Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Miksi media huutaa liki hysteerisenä Venäjästä?

                Amerikkalainen perinteellinen siipeensä saanut media huutaa otsikot punaisena Venäjän vaarasta – kätkien sen luuloepäilyynsä, jossa venäläiset olisivat rahoittaneet Yhdysvaltain uusimman presidentin Donald J. Trumpin vaalikampanjan ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005113524.html

Mccarthyismi 1950-luvulta kummittelee

[Senaattori Joseph McCarthy ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy - ]

West trolling jylyää nyt uus-mccarthyisminä, liki hysteerisestä Venäjän pelkona - tarkoitushakuisesti. Nyt luodaan trumppismin vastaisesti vastakkainasettelua toiseen ydinasesuurvaltaan, miksi?

Onko lännenmiehen median teema luoda väkevää luuloa Trumpin vaalikampanjan rahoituksen lähteneen venäläisiltä oligarkeilta? Mistä tämä puolipiilotettu manipulatiivisuus kertoo, amerikkalaisen median selkäsaunasta, toimituksellisuuden riippumattomuudesta vai menetettyjen lukijoiden takaisin haalimisesta?

Annetaanko nyt takaisin potut pottuina, kun presidentti Trump on kovin sanoin kurittanut perinteellistä mediaa eli välikädellistä toimittajuutta? |1

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093423.html -

|1 ~ https://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/trump_valeuutiset_vihollinen-61684 -

Mikä oli mccarthyismi 1950 – luvulla, kun USA:ssa nähtiin kommunismin ja Neuvostoliiton mörkö liki joka nurkassa?|2

|2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism

 

Lopulta se ratkaiseva kysymys

Rahoittivatko venäläiset Trumpin presidentinvaalikampanjan vuonna 2016 – kokonaan tai osittain?

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | VU | PZ | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 127610

DOC Miksi media huutaa hysteerisenä Venäjästä_04032017 – Microsoft Word Starter

PVM 04032017

|190|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Ilkka Luoma

" ... Soditaan, kun on voimaa – eikä riittävää vastustajaa!

Maailmalla keskustellaan paljon kahden ydinasesuurvallan Venäjän ja USA:n aiheuttamista sodista. USA on de facto maailman eniten tuhoavia sotia käynyt valtio – aina 1900 – luvun alusta saakka (innokkaimmat voivat hakea maailmanverkosta tilastoja) Miksi juuri nämä ja erityisesti USA käyvät näitä sotia, kuten nämä edellä luetellut kolme rintamaa, jotka ovat avautumassa ja jo avautuneet.
Onko itse otettu maailmanpoliisirooli oikeutus siihen, onko demokratiasta puhuminen se oikeutus? Mikä on se oikeutus kaikkiin noihin sotiin, joita voidaan luetella ainakin Vietnamista Libyan pommituksiin ja nyt Syyrian ISIS – tuhoamiseen.


USA:n presidentti Ronald Reagan halusi hajottaa Neuvostoliiton – pahan valtakunnan

Reagan sytytti lopulta epäonnistuneen Tähtien sota hankkeen, jonka seurailu ainakin osin luhisti Neuvostoliiton. Rahkeet loppuivat neuvostaloudelta. Ollaanko jälleen ”reaganismissa” – pahan valtakunnassa, kun USA:n kongressin käytävillä jylisee jo sotarummut asevientilupana kiovalaisille 23]. ..."

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailma... - alta [127615]

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Reagan sytytti lopulta epäonnistuneen Tähtien sota hankkeen, jonka seurailu ainakin osin luhisti Neuvostoliiton.

näinollen ei voida sanoa "Tähtien sota" -hankkeen olleen epäonnistunut.

Ilkka Luoma

Tähtien sota -projekti ei tuottanut ennakkoon asetettuja tavoitteita. Oltiin ajassa liian aikaisin. Nyt kisassa ovat erityisesti kiinalaiset, jopa yhteistyössä venäläisten kanssa!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #6

Mutta Kreml kuitenkin meni Reaganin asettamaan ansaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Harri,

oletko lukenut kirjan:

"Suuri ja mahtava - Venäjän historia suomalaisille", Timo Vihavainen & Kari Ketola - Minerva 2015 ---

Suosittelen lämpimästi, se poistaa monia pinttyneitä luuloja Venäjän historiasta - sisältäen pienen syrjähypyn Neuvostoliittona ;)

...
~ http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?ki... -

.

