Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Olemmeko jo Nato-sotakoneen etuvartio - idän ja lännen vedenjakajalla?

Venäjältä saimme viestin |*, jossa olisimme myyneet itsemme jo Naton ja lännenmiehen sotakoneelle sen eteentyönnetyksi itäiseksi vartioksi ja suurvaltakonfliktin taistelutantereeksi - myimme siis puolueettomuutemme?

[ ... kansalainen Erkki ymmärsi tunnekuohujensa raoista vuonna 1975, että olimme hyväksytysti puolueettomuuden ja liittoutumattomuuden esimerkkivaltio - tunnustettuna. Erkki oli tunteillut kohdassa, jossa presidentti Urho Kekkonen oli nuijan kopautuksella päättänyt ETYK-kokouksen ...|1

 

 ... kansalainen Liisa on jo pidempään ihmetellyt miksi lännenmiehen yhdysvaltaltainen sotakone tulla tupsahti maahamme vuonna 2016, F-15C taisteluhävittäjineen. Liisa on insinööri ja ymmärtää mitä tuon hävittäjän Suomeen tuonti itse itsensä pyytäen merkitsi. F-15C oli ilmaherruushävittäjä, jota mainostetaan voittamattomaksi ja juuri nuo sotakoneet lensivät Kuopion Rissalasta kohti itärajaa - Venäjän suuntaan näyttämään voimaansa- täältä tullaan - sinitakit ratsastavat jälleen! ... ]

...

|* ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005153449.html -

 

Aikanaan Neuvostoliitto YYA-aikautena ehdotti Suomelle sopimuksen mahdollistamia sotaharjoituksia. Valtiojohtomme oli tarkkaavainen, vastaus oli kohtelias: “Ei kiitos!”. Näin tilanne oli selvitetty ja puolueettomuuskäsite käytännössä ylläpidetty. Tärkein kaava on pitää Suomi tyhjänä muita uhkaavien vieraiden valtioiden taistelu- ja sotajoukoista.

 

Me emme voi olla välillinen uhanluoja itään eikä länteen. Suomi ei saa muodostaa syytä ajatusmalleihin, että on varmuuden vuoksi valloitettava valtiomme - joidenkin suurvaltapyrkimysten turvaamiseksi ja/tai edistämiseksi.

 

Nato - isäntämaapöytäkirja

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ]

Suomi solmi Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin allekirjoituksella kuuluisan Nato-Isäntämaa pöytäkirjan. On sanottu useasta suusta, ettei se automaattisesti tuota meille läntisen miehen Nato-/ USA-sotakonetta, jotain vastaan ja joillekin suojaksi.

Herää tietysti kysymys miksi USAF tuli viime vuonna Rissalaan näyttämään hyökkäysvoimaansa ja tahtoaan edesauttaa Suomen taistelukykyä. Kukaan ei ole kertonut kuka/mikä - ketkä/mitkä suorittavat tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjan täytäntöönpanokutsun - tätä kansakuntamme nyt kysyy johtajiltamme.

 

Suomi on Pohjolan Sveitsi, ta meidän pitäisi olla!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html - ]

Meillä kansakunta ei halua Natoon. Vastustus on ollut ja viimeisenkin mittauksen mukaan on edelleen yli 50 prosentin enemmistönä vastaan Natoa |2. Kansalaisviisaudessaan |3 kansalaiset eivät halua olla suurvaltakonfliktien sattuessa niiden taistelualusta ja sotimiskenttä. Kansa tietää meillä kuuluisan 1300 kilometriä yhteistä maarajaa, tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa. Tässä tarpeeksi perusteita miksi Suomi ei liity Natoon. **

 

Olemme välittäjä ja neuvotteluosoite - jopa suurvalloille

Nyt on meneillään suotuisa kehitys. Kiinan presidentti Xi Jiping tulee kylään huomenna, ollen korkein Kiinan johtaja sitten 1995, jolloin presidentti Jiang Zemin vieraili maassamme. Kuittaamme myös Arktisen neuvoston puheenjohtajan pestin pariksi vuodeksi |4. Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti alustavasti kaukonäköisenä, että Suomi voisi olla neuvottelualusta hänelle ja US presidentti Donald Trumpille |5. Hyvä niin. Meidän presidentti Sauli Niinistö on oivaltanut sinfonian juonen, jota kansakunta komppaa osallistuvina viulisteina.

 

Kysymys valtapoliitikoille

Miksi ei voida todeta, tilannetta rauhoittaen, ettemme irtaudu idän ja lännen vedenjakajalta, sillä sehän on ensinnäkin maantieteellisesti mahdottomuus ja, että keskitymme liitoutumattomuuden tielle rauhanvälittäjän, konfliktien neuvottelupöydän kattajina sekä valtiona, jonne on turvallista tulla pääomineen esimerkiksi rakentamaan muun muassa pilvipalvelinkeskuksia.

Mikäli saamme osaamisemme, luotettavuutemme ja ympäristöllisten näkökulmien myötä aseman, jossa kaikilla merkittävillä valtioilla ja/tai niiden yrityksillä on pilvipalvelinkeskukset maassamme, olemme kuitanneet de facto takaisin ETYK-1975 hengen ja aseman uuspuolueettomana valtiona.

 

Suomi on erikoisasemassa - kun tutkii historiaa huomaa sen helposti

[Suomi kuittasi itsenäisyytensä idästä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta - ]

Kansalaiset tietävät, että maamme on täysin erikoisasemassa mihinkään muuhun nähden - ei tarvitse kuin suunnata katseet Kuolan niemimaalle ja Pietarin suuntaan niin tietämättömämpikin oivaltaa tämän todeksi. Tämän toden pitäsi määrittää suuri kuva, joka on kirkas kaikkiin ilman suuntiin.

Pelkkä läntinen kallistus on vaarallista näin idässä! Tuleville valtapoliitikoille tässä haastetta ja tavoitetta - kansalaistemme edun nimissä.

 

...

Tekstin linkkinumerointi

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html -

|2 Naton vastustus on 51% ~ http://yle.fi/uutiset/3-9458874 - helmikuu 2017.

|3 Kansalaisuusviisaus hylkii Natoa ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1672694 - sisältää 460 lukijakommenttia

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231552-an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina-haluaa-jaseneksi -

|5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234574-presidentti-putinilla-on-erinomainen-pelisilma -

 

...

