Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kuinka paljon olet maksanut yhteiskunnalle - milloin alkoi takaisinmaksu?

Helsingin Sanomat julkaisi lääkärin mielipidekirjoituksen |* yhteiskuntavelasta ja sen takaisinmaksusta. Hätkähdyttävä tosiasia, jota emme uskalla ajatella, saati sitten rakentaa mittaria tulos-taseestamme - yhteiskunnallamme, jossa tulontasaujärjestelmä huolehtii heikommista.

...

|* ~ http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005152396.html -

 

...

[U] “ ... GPS (Global Position System) on vain väline, joka mahdollistaa seurannan, ei mitään ihmeellistä – meitähän jo nyt terrorismipelon myötä vakoillaan, ellei meillä itse, niin isoveljet ”suurista maailmanvastuuvaltioista”. Suurin piiloasia on keräysjärjestelmä ja analyysi, joka voi olla henkilökohtainen kertymätili – siis jokainen kansalainen saa ylihuomenna verotilin 


Henkilokohtainen hyödyllisyyden osoitin

Henkilökohtaisesta verotilistä ei ole pitkä matka niin kutsuttuunyhteiskuntamittariin, jossa kertyy numeroita ja tapahtumia meidän aikaansaamista ympäristöjäljistä, veronmaksuista, yhteiskuntapalveluiden käytöstä 3] … näin jokainen meistä jossain yhteiskuntamitterin kehitysvaiheessa saa hyödyllisyysluvun 4], joka voi olla myös negatiivinen – eli kulutat enemmän yhteiskunnan tulontasauksen kautta maksettuja palveluja kuin tilität työntekosi kautta yhteiskunnallemme verovaroja. ... “

LINKKI ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kilometriverotuksesta-verotileihin.html -

 -

...

Elämä ei aina ole ”minä teen juuri niin kuin minä haluan – ei ainakaan silloin, kun yhteiskuntavastuu kasvaa yli sen hetkisen valtiollisen tulontasauskyvyn yli. Tällöin on käytettävä omia varantoja ja omia tuloja; kuten koko täysi-ikäisyyselämänkaaren ajan, jos kyseessä on itseaiheutettu [?] vaiva tai sairaus – ”jos kannabis vapautetaan, niin seuraukset sen käytöstä maksetaan itse” –periaatteella … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154460-vastuu-itsesta-kuka-hoitaa-kustannukset - [US_P/il]

 

Oletko valmis paljastamaan?

Olisitko Sinä valmis yhteiskuntarehellisyyteen ja -avoimuuteen omista yhteiskuntakuluista ja niiden takaisinmaksuista? Moni ajattelee nyt vahvasti mistä tulee se raha, kun juuri tehty leikkaukseni maksoi todellisudessa yhteiskunnalle 32.000 euroa ja silti sairaalalaskuni oli vain 320 euroa!

Verotusjärjestelmä on ikäänkuin yksityispuolen vakuutustoiminta, jossa kotivakuutuksen 5.000 euron korvaus kustannetaan kymmenien muilla kotivakuutusmaksuilla. Mainittakoon, että vakuutustoimi keksittiin jo foinikialaisten aikana turvaksi merikuljetusonnettomuuksien korvaamiseksi, sillä eihän kaikki laivat uponneet, vain joka “kahdeskymmenes” - tuosta alkoi vakuutuslaskentatoimi!

 

Hämmästyttävä toteamus

Meitä läpi elämämme ohjaava ja opastava evoluutio on rakentunut tuohon meille tuntemattomaan biosfäärilliseen yhteisöavoimuuteen ja -rehellisyyteen, sillä evoluutio tietää tuon ja nuo biosfäärin eliötaseet tarkasti - meille voimme synnyttää käsitteen yhteiskunnan henkilö- eli yksilötase. Vai onko tämä tarpeellista - voisin helposti arvata, että vasemmistolainen ajattelu ei halua individuaalia seurantajärjestelmää - sen sijaan oikeistokapitalistinen ajattelumaailma ei suvaitse juuri lainkaan kollektivismia.

Lopulta jokainen jossain ajan vaiheessa voi tarkistaa oman taseensa älypäätelaitteensa avulla suoraan - joka hetki! Tuo “joka hetki” on myös kaikkien muiden käytettävissä - olisiko hyvä näin?

