Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Rauhallinen itärajamme - ilman Natoa se on totta!

Venäjän Suomen suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev kertoi sen, minkä valveutuneimmat suomalaiset ovat oivaltaneet jo vuosikausia sitten. Suomi on elänyt täyttä rauhan aikaa yli 70 vuotta. Itäinen naapurimme tietää mitä suomalainen sisu |1 tarkoittaa - siksi amerikkalaisetkin tutkivat sisumme alkuperää ja luonnetta.

 

Nato on sotilasliitto, jonka aseellisten hyökkäys- ja taisteluoperaatioiden johtaja on aina Yhdysvallat. USA on käynyt eniten sotia viimeisen 100 vuoden aikana, ja nuo kaikki sodat ovat 1941 Pearl Harbouria lukuunottamatta käyty kaukana USA rajoilta - aivan muualla, toisten valtioiden alueilla.

Tänään iltapäivälehdistö julkisti tyhjentävästi Venäjän virallisen kannan (suurlähettiläshän edustaa maansa presidenttiä eli siis Venäjän presidentti Vladimir Putinia) siitä, miten Venäjä suhtautuu Suomen liittoutumattomuuspolitiikkaan tai siihen, jos maamme täysin omin päätösprosessein liittyy Natoon - tuohon kylmän sodan jäänteeseen, joka piti romuttaa, kun sen vastavoima Varsovanliitto purettiin - lähinnä Neuvostoliiton hajoamisen myötä.

 

Tässä kommentti tuosta uutisoinnista, minkä Venäjän Suomen suurlähettiläs julkitoi:

Kommentti - “Ehkä nyt kiihkeimmätkin natofanaatikot ymmärtävät jotain sellaista mihin me olemme rakentuneet” - alla olevaan linkkikirjoitukseen:

Linkki ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703272200092419_uu.shtml -

 

...

Suomalaiset ovat pitkään estäneet vähemmistöpoliitikkoja viemästä Suomea Natoon

Asiantuntijat kutsuvat sitä kansalaisviisaudeksi ymmärtää omaa parasta. Arkisuomalainen tajuaa helposti mitä merkitsee 1300 kilometriä natotonta rajaa Venäjälle, ja mitä se merkitsisi, jos tuo koko matka muuttuisi natorajaksi, josta on “poronkusema” Kuolan Venäjän Pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin kuin “kivenheitto” Venäjän toiseen merkittävään kaupunkiin - Pietariin.

 

Kansakuntamme on sanonut kaikkiin uskottaviin mielipidetiedusteluihin selvän kannan -

 ... se on tarkoitanut ja tarkoittaa yli 50 prosentin kielteistä kantaa Natoa, tuota lännenmiehen sotakonetta kohtaan. Asia on tältä osin harvinaisen selvä, vaikka Kokoomuksen hyytävän kovat ja kansastaan piittaamattomat koppalakkiset - kansanedustajien Pertti Salolaisen, Ben Zyskowiczin ja Ilkka Kanervan johdolla veisivät Suomen kansan Natoon, jopa ohittamalla kansanäänestyksen so. kävelisivät kansalaisten yli! Raakaa peliä Ranualla -sanotaan.

Toisaalla Vasemmiston äsken nimitetty presidenttiehdokas Merja Kyllönen ilmoitti suoraviivaisesti yhden oleellisen asian - jos hän olisi presidentti, Natosta ei edes puhuttaisi. Saimme ensimmäisen enemmistökansaa hyväilevän kannaoton Vasemmistosta. Hyvä näinkin.

 

Olisiko vihdoin niin,

 ... että istuva presidentti Sauli Ninistö julistaisi natokeskustelun päättyneeksi ja lopettaisi sen jenkaamisen, millä liki tahallaan ärsytetään toista maailman ydinasesuurvalloista. Olisiko aika oppia kiinalaisilta jotain, nimittäin: “Pidä viholliset kaukana, ja ystävät lähellä” sekä “Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä” - veikkaisin, että kansakuntamme suuri enemmistö kannattaisi ajatusta.

Peruskiven Neuvostoliiton suhteille loi presidentti J.K.Paasikivi - hän oivalsi erinomaisesti kuuluisan lauseen, jota jopa kiinalaiset korkeat diplomaatit ovat kunnioittaneet: “Viisauden alku lähtee tosiasioiden tunnustamisesta”. Näin ajattelee myös aivan tavallisten suomalaisten suuri kansanjoukko - arvostaen edelleen valtiomies ja presidentti Urho Kekkosen työtä Paasikiven aloittaman linjan jatkajana - aikansa. Nyt tuota linjaa ollaan murentamassa - kansakuntamme etujen vastaisesti!

...

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/aitosuomalainen-sisu.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 000000

 

DOC Rauhallinen itäraja_27032017.doc*

PVM 27032017

 

|455|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No tuota, joo. Samaa mieltähän tässä vaan voi olla.

Ilkka Luoma

[2015]
" ... Suomi ei taas halua Natoon!

Suomi ja suomalaiset ovat vakaasti ilmaisseet tahtonsa olla erossa Natosta 4]. Tätä ominaisuutta monet HS toimittajat eivät halua/kykene sulattamaan, vaan he koettavat löytää kaiken maailman kolumneja ja juttuja maailmalta, joissa Venäjä saadaan uhaksi 5], uhkaajaksi ja pelon ilmapiiriksi, vaikka suomalaiset eivät edes pelkää Venäjää tai venäläisiä 6] – katso Taloustutkimus.

Suomi ei halua kuolla Natoon

Presidentti J.K. Paasikivi kertoi tosiasioiden olevan viisautta. Kiinalaiset ovat kertoneet, että ”ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä”. Aivan normisuomalaiset ovat oivaltaneet lisäksi, että kannattaa ”pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Sitä voisi kutsua kansalaisviisaudeksi 7], jota yritetään kaikin keinoin unohduksella kuolettaa – ehkä HS yhtenä suurimpana kuolettamisen kansankaitsijana. Lisäksi koko Euroopassa on nousemassa henki yhteiseurooppalaisesta puolustuksesta, joka ulottuisi Uralille saakka 8].

Suomi on väkevästi idän ja lännen vedenjakajalla

Suomalaiset ovat siksi outo kansa, kun kielemmekin on jotain irrallista muusta lännen Euroopasta. Lisäväriä perittyyn eloomme tuovat pidempi historia Ruotsin verotuksen alla, sekä Venäjän tsaarin huomassa kuin mitä itsenäisyytemme on tuottanut vuosia. Rauhaakin on pidempi jakso kuin koskaan niemellämme (pois lukien käytännössä Suuriruhtinaskunta-aika). Itsenäisyytemmekin on luovutettu EU – Brysseliin 9].