EKSTRA

Historioitsijaksi tituleerattu Alpo Rusi laukoo puolisokeita ja puoliumpinaisia muka totuuksia - vahvasti värjäytyneenä ja värjättynä - kansalaistemme näkökulmasta - luottamusta lausuntoihin tuskin suurelta kansalta tulee (?) --- Ehkä väkevin West trolling kirjoitus lännettymisen huippuna. Äärilaita, ei enää puhdasoppista West trolling manipulaatiota, vaan suorastaan propagandaa, mikä on yleensä kuulunut East trollingin läpinäkyvään informaatiomalliin  ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217730-suomella-edessa-uudet-turvallisuusuhat-tarvitsemme-henkista-maanpuolustusta -

 

EKSTRA II

Saska Saarikoski HS-toimittajana ja Alpo Rusi "kaiken maailman yksityishenkilönä" ovat osa-aluevaikuttajia suomalaisuudelle, vaaramomenttien luojina - yksipuolisilla pohdinnoillaan itäinen silmä muurautuneena umpeen --- On keskenkasvuista kirjoittaa puolikkaan tutkinnallisesti - se osoittaa West trollingin olemassa olon, ei enää vain manipulaationa, vaan jo propagandana. ~ http://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005150586.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 133417

 

DOC Myyty_puolueettomuutemme_03042017.doc

PVM 03042017

 

|718|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Ilkka Luoma

**

[2014]
" ... (Media lööpitti voimakkaasti kokoomuslaisen vanhan kaartin – ”erkkolaisuuden nousun haudasta” ja äkkirääkäistyn julkihuudon kansanedustajiltamme - Pertti Salolainen, Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi käynnistivät natomopedinsa 1] – ”Natoon ilman kansanäänestystä!”)

[ … Kokoomus on rehellinen kannoissaan – se haluaa viedä Suomen Natoon ja piste. Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon, ei kuitenkaan ilman kansalta kysymättä. Herää kysymys – onko kallupoinnin alamäessä oleva Kokoomus 2] hajoamassa, kun paniikkinappulointia harjoitetaan näin väkevästi? … ]

Suomen kansakunta on vuodesta toiseen, kallupista kolmanteen ja kymmenenteen vakaasti suurena enemmistönä sanonut painavan ja viisaan ein Natolle 3] (57-68 prosenttia ei, kun taas natomyönteisiä on noin 17-30 prosenttia). Voimme päätellä, että kansalaiset omalla kansanviisaudellaan 4] ovat systemaattisia asiaytimeen näkijöitä. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... - alta.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin on sanonut talvisodasta puhuessaan että Stalinilta jäi homma kesken. Kansalaiset Matti ja Maija uskovat että se tarkoittaa että Putin meinaa valloittaa loputkin Suomesta.

Tämä kansakunta odottaa kansalaiset Matti ja Maija etunenässä että naapurimme Putin peruuttaisi uhkauksensa eikä hyökkäisi Suomeen.

Miksi Putin ei voi solmia hyökkäämättömyyssopimusta vaikka muutamaksi vuodeksi?

Yksin emme nytkään pärjää. Pitääkö liittyä Natoon? Auttaako sekään hädän tullen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Niinpä, mutta Venäjä kieltää liittymästä.

Ilkka Luoma

Kerrotko Matti, missä kohtaa ja milloin/ miten Venäjä on kieltänyt liittymisemme Natoon? Sen Putin tietää, että kansamme suuri enemmistö vastustaa Natoa ... ja tämäkös harmittaa eräitä kiihkeimpiä natouskovaispoliitikkoja, jotka veisivät Suomen Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen - puhutaan ns. nelikko koppalakkikokoomuslaisista - Sasi, Salolainen, Kanerva ja Zyskowicz.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #13

Erehdyin, Venäjä kertoo virallisesti, että liittyminen on Suomen oma asia.

Kun asia kerran niin on, päätös liittymisestä on taloudellinen ja tekninen kysymys, johon vastauksen pystyy antamaan vain SUOMEN puolustusvoimien asiantuntijat. Puhe siitä, että pitää järjestää kansanäänestys on kovin tyhmää. Kansa on keskimäärin tietämätön turvallisuusasioista.

Jokainen ymmärtää, että liitto on enenmmän kuin sen yksittäinen pieni jäsen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Parhaan vastauksen liittymiseen tai liittymättömyyteen antaa kansa, joka lopulta pesee ne ruumiit, jotka jotkut tekevät - taitamattomuudellaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

Kansa tieto on "mutu-tietoa". Sen perusteella ei kannata tehdä tärkeitä päätöksiä.
Kun kansan edustajat eivät uskalla tehdä päätöstä, he pakoilevat kansan mielipiteen taakse.

Jos kansan (nykyistä) mielipidettä kunnioitettaisiin, miksi Eduskunta ei tee kansan tahdon mukaista päätöstä, ettei Suomi liity (koskaan) Natoon. Epäilläänkö että kansan nykyinen mielipide voi muuttua, jos turvallisuustilanteemme heikkenee?

Jos päätös liittoutumattomuudesta tehtäisiin ainakin tämä typerä eipäs-juupas junnaaminen loppuisi, mutta tiedätkö Ilkka, mitä muita seurauksia siitä olisi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Pidätkö kansaa tyhmänä/ ymmärtämättömänä omia asioitaan kohtaan?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #44

Kyllä pidän valtion asioiden osalta. Ylivoimaisella enemmistöllä kansasta ei ole mitään käsitystä turvallisuuspolitiikasta. Puolustusvoimien ylin johto ja muutamat poliitikot tietävät asioita, jotka eivät ole julkisia. Tämä tieto on oleellista päätöksenteossa.