Ilkka Luoma

[c-p]
"Reaganin Tähtien sota muhii verkossa? NSA:n ohjelma pelottaa"
~ http://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-20000018... -

.
"Maaliskuussa 1983 Ronald Reagan esitteli maailmalle SDI (Strategic Defence Initiative) -suunnitelman, jonka tavoitteena oli rakentaa järjestelmä, joka kykenisi tuhoamaan Yhdysvaltoja vastaan laukaistut ohjukset avaruuteen sijoitetuilla lasertykeillä. Suunnitelma tuli tutuksi nimellä “tähtien sota”. Sitä ei ole toistaiseksi toteutettu, vaikka se on maksanut Yhdysvaltain veronmaksajille tähän mennessä jo 70 miljardia dollaria. Tähtien sota -suunnitelma osoittautui jo varhaisessa vaiheessa vaikeasti toteutettavaksi, ja siksi se ajettiin alas. Isä-Bushin presidenttikaudella ohjelman kustannukset olivat “vain” 3-4 miljardia dollaria vuodessa. Clintonin aikakaudella suunnitelmaa kutistettiin siten, että torjunnan kohteeksi tulivat lyhyen ja keskipitkän kantaman ohjukset pitkän matkan ohjusten sijasta"

~ http://www.ecn.org/valkohaalarit/suomi/mil2.htm -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

"... näinollen ei voida sanoa Tähtien sota-hankkeen olleen epäonnistunut ..." Harri Rautiainen, juuri näin. Neuvosto-diktatuuri kaatui tämän takia. Ehkä Trump tahtomattaan (tai hänen seuraajansa tieten tahtoen :) saa kaadettua Putinin diktatuurin varusteluohjelmallaan, jolloin sekään ei olisi turha (vaikka muuten pidänkin asevarustelua resurssien haaskauksena).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Nliiton kaatuminen johtui enemmän sisäpoliittista ongelmista, joihin tok vaikutti yhä suuremmat asemenot - onko nyt käynnissä itse Venäjän hajottamisprosessi?

...
Natottajatkin ovat hurjistuneet
[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.

...
Nyt on käynnissä myös taloussota
[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Tunnetusti EU ja USA asettivat Venäjälle voimakkaita pakotesanktioita Ukrainan ja Krimin vuoksi. Krim oli palautettu siellä asuvien enemmistön tahdosta entisen emämaan huostaan |13, USA’ n ja EU’ n mielestä anastamalla ja Venäjän mielestä pelastamalla krimiläiset Maidan – aukion |14 kaltaisilta verimellakoinneilta ja Odessan malliselta hyytävältä murhapoltolta |15.

Niin tai näin, nyt halutaan Venäjää pilkkoa, kuten aikanaan Neuvostoliittoa. Venäjällä on edelleen liian suuret raaka-aine- ja energiavarat populaatioonsa nähden. Siispä Venäjää pitää kurittamisen kautta lohkoa.

Nyt onkin aloitettu voimallinen öljyaseen käyttö – tosin pakotteet ovat vasta kolmannella sijalla näihin Venäjän vaikeuksiin nähden – suurin ongelma oli ”laiskuus” kehittää omaa yhteiskuntaa – oli tuudittauduttu öljyn ~100 dollarin barrelihintaan.

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynnistänyt suuren muutosprosessin omavaraisuuden nostamiseksi ja siihen se tarvitsee Kiinaa – maailman vaikuttavinta taloutta ja suurinta liukuhihnaa.

...
Link ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... - [127693]

.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Siinähän kiukuttelevat. Oma käsitykseni on että media muistuttaa ensin kansalle miten hirveä ja vaarallinen Venäjä on koko maailmalle ja ainut hyväksyttävä tapa kohdella heitä on niskalaukaus. Moraaliton media hakee kolmatta maailmansotaa.