 

EKSTRA

Henkilökohtainen kulutusvero ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle.html - [BLOG/il]

EKSTRA II

Lopulta meille jää vain todellinen haittajälkeen projisoituva kulutusvero |1. Ehkä myöhemmin kaikki muut verot poistuvat eli saat tehdä työtä verotta, yrittää yritysvoittoja verotta, etkä maksa perintöveroja kuin muita nykyiseen solidaariseen heikompia huomioivaan tulontasausrahastoon. Linkki täyteen tekstiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/lopulta-jaljelle-jaa-vain-aito.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

...

AL | US | VU | FB | FB | BL | BL | T | BLOG 133133

 

DOC kansalaisen tulos ja tase_02042017.doc

PVM 02042017

 

|458|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Ilkka Luoma

Topicin ympäristötekijä ja ehkä sen suurin vaikuttaja, johon viitaten yksilömittarointi pitää ulottua aiheutettuun ympäristöjälkeen asti!

[2006]
" ... Ihminen on lyhytnäköinen, jos hän todistelee itselleen kulutuksen mandraa ja sen vaikutetta kansantalouteen ja jatkuvaan kasvavan hyvinvoinnin autuaallisuuteen. Tosiasiassa merkittävin seikka on se, että ihminen käyttää apuvälineitä, jotka ovat tehdyt materiamuutoksilla käyttämällä ulkoista ihmisestä riippumatonta energiaa. Ihmisen hyvinvoinnintavoittelu ja kasvuhegemonia perustuvat juuri nimenomaan tähän kiihtyviin materiamuutoksiin ja ulkoisen, kierrossa olevan lainaenergian käyttöön.

Juuri nyt poltamme autojemme moottoreissa sitä kasvuenergiaa kierrosta, joka syntyi miljoonia vuosia sitten. Me porasimme sen esiin ja syydämme jätökset muusta eläinkunnasta riippumatta ilmakehään. Ihminen on mestari siirtelemään itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, itseasiassa koko elämämme toinen kliimaksi on siinä. Ensimmäisen me tiedämmekin. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/ilmasto-muut... - alta.

.

Tomi Vaalisto

Ei välttämättä - pääministeri Sipilälläkin on puukaasutinauto http://www.iltalehti.fi/autot/2015042119555264_au....
Siinä käytetään puuta enargialähteenä ja esimerkiksi energiapaju kasvaa muutamassa vuodessa "satokuntoon".

Toinen vaihtoehto on tuottaa itse biokaasua jätteistä. https://www.motiva.fi/files/6958/Biokaasun_tuotant...

Ilkka Luoma

Vain välivaiheita, sillä massiivisina toimina nuo keskeneräisiksi jääneet tutkimukset ja prosessit tuhoavat luontaisen vuosimiljoonaisen evoluution junaileman ja hetkessään operoiman tasapainon - on kyse elävän ja kierrossa olevan biomassan jakaumista, käytöstä, poistumista ja muuntelusta ...

Elävän biomassan poltto yhden biosfäärillisen lajin ulkoiseksi liike-energiaksi on käsittämätön ympäristörikos kokonaisuutta kohtaan.

...

" ... Suhteellinen biomassa

Ihmiskunnan oma biomassa lienee noin muurahaispopulaatioiden kokoluokkaa. Elokehän suurin biomassa on valtamerten planktonesiintymissä, jotka ovat samalla toiseksi alin hierarkia merellisen elojärjestelmän mahdollistajana. Maaperän pienbioeliöstö taas on maanpäällisten elojärjestelmien ylivoimaisesti suurin esiintymä, joka luo myös perusedellytykset meidänkin elämisellemme. Niin VTT biotaloudessaan kuin Tekes - SymBio esityksissään ja päämäärissään ohjaisivat materiaali- ja energiavirtojen ottoa biomassoista, luoden näin maailmanlaajuisen biotalouden.

Kansakuntien biomassa

On jotenkin luontaista, että suurimmat kansat - Kiina ja Intia, käyttävät väkilukunsa ja biomassansa verran pallomme yhteisistä kokonaisbiomassavarannoista oman elonsa jatkamiseen. Se tarkoittaisi meille eurooppalaisille, japanilaisille ja pohjois-amerikkalaisille merkittävää kulutuksen alenemaa ja afrikkalaisille nykyiseen nähden huimaa materiaalisen elintason ja biomassojen käyttömahdollisuuksien nousua.