"Mutu" tiedon perusteella kansa on sitä mieltä että ei pidä liittoutua (koskaan?). Samat tyypit kyllä liittoutuvat itse ammattiliittoihin ja maksavat työttömyyskassamaksuja. Kun joutuu työttömäksi, kassaan ei voi enää liittyä. Täysin samasta asiasta on kysymys. Liitto auttaa jäseniään, ei ulkopuolisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Kysyn huolestuneena vähättelevän kansalaisasenteesi myötä mihin tutkimukseen perustat tuon väitteesi kansamme tietämättömydyestä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #62

Ilkka, aivan samaan tutkimukseen, jossa kerrottiin, että kansa on paremmin perillä turvallisuuteen liittyvistä järjestelmistä kuin Puolustusvoimien ylin johto. Siinä tutkimuksessa kerrottiin, että yli 60% upseereista kannattaa liittoutumista. (tyhmiä)

Oletko, Ilkka, sitä mieltä, että Hornettien seuraajasta pitäisi järjestää kansanäänestys. Entä tiedustelusatelliittien tai ohjusjärjestelmien hankkimisesta? Onko niistä Suomelle mitään hyötyä?

Oletko sitä mieltä, että kansan mielipide pysyä liittoutumattomana ei ole riippuvainen turvallisuusympäristössä tapahtuvista muutoksista? Eikö Suomen pidä liittyä Natoon KOSKAAN vai vasta kun tilanne sitä vaatii.

Onko kaikenlainen liittoutuminen hyödytöntä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Kansanäänestys pitää järjestää siitä - hankitaanko yleensä enää vanhanaikaisia taisteluvälineitä! Huomenna lennokit korvaavat ihmisohjasteiset sotakoneet ---
.

Upseerien mielipiteistä on paljon erilaisia mittaustuloksia!

"Nato-jäsenyyttä kannattaa alle neljäsosa upseereista
Vaikka Suomen Kuvalehti otsikoikin sotilaiden haluavan sotilasliitto Natoon (SK 8/2016), Yrjö Jaatinen (KSLM 15.3.) on oikeammassa ilmaistessaan oikean Nato-jäsenyyttä kannattavien upseereiden osuuden olevan alemman, sillä koko Upseeriliiton (UL) 6178 jäsenestä (1.1.2016) kannattajia on vain 23,81%. ... "

~ http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Nato-jäsenyyttä-kannattaa-alle-neljäsosa-upseereista/748605 -

.

Ilkka Luoma

Leo, Venäjä, venäläiset eikä Putin hyökkää meille. Meidän pitää muutoinkin pitää maamme sotilaallisesti liittoutumattomana, emmekä saa laskea millään muotoa sellaisia sota- ja taistelujoukkoja varusteineen ja aseineen maahamme, joista voi olla suoranaista tai välillistä uhkaa rajanaapureillemme. Yksinkertaista, eikö? ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Leo, Venäjä, venäläiset eikä Putin hyökkää meille.

Eivät hyökkää nyt eikä tulevaisuudessa, eivätkä ole hyökänneet koskaan aiemminkaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #53

Uskottava puolustus on herrojen metkuja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Talvisodassa hyökkäsi, ja syy siihen tiedetään tarkasti, jo pidempään pienessä piirissä, ja nyt jo suuremmassakin --- tuli julki uusimmat avaukset Stalinin päiväkirjojen Kagano-luokituksesta.

Nyt tiedämme, ettei puolustavasti hyökkää, jos emme luo sille edellytyksiä laskemalla rajanaapureita uhkaavia vieraiden valtioiden ja sotilasliittojen taistelu- ja rynnäkköarmeijoita ... varsinkin sellaisia, jotka luokitellaan rajanaapureisemme taholta uhkakandidaateiksi - yksinkertaista, eikö? ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #63

Vuonna 1939 emme olleet hyökkäysliittojen jäseniä eikä vieraiden valtioiden aseita ollut itärajallamme.

Liittoutumattomuusko saa aikaan sen ettei Venäjä valtaa Suomen aluetta edes omista puolustuksellisista syistä. Mihin tutkimukseen perustat tietosi (tähänkö, MUTU 2017/4/IL?)

Tarkoittaako tämä myös sitä että liittoutuminen saa aikaan Venäjän hyökkäyksen Suomeen varmasti?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Luovutimme Saksalle syksyllä 1939 vakoilulentojemme Leningradin puolustusjärjestelyjen vakoilukuvia - olimmehan saaneet Saksasta Blenheimeihin huippukamerat "asevelihintaan" - shokki oli se, nyt, että luulimme ettei Stalin näistä tiennyt - tiesi jo 1939, ENNEN kuin sanoi kuuluisat sanat: "Diplomatian aika on ohi - on sotilaiden vuoro" ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #78

Ilkka hei, viitsitkin vielä jatkaa vanhoja horinoitasi.
1939 Suomi valokuvasi tulevan vihollisen odotettavia hyökkäyksen keskitysalueita, eli Lenngradin hyökkäysjärjestelyjä. Sehän oli sinunkin mielestasi ihan legitiimiä?

Paras vitsi: Suomi luovutti NL:n silloiselle ystävälle ja liittolaiselle valokuvia Leningradista. 30-luvulla Saksalla oli harjoitusleirejä ystävänsä NL:n alueella!

Siis Suomi antoi kuvia rosvosta rosvon ystävälle. Oliko pahastikin tehty?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Oli niin pahasti, että Stalinin ymmärrys meitä kohtaan loppui, ja oli sotilaiden vuoro - ei sen enempää!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ihanne olisi että saisimme joltain maalta muutaman atomipommin. Niillä voisimme uhata Pietarin pommittamisella jos Putinin sotakiihko ei lopu.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Natolla on atomiaseita, millä se suojaa jäsenmaita. Vain Venäjän "vastatoimien" pelko estää Suomea liittymästä. Se olisi kuullema veren kaivamista nenästä.

Meitä pelotellaan kuin lapsia: Ellette ole kilttejä, mörkö tulee ja vie.

Kun kysyy kremlkiimaisilta, miten Venäjä reagoisi, ei tule vastausta eikä edes veikkausta. Bluffia ja pelon lietsomista kertakaikkiaan, senhän venäläisten agentit taitavat.

