Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Syyria sai ensitoisinnon USA’ n laittomasta Irakin sodasta

Ensi-isku oli mahdollinen startti suurvaltahajaannukselle ja hauiksen pullistus juuri Kiinan presidentin Xi Jinping’ lle - Lännenmedia uutisoi näyttävästi, liki hurmoksellisesti US Tomahawk risteilyohjusiskua |1

 

Presidentti Trump ei ajatellut asiakokonaisuutta. Näin - vaikka yksittäisenä toimena - se saa mahdollisesti ketjureaktion suurvalta-asetelmissa. Näin toimien Trump ajaa Kiinaa ja Venäjää samalle yhteistyön tielle. USA’ n pahin uhka on yhtenevä voimakaksikko Kiina + Venäjä.

...

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005159833.html -

 

Iskun aikana oli Kiinan presidentti Xi Jinping juuri saapunut Yhdysvaltoihin vierailulle - tunnustelevalle valtiovierailulle, jonka tavoitteena on viitoittaa kahden suuren toimintalinjoja - kaupallisesti ja maailmanpoliittisesti. Xi ei tule juurikaan ottamaan kantaa julkisesti tuohon luvattomaan ja syytodisteettomaan rynnäkköiskuun. Kiinalla on sen sijaan laaja näkemys yhden navan maailmanpolitiikasta |2.

 

Venäjä on tunnetusti auttanut Syyrian laillista hallintoa ja sen presidentti al-Assadia

US aloitti jo vuonna 2014 |3 edelleenkin luvattoman ja yksinpuolisin päätöksin Syyrian raskaat pommitukset. Syyriassa oli alkanut jo pari vuotta tuota ennen sisäinen konflikti - pitkään jatkuneen kuivuuskauden jatkoksi |4. Konflikti kärjisti ongelmat historiasta pintaan - kolonialistisen Euroopan rajanpiirroista |5.

 

USA rynnäköi ja taistelupommitti Syyriaa noin vuoden - ilman tulosta

Tällöin Syyrian laillinen hallinto pyysi Venäjän apuun. Venäjä tuli ja aloitti omat pommitukset - kapinallisterroristeja ja isis-taistelijoita vastaan. Käänne tapahtui Damaskoksen laillisen hallinnon suuntaan.

Suurena ongelmana oli ja on Syyrian kapinallisterroristeille ulkoa tullut aseistus ja tiedustelutieto - ilmeisesti Turkin suunnalta. CIA’ n toimintamalli ei ole tullut julki Syyriassa, aiemmin USA vakoilulaitokset ovat herkästi puuttuneet itsenäisten valtioiden sisäisiin kulkuihin - omin tavoittein. Edellinen US presidentti Barack Obama halusi syrjättää Syyrian laillisen presidentin.

 

US presidentillä oli nyt kiivas tarve näyttää hauista Kiinan presidentille,

 ... samalla se oli muistutus Venäjälle Yhdysvaltain läsnäolosta Lähi-idässä ja Syyriassa. Hauiksen näyttö oli ajattelematon toimi, se mahdollisesti yhdistää enemmän kahta maailman suurinta - Kiinaa ja Venäjää. Tämä on raskas taakka Trumpille. Trumpin pahin uhka on maailman suurimman raaka-aineaitan ja maailman suurimman liukuhihnan ja talouden “lähempi liittotuminen”.

 

Valheiden sota - Irakin 2003 US rynnäkkösota

USA aloitti nuoremman presidentti George W. Bushin myötä “isältä pojalle” sodan Irakissa, vuonna 2003. Rynnäkkösota aloitettiin ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa - kuten nyt tämä Syyrian Tomahawk iskukin itsenäistä YK-jäsenvaltiota vastaan. US yritti kiivain valhein vuonna 2003 kääntää YK yleiskokousta puolelleen - saadakseen luvan Irak II sodan aloittamiselle, lupaa ei tullut. US aloitti kuitenkin raskaat rynnäkköiskut Irakiin ...

Milloinkaan ei löydetty kemiallisia joukkotuhoasetehtaita, ei edes varastoja, mutta jotain löytyi - löytyi Made in USA kemikaaliastioita, joilla toimitettiin raaka-aineita kemiallisiin aseisiin Irakille, tämän käydessä sotaa Ruhollah Khomeinin Irania vastaan 1980 -luvulla; tuolloinhan US tuki ja aseisti molempia osapuolia, ehkä varmuuden vuoksi.

 

US Irakin sodan myötä syntyi nykyinen ISIS-terrorijärjestö

On myös mahdollista, että myös Irakin, muun muassa amerikkalaislähtöisiä kemiallisten aseiden  raaka-aineiden varantoja on nyttemmin kulkeutunut Syyriaan kapinallisterroristeille ja isis-taistelijoille?

