Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kuinka paljon olet maksanut yhteiskunnalle - milloin alkoi takaisinmaksu?

Helsingin Sanomat julkaisi lääkärin mielipidekirjoituksen |* yhteiskuntavelasta ja sen takaisinmaksusta. Hätkähdyttävä tosiasia, jota emme uskalla ajatella, saati sitten rakentaa mittaria tulos-taseestamme - yhteiskunnallamme, jossa tulontasaujärjestelmä huolehtii heikommista.

...

|* ~ http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005152396.html -

 

...

[U] “ ... GPS (Global Position System) on vain väline, joka mahdollistaa seurannan, ei mitään ihmeellistä – meitähän jo nyt terrorismipelon myötä vakoillaan, ellei meillä itse, niin isoveljet ”suurista maailmanvastuuvaltioista”. Suurin piiloasia on keräysjärjestelmä ja analyysi, joka voi olla henkilökohtainen kertymätili – siis jokainen kansalainen saa ylihuomenna verotilin 


Henkilokohtainen hyödyllisyyden osoitin

Henkilökohtaisesta verotilistä ei ole pitkä matka niin kutsuttuunyhteiskuntamittariin, jossa kertyy numeroita ja tapahtumia meidän aikaansaamista ympäristöjäljistä, veronmaksuista, yhteiskuntapalveluiden käytöstä 3] … näin jokainen meistä jossain yhteiskuntamitterin kehitysvaiheessa saa hyödyllisyysluvun 4], joka voi olla myös negatiivinen – eli kulutat enemmän yhteiskunnan tulontasauksen kautta maksettuja palveluja kuin tilität työntekosi kautta yhteiskunnallemme verovaroja. ... “

LINKKI ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kilometriverotuksesta-verotileihin.html -

 -

...

Elämä ei aina ole ”minä teen juuri niin kuin minä haluan – ei ainakaan silloin, kun yhteiskuntavastuu kasvaa yli sen hetkisen valtiollisen tulontasauskyvyn yli. Tällöin on käytettävä omia varantoja ja omia tuloja; kuten koko täysi-ikäisyyselämänkaaren ajan, jos kyseessä on itseaiheutettu [?] vaiva tai sairaus – ”jos kannabis vapautetaan, niin seuraukset sen käytöstä maksetaan itse” –periaatteella … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154460-vastuu-itsesta-kuka-hoitaa-kustannukset - [US_P/il]

 

Oletko valmis paljastamaan?

Olisitko Sinä valmis yhteiskuntarehellisyyteen ja -avoimuuteen omista yhteiskuntakuluista ja niiden takaisinmaksuista? Moni ajattelee nyt vahvasti mistä tulee se raha, kun juuri tehty leikkaukseni maksoi todellisudessa yhteiskunnalle 32.000 euroa ja silti sairaalalaskuni oli vain 320 euroa!

Verotusjärjestelmä on ikäänkuin yksityispuolen vakuutustoiminta, jossa kotivakuutuksen 5.000 euron korvaus kustannetaan kymmenien muilla kotivakuutusmaksuilla. Mainittakoon, että vakuutustoimi keksittiin jo foinikialaisten aikana turvaksi merikuljetusonnettomuuksien korvaamiseksi, sillä eihän kaikki laivat uponneet, vain joka “kahdeskymmenes” - tuosta alkoi vakuutuslaskentatoimi!

 

Hämmästyttävä toteamus

Meitä läpi elämämme ohjaava ja opastava evoluutio on rakentunut tuohon meille tuntemattomaan biosfäärilliseen yhteisöavoimuuteen ja -rehellisyyteen, sillä evoluutio tietää tuon ja nuo biosfäärin eliötaseet tarkasti - meille voimme synnyttää käsitteen yhteiskunnan henkilö- eli yksilötase. Vai onko tämä tarpeellista - voisin helposti arvata, että vasemmistolainen ajattelu ei halua individuaalia seurantajärjestelmää - sen sijaan oikeistokapitalistinen ajattelumaailma ei suvaitse juuri lainkaan kollektivismia.

Lopulta jokainen jossain ajan vaiheessa voi tarkistaa oman taseensa älypäätelaitteensa avulla suoraan - joka hetki! Tuo “joka hetki” on myös kaikkien muiden käytettävissä - olisiko hyvä näin?

