Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!

|1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nuorten-luottamus-lahimmaisiin-ja-suomeen-hupenee/6337326

 

Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.

 

I Nuoret huusivat hätäänsä –

 [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.

 

*

II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

[16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -

[ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

 

Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

 

*

III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

[15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

 

Metsää – lisää metsää

 

Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

 

*

IV Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen

[09042005] ” … Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita. 

Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/tyttmyys-ei-ole-pelkk-ongelma-se-on.html – alta.

 

*

V Nuorison aktiivienergia pitää osata motivoiden kanavoida – kaikille hyödyksi

[21052013] ” Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *] … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html – alta.

 

*

VI Ajelehtimisen hinta on hirvittävä – niin inhimillisesti kuin yhteiskunnallisesti

[25012016] ” … Lehden mukaan 2,1 miljardiin on laskettu mukaan syrjäytyneille maksettava perus toimeentulo ja työpanoksen menestyksestä aiheutuva minimitappio yhteiskunnalle. Kuluja lisäävät kuitenkin päihteet ja rikollisuus, joihin sekaantumista syrjäytyminen altistaa.

 kertoo, että Suomessa on vähintään 70 000 syrjäytynyttä. Kaksi kolmasosaa heistä on 15–29-vuotiaita … ” [Turun Sanomat]

Linkki ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001902027.html

 

*

Entä nyt – osaammeko priorisoida tärkeimmän tehtävämme?

[08102016] "Me-säätiön rooli on tuottaa pysyvää muutosta, mutta myös kokeilla ja ottaa riskejä” [Te] **

 

Luodaan huomiselle tehtävä – yhteinen tavoite antaa syrjäytyneille nuorille elämä – mielekäs elämä!

 

Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti Ilkka Luoma

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

[714]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Syrjäytyminen voi olla myös eräänlainen itselääkinnällinen apu tylsyyteen ja seurausta siitä, ettei olemassaolo pidä sisällään mitään uhkia. Eksistentiaalinen kauhu on hyväksi tylsistyneelle ihmiselle.

https://www.ribbonfarm.com/2017/02/28/a-brief-hist...

Voi olla, että nuoret eivät tarvitse turvaa, vaan turvattomuutta päästäkseen apatiasta.

Ilkka Luoma

Erinomainen ja poikkeava avaus kokonaisaiheeseen!

...
" ... Pahat kukat ravistelevat |1. Hyvä näin – näin pitääkin ravistella. Nyt on liian kauan piiloteltu tärkeimmän ikäryhmämme ongelmia. Suomessa tiedetään olevan kymmeniä tuhansia tuuliajolla olevia nuoria |2 – ei opiskelua, ei työtä, ei turvaverkostoja, vain hakeutuminen jengeihin, joista edes jotain pientä arvostusta ja tarpeellisuutta voisi kokea. Joukkoon kuulumisen henkeä haetaan pahalla, rikollisuudella ja vaikka väkivallalla. Kukin hakee omia elämän kiinnepisteitä, kuuntelijoita ja hyväksyntöjä jostain, lopulta vaikka mistä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9133895

Tilastot kertovat

Me tiedämme, että enemmistö nuorista on tasaista yhteiskuntahalukasta elämän eteen näkijää. Yritetään, kamppaillaan, kisaillaan – koetaan onnistumisia ja tappioita. Opitaan, kehitytään ja jälleen kamppaillaan |3. Tämä on elämän normirytmi, ei elämää ole tarkoitettu helpoksi, sen on oltava jopa vaikeaa, sillä vaikeudet vievät voittoon. Voittoa me tarvitsemme. Voiton laadun kukin valitsee itse. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223664-... -

.

Ilkka Luoma

.

EKSTRA

Tähän voisi nyt vilpittömästi ja yhteenkuuluvaisesti todeta - Hyvä ME! ME-säätiö tullee jakamaan 200 miljoonaa euroa syrjäytyneille nuorille. Lahjoitus voidaan, niin toteutuessaan tulkita vastavuoroisuudeksi nuorille, jotka laajana kautta maailman joukkona ovat mahdollistaneet Supercellin ilmiömäisen nousun! ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110122549461_u... -

Supercell on myös erinomainen veronmaksaja!

.

Ilkka Luoma

Demokratia, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus loivat malleja,

… joissa toiselle, kolmannelle ja lopulta viimeiseksikin tulleelle on mahdollisuus elää ja kokea sekä hakea onnea. Onni |5 ohjaa tyytyväisyyttä. Onnea ei voi saada tasaisesti kaikille – joukossamme on aina epäonnisia. Tässä kohtaa ratkaisee sisu ja yrittämisen henki.

|5 Onni ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/11/onni-happyne... -

Nyt on liian monilla onni hukassa – yrittäminen alamaissa sekä päämäärä tietymättömissä

Nuoret ovat tulevaisuus – näin sanotaan aina. Teemmekö nyt kaikkemme tuon tulevaisuuden eteen? Emme tee, koska osatulos näkyy jo. Kun katsoo tuon Jokisen elokuvan ”Pahat kukat” – iskee pahaolo ja ansaitusti se iskee.

.

Ilkka Luoma

... Nouseeko tämä pahimmillaan syrjäytyneiden ajelehtijoiden paheneva ongelma nyt kunnolla pintaan ja koko kansan tietoisuuteen?

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suome... - -

"Suomessa yli satatuhatta nuorta pelkän peruskoulun varassa – erityisesti poikia uhkaa työttömyys ... "

.

Toimituksen poiminnat