Ilkka Luoma

Tähän voimme todeta, että kansamme suuri enemmistö "hanskaa hommat ja hanska ei ole hukassa!" ;)

Kts. topicista viimeisin natoselvitys mielipidekyselynä!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #12
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Kerrotko nyt kaikille lukijoille miten tuo pelottelu tapahtuu?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #15

Ilman minkäänlaista näyttöä väitetään, että Suomen liittyminen Natoon merkitsee sitä, että

1. USA ryhtyy valmistelemaan hyökkäystä Venäjälle Suomen alueen kautta ja siksi Venäjä tekee iskun Suomeen hävittääkseen Venäjää uhkaavat USAn hyökkäysvoimat. Vihjaillaan ja annetaan ymmärtää, että jäsenyys puolustusliitto Natoon merkitsisi sitä, että Venäjä hyökkäisi Suomeen.

2. Puolustusliiton jäsenenä Suomen armeijan ylipäällikkönä olisi amerikkalainen kenraali.

3. USA määräisi suomalaiset sotilaat tappelemaan USA:n sotia ympäri maailmaa, kun USA on maailman sotaisin kansa.

4. Naton turvatakuu ei toimi tarpeen tullen.

5. Suomen oma puolustushalu ja-kyky romahtaisi.

6. Suomen ja Venäjän välinen kauppa romahtaisi. (Se ei merkitse mitään, että Venäjän suurimmat kauppakumppanit ovat Natomaita).

7. Venäjän karhu on mörkö, joka voi tehdä mitä vain kun sitä ärsytetään. Liittyminen puolustusliittoon on ärsyttämistä.

*****

Valitettavasti pelottelu on mennyt perille ja suurin osa kansasta pitää em. väitteitä totena.
Baltian maiden esimerkki ei tue em. väitteitä mutta pelottelu vetoaakin tunteisiin, ei tietoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

On hyvä muistaa, että Naton sotilasjohtaja on aina amerikkalainen kenraali.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #23

Hyväksyt siis pelotteluksi muut kohdat?

Tässäkin on syytä huomata, ettei Naton sotilasjohtaja ole Naton jäsenmaan armeijan ylipäällikkö. Päätösvalta armeijan käytöstä on aina jäsenmaalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Kannattaisikohan perehtyä Naton sääntöihin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #45

Älä viitsi, kyllä armeijan johto on kullakin jäsenmaalla. Jos viittaat siihen, että kriisitilanteessa puolustustaistelua johtaa amerikkalainen, se on selvä. Mutta 5.artiklan mukaan jäsenvaltio päättää, minkälaista apua antaa. Ei amerikkalainen kenraali voi määrätä Ranskan armeijaa puolustamaan Baltteja jos Ranska ei anna joukkoja, vai voiko pakottaa mielestäsi? Suosittelen vielä lukemaan ne säännöt uudelleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Meinaatko, että esimerkiksi Viroa autamme näkkileivällä?

Tosiasia on se, että meidän rooliksi esimerkiksi Viron osalta US on määritellyt Suomelle ilmataisteluroolin, Virollahan ei ole omia ilmavoimia - taistelukyvyllisesti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #64

"US on määritellyt Suomelle ilmataisteluroolin"

Määrittely ei ole määräys. Kun kysymys on taistelusta, on aivan varmaa, että Suomen Hallitus ja Eduskunta päättävät sotatilasta. Mutta jos niin joudutaan päättämään, on hyvä, että ilmataisteluroolista on sovittu Naton kanssa.

Eikö sinustakin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Selvitätkö Matti itsellesi, kuka/ ketkä - mikä/mitkä suorittavat kutsun Nato - Isäntämaa pöytäkirjan pohjalta saada Nato/US' n taistelu- ja rynnäköintijoukot maahamme?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #79

Minä puhun sotatilasta. Jos Venäjä hyökkää Suomeen, Nato ei todennäköisesti anna apua isäntämaasopimuksen perusteella vaikka Suomen hallitus kuinka pyytäisi. Rauhan aikana kutsun harjoituksiin tekee todennäköisesti Puolustusvoimien komentaja. Miksi kysyt?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Siksi että tuo pöytäkirja on suunniteltu juuri kriisiaikoihin ... voit arvata miten Venäjä suhtautuisi amerikkalaisiin rynnäkköjoukkoihin Lapissa ja Kymissä!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #103

Jos tarkoitat kriisillä sitä, että Venäjä olisi hyökännyt Suomeen, täällä ei valitettavasti olisi Naton joukkoja koska emme kuulu Natoon.

Jos Venäjä olisi hyökännyt Norjaan, on aivan varmaa, että Naton joukot ovat puolustamassa Norjaa. Jos taas Norja olisi hyökännyt Venäjälle, Norja ei saisi hyökkäykseensä apua Natosta, koska Nato on puolustusliitto, ei hyökkäysliitto.

Jos sota taas olisi Baltiassa, tilanne olisi sama kuin Norjan kohdalla.

Jos Venäjä hyökkäisi vaikkapa Viroon, se varmaan haluaisi Suomesta tukikohdan. Samasta syystä Natokin haluaisi. Naton ja Venäjän tarpeilla olisi suuri ero. Toinen on hyökkääjä ja toinen puolustaja. Tällöin ei olisi kovin vaikeaa tehdä päätöstä kumpaa osapuolta auttaa. Puolueettomana ei voisi olla, koska sillä ei olisi mitään merkitystä kun aseet määräävät.

Ilkka Luoma

Naton atomiaseet ovat sen omaksi tuhoksi, sillä Venäjällä on vastineet niille. Tosin tuho kohtaa myös venäläiset, mutta Venäjän onneksi heillä on ylivertainen maapinta-ala eli osa kansasta jää henkiin.

Ilkka Luoma

Leo, haluaisitko samalla Pietarin tuhoaamisen myötä tuhota koko rajantakaisen Karjalan ja osan omastammekin saastelaskeumalle?

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka, älä viitsi vääristellä.
Yritän sanoa, että Venäjän hyökkyshalua voisi hillitä jos meillä olisi kostoase.

En halua tietenkään Pietarin tuhomaista, oletko hullu kun sellaisia puhut?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Leo, miten tuo Venäjän hyökkäyshalu kimppuumme esiintyy?

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Ilkka Luoma,

ette maininnut että venäläisen viestinnän takana on suomalainen, venäläisten mieleinen stand up - koomikko Johan Bäckman, joka harhaisissa väitteissään mm. julistaa, ettei Suomessa ole sananvapautta, ja sekin vähä mitä tikulla tonkien löytyy, on huonompaa kuin Pohjois-Koreassa. Teikäläisten harhauttajien väitteissä ei paina mitään se, että kansainvälinen journalistien liitto on toistuvasti valinnut Suomen sananvapauden kärkimaaksi.

