Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vakava kysymys - Miksi olemme sotilaina Irakissa?

Ruotsin Tukholmassa |1 raskas kuorma-auto niitti pehmeitä kohteita, kuten ISIS-ohje lähihistoriasta opastaa. Opastuksen jälkeen alkoi tapahtua - Nizza |2 ... suuret määrät täysin viattomia niitettiin - ja miksi?

 

Typistämme tämän kertaisen kirjoituksen hyvin lyhyeen, tähän:

“... Vakava kysymys: "Miksi olemme Afganistanissa, sodan osapuolena? Miksi olemme Irakin Mosulin liepeillä kouluttamassa kuredja tappamisen oheistoimenteisiin? Ja vielä, miksi olemme Afrikan Malissa, suomalaisina sotilaina? Miten nuo valtiot ja niiden sisäiset asiat kuuluvat meille? ... “

 

Palataan sitten lähihistoriaan, kun silloinen maamme hallitus lähetti vapaaehtoiset sotilaat kriisialueille, joista sikiää terrorismia, pakolaisia ja hallitsemattomia ongelmia - niin meille kuin koko valkoiselle kolonialistiselle Euroopalle. Oletko Sinä huomioinut mistä pakolaiset saapuvat - osa hengen hädässä, osa ehkä väkivalta mielessä.

Suurin osa pakolaisista on saapunut juuri noista valtioista, joissa olemme sotilainemme - solidaarisuudesta, EU-puolipakosta - yhteistoimintana puolustamassa valkoisen miehen arvoja ja tavoiteita?

....

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005161033.html -

 

 

Loppu ja erityisesti alku onkin tässä:

[U*][12012015] “ ... (YLE Uutiset mobiiliversiona ~ http://yle.fi/uutiset/ruotsi_lahettamassa_sotilasjoukon_irakiin__suomi_mukaan/7731027  – kirjoittaa arvion suomalaisten osallistumisesta Ruotsin mukana sotilaskouluttajiksi Irakiin – opettamaan sotimista ISIS-joukkoja vastaan)

Mikäli näin, tapahtuu tässä meille suomalaisille kohtalokas päätös, josta puolustusministeri Carl Haglund ja Alexander Stubb´in hallitus ei koskaan kykene kantamaan vastuuta mahdollisista seurauksista pahimmillaan, olisiko tämä niitä miltei ainoita kataiskuusilo-rääppeiden päätöksiä, joka viedään loppuun saakka?! 

· asetumme näin toimittaessa suoraan terroriuhan alle. Meidän on syytä pysytellä natottomuushengen 3] mukaisesti tässäkin tilanteessa puolueettomina. ... “

 

Linkki jatko-osaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sotaan.html -

 

...

“ ... Me emme voi olla kouluttamassa tappamista,

tai kouluttamassa aktiivisessa sodassa toista osapuolta, näin toimien olemme välittömästi osapuoli ja näin toiselle puolelle jäävän toimijan kohdevaltio terrori-iskuilleen – me emme halua Pariisin kohtaloa Helsinkiin. Ei ole pelkuruutta olla osallistumatta – edes epäsuorasti väkivaltaan, eikä ole kunniatonta pysytellä poissa tappamisesta.


...
Me Suomesta sotatilanteen aktiiviosallistumisen sijasta voimme toimia rauhanvälittäjänä,

… kuten on orastavasti EU-joustavoitettuna sveitsittymisenä 6] testanneet jo Ukrainassa – idän ja lännen konfliktien neuvottelijavälitäjänä 7].Taistelutoimien vastaisrintaman koulutustapahtumiin ei pidä osallistua

Me emme kuulu noille Irakin ja Syyrian taistelutantereille, ainoastaan kaikkien osapuolien niin pyytäessä, joko välitystehtäviin tai myöhemmin YK-mandatoituihin ja YK-johteisiin rauhanturvaamistehtäviin 8] – ne sopivat meille natottomana valtiona, jonka uskottavuus rauhanvälittäjänä kasvaa aktiivisten, presidenttimme Sauli Niinistön ja ulkoministerimme Erkki Tuomiojan toimesta. ... “

...

