Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Hollantilainen Geert Wilders on myös reviiripuolustaja

  • Tästäkö on kysymys, kun Geert Wilders nousee tikun nokkaan? Milloin saamme puolueettoman analyysin pakolaisuudesta - kiihkotta.
    Tästäkö on kysymys, kun Geert Wilders nousee tikun nokkaan? Milloin saamme puolueettoman analyysin pakolaisuudesta - kiihkotta.
  • Tästäkö on kysymys, kun Jussi Halla-aho nousee tikun nokkaan? Miten me olemme hoitaneet velvollisuutemme -todellisuudessa.
    Tästäkö on kysymys, kun Jussi Halla-aho nousee tikun nokkaan? Miten me olemme hoitaneet velvollisuutemme -todellisuudessa.
  • Tässäkö ovat ohjeet ja suuntaviivat, kun Eurooppaan, entisten kolonialistien maille nousee hätää kärsiviä? Millaista hätää?
    Tässäkö ovat ohjeet ja suuntaviivat, kun Eurooppaan, entisten kolonialistien maille nousee hätää kärsiviä? Millaista hätää?

Hollannissa järjestettiin vaalit, joissa häviäjästä tuli voittaja ja kehityksen pysäyttäjä; sen sijaan voittajasta leivottiin meidän West – trollingissa |0 häviäjä, vaikka häviäjä Wildersin Vapauspuolue lisäsi paikkojaan noin 25 prosentilla – näin meillä media, ja muualla laajemminkin tarkoitushakuisesti manipuloiden.

[… pitkin EU – Eurooppaa jylisee puhuri, jossa kansalaiset eri EU – maissa nostavat päätään oman kulttuurinsa, kielensä, historiansa ja tapojensa puolustamiseksi. Kansalainen Kees Hollannissa kutsuu tätä reviiripuolustukseksi |1…

 … kansalainen Lisa Hollannista, joka ylläpitää hollantilaisuutta synnyttäjänä, tietää miten herkän vääjäämättömästi kansojen sulatusuuni peittoaa, vahvistaa ja/ tai degeneroi eri kulttuuri- ja uskontosuuntia. Toisaalta kansalainen Lisa tietää monikulttuurisuuden olevan myös rikkaus, jos keskinäinen kunnioitus vallitsee eri ryhmien välillä… ]

 

Emme puhu toden tilanteessa mistään rasismista |2, vaan puolustusreaktiosta – vuosimiljoonaisen evoluution kehittämänä järjestelmänä, jota kutsutaan reviiripuolustukseksi. Reviirit on elinalueajattelu, jossa samankaltaisuus ylläpitää kaltaistaan yhteenkuuluvuusjärjestelmää - pitkälti tavoitteina turvallisuus, elinmahdollisuudet sekä suojattu lisääntymisalue, johon on kylläkin haettava geenitäydennystä reviirin ulkopuolelta.

 

Hollannissa Geert Wilders on reviiripuolustaja

Media meillä synkensi Wildersin Islamin vihaajaksi – olematta sitä, tai ainakin Wilders itse sen selkein sanoin medialle kertoi. Jostain media kuitenkin keksi tuon halventavan ja uhkaavan ilmauksen, mutta mistä syystä?

Otamme tähän kaksi esimerkkiä kuinka meillä valtamedia halusi Hollannin vaalituloksen lukijoilleen tarjoilla:

1

Vaalivoittaja iloitsee, oli menettänyt kahdeksan paikkaa. Sen sijaan vaalien häviäjäksi tituleerattu Geert Wilders sai neljä paikkaa lisää. Ehkä huomattavin seikka oli korkea äänestysprosentti – 81 prosenttia. Mikä tätä meidän perinteellistä West - trolling - mediaa oikein vaivaa, kun uutisointi on näin suoraviivaisen manipulatiivista - vieläpä niin, että Wilders nimettiin Islamin vihaajaksi, jota hän ei ole koskaan niin ilmaissut! – allekirjoittaneen kannanotto tähän HS uutisointiin (toimittajina Pekka Mykkänen ja Mikko Paakkanen) linkin ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005128829.html - alta.

 

2

HS jatkaa vahvan manipulatiivista ja tarkoitushakuista osittaisuutisointiaan - miksi meillä ja meidän "puolueettomassa" valtiossa päämedia ajaa näin räikeän yksipuolista West - trolling mediointia? Nyt ei ole kysymys Wildersin hyvyydestä tai huonoudesta, vaan uutisoinnin tasosta ja laadusta - tosiasia oli se, että Hollannin vallassa oleva pääministeripuolue VVD hävisi kahdeksan paikkaa ja Wilders voitti, lisäten paikkoja noin 25 prosentilla! Mikä tätä meidän mediaa oikein vaivaa - eivätkö lukijat ole oikeutettuja asiauutisointiin, vaan saavat lukijakutsun mediamanipulaatioon? – allekirjoittaneen kannanotto tähän HS uutisointiin linkin ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005128997.htmlalta.

 

Mikä pysäytettiin Hollannissa?

Hollannin istuva pääministeri Mark Rutten riehaantui VVD – puolueen vaalivoittajana, huutaen ”väärän populismin” pysäyttämisestä. Ensinnäkin miten tapahtuu pysäyttäminen, jossa voittaja häviää kahdeksan paikkaa ja häviäjä voittaa uusia paikkoja noin 25 prosentin verran – edelliseen vaalitulokseen rinnastettuna. Mitä tässä pysäytettiin? Eikö tässä mieluummin jatku kehitys kohti ”hävinneen” voittokulkua? Kysymys: ”Kumpi puoli eteni?

Huomioitavaa: Korostan tässä, ettei tämä kirjoitus ole ylistystä Geert Wildersin Vapauspuolueelle, tai tämän aatemaailmalle – vaan teksti herättelemään meidän suomalaisia lukijoita kohtaamaan nykyisen perinteellisen valtamedian manipulatiivinen ote viestittää sanomaa, jonka se katsoo olevan oikein. |*

On kuitenkin pakko todeta, että suvaitsevaisuus jää usein suvaitsemattomuuden jalkoihin – en jaottele nyt tässä mistä puhaltaa suvaitsemattomuus tai mistä suvaitsevaisuus – juuri tästä aiheesta saa enemmän näkökulmia täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus.html -

 

Entä seuraavat uuden kansalaistunteen aallot EU – Euroopassa?

Nyt on saatu uuden ajan prototyyppejä – niin Englannin Brexit – tuloksena kuin trumppismin nousuna |3 Yhdysvalloissa. Näillä kahdellahan ei ole oikeastaan mitään yhtäläisyyttä – vain se, että manipulatiivinen West – trolling media erehtyi raskaasti esiuutisoinnissaan ja ennusteissaan. Nyt Hollannin osalta oltiin varovaisempia [LINK].

 

Kesäkuussa 2017 on Suomen vuoro kokea reviiripuolustajan voimaa tai heikkoutta

Entä meillä Suomessa, jossa reviiripuolustaja Jussi Halla-aho otti kansalaisvelvollisuuden vastaan |4 ja ryhtyi ennakoidusti Perussuomalaiset -puolueen puheenjohtajakilpaan, miten käy suomalaisen suvaitsevaisuuden tai suvaitsemattomuuden?

Tekstin lisälinkit

|0 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228006-west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin -

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html -

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/rasismi-lyhyt-oppimaara.html -

|3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230127-presidentti-trump-on-reviiripuolustaja -

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232926-jussi-halla-aho-on-edelleen-reviiripuolustaja -

...

|* Onko kaiken äärioikeistopelon takana Saksan kolmas valtakunta – kansallissosialistisine aatemaailmoineen. Ehkä tai sitten ei, mutta tässä linkki ja toinenkin tuohon mystifioituun ideologiaan, joka eli ja kuoli johtajansa mukana. Linkit: a) ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/eurooppa-rajahti-75-vuotta-sitten.html – ja b) ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/asioita-joista-ei-uskalleta-tai-haluta.html - ja c) ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/1933-80-vuotta-sitten-adolf-hitler_31.html -

 

EKSTRA Kuka on Geert Wilders ~ http://areena.yle.fi/1-3997596 – [Yle Areena - Ulkolinja]

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | VU | BL | BL | FB | FB | T | BLOG 130048

 

DOC Wilders_16032017 – Microsoft Word Starter

PVM 16032017

|663| - 872

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Ilkka Luoma

Näin verovaroin ylläpidettävä Yle uutisoi Hollannin vaalitulosta ja onnitteluja Suomesta: [c-p]

" ... Rutten oikeistoliberaalinen VVD-puolue on voittanut maan parlamenttivaalit. Se on saamassa 33 edustajaa 150-paikkaiseen parlamenttiin. Sipilä kommentoi vastuullisuuden voittaneen Hollannin vaaleissa. Toiseksi eniten ääniä, 20 edustajaa, sai Geert Wildersin oikeistopopulistinen maahanmuuttovastainen vapauspuolue PVV ..."

~ http://yle.fi/uutiset/3-9513218 -

Millainen voitto on kyseessä, kun suurimpana puolueena pysyvä VVD menettää kahdeksan paikkaa ja toisaalta haastaja Wildersin Vapauspuoluesaa neljä paikkaa lisää - merkiten noin 25% nousua? Mitä tällä VVD - voitolla on pysäytetty?

Ilkka Luoma

Arvopaperi tänään:

"Hollannissa oikeistopopulistit kärsivät vaaleissa tappion eilen, mutta Ranskassa oikeistopopulistisen Kansallisen rintaman ehdokas Marine Le Pen melko todennäköisesti voittaa presidentin vaalien ensinmäisen kierroksen.

Le Penin voitosta seuraa levottomuutta markkinoille, koska hän on luvannut järjestää Ranskan EU-jäsenyydestä kansanäänestyksen, palauttaa frangin ja laittaa rajat kiinni. ... " [c-p]

~ https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/oikeistop... -

Näin kirjoitti pääomasijoittajien oma äänenkannattelija - Arvopaperi -lehti.

On syytä kysyä miten 25 prosenttia paikkojaan lisännyt on häviäjä (15 -> 19), kun taas kahdeksan paikkaa menettänyt VVD on voittaja (41 -> 33). Miten tämä selitettäisiin sillä lailla aikuisten oikeasti?

.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niinpä. Minä kyllä lähettäisin vaalein voittajalle onnittelut, en hävinneelle. Mutta maailmassa monta on ihmeellistä aasiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.

Ilkka Luoma

Kuka tai mikä on mielestäsi voittaja? Entä mikä ilmiö pysäytettiin, kuten PM Mark Rutten ilmaisi vaalitulosta?

On tietenkin selvä, että Wilders odotti ehdotonta voittoa suurimmaksi, mutta 25 prosentin paikkalisäys on aika paljon ...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No olihan siinä niitä voittajia useampia, Wilders mukaan lukien...näin ainakin minä ymmärrän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Näin muutkin lukijat huomasivat ;)

Ilkka Luoma

Kommentti MTV'n uutisointiin Hollannin vaaleista ...

Miten suomalainen media määrittää vaalivoiton? Onko voittamista, kun paikkaluku putoaa 41'stä 33'een, ehkä se on torjuntavoitto puolueesta, jolla on vain yksi jäsen.

Oliko aikanaan häviössään Talvisotamme rehellinen torjuntavoitto, kyllä oli.

Onko taas häviäjä se, joka lisää paikkalukukaan 15'sta 19'sta?

Mikä on varmaa, niin tämä "häviäjä" on nousevalla tiellä, eikä sen etenemistä näin pysäytetty, vaikka paikkalukutappion kokenut VVD puolueen PM Mark Rutten niin halusi kehityksen pysäyttäjänä ilmaista.

MTV' lle jutun ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... - johdosta.

.

Juuso Hämäläinen

Wilders ja virkaveljensä EUssa ovat tehneet tärkeän työn. He ovat pakottaneet suosiollaan perinteiset puolueet muuttamaan kantojaan holtittomaan maahanmuuttoon. Vanhat pierut vallassa eivät ilman pakkoa olisi heränneet vieläkään.

Nyt VVD puolue Hollannissa käytti itse Wildersin oppeja haastaessaan islamilaisen vallankäytön maassaan. Ajoitus oli heille suopea. Vastustamalla Erdoganin puuhia VVD sai rutkasti ääniä, jotka muuten olisivat menneet Wildersille. Oikeistoliberaali VVD on äärioikeistolaisin puolue Hollannissa. Wildersin puolue on maahanmuuttoa vastustava puolue eikä mikään oikeistopuolue.

Historia tulee vielä kiittämään näitä rasisteiksi tuomittuja heidän rohkeudestaan. Riippumatta heidän motiiveistaan suunta on ollut oikea. Mikään muu ei reaalimaailmassa merkitse mitään.

Ilkka Luoma

Lainaus:

" ... Vastustamalla Erdoganin puuhia VVD sai rutkasti ääniä, jotka muuten olisivat menneet Wildersille. ... "

Oli erinomainen huomio Juusolta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Wildersiä kutsutaan islam-vihaajaksi, koska hän haluaa esimerkiksi kieltää Koraanin. Hänen Twitter-tilinsä taustakuva huutaa STOP ISLAM. Hänen viime päivien lausuntonsa esimerkiksi Turkkiin liittyen ovat olleet täysin sekopäisiä.

Eurooppa voi puhua voitosta, koska ihan aiheellinen pelko on ollut ja on vieläkin, että populismin joukkopsykoosi leviää meille Amerikasta ja saa suuret ihmismassat valtaansa. Donald Trumpilla ei ollut vielä pari vuotta sitten juurikaan kannatusta.

Ilkka Luoma

Jouni, topicin päätavoite oli tuoda esille se tyyli miten suomalainen valtamedia asian ja lopputuloksen esittää. Oliko mielestäsi median tähän liittyvä uutisanti hyvän journalismin mukaista?

Jouni, voisimmeko saada jonkin linkin noista Wildersin huudoista, mihin kommentissasi viittasit?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kas tässä:

WILDERS "STOP ISLAM" TRAM WRAPS FORBIDDEN ON ROTTERDAM PUBLIC TRANSIT

http://nltimes.nl/2017/02/02/wilders-stop-islam-tr...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

LAUANTAINA, TOUKOKUUTA 25, 2013

"Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekkin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?

EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille..."

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-s... - alta.

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä linkki Wildersin Twitter tiliin. Sieltä käy ilmi esimerkiksi se, että hän haukkui viimeisessä TV-tentissä maanantaina profeetta Muhammedia pedofiiliksi. Hän olisi myös karkottanut Hollannista Turkin suurlähetystön koko henkilökunnan, mikä on sodanjulistukseen verrattava ele.

Media pelotteli Wildersin suurvoitolla, vielä viikkoja sen jälkeen, kun hänen gallup-kannatuksensa oli kääntynyt laskuun. Wilders oli esillä Suomenkin mediassa joka päivä, mutta esimerkki vaalivoittaja Jesse Klaverista en nähnyt yhtään mainintaa. Niinpä kun Wilders ei pärjännyt niin hyvin kuin media pelkäsi niin kai se oli sitten voitto.

https://twitter.com/geertwilderspvv

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Jouni, tämä pedofiilisyyte ei ole aiheeton. 9v vanha ei ole soveltuva vaimoksi. Ei minään maailmanaikana eikä edes Mohammedille. Lasten hyväksikäyttöä ei edelleenkään tuomita niissä muslimimaissa, joissa se on yleistä nykyäänkin. Koska Mohammedin elämä on paras esimerkki uskovalle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

Kulttuurimarxisteille, jotka haluavat rappeuttaa länsimaista moraalipohjaa, pedofilia ja zoofilia sopivat hyvin ideologiaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Eri uskonnoissa on erilaisia määräyksiä, mahdollisuuksia ja keinoja harjoittaa elämäänsä ... miten meillä pedofilia määritellään, ja miten esimerkiksi joissain muissa uskonnoissa. Samoin naimisiin meno ikä vaihtelee uskontokunnittain ---

Juuso Hämäläinen

Lue ensin Koraani, sharia-lait ja tutustu Mohammedin elämään, joka on jokaisen muslimin paras esimerkki miten tulee elää.

Käy Saudeissa, Jemenissä, Afganistanissa, Somaliassa, Sudanissa ja Iranissa tutustumassa paikallisiin oloihin.

Palaa sitten kertomaan meille lisää meidän islamofobiastamme.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Koraania olen joskus yrittänyt lukea, mutta ei siitä mitään tullut. Arabiemiraateissa, Omanissa ja Egyptissä olen käynyt enkä mitään kauhuja nähnyt. Jos ei sitä lasketa, että Abu Dhabissa vanha äijä yritti häätää silloista vaimoani basaarista. Rouva kyllä provosoi pukeutumisellaan ihan tahallaan.

Wilders puhui vielä talvella "uudesta Euroopasta" Hitlerin malliin. Sitä ei nyt ainakaan vielä nähdä. Ranskan presidentinvaalit ovat muutaman viikon päästä ja pelissä on paljon. Ehkä tässä päästään vielä kiroilemaankin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Saa nähdä kuka kiroilee. Ranskan vaalien ensimmäiseen kierrokseen on runsas kuukausi aikaa, Le Pen ja Macron viimeisimmissä gallupeissa milloin tasoissa, milloin toinen %-yksikön verran edellä. Eilen julkaistussa Le Pen 26,5, Macron 25,5.

http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2017/03/15/97001...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #18

Minä toivon Marine Le Penin voittavan. Hyvännäköinen nainen...ja terävä älyinenkin vielä...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Jos voitto on ulkonäöstä kiinni niin ketä veikkaat PS:n kisassa?

Perus­suo­ma­laisten puheen­joh­ta­ja­kil­paan ovat vartee­no­tet­ta­vista ehdokkaista tähän mennessä ilmoit­tau­tu­neet Halla-ahon lisäksi edus­kun­ta­ryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sekä kansa­ne­dus­tajat Leena Meri ja Veera Ruoho.

http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/perussuomalai...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Otettakoot tämä nyt huumorilla ;)

Laura Huhtasaari :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Ei persuissa ole naisille kannatusta:)

LM-kysely: Laura Huhtasaaren kannatus perussuomalaisten puheenjohtajaksi vain noin 5 prosenttia

http://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/lm-kysely-ha...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Ymmärtääkseni Laura on Halla-ahon kannattaja ja nyt Laurasta voisi tulla PS vpj.! :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Marine Le Pen on myös reviiripuolustaja!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Kävipä miten tahansa, puhaltavat EU - Euroopassa muutosten tuulet, ja tähän meidän median on ilmeisen vaikea taipua ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Hollannissahan tuuli tyyntyi, Ranska on vielä avoin kysymys.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Usein sanotaan tyyntä myrskyn edellä!

Hollantilaisilla on nyt neljä vuotta aikaa - ja jos jotain peruuttamatonta tapahtuu, vaikkapa turvattomuuden osa-alueella - Wilders lisää entisestään kannatustaan ---

Jorma Kinnunen

"Ainakin Sahih al-Bukhari kertoo Muhammadin kihlautuneen Aišan kanssa tämän ollessa kuusivuotias.[5][6][7] Perinteiset lähteet osoittavat, että Aiša asui vanhempiensa kotona 9 vuoden ikään saakka, jolloin avioliitto on toteutettu tuolloin 53-vuotiaan Muhammadin kanssa."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%A1a

Ainakin islamin perimätiedon mukaan Muhammed tuntuu tykänneen nuoremmista tytöistä. Tämän esimerkin mukaan monissa muslimimaissa harrastetaan vieläkin lapsimorsiamia varsinkin maaseudulla.

Ilkka Luoma

Jottei synny mihinkään suuntaan väärää kuvaa topicista tai tämän kommenttiketjusta, todettakoon näin:

" ... Kunkin jumala on pyhä

Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.

Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

Mellakat 8] kielivät vallankumousta

Juuri nyt Ruotsi, kuten aiemmin Ranska – ehkä kohta moni muukin valtio kokee pienien aktivistiryhmien liikehdintää. Tuo liikehdintä saattaa olla ohjattua ja niiden takana voi olla uskonnollista ehdottomuusväriä – tavoitteena vallata uusia asemia, päinvastaisista puheista huolimatta. Suurin osa ihmisistä on rauhallista väkeä.

Suvaitkaamme älyä 9], oivallusta ja oman reviirimme puolustusta
[BLOG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-... --- ]

Meille parhaaksi evääksi koituu ymmärrys, mitä toinen tekee ja siihen tarkasti kohdistetut ja oikeutetut oman reviirimme puolustustoimet, mikäli näin todella haluamme. Yksikään uskonto ei lopulta ”viimeisellä portilla” ole toistaan parempi – paremmuus syntyy vain meidän vajavaisten ihmisten mielissä. Uskonto itsessään ei aloita sotaa – vaan niiden kannattajat ja vastustajat. Me ihmiset luomme vastakkainasettelun.

...
VIITTEET
*] Uskonto yhteenkuuluvaisuuden luojana?” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/uskonto-on-v... --- ... "

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Luoman kirjoituksen luonnetta voi pohtia sen faktan valossa, että 3 muuta puoluetta sai enemmän lisäpaikkoja kuin hänen voittajapuolueensa. Mutta niistä Luoma vaikenee visusti. Miksiköhän?

Ilkka Luoma

Vasemmistovihreät olivat prosentuaalisesti suurin voittaja - Hollannissa. Toivottavasti he eivät Suomen Vihreiden tavoin kangistu yleispuolueeksi - todelliset ympäristöarvot ovat jääneet historiaan - Ville Komsin kaivinkoneiden kahleisiin Koijärvelle. Pahin ennusmerkki oli se, kun emer. prof. Eero Paloheimo erosi Vihreistä - todellinen älykkö ja ympäristön syvällinen ymmärtäjä.

Rovaniemen vihreissä on nyt nouseva uusi kyky ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Komissio haluaa tarjota meille uutta uljasta Eurooppaa kuten Hitler aikoinaan, Wilders tarjoaa paluuta itsenäisiin kansallisvaltioihin. Ainakin on myönnettävä että EU on epäonnistunut kaikessa mihin se alunperin on pyrkinyt.

Ilkka Luoma

Evoluution kehittämä vuosimiljoonainen reviiripuolustus nostaa päätää jo liki kaikkialla - miksi tutkailla sellaista vastaan, joka on "luonut" koko biosfäärin, josta me hyvin pienenä biomassana saamme koko elämän!

Ilkka Luoma

Istuvalla hallitukselle rökäletappio, silti PM Rutten huudahtelee voittoa, kahdeksan paikkaa hävinneenä.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170316220008637... -

...
Ymmärsiköhän PM Sipilä nyt aikuisten oikeasti mitä tuo vaalitulos merkitsi ja merkitsee?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170316220008640... -

.

Ilkka Luoma

Tähän linkkiin ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%A1a - liittyvän kommentin moderaattori jätti arvioitavaksi, että julkistetaanko - ei julkisteta, mutta Wiki-linkin kukin voi käydä halutessaan kurkkaamassa.

Toimituksen poiminnat