Tämän jälkeen tietysti yhdistellään Trump Venäjään mitä uskomattomimmilla salaliittoteorioilla, tarkoituksena ajaa alas hallitusta.

Ennen kuin joku tulee näsäviisastelemaan, ei Venäjän tekoja pidä antaa anteeksi. Kylmä sota ja pelonlietsonta eivät kuitenkaan ole mitään ratkaisuja.

Ilkka Luoma

Perinteellisen median russofobiaatti on joukkoistettu merkittävimpiin välityskanaviin - manipulatiivisesti ---

...
[2015]
" ... Suomessa jopa valtiovalta syyttää trolliarmeijoita väärän infon luomisesta ja levittämisestä

Tarkastelun ulkopuolelle on jäänyt kasoittain sellaista mediainformaatiota, joka ei totuuden silmää edes kestä – siksi mielikuvituksellisia lööppejä media suoltaa, varsinkin printtilehtiin, joita kansa ruokakaupan kassajonoissa tiirailee, kun nuukuuksissaan ei edes lehden ostoa harkitse, kun ne lööpit voi uudelleen katsoa älykännykästä, tabletista ja ruokapöydän läppäristä.

Miten on meidän viralliset trollaajat 15] –

UPI-FIIA 16], eräät ministerit natotuksessaan, jopa ohi kansakunnan 17] [!] – miten on Maanpuolustuskorkeakoulu, joka laskettelee natoontuneita mielipiteitä ja miltei melkein venäjävihaa. Miksi kukaan ei tarkastele asioita kuten kansakunta kansalaisina haluaisi eli kaikilta näkökulmilta huomioiden maantiede, historia, kauppapolitiikka ja kulttuuri, uskonnot ja tavat …

… ei, - nyt sen sijaan löydetään mielikuvitus Ahvenanmaalta, jonne Venäjä hyökkää 18] saadakseen edes jotain valvottavaa, kun Nato vääntää koko Itämerta ”omaksi merekseen”. … ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillist... - alta.

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Aleksi Parkkinen, tuo "kiukuttelu" voi vielä kaataa Trumpin presidenttiyden. Sen jälkeen teen popcornia ja seuraan sinun ja muiden trumpuskovaisten itkupotkuraivareita.

Jos Venäjän tekoja ei pidä antaa anteeksi (kuten itse toteat), niin mitä pitäisi tehdä? Mielestäni nyt toimitaan kuten pitää. Painostetaan Putinin Venäjää talouspakotteilla ja myös varaudutaan sen aggressioihin (johon Ukraina ei tajunnut riittävästi varautua). Sinun mielestäsi pitäisi vissiin sanoa, että ei ollut ihan reilusti tehty, mutta mitäs tuosta, jatketaan yhdessä leikkimistä kuten ennenkin. Saat pitää tuolta Ukrainalta varastamasi lelut.

Ilkka Luoma

Tähän kohtaan liittyen Venäjän pakotteisiin ja erityisesti Krimiin on todettava tieto, jota ei yleensä tiedetä - eli Krimin laiton lahjoitus Ukrainan sosialistiselle neuvostotasavallalle Nikita Hrutshovin toimesta vuonna 1954:

"Sevastopolin puolustuksen 100-vuotispäivänä vuonna 1954 neuvostojohto päätti luovuttaa Krimin Venäjältä Ukrainalle. Päätös oli Hrustshovin - yksin, johon hänellä ei ollut valtuuksia"

-Mihail Zygar "Putinin sisäpiiri - Nyky-Venäjän lyhyt historia" - Otava 2016.

Suosittelen muutoinkin lukemaan, avaa monia pinttyneitä luuloja Venäjästä ja sen historiasta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #37

Ilkka, nimenomaan yleisesti tunnettu tosiasia on, että päätöksen Krimin alueen siirtämisestä Ukrainalle siunasivat Neuvostoliiton korkeimmat päättävät elimet: Neuvostoliiton korkein neuvosto, Venäjän korkein neuvosto ja Ukrainan korkein neuvosto aivan Neuvostoliiton silloisten perustuslakien mukaan.