Elämän peruskysymys

Tiedämme, että elokehämme ja oma elomme mahdollistuu biomassoista ja biosfäärin monimutkaisista, paljolti meille vielä avautumattomista

"synkronoitumisjärjestelyistä". Me emme tiedä kuinka biosfääri kaikkinensa toimii - mutta olemme kuitenkin päättäneet kestävän kehityksemme pohjautuvan näiden järjestelyiden biotalouteen ja biomassojen hyödynnökseen - kasvua, jatkuvaa kasvua tavoittelevalla poliittisella ohjauksella. Tässä yhtälössä parametrit eivät muodosta kestävää biotalouden laskentafunktiota - rajallisesta ei voida kasvavasti ottaa.

Mikä on ihmiskunnan osuus biomassojen kokonaisuudesta?

Me ihmisinä edustamme hyvin pientä osuutta itse biosfääristä, luontaisena kierron osasena. Sen sijaan me olemme hallinneet ja käyttäneet viimeisten 300 vuoden aikana valtaosaa biokiertojen massoja ja energiaa - tässä on epäsuhta, joka näkyy mm. lajikirjon kutistumisena.

Toki voimme sanoa "ohjaamaamme biokiertoa" ihmisohjatuksi evoluutioksi", mutta luonto itsessään - mystisen käyttöjärjestelmänsä myötä, sitä siksi tuskin oli tarkoittanut. Suhteellisuuskäsityksemme on ylittänyt suhteettomuudellaan biosfäärin yleisharmonisen elonkierron väkivaltaiseksi itsekkyyshyödynnökseksi. ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #4

Biomassa tarkoittaa kaikkien elollisten olioiden yhteispainoa tietyllä pinta-alalla. Biomassa voidaan ilmaista tuorepainona tai kuivapainona (eliöiden sisältämä vesi pois lukien). Biomassalla voidaan tarkoittaa myös yleisesti mitä tahansa eliöllistä alkuperää olevaa ainetta.

Jos olisi olemassa "suhteellinen biomassa" pitäisi olla joku säännöllinen muuttuja kuten vaikkapa suhteellisessa kosteudessa. Tunnetusti rantahietikolla on vähäinen määrä biomassaa ja turvesuolla taas paljon, mutta mitään muuttujaa tai jopa yhtälöä ei noista saa rakennettua. "Suhteellinen biomassa" taitaa olla tuntematon käsite tieteessä.

Elonkehän eli biosfäärin biologia, orgaaniset fysikaaliset sekä kemialliset prosessit ovat monimutkaisia - se on täysin oikea havainto - ja niiden tunteminen vaatii pitkää perehtymistä ja työkokemusta. Sitten ne kyllä avautuvat. :-)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Suuri kysymys onkin juuri tuo biomassajaon suhdeyhtälö (sekä siihen liittyvät muutokset - minkäkin vaikutuksesta), jota muun muassa Kiinassa tutkitaan instituutissa noin 15 tutkijan voimin - yksi suomalainen koordinaattori mukana. Projektilta odotetaan väliraporttia ... rahoitus tulee valtiolta.

...
" ... Biomassan x] lisääntyvä poltto on lopulta vastoin kaikkia evoluution "sääntöjä", vaikka rajuja metsäpaloja on ollut jo vuosimiljoonien ajan. Emme tunne meitä elättävän biosfäärin biomassojen keskinäisiä suhteita, joilla on vahva merkitys elollisuuden monipuolisuuteen eli biodiversiteetin asteeseen. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/kasvihuoneka... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #10

Ettet nyt tarkoita BEFiä (biomass expansion factor)? Mikä tuo "biomassajaon suhdeyhtälöä" on englanniksi? Suomalaisten yliopistojen tietokannasta ei tuolla haulla löydy yhtään mitään.

Biomassan poltto voi olla täysin rikollista tai järkevää - mehän sen tiedämme kun Suomi elää metsästä.
Pohjanmaalta metsät ovat aikoinaan poltettu tervaksi. Mikä nykyään tuo ei olisi mahdollista. On taas hyvä asia kun häkäkaasuautoilija Juha Sipilä ottaa näreiköstä roskapuuta metsänhoidollisesti oikein ja tekee siitä pilkkeitä autolleen. Muutenhan puu lahoaa metsässä ja tunnetusti lahoaminenkin on palamista. Jos puiden tilalle vielä kasvaa lehtimetsää niin tilanne paranee, koska lehtimetsä sitoo CO2:ta paremmin kuin havumetsä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Erityisen suuren roolin metsien käytön osalta - kiinalaiset toivoivat suomalaisilta metsänhoidollista tietämystä ja erityisesti puurakenteiden tutkimustyötä. Projektiin liittyy eräs itä-suomalainen yliopisto ja suuri metsäkonserni ---

