Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä

EU-jäsenvaltioiden johtajat, meiltä pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, kokoontuivat taputtelemaan toisiaan selkään saavutetusta 60-vuoden yhteiseurooppalaisuuden iästä |1, jossa niin monet ovat täysin eri mieltä tavoitteista. Iso-Britannia ei enää osallistunut juhliin hajanaisen seurakunnan hymistelyihin - Brexit oli suunnitellulla erourallaan |2

 

[ ... Suomessa kansalainen Erkki pohdiskeli täältä meiltä pohjanperiltä - idän karhun kainalosta asemaamme ja tuumasi onnetonta eurovänkäystä, joka tehtiin kansalta suoraan kysymättä - oli tehty onneton vuosisadan ujutus, vain harvojen niin halutessa - Erkki mietti, saisiko europäättäjät vielä vastuuseen - vaikkapa valtakunnan oikeuteen? |3 ...

 ... kansalainen Liisa on ihmeissään, kun meidän pitää olla solidaarisia, koska olemme väitetysti niin rikkaita. Liisa ei ymmärtänyt, kuten ei moni muukaan, mitä aiemman demaripomon Jutta Urpilaisen takuudet ja vakuudet merkitsevät annetuille Kreikan lainoituksille |4. Oliko mopedi karannut vikuroiden Jyrki Kataisen hallitukselta? |5 ... “

 

Evoluutio loi samankaltaisille, saman sisältöisille omat vuosimiljoonaiset perimä- ja reviirijärjestelmät. Reviirit ylläpitävät kansallistunnetta, kansallista turvallisuusajattelua - hyväksyntää omiaan kohtaan ja turvaa omien perintötekijöiden jatkumolle. Näin on säädetty evoluution ohjelmakäskyissä, joita on tuotekehitetty ja sopeutettu satoja miljoonia vuosia. Niinpä EU on keinotekoinen liitto vahvuuden tavoittelusta |6.

...

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703252200091716_ul.shtml -

 

Yhdysvallat on toiminut maailmanpoliisina

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html - ]

Tämä US liittovaltion omaetutavoitteellinen hallintajärjestelmä on illassaan. Kiina on noussut maailman vaikuttavimmaksi taloudeksi - jo vuonna 2016 |7. Eurooppalaiset entisinä kolonnialisteina - lähinnä Länsi-Euroopasta - eivät voi hyväksyä länsivalkoisen eurooppalaisen tilkkutäkkikulttuurin vaipua vaikuttamattomien asemaan. Keksittiin 1957 kuuden valtion voimin ydin - EEC, joka nyt täytti 60 vuotta Euroopan Unionina.

 

Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-eurooppalaisen-puolustuksen.html - ]

Ehkä suurimmat esteet Euroopan suurvaltaistumiselle ovat eripura ja ristiriitamielipiteet vallitsevista järjestelmistä - nimenomaan Venäjän kanssa, joka on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta.

Venäläisyys on ollut aikanaan vuosisatojen saatossa idän valta-aggressiivisten arolaumojen este ja muuri laajemmalle leviämiselle syvälle läntisempään Eurooppaan |8. Venäjää ja EU-Eurooppaa yhdistävät vain kristillinen arvopohja ja joskus muinoiset tsaarien naimasuhteet - toisaalla myös ikuisen Rooman hajoamisen myötä läntinen uskonsuunta ja toisaalla itäinen kristillisyyden versioituminen.

 

Tänään tarkastellaan puhevalmiin EU:n kykyä nousta maailman suurien joukkoon

EU-Bryssel haaveilee uuden uljaan eurooppalaisuuden yhdistävän läntistä arvomaailmaa, jossa lännen ja idän raja on piirretty jo EU:n sisällä väärin. Lännen sotakoneen Naton houkuttelupolitiikka on nyt synnyttänyt hajoamisuhkaisen EU:n alkusiemenet, kun slaavilainen eurooppalaisuus hakee nyt uutta identiteettiään - niin kommunismin ja ehkä epäonnistuneen länsimaistumiskokeilujen jälkeen.