Samalla menettelyllä noin vuotta myöhemmin Neuvostoliitto palautti Suomelle Porkkalan vuokra-alueen, vaikka vuokra-aikaa olisi ollut jäljellä vielä 39 vuotta. Jos Krimin siirto Ukrainalle on mielestäsi laiton, niin samoin perustein Porkkalan palautus on myös. Kun olen esittänyt tämän faktan venäjämielisille, niin vastauksena on ollut syvä hiljaisuus. Jotkut ehkä salaa toivovatkin Venäjän saavan tukikohdan Helsingin naapurista, mutta koska esittävät Suomen "itsenäisyyttä" ajavaa, niin eivät kehtaa sentään sanoa sitä ääneen. Toiset taas ymmärtämättömyyttään eivät tajua, että jos Venäjä purkaa edeltäjävaltionsa tekemiä päätöksiä yhtäällä, niin se voi tehdä sen myös toisaalla. Mitä mieltä sinä olet?

Jos Venäjä "Itämeren kiristyvän tilanteen vuoksi ja Pietarin meriliikenteen turvaamiseksi" vaatii Suomelta tukikohtaa Suomenlahden rannikolta, niin se tulee vetoamaan tuohon "laittomaan" päätökseen palauttaa Porkkala Suomelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Tarkka kirjaus Krimin lahjoituksen laittomuudesta käy ilmi kirjasta:

"Putinin sisäpiiri - Nyky-Venäjän lyhyt historia" -Maihail Zygar, Otava 2016. Sivut 373 - 375.

" ... ILLAN päätähti on venäläinen toimittaja Mihail Zygar, joka tuntee Venäjän valtapiirit poikkeuksellisen hyvin. Zygarin kirja Putinin sisäpiiri – Nyky-Venäjän lyhyt historia ilmestyi juuri suomeksi. Venäjällä kirja on ehtinyt jo saavuttaa myyntimenestyksen. ... " [c-p][HS]

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002897140.html -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #51

Ilkka, hankin käsiini opuksen ja tutustun noihin sivuihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #56

Ilkka, koska menee varmaan muutama päivä ennenkuin saan Zygarin kirjan käsiini (et kerro, miten asia siitä ilmenee, viittaat vain kirjaan, joten minun pitänee itse selvittää ...), niin vastaisitko miten Krimin siirto Ukrainaan ja Porkkalan palautus Suomelle erosivat Venäjän lainsäädännön kannalta. Omien tietojeni mukaan eivät mitenkään. Jos siis Krimin siirto 1954 on mielestäsi laiton, niin myös Porkkalan palautus Suomelle 1956. Tähän et sinä, sen enempää kuin muutkaan venäjämieliset, ole suostuneet ottamaan kantaa. Ilmeisesti siksi, että puhut "itsenäisestä Suomesta, Pohjolan Sveitsistä" ja siihen visioon sopii huonosti Venäjän sotilastukikohdan hyväksyminen Helsingin kylkeen :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Vihje:

Georgi Malenkov, ja nimenomaan 1954. H sai vallan avaimet vasta 1957!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #59

Ilkka, ei sillä ole mitään merkitystä saiko Hrutshov päähänsä ensimmäisenä idean Krimin liittämisestä Ukrainaan ja mikä oli hänen asemansa silloin Neuvostoliiton hierarkiassa. Ajatuksenhan olisi voinut keksiä vaikka Kremlin vahtimestari. Liittäminen vahvistettiin Neuvostoliiton, sekä myös Venäjän ja Ukrainan korkeimmissa neuvostoissa, siis korkeimmissa päättävissä elimissä Neuvostoliiton perustuslain mukaan! Samoin Porkkalan luovutus takaisin Suomelle. Voihan Sipiläkin keksiä jonkin idean (ja tuntuu koko ajan keksivänkin ja peruvan), mutta vasta kun se on hyväksytty Suomen eduskunnassa, se on laki tai valtiosopimus (mikäli vaatii eduskunnan päätöksen). Jos ei tuossa mainitsemassasi kirjassa ole muuta perustetta päätöksen laittomuudelle kuin Hrutshovin asema tuolla hetkellä, olet tässä heikoilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Pekka, kunhan luet tuon suositellun kirjan ;)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #61

Ilkka, sain nyt Espoon kaupunginkirjastosta lainattua Zygarin kirjan. Sivulla 373 Zygar kertoo, että Hrustsovilla ei ollut 1954 valtaa tehdä päätöstä Krimin liittämisestä Ukrainaan.