 

Nythän ei ole, ainakaan toistaiseksi, mitään näyttöä kuka oli todella syyllinen ---

... tuohon sinällään täysin tuomittavaan kemiallisten aseiden ylläpitoon, varastointiin ja käyttöön. Syyrian kemiallinen isku saattoi olla myös kapinallisterroristien provokaatio ja syyllisyyden siirtoyritys Syyrian laillista hallintoa kohtaan - onnistuen nyt siinä erinomaisesti!

...

Venäjä olisi voinut torjua Trumpin määräämän Tomahawk iskun

[2030 lukijakommenttia - orig. 02.03.2015 aiheesta Venäläiset torjuvat amerikklaisten ohjushyökkäykset ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=738131 - ]

Torjuntaa ei tehty, koska Trump ilmoitti etukäteen hyökkäyksestä ja näin esti ohjushyökkäyksensä torjumisen - olisi ollut noloa ja kiusallista, jos nuo Tomahawkit olisi pudotettu jo ennen määränpäätä. Venäjä oli siirtänyt jo aiemmin (vastaisuuden varalta) omaan Syyrian lentotukikohtaansa parhaat ohjustorjuntajärjestelmänsä. Jo aikanaan pohdiskelimme tilannetta, jossa Venäjä torjuu amerikkalaisten rynnäkköiskut Syyriaan.

 

Entä nyt?

Muistamme kolme valtiota, joiden kimppuun US on käynyt raskain rynnäkköpommituksin ja maaerikoisjoukoin - nuo olivat Afganistan 2001 - jatkuu edelleen, vuonna 2003 Irak - ilman YK-lupaa, synnytti nykyisenlaisen ISIS-järjestön ja Libya, YK-luvalla vuonna 2011 - tämän jälkeen Libya on ollut sekaisin ja kaaoksessa, kuten Irak ja Afganistan. Nokkelimmat ovat huomanneet, että EU-Eurooppaan tulevat pakolaiset ovat paljolti näistä maista kotoisin!

 

Trumpin pahin odotettavissa oleva skenaario on tässä - “Kiina + Venäjä > USA + (EU)” |6 ---

Lopuksi on todettava, että meillä lännettynyt West trolling -media oli ja on miltei haltioitunut ja ihastuksissaan US-iskusta, kuten myös sellaiset kansakuntamme vastaisvoimat, joille Nato on tavoitteena, jopa ohi kansanäänestyksemme.

Samoin monet US marioituneet valtiot, Englanti etunenässä olivat tukemassa US-Trump iskua - tosin muistamme Englannin entisen pääministerin Tony Blairin pyytäneen anteeksi |7 väärää päätöstään osallistua Irakin pommituksiin - kuten on havaittu myös entisen pääministeri David Cameronin  raskaat virheet Libyan pommituksten osalta |8 - meillä Suomessa tuolloinen ulkoministeri Alexander Stubb kuohui yli äyräiden ja kiihkoissaan ilmaisi “Me pommitamme, me tuhoamme ... “|9, kun Englanti oli aloittanut Libyan pommitukset Yhdysvaltain marionettina.

 

Tekstin linkkinumerot

|2 - 524 lukijakommenttia - orig. 01.09.2013 - aiheesta “Maailma tarvitsee vastavoiman US maailmanpoliisiroolille - Kiina astuu esille ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6464877 - [IL/Hollilla]

|3 - 565 lukijakommenttia - orig. 29.08.2013 - aiheesta ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=716414 - [kuten ed.]

|4 Water in Syria ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -

|4 ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867 -

|5 Suorat viivat vetivät Lähi-idän mutkalle ~ http://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

|6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -

|7 ~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3676847/I-responsibility-mistakes-Tony-Blair-says-decision-war-Iraq-taken-good-faith.html -  

|8 ~ https://www.theguardian.com/world/2016/sep/14/mps-deliver-damning-verdict-on-camerons-libya-intervention -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-sotaisat-kokoomuslaiset-sovittavat-rautakyparaa-paahamme -

 

EKSTRA

[2012] “ ... Molempien maiden aseteollisuudet odottavat 'vesi kielellä' uusia tilauksia, kun armeijat pääsevät käyttämään "viimeinen käyttöpäivä" räjähteet, ammukset ja panokset - näin täytyy saada nopeasti uusia tilalle. Asekauppiaat USA:ssa hierovat käsiään - USA on maailman suurin aseiden viejä.

Mielenkiintoista mikä tulee olemaan, muiden asioihin puuttumattoman Kiinan rooli ja mitä tekee sotilaallisesti savijättiläinen EU - molempien osallistuminen jää puheisiin ja kiinalaisten osalta ei edes niihin -  Kiina siirtää omat kansalaiset lento-operaatiolla pois kriisimaista ... “ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115350-toimiiko-syyria-liipaisimena -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

...

