Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Timo Soini teki ennakoidusti oikean päätöksen

  • Um.Timo Soini puhuu Arktisen Neuvoston seminaarissa - vähän ennen Kiinan matkaansa - Pikkuparlamentissa.
    Um.Timo Soini puhuu Arktisen Neuvoston seminaarissa - vähän ennen Kiinan matkaansa - Pikkuparlamentissa.

Soini ilmoitti |1, ettei ryhdy enää puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi.  Päivän politiikka on nyt Timon osalta illassaan – uudet haasteet odottavat. Tekeekö Soini nyt ”kataiset” ja pakenee Suomesta – ”vieläpä kesken kauden” – toivoo kuitenkin saavansa jatkaa ulkoministerinä. Kansa saattaa olla eri mieltä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9492547

 

[ … peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan. Soini loi hänellekin mahdollisuuden – nousi eduskuntaan ja junaili näin nousun historiallisen – myöhemmin seurasi jytky ja vielä jytkyn jytkytys |2. Soini teki merkittävän jäljen Suomen arkipolitiikan historiaan

 … punttisalilla itseään kehitellyt Lillukka - Liisakin herkistyi kuullessaan Timon luopumisen, vaikka kesken aikakauden – tosin eduskuntakausi jatkuu, mutta ehkä Liisa ymmärtää, ettei Soini ole kotonaan ulkoministerinä – saattaa olla jopa haitaksi isänmaallemme. Ehkä pako EU – Eurooppaan on edessä, kuten teki Jyrki Katainenkin? *… ]

|2 Jytkytelläänkö nyt oppositioon? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-oppositioon-soinismin.html –!

 

Tosiasia on se, että populisti saapui näin maaliinsa. Työ on tehty ja on hyvä antaa puolueen nyt mennä. Vaarana on, että PS hajoaa useampaankin palaan. Ovat immoslaiset, hakkaraislaiset, tynkkysläiset, halla-aholaiset ja vielä ehkä terholaiset. Soinille suurin kiitos syntyy, kun hän toi ministeriaitioon kaiken maailman arki - aapelit – tämän todettuna vilpittömän hyväksyvästi, oli aika nähdä miten tuiki tavallinen Arkijärki - Jari pärjää Audin takanahkasohvilla!

 

Media repii nyt lööpit esille ja alkaa arvuuttelu jatkosta

Ei ole epäselvää, hallitus hajoaa. Saamme ennenaikaiset eduskuntavaalit (?). Siksi paljon on tehty maltalaisia käännöksiä |3 Sipilä I’ n toimesta, että ehkemme saa enää Sipilä II’ sta. Europarlamentaarikko Jussi Halla-aholla – yhden liikkeen johtajana on kysyntää. Jussilla on älyä maahanmuuton lopettamiseksi – tässä hän on johdonmukainen reviiripuolustaja |4. Nyt nousee katujen kanjoneista huuto – Jussi kehiin ja Suomi suomalaisille.

|3 Pm. Juha Sipilää paineistetaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/paine-kasvaa-paaministeri-sipilan.html -

|4 Jussi on reviiripuolustaja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-maahanmuuton-sijasta-kyseessa-on-reviiripuolustus – [sisältää 165 lukijakommenttia]

 

Entä Timo, jonka lähtö osattiin jo ennakoida vuosi sitten

Samoin aikanaan Jyrki Kataisen pako EU – Brysseliin ennustettiin, siksi huimaa oli lipominen Saksan ja muutamien muiden suuntaan. Missähän Timo on käynyt lipomassa? Halusi vielä ennen ilmoitustaan käydä ulkoministerinä Kiinassa, jonka merkitys kasvaa entisestään, niin meillä Suomessa kuin maailmalla.

Näinköhän Timo haluaa Arktisen Neuvoston |5 päätoimiseksi puheenjohtajaksi ja ottaa tavoitteekseen Kiinan täysjäsenyyden Neuvostoon, sillä Timo oivalsi Koillisväylän, Jäämeren radan ja tietoliikenneyhteyden Venäjän pohjoisen rantoja pitkin. Koillisväylä voi tuoda meille myös sen puutuvan pilvipalvelinkeskuksen |6 – Kiinasta!

