Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Köyhyyttä materiaalisesti ja henkisesti - missä mennään?

  • Lapset ovat elämämme huominen - emmehän luo heille köyhää henkistä elämää?
    Lapset ovat elämämme huominen - emmehän luo heille köyhää henkistä elämää?
  • Syrjäseutujen pimeys luo mielentyhjyyttä - se taas lisää henkistä köyhyyttä!
    Syrjäseutujen pimeys luo mielentyhjyyttä - se taas lisää henkistä köyhyyttä!
  • Huomattava puhe - Helsingin yliopiston juhlasali - oli puhe oikeudenmukaisuudesta ja köyhänkin tasa-arvosta lain edessä.
    Huomattava puhe - Helsingin yliopiston juhlasali - oli puhe oikeudenmukaisuudesta ja köyhänkin tasa-arvosta lain edessä.

[Tänään 28.3.2017 - Köyhyys tuntuu erityisesti teinien ja nuorten elämässä ~ http://yle.fi/uutiset/3-9535003 - ]

12/2015 - HS ja HS/Nyt aloittivat suuren köyhyyskeskustelun – mitä köyhyys on, miten siihen eri sosiaaliryhmistä suhtaudutaan ja mihin lajeihin köyhyys voidaan jakaa. Onko köyhyys vain materianiukkuutta vai myös hengen vähäisyyttä. Saako rahalla kaikkea– taivaspaikasta mielen luovuuteen ja viisauteen?

 

[ … Leipä - Arska jonottaa Myllypuron seurakuntajonossa – tuhannen muun kanssa. Hurstin jonossa Limppu - Liisa odottaa kärsivällisesti monikielisessä jonossa omaa annostaan – eläke ei riitä edes lääkkeisiin, joita jää ostamatta, tunnetuin seurauksin, silti monilla eläkeläisillä on puhdasta käteisrahaa pankissa yli 100.000 euroa. Tasan eivät käy Onnen lahjat, säästäväisyys eikä säntillisyyskään … ]

 

Mikä on köyhyyden määritelmä?

Miten arvioidaan köyhyys – oli hän sitten rajoittunut hengeltään, yksinkertaistunut kulutusjuhlaansa, tai vaihtoehtoisesti vähäinen ostovoimaltaan kuin haluton kuluttamaan, vaikka voisikin. Miten näemme köyhyyden, joka puhuttaa, tuo kateutta 1], katkeruutta – kuin halveksuntaa ja ylenkatsetta.

 

HS:n suuri köyhyyskysely: Monien mielestä köyhyys on ihmisen oma syy
[ ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1450417337441 - ]

... HS (toimittaja Anna-Stina Nykänen) on onnistunut kirjoituksessaan. Suosittelen lukemaan - kiihkotta pohtien samalla omaa köyhyyden määritettä jakaen se vaikkapa kahteen osioon, henkiseen ja materiaaliseen (ostovoimalliseen) köyhyyteen.

 

Lopulta jokainen voisi miettiä, miten sellainen eduskunta ja hallitus ohjailisivat lainsäädäntöä, jos edustajat saisivat alimman työssäkäyvän ostovoimallista palkkaa eduskunta- ja hallitustyöskentelystään.

"Synnymme alastomina ja maadumme liinoissa tai katoamme savuna ilmaan" - entä perintö; riittäisikö historiasta saadut vanhempien geenit ja säädetäänkö 100 prosentin perintövero - kaikki valtiolle?

Olisiko kuitenkin niin, että vanhemmilla pitää olla oikeus edesauttaa geenistöllistä jatkajaansa - omaa kuvaansa, helpommalle tielle?

Visaisia kysymyksiä ja toteammekin kateuden 2] ja rinnastusten 3] vähentämiseksi: "Kel’ Onni on - sen kätkeköön".

Ja HS/ Nyt jatkaa

~ http://nyt.fi/a1450497191800 

HS/Nyt (toimittaja Tuomas Peltomäki) onnistui myös kirjoituksessaan. Nyt juonto sopii hyvin HS tekstiin samalta päivältä köyhyydestä. Kansakuntamme on jo pidempään tiedetty repeytyneeksi. Hallitus on suosionsa pohjilla. Perussuomalaisten kannatus hajosi kahtia. Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb muunsi räikeästi totuutta eduskunnan edessä – pyytäen useaan otteeseen teatraalisesti anteeksi.

 

Työttömiä on enemmän kuin ilmoitetaan

Kokoomuksestakin uudistetaan paenneen nykykomissaari Jyrki Kataisen hoentaa: Negatiivinen ja pessimistinen kansa 4]. Euro - Euroopan sairas pohjoisen kansa, joka luovutti osan itsenäisyydestään saaden vastineeksi Brysselistä noin 1,7 prosentin vaikutusmahdollisuuden.

 

Kuka tai ketkä paikkaavat revityn kansan yhtenäiseksi?

[Antaako 20.12.2015 Espanjan parlamenttivaalit viitoitusta uudelle eurooppalaiselle kehitykselle – PODEMOS ~http://yle.fi/uutiset/espanjan_konservatiiveille_eniten_parlamenttipaikkoja_hallituksen_muodostaminen_ei_tule_olemaan_helppoa/8543472 - ]

...

Alkuperäisen tekstin voi lukea täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/koyhyytta-henkisesti-ja-materiaalisesti.html -

 

EKSTRA - Kela: n uusi pääjohtaja pyytää anteeksi - vähäosaisilta ~ http://yle.fi/uutiset/3-9534645 -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

...

AL | US | T | VU | FB | FB | BL | BL | BLOG 000000

 

DOC köyhyyskeskustelu_28032017.doc*

PVM 28032017

 

|432|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Ilkka Luoma

[2005]
" ... Suomessa ei tarvitse nähdä nälkää. Seurakunnat ja muut yhteishyvälliset vapaaehtoiset jakavat ilmaista ruokaa sitä tarvitseville. Kävin tutustumassa ja tapaamassa ihmisiä, joista yleensä vaietaan. Ruokajonossa seisoo vilkkaan puhelias eri kieliä puhuva keskimäärin keski-ikäinen tai yli oleva ihmisjoukko. Mukana on myös vähemmistönä hiljainen ja selvästi ahdistuneempi ihmisryhmä, joka ei enää jaksa pitää niin vahvasti puoliaan kuin esim. vieraita kieliä puhuva ryhmä, tosin myös tyytyväiset suomalaiset ovat joskus hiljaisenpuoleisia. Näyttää siltä, että ruokajonossakin tapahtuu eriytymistä selviytyjiin ja hiljaisiin oloonsa tyytyviin.

Ihmiset ovat osa luontoa katsomatta koulutukseen, sosiaaliluokkaan, ikään tai palkkaryhmään. Jokaisella ihmisella on oma tarinansa, joka on juuri se tärkein tarina kullekin. Loukkuun putoajat eivät jaksaneet taistella, käyttää kyynärpäitään tai alistuivat useasti vahvemman epäoikeudenmukaiseen tahtoon. Jotkut meistä valitsivat polun, joka vei syrjään valtavirrasta myös sairauden tai myös itse aiheutetun syyn vuoksi. Syntyi vähemmistö, jolle ei ole tehtäviä. Yhteiskunnan suurin velvollisuus on aina vahtia työtilanteiden syntymistä kaikille haluaville. Haluttomallekin kannattaa ainakin yrittää järjestää, koska sekin jo itsessään työllistää. Ihmisillä on ikimuistoinen oikeus työhön kuten lappalaisilla maahansa. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/aurinko-vois... - alta.

.

Toimituksen poiminnat