Kantasuomalaiset ovat niin lännestä kuin idästä
[Suomalaisuuden juurien etsijät ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - ] --- "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-o... -

-

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olisiko nyt vihdoin aika että Venäjä sanoisi selvästi ettei aio hyökätä Suomeen? Sen vahvistukseksi tekisi Suomen kanssa hyökkäämättömyyssopimuksen. Onko tämä liikaa vaadittu?

Venäjä voisi samalla lopettaa sotahrjoituksien pidon rajojemme lähellä, sehän on uhkailua. Venäläiset itse sanovat uhkailuksi kun Nato tuo Eestiin komppanian verran (120) paraatijoukkoja.

Ilkka Luoma

Pitäisikö Naton lopettaa myös taistelu- ja rynnäköintiharjoitukset Venäjän rajojen läheisyydessä - Rissala, jonne USAF tuli itse itsensä kutsuen. Aikanaan Neuvostoliitto ehdotti yhteisiä sotaharjoituksia Suomen kanssa - Kekkonen: Ei kiitos, ja asia jäi silleensä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Sen vahvistukseksi tekisi Suomen kanssa hyökkäämättömyyssopimuksen."
-----------------------------------------------------------

Kyllä sinun pitäisi muistaa ettei itänaapuri hyökkäämättömyyssopimuuksistaan piittaa. Sellainen oli meillä Neuvostoliiton kanssa ennen Talvisotaa ja hupskeikkaa semmoisen paperin voi kiertää lavastamalla vaikkapa
Mainilan laukaukset. Samaa metodia on idässä noudatettu usein muutoinkin eli perinteet ovat vahvat. Koska näin on en luottaisi uuteen hyökkäämättömyssopimukseen sentinkään vertaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Neuvostoli...
"Neuvostoliitto irtisanoi hyökkäämättömyyssopimuksen vedoten Mainilan laukauksiin ennen hyökkäystään Suomeen 30. marraskuuta 1939"
**************************************************************************

Mitä nyt muuten itse asiaan tulee, niin vanhat tavat ovat edelleen voimassa..... Venäjä ei hyökkää NATO-maiden kimppuun. Jostain syystä liittoutumattomat maat kyllä kelpaavat.....

Ilkka Luoma

Suosittelen perehtymään tarkoin ja huolella Talvisodan aaton tapahtumiin.

Juuso Hämäläinen

Tosiasioista ei haluta Suomessa puhua. Tämä on se ongelma.

Ei haluta selkeästi määritellä mikä on uskottava puolustus. Eikä haluta selvittää miten NATO-jäsenyys takaa Suomen puolustuksen tuen. Mikä on tuen laatu, määrä, toimitusnopeus ja hinta.

Halutaan puhua tunteella ja uholla ei asioiden sisällöstä.

Itse näen, että Venäjä on Suomelle uhka vain, jos se hajoaa sisäisesti. Silloin maata johtavat sotilaat ja heidän tapansa tiedetään.

Ilkka Luoma

[2008]
" ... Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovai... - alta.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Eikä haluta selvittää miten NATO-jäsenyys takaa Suomen puolustuksen tuen. Mikä on tuen laatu, määrä, toimitusnopeus ja hinta."

Puolustusliiton jäsenyys ei ole tuote, jolla on "laatu, määrä toimitusnopeus ja hinta". Osaatko sanoa mikä on ammattiliitosta mahdollisesti saatavan tuen laatu, määrä, toimitusnopeus ja hinta?

Jos tuntuu vaikealta, voit katsella Naton "puolustustuotteen" toimitusta Baltiaan ja Puolaan. Kysymys siellä on vain "koe-erästä" jota ko. maat ovat pyytäneet. Auttoiko?

Ilkka Luoma

Ymmärrän Matti näkökulmasi, jos olisimme vaikkapa hollantilaisia tai ranskalaisia. Kun nyt kuitenkin olemme sen toisen ydinasesuurvallan rajanaapurina, vieläpä sen tärkeimmän puolustusjärjestelyssä kiinni (Kuolan niemimaa) - on asemamme täysin poikkeava.

Tämän poikkeavuuden oivaltaa hyvin kansakuntamme suuri enemmistö - emme halua Natoon, itsesuojeluvaistomme on kunnossa. Emme myöskään halua Naton taistelualustaksi - suurvaltakonfliktissa.

Meidän rooli on olla sotilaallisesti liittoutumaton - Pohjolan Sveitsi, välittäjäneuvottelija riitelevien osapuolien keskellä! Tämän on myös pr. Sauli Niinistö ymmärtänyt hyvin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #47

"Kun nyt kuitenkin olemme sen toisen ydinasesuurvallan rajanaapurina, vieläpä sen tärkeimmän puolustusjärjestelyssä kiinni (Kuolan niemimaa) - on asemamme täysin poikkeava"

Poikkeava - missä suhteessa ja verrattuna mihin??
Onhan Meksikokin kiinni toisessa ydinasevaltiossa. Senkin asema on täysin poikkeava.

Kyllä venäläiset kenraalit tietävät, ettei "tykinkantama" ole enää minkäänlainen mittayksikkö turvallisuuden kannalta. Ehkä sinunkin pitäisi päivittää tietosi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Onko Venäjä operoimassa Meksikossa - muistathan Kuuban kriisin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #57

Toki muistan. Siinä USA näytti NL:lle "kaapin paikan". Tilanne ei ole muuttunut. USA voi nytkin näyttää tosipaikan tullen Venäjälle "kaapin paikan". Valitettavasti USA:n voima auttaa vain Naton jäsenmaita.

Hienoa kuitenkin, että sotilaallinen yhteistyö kehittyy USA:n kanssa vaikka emme ole Natossa.

Kun arvaan ajatuksesi, kerron heti, että yhteistyö USA:n kanssa tarkoittaa vain Suomen puolustamista aggressiivista Venäjää vastaan. Suomi ei siis ole hyökkäämässä USA:n tuella Venäjälle, ei Kuollaan ei Pietariin eikä ole edes aikeissa vallata Karjalaa takaisin. USA ei myöskään suunnittele hyökkäystä Venäjälle Suomen kautta. Usko nyt viimein.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Päämäärä saavutettiin juuri Neuvostoliiton näkökulmasta - Turkista katosivat USA' n ydinohjukset!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Suuri Venäjä/Neuvostoliitto ilmoitti taas millä ehdolla se haluaa olla Suomen ystävä. Suomihan on naapureidensa ystävä ilman ehtoja. Voiko sellainen naapuri ollakaan ystävä joka aiheuttaa uhkailullaan naapureilleen jatkuvasti pelkoa ja asettaa suuruudellaan vaatimuksia naapurivaltion toimintoihin.
Suomi ei uhkaa Venäjää mitenkään oli Venäjällä minkälaiset sisäiset olot tahansa mutta Venäjä katsoo oikeudekseen kertoa miten Suomen tulee toimia ja elää jos haluaa ettei synny aseellista yhteenottoa.
Sellainen on itäinen naapurimme jota osa suomalaisista ihailee ehdoitta sen kulloistakin voimassaolevaa poliittista ideologiaa huomioimatta.