AL | US | VU | BL | BL | T | FB | FB | BLOG 134144

 

DOC Syyria sai toisinnon Irakista_07042017.doc

PVM 07042017

 

|926|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Uutisoinnin harhaa ja väitettä - epäillään Syyriaa ja US taas väittää - laiton rynnäkköisku uusitaan, Elle Syyria lopeta kaasuhyökkäyksiään. Entä kapinallisterroristien näin onnistunut provokaatiomahdollisuus? Miksi Syyrian laillinen hallinto olisi jo voiton kynnyksellä rauhoittaessaan valtiotaan näin toiminut?

~ http://yle.fi/uutiset/sotilasasiantuntija_usa_iske... -

.

Ilkka Luoma
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilmeisesti vastoin olettamuksiani olitkin oikeassa ilmaistessasi aiemmin epäsuorahkosti kannattavasi Trumpia USA:n presidentiksi.

Ilkka Luoma

Kannatin ja kannatan tästä huolimatta edelleen ---

Sillä nyt pelin paikka, US Trump näytti näin heikkoutensa (!) Kiinan presidentti Xi' lle - noin yksinketainen ja helposti toteutettava temppu ei juuri hetkauta maailman suurinta Kiinaa ja tämän vahvaa presidenttia - Trump on tempullaan nyt nurkassa, sillä vastuksena on Xi'n lisäksi myös Putin.

MUTTA! Xi saattaa hyväksyä iskun, ja saa jotain sellaista vastineeksi mitä Kiina haluaa - silti Kiinan ja Venäjän yhteistoiminta tulee lisääntymään.

Ilkka Luoma

YK turvaneuvosto ---

Äänestyksessä nähdään näytelmä - jos Kiina ja Venäjä ovat yhdessä, on se "murhaava" isku Trumpille - tosin Kiina voi myös pidättäytyä äänestyksestä ...

~ http://www.us3.list-manage.com/track/click?u=53a13... -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiinahan ei ole esittänyt käyttävänsä veto-oikeutta turvallisuusneuvostossa koskien Assadin hallinnon tuomitsemista kaasuiskusta. Ainoastaan Venäjä menetellyt mainitulla röyhkeällä tavalla.

Ilkka Luoma

Nyt on kysymys todistetusta syyllisyystaakasta, jota ei ole toistaiseksi kyetty osoittamaan mihinkään suuntaan - epäillään vahvasti kapinallisterroristien provokaatiota, johon miinaan -Trump astui suorasuuntauksella!

Mikäli todiste kaatuu täysin ja uskottavasti al-Assadin suuntaan, on se hänen loppu, sillä tuolloin Venäjä uhraa hänet.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjällä oli hyvä tuuri kun Ukrainan jälkeen löytyi Syyria. Sinne kaadettiin korkealla lentävistä koneista kaikki vanhat pommit ja päästiin samalla eroon tuhansista vanhoista ohjuksista. Loppuvaiheessa vielä testattiin uusia ohjuksia. Siinä ohessa saatiin tapettua satojatuhansia vääräuskoisia.

On hienoa että toinenkin roistovaltio pääsi tekemään legitiimin ohjusiskun. Nyt voimme vain olla iloisia että presindentit pääsivät näin nopeasti yksimielisyyteen yhteisestä rauhanpolitiikasta.

Ilkka Luoma

US taisteluisku ei ollut legitiimi. Kuten ei ollut nuoremman Bushin Irak 2 sota - "isältä pojalle" ... Bush Irak 2003 synnytti nykyisen kaltaisen ISIS-järjestön!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se nyt vaan on sellainen venäläisten käyttämä sanonta. Olihan talvisotakin legitiimi molempien kannalta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Talvisodan aloitus Neuvostoliiton taholta ei ollut legitiimi, mutta syy aloittamiseen onkin jo eri asia, kun aloitetaan sota.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Trump illallisella Kiinan presidentin kanssa, ja samaan aikaan toisaalla: merivoimien pojat laukomassa ohjuksia tuhansien kilometrien päässä Välimerellä. Miten ohjusisku asettuu Trumpin "America first" -iskulauseen viestiin? Millä tavoin kaukaisen lentokentän möyhentäminen edistää rivijenkin asiaa?

Ilkka Luoma

Samoin US maailmanpoliisirooli on jo illassaan!

...
KESKIVIIKKONA, TAMMIKUUTA 18, 2017

Uusi maailmanjärjestys – yhden erotuomarin haaksirikko

- Mitä merkitsisi Venäjän ja Kiinan syventyvä yhteistyö – yksinapaisuudesta maailman kaksinapaisuuteen? *] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-... -

[09022015]Maailmalle on kehittynyt kolme merkittävää kriisipesäkettä, ainakin sellaisia, jotka kiinnostavat länsimediaa. Kaikilla yksi yhteinen nimittäjä – USA 1], joka on tuominnut viimeiset 70 vuotta maailmalla toimintamallilla, jossa punainen kortti nousee aina saman joukkueen pelaajille – muun maailman pelaajille.

