Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Asevarustelukilpa johtaa sotaan – varmasti johonkin sotaan?

  • Naton taisteluohjusalukset Helsingin satamassa - mukana AEGIS - ohjusfregatti Espanjasta.
    Naton taisteluohjusalukset Helsingin satamassa - mukana AEGIS - ohjusfregatti Espanjasta.
  • Kiinalainen ohjuspuolustusalus Helsingin satamassa. Kiinan laivaston ensimmäinen vierailu Suomessa - kolme alusta.
    Kiinalainen ohjuspuolustusalus Helsingin satamassa. Kiinan laivaston ensimmäinen vierailu Suomessa - kolme alusta.
  • Suomessa asuvat kiinalaiset olivat selvästi kansallisylpeitä uusimmasta aluksestaan, joka edusti "maailman parasta tekniikkaa"
    Suomessa asuvat kiinalaiset olivat selvästi kansallisylpeitä uusimmasta aluksestaan, joka edusti "maailman parasta tekniikkaa"

Yhdysvaltain reilu kuukauden presidenttinä johtanut Donald J. Trump kertoi hakevansa reilua määrärahakorostusta kongressilta lisätäkseen armeijansa hyökkäys- ja rynnäköintikykyä – kaikkialle maailmaan |1. Trump on reviiripuolustaja

Edellinen asevarustelukilpajuoksu johti kommunistisen Neuvostoliiton romahdukseen ja Varsovan liiton hajoamiseen. Aikanaan sotilasliitto Nato oli luotu Varsovan liiton vastineeksi – rautaesiripun toiselle puolelle. Aikanaan USA:n presidentti Ronald Reagan nimesi Neuvostoliiton pahan valtakunnaksi ja julisti Tähtien sodan käyntiin.

|1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump-lupaa-valtaisaa-lisaysta-puolustusbudjettiin/6327760 -

EKSTRA Myöhemmin Nato olisi pitänyt purkaa, koska sille ei löytynyt enää vastinetta. Purkamisen sijasta Nato on työntynyt yhä kauemmaksi itään – Euroopan rintamalla. Tunkeutumiskeinoina on käytetty taitavaa ujutusta, jonka virityksessä mekin Suomessa olemme – esialkuna Nato – Isäntämaa [MoU] pöytäkirja *, joka luo mahdollisuuden Nato/ USA:n työntyä taistelujoukkoineen Suomeen – kun jokin meidän instituutio vain pyytää – mikä instituutio?

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

 

Tähtien sodasta ei syntynyt paljoakaan, tai siitä ei haluta puhua – se epäilemättä käynnisti monia uraa uurtavia tutkimushaaroja, joita voidaan edelleen hyödyntää esimerkiksi aseteollisuudessa. Sotaa ollaan viemässä tietoverkkoihin ja avaruuteen – robottien ja koneälyllisten autonomialaitteiden avulla. Yhdysvallat käyttää maailmassa eniten kansallista verovarallisuutta hyökkäys- ja taistelukyvyn ylläpitoon.

 

Tuhoamistekniikoiden tuotekehitys työllistää korkeapalkkaisia ja luo verovaroille loputtoman menoreiän

Uusin kilpavarustelun osa-alue on nanobotit, jotka kykenevät täsmälliseen bakteerien ja virusten kylvämiseen |2. Nyt voidaan myös verkkojen kautta, jopa langattomasti sammuttamaan suuria teollisuuskomplekseja |3 kuin myös vaikkapa sähkönjakeluverkostoja – puhumattakaan varallisuus- ja ostovoimaerien siirtelyn romahduttamisesta.

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/miksi-kiinalaiset-kehittivat-ihmisiin.html

|3 ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumenttiprojekti-sota-tietoverkossa

 

Tänään tilanne on toinen kuin Reaganin aikana – tuolloin Neuvostoliitto oli yksin

Nyt Venäjä Neuvostoliiton perijänä ei ole yksin, tai ainakin arvellaan, että mikäli Yhdysvallat lisää merkittävästi asevoimaa, hyökkäys- ja rynnäköintikykyä maailmanlaajuisesti – kokoaa se yhteen maailman suurimman talouden, Kiinan ja maailman suurimman raaka-aineaitan Venäjän.

EU – Euroopalle jää rooli ottaa vastaan entisenä kolonnialistina Afrikan kuivuusalueiden ilmasto- ja elintasopakolaiset |4, ellei Kiina kykene massiiviseen Afrikan olojen parantamiseen, omassa ”haltuunottoprosessiin”. [Frontex]

|4 Kaksoisongelma kolmihaaraisena - Sahelin ja Muammar Gaddafin murhan myötä kaaokseen ajettu Libya sekä Etelä-Euroopan kuivuminen aroksi, jopa aavikoksi - ilmastonmuutoksen myötä. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005106084.html - ja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -

 

Massiivinen asevarustelu vie maailmaa lähemmäksi totaalisotaa

Maailmassa on tänään kaksi ydinasesuurvaltaa – Venäjän ja Yhdysvallat. Venäjän voima on strategisissa ydinsukellusveneissä tukikohtinaan Kuolan niemimaan telakat, varustamot ja huoltoalueet. USA:n ylivoima on pintalaivastoissa – lentotukialuksineen.