Ymmärrän kyllä että 1300km rajaa on pienelle valtiolle asia joka täytyy ottaa huomioon mutta en ymmärrä että valtiota joka jatkuvasti uhkaa tuon rajan siirtämisellä täytyy sanoa ystävälliseksi.
On hienoa jos voimme kunnioittaa naapureitamme mutta jos kunnioitusta vaaditaan pelottelulla niin joku ei ole kohdallaan.

Ilkka Luoma

Pienet natofanaattiset tahot lietsovat Venäjän uhkaa ja jopa vihaa!
.

[2016]
" ... Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... - alta.

.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!"
Rauhanajan pituus ei suinkaan ole mitenkään johtunut siitä että pelkäisimme tai emme pelkäisi Venäjää joka niitä rauhanaikoja muuttelee. Venäjä on ainoastaan katsonut että Suomesta ei olisi enää ryöstämällä saatavissa nettohyötyä. Heti kun siellä lasketaan että kokonaisvoitto on suurempi kuin mediahäviö niin silloin tilanne rauhansuhteen on toisenlainen. Venäjälle Suomella on viime sodista lähtien ollut vain kansainvälisen median antama arvo jos näkyvyys ei olisi niin ilmeinen ajateltaisiin rajan toisella puolella aivan eri tavalla rajan paikasta. Tuo em. käy selväksi niistä lausunnoista mitä itänaapurit Suomessa käydessään tasaisin välein antavat, niin tästä viimeisestäkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

[2005]
" ... Suomalainen ei pelkää Venäjää, jäänteenä voi olla epäluuloa
Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim luotsasi Suomen takuumiehenä maamme kuiville Saksan avustamana 1944. Presidentti Urho Kekkonen operoi tavallansa Neuvostoliiton kanssa ja nosti mm. bilateraalisella kaupalla idänkauppamme selvään ykkösasemaan ja yhdeksi osalliseksi maamme vaurauden nousuun 60- ja 70-luvuilla.

Kekkonen toi bilateriakaupalla hyvinvointirahaa Suomeen junavaunulasteittain!
Kekkonen oli historiamme toinen takuumies Neuvostoliiton suuntaan. Kekkonen oli työväenliikkeen tulotason nousun paras edusmies neuvotellessaan milloin saunailloissa ja milloin metsänuotioilla Neuvostoliiton johtomiesten kanssa ja useasti reippain ranneheilautuksin milloin jomman kumman maan kansanlaulujen innoittamana.

Nykyinen Venäjä bigboss Putinin aikana on jälleen nostanut maidemme välisen kaupan uusiin ennätyslukemiin. Venäjä on joustava kumppani tavallansa ja meidän tulee muistaa sen vaurauden kasvu; he ovat meiltä ostajia ja myyjä on länsimaalaisessa markkinataloudessa ja kilpailutilanteessa "nöyrä" varman maksajan maineessa olevaa ostajaa kohtaan. Vanhat Neuvostoliiton velatkin tulevat ennakkoon jo maksuun, ja menetämme hyvät korkotulot ko. veloista.

Suomalainen tietää kuinka Venäjän kanssa tullaan toimeen – yli 70 vuotta rauhaa!

Suomi tai suomalainen ei ole pelännyt Venäjän tsaareja eikä Leninin uutta Neuvostoliittoa. Stalin sai pientä värettä housunpunttiin kiihkeinä vuosina 1939-40 ja 1944. Ehkä Presidentti Paasikiven ja Kekkosen aikana junamatkailu Moskovaan oli kukoistuksessaan, mutta nyt Putinin aikana kysymys on meille suuresta mahdollisuudesta eikä pelosta.

Kauppa se on se, joka kannattaa!

Kauppamiehemme liikkuvat Venäjällä jatkuvasti ja on olemassa keskinäistä luottamusta. Ei Venäjä muutu, Venäjä on edelleen kasvava suurvalta atomiaseensa ja verrattomien raaka-ainevarojensa vuoksi.

On turhaa puhua äidillisesti pelosta; olisi tarpeellisempaa olla edesauttamassa kaupallisia pyrkimyksiä. Venäläiset arvostavat kahdenkeskisiä suhteita presidenttien välillä. Seuraavissa vaaleissa suomalaiset pääsevät päättämään, kuinka hyvin kaupallisuutta tuetaan. Kuinka hyvin Sauli Niinistö voisi tulla toimeen Vladimir Putinin, Hu Jintao´n ja Saksan kanslerin kanssa? ... "

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka, jätetään Nato ja muut rosvot, keskitytään vain Suomen asioihin.. Vastaa Ilkka;

Miksi ei Venäjä ilmoita selvästi Suomelle,
että ei aio hyökätä Suomeen? Sen vahvistukseksi tekisi Suomen kanssa hyökkäämättömyyssopimuksen. Onko tämä liikaa vaadittu?

Ystävyyden osoituksena uhkailujen lopettamisen lisäksi auttaisi asiaa jos Venäjä palauttaisi Karjalan.

Ilkka Luoma

Leo,

Tuossa topicin lehtilinkissä Venäjän Suomen Suurlähettiläs toteaa juuri noin - eli Suomen ja Venäjän raja pysyy Venäjän maarajoista yhtenä vähäaseisimpana!

...
[2015]
" ... Suomi on poikkeuksellisessa asemassa, monen syyn vuoksi

Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme itse, niin lännestä kuin idästä, ja meillä on poikkeavan monivaiheinen suhde itään – alkaen Novgorodista Ruotsin alamaisena ja jatkuen Venäjän tsaarien kanssa Suuriruhtinaskuntana. Lopulta Venäjällä bolsevikkien oma vallankumousaamu myönsi meille itsenäisyyden 4. tammikuuta 1918 itsensä Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla.

Jotta voisimme katsoa syvällisesti suhdettamme itään,

… nimenomaan EU-alueen pisimmän Venäjän maarajan haltijana; on meidän nähtävä myös rajanaapurimme tarpeet. Rauha ja ystävyys säilyvät vain molemminpuolisella ymmärryksellä toistensa tarpeista. Meidän vieressä välittömästi on Venäjän toiseksi tärkein ja merkittävän kaupunki – Pietari.

Pohjoisessa, reilu 1000 kilometrin päässä ovat Venäjän, ydinasesuurvallan tärkeimmät atomisukellusveneiden tukikohdat, jotka ovat Naton ja USA’ n erityisen mielenkiinnon ja huolen kohteina. On varmaa, että Venäjä puolustaa ydinasesuurvaltana 3] kaikin keinoin näitä kahta maa-aluekohdetta, jotka varmasti ovat Naton sotilaskartalla maalikohteina.