Entä nyt, kun Yhdysvaltain uusi vähemmillä äänillä valittu presidentti – Donald Trump aloittaa mahtipontisen valtakautensa – selvästi kahdella pääteemalla: Omavaisuuden nosto ja reviiripuolustus.

Heti alussaan Trump tehtailee itselleen ja valtiolleen eli kansalleen suuren itse synnytetyn ongelman – Kiinan, joka on jo maailman suurin talous ja vaikuttaa muutoinkin suurimmalla vaikuttavuuskertoimelle maailman toimeliaisuusindeksiin. Valistuneesti veikaten – Trump vetäytyy ajattelemattomista heitoistaan – Kiinaa ja kiinalaisuutta kohtaan (?)

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailma... -

.

Ilkka Luoma

Sotakonetehtaat kiittävät - kuten Tomahawkien valmistaja - Boeing ---

~ https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/usa-n-ohj... -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ensireaktiot Pekingistä ovat olleet hyvin maltillisia. Niissä korostetaan tarvetta välttää konfliktin eskaloitumista tästä eteenpäin. Mitään sellaista kuin Putinin tasajalkaa tanssiminen ja jo tehtyjen sopimusten peruuttaminen ei ole tullut julki.

Ilkka Luoma

Kuten todettua Kiina käy nyt kauppaa "niskan päältä"! ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sota Syyriassa loppuisi lyhyeen, jos Putin ja Trump päättäisivät. Putinilla on kokemusta äänestyksen järjestämisestä ulkomailla. Suunnitelma olisi tämä:

USA ja Venäjä pakottavat Syyrian tulitaukoon. Järjestetään presidentin vaalit, jota valvoo "pienet vihreät miehet" sekä Venäjältä että USA:sta.

Jos Assad valitaan, Venäjä on ollut oikeassa. Jos ei valita USA, on ollut oikeassa. Kummassakin tapauksessa Syyrian kansa on oikeassa.

Ilkka Luoma

Suurin ongelma on se, kuka/ketkä ja mistä kapinallisterroristit ja ISIS saavat aseet, ammukset ja tiedustelutiedot - CIA' n rooli on epäselvä ja osin tuntematon. Venäjä tietää tosiasiat, mutta ei kerro - taktisista syistä. Turkki? Kurdit? Iran?!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos tarkoitat Syyrian sisällissotaa, suurin ongelma ei ole ISIS.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Kuten todettua - suurin ongelma on asetoimitukset Syyrian kapinallisterroristeille.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #36

Pitää paikkansa. Jos kapinallisilla ei olisi aseita, koko kapinaa ei olisi tullut.

Todennäköistä on myös se, että ellei Venäjä olisi toimittanut Syyrian hallitukselle aseita, kapina olisi jo päättynyt ja kenties kapinallisten voittoon.

Kuka vielä muistaa mistä syystä kapina alkoi? Oliko hallituksen militanttien väkivaltaisuudella osuutta asiaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Ensin oli vuosisadan kuivuus Syyrian maaseudulla
~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -

.
Sitten kauemmaksi historiaan, kun eurooppalaiset valloittajat piirsivät mielivaltaisesti alueen rahoja
~ http://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #49

Tuskin kapina johtui vuosisadan kuivuudesta? Minulla on ollut sellainen käsitys, että kansa halusi periytyvän viran sijaan sellaisen presidentin, joka valitaan vaalilla ja jonka toimikausi on määrämittainen.

Muutamia viikkoja isänsä kuoleman jälkeen järjestetyssä presidentinvaalissa Bašar al-Assad sai 97 % äänistä ilman vastaehdokkaita.

Koska hänet oli valittu vaalilla laillisesti, mieltään osoittavat kansalaiset leimattiin terroristeiksi ja Bašar komensi poliisit palauttamaan järjestyksen. Bašarin virhe oli se, ettei hän heti kaasuttanut terroristeja riittävästi ja mielenosoitukset laajenivat sisällissodaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Ilmastonmuutoksen aiheuttama kuivuus tuhosi syyrialaisten maanviljelijöiden elinkeinon ja pakotti 1,5 miljoonaa maaseudun asukasta muuttamaan kaupunkeihin.

Historian pahin kuivuus koetteli Syyrian tärkeimpiä maatalousalueita vuosina 2006–2010. Kuivuuden syinä yhdistyivät luontainen vaihtelu ja ilmastonmuutoksen vaikutus.