Muut harhautuksenne ovat melko suoraan kopioitua Bäckmania.

Kaduttaa, että hiukan provosoiduin ja käytin aikaa ja elämää hölynpölyn kommentointiin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos Taisto kommentistasi. Asia on tärkeä, Ilkka tekee tärkeää työtä Venäjän puolesta, ainakin kahta vuoroa, tuhansia artikkeleita. En minä ehdi ampua alas hänen hyökkäyksiään.

Ensimmäisen jutun lopussa on yleensä mille muille tahoille hän on ampunut. Silloin tällöin olen lähetellyt samoille piireille vastaiskuja: "Älkää uskoko Ilkan juttuihin, Ilkka on Kremlin agentti." Esim. kansanedustajien avustajat poistavat kaikki joutavat jutut.

Pahinta on kun Ilkka puolustaa Venäjän oikeutta hyökätä Suomeen. Siksi Putin ei tee sovintoa ja hyökkäämättömyyssopimusta meidän kanssa. Tältä osin Putin ja Ilkka ainakin ovat rehellisiä.

Ilkka Luoma

Leo, älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi - on vanha kristillinen elämänohje.

Sinun tulee kyetä todistamaan väitteesi, muutoin ne voidaan tulkita jopa kunnianloukkaukseksi. En kuitenkaan usko sinun siihen pyrkivän, vaan purat pahaa oloasi historiastasi.

Sen verran voin sanoa, ettei toiveesi toteudu sillä tavalla mitä esität! Karjalan kysymys voi saada yllättävän ratkaisin, jos osaamme pelimme - nyt emme osaa - valtapoliitikkojen puolelta.

Onneksemme maailma on nyt muuttumassa ja uudet valtapoliitikot avoimin silmin mahdollisesti ovat tekemässä oikeita päätöksiä lähivuosina ... ehkä.

.

Ilkka Luoma

En ota mitään kantaa dosentin selostuksiin tai arvioihin. Bäckman ei kuulu piireihini, eikä myöskään niihin piireihin, mihin tukeudun saadakseni tietoa todellisuudesta - itärajan takaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Dosentti on itärajan takana ja kuuluu "piireihin". Kyllä hänen tietonsa ovat vähintää "puolivirallisia".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19
Ilkka Luoma

Suomea viedään vähittäin ujuttamalla Natoon

(Kansallinen Kokoomus tai ainakin puheenjohtajakandidaatti Elina Lepomäki ilmoitti nyt rehdisti ja suorin sanoin – Suomi Natoon jo lähivuosina |1. Kansanäänestys halutaan ohittaa synkimpien kokoomuskoppalakkisten osalta |2, asialla tiukasti natottavat: kansanedustajat Ilkka Kanerva, Ben Zyskowicz ja Pertti Salolainen ja eduskunnasta pudotettu Kimmo Sasi)


|1 Natoon ~ http://yle.fi/uutiset/lepomaki_suomi_voi_paattaa_n... -
|1 Suomi Natoon ~ http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kokoomus-veisi-... -
|1 Presidentti Niinistö toppuuttelee vikuroivia kokoomuslaisia ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1464399735572 -
|2 Hyytävä Kokoomuksen äärilaita ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-vieda... - alta! [133609]

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#16
IPU:n piippalakkiosasto sen sijaan vaatii kansanäänestystä kaikista tärkeistä asioista kuten ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, ulkomaankauppapolitiikasta sekä sosiaali- ja terveys (sote) -politiikasta.

Ilkka Luoma

Sitä kutsutaan suoraksi kansandemokratiaksi - me luotamme kansalaisiimme sekä myöhempien kansanäänestysten tulevaan "valmistelutoimistoon"! ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #49

Heheh, hauska nimitys Eduskunnalle - "valmistelutoimisto". Miten suora kansandemokratia toimii? Äänestetäänkö kaikista asioista ja enemmistön mukaan mennään. Miten sotesta äänestettäisiin? Soteen - vai ei.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Ei. Eduskunta ei olisi kansanäänestyksien valmistelutoimisto - vaan erillinen järjestely ---

.
EKSTRA

Kansakunta valmistautuu tekemään itse ensimmäisen suuren päätöksen

Suomalaiset eivät halua uutta Talvisodan aattoa |8, jolloin härkäpäisesti ja liiaksi omiin luuloihin uskovat ministerit tai oikeastaan vain avainministerit – ulkoministeri Eljas Erkon johdolla hylkäsivät Josif Stalinin maanvaihtoehdotukset, joita jo vihjailtiin epävirallisesti loppuvuonna 1938.

Emme antaneet periksi, vaikka sellaiset herrat kuin C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja Rudolf Walden suosittivat kuuntelemaan tarkasti venäläisten suunnitelmia Leningradin puolustukseksi |*. Venäläiset pyysivät noin 2 000 neliökilometriä ja Laatokan pohjoispuolelta vastineeksi noin 4 000 neliökilometriä vaihtokauppana. Jopa Hanko olisi voitu siirtää pois Stalinin vaatimuslistasta. Loppu onkin historiaa – ja tätä historiaa Venäjän uhan luontia kansakuntamme ei enää halua.

|* Tänäänkin entisen Leningradin eli Pietarin puolustusdoktriini on sama ja juontuu jo tuolta ennen Talvisotaa tilannetta – venäläiset pelkäävät Pietarin joutuvan umpipussiin, jos Itämerestä tulee natomeri, kuten se oli 1941 - 1944 ”Saksan kolmannen valtakunnan meri”.

Kansa valmistautuu tekemään itse oman päätöksen Natosta – oman etunsa nimissä!
[ … perustelut kielteiselle päätökselle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-vieda... - … ]

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #65

"[ … perustelut kielteiselle päätökselle ~"

Poimin linkkistäsi seuraavat perusteet:

""
Suomea viedään vähittäin ujuttamalla Natoon,

Vastustus on ollut lisäksi aina yli 50 prosentin

presidentti Sauli Niinistö -kin on joutunut puuttumaan valtamediamme ja eräiden valtapoliitikkojen voimakkaaseen 'venäjäuhan luontiin'

”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä” sekä ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.*)

Itämeri on natolaajentumisen myötä miltei ”natomeri”

venäläiset pelkäävät Pietarin joutuvan umpipussiin, jos Itämerestä tulee natomeri

Me ymmärrämme myös, että yhteiseurooppalainen rauhantakuu pitää ylettyä Uralille saakka – onhan se Euroopan itäraja!