 

EU:n osapelastus on luoda toimivat suhteet itään - Venäjälle

Me Suomessa olemme osuva ilmentymä erilaisuudesta, mitä merkitsee olla rajalla - idän ja lännen vedenjakajalla |9. Me tiedämme mitä on merkinnyt idän puriste ja vapautus. Me myöskin tiedämme mitä merkitsi läntinen ruotsalaisuus - satojen vuosien ajan kolmannen viulun soittajan asemassa. Länsimaa Ruotsi oivalsi 1800-luvun alussa tehdä suomalaisista puskurin itää vastaan - oli sodittu liikaa ja suomalaistenkin verta vuodatettu riittämiin kuninkaiden ja tsaarien mielivallan tahdissa.

Meille syntyi ratkaiseva mahdollisuus, kun 1800-luvun mediaväki hoksasi tilata Jean Sibeliukselta edelleen sykähdyttävän sävelmän - näin syntyi Finlandia ja väkevä itsenäisyyskaipuu *. Sittemmin Neuvosto-Venäjän Vladimir Lenin ja Josif Stalin allekirjoittivat meille itsenäisyyden - virallisesti 4. tammikuuta 1918.

Tämän jälkeen olemme kokeneet paljon, hyvin paljon - enemmän kuin pienelle kansakunnallamme olisi soveliasta. Kokemuksiemme myötä olemme pohjanperiltä omanlainen kansakunta, joka ei ole itää eikä länttä, vaan sekoitus länttä ja itää - suhteen muuttuessa idemmäksi mitä lähemmäksi kuljemme Karjalan laulumaita.

Tänään noin 40 prosenttia kansastamme on hyvin epäileväinen läntistä EU-järjestelmää kohtaan. Olisiko nyt näin aika mittauttaa esitodistus halustamme olla mukana EU-Brysselissä?

...

|* Itsenäisyytemme kaukainen protostartti luotiin jo 1700 -luvun lopulla, kun Georg Magnus Sprengtporten*] osasi sukkuloida oivasti Tukholman ja Pietarin väliä –kauaskantoista toimintaa – toivoisi sitä myös nykyhallitukseltamme. Venäjän tsaari oivalsi myös, että perivihollisen Ruotsin ja Venäjän väliin tarvitaan vedenjakaja – ja siihen sopi hyvin ajatus - ”idästä ja lännestä” kotoisin olevat suomalaiset – omalle niemimaalleen!

*] G.M. Sprengtporten--- http://www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/602/ ---

 

Kaikki projisoituu tänään rahaan ja lietsottuun idän uhkaan

Tunnetusti olemme eläneet täyttä rauhan aikaa jo yli 70 vuotta. Eräät vähemmistöpiirit koettavat kaikin keinoin lietsoa Venäjän uhkaa jopa vihaa |10 - sitä kutsutaan russofobiaksi, johon myös perinteellinen mediamme osallistuu niin sanottuna West trollingina |11.

Suomen huominen on niin idässä kuin lännessä |12. Kansakuntamme ilmaisee oman täyden enemmistötahtonsa jatkuvana Naton vastuksena |13 - ikäänkuin arkikansalaiset oivaltaisivat, että ystävät täytyy pitää lähellä ja viholliset kaukana (vanha kiinalainen kansanviisaus).

Nythän jäänteeksi jääneet pysähtyneisyyteen päihtyneet airueet sipilöinä, j.niinistöinä, soineina ynnä muina puolisokeina hamuavat turvallisuutta kaukaa merien takaa - ymmärtämättä, että tämä turvasatama on sotinein valtion nykymaailmassa |14 ja tämän käyneen kaikki paljolti hyökkäyssotansa aina kaukana omilta rajoiltaan.

Olisiko esimerkiksi toistaiseksi puolustusministeri Jussi Niinistön avattava myös toinen silmä - havaitsemaan vanha kiinalainen viisaus: “Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä”.

 

Mitä me arkikansalaiset voimme tehdä?

Meillä on vain yksi keino ja se on äänestäminen vaaleissa. Määrätietoinen tahto, perustelu ja kansallisen johtajuuden |15 esille tulo voi muuttaa tilanteemme kestävämmällä pohjalle kohti luottamusta.

Emme hae erityissuhteita, vain muiden sisäisiin asioihin puuttumattomuutta, keskittymistä omien toimien laadukkaaseen ja luotettavaan tapaan käydä ulkopolitiikkaa ja tehdä sisäpolitiikkaa. Äänestäjä voi tehdä muutoksen - se vaatii poikkeavan korkeaa äänestysprosenttia, yhdistävää johtajaa sekä uskottavaa kykyä huolehtia ja nähdä todellisuus - molemmin silmin.

 

...