Timo ei ole tyhmä - vaan laskelmoiva, ja tässä saattoi olla se ”Water Map” minkä päälle Soini laski – tähdätessään mitä tekisi sitten isona.

 

Soinille mitä vilpittömimmin kiitos merkittävästä elämäntyöstä

[Soinismin puolustuspuheenvuoro lähihistoriasta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/soinismin-puolustuspuheenvuoro.html - ]

Harva kykenee kertomaan, että aloitti nollasta, ja vei puolueensa toiseksi suurimmaksi – vei sen hallitukseen ja junaili itselleen näköalapaikan myöhemmälle paolleen, ulkomaille. Miten äänestävä kansa nyt suhtautuu, on suuri kysymysmerkki.  On huomioitava, että Timoa veivattiin ja vatkattiin jo muutama vuosi sitten – omienkin toimesta!

Raaka - Arska t ja Lillukka - Liisat kunnioittavat populisti Timoa ja hänen merkittävän suurta elämäntyötä. Timo toi arkikansan eduskuntaan. Politiikka sai väriä; kaislikkohaukia, omenoita, banaaneita, kireän piukeita remmejä, lippalakkeja ja vieläpä rehottavia finnejä – mutta jäikö nyt lopulta tyhjä äänestäjän käteen?

|* Kun Kataisen ennakoitiin pakenevan EU – Eurooppaan ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6475505 – [linkin alta 375 lukijakommenttia!]

|5 Arktinen Neuvosto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -

|6 Pilvipalvelinkeskukset ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/idan-ja-lannen-vedenjakajalta-loytyy.html -

 

Näin maalailimme Timo Soinin kujanjuoksua, kun kannatus aleni kuin lehmän häntä

  1. [09052016]     

” … Soini kaivanee itselleen poliittista hautaa. "Transatlantti" on huiman kaukana meidän itärajasta. Soini on puheissaan vaarallinen mies kansalliselle turvallisuudellemme. Näinköhän Timo suunnittelee kataismaista pakoa |* vastuunkannosta? Puolet perussuomalaisten kannatuksesta on kadonnut, ainakin toistaiseksi. Kyllä kansa tietää. Minkähän herätyksen Soini on kokenut Audin nahkatakasohvalta? … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/transatlantti-on-huiman-kaukana.html -

 

  1. [22122016]

” … … ” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228345-ulkoministerimme-timo-soini-syyttaa-suoraan-venajaa -

 

  1. [17082016]

” … * … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/nyt-syntyi-timo-soinilta-raskas.html -

 

  1. [02072015]

” … Muistamme Kataisen ”myyneen maatansa ja kansalaisten verokertymiä” Kreikan takauksiin ja lainoihin8], miellyttääkseen Saksaa – tavoitteena myöhempi paoksi muuttunut brysselöinti 9] – komissaarin virkaan, josta on vallan arvomerkit kuitenkin riisuttu pois. Pettikö Soini näin äänestäjänsä ja maansa – heittämällä 1300 kilometrin itärajallemme varsinaisen jytkyn – valtiomiinojen varsinaisen maamiinan, johon lopulta itse astuu tai kansansa astuttaa? … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html -  

 

Ekstra

Miten Te kehtaatte ja kyllähän Te kehtaatte!” – Timo Soini

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä                                                                                          

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 127860

DOC Timo Soini teki oikean päätöksen_05032017 – Microsoft Word Starter

PVM 05032017

|783|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Ilkka Luoma

[26102015]

" . PS on ilmiö, se on Timo Soinin voitto, vaikka itse puolue hajoaisi alta. Vain harva on kyennyt nostamaan kansanliikkeenä – populismin meloniherneillä 2] – SMP’ n rauniokonkurssista 3] merkittävän toimijan eduskuntaamme.

