta_19022017 – Microsoft Word Starter

PVM 19022017

|971|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Ilkka Luoma

E2 ”Maailman suurin piilokamera” – näin maalaili HS – toimittaja Petteri Tuohinen Trumpin presidenttistartista. Tässäkään ei anneta Trumpin kabinetille ja hallinnolle sitä tyypillistä 100 päivän kuherruskuukautta – mutta amerikkalaiset arkitavalliset antavat – ehkä jopa 200 päivää! ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005094644.html -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä ne kansalaiset Erkki, Liisa ja Ilkka ihan turhaa jähnäävät sitä Trumppia. Antaisivat miehen olla rauhassa, ei hän tänne ole hyökkäämässä.

Sen sijaan olisi syytä olla huolissaan siitä kun Venäjä on määrännyt sotajoukot rajoillamme korkean tason hälytysvalmiuteen. Karjalan alueella on lisäksi liikekannaeepanon harjoittelu. Etteivät vain aikoisi hoitaa Stalinilta kesken jäänyttä hommaa?

Eikö Erkin, Liisan ja monen muunkin kansalaisen olisi syytä olla levoton varsinkin kun on sitä yhteistä rajaa hyökkääjän kanssa 1300 km?

Ilkka Luoma

Kyllä Trumpilla on suuri merkitys. Trump on juuri se US pr., joka joutuu ottamaan vastaan yhä voimistuvan Kiinan - Trumpin pahimpana pelkona on Venäjän ja Kiinan "liitto", jopa liitto, ja/tai BRICS kokoonpanon lisääntyminen Argentiinalla, Indonesialla, Filippiineillä ja jopa Meksikolla! Nyt jaetaan maapalloa, ja lännenmiehen alle 20 prosentin opulaatiollinen hegemonia-aika on päättymässä.

Trumpilla voi olla näitä yo. seikkoja "voiteleva tai ruostuttava" merkitys!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Näinkö lännenmies yrittää aggressiivisesti hyökkäyksin puolustaa reviiriään?"

Natojäsenyyskö tarkoittaa aggressiivista reviirin puolustamista hyökkäämällä?

Hyökkäystä maahantunkeutujaa vastaan ei voi tehdä muutoin kuin aggressiivisesti.

Kun tarkastellaan Suomen turvallisuusympäristöä kymmenvuotiskausilla 1997-2007 ja 2007-2017 monet asiantuntijat väittävät että se on muuttunut huonompaan suuntaan, eikö sinusta?

Ilkka Luoma

Nato-operaatio Afganistanissa on täyttä hyökkäyssotaa. En enää aloita kertaamaan natojohtaja USA' n rynnäköintejä kaikkialle maapallolla - niitä on jo riittämiin käsitelty, ja fanaattisinkin natottaja aiheen tosiasiaksi tunnustanut ;)

Suomea ajatellen ei ole muuta tapahtunut turvallisuusrintamalla, kuin USA' n taistelujoukkojen maihinnousu Suomeen, jopa niin, että tulevat itse itsensä pyytäen. Aikanaan, kun Nliitto pyysi yhteisiä sotaharjoituksia YYA-aikana, Kekkonen kohteliaasti jyrähti: Ei kiitos, ja asia jäi silleensä.

Ehkä pahin turvallisuusuhka on syntynyt Nato - Isäntäma pöytäkirjasta, jonka kutsumenettelyä ei saa mistään selville - terävimmät ovat ehdottaneet, että "Suomi kutsuu" ... niin.

Ilkka Luoma

Ilkka -lehdestä copy-paste

" ... Niinistö sanoi haastattelussa myös uskovansa, että kuunneltuaan keskustelua, jota turvallisuuskonferenssissa käydään, alkavat eurooppalaiset ymmärtää, että heidän täytyy ottaa enemmän vastuuta omasta turvallisuudestaan. ... "

~ https://www.ilkka.fi/uutiset/ulkomaat/presidentti-... -

...
[2015]

" ... *] Presidentti Sauli Niinistö, nyt 20.11.2015 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1447993331624 - ]