Onko EU tuotekehityksensä murrosvaiheessa - kyllä on, ja tämä vaatii aivan oman artikkelinsa, joka tehdään vähän myöhemmin, sillä yllättäen EU:sta löytyy protohavaintoja täysin uusista mahdollisuuksista sopeutua, huomioida ja asemoitua kansojen valtapeleihin, sillä reviirien puolustus on jo käynnistynyt liki kaikkialla! Kokonaiseurooppalainen filosofia kyvystä elää kulttuurillisesti erilaisina toistaan kunnioittaen, on myöskin oraallaan.

...

Terävä kirjoitus Ilta-Sanomat/ Taloussanomat - toimittaja Jan Hurri

~ http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005141689.html -

 

Kommentonti ylläolevaan

Asiapohdintaa EU- ja eurokriisistä. Omaa maa markka ja muu maa euro |20, mekin menetimme tai luovutimme itsenäisyytemme suurimpia tunnusmerkkejä itseltämme pois - emme enää voi itse omien tarpeiden mukaisesti säätää omaa vientiämme, joka hankaloituessaan vaikeuttaa hyvinvointikehitystämme. Samalla olemme ottaneet muiden taakkoja kannettavaksemme, solidaarisuussyistä. Suomi vietiin euroon kansaltamme salassa. Vain IPU ajaa selkeästi Suomen hallittua eroa ensin eurosta ja sitten EU: sta. Kansa kysyykin milloin otamme itse vastuun omista asioistamme ja palautamme oman itsenäisen päätösvallan omiin asioihimme.

...

|20 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/oma-maa-markka-muu-maa-euro.html -

 

EKSTRA

EU - maho jättiläinen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - numerolla 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

...

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 131708

 

DOC EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä_26032017.doc*

PVM 26032017

 

|1006|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Ilkka Luoma

Edellinen liki samoin otsikoitu EU-artikkeli ---

[2014]
" ... EU on toistaiseksi maho jättiläinen,

joka hakee linjaansa ja sovittelee bryssel-virkarollaattorilla ”miljoonia näkökulmia” yhteiseksi byrokratiaksi. Direktiivien sekaan ei ole enää mahtunut kilvoitelevien EU-suurmaiden johtajien pyrkyryyksistä yhteistä komentolinjaa – korkeista edustajista ja nimityskukkaseksi jääneestä presidentistä huolimatta.

Jo muinoin Yhdysvaltojen presidentti –
[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/valta-on-sil... - ]

Irakin muunnellun totuuden laskettelijaksi tituleeratun George W. Bushin ihmettely siitä, kenellä hän soittaa, kun on asiaa EU:lle. No, ei niin pahaa, ettei hyvääkin, sillä EU on kokeilukenttä huomisen johto- ja lainsäätöjärjestelmille.

EU on hallintolaboratorio, jossa eri maiden kansalaisia pidetään eu-kansalaisprototyyppeinä – niiden kymmeninä kulttuureina, kielinä, tapoina ja historioina. Sovittelu tälläisessä kokailumaastossa on ylivertainen tehtävä; ehkä mahdoton? 1]

1] EU:n suurimpana tavoitteena on pitää aiemman valkoisen maailmanvalloittajan – löytöretkeilijöiden eurooppalaisuuden voimissaan Kiinan ja USA:n puristuksessa – tosin yhteistoimintaa koetetaan tiivistää nyt USA:n kanssa, jottei maailman kaava: ”Kiina + Venäjä > USA + EU” toteudu. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jatt... - alta.

.

Juuso Hämäläinen

Voisitko ystävällisesti tiivistäen kertoa mitä haluat sanoa.

Ilkka Luoma

Juuso, lukemalla selviää ;)

...
Vallitsee kirjoittamisen ja LUKEMISEN VAPAUS ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan kirjoitukset ovat harvinaisen selkeitä, ei niitä tarvitse tiivistellä.

On totta, että EU on pahoissa vaikeuksissa oikeastaan monilla alueilla. Mutta hyvät ystävät, mitä meillä on muita mahdollisuuksia kuin olla mukana meni syteen tai saveen?

Finassikapitalismi on pahin uhka. Vain yhteistyöllä voimme vähitellen sitä EU:n puitteissa korjata. Mutta sitä ei voida poistaa jos Suomi jää yksin.