Matka kulki hyvin ja edesmennyt nyrkkeilijä Tony Halme 4] antoi lähtöruiskeen liikkeelle ja siitä alkoi nousu. Nyt ollaan hallituksessa ja vasten puhuri on nostanut liikkuvaiset äänestäjät antamaan perusvaroituksen! 5]

5] ’Puolet suli’ ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144549338946... - [IS]
5] Ronski puolittuminen – jyrkkä varoitus! ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102320549044_u... - [IL]

Ensin oli Timo ja sitten halua olla populisti

Soini teki päättötyönsä opinahjosta nimenomaan populismista 6]. Populismi on asian selostusta ’rahvaan ymmärtämällä tavalla’ 7] ja ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media toisin väittäisi. Uutteraa työtä, uskoa omiin voimiin ja lupsakka esiintyminen – kansanmies omiensa parissa – sitä on Timo Soini, maisterisjätkä vailla vertaa.

Syntyi käsite ”soinismi”, johon olisi turvallista liittyä – olihan kyseessä arkikansalainen eli ”tavis”, joka ulkoilutti koiransakin itse. Puhuttiin totuuksia ’räksyttävästä oppositiokoirasta’ 8]. Timo oli kansalaisten iholla, eikä euroa 9] kuin ei koko EU’ ta 10] kannatettu. Natoakin vierastettiin 11], kuten homoja 12] ja maahanmuuttoon oltiin hyvin kriittisiä 13]. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... - alta! [127893]

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Montako valtuutettua veikkaat IPU:n saavan kuntien valtuustoihin ?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tuo onkin yksi näiden vaalien jännittävimmistä kysymyksistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

K-vaalien mielenkiintoisin kysymys on kuinka paljon PS saa valtuustopaikkoja ja miten Paavo Väyrynen pärjää Helsingissä. Ei me olla kovinkaan mielenkiintoisia - odotamme saavamme muutaman v-paikan :)

Ilkka Luoma

3-4 paikkaa. Siitä on hyvä alkaa :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

"Sinun uskos on vahvin sun totuutes, usko poikani unehes"!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Sanoisin, että "Kyllä kansa tietää" ;)

...
Tämä vuosi on itsenäisyysajattelijoiden ja -tekijöiden vuosi, tosin Suomi ei ole enää itsenäinen, mutta parantaa asemiaan kolmella muutoksella ja nuo kaikki ovat IPU' n teesejä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

Kauan olette alkaneet, toivottavasti nyt onnistuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Ongelma on rahan puute - kaikki laitetaan omista. Ei voi markkinoida kuin somessa ja toreilla - teltoilla. Telttakin pitää ostaa itse kuin maksaa toripaikka. Vain eduskuntapuolueet saavat valtion verokassasta puoluetukea. Esimerkiksi Helsingissä pitää maksaa siitä kaupungin ylläpitämästä vaalimainospaikastakin 1400 euroa - jälleen omasta pussista pitäisi laittaa, tai sitten olla laittamatta.

Ilkka Luoma

IL/ Olli Ainola aloitti hallitusspekuloinnin:
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703052200080... -

Soini tekee "kataiset" ja pakenee EU-Eurooppaan tai Natoon, ellei peräti Arktiseen Neuvostoon! Näinkö?

.

Ilkka Luoma

Muistamme Timon kertoneen näin - joku vuosi sitten:

[2014]
"”Se rampauttaisi puolueen, jos lopettaisin nyt” -sanaili persupomo Timo Soini, kysyttäessä kuinka kauan hän vielä jatkaa puolueensa puheenjohtajana. Rehellisyyttä, omahyväisyyttä vai pullistelua arvostamatta ”opetuslapsiaan”. Olisiko niin, ettei sisäsiisteyskurssien saavutetut arvosanat ole vielä vakuuttaneet pääpersua – ja näin hänen on uhrauduttava vielä jatkokaudelle.

On arvostettavaa se sitkeys, millä Timo Soini on puurtautunut reilu yhden miehen liikkeestä ja Vennamoiden SMP:n konkurssin syövereistä merkittäväksi toimijaksi, mutta ei vielä vaikuttajaksi. Suurin tavoite – hallitusmandaatti on yhä saavuttamatta. Oppositiosta on ollut helppo räksyttää 1] – vastuu ei ole vielä tuivertanut omaan otsaan.

Soini lienee suuresti kiitollinen edesmenneelle Tony Halmeelle,

joka nosti perussuomalaiset Helsingistä kiitoon persupioneerina ja miesenergian ylösnostajana, joka jatkui kuuluisassa jytkyssä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Soinille vilpittömänä tunnustuksena se, että hän tuki Halmetta loppuun saakka, eikä pahaa sanaa koskaan kuultu. Halme oli sydämeltään hyvä mies.