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/kuorma-auto-toimi-giljotiinina-ranskan.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 134301

 

DOC Vakava kysymys_terrorismi_08042017.doc W

PVM 08042017

 

|397|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Ilkka Luoma

Tässä tulee uskalias väite ja toteamus, ikään kuin jo todistettuna, vaikka tutkimukset eivät uskottavasti ole edes alkaneet!
.

Niinistö tietää syyllisen, muut eivät! Olisiko viisasta odottaa ensin tutkinnasta todisteet? Toki valtion laillisena presidenttinä al- Assad on "aina syyllinen", mitä hänen maassaan tapahtuu!

~ https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/218160-president... -

...
Presidenttimme toteamus al-Assadin syyllisyydestä ei liity suoraan Tukholman terrori-iskuun, mutta välillisesti hyvin vahvasti ---

.
Olisiko tämän kaltaisten tutkinnallisesti keskeneräisten asioiden syyllisyystoteamukset jätettävä myöhemmälle ja keskityttävä miettimään aikuisten oikeasti miksi tätä terrorismia esiintyy - läheten meitä!

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

No nyt meillä on sana sanaa vasten. Presidentti Niinistö pitää al Assadia syllisenä kemiallisten aseiden käyttöön ja presidentti Putin sanoo, että al Assad on syytön kemiallisten aseiden käyttöön.

Al Assad ei eiole sanonut mitään, mutta Syyrian hallinto sanoo kemiallisten aseiden olleen Syyrian kapinallisten ja he pommittivat kemiallisten aseiden varaston tunnetuin seurauksin. Mitä eroa mahtaa olla siinä tiputtaako sariinit hävittäjäkoneesta siviilien niskaan vai pommittaako sariinivaraston siviilien keskellä.

Tämä al-Assad on muuten Suomen entisen presidentin, Tarja Halosen, korkeasti arvostama henkilö. Halonen palkitsi Assadin Suomen Valtion korkeimmalla mahdollisella kunniamitalilla osoituksena Assadin inhimillisyydestä ja maansa koulutuksen sairaanhoidon ja demokratian kehittämisestä ja kunnioittamisesta.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005048017.html

Ilkka Luoma

Syyrian laillinen hallinto, joka koettaa laittaa maansa järjestykseen ja kapinallisterroristit sekä jihadistit ojennukseen - pommitettu alue oli jihadistien hallussa ... al-Assad tuskin tiesi varastosta mitään - oliko tämä taitava harhautus ja miina, johon osaton hävittäjälentäjän pommi/ ohjus osui?

...

Oleellista on tässä topicin terrori ja sen lähentyminen Suomea, ja kysymys miksi olemme Afganistanissa, sodan osapuolena ...

Ilkka Luoma

[2014]

" ... Herääkin kysymys miksi esimerkiksi me suomalaiset lännenmiehet olemme Afganistanissa? Miksi amerikkalaiset menivät sinne ja tappoivat 9/11 kaksoistornien varjolla *] suuret joukot syyttömiä ihmisiä – ihmisiä vaikeista oloista, joille läntisen maailman kulutus on vain kaiku jostain maallisesta, mitä Allah ei siunaa – eikä Taleban 2] tunnusta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-ole... - [134384]

.

Ilkka Luoma

Tavalliset kansalaiset, jotka yleensä ja liian usein joutuvat syyttään näiden terrori-iskujen uhreiksi, toivovat hartaasti Supon olevan oikeassa. Rujo tosiasia on se, että tuon kaltaiset vakuuttelut nostavat näyttämisen tahtoa, jopa uhoa. Kannattaisi olla varovainen lausunnoissaan. Suomen turvallisuusviranomaiset ovat kovien terroristien edessä kovin ohuella jäällä - ei ole laajaa toiminnallisuuden kokemusta!

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704082200099557... -

.

Ilkka Luoma

Nyt vasta US alkaa tutkimaan kaasutrakediaa - hyvä näin, vaikkakin tuloksena on värittynyt ja yksipuolinen selvitys - parasta olisi, jos tutkimuksen tekisi kolmikko US, Venäjä ja Kiina - yhdessä. Tosin meidän presidentti Niinistö on jo todennut al-Assadin syylliseksi, aiemmin kuin kukaan muu! Yllättävääkö?

Ilkka Luoma

TORSTAINA, JOULUKUUTA 15, 2016

Milloin saamme terrorismin ensi-iskun – edesautoimmeko sitä?

Valtiomme ulkopoliittinen johto teki uhkarohkeat päätökset lähettää omia sotilaita kriisipesäkkeisiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa. EU – solidaarisuudessa ja ”eeuuismin”* innoittamina suomalaisia sotilaita lähetettiin Afganistaniin, Irakiin ja Maliin. Kohtalokas kysymys: ”Kuka/ ketkä kantavat vastuun, jos käy pelätty tapahtuma – terrorismi iskee Suomeen, ja osattomat ja viattomat siviilimme kärsivät?)

[ … kansalainen Erkki veteraanina kävi rintamalle Talvisodassa, kun valtakuntamme itsenäisyys oli uhattuna. Erkki ei epäröinyt, asia oli meidän kaikkien yhteinen – isänmaa oli vaarassa ja pojat suorittivat velvollisuutensa ja tie vei rintamille ja itsenäisyys pelastui …

… kansalainen Liisa on ihmetellyt jo kolme kertaa, miksi poikiamme lähetään maan ääriin, vieraiden sotiin, joihin meillä ei ole mitään asiaa – ei koske isänmaatamme, ei uhkaa meille, eikä edes liity meihin millään tavoin – eihän vain ole niin, että pikaistussyin lähdimme puolustamaan läntisen maailman käsitystä yhteiskunnasta |1, elämästä ja tavoista olla yhteisöissä … ]

Olemme Afganistanissa jo sodan osapuoli |2, sanotaan mitä tahansa. Meillä ei ole myöskään mitään osaa Irakissa kurdien kanssa |3 – kouluttaessamme heitä sotimaan aiheista, jotka ovat meistä yhtä kaukana kuin itä lännestä. Afrikan Mali on vieläkin etäisempi valtio |4 ja sinne pakottauduimme solidaarisuudesta eeuuismiin ja Ranskan pyynnöstä.

Milloin tässä fiktiivinen uutinen jyrähtää lööppeihin – isku Helsingin metrossa – 25 kuollutta?

Otsikko on rujoa uhkaa ja tylyyttä huutava, ja miksi? Me olemme Euroopan pohjan perillä – kaukana tapahtuneista Länsi-Euroopan terrori-iskuista. Hyvä näin, emmehän me halua provosoida tapahtumia, jotka syntyvät meistä täysin riippumatta.

Meille sopii olla välittäjä, ei osallistuja itse tapahtumin, joita nyt tapahtuu Afganistanissa, Irakissa ja Malissa. Meille riittää oma maa, oma alue ja sen rajat. Huolehditaan nuo mainitut hyvin, täsmällisesti ja siten, ettei meille ole vierailla asiaa – väärin aikein.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/milloin-saam... -

.

Ilkka Luoma

... Toimittaja ei oivaltanut kysyä, mitä meidän sotilaat tekevät Afganistanissa, Irakissa ja Afrikan Malissa?

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005178275.html - "Isku on mahdollinen ...!"

Ilkka Luoma

... Herää kysymys mistä tämä alkoi, eikä nyt mennä Aatamiin ja Eevaan, vaan vuosiin 2003 ja 2013. Toisaalta eurooppalaisten kolonialistien rajanpiirrot olivat alueelle mielivaltaiset jo 1916, kun turkkilaisten, oikeastaan osmanien valta alueella romahti.

.
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000541542... -

"Lähi-idän sotien sisällä on lisää sotia
Isisin vallan romahtaminen Syyriassa ja Irakissa synnyttää uusien sotien kipinöitä. Yksi seuraus siitä on, että Irakin kurdialueilla toimivien suomalaisten sotilasneuvonantajien asema muuttuu aiempaa hankalammaksi ... " -HS
.

Toimituksen poiminnat