Monet tahot puhuvat että Suomen pitäisi erota EU:sta ja ryhtyä itsenäiseksi uudestaan, oma raha ja oma lupa. Mutta tätähän on riittävästi kokeiltu. Se ei onnistu, me oleme orjakansaa. On Luojan lykky, että Euroopan isot pojat ottivat meidät hoiviinsa.

Kosijoita on ollut. Stalin yritti väkipakolla tulla isännäksi mutta suomineito pani hanttiin. Yksin jätettynä joutuisimme Putinin Suur-Venäjän haltuun.

IPU ja Persut pyrkivät jo siihen. Nyt jopa Kokoomuksen nuoret ovat ilmaisset halunsa päästä kunnon porvarivaltion täysivaltaiseksi jäseneksi. Ehkä on parasta järjestää kansanäänestys asiasta, haluammeko olla mädän EU:n jäsen vai pitäisikö liittyä nousevaan suurvaltaan Euraasian Unioniin?

Ilkka Luoma

Leo, Putin ei ole meistä kiinnostunut - mutta kauppaa haluaa käydä. Putin on huolissaan vain yhdestä asiasta (osaltamme) - kuinka lähelle Naton rynnäkkö- ja taisteluyksiköt tulevat Venäjän kahta ehkä tärkeintä kohdetta - Kuolan niemimaan ydinsukelusveneiden tukikohtia ja Putinin kotikaupunkia Pietaria ---

Ilkka Luoma

.
EU rakennettiin 3] euron jykevöittämänä ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle 4], mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin.
.

[2006]
" ... EU on järkälemäinen isojen pikkupoikien hiekkalaatikko,

jossa kukaan ei ole oikeasti valmis liittovaltioksi. Euroopan Yhdysvallat tuo vasta kokonaishyötyä, myös Suomelle - joka olisi tuolloin osavaltio. USA on liittovaltio, mutta heillä on yhteinen kieli, vaikkakin sulatusuuni kansallisuuksien ja synnyinmaiden osalta. EU kokoonpanossaan on niin uusi, että kitkaa ja hankausta syntyy koko ajan. USA kävi sisällissotansa ja sen jälkeen vasta syntyi eheämpi kokonaisuus nimelta Amerikan Yhdysvallat.

Euroopan Yhdysvallat on se lopullinen tavoite tai sitten löyhä markkinaliitto,

joka ei tuota yhtäläisyyttä ja keskinäisvoimaa turvallisuuden, ulkopolitiikan ja tulontasauksen osalta. Euroopassa on samalla tavalla rikkaita alueita kuin on Suomessakin alueellisesti suuria eroja mm. pääkaupunkiseudun ja vaikkapa Kainuun välillä. Kainuussa ja Helsingissä kuintenkin puhutaan samaa kieltä. Talvisodassa rintamalla seisoi niin Pohjanmaan talonpoika kuin turkulainen laivanvarustajan vesa - yhdessä he turvasivat Isänmaansa. Heillä oli yhteinen tehtävä. Mikä on EU:n yhteinen tehtävä?
...

EU on kaunis rakenteellinen luomus ideaalisella tavoitteella,

direktiiveillä ja pienillä olemattomilla pohdinnoilla syötävän kurkun muodosta. Asia on hyvin yksinkertainen; suuret kansallisvaltiot, jotka myöhemmin olisivat osavaltoita, eivät ole valmiita antamaan suuria päätöksiä vielä Brysseliin. Luottamus yhteiseen hallintoon ei ole kypsä. Nyt on menossa EU-evoluutio, jossa hiotaan maailman moderneimman liittovaltion perusrakenteita. Työ kestää vuosikymmeniä. USA:kin on jo kohta 300-vuotias, mutta jälleen - yhteisellä puhutulla kielellä. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinot... - alta.

HUOM! Ylläoleva kirjoitus on laadittu yli 10 vuotta sitten!
.

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuosta identiteetistä. Molemmat poikani kiertävät töidensä vuoksi maailmalla, nuorempi totesi "Kun menen muihin pohjoismaihin, olen suomalainen, keski-Euroopassa minua pidetään skandinaavina ja mm. Kiinassa ja Etelä-Arikassa minua kohdellaan eurooppalaisena"

Ilkka Luoma

Lisäksi kiinalaiset sanovat, että kaikki suomalaiset ovat samannäköisiä ;)

Hyvä kommentti Artolta!