[ … kansalainen Erkki kysyy mihin Puolustusvoimamme on tarkoitettu. Annammeko apua pyydettäessä, jotta saamme sitä, kun itse tarvitsemme. Ennen Talvisotaa |3. oletimme Ruotsin antavan apua – ei antanut virallisesti, vain vapaaehtoisten kautta. Ruotsi halusi jatkaa puolueettomuuttaan ja sotimattomuuttaan |4., joka alkoi jo vuonna 1814 –

… kansalainen Liisa ihmettelee, miksi meidän pitää aina ajautua ajopuuna sotatilanteisiin |5. tai niiden ratkontaan. Eikö Suomi olisi viisaampi rauhan turvaajana |6., YK-operaatioissa, joilla on Turvaneuvoston |7. yksimielinen siunaus. Eikö meille olisi viisasta tavoitella konfliktien välittäjäroolia |8., kun jo lähtökohdiltamme olemme idän ja lännen vedenjakajalla *] … ]

*] Idän ja lännen vedenjakajalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ]

Maailma on sodassa, jatkuvasti

Täyttä rauhan aikaa ei löydy; koska ihmiskunta ja ihmiset vaativat aina aika-ajoin sotansa |9., jotka aina päättyvät – jopa 30 vuoden jälkeenkin. Sota vaatii aina lopulta ratkaisun; se on häviö, keskinäinen neuvottelu tai toisen osapuolen täydellinen eliminoiminen, jota nyt esimerkiksi tavoitellaan ISIS/ ISIL järjestön |10. totaalikaatamisena – YK’ n Turvaneuvosto antoi tavoitteelle täysin yksimielisen tuen.

ISIS/ ISIL ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412302640570 -

Suomi ei ole Natossa – eikä sitä halua!
[Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyyte... - ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseuroop... - [124976]

.

Ilkka Luoma

EKSTRA 3

... Media sai kliimaksin: pr. Niinistö istui US um. James Mattisin vierellä. Vielä joitain aikoja sitten media arveli, ettei Trump saa asiallisia ehdokkaita kabinettiinsa. Näin maailma muuttuu. On syntynyt trollingin uusi alalaji - Anti-Trump trolling!

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/munch... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

re #10

Minä puhun SUOMEN turvallisuudesta ja siitä mitä MEIDÄN lähiympäristössä on tapahtunut. Venäjän viimeaikaiset sotatoimet vaikuttavat Suomeen, ei Afganistanin sota.

Sekoitat jatkuvasti yksinkertaisia asioita. Trump ei ole Naton yksinvaltainen johtaja. Nato aio tehdä muuria Meksikon ja USA:n rajalle. Naton sotajoukot eivät aio miehittää Suomea eivätkä rakentaa muuria Suomen ja Venäjän rajalle. Nato ei ole valloittanut yhtään maata eikä aloittanut ainuttakaan sotaa.

Ilkka Luoma

Matti, olet oikeassa - Afganistan ei meille kuulu, siksipä meidän sotilaat tulee kutsua sieltä pois ensitilassa.

[2014]
" ... Noista aatoksista tuli mieleen – englantilaiset, venäläiset ja amerikkalaiset – kaikki ovat koettaneet järjestyksenpitoa vieraalla maalla – olla opettamassa omaa kulttuuria, tapoja ja menetelmiä. Mikään ei ole kantanut hedelmää. Kaikki vieraiden yritykset ovat leijailleet tiehensä, loistavan auringon alla – vuorien kaikuessa omaa, alueelle tyypillistä historiaa – lännen saamatta mitään vastakaikua.

Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taleban 2] tunnusta. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-ole... -

.

Miten Venäjän sotatoimet jossain kaukana muualla, vaikkapa Syyriassa vaikuttavat meihin Venäjänä?

.

Kuka väitti että Nato tekee muuria Meksikon rajalle? Toisaalta tiesitkö, että Naton sotilasjohtaja on aina USA ja US Army ja USAF jne ... tiesitkö, että USA' saa sotavoimein ylipäällikkö on aina presidentti?

.

Käytännössä osa Afganistanista on valloitettu Nato-operaatiossa, jonka on tosin hävimämässä sotansa talebaaneille, joiden edeltäjää Mujahideen -taistelijoita USA tuki asein, rahalla ja tiedustelutiedoin - tiesitkö tämän?

.

Oletko lukenut Nato - Isäntämaa pöytäkirjan? Tässä se on linkin alta alta saatavilla - kaikkiaan kolmena yhtenevänä versiona ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka, hieman logiikkaa, please. Jos sinun mielestäsi Nato=USA, Trump on Naton ylin päättäjä ja silloin Nato myös rakentaa muuria.