 

Yhdysvalloille kiusallisen voimakeskittymän luo Kiina,

joka on jo sanonut, ettei yksi valtio voi määräillä muita, miten ne toimivat. Sanotaankin, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |5.  Yhdysvalloille olisi kohtalokasta, jos Venäjä ja Kiina löytävät toisensa. Näillä kahdella maailman suurimmalla on yhteensopivia päämääriä, mutta myös historiallisia ratkaisemattomia asioita, kuten itäisen Siperian alueet. Luottamus kasvaa hitaasti, toisaalta Ussurijoen rajakahakasta on jo pitkä aika.

|5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229653-uusi-maailmanjarjestys-yhden-erotuomarin-haaksirikko -

 

Yrittääkö lännenmies luhistaa Venäjän – liian suurena, liian vähille ihmisille?

[ ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/l-nnenmies-yritt-luhistaa-putinin-ven-j - 688 la]

Ehkä, sillä länsi tarvitsee raaka-aineita – puoli-ilmaiseksi ylläpitääkseen ylivoimakaupallisuuden hegemoniaansa. Tähän mennessä raaka-aineet on otettu puoli-ilmaiseksi kehitysmaista, joka taas on hiljalleen luonut osaltansa meneillään olevan pakolaiskriisin – Eurooppaan, ja juuri EU – Eurooppaan.

Lännenmiehen päästöt viimeisen 100 – 200 vuoden ajalta ovat megalomaaniset, ja tämä kertymä kumuloituneena on merkittävä aiheuttaja nykyiselle hallitsemattomalle ympäristön- ja ilmastonmuutokselle! Tänään yksittäisenä valtiopäästäjänä Kiina on suurin ja merkittävästi henkeä kohden Yhdysvallat.

 

Nousevatko kehitysmaat kapinaan ja keiden johdolla?

Ehkä, varsinkin, jos tulontasaus globaalina ilmiönä ei nopeudu. Sinällään on pakko tunnustaa, että globalisaatio on siirtänyt vaurastumisen mahdollisuuksia teollisuusmaista kehittyviin maihin, kuten Kiinaan – samalla siirtyi myös suuri määrä ympäristöongelmia.

Trump on iskenyt tähän globalisaatioon kiinni – työtä meni liikaa Kiinaan ja se on saatava takaisin. Onko alkamassa asevarustelun ohella myös kauppasota, joka varmasti lähentää tuhoavan sodan mahdollisuutta, alentaen aloittamisen kynnystä esimerkiksi informaatio- ja kybersotana |6.

|6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -

Tänään jää vielä arvoitukseksi kuinka tarkasti Venäjän Kaliningradin peilausasemat saivat kiinni langattoman Stuxnet – madon, jota ehkä testattiin Kaliningradin ohjuspuolustusasemiin – tekijänä testialus ja AEGIS - ohjushävittäjä USS Donald Cook |7. Entä huomenna, kun Kiinakin liittyy jättiläismäisine suunnitteluresursseineen tähän kyberkilpaan?

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venalainen-signalointikone-tuli.html

Aggressiivinen lännen puolustushyökkäys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html - 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | VU | PZ | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 126477

DOC Asevarustelukilpa johtaa sotaan_27022017 – Microsoft Word Starter

PVM 27022017

|653|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2014]

" ... Läntinen maailma aloitti oman laajentumisensa löytöretkistä, joita pian seurasivat ristin ja miekan laivat – vieden uskontoa, osin väkisin ja tuoden kultaa ja hopeaa kuninkaiden loputtomien velkojen tilkkeiksi. Me siis veimme paljolti myös agressiivisesti omaa kulttuuriamme ja tapojamme maihin, joiden kulttuurit olivat osin jopa vanhempia ja yhtenäisempiä kuin meidän.

Lännenmiehen kolonnialismi synnytti osaltansa nykyiset kehitysmaat 3]

… ja kehitysmaastatuksista nousseet kehittyvät maat, jotka nyt ”bricseinä” 4] ottavat osaansa maapallon yhteisistä varannoista, jotka ovatkin olleet eurooppalaisen länsirodun kulutusjuhlan pääroolissa – siis halpaa energiaa ja raaka-ainetta omaan jatkojalostukseen, joka taas loi meille nykyisen vaurauden.

Tänään maailmalla on vastakkainasettelua useammassa kohteessa –

… on Ukraina 5], on Syyria 6], on Irak – edelleen Lähi-itä 7], juutalkaisina ja islamisteina, jihadisteina ja äärijuutalaisina - ”liebermanneina” 8]. On eräs yhteinen nimittäjä melkein kriisissä kuin kriisissä – se on USA, joka haluaa kynsinhampain pitää maailmanpoliisin roolia 9] – toistaiseksi ylivertaisen sotakoneensa avulla.