Mutta eihän Hrustsov tuota päätöstä tehnyt, vaan Neuvostoliiton korkein neuvosto, Neuvostoliiton perustuslain mukaan korkein päättävä elin! Tätä olen koko ajan koittanut sinulle selittää. On tuon päätöksen lainmukaisuuden kannalta aivan yhdentekevää, kenen idea liittäminen alunperin oli ja mikä oli hänen muodollinen asmansa neuvostohierarkiassa. Neuvostoliiton korkeimmassa neuvostossa jostain syystä katsottiin, että Krim oli sopivaa liittää Ukrainan neuvostotasavaltaan ja sillä siisti.

Päättikö Matti Vanhanen Suomen eläkeiän nostamisesta Rukan hangilla hiihdellessään? Ei, vaan Suomen eduskunta hyväksyessään lain eläkeiän nostosta! Ihmettelen, että sinulle ei ole selvää, mikä ero on idean keksijällä ja päätöksellä, jonka valtioelin tekee perustuslaillisten valtuuksiensa nojalla.

En kuitenkaan harmittele, vaikka vaivasit minua matkalla kirjastoon näin ilmiselvällä asialla. Zygarin kirja on nimittäin erinomainen opas Kremlin päätöksenteon saloihin ja Zygar suhtautuu Putinin hallintoon terveen kriittisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Luitko huolella koko kyseisen kappaleen? Hienoa, että näit vaivaa ja hankit tuon opuksen lukumahdollisuuden!

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Jotta se kiukuttelu toimisi, pitäisi kohun olla aito ja todisteita olemassa. Tällä hetkellä ainoat todisteet ovat Trumpia henkeen ja vereen vihaavan entisen tiedustelijan todisteeton iltasatu ja näsäviisastelu. Taidan pitää ne popparit omassa kulhossani ainakin toistaiseksi.

En lähde edes esittämään että tavallisena pulliaisena tuntisin maailmanpolitiikan kulisseja tarpeeksi sanoakseni miten Venäjää manipuloidaan. Sen voin sanoa, etteivät ne pakotteet toimi, eivät toimineet vuosikymmenien ajassa Kuuban kanssa eiväktä toimi nytkään. Ainut mitä ne tekee on tappaa Suomen vientiä, johon meillä ei tässä taloustilanteessa ole varaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #48

Aika näyttää, Aleksi Parkkinen. Osta kuitenkin jyviä valmiiksi, niin saat nopeasti mikroon.

Eli kuten arvelin, mielestäsi ei pitäisi tehdä mitään. Vaikka perussuomalaisissa on myös järki-ihmisiä: Soini, Terho, Niinistö ja rohkeat naisedustajat Juvonen ja Elovaara (ja Halla-ahollakin terve kanta Venäjään), niin joukossa on niin paljon hörhöjä ja venäjämielistä viidettä kolonnaa, että on hyvä kun supistuu takaisin pienpuolueeksi. Perussuomalaisista ei tule olemaan edes takiaispuolueeksi vain hörhöjoukon lopulta jäädessä siihen, koska sitä ei tulla ottamaan hallitukseen edes tilkkeeksi. Jää räksyttämään omaan yksinäisyyteensä ja kerää helmoihinsa katkeroituneet peräkammarin pojat ja omassa maailmassaan elävän viidennen kolonnan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Soinin lähtö tiedettiin jo vajaa vuosi sitten - hän on tekemässä "kataiset" eli pakenee Suomesta ja puolue sekä hallitus hajoavat. Soini koettaa kuitata mielistelyllään jonkin EU- tai Nato-viran "kataismaisesti" - tylyä, mutta hyvin mahdollista.

Silti Soini teki miehen työn - elämän työn, jolle on vaikea hakea vertaista - ehkä Soinin oppi-isä V.Vennamo?