Naton päätäntävallasta USA:lla on 1/28 eikä USA:n käymät sodat (Vietnam, Korea) ole Naton sotia. Naton päätöksellä ei ole aloitettu yhtään sotaa, vaikka jatkuvasti niin väität.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Matti, korostettakoon vielä, että amerikkalainen kenraali on aina Naton sotilaskomenteja - siis toden tullen.

Nyt kun ei ole sotimisen uhkaa, saa pääsihteerikin puhua.

Toteaisin, kuten Stalin aikanaan paljastuessamme luovuttaneemme 1939 vakoilukuvia Leningradin puolustusvyöhykkeelta Saksalle - niin Stalin totesi: "On sotilaiden vuoro" -

Rauhan aikana Naton asiakäsittelyjärjestys on kuvaamasi kaltainen :)

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

re #26

"amerikkalainen kenraali on aina Naton sotilaskomenteja - siis toden tullen"

Saattaa johtua siitä että Yhdysvallat todennäköisesti pistää jäsenmaiden puolustukseen eniten joukkoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Olikohan niin, että maksaa Naton kokonaiskuluista liki puolet? Joku voi tuon täsmentää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taleban 2] tunnusta. ... ""

Etkö Ilkka todella ymmärrä miksi? Ymmärrätkö miksi "lännenmies" vastustaa Isis:iä? Onko Isis Allahin siunaama kalifaatti?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Afganistanissa vaikuttaa Talebaan, joka on taas Mujahideen taistelijoiden jälkeläinen, mainittakoon, että edellisessä Afganistanin sodassa USA tuki juuri näitä Mujahideen kapainallisterroristeja ja nyt se sotiin Taleban järjestöä vastaan - kaksinaismooraalista -ko?

Olemme nyt Afganistanissa sodan osapuoli - siis me suomalaiset!

ISIS järjestön vastustaminen tiukasti onkin jo sitten aivan eri asia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En ole lukenut isäntämaasopimusta, eikä se ole kai tarpeenkaan. Kun olen vuosia seurannut Ilkan ja ipulaisten ja muiden Putinin ystävien lisääntyvää kauhua siitä, ymmärrän että sopimuksen täytyy olla hyvä Suomen kannalta.

Viholliseni vihollinen on ystäväni.

Ilkka Luoma

Leo,

huolestuttavaa on se, ettet ole kiinnostunut sinun ja läheistesi turvallisuudesta, aloita tästä:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. .. "

Loppu löytyy täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka, sinua näyttää kiinnostavan vain Venäjän turvallisuus, teitä on paljon ja jos Venäjä hyökkää, te autatte vihollista!

Minua jos ketä kiinnostaa turvallisuus. Kaksi kertaa vihollinen on ryöstänyt kotini, tappanut sukulaisiani ja yrittänyt pommittaa minuakin. Tänne sitten jouduin evakkoon.

Minua jos ketä kiinnostaa rauha, toivon ettei Venäjä aja minua kolmatta kertaa evakkoon. Kaikki millä yritetän estää sitä on positiivista. On hienoa että on pienikin tuki olemassa. Parasta olisi jos saisimme tänne atomiaseita. Imatra olisi hyvä sijoituspaikka. Jos venäläiset pommittaisivat sitä, niin säteily leviäisi helposti sen omallekin puolelle. Se olisi parasta rauhantyötä, estäisi uutta sotaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Voisitko Leo perustella tuota väitettäsi, jota en ole huomannut kohdaltani, enkä lähipiiristäni, enkä myöskään laajemmasta piiristä.

Miten kuvailisit nyt yli 70 vuotta elämäämme täyttä rauhan aikaa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #32

Olet vuosien varrella kirjoitellut tuhansia juttuja jenkkien roistomaisuudesta. En ole niihin perehtynyt, ilmeisesti olet niissä oikealla asialla.

NL:n aikana ei ollut pelkoa mutta nyt Putin on ruvennut hankkimaan lisämaata sotimalla. Se pelottaa, ei mikään muu.

Sinä olet IPU:n puoluehallituksen varapuheenjohtaja. Tuhansia juttuja olet kirjoitellut länttä vastaan ja Venäjän puolesta, mutta eikö pitäisi kirjoitella myös IPU:n puolesta?