Me itsepäiset jurottajasuomalaiset kapinoimme hiljaa brysselin satraappia –

… jupisemme, mutta emme toimi. Pelkäämme, ja odotamme. Euro kiukuttaa-helpottaa, direktiivit närästää-ohjeistaa, mutta usko lännenmiehen kulttuuriin ja ajatusmaailmaan kuin toimintatapoihin on lujassa, nimenomaan meidän poliittisessa yläkerrassa – kuunteleeko se twiittiensä seasta aidosti kansaa, joka lopulta aina maksaa ne poliitikkojen tekemät virheet ja toisaalta nauttii heidän onnistumisistaan. Vaalien alla kuulosuojaimet poistetaan.

Suomelle on vakava kysymys itäisenä vaikutteena ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... - [126496]

.

Ilkka Luoma

Topicissa on virhe - tarkka lukija X.X huomautti:

"Ns. kilpavarusteluhistorian kannalta olennaista on kyllä tietää ja ymmärtää, että Natoa ei perustettu Varsovan liiton vastineeksi vaan päinvastpoin, siis Varsovan liitto Naton vastapainoksi 6 vuotta myöhemmin. Varustelukilvassa on ja on aina ollut näin: 1. usa, 2. NL/Venäjä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Varsovan_liitto - "

Kiitän huomautuksesta ja korjauksesta!

Ilkka Luoma

Muistamme vuoden 2011 ulkoministerin, Alexander Stubb’ in haukahtelut *], kun EU - Englanti aloitti Libyan pommitukset USA’ n kaveriksi. Tavoitteena Libyassa oli yksinvaltias Muammar Gaddafin eliminoiminen – joka onnistuikin. Nyt Libya on koomassa ja sekaisin. Libyassa on myös ISIS – järjestön koulutusleirejä.


*] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No niin, selvisihän se että Trump on isänmaallinen demokratian puolustaja. Hyökkäyskykyä pitää välttämättä lisätä. Venäjä on toiminut hävyttömästi viattomia naapureitaan kohtaan, aloittanut sotia rauhan aikana. Se on sietämätöntä.

Krimin valloitus ja hyökkäys itä-Ukrainaan. Ja kansanmurha syyrialaisia kohtaan. Mitähän pahaa ne piruparat tekivät venäläisille että piti suunnattomasti tuhota asutusta ja tappaa kymmeniä tuhansia viattomia siviilejä. Ehkä Kuriilien ja Karjalan palautukset tulevat myöhemmin.

Ilkka Luoma

Leo, muistatko, kun krimiläiset halusivat eroon Ukrainasta ja liittyä Venäjään jo 1990 -luvulla?

Ilkka Luoma

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten
Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen.

Ulkomaat 21.3.2014 klo 14:58 - päivitetty 21.3.2014 klo 14:58 ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-7149546 -
~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halus... -

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Normaalisti pitäisin huonona asiana, että USA tulee käyttämään asevarusteluun resursseja, joita tarvittaisiin kipeästi muualla. Tässä tilanteessa on kuitenkin hyvä, että Yhdysvallat vastaa voimakkaasti Venäjän varustautumiseen. Jos Trump ei pysty venäjäsidonnaisuuksiensa takia näyttämään Putinille kaapin paikkaa, niin ehkä seuraava presidentti tekee sen ja kiittää asearsenaalista, jonka saa Trumpin hallinnolta perinnöksi.

Neuvostoliitto romahti osin 80-luvun asevarustelukierteen vuoksi, resurssit yksinkertaisesti loppuivat. Toivottavasti Putinin hallinnolle käy nyt samoin, jos ja kun lähtee toivottomaan kilpaan supervallan kanssa. Pelkästään tuo 54 miljardin dollarin lisäys vastaa melkein koko Venäjän sotilasbudjettia.

Ilkka Luoma

USA:ssa taistelukykybudjetista palkat muodostavat merkittävän osan. Tähtien sodassa Neuvostoliitto oli yksin - nyt tilanne saattaa olla merkittävästi toinen, ... jos luit topicin, niin huomasit sieltä arvion, jossa Venäjä löytää Kiinan.

USA:n vaikein vastakkainasettelu on juuri Kiina, ja jos Kiina ja Venäjä yhdistävät voimiaan - on se USA:lle liikaa, tätä Trump pelkää eniten ja siksi aloittaa nyt puheena tuon oma hyökkäys- ja rynnäköintikyvyn lisäämisen.

Muistamme myös, että USA maailman suurin asekauppias ja eniten sotia käynyt valtio viimeisen reilu 100 vuoden aikana. Kaikki USA:n sodat viimeisen 100 vuoden aikana ovat käyty kaukana sen omilta rajoilta - muiden alueilla ja toisten valtioiden mailla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Massiivinen asevarustelu vie maailmaa lähemmäksi totaalisotaa"

Ei vie, viimeksi se vei NL:n romahdukseen ja kylmän sodan päättymiseen ja pitkään rauhan kauteen. Tämä siitäkin huolimatta vaikka Natoa ei lopetettu.