...
Soini ei oikeastaan liity tähän, tosin kulman kautta ja TRimoon palaamme myöhemmin - aivan omalla kirjoituksella, jola osoitamme sisäpiirin tienneen jo pitkään Soinin luopumisen ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

US ja EU-pakotteet lähensivät Venäjän ja Kiinan, joka on Trumpin suurin kauhistus ... tähän liittyy Trumpin "salainen ohjelma" purkaa vastakkainasettelu Venäjän kanssa ja rikkoa sen myötä liiallinen Kiina-läheisyys.

Jokainen asioita vähänkään tunteva tietää mitä merkitsisi maailman suurimman kansantalouden ja liukuhihnan - Kiinan ja maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan - Venäjän yhteiselo. Tuota yhteiseloa USA ei kestä ---

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kommunismin aikana Venäjä oli vihollinen, nyt kun Putin kavereineen on kähminyt Venäjän varat pankkitileilleen Sveitsiin ja muualle ja sijoituksia taitaa olla siellä sun täällä, myös meillä Suomessa, saati sitten Ameriikassa asti, venäläiset oligarchit taitaa olla samassa junassa Amerikkalaisten lapitalistimiljardöörien kanssa.

Bisnekset ovat yhteisiä oligarkeilla ja kapitalisteilla, mikseipä sitten yhteistyö olisi luonnollista myös politiikan alalla.

Nämä yhteydet pitäisi kaikki paljastaa ja tehdä amerikkalaisille tiettäviksi, niille punaniskoille jotka Trumpin valtaan äänestivät.

Ehkäpä nämä paljastukset hieman hillitsisivät nyt alkanutta Trumpin lietsomaa kansallismielistä hypeä, joka uhkaa jo koko maailman turvallisuutta.

Ilkka Luoma

Trumpilla on pakkomielle toteuttaa vaalilupaukset ;)

Kun lupaukset on täytetty, kansa antaa "vapaat kädet" seuraaville liikkeille, joista tärkein on purkaa vastakkainasettelu Venäjän kanssa, ettei se vahingossakaan lipsahda kiinalaisten puolelle. Tämä on Trumpin syvällisin päämäärä - kerrotaan, että se on Jared Kushnerin pääajatus appiukolleen!

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Miksi media huutaa liki hysteerisenä Venäjästä?
siksi koska roistovaltion rooli jatkuu luontevasti n-liiton jälkeen,,ei uutta itärintamalta !

Ilkka Luoma

Jari, perusteletko hiukan todennäköisesti kestämätöntä väitettäsi?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kertauskurssi:
-unkari 56
-tsekkoslovakia 68
-afganistan 78
,,noita ennen ennen roistomainen talvisota,,kurillien ryöstö japseilta,,nyt syyria,krim,itäukraina,baltian painostus j.ne,,listaa voisi jatkaa loputtomiin

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi media huutaa liki hysteerisenä Venäjästä?"

Nato tarvitsee vihollisen, muutenhan se olisi täysin turha järjestö.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Natolla ei olisi mitään sitä vastaan, että sen olemassaolo muuttuisi turhaksi. Vapaat demokraattiset valtiot eivät kaipaa vihollisia, mutta kun sellaisia edelleen ikävä kyllä on olemassa.

Ilkka Luoma

Mitkä maat ovat natolaisten vihollisia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

Itse asiassa vain Venäjä, mutta NATO joutuu pitämään silmällä myös Euroopan ulkopuolisia valtioita, jotka ovat kimpassa Venäjän kanssa enemmän tai vähemmän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Onko Natolla valtuudet valvoa pienenä vajaan 15 prosentin vähemmistönä laajaa enemmistöä? Kiinalaiset sanoivat jo noin 10 sitten, että vähemmistöjen ylivalta on illassaan, eikä yksi valtio voi määräillä muiden tekemisiä - yksin.

Ilkka Luoma

Aikanaan Nato perustettiin ennen Varsovanliittoa, joka oli vastine Natolle. Varsovanliitto purkautui, kun Nliitto hajosi - miksi Natoa ei purettu Varsovanliiton lopettamisen jälkeen? Kuka vastaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

En ole havainnut median huutavan liki hysteerisenä Venäjästä.