Kun sinä ilmeisesti pääset Helsingin valtuustoon, meitä helsinkiläisiä kiinnostaisi mitä aiot siellä tehdä? Oletko kenties enemmän venäläisten puolella?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Olen suomalaisten puolella, ja haluan katsoa tasapuolisesti kaikkiin ilman suuntiin. Arvostan kiinalaista ikivanhaa sanontaa: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana", kuten myös sanontaa, jossa todetaan hyvin viisaasti: "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä" ;)

Helsingin osalta nousee neljä asiaa:

- lasten varhaiskasvatus
- nuoret syrjäytyneet
- yksinäiset eläkeläiset
- kaupungille lisää edullisia vuokra-asuntoja vaikka suosimalla tonttijakoa ja -käyttöä!

sekä kuinka ollakaan bonuksena:

Lähiruoka ja kaupungin käyttämä energia!

...

Olin päättänyt etten täällä suorita vaalimainontaa, siispä nämä olivat vain vastauksia kysymyksiin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #35

Kiitos! Oli ensimäinen kerta kun sinä kirjoitat puolustavasi suomalaisia.
Lukemattomissa kirjoituksissa olet puolustanut lasten ja nuorten pommittamista Syyriassa. Varmaan eläkeläisetkin saavat osansa pommeista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Leo, oliko nyt näppäimistö hukassa, kun tuollaista solvausta sait irti?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #33

Re #33

IPU (itsenäisyyspuolue) on edustajiensa mielestä sitä mieltä, että Suomen itsenäisyyden vakavin uhka on roistovaltio Yhdysvallat ja sen johtama hyökkäysliitto Nato.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Ei. Matilla on nyt väärä luulo. IPU - Itsenäisyyspuolueella on väitteeseesi liittyen muutama teesi:

-Emme liity Natoon, koska yli puolet kansastamme vastustaa Natoa.

-Oleme sotilaspoliittisesti liittoutumattomia, ja ylläpidämme yhteyttä kaikkiin ilmansuuntiin

-Emme pidä mitään valtiota kategorisesti roistovaltiona - meillä voi olla ja onkin kriittistä ajattelupohjaa tiettyjen valtioiden johtojärjestelmille

-Henkilökohtaisesti pidän Natoa sotilasliittona, joka piti lopettaa, kun Varsovan liitto hajosi - Nato on sotilasliitto, jonka sotilasjohtaja on aina USA - IPU' lla ei ole mitään määrittelyä Natosta

-Itsenäisyytemme uhka oli jo liittyminen EY' iin, jolloin menetimme useita itsenäisyyden tunnusmerkkejä

.
.
.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #50

"-Emme liity Natoon, koska yli puolet kansastamme vastustaa Natoa."

Entä sitten jos vastustus menee alle 50%?

Nyt ollaan hilkulla 51%.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Mikäli asiallisesti järjestetty Nato-kansanäänestys antaa tulokset 51% kyllä - niin asia on selvä, ja pulinat pois.

Mikäli taas toisinpäin - eli 51% ei - niin silloinkin asia on selvä ja taas pulinat pois.

Helppoa kuin heinänteko ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #50

"Nato on sotilasliitto, jonka sotilasjohtaja on aina USA - IPU' lla ei ole mitään määrittelyä Natosta"

Entä tuo sotilasjohtajuus, miksi korostatte sitä että USA on aina sotilasjohtaja. Entä Naton vastapuoli, kuka on sodassa johtaja ja armeijan ylipäällikkö? Asian pitäisi olla päivänselvä.

Sotatilanteessa armeijan ylipäällikkönä voi olla vain yksi henkilö, kuuluu sotiviin osapuoliin sitten 83 oblastia tai 28 jäsenvaltiota.

PS. Mitä mieltä olet Montenegron Natojäsenyys-hankkeesta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Kriisissä Naton sotilasjohtaja päättää asioista, ei siviilipääsihteeri. USA on yksi maailman sotineimmista valtioista (ehkä sotinein ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... - ) ja vielä aina kaukana omilta rajoiltaan - viimeisen 100 vuoden aikana.