Ilkka Luoma

Nato ymmärsi olla manipuloimatta entisiä Neuvostoliiton ydinalueita - pitkään, kunnes ... Lännestäkin manipuloitu Maidan Kiovassa kirjoitti asiat väärille raiteille.

On tietenkin helppo nyt jossitella, mutta jos Nato olisi purettu Varsovan liiton romahdettua, ei mitään Ukrainan kriisejä olisi tuossa mitassa käynnissä.

Muistamme Gruusian ja Shaakasvilin aloittaman sodan - idealla, että hän luotti Naton karauttavan apuun!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Aloittiko Shaakasvili todella sodan Venäjää vastaan Gruusian alueella? Suomi sentään allitti sodan Mainilassa, mutta Gruusia hyökkäsi Venäjää vastaan omalla alueellaan. Normaalisti sellaista sotaa sanotaan puolustussodaksi, mutta kun on kysymys Venäjästä, kaikki on mahdollista, Guusia hyökkäsi ja Venäjä puolusti.

"jos Nato olisi purettu Varsovan liiton romahdettua, ei mitään Ukrainan kriisejä olisi tuossa mitassa käynnissä."

Muistat väärin, jos EU olisi purettu, mitään Maidania ei olisi ollut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

" ... Konflikti puhkesi laajamittaiseksi sodaksi, kun Georgian armeija hyökkäsi 7. elokuuta 2008 Etelä-Ossetiaan ja sen pääkaupunkiin Tskhinvaliin. Venäjän federaation 58. yleisarmeijakunnan pataljoonatason taktinen osasto teki pian vastahyökkäyksen saarrettujen eteläosseettien ja venäläisten tueksi Tskhinvalissa pohjoisesta Rokin tunnelin kautta kuljettamansa neljän moottoroidun rykmentin voimin vuorokauden kuluessa. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgian_sota -

...
Aiheesta kannattaa lukea kirja:
"Putinin sisäpiiri - Nyky-Venäjän lyhyt historia" -Mihail Zygar. Otava 2016.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #24

Mitä tekemistä Venäjällä oli Etelä-Ossetiassa, joka oli osa Georgiaa? Miksi Venäjä hyökkäsi Tsetseniaan?

Eniten sotaa käyvän maan titteli taitaakin kuulua Venäjä/NL?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Tutkihan osseetteja ja Abhaasiaa - ja sitten löydätkö jostain luettelon missä Venäjä olisi maailman sotinein valtio?

Jos katsot ylemmäksi tätä ketjua huomaat Yhdyvaltain sotimislistat tarkasti :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #54

"Tutkihan osseetteja ja Abhaasiaa"

Tämäkö oli vastauksesi kysymykseen mitä tekemistä Venäjän armeijalla oli Gruusian alueella?

Vastaavasti sinä voisit tutkia karttaa, missä kulkee Venäjän ja Georgian välinen raja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Aivan, mutta tutkitko abhaasien ja etelä-osseettien tilannetta sekä kytköstä Venäjään ja sitten tutkitko USA' n suhdetta Irakiin ja Syyriaan - liittyen siellä käytäviin raskaisiin sotiin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Miksi pitäisi kun USA ei ole rajanaapuri eikä puutu meidän asioihin.

Vastauksesi kysymykseen mitä tekemistä Venäjän armeijalla oli Georgiassa on siis vastakysymys mitä usa teki irakissa ja syyriassa.

Etkö tiedä vai halua vastata?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Kannattaa lukea yleensäkin Venäjän historiaa ja siihen miten koko Gruusia siihen kuului ;) Aloitetaan tästä ja sitten perehdytään tässäkin ketjussa mainittuun Otavan kirjaan, jonka on kirjoittanut Mihail Zygar ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #103

Venäjän historiaan kuuluu myös Suomen autonominen suurruhtinaskunta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Mitä tekemistä USA' lla oli Serbian Kosovossa, kun USAF aloitti ilman mitään mandaattia Serbian raskaat pommitukset - siinä samassa osui Kiinan suurlähetystöönkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Georgian sodasta on hyvät dokumentit olemassa - ja tuosta Shaakasvilin hyökkäyksestä, tosin provosoituna ja ajatuksella, että Nato karauttaa apuun. Ei karauttanut, aihe oli USA' lle hyvin kiusallinen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Valtamedia on tuonut Venäjän aseiden voimaa liian korostetusti esiin. "Lentotukialus Välimerellä". Vanha romutettava laiva pääsi hädin tuskin omin konein Syyrian rannikolle asti. Lentokoneita tippui mereen.

Lännen ylivoima kasvaa. Toivottavasti Putinin sotakiihko laimenee ja rauhan aate pääsee voitolle. Putinin trollien työ vaikeutuu!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Lentotukialukset kertovat kaiken.