Syynä lienee, etten seuraa valemediaa.

Ilkka Luoma

Havaitaan muun muassa tälläistä:

Ilta-Sanomat: Lähipiirin tapaamiset ”vaarallisen vakoojavärvääjän” kanssa hämmentävät – Nämä 5 Venäjä-skandaalia piinaavat Trumpia ...

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005111791.html -

. ... Washingtonin vaarallisin diplomaatti! Onko mccarthyismi noussut haudastaan, vai jylyääkö nyt tosissaan lännen oma West trolling? Mikä saa amerikkalaiset ja lännettyneen median näin hysteeriseksi?

Ilkka Luoma

1950- ja -60-luvuilla USA:ssa oli liki hysteerinen pelko kommunismia ja Neuvostoliiton nousevaa vaikutusvaltaa vastaan. Muistamme Kuuban kriisin. Puhuttiin mccarthyismista. Tänään näyttää sama Venäjän hysteria leviävän demokraattien sekaannuksessa.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170302220007969... -

.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Enpä ole tunnistanut yhtäkään analyyttistä keskustelijaa tälläkään palstalla, joka ei olisi valinnut puoltansa Venäjä-länsi-akselilla. Yhdet nuoleskelee Yhdysvaltoja/länttä ja peittävät silmänsä sen rikoksilta ja sen median yksipuolisuudelta, toiset taas nuoleskelevat Venäjää ja peittävät silmänsä sen rikoksilta ja sen propagandakoneiston valheellisuudelta.

Pystytkö, Ilkka, listaamaan sekä Yhdysvaltain JA Venäjän/Neuvostoliiton rikoksia, vai onko toisen lista pitkä ja toisen lähes olematon? Veikkaukseni on, että pelkäät objektiivisesti ja analyyttisesti arvioida ja listata toisen toimijan rikoksia. No.. ei sillä, etteikö samaa voisi todeta joistakin muistakin keskustelijoista tällä palstalla.

Ilkka Luoma

Venäjän rikoksia/"rikoksia" ylläpitää tietoisuudessa ihailtavan hyvin, jatkuvasti, lännenmiehen media. Nyt täytyy asetella punnuksia tasapainoisempaan asentoon - siksi kallistamme vaakakuppia takaisin puoueettomampaan asentoon - ... ;)

...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Olisin kansalaisena alttiimpi omaksumaan tiedotusta USA:n ja lännen tekemistä rikoksista sinulta, jos pitäisin sinua objektiivisena. En kiellä sitä, etteikö Suomen valtamedia olisi kallellaan enemmän lännen suuntaan ja jättää joskus olennaista tietoa kertomatta. Yhtä härskisti se ei voi kuitenkaan pelata propagandapeliä, koska lännessä on pääsy vaihtoehtoiseen mediaan, eikä toimittajien terveys vaarannu, jos tiedotus ei vastaa poliittisen johdon agendaa.

Olisi mukavaa löytää keskustelijoiden joukosta analyyttinen intellektuelli, joka ei päästä länttä eikä Venäjää veräjästä, mitä tulee rikoksiin ja epäeettiseen toimintaan. Sinä vaikuttaisit olevan Venäjän puolella epäobjektiivisesti peittäen silmät sen rikoksilta ja esim. Juha Kuikka taas lännen ja USA:n puolella eli esim. Noam Chomskyn jutut USA:n rikoksista tuskin ovat hänen lempilukemistoaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

West trolling >< East trolling ---

" ... Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

… josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... - alta.

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ukraina oli siirtymässä länteen mutta Venäjälle tämä ei kelvannut ja siitähän koko kriisi sai alkunsa.

Afganistanin sota 1979 oli täysin samanlainen:Neuvostoliitto ei hyväksynyt afgaanien länsimielisyyttä ja demokraattisia oikeuksia.

Venäjä on ongelma.