Pienenä vihjeenä pyydettiin konsultaatiota Siperian puulajien soveltuuttaa puurakenteisiin ja mekaanisen metsäteollisuuden kehitystehtäviin - tähänkin liittyy projektiosasena eräs suuri metsäkonserni.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

[TIEDE][c-p] " ... Hämähäkit syövät vuodessa valtavat määrät hyönteisiä ja muita selkärangattomia. Tuoreen arvion mukaan nämä pienet saalistajat jauhavat ötökkäruokaa 400–800 miljoonaa tonnia vuodessa.

Hämähäkit pistelevät ruokaa moninkertaisesti oman painonsa. Hämähäkkejä on maapallolla yhteensä 25 miljoonaa tonnia, laskevat Baselin yliopiston Martin Nyffeler ja Lundin yliopiston Klaus Birkhofer tutkimuksessaan. ... "

~ http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/hamahakit-ho... -

Tästä saa osviittaa mitä tarkoitetaan biomassojen suhdeyhtälöillä - tosin muuttujia on yhtä paljon kuin on eliölajeja, ja tässä piilee yhtälöiden suuri vaikeus, mutta Kiinassa maailman nopein tietokone edesauttaa laskentamekanismeja.

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #12

Tietokone tekee vain sille ohjelmoidun laskentaprosessin

Tuolla esimerkillä lähestytään energiataseen tutkimista, joka perustuvat energian häviämättömyyden lakiin. Systeemi rajataan ja siihen meneviä ja sieltä tulevia energiavirtoja tarkastellaan. Energian häviämättömyyden mukaisesti kaikkien energioiden summan pitää olla nolla. Tuotannolle voidaan laskea erilaisia energiaan liittyviä tunnuslukuja, kuten energiasuhde, nettoenergiasaanto tai ominaistuotto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Biomassojen osalta selvitys pureutuu energiasisällön lisäksi erityisesti kierrossa olevien lajikohtaisten massojen kiertoon ja keskinäisiin vaikutuksiin.

Pienenä paljastuksena voitanee tuoda esille - hiili - happi - typpi - vety keskinäisyys ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #20

Nuo ovat orgaanisen kemian peruskemikaaleja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Ovatpa hyvinkin - nyt onkin kysymys niiden jakaumasuhteista elävien biomassojen (lajeittain) ja kierrossa olevien biomassojen osalta! ... Tosin tämä on vain yksi sadoista sidossuhteista mitkä vaikuttavat tähän biomassasuhteiden kaavoihin.

Ilkka Luoma

Tarkkaavainen ymmärtäjä ja tajuntansa laajentaja saattaa tästä dokumentista oivaltaa sen oleellisen ;)

GHOSTLAND - kun Kalaharin autiomaasta matkustettiin EU-Eurooppaan katsomaan valkoisen menoa ja kulkua!

~ http://areena.yle.fi/1-3460496 -

Enhä biomassasuhdekin tutkimusalana aukeaa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Laita linkki noihin tutkimuksiin tai kerro lähdeteos.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Tehdyn sopimuksen myötä on ehdoton sisällön julkistuskielto, mistään tutkimuksen esi- tai varsinaisesta vaiheesta. Suomessa muutama alan huippuasiantuntija tietää asiasta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #19

heh heh - kirjoitat siitä kuitenkin täysin julkisesti. Aika "kiinalainen" sopimus ;-)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Paljastamatta mitään, jonka sopimukset kieltävät :)

...
Ketjun loppuosassa keskitytään itse topicciin, vaikka toki biomassasuhde on kiintoisa aihe - sen tutkimattomuuden vuoksi. Tiedetysti vain Kiinassa aihe on systemaattisessa selvityksessä.

Tomi Vaalisto

Kuten lukion yhteiskuntaopin tunneilta muistamme Charles Darwinin opeista on johdettu sosiaalidarwinismi, jossa ihmisyhteisö ymmärretään taistelukenttänä ja vahvin alistaa luonnon lakien mukaisesti heikomman. Tasa-arvo hyljätään ja yhteiskunta perustuu autoritaarisiin rakenteisiin ”luonnonlakina”. Sosiaalidarvinismi suhtautuu erityisen suvaitsemattomasti yhteiskunnan vähäosaisiin kuten köyhiin, sairaisiin, työttömiin, vammautuneisiin ja vähävaraisiin.