Yhdysvalloilla on 11 operatiivisessa toiminnassa olevaa lentotukialusta. Kaksi on rakenteilla. Trump pistää luultavasti pari uutta tuotantoon, koska viisi lentotukialusta on valmistunut ennen 1990 lukua.

Venäjän ainoata rakennettiin viisitoista vuotta ja otettiin käyttöön 1995. Putinille on sietämätöntä, että Venäjän ylpeys on jo hinattava romukasa. Kun Putin haluaa näyttää voimaansa, on uuden lentotukialuksen köli laskettava nopeasti.

Ilkka Luoma

USA panostaa taisteluvoimaansa pintalaivastoon - Venäjä vedenalaiseen toimintaan - Boreit ja Bulavat.

Ilkka Luoma

Totta, lännen hyvin voimakas varustautuminen konventionaalisesti muuttaa tasapainoa - ja tähän Venäjä ei pysty vastaamaan kuin atrategisin ydinasein - sukellusveneistä ja näin ylläpitää tasapainoa, ettei suurta selkkausta syty.

Venäjä saattaa laskea Kiinan rinnalle tuloon?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Iran on kohteena, ei Venäjä.

Ilkka Luoma

USA aikoo torjua Iranin ydinohjukset Puolasta, siis Euroopan yllä! Näin ovat uusia ohjustaisteluasemien tuloa perustelleet Eurooppaan - Romania sekä AEGIS - ohjustaistelualukset, joista yksi vieraili Suomessakin ja yksi operoi aivan Venäjän Kaliningradin merirajalla ---

Ilkka Luoma

"Trump rahoittamassa puolustusmenojen korotukset ympäristö- ja kehitysapuleikkauksilla

Leikkausehdotukset supistavat Yhdysvaltain ulkoministeriön toimintaa merkittävästi. Yhdysvaltalaisdiplomaattien mukaan leikkaukset muuttavat Yhdysvaltain aseman maailmanpolitiikassa ... " - Yle

~ http://yle.fi/uutiset/3-9483188 -

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei ISI:stä varten noin paljon uutta asevarustelua tarvita.
Johonkin se aikoo hyökätä, tämä Trummppi.
To make America great again.

Ei muuta kuin arvauskilpailu pystyyn,
että minne se Trumppi oikein hyökkää.

Ameriikkaa vastaan ei kukaan kyllä hyökkää tällä nykyiselläkään sotavarustuksella ja ISIskin on jo kohta muutenkin muisto vain.

Yrittääkö USA liittää itseensä Kuuban, vai Meksikon, vaiko lisää Tyynen meren saaria?

Englanti ja EU taitavat olla liian kova vastus jopa vahvennetulle USA:n armeijalle ja jos se Venäjälle hönkii niin sieltä sataa kohta ydinpommeja jenkkilään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kohde on aivan selvä, Venäjä tietenkin, Naton avulla ja Suomen kautta isäntämaasopimuksen perusteella. Venäjän atomiaseet tehdään vaarattomiksi sitä ennen stuxnet viruksella.

Näin meille Venäjän 5.kolonna on vuosikausia todistellut.

Ilkka Luoma

Moskovassa Kaspersky on todennut, että he kykenevät eliminoimaan kaikki läntiset "stuxnet-uhat" - tosin täytyy muistaa, että Kaspersky on kaupallinen yhtiö, mutta hyvin maineikas alallaan. Lopulta tämäkin on resurssikysymys - suurimmat ohjelmistoresurssit ovat Kiinassa ja Intiassa ... (jätän kaupalliset laatutekijät huomioimatta)

Ilkka Luoma

Trump mahtailee, haluaa näyttää Putinille ja Xi' lle ;)

Asettelee neuvottelupanoksia pöytään. Ja tuo työllisyyttä maahansa, sillä asekauppa on yksi merkittävimmistä businessalueista USA' ssa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Asettelee neuvottelupanoksia pöytään. Ja tuo työllisyyttä maahansa, sillä asekauppa on yksi merkittävimmistä businessalueista USA' ssa!"

Näyttää myöskin kehitysmaiden kurjille missä on heidän toivonsa ja että kannattaa olla Trumpin ystävä ja äänestää YK:ssa niinkuin Trump tahtoo.

Valtion varoista Trump ei näytä kantavan huolta. Hän tietää miten ne ongelmat hoituu. Painetaan vain lisää rahaa. Taala halpenee, mutta ei se mitään, kun sitä voi painaa lisää. Se ei ole USA:n valtion ongelma kun taala halpenee, jenkit sen maksaa, tilipusinsa ja säästötilinsä ostovoiman laskemisena.

USA:n talous tietenkin tykkää halventuneesta taalasta, mutta talouden kilpakumppanit vetää varmasti herneen nenäänsä, eivätkä jää seuraamaan sivusta kun Trump yrittää noukkia rusinat pullasta.