Pohjoisen ulottuvuus ja Suomen mahdollisuudet

Venäjällä on Naton kanssa pieni pätkä maarajaa pohjoisessa, Norjan kanssa. Meille on mielenkiintoisena mahdollisuutena Petsamon, ”oikean kätemme” uudelleen järjestelyt, joissa Venäjä pääsisi samalla eroon harmillisesta natomaarajasta. Meille Jäämeren radan ulottuminen aina Petsamon satamaan Liinahamariin saakka olisi kaupallinen lottovoitto – pitkällä jänteellä.

Nyt jo tiedämme, että Kiina etsii kaupallisia väyliä Eurooppaan ja Koillisväylä on yksi sellainen – lyhin merireitti Eurooppaan. Me voisimme vuokrata Saimaan kanavan tavoin maa-alueen Petsamoon ja aina sulaan Jäämeren satamaan saakka ja luoda sinne eräs Koillisväylän päätepiste. Uskoisin, että Kiina olisi halukas rahoittamaan tätä hanketta [?]

Suomi tarvitsee idänpolitiikkaan win – win tilanteita ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyyte... - alta.

.

Ilkka Luoma

Tämä kannattaa lukea huolella!
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

.

Ilkka Luoma

Kuka haluaa lukea Natosta, voi kurkata tätä linkkiä - sieltä löytyy 445 natokeskustelua, joissa yhteensä noin 4000 lukijakommenttia ---

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/... -

-

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vastaa Ilkka vihdoin, kysyn kolmannen kerran:

Miksi Venäjä ei ilmoita selvästi Suomelle,
että ei aio hyökätä Suomeen? Sen vahvistukseksi tekisi Suomen kanssa hyökkäämättömyyssopimuksen. Onko tämä liikaa vaadittu?

Hyökkäämättömyysopimuksen pykäliä:

* Kumpikaan sopijapuoli ei hyökkää toisen kimppuun.
* Jos Suomeen tulee "lomanviettoon" Naton joukkoja enemmän kuin tuhat, silloin käynnistetään neuvottelut asiasta. Eikä Venäjään pidä Suomessa tuhatta enempää "lomalaisia".

Ilkka Luoma

Leo, ymmärrän kysymyksesi. Ilmoittaako USA meille, ettei se hyökkää meille? Ei ilmoita, ei ilmoita muutkaan. Paras tae meille on sotilaallinen liittoutumattomuus ja huolehdinta riittävällä OMALLA puolustuskyvyllä, että mikä tahansa hyökkäystä suunnitteleva jättää hyökkäyksen tekemättä - sen suuren ja kalliin hinnan vuoksi - uhreina ja kalustona.

Olemme aina turvanneet omaan armeijaan - riittävän vahvaan kykyyn, jopa niiden suureen, että se on väestöömme nähden yli suuri - antaa olla vaan ;)

10/ Suomalaiset turvaavat aina omaan armeijaan
~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/02/suomi-on-ai... -

.

[2010]
" ... Suomalainen ei pelkää käytännössä mitään - ei edes venäläisiä,
... paitsi vihaista vaimoa ja kännissä väkivaltaista miestä. Nyrkki heilahtaa helposti, mutta yhtä helposti osataan anteeksi pyytää yhdellä sanalla. Jean Sibeliuksen Finlandialla aloitimme irtaantumisen Venäjästäkin - tappelu järjestyi sitten myöhemmin.

Suomi ylläpitää yhtä Euroopan suurinta armeijaa - tiedämme pitkät rajamme
Kansallinen identiteetti on suomalaisille itsestään selvyys, se näkyy tahtona omaan armeijaan 10/ ja yleiseen asevelvollisuuteen, se näkyy toiveena vahvasta presidentistä ja liittymättömyydestä Natoon. Suomi osasi ja osaa elää velivenäläisen kanssa 11/ - sillä sehän se haasteiden suunta on - kansa on sen aina tiennyt, eikä sitä ole sille kolmesti tarvinnut kertoa. ... "

.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ylempänä jo vastasin tähän "hyökkäämättömyyssopimukseen".

Se ei toiminut Suomelle Neuvostoliiton ollessa kyseessä (Mainilan laukaukset ja irtisanoivat moisen höpön lappusen ja good bye hyökkäämättömyyssopimus) eikä se toimisi Venäjän ollessa kyseessä. Itänaapurin johto pyyhkisi paperilla takapuoltaan ja lavastaisi taas jonkin "Suomen/lännen hyökkäyksen" ties millä perusteilla. Venäjä näkisi moisen sopimuksen itse asiassa heikkouden osoituksena ja heikkoutta (tai liittoutumattomuuta, yksin oloa) voi käyttää hyväksi.

Ainut looginen tae rauhalle on hankkia liittolaisia, jolloin Venäjälle ei tule kiusauksia valtailla Suomea milloin mistäkin syystä. Syitähän aina löydetään etenkin mikäli hallitus haluaa idässä pelata isänmaa-korttia jolla kansalaiset saadaan aina vaikka kuinka kelvottoman vallan alle.

Sodan aloittaminen (kansalaisille se osoitetaan isänmaallisena) on kätevä konsti saada kansalaiset presidentin taakse päälle 90%:sti. Sama ilmiö kävi USAssa Bush-tyhmemmän aikana, jolloin jenkit olivat sodan takia (aluksi) yltiöisänmaallisessa hurmoksessa ja kannatusluvut tosiaan olivat jotain luokkaa 90%. Putinilla sodat aiheuttavat myös aina kannatuksen nousun etenkin kun koko mediakenttä on omassa hallussa (median mies hoiti järkevästi omalle puolelleen jo uransa alussa eli propaganda toimii). Voi vain ajatella miten houkutteleva uusi sota olisi Venäjän johdolle mikäli suosio uhkaa muuten laskea....

Ilkka Luoma

Rami, miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos Ilkka. Venäjällä on siis legitiimi oikeus hyökätä Suomeen milloin se haluaa, ihan kuten talvisodan alla. Se siitä ystävyydestä.

Suomen on tähän asti ollut pakko turvautua omaan armeijaansa kun kukaan ei ole tullut eikä ole tulossa meitä auttamaan. Pitänee minunkin ryhtyä kannattamaan Natoon liittymistä.

Ei kai Suomella ole Euroopan suurin armeija? Jo Putinin henkivartiojoukoissa on 600.000 miestä. Leningradin sotilaspiirin voimaa ainakin 100.000 miestä jatkuvasti aseissa:

Venäjän 45. kaartin moottoroitu jalkaväkidivisioona, Sortavala
Venäjän 138. moottoroitu jalkaväkiprikaati, Sortavala
Venäjän 6. armeijan esikunta, Petroskoi
Venäjän 30. moottoroitu jalkaväkiprikaati, Petroskoi
Venäjän 76. kaartin maahanlaskudivisioona, Pihkova
Venäjän 2. spetšnazprikaati, Pihkova
Venäjän 77. kaartin moottoroitu divisioona, Arkangel
Venäjän 200. moottoroitu jalkaväkiprikaati, Murmansk
Venäjän 131. moottoroitu jalkaväkidivisioona, Murmansk
Venäjän 62. kaartin merijalkaväkiprikaati, Petsamo

Ilkka Luoma

Muista Leo se, että Venäjä on ydinasesuurvalta ja sillä on velvollisuus ylläpitää tasapainoa US hegemoniaa kohtaan! Meidän raja edustaa noin 10 prosenttia Venäjän maarajoista, ehkä ei sitäkään!