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt Afganistanin sotaan, jossa USA rahoitti, aseisti ja tuki talebaanien edeltäjiä mujahideen -kapinallistaistelijoita Afganistanin laillista hallintoa vastaan.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

Nyt USA sotii noita talebaaneja vastaan, sodan ollen jo USA' n pisin, pidempi jo kuin Vietnamin sota, jonka US hävisi, kuten häviää tämän Afganistaninkin.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) -

.

Ilkka Luoma

CNN: FBI tutkii "outoa" tietokoneyhteyttä Trumpin kampanjan ja venäläispankin välillä
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170310220008345... -

. ... Anti-Trump trolling koettaa kaikin keinoin ylläpitää epäilyä Trumpin ja Venäjän välillä. Onko jälleen kyse hysteerisestä Venäjän pelosta, kuten aikanaan kommunismin pelko mccarthyismi' nä? ...

...
Wikileaks ja Assange edesauttavat maailmaa näkemään todellisuuden USA massiivisesta urkinnasta, vakoilusta ja jopa tihutöistä Stuxet -tyyppisillä ujuttajamadoilla ... nyt vuorossa CIA ja FBI - aiemmin NSA - mikä Snowdenin toimesta tuotiin maailman tietoisuuteen.

...
CNN: FBI tutkii "outoa" tietokoneyhteyttä Trumpin kampanjan ja venäläispankin välillä
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170310220008345... -

. ... Anti-Trump trolling koettaa kaikin keinoin ylläpitää epäilyä Trumpin ja Venäjän välillä. Onko jälleen kyse hysteerisestä Venäjän pelosta, kuten aikanaan kommunismin pelko mccarthyismi' nä? ...

.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Trumpin diilit Putinin kanssa olisi syytä tutkia vieläkin tarkemmin. On erittäin epäilyttävää että suurvallan johtajalla on tällaisia salaisia omia diilejä, joita hän voi hyödyntää paremmin kun on saanut valtaa myös politiikan teossa.

Trumpin kaikki päätökset olisi syytä tarkkaan tutkia nimenomaan sillä perusteella miten ne liittyvät Trumpin diileihin Putinin kanssa.

Trumpin laskemien savuverhojen, eli Trumpin tahallaan synnyttämien mediakohujen ei pidä antaa hämätä.

Esimerkiksi älyttön muuri-idea voi olla vain hämäys, eli savuverho, Trumpin tehdessä omia hämäriä diilejään idän suuriruhtinas Putinin kanssa.

Ilkka Luoma

Trumpin toimet pitää nimenomaan arvioida, tutkia ja uudelleen arvioida sen mukaan, miten ne hyödyttävät US kansantaloutta!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #67

Ei se riitä.
Pitää arvioida myös miten Trumpin toimet haittaavat muiden maiden kansantaloutta.
Jos haitat muille maille ovat ilmeiset, myös muut maat ovat oikeutettuja ja tuntevat olevansa oikeutettuja harrastamaan politiikkkaa joka on heidän maidensa etujen mukaista, mutta USA:n edun vastaista.

Tämä johtaa pian ns. sivistyneen ka kaikkia osapuolia hyödyttävän kanssakäymisen loppumiseen USA:n ja muiden maiden, sekä muiden maiden keskinäisissä suhteissa.

Tämän Trumpin politiikan kokonaisvaikutuksen perusteella pitää tehdä arvio. Ne toimet joita muut maat tekevät ja jotka ovat haitallisia USA:lle pitää siis laskea myös Trumpin ansiolistalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

USA' n vaikute maailmantalouteen voidaan korvata täysin Kiinan ja Venäjän yhteistoiminnalla seuraavien 25 vuoden aikana!

Ilkka Luoma

EKSTRA

" ... With the dissolution of the Soviet state, the Crimea has become the core of the economic, military and territorial dispute between Ukraine and Russia. The Black Sea peninsula, with lush resorts and one of the former Soviet state's most strategic ports at Sevastopol, passed from Russia to Ukraine in 1954 as a "gift" from Nikita S. Khrushchev to mark the 300th anniversary of the "fraternal union" of Ukraine and Russia. ... "

~ http://www.nytimes.com/1992/05/06/world/crimea-par... -

.

Toimituksen poiminnat