Seuraa kauppasota ja sen voittavat ne maat joiden palkansaajilla on pisin pinna, siis malttavat olla nostamatta palkkojaan. Muualla inflaatio ja palkkojen nousu syö kilpailuedun ja mahdollisuuden vaurastua pitemmällä tähtäimellä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

[2013]
"De facto - USA:n liittovaltio on selvitystilassa

USA:n liittovaltio olisi vastuullisessa kansantaloudessa tai yritystoiminnassa hyvin liki selvitystilaa, ellei peräti konkurssia. USA:n liittovaltiolla on kuitenkin verottajana ja valuutan haltijana eräs oikeus – painaa lisää rahaa, mitä muuten meidän EU-kotoinen 1] EKP:kin tekee. Tälle rahanpainannalle ja bittirahan liikkeellepanolle ei ole täyttä vakuutta jos lainkaan. Otetaan siis velkaa ilman mitään vastapainoa …

Rahalla luodaan ostovoimaa, jolla taas modernisti ylläpidetää ympäristösokeaa kasvuhokemaa. Velkaa ei voida luontoa syömättä loputtomiin ottaa, kuten näyttää USA:ssa tapahtuvan jatkuvan velkakaton noston myötä.

Tarvitseeko maailma vihdoin USA:n rinnalle toisen vahvan valtion ja kansantalouden – kyllä, ja siihen mandaattiin ei ole kuin yksi varteenotettava vaihtoehto – se on Kiina 2], maailman talousveturiksi nouseva suurimman tuotantokoneiston omaava järjestelmä, joka käyttää ylivoimaisesti enitenkansallista varallisuutta ympäristöohjelmiin.

US-dollari ei ole enää kaikkivoipa – sen rinnalle nousee kiinalaisten renmimbi eli juan ja toivottavasti meidän euromme - € … 3] ..."

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usa... - [126722]

.

Ilkka Luoma

Trumpin pahin kivi kengässä on Kiina, ja erityisesti se, jos Kiina ja Venäjä lähentyvät kovinkin likeisiksi!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Naton avulla ja Suomen kautta isäntämaasopimuksen perusteella."

Putin voi tehdä tämän aikeen tyhjäksi
valloittamallla yllätysiskulla Suomen ja Baltian.

Mitä kautta Trump siinä tapauksessa etenee Venäjälle?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tuota en tullut ajatelleeksi, siihen se USA/NATON hyökkäys siiten tyssääkin:)

Suomen ja Baltian miehitys on tietysti Venäjän puolustusoffensiivi ja siksi hyväksyttävää rauhanpuolustamista:)

Ilkka Luoma

Balteilla lienee Artikla viitosen suoja? Ja se takaisi sen, että Baltiasta tulisi taistelualusta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #35

Omituinen päätelmä. Lupaus avusta tekee "taistelualustan". Taitaa olla kyse venäläisestä logiikasta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Matti!

Lupaus avusta ja sen toteuttaminen konfliktissa tuottaa tuon taistelualustaksi joutumisen. Lupaus tarkoittaa, että tullaan ja kun tullaan niin se tarkoittaa jo sodan esivalmistelua, joka taas johtaa taistelualustaksi joutumista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #74

Ilkka, apu realisoituu vasta kun on ilmeinen hyökkäyksen vaara tai kun hyökkäys on jo tapahtunut.

Venäläisen sotilasdoktriinin mukaan puolustuksen vahvistaminen on aggressiivinen teko ja oikeuttaa hyökkäykseen. (Defensiivinen offensiivi).

Se on hyökkääjän logiikkaa mutta ei missään nimessä ole hyväksyttävää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Matti, apu näkyi realisoituvan jo ilmataisteluharjoituksissa Kuopion Rissalassa, jonne USAF F-15C taistelukonein itse itsensä kutsuen lensi näyttäviin Rissalasta itään rynnäkköharjoituksiin - suoraan kohti Venäjän rajaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #92

Oletko aivan varma, että Suomen ilmavoimat harjoitteli yhdessä jenkkien kanssa hyökkäystä Venäjälle?

Jos tieto pitää paikkansa, miksi vain ilmavoimat harjoittelee hyökkäystä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #92

Oletko aivan varma, että Suomen ilmavoimat harjoitteli yhdessä jenkkien kanssa hyökkäystä Venäjälle?

Jos tieto pitää paikkansa, miksi vain ilmavoimat harjoittelee hyökkäystä?

Ilkka Luoma

Niin kauan kuin olemme Naton ulkopuolella - Venäjä ei ole edes kiinnostunut meistä, kuin vain kaupallisesti. Jos vielä ymmärrämme seuraavassa eduskunnassa purkaa tuon Nato - Isäntämaa pöytäkirjan - saamme erityiskohtelua kaupassa Venäjän suuntaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kun saamme kauppamme taas kukoistamaan Venäjän kanssa, Trump tulee ja tuhoaa Venäjän talouden ja siinä sitä taas ollaan, sama kriisi kuin silloin kun NL romahti, vieden melkein Suomen mukanaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Ei hätää, venäläiset ovat oppineet vaatimaan meiltäkin laatua. Kekkosen aikana sinne sai menemään makulatuuriakin ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Re #32

Tarkoitatko että USA/NATO ei hyökkää
Venäjälle jos Suomi ei liity Natoon mutta jos kuitenkin hyökkäisi, puolueeton Suomi voisi pysyä sodan ulkopuolella?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Matti!

Jos luit huolella, huomasit, että oli kysymys venäläisten esklaatiohaluttomuudesta Suomea kohtaan - ollessamme ilman Natoa. Jos olemme Natossa - Venäjä varustaa rajamme aivan eri tavoin kuin nyt, jolloin on liki olemattomat joukot rajojemme lähellä. Me emme ole uhka, jos emme ole, mutta jos olemme Natossa - olemme selvä uhka!

Ja jos olemme Natossa ja USA joutuu sotaan Venäjän kanssa, olemme mekin mukana ja maalitettuna.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Sotilaallisesti sitoutumattomana ja huolehdinnalla, ettei minkään rajanaapureitamme uhkaavan valtion sota- ja taistelujoukkoja ei ole maassamme - ei meidän osaltamme tarvitse muualta liikahtaa, kunhan huolehdimme tarkasti, ettei USA kutsu itseään itse meillä sotimaan!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Just, joo. Ukraina ja Georgia olivat NATO:n ulkopuolella ja kovasti Venäjää ne kiinnosti. Ihan niin paljon, että piti miehittää molemmilta alueita. Venäjää kiinnostaa kovasti se, että saa pitää Suomen NATO:n uopuolella, koska silloin olemme vielä Venäjän etupiirissä. Luomahan toki haluaisi purkaa kaikki puolustukselliset sopimukset lännen kanassa, että lähentyisimme koko ajan Venäjää ja irtautuisimme lännestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Missä olen puhunut lännestä irtautumisesta?

Kysymys on siitä, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla, itse ollemme niin lännestä kuin idästä - nuo ovat aika paljon eri asioita kuin väitteesi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Tuttua, koomista propagandaa Ilkalta jälleen...

"Tunkeutumiskeinoina on käytetty taitavaa ujutusta, jonka virityksessä mekin Suomessa olemme – esialkuna Nato – Isäntämaa [MoU] pöytäkirja *, joka luo mahdollisuuden Nato/ USA:n työntyä taistelujoukkoineen Suomeen – kun jokin meidän instituutio vain pyytää – mikä instituutio?"

Minäpä vihin Sinut nyt tarkoin varjeltuun salaisuuteen – tämä instituutio: http://valtioneuvosto.fi/tietoa/ministerivaliokunnat (se ensimmäinen esitellyistä)

Historiallisessa katsannossa blogisi otsikko on paikkansa pitämätön.

Kylmän sodan aikana maailmassa käytiin tähänastisen historian mittavin asevarustelukilpa, mutta se ei johtanut mihinkään sotaan. Ydinaseista päästiin ensin rajoitussopimuksiin, sitten niiden vähentämissopimuksiin. Lopulta Saksojen rajalle ryhmittynyt massiivinen tavanomainen sotavoima purettiin hallitusti molemmin puolin, laukaustakaan ampumatta.

Ilkka Luoma

Ilmaisetko, että historia toistaa itseään? ;)

Huomasitko kysymysmerkin otsikon lopussa?

Ilkka Luoma

Lainaus: "Minäpä vihin Sinut nyt tarkoin varjeltuun salaisuuteen – tämä instituutio: "

Missä on kerrottu, että juuri tämä tai nämä (ehkä UTVA/UTVA+TP) kutsuu Nato/USA taistelu- ja rynnäköintijoukot Suomeen - epäilisin vahvasti, sillä se johtaisi meidät hyvin lähelle sotatilamahdollisuutta - uskoisin, että vaaditaan eduskunnan enemmistöpäätös - tosin tätä ei ole missään tältä osain kerrottu!

Kerrotko lähteen missä tuo alkuperäinen kysymys ratkaistaan?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Lue siitä linkistä, mikä on UTVA:n tehtävä. Siinä se on kerrottu.

UTVA:n toimivalta riittää päättämään NATO:n yksiköiden ja Puolustusvoimien yhteisharjoituksista Suomessa. En ollut viimeksi Venäjän puolella asiaa seuraamassa, joten vaikea on sanoa, johtiko harjoittelu meidät hyvin lähelle sotatilamahdollisuutta vai ei. Veikkaanpa, että todellisuus oli tässä paljon arkisempi kuin mielikuvituksesi tuotteet.

Kyllä lainsäädäntöömme on sodan ja rauhan asiat selvästi kirjattu. Kannattaa tutkia Finlexistä mm. Perustuslakia sekä Lakia Puolustusvoimista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Oletko lukenut Nato - Isäntämaa pöytäkirjan kokonaisuudessaan?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

Suosittelen :)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #57
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

No nyt - kerrotko kuka/ketkä tai mikä kutsuu Naton /USA' n taistelu- ja rynnäkköjoukot Suomeen konfliktin ilmaantuessa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #101

Ilkka, jos Suomi ei kuulu Natoon, on aivan sama kuka kutsuisi Nato/USA:n joukkoja Venäjän hyökättyä, apua ei tule.