...
~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170... -

...
"Sallassa iloitaan Venäjän Alakurtin sotilastukikohdan paluusta
Venäjän Arktisen prikaatin sijoittaminen Alakurttiin lähelle Suomea ei hirvitä itärajalla eläviä sallalaisia. Päinvastoin varuskunnan kasvun toivotaan tuovan venäläisiä ostosmatkailijoita Suomeen kun rupla joskus vahvistuu. Sallassa suomalaisvenäläisen seminaarin tauolla naapurit vitsailivat suomalaistoimittajalle, että prikaati voisi puolustaa Suomeakin. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-7769432 -

.

Ilkka Luoma

Tässä todellisuutta aiheeseen:

Evp. ev. tohtori ja prof. Pekka Visuri ---
~ http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pe... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miksi USA hyökkäisi Suomeen? Sehän omistaa puolet suomalaisista yhtiöistä ja saa tällä suunnalla aina haluamansa. Hallituskin on helppo vaihtaa jos se ei miellytä.

Putinin sotakiihko pelottaa. Jopa lapsille annetaan sotilaskoulutusta junioriarmeijassa ja kiihotetaan sotaan. Edes natsit eivät sellaista tehneet.

En taida äänestää sinua Ilkka kunnallisvaaleissa, venkoilet liikaa. Voit vaikka kutsua vihreät miehet Helsinkiin!

Ilkka Luoma

Suomi on erinomainen hyökkäysalusta Venäjälle - juurikin Kuolaan, Lappi on täynnä erinomaisia lentokenttiä. Joudumme suurvaltaeskalaatiossa taistelutantereeksi, jos olemme Nato valtio - tämän vuoksi Suomen kansa suurena enemmistönä vastustaa kiivaasti Natoa - järkiperustein.

Muistathän amerikkalaisten F-15 ilmataisteluhävittäjien omalla kutsulla tulon Kuopion Rissalaan - näyttämään voimaansa itärajan taakse ...

Käyttäjän JuhoVeli-MattiTala kuva
Juho Tala

"Joudumme suurvaltaeskalaatiossa taistelutantereeksi, jos olemme Nato valtio - tämän vuoksi Suomen kansa suurena enemmistönä vastustaa kiivaasti Natoa - järkiperustein"

Asia on juuri päinvastoin.

On äärimmäisen sinisilmäistä kuvitella, että jos maailma palaa, niin Venäjä ei hyökkäisi jälleen kerran liittoutumattoman Suomen kimppuun, mutta hyökkäisi Nato-Suomeen, joka olisi liittoutumatonta Suomea monin verroin isomman kynnyksen takana. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa Venäjä joutuisi julistamaan sodan kaikkia Nato-maita vastaan.

Baltiakin olisi todella lirissä jo nyt, elleivät olisi Naton jäseniä. Baltiassa oli tuoreessa muistissa Venäjän imperialismi ja sikailut isäntänä, minkä vuoksi Nato-jäsenyyden hakeminen meni EU:n jäsenyyden hakemisen edelle.

Totuudenvastaisella Nato-möröllä pelotellut ja Venäjän painostamat suomalaiset eivät voi muodostaa Natosta järkiperusteista mielipidettä, sillä heillä ei lähtökohtaisestikaan ole sellaista tietämystä maanpuolustusasioista, kuin on ylimmillä upseereillamme, jotka ovat murskaenemmistöllä Suomen Nato-jäsenyyden puolella. Ei umpisuolen leikkauksestakaan kannata kansalta kysyä, vaan lääkäreiltä. Ylimpien upseeriemme väittäminen sota- tai Nato-kiihkoilijoiksi onkin sitten vain argumentum ad ridiculum.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Juho, oletko tietoinen mitä Kuolan niemimaalla on - mitä arvelet suurkonfliktin sattuessa mitä merkitsevät Lapin lentokenttämme ja siihen kun projisoit Nato - Isäntämaa pöytäkirjan artiklat - niin kuvio on valmis - kurkkaatko tämän?

Link ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170... -

"Kenraalin kartta paljastaa: Tämän takia Venäjä varustautuu Suomen pohjoisrajalla ... "

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #39

Juuri siksi peloissaan oleva Venäjä ottaa Suomen, ettei maatamme voisi käyttää hyökkäysalustana Venäjälle. Olemme hyökkäysalusta riippumatta siitä olemmeko liittoutuneita vai ei.

Ainoastaan Natojäsenyys voisi estää tämän Venäjän aikeen.

Naton ei hyökkää Kuollaan vaikka sillä on jo Norjassa hyvät tukikohdat, miksi hyökkäisikään? Mitä NATO sillä saavuttaisi? Tähän ei kukaan putinisti osaa vastata. Hyökkäykseenkin tarvitaan syy.

Itse juuri kerroit mikä se Venäjän osalta on, pelko, että Suomen aluetta käytetään heitä vastaan, otetaan pois uhkaamasta: "Kazak berjot shto ploho leshit"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

On vain yksi ottaja, jota Venäjä kavahtaa - se on Nato. Meillä on vain tältä osin yksi velvollisuus kansakuntaamme ja naapureitamme kohtaan - emme laske mitään ulkoisia taistelu-, rynnäköinti- ja sotavoimia maahamme uhaksi itsellemme ja/tai rajanaapureillemme.

Oletko perehtynyt Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan?

...
USA/ Natolla on todellakin syy käyttää maatamme hyökkäysalustana - se on Kuola ja Pietari. Me emme tätä hyväksy, ja tulemmekin purkamaan tuon Nato - Isäntämaa pöytäkirjan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #48

Niin mutta se syy, miksi Nato valloittaisi Kuollan? Mille valtiolle Kuolla kuuluisi valtauksen jälkeen? Voisihan Nato vallata vaikka Kiinan mutta mitä se sillä tekisi? Nato ei ole valtio eikä ollenkaan samanlainen kuin Venäjä, joka haluaa muodostaa NL:n aikaisen itäblokin etupiirin. Tämän tavoitteen on Putin ilmaissut.