Köyhtyneiden viljelijöiden muutto kaupunkiin kärjisti kansalaisten tunteman tyytymättömyyden Syyrian hallintoon. Se johti protesteihin ja yhteenottoihin itsevaltaisen hallinnon kanssa vuonna 2011.

~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatil... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #61

"Se johti protesteihin ja yhteenottoihin itsevaltaisen hallinnon kanssa vuonna 2011."

Se, että al-Assadin militantit käyttivät kemiallisia aseita mielenosoittajia vastaan käynnisti sisällissodan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Osin totta, ja sitä ennen sisältä alkaneita kuivuuden myötä nälänhätämielenosoituksia lietsottiin, ohjattiin ja rahoitettiin ulkoa - ulkomailta.

Ei ole näyttöjä, että US CIA olisi ollut ohjailemassa, mutta takavuosina CIA oli erikoistunut tämän tyyppisiin operaatioihin - sisäisten vallankumousten junailuun.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #79

Kyllä näitä false flag juttuja on helppo kehitellä. CIA ampui Maidanin mielenosoittajia, ampui alas malesialaisen matkustajakoneen ja kaasutti Syyriassa. Herkkäuskoisia on helppo jujuttaa. Olen vahvasti sitä mieltä, että Putin on CIA:n agentti, jonka tehtävänä on romahduttaa luonnonvaroiltaan maailman rikkaimman valtion talous:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Nämä false flag -jutut ovat aina liiottelua;).

Maidanin mielenosoituksien väkivaltaisin päivä koettiin 20. helmikuuta, jolloin yli 50 protestoijaa kuoli. Brennan meni Kiovaan vasta huhtikuun puolivälissä.

"John Brennan travelled to Kiev, nobody knows exactly why, but some speculate that he intends to open US intelligence resources to Ukrainian leaders about real-time Russian military maneuvers."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Totta, mutta miksi Brennan tuli Kiovan Maidanille - mitä CIA' n pääjohtaja tekee Ukrainassa - tsekkaamassa lopputulosta? Antamassa uusia ohjeita, rahoittamassa ja kannustamassa ...?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #88

Ehkä kaikkia noita asioita mutta tulokset ovat olleet aika huonoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Suurin kysymys on tässä - Miksi US puuttuu muiden sisäisiin asioihin, huonoimmillaan hyökäten, ilman minkäänlaista lupaa mistään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #90

Luulen että jenkeissä ajatellaan että heillä on legitiimi oikeus koska venäläisetkin hyökkäilevät naapurimaihinsa? Jo talvisotaa he aikoinaan ihailivat. Onkohan jenkeilläkin mukana valloitusreissuillaan puhallinorkesteritkin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #90

Ei USA Ukrainaan ole hyökännyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Välillisesti kyllä. Natomaat ovat toimittaneet kiovalaisille sotavoimille aseita ja tukea ja tiedustelutietoa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #93

Tarkoitin sitä, että kovin heikkoa on USA:n tuki kun Ukrainan armeija ei saa kapinaa loppumaan itä-Ukrainassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Itä-Ukrainassa kiovalaisia vastaan ovat alueen asukkaat - he ovat pääsääntöisesti venäläismielisiä - ns. Donpassin alue ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #95

Tarkoittanet "Kiovalaisilla" Ukrainan armeijaa? Sehän tässä onkin ihmeellistä kun maan armeija ei saa lopetettua kapinaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Ei, koska suuri osa armeijaa ei lähde sisällissotaan. Ukrainassa on paljon venäjämielisiä ja monet tietävät, että he ovat vahvasti riippuvaisia Venäjästä -

Ilkka Luoma

Linkin aihe unohtui - "Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?"

|3 - 565 lukijakommenttia - orig. 29.08.2013 - aiheesta ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - [kuten ed.]

...

Ilkka Luoma

... Uutisointi on jo selvästi varovaistunut, vain US syyttää, että Syyria oli vastuussa kaasutragediasta. Oliko Trumpin osoitettava pienuutensa tällä Kiinan presidentille pullistelusta? Tai! Onko tämä kokonaisuus kolmen suurvallan keskinäispeliä, johon diilin tekijä toi omat mausteet? Astuiko Trump pahasti kuvamanipulaatio miinaan. Ketkä pelaavat julmaa peliä viattomien siviilien kustannuksella. Kuka tai ketkä räjäyttivät tuon kootun kaasuvaraston - maasta käsin?!

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005159833.html -

.

Ilkka Luoma

Media esittelee ylpeänä 100 miljoonan Tomahawk rynnäkköiskua!