 

EKSTRA

Henkilökohtainen kulutusvero ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle.html - [BLOG/il]

EKSTRA II

Lopulta meille jää vain todellinen haittajälkeen projisoituva kulutusvero |1. Ehkä myöhemmin kaikki muut verot poistuvat eli saat tehdä työtä verotta, yrittää yritysvoittoja verotta, etkä maksa perintöveroja kuin muita nykyiseen solidaariseen heikompia huomioivaan tulontasausrahastoon. Linkki täyteen tekstiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/lopulta-jaljelle-jaa-vain-aito.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

...

AL | US | VU | FB | FB | BL | BL | T | BLOG 133133

 

DOC kansalaisen tulos ja tase_02042017.doc

PVM 02042017

 

|458|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Ilkka Luoma

Topicin ympäristötekijä ja ehkä sen suurin vaikuttaja, johon viitaten yksilömittarointi pitää ulottua aiheutettuun ympäristöjälkeen asti!

[2006]
" ... Ihminen on lyhytnäköinen, jos hän todistelee itselleen kulutuksen mandraa ja sen vaikutetta kansantalouteen ja jatkuvaan kasvavan hyvinvoinnin autuaallisuuteen. Tosiasiassa merkittävin seikka on se, että ihminen käyttää apuvälineitä, jotka ovat tehdyt materiamuutoksilla käyttämällä ulkoista ihmisestä riippumatonta energiaa. Ihmisen hyvinvoinnintavoittelu ja kasvuhegemonia perustuvat juuri nimenomaan tähän kiihtyviin materiamuutoksiin ja ulkoisen, kierrossa olevan lainaenergian käyttöön.

Juuri nyt poltamme autojemme moottoreissa sitä kasvuenergiaa kierrosta, joka syntyi miljoonia vuosia sitten. Me porasimme sen esiin ja syydämme jätökset muusta eläinkunnasta riippumatta ilmakehään. Ihminen on mestari siirtelemään itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, itseasiassa koko elämämme toinen kliimaksi on siinä. Ensimmäisen me tiedämmekin. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/ilmasto-muut... - alta.

.

Ilkka Luoma

[2013]
" ... Moraalinen vastuu näkyisi toistaiseksi näkymättömässä ”verotilissä”,

sillä de facto meillä kaikilla on ”tili”, joka kertyy nopeammin tai hitaammin – tätä yksilökohtaista tunnuslukua ei haluta näyttää, sillä se johdattelisi meidät eriarvoiseen asemaan. On hyviä veronmaksajia, ja on sitten pelkkiä miinusmerkkejä, joilta ei kertymää synny – vain kuluja.

Olisi ikävää, jos otsassa ”palaisi lamppu punaisella” kertomassa, että olemme miinuksella, kun toisella palaa vihreänä suuri luku, josta heti nähdään kaveri verotaakan kantajaksi ja työnsankariksi.

Veropinnarit
[ ”… minähän olen jo riittävästi veroja maksanut”, -ajattelin … ]

Veropinnaus on monelle kansallista huvia ja sitä pidetään itsestään selvyytenä – oli rikas tai köyhä, kukaan ei halua maksaa ”liikaa”. Liikaa onkin sitten suhteellinen ilmiö – köyhälle 1.000 euroa on suuri raha, ja tuosta pinnauksesta saa jo mojovat sakot, kärähtäessään.

Rikas saattaa lakimiestensä avulla ”piilottaa” laillisesti voittovaroja 1.000.000 euroa, pahan päivän varalle. Kaikki on niin suhteellista – tuosta miljoonasta ei saa mitään sakkoa tai rangaistusta – ainoastaan tahra moraaliin, jos sellaista on - ”ahneus kasvaa syödessä...” ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/vero-ja-olei... - alta.

.

Ilkka Luoma

Verotus ja kierrätys 1/

Verotus käännetään koskemaan aiheuttamisperiaatetta - mitä enemmän kulutat sen enemmän maksat, mitä enemmän vahingoitat ympäristön luontaisia kiertoja - sitä suuremmin otat osaa kustannuksiin. Joudumme hyväksymään perusperiaatteen, jossa lopulta palautamme luontoon käyttämämme tekijät sellaisina, kuin ne sieltä otimme.

[2007]
" ... Yhteiskunta ei tarvitse mitään muuta verotusta kuin kulutusveron. Jokainen voi vapaalla valinnan tahdollaan suunnata mielihalujaan, tarvesuuntauksiaan, määriä ja ympäristöhaitallisuusasteita omalla verottomilla tuloillaan ottaen aina osaa kulutusverollaan ko. tuotteen/ palvelun aikaansaamiin ympäristöhaittoihin.