Natosta ei koskaan ole kuulunut haluja muodostaa "etupiiriä". Naton jäseneksi pyritään lähetettämällä jäsenhakemus, Nato ei valtaa jäsenmaita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

US/ Natolla on "vain" yksi aito pelon aihe - ja se on Kuolan niemimaan str. ydinsukellusveneiden huoltotukikohdat, sillä noissa nämä Boreit ja Typhoonit huolletaan, varustetaan ja korjataan - Venäjän suurin ja vaarallisin ydiniskuvoima on juuri noissa sukellusveneissa. On ensiarvoista koettaa tuhota nuo s-veneet jo tukikohtiinsa tai ainakin niiden varusteluyksiköt.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #58

Ei pidä paikkaansa. Huolenaihe on Kremlin sotahullu johto eikä ainoastaan Natolle tai USA:lle. Olen varma ettei Ukrainassa eikä Valko-Venäjällä mietitä missä Boreiteja ja Typhooneja huolletaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Nimen omaan Nato ja USA miettivät missä Boreit ja Typhoonit huolletaan, jokainen voi miettiä tästä:

Typhoon - 16 x 6-8 kärkeä per svene, yksi kärki noin 5-8 kertaa voimakkaampi kuin Hiroshima. Typhoon voi maata merenpohjassa, jopa 600 metrin syvyydessä hiljaa useita kuukausia ja ampua ohjuksensa sukelluksista - ja vain 200 kilometriä mistä tahansa rannikosta - torjunta-aika jää olemattomaksi!

Lisäksi vieläkin modernimmat Boreit - Typhooneja on 2-3 kpl.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #67

Aivan niin mutta ei Venäjän ydin aseet ole suurin ongelma. Suurin ongelma on imperialistinen ja korruptoitunut johto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Eikö toinen ydinasesuurvalta ole imperialistinen, jos tutkit vähääkään sen sotimis- ja hyökkäyskohteita - ja aina kaukana omilta rajoiltaan.

Korruptio rehottaa meilläkin, tosin eri muotoisena ja pienemmässä mittakaavassa - bruttokansantuotteemme mittaisuudesta ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #72

Kyllä, arvasin että sorrut "whataboutismiin". Sen toisen imperialistisen roistovaltion kanssa meillä ei ole metriäkään yhteistä rajaa eikä se ole lisännyt aluettaan sotilastoimin.

Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa mutta mitä jos kuitenkin puhuttaisiin tästä meidän naapurina olevasta imperialistisesta roistovaltiosta, jonka tavoitteena on palauttaa neuvostoliiton aikainen suurvalta-asema. Taitaa kuitenkin rahat loppua ennen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Venäjän ei tarvitse palauttaa suurvalta-asemaa, se on jo - ensinnäkin Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta - unohtamatta maailman suurinta maanviljelyskelpoista maapinta-alaa ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #67

Ydinsukellusveneiden huollon lopettamiseen ei tarvita Suomen aluetta. Se loppuu samalla tavalla kuin NL:n aikana. Tapasin muutama vuosi sitten venäläisen luotsin, joka oli entinen sukellusveneessä palvellut upseeri. Kun rahat loppui, valtaosa henkilökunnasta sai potkut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Ilmarynnäköinti Kuolaan tapahtuu parhaiten/tehokkaimmin Lappimme läpi - siellä on erinomainen lentokenttävarustus - kulkuyhteyksineen. Oletko lukenut Nato - Isäntämaa pöytäkirjan?

Näyttää tuota rahaa riittävän, muutoinkin. 15 vuotta sitten Venäjän armeija oli rapakunnossa, nyt se on jo lähempänä USA' n vastaavaa ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #77

Joopajoo, Pietarikin voitaisiin pommittaa maan tasalle Lappeenrannasta. Suomen raja on ollut aina liian lähellä Venäjää. Se on selvä, että isäntämaasopimuksen nojalla Nato aloittaa pommitukset lähiaikoina. Voi Jarmo Lindberg mitä menit tekemään, nyt Suomi maalitetaan. Käydessäni Karjalassa olen pannut merkille, ettei siellä ole maalitettu mitään:)

PS. Supokin on ihan hysteerinen kun varoittelee venäläisistä agenteista. Balkanilla Venäjä virittelee verkkojaan.

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23448....

PS2.

Venäjä pelkää Natoa mutta kun katsoo lukuja, luulisi että huolta aiheuttaisi enemmän Kiina. Venäjän väkiluku 140 milj. ja pa. 17 milj.km2 Kiinan väkiluku 1400 milj. ja pa. 9,5 milj. km2. Kiinalla olisi siis enemmän tarvetta kuin Natolla.

Suurin uhka Venäjällä on kuitenkin oma kansa ja etenkin nuoriso, jolla ei ole omakohtaista kokemusta NL:n ajasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Trumpin mielipahaksi Kiina ja Venäjä lähentyvät (ainakin toistaiseksi) - ja tämän on EU' n ja USA' n suuurin huoli, jopa uhka.

Vakoilemisesta, salakuuntelusta, urkinnasta ja informaatiotuhonnasta (Stuxnet) näyttäisi viime aikoina juuri amerikklaiset NSA, CIA ja FBI kärähdelleet, ei niinkään venäläiset tai kiinalaiset.

On varmaa, että kukin natomaa saa sotilaallisen ja Venäjään likeisyysmääritelmien mukaisen ydinasemaalituksen, sillä Venäjän ainoa vastapainovoima on tuo YDINASE - punnukset ovat jotenkin vaaitettava.

Esimerkiksi Itämerellä natomaiden ja USA' n aseistus ja tuhovoima ovat huomattavasti suurempia kuin Venäjän.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ilkka Luoman teorioissa on ikäviä YYA-kaikuja. Tosiasiat pitäisi tunnustaa. Venäjä on uhka ensisijassa liittoutumattomille maille. NATO-maat ovat saaneet olla turvassa.

Totta kai Venäjä pyrkii monin keinoin kaatamaan EU:ta ja NATOa. Mikäli onnistuu, niin on monia pikkuvaltioita, jotka ovat taas Venäjän tähtäimessä. Moisen ei luulisi olevan esim. Virolle, Latvialle, Liettualle sun muille kovinkaan mukava tulevaisuudennäkymä. Mutta toistaiseksi Suomi on selvästi noita valtioita enemmän vaarassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Kerrotko nyt tarkoin kaikille lukijoille miten Venäjä on uhkaillut meitä vaikkapa viimeisen 50 vuoden aikana - entä kauppasuhteet viimeiseltä vaikkapa 60 vuodelta - miten se on toiminut?

Ilkka Luoma

EKSTRA

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/puolu... -

Puolustusministeri Jussi Niinistö (Ps.) on vaarallinen henkilö kansalliselle turvallisuudellemme. Niinistö ei saata ymmärtää, että veljeily maailman sotineimman valtion - USA’ n kanssa, on - voi olla - kohtalokasta maamme kansalaisille, sillä suurvaltakonfliktin syttyessä Suomi joutuu liki automaattisesti taistelualustaksi.

Kansalaisemme toivoisivat, että Niinistö kantaisi vastuuta toimistaan, sillä US hyökkäyskohde on hyvin lähellä meitä - suurvaltasodan syttyessä. KKuolan niemimaalla on Venäjän koko ydinasepelotteen ja tasapainovarustuksen kotipesä - strategiset ydinsukellusveneet ja tämä on varma Nato/ USA kohde sodassa, ja me olemme välissä muun muassa Naton taistelu- ja rynnäkkökoneille niiden mennessä suorittamaan hyökkäystään eliminoidakseen noiden Borei - ja Typhoon sukellusveneiden huoltokeskuksia. Nyt Jussi Niinistö saa luvan miettiä tarkemmin - velvollisuutena ja vastuuna Suomen kansalle.

.

Ilkka Luoma

Kiitän kommentoijia, syntyi hyvä, läpiluotaava ja seikkaperäinen analyysi maamme poikkeavasta asemasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev: ”Suomi on EU-maa ja Suomen itäraja on samalla idän ja lännen välinen raja.”

Vedenjakaja on aivan eri asia kuin raja. Mielestäni se on erottavampi käsite kuin raja, joka voi olla vaikka ”veteen piirretty”.

Ilkka Luoma

Jos tutkit Suomen historiaa, perinteitä, kulttuuria, kieltä, tapoja, uskontoja ja geneettistä perintöämme, niin huomaat meille sopivan vedenjakaja kuin "hanska käteen" ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #59

Olet oikeassa, meillä ei ole mitään tekemistä Novgorodin kanssa, viikingeilläkin on enemmän ja kuuluvat natoon.

Tosiaan Suomen ja Venäjän välillä on vedenjakaja. Miksi se, että Suomi on länsimaa on joillekin niin vaikea ymmärtää? Kun ollaan länsimaa, miksi on niin vaikea käsittää, että olisimme samoissa yhteisöissä missä muutkin länsimaat ovat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Oletko perehtynyt kulttuuri- ja kielihistoriaan kuin kaupan kehittymiseen - puhumattakaan genetiikasta eli perintötekijöistä?

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - Suomalaisuden juurien etsijät -ryhmä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #59

Sama kommentti #61 uudestaan, oma vika, ei systeemin, jossa tällainen on mahdotonta huomata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Mietitkö hiukan kansalaisolemuksen ja käyttäytymismallien muutokset Turun saaristosta Imatralle, tai Hangosta Lieksaan ...?

Ilkka Luoma

Venäjä pitää EU' ta lännen ja lännenmiehen koneistona, ja me olemme toistaiseksi osa EU' ta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #60
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

EU ei tarkoita suomalaista identiteettiä, joka on hyvin mukavasti jakautunut itään ja länteen ja savolaiset siinä välissä - päälle päsmäreinä ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Varsinkin kokonaiseurooppalaisuuden määrittelyssä ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

1941 liittouduimme itse pirun kanssa saadaksemme meiltä ryöstetyn Karjalan takaisin.

On paljon suomalaisia jotka haluaisivat liittoutua Naton kanssa. On myös ihmisiä jotka haluaisivat saada ryöstetyn Karjalan nytkin takaisin.

Ilkka, eikö olisi Venäjän taholla viisasta politiikkaa luovuttaa Karjala jota se ei tarvitse? Saattaahan vielä syntyä joku agressiivinen populistinen liike joka asennoituu vihamielisesti Venäjää vastaan. Sellainen saattaa päästä nopeastikin valtaan.

Miksi Venäjä jatkuvasti kiusaa Suomi-parkaa? Eikö Venäjä voi olla ystävällinen edes naapureille?

Ilkka Luoma

Leo, Karjala kysymykselle on suunnitelma - malttia ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voisko Putin osoittaa malttia ja ystävyyttä meitä kohtaan?
Miksi puolustat sotakiihkoilijoita?
Venäjähän on meidän pahin vihollinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Leo, miten Putin on kiihkoillut meitä vastaan?

Ilkka Luoma

Ketju jatkuu ja jatkuu - ja paranee ;)

Ilkka Luoma

Matti teki tästä ketjusta huomattavan informaatiokokonaisuuden - debatin ja vastakommentoinnin myötä! Kiitos :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Otsikkosi "Rauhallinen itärajamme - ilman Natoa se on totta!" totta on, että rajamme on rauhallinen tällä hetkellä. Muuttaisiko Nato rajamme rauhattomaksi? Ei.

Kun katsotaan tilannetta Venäjän suunnalta, "natottomien" maiden raja Venäjän kanssa on paljon, oikein paljon rauhattomampi kuin Naton jäsenmaiden raja. Ei voi mitenkään puhua rauhanrajasta Georgiassa eikä Ukrainassa. Valko-Venäjän raja on vielä rauhallinen mutta tänä syksynä se voi muuttua rauhattomaksi tai poistua kokonaan.

Kokemus osoittaa, että Natolla on rauhoittava vaikutus.

Ilkka Luoma

Jos Suomi olisi kansakuntamme suuren enemmistön tahdon vastaisesti Natossa - tuottaisi se rajoillemme raskaat aseet, taktiset matalasäteily-ydinaseet ja maalitukset ---

Se toisi melkoista rauhattomuutta rajoillemme!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mikä maa ne aseet Suomeen toisi? Natolla ei ole aseita. Kaikki strategiset kohteet on jo maalattu. Hybridisodankäynnin osaamiskeskus perustettiin ja Nato on siinä mukana, hyvä niin.

Johan Bäckman ja Aleksandr Dugin kiirehtivät heti vastaiskuun mutta heidän harmiksi media uutisoi aiheesta pääasiassa ukrainalaismiehen mielenosoituksen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Lähinnä USA - joka käy myös ahkerasti operoimassa taisteluharjoituksia aivan Venäjän rajan pintaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Toisivatko jenkit rauhan aikana kalustoa tänne ilman pyyntöämme? Miksi? Mainitsemasi harjoitukset ovat olleet Suomen puolustusvoimien järjestämiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Tulivathan he taisteluharjoittelemaan Venäjän rajan pintaan - ilman meiltä tullutta ensikutsua!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #88

Voisiko "ensikutsua" sanoa ehdotukseksi, jonka puolustusvoimat hyväksyivät. Veikkaan, ettet tiedä missä tilaisuudessa tästä sovittiin? Näillä puheillasi annat sellaisen kuvan, että jenkit tulivat tänne harjoittelemaan meidän itärajalle omin päin eikä meidän joukot osallistuneet harjoituksiin ollenkaan? Tiedätkö muuten, etteivät Lappohja, Niinisalo eikä Rissala ole itärajalla?

Väitätkö, että Suomen Natojäsenyys tarkoittaisi, että jenkit toisivat Suomen itärajalle raskasta aseistusta ja ydinaseita, jotka kiireen vilkkaa vietäisiin pois, jos Venäjä hyökkäisi? Ja vielä sitäkin, että jenkkien raskas aseistus ikään kuin houkuttelisi ryssit hyökkäämään.