~ http://uutiskirje.tekniikkatalous.fi/g/u/2254160/3... -

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luomalta on tainnut jäädä huomaamatta kuinka lämpimästi Xi puhuu Kiinan ja EU:n väliseistä suhteista, voipi olla, että Venäjälle jää "musta Pekka" tässä pelissä käteen. En usko, että Xi:a ja Kiinalla on halua heikentää Kiinan suhteita EU:n Venäjän vuoksi, siksi tärkeä kauppakumppani EU on Kiinalle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nimenomaan! Kiina on nyt korostanut EU:n yhtenäisyyden siunauksellisuutta kun taas Venäjän intressissä näyttää selvästi oleva lyödä kiilaa EU:n sisälle tavalla tai toisella.

Ilkka Luoma

Kiinan suurin tavoite on murtaa yhden sotapoliisin rooli - ja ulottaa kiinalainen ajattelu "yhteisen taivaan alta" koskemaan kaikkia, kun tämä Tellus sattuu olemaan kaikkien yhteinen - biosfäärillisesti yhteinen.

Ilkka Luoma

Kiinalle on tärkeintä - aina - raaka-aineet ja ravinnon lähteet - ja Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta - unohtamatta suurinta maataloudelle otollista maapinta-alaa.

Kiina tähtää jo lähivuosikymmeninä omavaraisuuteen ja myös kumppanuuksien myötä ja luottaa omaan toimeliaisuuteen, joka pyörittää tuotantokkoneistoa ja työllistää kansakunnan --- toki Kiina "kumartaa" aina sinne, josta ostetaan heidän tuotteitaan. EU on tosiaan Kiinan suurin kauppakumppani.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän 100 miljoona hehtaarin peltopinta-alasta 90 prosenttia on kesannolla. Mikseivät viljele?

Miksei Venäjä rupea myymään niitä maailman tarvitsemia suunnattomia rikkauksia hyvästä hinnsta?

Siperia kuuluu Kiinalle ja Karjala Suomelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Venäläiset ovat venäläisiä ja heillä on omat tapansa - ei mennä opettamaan heitä ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lukemani tiedon mukaan: "Yhden Tomahawkin hinnaksi on arvioitu noin 1,6 miljoonaa dollaria, joten Trumpin määräämä isku maksoi 95 miljoonaa dollaria eli 89 miljoonaa euroa."

Tuollaisenhan voisi kustantaa tämän viikon eurojackpot päävoitolla. Onko kellään sopivia kohteita ehdotettavana?

Ilkka Luoma

Tuo ei riitä - risteilyohjukset vaativat paljon oheistoimintoja ja niitä työllistetään paljon laukaisujen yhteydessä - ennen sitä ja jälkeen ja kaikki maksavat! Kerroin noin 1,6 ....

Ilkka Luoma

Täydennetään ketju ajantasalle ---

USA aloitti laittomasti Syyrian pommitukset jo vuonna 2014. Samoin USA hyökkäsi laittomasti Irakiin 2003, sota jatkuu edelleenkin. US hyökkäys Irakiin synnytti nykyisen ISIS-järjestön.

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704072200099002... -

.
Tarkkuus tyypillistä risteilyohjusluokkaa. Ehkä saamme joskus toden myös pommitussyyksi mainitusta kemikaalitragediassa. Vain 26 osui 59' sta

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170407220009903... -

.

Ilkka Luoma

Muistettakoon että 21.11.2016 The New York Times uutisoi että Brittiläisen IHS:n mukaan ISIS on käyttänyt kaasuaseita ainakin 52 kertaa viimeisen muutaman vuoden aikana. Syyrialta taasen kaasuaseet tuhottiin. Ja nyt kun kaasua purkautuu jihadistien hallussa olevalla alueella, oletusarvoisena pidetään että se tuli siltä, jolla sitä ei ole. Eikä suinkaan siltä joka on sitä kymmeniä kertoja käyttänyt.

~ https://www.nytimes.com/2016/11/21/world/middleeas... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Syyria sai ensitoisinnon USA’ n laittomasta Irakin sodasta"

Kerro Ilkka vielä, miten USA osaa tehdä laittoman sodan toisinnon "ensitoisintona"?
Sen tiedän että NL/Venäjä pystyy monistamaan ensitoisintona sotia jopa niin, ettei itse osallistu niihin ollenkaan, mutta että USAkin.