Tony Halmeen äänet

Tony Halmeen tuomien äänestäjien myötä soinilainen äijäenergia 2] sai puhtia ja kerrotaankin, että emännän kaulimen alta nousi joukoittain viiskymppisiä äijäenergeetikkoja yhdistämään voimiansa ja nostamaan päähänpotkittuja arkikansalaisia yhteisjoukkoon - kokemaan yhteenkuuluvuutta ja nyt se näkyy eduskunnassa. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167974-... - alta.

...
Oliko nyt hyvä aika erota, kun on mahdollisuus, että sote kaataa hallituksen muutoinkin - näinkö PS jytkyttelee oppositioon?

.

Ilkka Luoma

[2010]
Retoriikan hersyttelyä!

"Rappion pohjalla finni rehottaa" - Timo Soini

" ... Maahanmuuttokeskustelu on notkistanut populismia myös valtapuolueilta, koska on olemassa pelko, että 'halla-aholaiset' ja perussuomalaiset kyntävät otollista maaperää kohti seuraavia eduskuntavaaleja - alla eräs vastineen vastine (itse vastinetta eräältä kokoomuspoliitikolta ja kansanedustajalta en julkaise - mikä liittyi alimpana olevaan kirjoitukseen **/): ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/32090-r... -

Samassa topicissa on vastauslähetys eräälle tunnetulle poliitikolle - jätän nimen mainitesematta ---

"Tervehdys ja kiitos vastineestasi
[25032010]
.
Luin teesinne - uskon ymmärtäneeni ne aivan tarkoittamallanne tavalla.
Arvelen Sinun kiinnittäneen huomiota 'halla-aholaisittain' sanaan ja siinä
se ilmaisun ydin onkin. Halla-aho aloitti laajan kansalaiskeskustelun
ja -purkauksen maahanmuutosta, kaikkinensa - yhden asian liikkeenä.
.
Maahanmuutto puhuttaa suurta tavallista kansaa, joka sinutkin uusmaalaisina
eduskuntaan valitsee. Nyt kaikki perinteelliset poliitikot, kuten sinä,
Paavo(t) ja Juttakin - avasivat oman maahanmuuttokeskustelupelinsä.
.
Kansa on käynyt laajaa ja sisältörikasta maahanmuuttokeskustelua tavallansa
jo pitkään. Onkin alkanut kaikkien poliitikkojen "vaalien lähestyessä"
poliittisten irtopisteiden keruu, kuten Halla-aho itsekkin niitä nyt
keräilee. Tämä oli se pointti, johon suuntasin sanan "halla-aholaisittain" -
se ei ollut vertailua Kokoomuksen omiin teeseihin, kuten ei muidenkaan.
.
Nyt on muodikasta puhua ja kirjoittaa maahanmuutosta niin hyvinä kuin "pahoina"
tekijöinä - ollaan ikäänkuin kansalaisten "iholla". Poliitikot sopuloivat
nyt kansalaisten suuntaan 'halla-aholaisittain'.
.
Lopuksi Toivo-mus:
[ ...jätetään pois, koska se paljastaisi vastineen lähettäjän... ]
.
Menestystä ja samalla tavalla aurinkoista kevättä - haasteita Sinulle
riittää, ja onnistuminenkin on mahdollista.

.

Ilkka Luoma

Pekka Vennamo: Soini kantoi raskasta taakkaa - "Vaatii lähes yli-inhimillisiä ponnistuksia"

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703052200080... -

.