Mitä enemmän kulutat, sitä enemmän maksat. Luonnonvalinta ihmistoteutuksina tapahtuu mahdollisuuksina ja mahdottomuuksina itse luontoa ajatellen. Tässäkin kysynnän ja tarjonnan lait ratkaisevat, sitä ostetaan, mihin on mahdollisuus ja mihin ansaitut varat riittävät.

Kulutusverolla säädetään ympäristöhaitat minimiin. Kulutusveron tueksi itse luonto on jo järjestänyt oman "ajattelemisen aiheensa". Valveutuneisuuden kasvun myötä valinnat ympäristöystävällistyvät.

Huomisen verotuksessa "maailman tietoverkon" ollessa yhteydessä joka kuluttajaan, savuun ja notkelmaan, ovat kulutusverokertymät reaaliaikaisia ja ne rekisteröityvät jo ostohetkellä - näin ko. tavaran kulutusvero suuntaa kulkunsa heti ostajan pankkitililtä valtion ao. kulutusveroluokan, - kohteen ja tuotteen "tilille" ostajamerkinnöin; näin meille jokaiselle muodostuu oma yksilöllinen ympäristöstatus.

Edullisesta ympäristöstatuksesta saa ostohelpotuksia vähän haitallisuutta sisältäviin tuotteisiin ja palveluihin - näitä ansaittuja bonuspisteitä voi sitten suunnata esim. ympäristöteknologian sijoituskohteisiin.

Uudessa verotusmenettelyssä verottajalle jää siten edelleen "keppi ja porkkana" periaate käytettäväkseen ja lisäksi jokainen kuluttaja näkee omasta tilastostaan ympäristöarvonsa.

Ympäristömuutokset - jotka "säätelevät" voimakkaasti ihmiseloa kaikkialla maapallolla - vaativat tehokkaita, riuskoja ja konkreettisia toimia ihmisiltä, siis kuluttajilta, jotta elinympäristömme voisi jatkua siedettävänä luontoystävällisemmille elintavoillemme, huomioiden myös meitä ympäröivän luontokokonaisuuden. ... "

.

Ilkka Luoma

Topicin verotuksen säätelyyn liittyviä ydinaiheita ---

1
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55774-j... - yli 200 lukijakommenttia

2
[2007][2010]
" ... Kulutus ja kasvu ovat tunnetusti markkinatalouden mittareita. Olemme onnistuneet mm. polttaamaan 150 vuodessa kaiken sen polttoaineen, johon on sitoutunut n. 15 miljoonan vuoden hiilidioksidivarastoitumiset - olemme siis tältä osin päästäneet ilmakehään 15.000.000 vuoden luontovarannot 150 vuodessa.

Olemme onnistuneet kuluttamaan niin suuresti, että nyt kuumenevat ilmakehä, aavikoituvat valtiot ja helteisiin läkähtyvät ihmiset. Nykyinen EU pitää jo sisällään suuria uhkakuvia eteläisten osiensa aroutumisesta ja jopa aavikoitumisesta seuraavan 150 vuoden aikana. Ihmisen kiihtynyt kulutus on muuttanut koko ihmiselon aikana enemmän luontoa ja ympäristöä 150 vuodessa kuin koskaan aikaisemmin millään aikajaksolla. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30836-v... -

.

Ilkka Luoma

Mennäänpä välillä itse topicin perusaiheeseen eli mitä me maksamme ja kuinka me maksamme takaisin - sehän merkitsee henkilökohtaista verotasetta, joka voi olla myös nagatiivinen ---

.
" ... Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 1].

Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito? Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän? ... "

-
...
1]
Hyödyllisyysluku tai kustannuskertymäluku (sis. myös ympäristöhaittaluku) – tarkoittaen sitä, että verkostoitunut yhteiskuntamallimme sosiaalisessa hyvinvointiyhteiskunnassa hyväksyy heikon ja vahvan, pidämme tätä merkittävimpänä erona muuhun biosfääriin nähden … me tuotamme ja me kulutamme – omaamme ja toisten:

LAINAUS ” … Kaikki kulutus- ja ansaintatapahtumat kirjautuvat henkilökohtaiseen kulutushistoriaamme ja näin meille muodostuu elämisen kulutustase. Jokainen tietää, mikä on ollut oma osuus yhteiskuntamme tulonjaossa ja luonnonrasitteessa ...”

LAINAUSLINKKI - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55774-j... -

.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/juuri-sina-e... - [133200]

.

Toimituksen poiminnat