Minä taas olen sitä mieltä, että näin ei kävisi. Naton jäsenenä rauhan aikana tänne ei tulisi USA:n eikä minkään muunkaan Natomaan aseistusta. Jos ryssit uhoilevat, jenkit voisivat pyynnöstämme tuoda pari kolme komppaniaa, samaan tapaan kuin Baltiaan. Se rauhoittaa kummasti tilannetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Kuten ulkoministeri Timo Soini totesi - "Tulivat itse itsensä kutsuen" ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #95

Jenkkien aktiivisuuteen pitää olla joku syy. Mikähän se mahtaisi olla? Hyökkäyksen valmisteluko? Kai se Timo Soinille kerrottiin. Suomen puolustuksen vahvistaminen on kai mielestäsi täysin pois suljettu vaihtoehto?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos 1939 olisi ollut rajoillamme muutamia komppanioita kevyesti aseistettuja amerikkalaisia joukkoja, tuskinpa vihollinen olisi hyökännyt.

Jos nyt olisi samalla tavalla muutama komppania kevyesti aseistettuja Naton joukkoja rajoillamme, niin Suomi olisi turvassa Venäjän agressioilta. Ihan kuten nyt on Baltiassa.

Miksi Venäjä ei voi luvata että eivät hyökkää Suomeen ainakaan viiteen vuoteen?

Ilkka Luoma

Niin kauan kuin Suomi ei tuo/ tuotata vieraiden valtioiden taistelujoukkoja uhaksi Venäjälle - maahamme, ei Venäjällä ole mitään syytä edes vahvemmin aseistaa yhteistä rajaamme. Nyt tulee ymmärtää Suomen kiinniolo kahdessa Venäjälle ydintärkeässä kohdassa - Kuolan niemimaassa ja Leningrad oblastissa ---

Leo, Venäjä ei hyökkää maahamme, ole huoleti :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En minä voi uskoa sinun juttuihisi, olet vihollisen puolella.
Eikö Putin ole sanonut että Stalinilta jäi homma kesken?

Putin painostaa Suomen hallitusta. Muistatko kun hän lähetti 1700 ns. pakolaista Lappiin? Sosiaalihuoltomme sai siitä lisää elätettäviä. Joukossa tietysti spetsnazeja entisten lisäksi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #90

Jos Suomi sopisi USA:n kanssa rajavartijavaihdosta, kumpikin maa voisi hyötyä. Suomalaisia rajavartijoita olisi Meksikon rajalla ja kevyesti aseistettuja jenkkejä Venäjän rajalla. Onhan suomalaisia nytkin Välimerellä avustamassa Kreikkaa ja Italiaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Ja tässä piilee se meidän suurin vaara, jota natofanattisen US-vasalloituneet marionetistit eivät oikein ymmmärrä! ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #96

"Ja tässä piilee se meidän suurin vaara".

Nimenomaan rajasta on kysymys. Valitettavasti International Putinist Unionin (IPU) kannattajat uskovat, että vaara poistuu poistamalla raja.

Järjestetään kansanäänestys. Naapurilla on kokemusta äänestysten järjestämisestä ulkomailla. Vihreät, rynkyin varustetut vaalitarkkailijat hoitavat asian. Rauhanomainen ratkaisu, laukaustakaan ampumatta.

Sekö olisi Natofobististen russo-vasalloituneiden IPUn put-in fanien ratkaisu? "tässä piilee se meidän suurin vaara"!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #90

Spetshund on suomeksi pystykorva mutta minkalainen natsi on spetsnaz?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #93

Natsejahan ne tietysti ovat, ne ovat venäläisiä SS-joukkoja.

"Sinun täytyy olla valmis kuolemaan äiti Venäjän puolesta. Mieluummin hajoat palasiksi kuin luovutat, kuvaa entinen Spetsnaz-upseeri joukkojen periaatteita."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #97

"Spetsnaz GRU on armeijan erikoisjoukot, joita koulutettiin kylmän sodan aikana Naton vastaisiin tiedustelu- ja sabotaasitehtäviin Itä-Euroopassa."

Natoon kuulumattomienkin naapurimaiden sabotointi näyttää kuuluvan Venäjän toimintatapoihin. Ukraina on tästä hyvä esimerkki.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Vastine Yhdysvalloista on Delta-joukot ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

On hyvin tietämättömän huutelua väittää joitain venäläisiä natseiksi, sillä sitä vastaan he kävivät maailmanhistorian julmimman sodan - Isänmaallisen sodan vuosina 1941-45!

Jotain muuta he voivat kyllä olla - isovenäläisiä tms ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #100

Tarkoitat Saksan natseja. Minä tarkoitan, että nämä spetsnatsit ovat äärikansallismielisiä venäläisiä natseja, joiden fyrer on Putin. Oppositio on vaiennettu samoin kuin 3.valtakunnassakin.

Lisäksi Putinilla on oma 400 tuhannen valiosotilaan SS-joukko sisäisiä uhkia varten.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Ei lähettänyt- jopa norjalaiset tietävät sen ...

" ... Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-9128359 -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #99

Aikanaan Neuvostoliitosta paettiin mutta ei suinkaan virallisten rajanylitysasemien kautta. Onko Venäjä maa, josta edelleen pitää paeta ja hakea turvapaikkaa Suomesta? Alkoiko Venäjä vainota näitä kauan Venäjällä luvan kanssa olleita ulkomaalaisia? Miksi he tulivat virallisten rajanylistyspaikkojen kautta ilman matkustusasiakirjoja? Tähän ei Nansen Instituutti antanut vastausta, tiedätkö sinä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen 60-luvulta lähtien ylittänyt Venäjän rajan kymmeniä kertoja. Tavallisesti on kolme passin ja viisumin tarkastuspistettä ennen rajaa. Muurmanskista tullessa oli ensimmäinen tarkastuspiste erämaassa kymmeniä kilometrejä ennen.

Vuosikymmenien aikana on silloin tällöin ollut uutisia luvattomista rajanylittäjistä joita on sitten etsitty molemmin puolin koirien ja helikoptereiden kanssa.

Tulijoita on muka houkutellut Suomeen ja Norjaan halpa matka ja turvallinen reitti. Mutta mistä nämä "turvapaikan hakijat" tiesivät että viime talvena raja oli auki hetken aikaa juuri heille?

Vastaa nyt Ilkka huolella, sillä vastauksesi tulen säilyttämään tuleville sukupolville esimerkkinä informaatiosodasta!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tiedän että pohjois-Norjassa rajan asukkaat ovat voineet liikkua ilman viisumia jo kauan. Samoin kuin Suomessakin turistit päivän parin laivaristeilyillä Pietariin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onkohan Ilkan ote jo herpaantunut? Jo vuorokausi on kulunut eikä Ilkka ole vieläkään keksinyt vastausta. Sitä kyllä kannattaa miettiä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kannattaa miettiä selontekoa tarkasti.
"Turvallinen ja halpa matka"
FSB:n johtajan Putin käskystä sotilaat järjestivät kuljetukset ja rahastivat ns. pakolaisia. Eipä tarvittu bumagoita.

Toimituksen poiminnat