Näitä oppeja hyödynsi esimerkiksi Adolf Hitler.

Sosiaalidarwinismi on akateemisella tasolla kestosuosikki tutkimuskohteena ja linkitetäänpä yksi tutkimus : http://jultika.oulu.fi/files/nbnfioulu-20160927282...

Ilkka Luoma

Kun katsoo tämän - ei jää mitään epäselvyyttä evoluution massiivisesta voimasta, reviireistä, suvunjatkamisesta - luontaisesta biomassakierrosta - kasvatuksesta ja opastuksesta elämään, mutta ehkä tärkeimpänä mitä merkitsee jatkuvan uhan alla eläminen ja siihen sopeutuminen, kuitenkin kilpailutilanteissa!

~ http://areena.yle.fi/1-3843059 -

Kerrassaan upea luontodokumentti!

.

Tomi Vaalisto

Niin on - erinomainen.

Kuitenkin jos syvennymme topicin loppuosan aiheeseen eli sosiaalidarwinismiin niin tämä on loistava teos, suosittelen tutustumaan. http://files.libertyfund.org/files/330/0020_Bk.pdf

Ilkka Luoma

[2013]
" ... Moraalinen vastuu näkyisi toistaiseksi näkymättömässä ”verotilissä”,

sillä de facto meillä kaikilla on ”tili”, joka kertyy nopeammin tai hitaammin – tätä yksilökohtaista tunnuslukua ei haluta näyttää, sillä se johdattelisi meidät eriarvoiseen asemaan. On hyviä veronmaksajia, ja on sitten pelkkiä miinusmerkkejä, joilta ei kertymää synny – vain kuluja.

Olisi ikävää, jos otsassa ”palaisi lamppu punaisella” kertomassa, että olemme miinuksella, kun toisella palaa vihreänä suuri luku, josta heti nähdään kaveri verotaakan kantajaksi ja työnsankariksi.

Veropinnarit
[ ”… minähän olen jo riittävästi veroja maksanut”, -ajattelin … ]

Veropinnaus on monelle kansallista huvia ja sitä pidetään itsestään selvyytenä – oli rikas tai köyhä, kukaan ei halua maksaa ”liikaa”. Liikaa onkin sitten suhteellinen ilmiö – köyhälle 1.000 euroa on suuri raha, ja tuosta pinnauksesta saa jo mojovat sakot, kärähtäessään.

Rikas saattaa lakimiestensä avulla ”piilottaa” laillisesti voittovaroja 1.000.000 euroa, pahan päivän varalle. Kaikki on niin suhteellista – tuosta miljoonasta ei saa mitään sakkoa tai rangaistusta – ainoastaan tahra moraaliin, jos sellaista on - ”ahneus kasvaa syödessä...” ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/vero-ja-olei... - alta.

.

Tomi Vaalisto

Mikäli toteuttaisimme luonnonvalintaa ja "vahvimman lakia" eläinkunnan malliin ei meillä olisi "vierihoitolaisia". Jos uusavuton ei osaa hankkia omaa ruokaansa niin tapahtuisi "luonnollinen poistuma". Ihmiskunnan kokokin olisi ihan jotain muuta kuin nyt.

Ilkka Luoma

Vahvimman lakia noudattava ihmiskunta sotkeutuu biomassojen suhteisiin väkevällä ja suhteettomalla energiankäytöllään - tässä hyvin havainnollinen kuva ~ https://www.facebook.com/groups/1581060208836600/p... -

.

Ilkka Luoma

Verotus ja kierrätys 1/

Verotus käännetään koskemaan aiheuttamisperiaatetta - mitä enemmän kulutat sen enemmän maksat, mitä enemmän vahingoitat ympäristön luontaisia kiertoja - sitä suuremmin otat osaa kustannuksiin. Joudumme hyväksymään perusperiaatteen, jossa lopulta palautamme luontoon käyttämämme tekijät sellaisina, kuin ne sieltä otimme.

[2007]
" ... Yhteiskunta ei tarvitse mitään muuta verotusta kuin kulutusveron. Jokainen voi vapaalla valinnan tahdollaan suunnata mielihalujaan, tarvesuuntauksiaan, määriä ja ympäristöhaitallisuusasteita omalla verottomilla tuloillaan ottaen aina osaa kulutusverollaan ko. tuotteen/ palvelun aikaansaamiin ympäristöhaittoihin.