Ilkka Luoma

Ensitoisinto, siis laittomasta Irakin rynnäkkösodasta ---

Ensimmäisen kerran uutisoitiin julkisesti, että US Navy pommitti risteilyohjuksin suoraan Syyrian armeijan kohteita - sen omalle YK-jäsenvaltio Syyrian alueelle - eli toisinto laittomuutena Syyriaan Irakin jälkeen - ja siltä osin ensitoisinto, kun oli ensimmäinen kerta kun US taisteli suoraan Syyriaa vastaan - tosin USAF oli aloittanut jo raskaan tappavat Syyrian pommitukset jo 2014! Näin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kiitos ensiselvityksestä. Asia olisi ollut minulle selvä, ellet olisi sitä minulle selvittänyt:)

Ensiselvityksen toisintona pyytäisin selvitystä siitä onko Venäjän ilmavoimien osallistuminen Syyrian sisällissotaan ensitoisintoa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Venäjä aloitti Syyrian kapianllisterroristien isisläisten pommituksen - pyydettynä - vuonna 2015 ... tulivat ensimmäistä kertaa. USAF oli aloittanut pyytämättä rynnäkköpommitukset jo 2014.

...
" ... Syyriassa on aiemminkin kaapattu valtaa

Nykyisen lakiin ja perimykseen perustuva presidentti on sattuman kauppa; vanhempi veli Bassel al-Assad kuoli itse ajamaansa autokolariin – oli kiire |5. Nyt nuoremmalla veljellä Bashar al-Assad’ lla on kiire ylläpitää asemaansa, jottei sukudynastia sammu häneen. Venäjä on todellisuudessa se ainoa tae silmälääkärin vallan jatkumiselle.

Nyt Syyriassa ovat ydinasesuurvallat napit vastakkain, tai …

… sitten kesällä 2016 solmittua yhteistoimintaa viritetään uudestaan |6. Kesän jälkeen Yhdysvallat huomasi jäävänsä kakkosviulun soittajaksi ja viritteli Irakiin oman Alepponsa – Mosulin. Samaan aikaan natovaltiot Turkki ja Yhdysvallat tukevat eri osapuolia – Turkki sotiin kurdeja vastaan ja USA rahoittaa, aseistaa ja pommittaa kurdien eduksi – jo vuodesta 2014 |7, ilman mitään mandaattia tai avunpyyntöä. Venäjä tuli kuvioihin mukaan vuonna 2015, pommittamaan myös – tosin Syyrian hallituksen pyytämänä.

Kaikki lähti liikkeelle Irakista

Yhdysvallat hyökkäsi niin ikään täysin luvatta Irakiin vuonna 2003. Ensi alkuun USA pyysi silloisen ulkoministeri Colin Powell’ in suulla YK’ n yleiskokoukselta mandaattia sotimiseen – ei saatu, vaan todisteet paljastuivat valheiksi tai vähintäänkin suuresti yliammutuiksi |8. Presidentti George W. Bush’ in piti saada oma sotansa, kun isä George Bush presidenttinä sai omansa Persianlahden sotana |9. Eihän poika voi olla isäänsä huonompi.

Tänään Irak on kaaoksessa – ja sieltä syntyi myös ISIS

Irakin diktaattori, tosin Irakin lakien mukaan laillinen sellainen, oli tapatettu amerikkalaisten tuella. Saddam Hussein’ in uskolliset upseerit jätettiin sivuun, ei osattu lukea tiekarttaa – irakilaisittain, vaan näin annettiin hautomo uudelle terroristijärjestölle – ISIS’ lle.

Englantilaisten mukaan tulo myös pommittamaan Irakia on poikinut Chilcot - tutkimukset ja entinen brittipääministeri Tony Blair on joutunut karvaasti pyytämään anteeksi virhepäätöksiään |10. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/syyrian-yksi... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #64

” Kaikki lähti liikkeelle Irakista”

Väärin, kaikki sai alkunsa Saudi-Arabian Mekasta vuonna 570 kun Muhammed syntyi.

Medinassa Muhammedista tuli uskonnollinen, SOTILAALLINEN ja poliittinen johtaja. Monivuotinen sota Mekkaa vastaan päättyi kaupungin valloitukseen vuonna 630.

Mutta muualla sota vaan jatkuu ja jatkuu sekä muslimien kesken että vääräuskoisia vastaan pyhänä sotana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Nykyinen ongelma alkoi Israelin itsenäistymisestä ... ja heidän maanvaltauksistaan sekä eurooppalaisten kolonialismista --- kts.

.
"Suorat viivat kartalla vetivät Lähi-idän mutkalle

Myyttiset mitat saanut Ranskan ja Britannian etupiirijako vuodelta 1916 kummittelee edelleen Lähi-idän veristen konfliktien retoriikassa. Äärijärjestö Isis on sanonut murskaavansa Sykes-Picot’n luoman maailman. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

...
Sykes-Picot
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot-... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #69

Sunnien ja shiiojen erimielisyydellä ei ole mitään tekemistä Israelin kanssa.

"Muhammadin kuoleman jälkeen vuonna 632 jKr. kokoonnuttiin valitsemaan hänelle seuraajaa. Niitä ihmisiä, jotka valitsivat Abu Bakrin Muhammedin seuraajaksi ja muslimien johtajaksi, kutsutaan sunnimuslimeiksi. Jotkut muslimit vastustivat Abu Bakrin valintaa ja olivat sitä mieltä, että johtajuus kuuluu Muhammadin serkulle Alille. Heitä kutsutaan shiioiksi ja arabiaksi shi’at Ali eli Alin seuraaja."