.
Montenegro päättäkööt asiallisessa Nato - kansanäänestyksessä itse oman asaemansa Natoon - Kyllä tai ei. Voimme olla varmoja, että molemmat kannattajapuolet manipuloivat niin paljon kuin ehtivät!

Meillä Suomessa tilanne on taas aivan toinen - me kansalaisina ymmärrämme tilanteen erinomaisen hyvin - sanoisinko paljon paremmin kuin johtavat upseerit (vähemmistönä?) ja poliittiset päättäjät, hekin vähemmistönä.

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Täällä oli puhetta BRICS maista. Mitä yhteistä BRICS mailla on ?

Kaikki ovat diktatuureja, niissä on maailman suurimmat tuloerot, maailman köyhin väestö, maailman lukutaidottomin väestö, maailman heikoin terveydenhoito, maailman heikoin ihmisoikeus, maailman heikoin oikeuslaitos, maailman heikoin median vapaus ja maailman röyhkein korruptio.

Ilkka Luoma

Onko Intia diktatuuri, tai Brasilia?

Afrikan maista vain varakkain eli Etelä-Afrikka on mukana nyt BRICS -maissa.

Miten todistelet tai perustelut nuo superlatiivisi noista BRICS -maista, mitä lähinnä negatiivisina seikkoina toit esille?

Ilkka Luoma

... Yle/ US Pöntinen ei kykene asennoitumaan uuden maailman trumppismin toistaiseksi hapuilevaan kehitysrytmiin ---

~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_venaja_voi_yhdistaa... -

.
... Very interesting! Liikkumatilaa - elintilaa, tätäkö Trump järjestelee ja alussaan kehityspyörään tulee vääjäämättä tuotekehityshäiriöitä ;)?

~ http://yle.fi/uutiset/tutkija_trumpin_poukkoilevil... -

.

.

Ilkka Luoma

Ja sitten itse trumppismin esiintymiseen, joka on laukaissut monia sivuhaaroja "uuteen hapuilevaan maailmaa hallittavaan järjestykseen" ---

... Kriittiselle media-arvioija-ammattilaiselle hyvin innostava kirjoitus! Tähän palaamme - yksityiskohtaisesti.
~ http://yle.fi/uutiset/kaaoksen_kuukausi_vai_yhdysv... -

.
... Kansallinen reviiripuolustus nostaa päätään. Reviiriajattelu on vuosimiljoonaisen evoluution tuote ylläpitämään lajikirjon tasapainoa ja harmoniaa, silti sallien lajien sisäisen kilpailun. Reviiripuolustus on tasapainomenetelmä ja inhimillisyydessään vertaansa vailla.
~ http://yle.fi/uutiset/trump_naitte_mita_tapahtui_r... -

.
... West trolling ja East trolling nousevat arvokeskustelukeskiöön. Perinteellinen media joutuu itse nyt tarkistamaan työtapojaan, -menetelmiään ja suodattimiaan kuin lisämausteitaan tarkoitushakuisuudessaan. Suoramedia, kansalaiskanavat ja suodattamaton sosiaalinen media ovat huimassa tuotekehitysputkessa. Pysyykö perinteellinen media suodattimineen perässä? Uskonpuhdistuksen jälkeen medianpuhdistus?
~ http://yle.fi/uutiset/hsn_paatoimittaja_trump_yrit... -

.

Ilkka Luoma

Topicciin nähden ja trumppismiin ---

... Trumpin ja Mattisin lausunnoissa Irakin öljystä ei ole ristiriittaa, jos käsittelemme haltuunotto sanaa sen laveassa muodossa. Vastikkeetta haltuun, ostamalla haltuun, pakolla haltuun jne ...

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005096805.html -

Onko tämä nyt trumppismin uuden tyyppistä hallintamekanismia, informaation kaksijakoisuutta etukäteisvaikutteen aikaansaamiseksi vahvemmemin kuin aiemmin, mutta muitenkin tasoittamista - alaisten toimesta, että "neuvottele, ennenkuin Trump suuttuu" ;)

Annetaan mahdollisuus saavuttaa kevyemmin, ja ellet niin raskaammin.

Tai "joko annat tai sitten annat ja itket" - vanha somerolainen kansansanonta!

Ilkka Luoma

Seuraavana kansalaiskirjoituksena tulee jakoon ---

TRUMPMEDIA
.

Toimituksen poiminnat