Mitä enemmän kulutat, sitä enemmän maksat. Luonnonvalinta ihmistoteutuksina tapahtuu mahdollisuuksina ja mahdottomuuksina itse luontoa ajatellen. Tässäkin kysynnän ja tarjonnan lait ratkaisevat, sitä ostetaan, mihin on mahdollisuus ja mihin ansaitut varat riittävät.

Kulutusverolla säädetään ympäristöhaitat minimiin. Kulutusveron tueksi itse luonto on jo järjestänyt oman "ajattelemisen aiheensa". Valveutuneisuuden kasvun myötä valinnat ympäristöystävällistyvät.

Huomisen verotuksessa "maailman tietoverkon" ollessa yhteydessä joka kuluttajaan, savuun ja notkelmaan, ovat kulutusverokertymät reaaliaikaisia ja ne rekisteröityvät jo ostohetkellä - näin ko. tavaran kulutusvero suuntaa kulkunsa heti ostajan pankkitililtä valtion ao. kulutusveroluokan, - kohteen ja tuotteen "tilille" ostajamerkinnöin; näin meille jokaiselle muodostuu oma yksilöllinen ympäristöstatus.

Edullisesta ympäristöstatuksesta saa ostohelpotuksia vähän haitallisuutta sisältäviin tuotteisiin ja palveluihin - näitä ansaittuja bonuspisteitä voi sitten suunnata esim. ympäristöteknologian sijoituskohteisiin.

Uudessa verotusmenettelyssä verottajalle jää siten edelleen "keppi ja porkkana" periaate käytettäväkseen ja lisäksi jokainen kuluttaja näkee omasta tilastostaan ympäristöarvonsa.

Ympäristömuutokset - jotka "säätelevät" voimakkaasti ihmiseloa kaikkialla maapallolla - vaativat tehokkaita, riuskoja ja konkreettisia toimia ihmisiltä, siis kuluttajilta, jotta elinympäristömme voisi jatkua siedettävänä luontoystävällisemmille elintavoillemme, huomioiden myös meitä ympäröivän luontokokonaisuuden. ... "

.

Ilkka Luoma

Topicin verotuksen säätelyyn liittyviä ydinaiheita ---

1
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55774-j... - yli 200 lukijakommenttia

2
[2007][2010]
" ... Kulutus ja kasvu ovat tunnetusti markkinatalouden mittareita. Olemme onnistuneet mm. polttaamaan 150 vuodessa kaiken sen polttoaineen, johon on sitoutunut n. 15 miljoonan vuoden hiilidioksidivarastoitumiset - olemme siis tältä osin päästäneet ilmakehään 15.000.000 vuoden luontovarannot 150 vuodessa.

Olemme onnistuneet kuluttamaan niin suuresti, että nyt kuumenevat ilmakehä, aavikoituvat valtiot ja helteisiin läkähtyvät ihmiset. Nykyinen EU pitää jo sisällään suuria uhkakuvia eteläisten osiensa aroutumisesta ja jopa aavikoitumisesta seuraavan 150 vuoden aikana. Ihmisen kiihtynyt kulutus on muuttanut koko ihmiselon aikana enemmän luontoa ja ympäristöä 150 vuodessa kuin koskaan aikaisemmin millään aikajaksolla. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30836-v... -

.

Ilkka Luoma

Mennäänpä välillä itse topicin perusaiheeseen eli mitä me maksamme ja kuinka me maksamme takaisin - sehän merkitsee henkilökohtaista verotasetta, joka voi olla myös nagatiivinen ---

.
" ... Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].

Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän? ... "

-
...
1]
Hyödyllisyysluku tai kustannuskertymäluku (sis. myös ympäristöhaittaluku) – tarkoittaen sitä, että verkostoitunut yhteiskuntamallimme sosiaalisessa hyvinvointiyhteiskunnassa hyväksyy heikon ja vahvan, pidämme tätä merkittävimpänä erona muuhun biosfääriin nähden … me tuotamme ja me kulutamme – omaamme ja toisten:

LAINAUS ” … Kaikki kulutus- ja ansaintatapahtumat kirjautuvat henkilökohtaiseen kulutushistoriaamme ja näin meille muodostuu elämisen kulutustase. Jokainen tietää, mikä on ollut oma osuus yhteiskuntamme tulonjaossa ja luonnonrasitteessa ...”

LAINAUSLINKKI - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55774-j... -

.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/juuri-sina-e... - [133200]

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset