Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Huomioiva esimerkki voi siirtää vuoria – EK juuri nostatti vuoren

  • Toverit työssä - pitäisikö heidän palkkaa laskea 10-15 prosenttia? Oliko kyse kuitenkin kokonaispalkkakustannuksista?
    Toverit työssä - pitäisikö heidän palkkaa laskea 10-15 prosenttia? Oliko kyse kuitenkin kokonaispalkkakustannuksista?
  • Päättäjät istuvat tuolla "huput päässään" - pitäisikö heidänkin ymmärtää, että lapsissa on tulevaisuus?
    Päättäjät istuvat tuolla "huput päässään" - pitäisikö heidänkin ymmärtää, että lapsissa on tulevaisuus?
  • Lapset "elämänlangalla", jota voidaan kuvata myös talouskäyränä - ylä- ja alamäkineen. Lupa kuvaan saatu - c) IJL.
    Lapset "elämänlangalla", jota voidaan kuvata myös talouskäyränä - ylä- ja alamäkineen. Lupa kuvaan saatu - c) IJL.

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Veli-Matti Mattila – Elisa Oyj:n toimitusjohtaja nosti vuoren ja kansa ei sinne kiipeä – vaan siirtää sen esimerkin voimalla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi siirrolle happea jo vuonna 2013.

[2013]” … Media kohahti, kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö [Kokoomus] ilmoitti haluavansa pienemmän palkkion kansalaistyöstään - esimerkin voimalla kansakunnalle todellista hyvinvointia.

 

[... peruspäivärahatyötön odottaa Kela-korvausta oleiluajasta - pohtien kuinka paljon tuosta 32 euron arkipäiväpalkkiosta voisi antaa yhteiseen hyvää - siitähän verotetaan se 20 prosenttia ja käteen jää noin 26 euroa arkipäivälle. Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen [Kokoomus] pohtii presidentillisen hyvää ja vastuullista aloituskampanjaa - "paljonkohan minä antaisin tuosta noin 13.000 euron bruttokuukausipalkastani?"...]

 

Kansan suuren suosion saanut Niinistö voi tempauksellaan aikaansaada niin paljon hyvää, että kahden viimeisen hallituksen koukeroinnit jäävät varjoon *] - nyt ollaan aloittamassa konkreettista tapahtumasarjaa, jolla on kansakunnan yhtenäistämisen leima. Vuosia sitten kansa oli varovaisen valmis palkkojen alennustalkoisiin, kunnes tuli nk. liliussyndrooma 1] … ”

Koko tekstin voit lukea täältä ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/01/presidentillinen-esimerkki-meille.html - [3. tammikuuta 2013]

 

EK puheenjohtaja Mattilan rykäisy julki nosti kansalaisvuoren – mitä Mattila tällä ulostulolla halusi viitoittaa?

Mattilaa arvioitiin tämän tyyppisellä kansalaiskirjoituksella ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/ek-pompautti-ykkosnyrkillaan-palkka.html

 

Huomioimisen kulttuuria voidaan harjoittaa Lastensairaalalla

[2013]”… Lapset herättävät; vieläkin enemmän myötätuntoa sytyttävät lasten vaikeat sairaudet. Pienet lapset ovat ilman yhteyttä aikuisten maailman ahneuteen ja ”ympäristösairaaseen” kulutusjuhlaan, mitä näyttö- ja vertailutaloudessa 1] elävät vanhemmat harjoittavat. Saimme juuri lukea epävirallisen Björn ”Nalle” Wahlroosin elämänkerran ja kansalaismielipiteen … 2]

EK Elinkeinoelämä suitsuttaa kauniisti ja kylmän lämpimästi hanketta, jossa maailman parasta lasten sairauksien hoitoa harjoittava yhteiskuntamme on hylännyt hoitopuitteet ala-arvoiseen kuntoon – on perustettu yksityisvetoinen säätiö rakentamaan maailman parasta lastensairaalaa. Samalla saatiin oiva näpäytysmahdollisuus poliittiselle päätöskoneistolle … [PRIMA 4/2013 – sivu 18] 3]

Elinkeinoelämän suurpääomahallinta Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlinin kasvoin on harvinaisesti lähtenyt mukaan niin yhtiönä kuin mahdollisesti myös henkilönä. Herlin toteaa, että yhteiskunnan poliittinen päätöskoneisto ei osaa priorisoida yhteisten verojen käyttöä… ]

 

Koko tekstin voit lukea täältä ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/09/lastensairaala-yhdistaa-kansallista.html – [18. syyskuuta 2013]

 

Millaisen vastavedon toveriaate SAK:sta ja muista työväenliikkeen edunvalvontakoneistosta nostaa omaksi vuorekseen – vastamäeksi EK vuorineuvoslinnoitukselle? Onko alkamassa aatteiden, luokkajaon ja ylipaisuneiden ostovoimaerojen kaksinkamppailu? Kumpi tarvitsee toisensa: Toveri työnantajan vai työnantaja toverin?

Yksi asia on kuitenkin varma, nimittäin se, että tuotantokoneisto tarvitsee kuluttajat! Keitä nämä kuluttajat ovat? Siinäpä kysymys, jota hyvin harvalukuinen tuotantokoneiston omistaja kuin haltija joutuvat vakavasti miettimään. Tuotantokoneisto pelkää eniten joukkovoiman ostoboikottia!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | VU | BL | BL | FB | FB | T | BLOG 129908

 

DOC Huomioiva esimerkki voi siirtää vuoria_15032017 – Microsoft Word Starter

PVM 15032017

|420| - 872

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2005]

[U] Yrityselämän pääomasijoitus, riskinkanto ja yrityksien perustaminen

Eteläranta 10 parkaisi jälleen valtiota apuun keskusteltaessa uusien riskiyritysten perustamisesta. Yksityiset sijoittajat eivät lähde innovointiin mukaan, ennenkuin valtio antaa siemeniksi alkupanokset, siis ottaa osaa riskin kantoon. Yritystoiminta on ymmärretty pääomasijoittajan riskinkantona; siis kun sijoitan, niin voin myös saada korkoa sijoituksilleni. Nyt yksityisen pääoman suurin eduspuhuja parkuu valtiolta rahaa, jotta riski pienenisi itse yksityiselle pääomalle (uutisoitu TV:ssä 21.02.)

Koko 1990-luvun valtio edesauttoi voimakkaasti yrityselämää ja nostikin voitot ja osingot kasvu-uralle. Tuloksena oli ylikorotetut osingot juuri ennen kuin säädetty uusi pääomatulojen laki astui voimaan. Pääomaa on paennut Suomesta tuottamaan työpaikkoja ulkomaille.

Poliitikot ovat hiljaisesti tukeneet yritystoimintaa,

... jolloin vienti on saatu nousemaan ja palkat on järkevästi pidetty hyvin maltillisella kasvu-uralla. Tarkoitus oli hyvä ja tuotosta syntyi, mutta raha katosi suurelta osin ulkomaille. Selitykseksi annetaan kilpailukyvyn turvaaminen menemällä sinne, missä on kysyntä sekä edullinen ihmistyövoima.

Link ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/tuottoisat-y... - [2011]

...

Link ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15662-n... - [2011]

...

Link ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/etelranta-10... - [2005]

.

Ilkka Luoma

[c-p]

" ... EK:n Jussi Mustonen sanoo, ettei kilpailukykyä lasketa vain palkoista, vaan siihen vaikuttavat myös työn sivukulut, verotus ja tuottavuus työpaikoilla sekä bruttokansantuote ja valuuttakurssien vaikutukset.

Samoilla linjoilla on Teknologiateollisuus ry:n pääekonomisti Jukka Palokangas, joka pitää Euroopan Keskuspankin (EKP) hinta- ja kustannuskilpailukykyindikaattoria hyvänä mittarina, koska se katsoo talouden kuvaa laajasti.

EKP:n tuoreimman raportin mukaan Suomen kansantalouden kustannuskilpailukyky on laskenut vuoden 2005 jälkeen 16 prosenttia suhteessa Saksaan, Alankomaihin ja Espanjaan.

Palokangas sanoo, että hallituksen esittämät näkemykset kiky-sopimuksen vaikutuksista ovat vasta ennusteita vailla faktapohjaa. ... "

~ http://www.tekniikkatalous.fi/tyoelama/ek-ja-insin... -

copy-paste from T&t

Toimituksen poiminnat