Me haluamme käydä kauppaa kaikkiin ilmansuuntiin.

""
Onko tässä kaikki?
Voisiko listata perustelut hieman tiiviimmin?

*) tätä voisi suositella myös Venäjälle sen Nato-suhteeseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Paljon muutakin - kts.:

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/...

Sisältää 447 natoaiheista kirjoitustani - täällä US Puheenvuorossa :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #87

447 Natoaiheista kirjoitusta ei ole tiivistys. Mitkä ovat 10 tärkeintä perustetta? Onko niistä mahdollista tehdä luetteloa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Helpointa on tubettaa esille esitelmäni Natosta - youtube' ssa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #104

Lukijoille olisi vielä helpompaa, jos tekisit luettelon tärkeimmistä liittoutumattomuuden perusteista. Ehkä 10 on liian paljon, viisikin riittää tai Stubbia mukaellen kolme pointtia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #49

Kansanäänestys eeuuhun liitymisestä oli tietysti suurta bluffia. Ei olisi pitänyt järjestää sellaista ollenkaan. Kyllä Kreml tietää kaiken parhaiten!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Tietää senkin, että Suomen kansaa "pissittiin silmään" markan osalta - se vietiin "varkain" - ja euro tuotiin vaivihkaa tilalle. On aika järjestää kansanäänestys aiheesta ja sen jälkeen pulinat pois - oli äänestystulos mikä tahansa.

Ilkka Luoma

[2016]

Nato-selvitys - sieltä toiselta, puolueettomalta puolelta

Suomea ujutetaan kiihtyvästi Natoon

VIDEO ~ https://youtu.be/1UUfC0LZExk - ~40 minuuttia

| Nato – isäntämaapöytäkirja
| USA’ n itsensä kutsumat taisteluharjoitukset 2016

| Kokoomuksen irtiotto – Natoon, jopa ilman kansanäänestystä
| Täysi sotilastekninen yhteensopivuus Naton kanssa

Olemme eläneet yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa

1. Edes YYA aikana ei venäläisiä sotilaita Suomeen
2. Jatkuvasti yli 50 % vastustaa Natoa
3. Venäjä uhan luonti mediamme ja joidenkin poliitikkojen toimesta
4. Itsenäisyytemme herääminen, synty, tunnustus ja luovutus EU – Brysseliin

A

Olemme kiinni Venäjän ainoassa maailmansotauhkaa tasapainottavassa ominaisuudessa

1. Kuolan niemimaa, Koillisväylä ja viimeisen iskun ydinsukellusveneiden tukikohdat
2. Pietarin kaupungin merkitys venäläisyydelle
3. Suomenlahden umpipussi – Itämeren mahdollisesti muuttuessa Naton sisämereksi

.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nato-selvity... - alta.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pahinta on kun Ilkka puolustaa Venäjän legitiimiä oikeutta hyökätä Suomeen. Siksi Putin ei tee sovintoa ja hyökkäämättömyyssopimusta meidän kanssa.

Sanokaas Venäjän ystävät, mitä me voimme tehdä että Venäjä ei hyökkäisi Suomeen kuten selvästi on aikomus?

Ilkka Luoma

Leo, Suomi on elänyt erinomaisessa sovussa jo yli 70 vuotta - mitä tarkoitat sillä, ettei Putin tee sovintoa kanssamme?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Vieläköhän YYA-sopimuksen jatke on voimassa? Jos on, niin mistä kitinä?

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Juuri nytkin käymme kybersotaa. Sinä ammut vihollisen puolelta valheita ja propagandaa Suomen suuntaan. Monet meistä koittaa torjua niitä. Tämä sota jatkuu niin kauan kuin Putin haluaa.

Jos Putin haluaisi rauhaa, hän palauttaisi Venäjän ryöstösaaliin Karjalan ja alkaisi elää ystävällisesti. Hän vetäisi hyökkäysprikaatit Kannakselta Naton rajoille tai Kiinan rajoille.

Ilkka Luoma

Katson, että sinulla on nyt velvollisuus esitellä kaikille lukijoille esittämäni valheet! Kuten väität kommentissa numero 51.

Ilkka Luoma

[MTV] "Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen” [c-p]

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nyt sinulla Ilkka on velvollisuus todistaa että Nato tulee mielellään sotimaan Venäjää vastaan!

Mitäs hyötyä Natolle on Venäjästä?
Mitä Nato tai länsi hyötyisi hyökkäyksestä Venäjälle?

Edes meissä evakoissa ei ole niin hullua että haluaisi ryöstetyn Karjalan takia uhrta yhtään ihmishenkeä.

Sen sijaan sinä olet toistuvasti osoittanut että Venäjällä on oikeus hyökätä Suomeen, siksi se ei voi olla ystävällinen eikä luvata rauhaa.

Ilkka Luoma

Ei minun tarvitse todistaa Putinin lausetta, joka esiteltiin suomalaismedian toimittamana.

Leo, Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta, lännenmiehen mielestä sillä on liian suuri käyttökelpoisen maapinta-alan määrä asukaslukuunsa nähden. Lännenmies ei halua, että Kiina pääsee ensin käsiksi Venäjän maaperärikkauksiiin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #67

Kiinalla on tosiaan tarve sekä raaka-aineisiin että alueensa laajentamiseen. Luulisi, että Putin olisi enemmän huolissaan Kiinasta kuin Natosta, mikä ei ole valtio.

Ilkka Luoma

Liitän yleistietona uusimmat avaukset Stalinin arkistojen Kagano -luokituksen ensiavauksista. Tosin pieni suomalaisryhmä on jo perehtynyt noihin muutama vuosi sitten ---

.
... Ennakoitu arkistotieto valuu hiljalleen Suomeenkin. Pitää olla väylät kunnossa itänaapuriin. Uutta tietoa on odotettavissa vielä (Kagano -luokituksesta) - arvoituksellisesti ehkä 4.1.2018. Palaamme tähän vielä vähän myöhemmin.