(Me taas Suomessa huomasimme, että jokaisella suomalaisella on Kiinassa 250 kaveria, toveria tai potentiaalista ostajaa - kuka enemmän kuka vähemmän ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Noita vanhoja asioita päätöksistä voi vatkata hamaan tulevaisuuteen asti, mutta eipä se paljon auta.

Vaalit ovat taas kohta, ja siellä sitten kansa antaa äänensä oikealle ehdokkaalle.

Epäilempä kuitenkin, että EU vastaisuus ei mitään voita.

Ilkka Luoma

Nyt onkin kysymys kansanosasta noin 40%, joka on epäileväinen EU' sta, olisikin aika järjestää tarkistusmittaus kansalaisilta, niin eurosta kuin EU' sta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Evoluutio on tuonut Euroopalle ihan tarpeeksi yhteistä identiteettiä liittovaltiota varten.

Toki Euroopan kansoilla on omat identiteettinsä, myös niillä kansoilla jotka eivät muodosta omaa valtiota, kuten skotit, lappalaiset ja katalonialaiset.

Toki osavaltion eri osilla saa olla omat identiteettinsä, se ei ole liittovaltion este muuten kuin mielikuvatasolla.

Ilkka Luoma

Jos miettii EU' ta Suomesta Espanjaan ja Irlannista Kreikkaan - niin identiteettien "meri" on sangen myrskyisä ja monipuolinen - yhteiseksi tekijäksi löydämme kaksi silmää ja korvaa ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kyllä Eurooppa on selkeästi oma alueensa jota yhdistää paitsi Kreikan ja Rooman kulttuuriperinne, johon liittyy kirjaimet, numerot, kirjallisuus, matematiikka ja muu tiede.

Lisäksi uskonto yhdistää. Paavi oli pitkään kaikkia eurooppalaisia yhdistävä tekijä. Tähän liittyy mm. aikoinaan valtavat yhteiseurooppalaiset voimanponnistukset, ristiretket.

Ristretkien jälkeen niistä alkunsa saanut yleinen valistus, sivistys, erilaiset keksinnöt, kuten kirjapaino, seteliraha, aseteknologia, navigointitekniikka ja merenkulun kehitys ovat kaikki Euroopalle yhteisiä ilmiöitä.

Keksinnöt saatettiin tehdä yksittäisessä maassa, mutta koska Eurooppa on ollut yhteinen kulttuurialue jo keskiajalla, kaikki tietotaito levisi yhtä nopeasti rajojen ulkopuolella kuin niiden sisällä.

Juuri tuo yhteinen sivistys, teknologian kehitys ja yhteiset arvot ovat Euroopan maille ylivoimaisesti leimaa antavampia kuin mitkään kansalliset, siis rajojen sisälle jääneet yksilölliset piirteet.

Minun mielestäni kansallisia piirteitä saa kyllä korostaa ja esiin tuoda, mutta käytännössä ne ovat merkityksetöntä "krumeluuria", sentimentalismia.

Nämä kansallismielisyyden tukijalat eivät ole oikeasti mitään muuta kuin mielikuvitusta ja idealismia, joilla ei käytännön merkitystä ole.

Toki tuohivirsuja kannattaa kyllä säilyttää museossa muistona menneestä, mutta ei niille pidä perustaa nykypäivän taloutta, eikä paljon muutakaan. :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Olet mielestäni oikeilla jäljillä kokonaisvaltaisesta Euroopasta, joka ulottuu Uralille asti! Löyhää samankaltaista sotimisen historiaa, mutta rauhoittumista, kun Saksa ja Ranska saatiin samaan ruotuun - entä Marine le Pen?

...
|1 Eurooppaa Uralille saakka! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... -

.
Noista luettelemistasi keksinnöistä aika moni tulee kylläkin Kiinasta.

...
Merivaltana Kiina oli jo 1400 -luvulla maailman suurin.

...
Eurooppa on kuin tilkkutäkki, jopa kirjaimet ovat eri maissa erilaiset - puhumattakaan noin toisestakymmenestä eri kielestä! Entä kulttuuriperintö - hyvin erilaista, jos katsot vaikka Englantia, Maltaa tai Albaniaa ...

.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Kiinasta tulee paljon ideoita eurooppalaisiin keksinntöihin, kuten ruutiaseet, kompassi, seteliraha tai painokone. Euroopassa nämä kuitenkin kehittyivät hyötykäyttöön soveltuviksi, tai oikeastaan kehitettiin.