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/03...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Sykes - Picot olisi voinut rajoja vedellessään huomioida uskontokuntien reviirit, ei tehnyt niin, koska ei ymmärtänyt ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muistan vielä elävästi kun Suomen YLE näytti teeveessä kun USAn risteilyohjukset lähtivät Välimeren aluksista tuhoamaan diktaattori Saddam Husseinia. Jokainen katsoja piti itsestäänselvyytenä ettei siviilejä kuolisi vaan ohjukset olisi säädetty tarkasti Saddamin päähän. No muutama taisi mennä vähän ohi ja Kiinan lähetystökin sai osuman, varmaan myös tuhansia irakilaisia kuoli, mutta Suomen YLE hurrasi kun ilotulitteet Bagdadin yllä lensivät. Satoja tuhansia on kuollut USAn lähi-idän demokratisoinnissa ja miljoonat ovat paenneet Eurooppaan ja pakolaisleireille, hävetkää puolustelijat, demokratiaa ei voi asein viedä.

Ilkka Luoma

US rynnäkkösotien myötä kolme valtiota sekaisin - Afganistan vuodesta 2001 - , sitten Irak 2003 - ja kolmanneksi Libya vuodesta 2011 - ... Kaikkiin USAF suoritti/ suorittaa raskaita massapommituksia ---

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#59
Jos tarkoitat Belgradissa olevaa Kiinan suurlähetystöä vastaan tehtyä ilmaiskua, jenkkien ohjusten osumatarkkuus Irakin sodassa oli todella pahasti pielessä.

Ilkka Luoma

Serbian Belgradin Kiinan suurlähetystöön tehty USAF rynnäkköisku oli CIA-operaatio.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #71

Niin oli. "Nato kuvasi tapausta "hirvittäväksi erehdykseksi", joka johtui siitä, että lähetystörakennusta luultiin Jugoslavian armeijan huoltopäämajaksi."

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiina...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Jotkut sanoivat tietämättömyyttään, etä Kiina opasti järjestelmillään serbejä torjumaan amerikkalaisten sotakoneiden lentoja! Hauska yksityiskohta - kertoo hyvästä mielikuvituksesta ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen Ilkan kanssa samaa mieltä että jenkeistä ei ole mihinkään. Mahtava ohjusisku, vain muutama uhri. Siinä tulee eliminoidun vihollisen hinnaksi miljoonia.

Toista se on kun Venäjän sotavoimat iskevät, satoja tuhansia siviilejä tapettu halvoilla toisen maailmansodan aikaisilla pommeilla ja vanhoilla ohjuksilla.

Putin saa kohta Nobelin rauhanpalkinnon!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Leo, ei Venäjä siviileitä pommita. Kremlin tiedottajan mukaan kaikki uhrit ovat olleet terroristeja. Elävänä ovat siviilejä, kuolleina terroristeja. Tässä on sama ilmiö kun kuolleella lehmällä. Ravintolassa se muuttuu häräksi (pihvinä).

Ilkka Luoma

Yksikään pommittava taho ei selviä ilman viattomia siviiliuhreja - ihmiskilvet ovat pahin ohitettava ongelma, sekä vastapuolen manipulaatio, kuvamanipulaatio ja harhauttava viestintä.

Ilkka Luoma

Leo, onko kaikki nyt kunnossa, niin rujoa tekstiä irtoaa ... ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa että joku on kiinnostunut minustakin. Kaikki on päin honkia. Eniten huolettaa se kun jotkut suomalaiset kokoomuslaiset ovat siirtyneet vihollisen puolelle. Vanha evakko ei voi tajuta sitä että meitä ammutaan takaakin päin. Se on pientä jos suomalaiset haukkuvat ryssäksi.

En ole kunnossa, rujoa tekstiä tulee solkenaan minultakin. Katsopas tätä:

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235316-o...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84
Ilkka Luoma

Jälleen syntyi hieno keskusteluketju - luulosta tietoon - arvailuista syyttelyiden kautta faktoihin ... :)

Ilkka Luoma

Nyt vasta HS oivaltaa selvitellä syyn ja seurauksen lakeja - asiantuntijat esittivät näitä tosiasioita jo vuosi-kaksi sitten. On hyvä, että media herää kaikin näkökulmin uutisointiin. Asiantuntijoiden ääni ei usein kanna niin kauas kuin lööppipoikien. Kansalaismedia vastuullistuu tiedon välityksessä.

~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015443503... -

.

Toimituksen poiminnat