~ http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005154571.html -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen vuosien varrella tuonut esiin totuuden: Jo syyskuussa 1939 Laguksen panssaridivisioonat hyökkäsivät Leningradiin. Eteläpuolella oli saksalaisten panssarivoimat. Siitä alkoi Leningradin piiritys.

Kukaan ei ole uskonut tätä asiaa. Mutta nyt Ilkan julkituomat Stalinin salaiset arkistot varmaan kertovat että mikä on totuus.

Ilkka Luoma

Kyllä - venäläisten näkökulmasta ja heidän tietoihin perustuen. Stalin arvosti Mannerheimia, koska hän ei suoranaisesti osallistunut Leningradin piiritykseen.

Tuo Lagus asia on kiintoisa, saadaanko jokin lisätieto?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Missä Laguksen panssaridivisioonat olivat syksyllä 1939 on edelleen sotasalaisuus. En voi sitä kertoa. Tieto saattaa löytyä niistä sinun mainitsemistasi Stalinin papereista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Tehdään Moskovaan kohtalias pyyntö saada juuri tietoa noista Laguksen panssareista - jos niillä on ollut yhteenottoja venäläisten kanssa, niin silloin löytyy myös dokumentteja ---

Ilkka Luoma

Jälleen syntyi hieno ja erinomainen keskusteluketju - kaikille kaikkea ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kiitoksia vaan itsellesi, mutta ennen kuin lopetetaan, pyytäisin sinulta vielä vastauksia ja kommentteja seuraaviin auki jääneisiin kysymyksiin. Jos itse olen jättänyt vastaamatta, huomauta siitä:

#69
Oletko, Ilkka, sitä mieltä, että Hornettien seuraajasta pitäisi järjestää kansanäänestys. Entä tiedustelusatelliittien tai ohjusjärjestelmien hankkimisesta? Onko niistä Suomelle mitään hyötyä?
Oletko sitä mieltä, että kansan mielipide pysyä liittoutumattomana ei ole riippuvainen turvallisuusympäristössä tapahtuvista muutoksista? Eikö Suomen pidä liittyä Natoon KOSKAAN vai vasta kun tilanne sitä vaatii.
Onko kaikenlainen liittoutuminen hyödytöntä?

#71
Liittoutumattomuusko saa aikaan sen ettei Venäjä valtaa Suomen aluetta edes omista puolustuksellisista syistä.

Tarkoittaako tämä myös sitä että liittoutuminen saa aikaan Venäjän hyökkäyksen Suomeen varmasti?

#73
Suomen Hallitus ja Eduskunta päättävät sotatilasta. Mutta jos niin joudutaan päättämään, on hyvä, että ilmataisteluroolista on sovittu Naton kanssa.

Eikö sinustakin?

Kun et kommentoinut tästä muuta kuin kohtaa 2, oletan että pidät pelotteluna näitä virheellisiä väitteitä:

#18
1. USA ryhtyy valmistelemaan hyökkäystä Venäjälle Suomen alueen kautta ja siksi Venäjä tekee iskun Suomeen hävittääkseen Venäjää uhkaavat USAn hyökkäysvoimat. Vihjaillaan ja annetaan ymmärtää, että jäsenyys puolustusliitto Natoon merkitsisi sitä, että Venäjä hyökkäisi Suomeen.
2. Puolustusliiton jäsenenä Suomen armeijan ylipäällikkönä olisi amerikkalainen kenraali.
3. USA määräisi suomalaiset sotilaat tappelemaan USA:n sotia ympäri maailmaa, kun USA on maailman sotaisin kansa.
4. Naton turvatakuu ei toimi tarpeen tullen.
5. Suomen oma puolustushalu ja -kyky romahtaisi.
6. Suomen ja Venäjän välinen kauppa romahtaisi. (Se ei merkitse mitään, että Venäjän suurimmat kauppakumppanit ovat Natomaita).
7. Venäjän karhu on mörkö, joka voi tehdä mitä vain kun sitä ärsytetään. Liittyminen puolustusliittoon on ärsyttämistä.

Ilkka Luoma

Kansanäänestysten järkevä käyttö sekä järjestely ovat aiheen oleelliset osat ja nuo tarkoittavat "kansanäänestystoimistoa" ---

...
[2016]
" ... Kansanäänestystoimisto

Otamme esimerkin Krimiltä |4, jossa suorittiin länsimaiden mielestä laiton kansanäänestys, paitsi venäläisten ja itse krimiläisten mielestä. Tuossa ulkoa riidellyssä äänestyksessä kysyttiin krimiläisiltä suoraan, mitä he haluavat ja lappuun asetettiin kaksi kohtaa, jotka olivat:

1) kannattaako hän Krimin liittämistä Venäjän federaatioon
2) vai vuoden 1992 perustuslain palauttamista

(Lyhytaikainen perustuslaki antoi Krimille oikeuden valita liittolaisensa itsenäisen valtion tavoin)

Kumpi oli oikein laadittu, vai oliko kumpikaan ja mitä lopulta itse krimiläiset saivat itselleen? Tätä on nyt pari vuotta tapahtuman jälkeen hyvä kysyä – jälleen itse krimiläisiltä, mutta millaisella kysymysasettelulla ja millaisilla ruksausvaihtoehdoilla?

|4 Krimin historiaa ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-i... -

Ketkä valitsevat Kansanäänestystoimiston henkilöt ja missä laaditaan toimintaohjeet

Toimiston henkilöresurssit ovat ykkösasia. Pitää olla lakien tuntemus, pitää olla kansalaistuntemusta ”iholla olona”, pitää olla ajan hermolla oloa – pitää olla tietämystä, mitä muualla tapahtuu, pitää olla näkemystä oikeudenmukaisuudesta ja historiasta.

Tietämystä tulee olla kansanryhmistä, paikallispolitiikasta, unohtamatta valtakunnan politiikkaa ja oman valtion perinteitä ja tapahtumia. Lisäksi erityisesti tietämystä ongelmista, mitä kansakunta on kokenut aiemmin. Tällaista monitaituria ei ole – vaan toimisto joutuu rekrytoimaan viiden vuoden kierrolla noin 10 - 15 henkilöä näihin vaativiin tehtäviin. Presidentillä voisi olla tiettyyn pisteeseen asti veto-oikeus ja toimiston johtajuus? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/saako-kansa-... -

.

