Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Tuleeko suurmoskeija Malmin lentokentän tilalle?

  • Kuvassa Helsingin Katajanokkaa - Uspenskin katedraali. Ortodoksien pyhä kokoontumispaikka, suuri ja keskeisellä paikalla!*
    Kuvassa Helsingin Katajanokkaa - Uspenskin katedraali. Ortodoksien pyhä kokoontumispaikka, suuri ja keskeisellä paikalla!*
  • Suomessa on tapoja - matkittujakin. Kaksoset ihmettelevät lukkoja, joilla täysi-ikäiset mies ja nainen viestivät rakkauttaan!
    Suomessa on tapoja - matkittujakin. Kaksoset ihmettelevät lukkoja, joilla täysi-ikäiset mies ja nainen viestivät rakkauttaan!
  • Helsingin on syytä rakentamisessa ja saneeraamisessa keskittyä varhaiskasvatustiloihin **
    Helsingin on syytä rakentamisessa ja saneeraamisessa keskittyä varhaiskasvatustiloihin **

Vastaus heti kärkeen – Ei tule, jos se on suuresta joukosta helsinkiläisiä kiinni, kuten arvaan olevan. Silti molemmille on kannattajansa, mutta millaisin perusteluin? Miksi otsikko koplaa kaksi kaukaista asiaa yhteen?

Suurmoskeija on osa islamistista uskontoa ja on hyvin perusteltua tämän kokoisia moskeijoita rakentaa islamistisiin maihin, joissa uskon kannattajia on paljon – enemmistönä. Meillä on yksi uskonto virallisena – luterilaisuus, koska länsi voitti aikanaan idän, kauan sitten. Toinen vaihtoehto olisi ollut ortodoksisuus (itäisempi muoto kristillisyydestä). Molemmat ovat kuitenkin kristillisen perusopin jälkeläisiä.

 

Moskeijoita rakennetaan tarpeen mukaan ja Suomessa on tilanne, jossa uskonnonvapaus sallii uskovaisten rakentaa omia pyhättöjään. Viimeisin erikoisen hieno rakennus ja kokoontumispaikka rakennettiin Espooseen – mormoneille. Nyt Helsingissä on jo muhamettilaisille pieniä ”kaupunginosakohtaisia kokoontumispaikkoja”, jotka ovat siunattu moskeijoiksi (?)*

 

Malmin lentokentän tilalle suurmoskeija – ei, eikä asuntojakaan

Otsikko on raflaava, mutta tarkoitushakuinen – ei loukkaamaan ketään, vaan tuomaan esille kaksi hiertävää asiakohtaa kuntavaaleihin, joilla voi joko saada ääniä tai sitten ei. Nyt pitäisi tarpeen, kohtuullisuuden ja realismin ratkaista asia. Islamisteilla on oikeutensa, kuten kaikilla uskovaisilla – emme halvenna yhtäkään uskonsuuntaan, vaan kunnioitamme veljien ja siskojen uskoa omiinsa.

 

Meillä on totuttu olemaan tyrkyttämättä – emme siis tyrkytä tässäkään mitään uskonvastaista

Nyt katsomme realismilla. Asuntoja tarvitaan, mutta asia ei ratkea huonolla maapohjalla – Malmin kentän lopettamisella ja sinne rakentamalla. Joidenkin tietojen mukaan Malmin lentokentän asuttamisessa olisi joitain sidoksia yksityisiin tonttiomistuksiin. Mene ja tiedä.

Asuntoja voidaan tehdä kaavoitusta priorisoimalla ja muuttamalla tyhjiä toimistotiloja – Kehä I’ n sisältäkin – asunnoiksi ja rakentamalla soveltuviin paikkoihin lisäkerroksia kerrostaloihin. Suuria tontteja voidaan myös pilkkoa.

 

Suurmoskeija ei sinällään vie paljon rakennustilaa,

 … mutta on oletettavaa, että sitä varten halutaan hyvin näyttävä ja keskeinen paikka. Keskeiset paikat pitää varata kaupunkilaisten hyväksi – demokratian nimissä enemmistötarpeiden mukaisesti - loukkaamatta ketään tai kävelemällä minkään vähemmistöryhmän yli.

 

Mormonien pyhättö on sopusointuinen ja Espoossa sijaintiinsa nähden istuva

Moskeijoidenkin tulee olla sopivia, kuitenkin kunnioittaen rakentajiensa ajatuksia ja päämääriä. Joissain maissa minareetit ovat ymmärtääkseni kiellettyjä – ehkei meillä ole siihen tarpeen mennä.  Mikäli Islam olisi meillä kansalaistemme keskuudessa valtauskonto, olisi meillä jo suurmoskeija.

Tilanne on kuitenkin toinen – olemme kristitty kansakunta – valitsimme tai meille valittiin välimaaston uskonnollinen sijainti – katolilaisuuden ja ortodoksisuuden välistä, luterilaisuuden.

On toki hyvä muistaa, että niin muhamettilaisuus kuin kristinusko laajemmin perustuvat juutalaisuuteen, sen ollessa kantaisä molemmille – tämän vuoksi Jerusalem on polttopiste monille – maailmankaupunkina.

 

Eli emme kaavoita tonttia suurmoskeijalle – emmekä Malmin kenttää asunnoille

Keskitymme rakentamaan yhteistä ymmärrystä miten Suomessa tulisi rakentavasti asua ja elää – ilman ristiriitoja minkään uskonto- tai aatesuunnan kanssa. Olemme omanlainen enemmistöyhteisö, joka on luonut omaa identiteettiä 1800 – luvun alusta alkaen.  

Meille suotiin autonomian aikana tie kohti itsenäisyyttä, jonka tosin luovutimme monin osin EU – Brysseliin kansanäänestyksen tahdosta. Nyt pidämme kiinni siitä vähästä omasta mikä meillä on jäljellä, ja alamme vahvistamaan kansallista identiteettiämme, uskoa itseemme ja tahtoa saada takaisin sellaista, mikä muualle luovutettiin.

Kunnioitamme uskonvapautta, arvostamme asiaansa aidosti uskovia, mutta emme halua jäädä toisten jalkoihinkaan.

|* Asioista tarkemmin tietävä voi kertoa mikä on erilaisten kokoontumispaikkojen vihkiminen, siunaaminen ja muu uskonnon tapoihin liittyvä käytäntö.

Poikkeavasti liitän vain yhden linkin, joka selvittää suvaitsevaisuutta ja suvaitsemattomuutta

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus.html -

...

EKSTRA

PS Kokoomuksen pormestariehdokas Jan Vapaavuori pitää Malmia jo niin pitkälle menneenä projektina, ettei siitä ole perääntyminen ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216667-jan-vapaavuori-julkaisi-avoimen-kirjeen-malmin-lentokentasta-asuntotuotanto-kuuluu - Mikään asia ei ole lopullisesti ohi kuin vasta sitten kun se tehty. Malmin lentokentän kohtaloa ei ole vielä sinetöity.

PS2 Vapaavuorella näyttää olevan mielipide myös suurmoskeijasta – sen arvellaan olevan este suvaitsevaisuuden kehitykselle ~ http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233095-suurmoskeija-vaikeuttaisi-suvaitsevaisuuden-edistamista -

 

Kansalaiskirjoittaja Ilkka Luoma

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | VU | BL | BL | FB | FB | T | BLOG 130236

 

DOC Tuleeko suurmoskeija Malmin lentokentän tilalle_17032017 – Microsoft Word Starter

PVM 17032017

|582| - 872

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Ilkka Luoma

|*

Ortodoksien Uspenskin katedraali pilkottaa Stora-Enson (pää?)konttorin takaa, sijaiten Katajanokan korkeimmalla paikalla.

On huomioitava rakennusvuosi, ja sitä myöten Suuriruhtinaskunta-aikamme 1800 -luvulla.

Ortodoksien lukumäärään nähden olisi muslimeillekin suotava sama mahdollisuus vastaavan rakentamiseen?

.
US
Helsinkiin halutaan minareetit
~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216619-helsinkiin... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos suomalaiset veronmaksajat eivät joudu siitä maksamaan, vaan muslimit järjestävät rahoituksen itse sekä löytävät sille paikan, joka kaavoituksen perusteella hyväksytään, niin siitä vaan.

Niin Tokiossa kuin Shanghaissakin on lukuisia kristillisiä kirkkoja ristitorneineen kaikkineen eivätkä paikalliset niistä näytä olevan moksiskaan.

Ilkka Luoma

Olet varmaan oikeassa - muslimit eivät ole käsi ojossa meidän rahoihin - vaan raha tulee heitlä itseltään, Bahreinista tai Saudeista ... eivät pyydä tonttiakaan kuin markkinahinnalla.

Ilkka Luoma

Juutalaisuuden synty kristittyjen ja islamistien perustaksi

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaisuus -

.

Ilkka Luoma

Pääministeri Sipilä veti rajan - myöskin reviiripuolustaja?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila... -

.

Toimituksen poiminnat