Ilkka Luoma

[26112012]
Yksinäinen Timo Soini

"[ ... tuli isoo jytky! -tämä huudahdus napattiin mediaan oitis, kun melonin kokoiset herneet oli unohdettu ja kaislikoista hauetkin kaikonneet - karkaavatko nyt ääriainekset, kun perussuomalaisten vakavasti otettavat jatkavat sisäsiisteyskurssien 1] kautta maan asioiden vastuulliseen hoitamiseen? " Minähän en äänestä " - totesi maamme suurimman puolueen, äänestämättömien edustaja - persuiltakin katosi 150.000 äänestäjää ... ]

LINK 1] --- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119995-... ---

Timo Soini on pitkän linjan mies - puoluekonkurssista yhden miehen shown jälkeen Euroopan yhdeksi vaarallisimmista miehistä. Media oivalsi pilkkakirveet jo varhaisessa vaiheessa, kun nokkela Soini lipsui mediahanskoista kuin saippua hikisessä löylyssä. On ollut silmiin pistävää, kuinka Soinia ja persuja on mollattu - aiheesta ja paljolti myös aiheetta.

Soini korjasi Ykkösaamussa koko potin

Timo Soini siirtyi nyt puheineen puolivallattomaan valtiomiesluokkaan. Keskustelu oli jäsenneltyä, pohdittua ja uskottavaa sekä - ennenkaikkea - kansalaisille ymmärrettävää. Onko nyt näin alkanut vastuunjako ja johtopaikoille muidenkin nostelu, kun tunnustettiin samalla, että "kukaan ei seppä syntyessään ole", vaan tarvitaan jatkuvaa uudistumista ja kouluttautumista. .. "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125523-... -

.

Ilkka Luoma

[2006]

" ... Timo Soini ja Perussuomalaiset ovat perinteellisiä populisteja,

...jonka Timo Soini myös myöntää. Olemalla kansalaisille ymmärrettävä ja selkeä, on se kannustettava toimintamalli, sillä äänestäjät halunnevat väriä, rehellisyyttä ja suorapuheisuutta. Hallituspuolueita painaa valta ja pyyde sen jatkamiseksi.

Ylpeys näkyy jo nyt esiintymisissä, jossa hymistys ja nautiskelu omasta erinomaisuudesta on juovuttavuudessaan silmiin pistävää aikana, jolloin on mm. alkanut maailmanlaajuinen taistelu työn uudelleen jaosta. Suomenkin on huomenna löydettävä paikkansa yhteisöllisenä toimijana, muutoin on kaamea krapula käsillä.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa ja kansalaisvaikuttaminen on jo otettava huomioon uudella hallituskaudella. Vaikutusvalta kansalaisilla ei ole enää kerran neljässä vuodessa, vaan osallistuminen tulee aktivoitumaan vähintäänkin kulutuskäyttäytymisessä ja vaikutteessa näihin päätöksiin. Valittavan uuden eduskunnankin on otettava huomioon kyselyt kansalaisilta. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on... -

.

Ilkka Luoma

Ilta-Sanomat: Pääkirjoitus: Timo Soini pelaa isoilla panoksilla – pelissä henkilökohtainen tulevaisuus ja puolueen olemassaolo

http://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005114979.html -

. ... Soini on jo oman tulevaisuutensa varmistanut, aivan kuten Katainen jokin aika sitten. Soini oivalsi, että nykyinen PS on jo illassaan, banaani- ja melonimehut puserrettuna loppuun. Kannattajatkin kaikonneet kuin hauet kaislikoista. Retoriikalla ei Suomea hoideta. Pisteenä i-kirjaimen päälle Soini hoksasi, että sote-hommeli kaataa hallituksen. Siirtyykö Soini EU-Brysseliin vain peräti Natoon. Ehti käydä Kiinassakin.

Ilkka Luoma

Jussi Niinistö pitää kiinni puolustusministerin salkusta "kynsin ja hampain"

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi-... -

. ... Soini saattaa tietää, että sote kaataa hallituksen, jolloin Sipilä joutuu lunastamaan lupauksensa - "ukko vaihtoon, jos hommat eivät suju ... "

Ilkka Luoma

Edes Timo Soini ei tee "jyrkikataisia", sillä Timo tietää mitä petturuus merkitsee - onhan Soini ominut oppi-isältään isänmaallisuuden hengen ja istuu kansan antaman valtakirjan loppuun saakka. Hillotolpan paikka tulee myöhemmin. Lööpitys on raskas moite pitkän päivätyön tehneelle.
.

"Pedattuna rahakas virka Lontoossa" - Iltalehti 16.8.2017 - etusivun lööppi.

Toimituksen poiminnat