Ilkka Luoma

#71

Venäjällä ei ole mitään syytä tulla Suomeen, ellei Suomenlahden merenkulkua estetä Suomen puolelta, eikä Karjalastamme tai muualta asetuta suoraksi uhaksi Pietaria ja tämän puolustusaluetta kohtaan + ettei Kuolan niemimaata uhata Lapin läpi ilmataistelurynnäköin, eikä Lapin ja Kuusamon kenttää käytetä ilmahyökkäysten tukikohtina.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Rauhan aikana nämä ehdot täyttyvät. Itämeren kansainvälinen merialue on vapaasti käytettävissä myös venäläisille aluksille ihan Pietariin asti vaikka Suomi ja Ruotsi olisivat Naton jäsenmaita. Laivaväylää Pietariin ei suljeta rauhan aikana.

Suomen ilmavoimat ei loukkaa Venäjän ilmatilaa eikä uhkaa Venäjää, ei Lapissa eikä muuallakaan. Harjoitukset Naton kanssa eivät ole hyökkäysharjoituksia vaan tarkoitettu Suomen puolustamista varten.

Uskomme siis ettei Venäjä ota Suomen aluetta haltuunsa edes omaa puolustusta varten kokonaan tai osittain rauhan aikana, sen pitää rikkoa rauha voidakseen toimia.

Rauha päättyy kun sota alkaa. 70 vuotta rauhaa ei takaa, että näin jatkuu. Kysymys on johtajien päätöksistä. Suomen valtiojohdon hyökkäyskäsky on aika epätodennäköinen.

Vuonna 1939 rauha päättyi yllättäen ilman sodanjulistusta. 1.kybermaailmansota on jo käynnissä, sitä vaan "Erkki ja Liisa" eivät tiedä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Ei Suomi Suomena ole uhka, vaan meidän, oikeastaan ajattelemattomien poliitikkojen lyhytnäköiset päätökset "mennä merta edemmäksi kalaan" ...

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #92

Et kai vakavissasi esitä, että meillä on poliitikkoja jotka hyväksyvät hyökkäyksen Venäjälle Suomen alueen kautta. Tarkoitatko Kokoomuksen kansanedustajia Kanerva, Salolainen, Zyskowicz ja hra Sasia? Ellei tämä nimittämäsi "koppalakki" ryhmä ole kyseessä, keitä ovat ne poliitikot?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Jotka kannattavat Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa - altistavat maamme suurvaltojen taistelualustaksi, ei sen kummempaa. Kysytkö omalta kansanedustajaltasi kuka/ ketkä kutsuvat tuon pöytäkirjan mukaisesti Nato/US taistelu- ja rynnäkkösotavoimat maahamme?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vastaa Ilkka vihdoinkin, miksi Nato tai länsi hyökkäisi Venäjälle?
Mitä ihmeen rikkauksia ne hakisivat?
Mikseivät venäläiset itse sitten myy hyvissä ajoin niitä rikkauksiaan hyvään hintaan eniten tarjoaville?

Jenkithän ovat mestareita ostamaan rahalla kaikki maailman rikkaudet. Sotimalla saaminen tulee liian kalliksi. Siperiasta vielä pitäisi kaivaa jäätiköiden alta. Tuhansia kilometrejä pitäisi rakentaa rautateitä jotta ne rikkaudet saadaan länteen.

Ilkka vastaa: Miksi Nato hyökkäisi Venäjälle?

Ilkka Luoma

Miksi US hyökkäsi Serbiaan, miksi Vietnamiin, miksi Laosiin, miksi Irakiin, miksi Syyrian, miksi Libyaan jne ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En minä tiedä toisen roistovaltion motiiveja. Nythän on puhe Venäjälle hyökkäämisestä, sinä varmaan tiedän syyn koska puolustat sitä toista roistovaltiota henkeen ja vereen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

En puolusta ketään tai mitään, vaan haluan, että asioiden käsittely on stabiilia - tasa-arvoista, eikä yhden ilmansuunnan parjaamista.

Ilkka Luoma

Hieno keskusteluketju voidaan päättää koosteeseen - topicciin nähden:

[2014]
" ... Kuinka osin ”vain otsikot merkitsevät” media ja vähäiset poliitikot ovat vieneet kansaamme suuntaan, jossa olemme irtautumassa vuosisataisesta kontekstistamme - sisällöstämme, johon ovat liittyneet niin itäinen osuus geeneinä, tapoina kuin kulttuurinakin – sisältöömme on myös kuulunut läntinen ”siipi” – uskontoineen, kielen elävöittämisineen ja tässäkin tapoineen. Olemme siis kansakunta vailla vertaa, katselemme jakaantuvaa maailmaa vedenjakajalta.

Lainaan tähän perussuomalaista poliitikkoa, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön erinomaista lausetta: ” … jo ennen Kiovan Maidanin kriisiä 1] eurooppalaisella ominaisuudella, EU:mme, siis Brysselin hallintokoneisto tarjosi slaavi-ukrainalaisille vain ”joko-tai”, kun tarjous olisi pitänyt sisältää joustavuuden elementin ”sekä-ettänä” … ”.

Lännenmies ei tunnistanut ukrainalaisten kokonaishätää, vaan silmiin osui vain oma laajentumishalu ja Naton vienti entistä lähemmäksi Venäjää. 2]

Tässä kujanjuoksussa Maidanilta Krimin kautta Itä-Ukrainan ”venäläisalueille” – poliitikkomme tekivät ulkoministeri Erkki Tuomiojaa ja tasavallan presidentti Sauli Niinistöä lukuun ottamatta raskaita ajattelemattomuusvirheitä, miltei korjaamattomia liikkeitä sekä kansalaistemme edelleen sekoittamista ja kahtiajakoa – näitä virheitä ei voida korjata kuin totaalisella linjanmuutoksella ja täysin uudella eduskunnalla – presidenttiä kansakuntamme ei vaihda. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/rikommeko-pe... - alta.

.

Toimituksen poiminnat