Kehitystä ei varsinaisesti koordinoitu mitenkään. Keksinnöt levisivät kuitenkin salamavauhtia rajojen yli ja antoivat vauhtia taas uudelle kehitykselle.

Euroopan kehityksen moottorina voidaan tavallaan pitää Euroopan yhteistä aristokratiaa.

Aristokraatit olivat sukusiteissä toisiinsa Euroopan laidasta laitaan ja heillä oli myös tavallaan yhteinen kansankulttuurista poikkeava yläluokan kulttuurinsa.

Tämä yläluokan eurooppalainen yhteiskulttuuri takasi Euroopan kehittymisen nykyisenlaiseksi. Kansankulttuureilla ei siihen kehitykseen ole ollut mitään vaikutusta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Hyvä kommentti - kertoo yläluokan ja hallitsijakerroksen ristiin kytköksistä, aiemmin - kuningaskuntien aikana - tänään tilanne on toinen, kun kansalliset identiteetit ovat ponnahtaneet esille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

Niin, kehitys Euroopassa on kyllä sen aristrokraattisen yläkulttuurin ja sen ristiinkytkösten ansiota.

Pieni aristrokraattivähemmistö ei tosin olisi pystynyt tuottamaan niitä neroja jotka veivät kehitystä eteenpäin, mutta he ottivat nämä kansannerot, taiteilijat ja teteentekijät sujelukseensa ja tekivät heidän työnsä taloudellisesti mahdolliseksi.

Ilman ristikytköksiä ja kirjapainotaitoa tieto ei olisi päässyt leviämään. Se oli sen ajan internet.

Kansalliset kulttuurit ovat kyllä kivoja, mutta ne eivät ole vieneet kehitystä eteenpäin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

On meneillään yleiseurooppalainen väsymys - kaltaisemme virkamiesrollaattoridemokratia on tiensä päässä - on suoran kansalaisvaikuttamisen aika.

Miten tuo Saksa, nousee aina uudelleen tuhkasta - ehkä juuri tuon vahvan saksalaisen identiteetin voimin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

Saksalainen kansallinen identiteetti on varsin nuori asia. Olisikohan sitä ollut olemassa ennen Bismarkin aikaa.

Sitä ennen oli joukko erilaisia Saksan murteita puhuvia ruhtinaskuntia, joiden yhteinen hallitsija, pyhän saksalaisroomalaisen keisarikunnan keisari, hallitsi ainakin nimellisesti laajoja alueita saksankielisten alueiden ulkopuolella, Italiassa, Unkarissa, Puolassa, Tsekeissä, ja myös Alankomaiden ja Belgian suunnalla.

Saksalainen identiteetti on siis varsin myöhäinen keksintö, joka ei peristu mihinkään faktoihin ja on pelkkä illuusio.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Saksalainen identiteetti näkyi loistavasti 1933-45 aikana, jolloin johtajuus vei kansaa eteenpäin ja kansa joko alistui tai hurmaantui - euforian laskiessa 1942 lähtien ---

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

:)

Jotkut on samassa euforiassa vieläkin. Useimmat salaavat sen, harva tunnustaa sen, kuten uusnatsit, tai edesmennyt Siitoin.

Euforia on euforiaa. Euforia on toki sinänsä realiteetti, vaikkei sille löydykään perusteita realimaaimasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Kansallismielisyys on nousussa, joka taas murentaa oraalla olevaa EU-identiteettiä!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

Tämä on totta, mutta ei EU- identiteetti ole mikään luhytikäinen muoti-ilmiö, kuten olen osoittanut. Vaikka kansallismielisyys ja kansallisten kulttuureiden ihailu välillä nostaa päätään, yleiseurooppalainen yleiskulttuuri on se jonka varassa on elämä ja joka ympäröi meitä arkipäivässä.

Kansalliset kulttuurit ovat fantasiamaailmaa tänä päivänä, ne eivät meitä elätä, tarvitaan näitä nykypäivän yhteiseurooppalaisia kulttuuritekijöitä, pizzaa, internettiä ja discoa.

Hurahtaneinkin kansallismielinen herää todellisuuteen jos kansallismielisyyden ideaa yritetään viedä käytännön tasolle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Työttömät ja syrjäytyneet saattavat olla eri meiltä - EU virkarollaattorit ovat erkaantuneet jo niin kauas arkikansasta, joka kuitenkin lopulta virkavankkuritkin maksavat!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

Työttömät ja syrjäytyneet saattavat olla eri mieltä, mutta erehtyvät ja haukkuvat väärää puuta jos uskovat että EU on syypää heidän ahdinkoonsa. Toki populistit hyödyntävät heidän väärässä oloaan ja antavat väärää tietoa hyötyäkseen itse poliittisesti.

Maailma vain muuttuu, josta jotkut voivat myös kärsiä, mutta useampi hyötyy, eikä ajan pyörää voi kääntää takaisin vaikka populistipolitikko voi sellaista vaalikarjalle uskotella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Työttömyys johtuu työn karkaamisesta kaukoitään ... syrjäytyneisyys EU identiteetistä näyttö- ja vertailutalouteen ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

Perussuomalaisuus on syntynyt liian myöhään. Kansallisen identiteetin puolustaminen olisi pitänyt aloittaa silloin kun ensimmäiset ruosalaiset rantarosvot, eli ryöstelevät viikingit, saksalaiset hansakauppiaat, tai venäläiset laukkuryssät, toivat Suomeen mannermaisia vaikutteita, tai vaikutteita ylipäätänsä.

Nyt nämä varhaiset ulkomaiset vaikutteet tosin koetaan väärin perustein suomalaisuutena.

Totuus on että kaikki mitä pidämme tällaisena "perussuomalaisuutena" on vain mannermaista kulttuurituontia. Se mikä nyt koetaan suomalaisuudelle vieraana identiteettinä on vain uutta eurooppalaista identiteettiä, mikä korvaa vanhaa eurooppalaista identiteettiä.

Alkuperäistä suomalaista identiteettiä ei ole koskaan ollut olemassakaan, ei edes Kaustisella, mikä on Suomen persuin pitäjä.

:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Suomalainen identiteetti sai kliimaksin ja voimaantumisen 1800 -luvulla, kun mediaväki tilasi sibeliukselta Finlandian - alkoi itsenäisyyskehitys, jota prototyyppinä mutusteli jo Sprengtporten 1700 -luvun lopulla.

.
[2013]
" ... Musiikkia ei voi kieltää, se voi vain menestyä tai vaipua unholaan
Finlandia herättää perinteellisesti kansallistunnetta Suomessa ja sen väkevän matalaääninen tunnemyrskyä enteilevä osakohtaus viehättää ja puhuttelee joukkoja sekä yhtenäisyyteen pyrkiviä ryhmiä.

Finlandia on suomalainen mestariteos, josta on syytä olla ylpeä. Sen kieltäminen tai käyttöohjeistaminen ei kuulu kuin tekijälleen ja ilmeisesti jälkeen päin ei ole löytynyt jälkisäädöstä, jossa Finlandialle olisi asetettu käyttörajoituksia.
Musiikki ja sävelistä syntyvä tunne on aidosti yli rajojen tapahtuvaa positiivista yhteisymmärrystä, jolle ei voi asettaa rajoitteita. Finlandia on suomalaisille ihmisille ja kaikille niille, jotka siitä pitävät. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/sibelius-ja-... -

.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #65

Juu, finlandia on hyvää musiikkia, joka käy kyllä kaupaksi rajojen takanakin. Sieltä rajojen takaa, Euroopasta asti, Sibelius musikaalliset vaikutteensa haki. Niin myös muut "suomalaista identiteettiä" luoneet taiteilijat, kuvataiteilijat ja kirjailijatkin, ovat ammentaneet eurooppalaisesta rikkaasta kulttuuriperinteestä.

Tosin sanotaan että Sibeliuksen musiikissa, samoin kuin kansainvälisesti menestyneiden suomi- poppareiden musiikissa olisi jotain suomalaista. Kenties onkin, mutta se on aistittavissa vain mielikuvituksen tasolla. :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66
Ilkka Luoma

[2016]

" ... Suomi vietiin läntisen Euroopan peräpohjolakolkaksi kansanäänestyksellä vuonna 1995 – hiukan yli puolet kansastamme, tuntematta vähääkään tulevaisuutta, antoi epävarman äänensä liittymiselle yhteisöön |1. Unioni tänään kitkeröityy |* kansallisvaltioina romahdukseen tai talouden väkivahvaan liittoon – Yhdysvalloille ja Kiinalle vastapeluriksi ja/tai yhteistyökumppaniksi.

[... vielä tänäänkin kansalainen Erkki pohtii miksi meiltä vietiin markka |2 – tuo säätelyjen armoitettu mahdollisuus kansallisissa kilpailuissa pärjätä kisassa ulkoisista asiakkaista. Me viemme ja sen myötä menestymme tai uinahdamme. Erkki tietää, että euroon liittymisestä ei suoraan äänestetty ja meidän vietiin sinne ikään kuin varkain …

… kansalainen Liisa Ilomantsista tietää, että maakunnan keskuspaikkaan Joensuuhun on vähän pidempi kuin kivenheitto. Joensuulaiset taas tietävät, että valtiomme pääkaupunkiin menee juna, lentokone ja autolla ottaa kuusi - seitsemän tuntia – murre muuttuu välillä useaan otteeseen. EU – Brysseliin saakka Liisa ei jaksa edes katsoa, niin kaukana se on – puhumattakaan äänestäjistään kaikonneet ja eronneet europarlamentaarikot eli ”mepit”, joilla ei tunnu olevan mitään yhteistä linjaa äänestäjiään kohtaan – tänne kotisuomeen … ] ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/euroopan-uni... - alta.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ymmärrän hyvin Ilkan ja Venäjän ystävien innokkuuden EU:n haukkumiseen. Onhan EU Venäjän pahin vihollinen. Sen demokratiabakteeri muhii Kremlin muurin rakosissa. Eräs Aleksei Navalnyi-niminen bakteeri aiheutti pahan epidemian Vladivostokista Pietariin asti. Kymmeniä tuhansia on saatu eristettyä karanteeniin. Pahalta näyttää.

EU on parasta mitä Suomelle on tapahtunut.
Ilkan mukaan 40 prosenttia suomalaisista haaveilee Euraasian Unionista?

Eikö EU ole maailman suurin talousmahti?
Ei kai sellainen noin vain häviä?

Ilkka Luoma

Leo, emme hauku EU' ta - me vain asiapohjalta kriittisesti arvioimme EU' n etuja sekä haittoja kansakunnallemme ---

...
Euroopan unioni on maho jättiläinen virka-rollaattorien varjosta. EU on liiaksi kasvanut byrokratian hirviö, jolla ei ole enää yhteyttä EU – kansalaisiin tai jäsenvaltioiden äänestäjiin. EU on ideaalinen koitos liian laajalla, liian nopeasti ja liian muotokieliväkivaltaisesti sulatellen byrokraattidirektiivejä, jotka ovat yhtenevät kaikille – Portugalista Suomeen ja Ruotsista Kreikkaan.

|EKSTRA: EU on viiden kriisin solmussa ~ http://yle.fi/uutiset/3-8384067 - (2015)
|EKSTRA: EU’ n kirvelevä ahdinko ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/eu-eurooppal... -

.

Ilkka Luoma

[2014]
" ... Eurooppalainen vauraus, tuotantokyky ja palkkakehitys ovat seurausta paljolti löytäretkien avaamasta siirtomaapolitiikasta. Suuret valloittajat – Englanti, Ranska, Espanja, Portugali, Belgia, Hollanti – ja vähäisemmin Italia ja Saksa – iskivät alusmaidensa suonta tuomalla liki ilmaista raaka-ainetta tuotantokoneisiimme.

Siirtomaapolitiikka synnytti maapalloa ajatellen epätasapainon raaka-aineiden, jalostuksen, energian ja työnteon osalle – me eurooppalaiset pääsimme irtiottoon hamstraamalla osin asein ja kirkonkin avulla materiaaliset ja myös henkiset tuotannontekijät – teettämällä halvalla louhinnan ja tuomalla raakamateriaalit omalle työnteolle, jolloin saimme valtavan etumatkan jalostusarvossa 1] kehitys- eli (entisiin) alusmaihin nähden.

Kun erityisesti Englanti menetti siirtomaansa toinen toisensa jälkeen,

hoiti Englannin pönkitystä englantilainen kansainyhteisö edelleen entisen emämaan ”ruokinnasta” - raaka-aineina, puolivalmisteina ja myös työntekijöinä Englannin tehtaisiin ja palveluihin. Näin Euroopan maat entisestään rikastuivat myöhemmin nousevaan maailmaan nähden – josta hyvänä ilmentymänä voidaan pitää nykyisiä BRICS maita 2] ---

Nyt EU-Eurooppa kipristelee tasevauraana, ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/eu-eurooppal... - alta.

.

Toimituksen poiminnat