Harjoitukset rauhan aikana järjestää Puolustusvoimat.

Ilkka Luoma

Syntyi jälleen hyvä ketju, joskin olisin odottanut syvällisempää pohdintaa itse topicin kokonaisaiheesta! :)

Ilkka Luoma

Herää kysymys ovatko kaikki kommentoijat lukeneet kokonaan topicin ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Re #44

Olen samaa mieltä. Joskus kannattaisi pohtia myös sodan käynnistämisen motiiveja sekä Naton että Venäjän kannalta. Riittääkö sodan syyksi varustautuminen tai liittoutuminen?

Aika usein on ollut kysymys diktaattorin ambitioista, tarve pelastaa kansa ja nousta historian merkkihenkilöksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aika usein on ollut kysymys diktaattorin ambitioista, tarve pelastaa kansa ja nousta historian merkkihenkilöksi."

Aika usein diktaattorit nostavat sodan teemaksi kansallisen kunnian, siis make amkerica great again". Tämä kansallinen kunnia myy hyvin ja ihmiset ovat valmiita uhraamaan itsensä ja rakkaansa tämän kunnian alttarille. Amerikka näyttää nyt olevan Trumpin johdolla sill polulla. Putinin Venäjä on ollus sillä polulla jo pitkään.

Myös Euroopasta ja Suomesta löytyy niitä jotka haluaa panna oman henkensä alttiiksi uhrata myös perheensä ja sukunsa isänmaan kunnian alttarille.

Tällaisia me olemme, mutta toivottavasti ei mitään tapahdu ennen kuin minä makaan jo valmiiksi haudassa.

Ilkka Luoma

Fiksuimmat ovat huomanneet, että me suomalaiset olemme olleet jo täydessä rauhan tilassa yli 70 vuotta - ilman mitään uhkailuja. Tämän vuoksi kansa sanoo aina yli 50% voimalla ei Natolle! ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"olemme olleet jo täydessä rauhan tilassa yli 70 vuotta - ilman mitään uhkailuja"

Totta, suomettunutta ei tarvitse uhkailla, itsesensuuri toimii.

Ilkka Luoma

Kysymys kommentoijille:

Luitteko koko topicin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Topicin lukemisesta tai lukematta jättämisestä huolimatta maapallo tarvitsee lähitulevaisuudessa puhdistavan sodan, jonka seurauksena maapallon järkyttävä ja alati kiihtyvä liikakansoitus saadaan tilapäisesti hallintaan.

Uusi maailmanjärjestys perustuu voittajan tahtoon ja saneluun kuten aina maailmansotien jälkeen.

Mikä valtio tai polittinen tai uskonnollinen järjestelmä jatkossa ottaa hallitsevan aseman maapallolla, sitä on vaikea ennustaa.

Ilkka Luoma

Trumpin kauhukuva YK' n turvaneuvostosta:

"Venäjä ja Kiina estivät Syyrian rankaisemisen kemiallisten aseiden käytöstä
Trumpin liennytyspolitiikkaa testattiin ensimmäistä kertaa YK:n turvallisuusneuvostossa. Venäjä äänesti kuitenkin Yhdysvaltain tukeman ehdotuksen nurin. ... "

Tosin mitään vakuuttavia todisteita syytöksistä Syyriaa kohtaan ei esitetty - vain epäily.

~ http://yle.fi/uutiset/3-9485005 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka Luoma 28.2.2017 14:03 Vastaus kommenttiin #41

"Sotilaallisesti sitoutumattomana ja huolehdinnalla, ettei minkään rajanaapureitamme uhkaavan valtion sota- ja taistelujoukkoja ei ole maassamme - ei meidän osaltamme tarvitse muualta liikahtaa, kunhan huolehdimme tarkasti, ettei USA kutsu itseään itse meillä sotimaan!"

Eikö näin ollut jo 1939? Silti Stalin hyökkäsi. Ja Putin on sitä mieltä että kolleegalta jäi homma kesken. Venäjä varustautuu sotaan Suomea vastaan on tosiasia. Ei USA ole tulossa tänne. Ystävät voivat kyllä käydä kylässä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan johtama Kremlin joukkue voitti tämän ottelun kirkkaasti. Ilkka yksin ampui 61 laukausta vuorokauden sisällä, eli yli puolet laukauksista, lisäksi häntä tukivat muutamat toverit.

Länttä ja Suomea puolusti epämääräinen joukko joiden kynät eivät olleet terävimmästä päästä. Minäkin olin tässä joukon jatkeena.

Kolminkertainen huuto Ilkalle voiton johdosta!

Petteri Hiienkoski

EU:n asema käymässä tukalaksi ellei uudelleenarviointeja tehdä.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat