Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Työ ja sen kohtaaminen - työttömyys ja siitä kärsiminen

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK löysi tilastoista 100.000 avointa työpaikkaa, koroste sanalla “tilastoista”. Todellisuudessa työpaikat sen varsinaisessa merkityksessä vähenevät automaation myötä |1

 

[ ... kansalainen Erkki oivalsi, että kymmenet tuhannet ovat työllisyystöissä, koulutuksissa ja yrittämässä yrittäjiksi - pienellä myönnetyllä yhteiskuntarahalla, jota voisi kutsua myös kansalaispalkan esialuksi |2 - Erkki ymmärtää, että moni työllinen ei tee oikeaa työtä, josta maksetaan veroa, henkilösivukulua ja erityisesti siitä ei voida saada mitattua tulosta teettäjälleen ...

 ... kansalainen Liisa on huomannut, että yhä useampi tekee lyhyttä työpäivää, vajaata viikkoa sekä sen, että moni on ryhtynyt itse itsensä työllistäjäksi - pienyrittäjäksi olematta vielä varsinainen yrittäjä |3. Liisa oivalsi ajat sitten saman kuin Erkki - uutta työtä syntyy, mutta ei aina ihmisille, vaan koneille - roboteille! |4 ... ]

 

Tilastovalhe on kroonista? |*

Vale, emävale ja tilasto - näin on sanottu ajat sitten. 100.000 on luku, josta voidaan spekuloida. Spekulointi ei tuota mitään työtä. Työpaikat oikeasti, ja nimenomaan avoimet aidot ihmistarpeiset työpaikat syntyvät aidoista tarpeista tuottaa jotain. Olisikin perustettava lailla pakotettu “avoimet työpaikat rekisteri”, jota ylläpitämään määritetään vastuutaho, businessmahdollisuus ja raportointivelvollisuus. Mitä se olisi?

...

|* ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005162625.html -

...

... Entä, jos luodaan lailla pakotettu avoimien työpaikkojen rekisteri, jota on päivitettävä joka päivä, jotta reaalimaailman toteutuu lukujen ja tilastojen osalta. Jokainen avoin työpaikka pitää yksilöidä ja luokitella yhtenäisen säännöstön mukaisesti.

Työnantajaa voidaan houkutella myöntämällä rekisteröidylle työpaikkailmoitukselle jokin etu, esimerkiksi puolen vuoden vapautus henkilösivukuluista työpaikan täyttyessä - ei kuitenkaan työntekijän myöhemmäksi haitaksi pienempänä eläkkeenä.

...

Avoimet työpaikat rekisteri on ratkaisu eipäs-juupas pohdiskelulle tilastojen harhaisuudesta

Tätä suunitelmaa voidaan jatkojalostaa vapaasti ja saattaa se menetelmätuotekehityksen alle. On helppo tietää, että nykyisen kaltainen digitalisaatio tuottaa siihen ominaisuuksia, jotka parantavat työn ja tekijänsä kohtaantoa!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | VU | BL | BL | FB | FB | T | BLOG 134410

 

DOC Työ ja sen kohtaaminen_09042017.doc

PVM 09042017

 

|294|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2007]

" ... Suomi oli luokkayhteiskunta vielä 1960-luvulla. Silloin meillä oli rehellisesti duunari ja tirehtööri kuin työmies ja johtaja. Työsuhteet olivat pitkiä ja hommia riitti - työttömyys oli pientä, noin 3-5% luokkaa, tai oikeastaan työttömyys oli outo ilmiö. 1960-luvulla vielä vaneri ja sahatavara tehtiin Suomessa ja laivattiin vientiin. Oli tehokasta tuottaa voittoja devalvaatioiden turvaamassa talousympäristössä. Korot olivat vakaat ja patruunat halusivat tehtaiden olevan lähellä omia kartanoitaan.

Nyt tuotanto karkaa mm. korkeiden palkkakustannuksiemme vuoksi kehittyviin maihin tehden hiljalleen sitä, mihin kehitysapu ei koskaan kyennyt. Länsimaalainen investointi ja työtilanteiden luonti mm. Kiinassa hiljakseen nostaa heidän palkkatasoa ja ostovoimaa.

Suomesta siirtyy entistä enemmän lähivuosina sarjatuotantotyöpaikkoja Kiinaan, Intiaan ja muihin edullisten palkkatasojen maihin. Seuraavassa aallossa lähtee myös suunnittelutyötä, mm. Kiina puskee markkinoille joka vuosi noin 340.000 insinööriä, eikä ole luultavaa, että me olisimme heitä paljoakaan "parempia". ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/02/automaatio-a... - alta.

.

Pekka Iiskonmaki

''Työ ja sen kohtaaminen - työttömyys ja siitä kärsiminen''

Ei kaikki työttömät todellakaan kärsi.

Moni on jäänyt työttömäksi vapaaehtoisesti, koska töissä käyminen nykyehdoilla ei kannata.

Ilkka Luoma

Suurin osa kärsii, ja yhteiskunta kärsii, jos joutuu kollektiivisesti maksamaan kokonaan työhaluttoman elinkustannukset.

Pekka Iiskonmaki

#4
Työnteko pitää saada kannattavaksi tekijälleen. Ei minua kiinnosta tehdä töitä yhteiskunnalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Työ on leipä ja yhteiskunta sen jakaja, jos omat rahkeet eivät riitä ---
.

PHOTO ~ http://www.panoramio.com/photo/129555923 - Kivityömiehet kädentaitotyössään (Helsingin keskustassa)


[U][2006!] Paperiliitto, puheenjohtajansa Jouko Ahosen johdolla tekaisi pienet lakot ja laskun maksaa suomalainen paperiteollisuus sekä uskottavuutemme maailmanmarkkinoilla. Työvoimaviranomaiset ovat kehittäneet oivan tavan työttömille työnhakijoille löytää paikkansa uudelleen yhteiskunnassa. Mikä näitä kahta asiaa yhdistää?

Yhdiste on sama hinta: noin 30 euroa. Metsäteollisuus ry’ tä edustava työmarkkinajohtaja Arto Tähtinen mainosti paperiväen tienaavan keskimäärin yli 30 euroa per tehty työtunti. Työtön startti - rahalainen, joka saa tehdä työtä, ansaitsee työvoimahallinnon varoista noin 30 euroa per kokonainen työpäivä.

[ teksti jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/paperimies-t... - alta ]

Tomi Vaalisto

Kymmeniätuhansia miehiä ja tuhansia naisia työllistettiin työttömyystöissä ja siirtotyömailla toisen maailmansodan jälkeen 1970-luvulle saakka. Työttömille ei maksettu rahaa. Kun leivänkanta koveni ja tupakkarahat loppuivat, oli lähdettävä työttömyystöihin sinne, minne määrättiin. Työttömät tekivät teitä ja rautateitä, rakensivat kerrostaloja ja sairaaloita, hoitivat metsää ja kunnostivat uitto- ja vesiväyliä sekä kotikuntansa puistoja ja pallokenttiä.
Kerimäellä kerrotaan työttömien kantaneen vettä avannosta toiseen kun jouten ei saanut olla.

Lapiolinja jatkui työttömyyspolitiikan keskeisenä keinona 1950-luvun lopulle saakka, mitä alettiin kritisoida tehottomuudesta. Nämä työllisyystyöt estivät koneiden hyväksikäytön ja suosivat yksipuolisesti sellaisia työkohteita, jotka työllistivät runsaasti väkeä. Näin tärkeimmät kohteet jäivät usein taka-alalle. Vuoden 1960 väliaikaisessa ja vuoden 1963 varsinaisessa työllisyyslaissa lapiolinjasta alettiin luopua. Työttömyystyöt saivat saman aseman kuin normaalit kunnan tai valtion työt samoine palkka- ja työsuhde-etuineen. Aiempaa linjaa työttömien lähes täydellistä liikkuvuudesta varsinkin valtion järjestämien töiden perässä ei haluttu jatkaa, vaan työttömille pyrittiin ensisijassa järjestämään työtä omassa asuinkunnassa. Jos viranomaiset eivät voineet työllistää työtöntä, tämä oli ensimmäistä kertaa oikeutettu valtion työttömyyskorvaukseen, jonka merkitys tosin tiukan tarveharkinnan vuoksi jäi vähäiseksi.

Ilkka Luoma

Työmobilisaatio ---

" ... [... kansalainen Erkki pohtii eläkkeeltään ankarasti pojan poikansa kohtaloa syrjäytyneenä |2 – fiksu poika, mutta ei otetta, aamulla ei tiedä, mitä iltapäivällä tekee. Jotain tarvitsisi tehdä, sillä nuorissa on vanhuksien tulevaisuus – tietää Erkki …

… kansalainen ja metsänhoitajaksi lukenut Liisa tietää metsiemme todellisen tilan. Kyllä metsäpinta-alaa on, mutta ei ole puukuutiotilavuutta kuten on ollut viimeiset 5.000 vuotta, pois lukien viimeiset 100 vuotta. Entä nyt, kun pinta-ala eikä hehtaarikohtainen kuutiotilavuus enää nykymenetelmin lisäänny. Puun kestokäyttöäkin olisi lisättävä |3, jotta muovi voitaisiin korvata – ainakin osittain |4 … ]

|1 ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/metsien-kasvua-v...

Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilini... -

.

Tomi Vaalisto

Vuosien 1750 - 1850 aikana Euroopan metsät hupenivat nopeasti, kun kasvava väkimäärä käytti puuta lämmitykseen. Suunnilleen vuoden 1850 tienoilla metsäala alkoi taas kasvaa, kun hiili korvasi puun lämmitysenergiana ja metsiä alettiin istuttaa teollisuutta varten. Euroopassa on nyt metsiä lähes 400 000 neliökilometriä enemmän kuin ennen teollistumisen aikaa, mutta 150 vuotta sitten lähes kaikki metsät olivat luonnontilassa, nyt 85 prosenttia metsistä on hoidettuja talousmetsiä.
Talousmetsissä on suosittu nopeasti kasvavia, teollisuudelle tuottoisia havupuita, kuten kuusta ja mäntyä. Ne sitovat kasvaessaan paljon hiilidioksidia, mutta
ne ovat tummempia kuin lehtipuut ja siksi ne sitovat itseensä enemmän lämpöä. Huono juttu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Tänään metsä on hyvin uusköyhää - lajikirjo vain aavistus joskus aikaisemmasta, jota kesti satoja miljoonia vuosia. Evoluution perusrakennetta murjotaan nyt rumasti - ihmisen toimesta.

Metsiemme puutilavuus on varjo entisestä - tilavuutta pitää ymmärtää ynnätä kokonaisuutena - kasvavana ja lahoavana!

Voimme olla täysin varmoja, että evoluutio tältäkin osalta "voittaa" meidät.

.

Ilkka Luoma

|2

[2014]
" ... Suomessa on nyt yli 330.000 työtöntä 4], joista yhä useampi on nuori. Nuorena on vitsa väännettävä ja työ opittava, muutoin ei kuulemma kunnian kukko laula. Nuori haluaisi tehdä työtä 5], mutta kun sitä ei tarjota – tai sitten sellaisella palkalla, että kannattaa olla mieluummin kortistossa. Missä vika? Eikö työ ja halukkaat kohtaa?

...
Me olemme maailmanlaajuisessa työn uudellenjaon taistelussa. Kaukoidän toveri tekee kuudesosapalkalla (huomioiden paikallinen ostovoima ja kustannustaso) samat tehtävät kuin me, ja ehkä vähän enemmänkin – työpaikan menettämisen pelossa. Itäisellä toverilla ei ole niitä työntekijän suojelujärjestelmiä kuin on meillä, ainakaan vielä.

Työtä tehdään yhä vähemmän ja tuottoa vaaditaan yhä enemmän

Automaatio on voimaa 6], näin saadaan lakkoiluherkät 7] toverit pois linjoilta ja tuotanto saa kasvaa – onhan kasvuhokema 8] se yleisin haukahtelu, mitä työnantajaleiristä kuuluu. Myös poliitikot ja tutkijatkin ovat hurahtaneet tähän kasvukiimaan, pitää saada enemmän, nopeammin ja yhä useammille. Milloin biosfääri, josta elinvoima ammennetaan sanoo ”painavan sanansa” ja painaa stoppibittiä? 9] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/tyo-teettaja... -

.

Pekka Iiskonmaki

Ilkalla on heikot emmeet. Ei Suomi ole ainoa paikka maailmassa. Täysin yliarvostettu, jotka eivät paremmasta tiedä.

Ilkka Luoma

Ei ole, mutta hyvä maa ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse! ;) -kenraali A.Ehrnrooth

Tomi Vaalisto

Ilman taustatukea emme ole kuitenkaan koskaan pärjänneet. Vapaussodan tuloksen ratkaisi Saksa, Talvisodan tärkein tuki tuli Ruotsista ja Neuvostoliiton hyökättyä Suomeen 25.6.1941 klo 6.05 tykistöiskun ja pommikonelaivuein Saksa oli tukenamme alusta saakka.

"Vaaran vuosina" länsiyhteistyö ei ollut kovin näkyvää. Tsekkoslovakian luisuttua rautaesiripun taakse keväällä 1948 tieto kulki ja Prahan tapahtuminen toistuminen Suomessa estettiin samaisena syksyllä.

Pohjois-Atlantin puolustusliitto perustettiin 1949 tarpeeseen, koska Neuvostoliiton aseistus oli ylivoimainen varsinkin 50-luvulla. Nato on edelleenkin toimiva organisaatio, johon SUomikin liittynee muutamassa vuodessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Sisällissodan todellakin ratkaisi Saksa - joka tuli sotavoimineen Suomeen - rynnistäen tulivoimaisena aina Lahteen saakka - samalla venäläinen varusväki oli paljolti toimeton.

Sisällissota on ammattilaisten ja asiantuntijoiden nimitys 1918 veljessodasta - Vapaussota nimitystä käyttävät IKL -tyyppiset äärioikeistotahot.

...

Itse topic:

|3

" ... LAUANTAINA, HUHTIKUUTA 16, 2016
Työttömyydestä tai sen uhasta yrittäjäksi – itsensä herraksi
(SSS – poliitikkomme tekaisivat työloikan, uuden reformin |*, jossa muun muassa starttirahaa uudistetaan entistä enemmän kannustamaan oman itsenä herraksi – yrittäjäksi. Työtilanne on meillä nyt liki katastrofaalinen. Pätevää, osaavaa, jopa helposti motivoitavaa osaamista, kokemusta ja taitoa on tarjolla ja tekemätöntä työtä yllin kyllin. Mitä teemme. Kansallishenkeen vedoten, tehdään starttirahasta vieläkin tehokkaampi ja innostavampi. Kyllä me osaamme!)


|* HS: Ekonomistit: Työllisyyspaketti tuskin tuo merkittävästi työpaikkoja – ”Paketit ovat kokoelma ilmaan heitettyjä palloja” ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1460519722922 - Mutta kesäksihän luvattiin hommia ja käännös työllisyysasteen nousuun.

|* HS: Toivottavasti palkasta ei tule uutta epätyypillistä ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1460519312122 - SSS hallituksen työllisyyden nostotoimenpiteistä, starttirahasta työnäytteisiin. Epäillään ettei nämäkään toimenpiteet ole riittäviä - ehkä vain ostovoimatason laskuun? Olisiko aika elvyttää ja merkittävästi - velkaakin ottaen? Usein menestyvä yritys ottaa velkaa järkevään investointiin. Nyt täytyy investoida ihmisiin - äänestäviin kansalaisiimme. Harmiksemme äänestämättömien puolue on suurin puolue! ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/tyottomyydes... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #17

Saksalaiset Vapaussodassa operoivat Ahvenanmaalla, Länsi-Suomessa ja Uudellamaalla.

Kun Helsingin työväentalon torniin sytytettiin punainen valo 23.1.1918 kapinan alkamisen merkiksi Punakaarti helposti sai valtaansa suurimman osan Etelä-Suomea. Keski- ja Pohjois-Suomessa Suojeluskunta taisteli venäläisiä vastaan. Punaisille jäi siellä lähinnä statistin rooli. Suojeluskunta olu venäläisiä heikompi, mutta keskittämällä ja ajoittamalla operaatiot ensin pieniin venäläistukikohtiin ja sitten isompiin onnistui nujertamaan ne kaikki.

Vapaussota ei ole poliittinen kannanotto vaan Suomi vapautui tuossa sodassa Venäjän hallinnosta ja armeijasta. Sisällissota se ei voi olla, koska maassamme operoi suomalaisjoukkojen lisäksi Saksan, Venäjän ja Ruotsin armeijat.
Veljessotaa voi käyttää jos miellämme sodan ratkaisseet ulkomaalaiset veljiksemme.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Ei liity topicciin, mutta veljessodasta historioitsijat kautta linjan käyttävät nimitystä sisällissota ---

" ... Sisällissota

Nimeä sisällissota voidaan pitää neutraalina. Se ei painota kummankaan osapuolen osuutta konfliktissa eikä "syyllistä" kumpaakaan sodan suhteen. Sana sisällissota on käännöslaina ruotsin sanasta inbördeskrig[3], ja suomessakin sitä on vanhastaan käytetty esimerkiksi Yhdysvaltain (1861–1865) ja Espanjan (1936–1939) sisällissodista.

Suomen sisällissodasta puhuttaessa termin käyttö on yleistynyt 1970-luvulta lähtien ja se on tällä hetkellä eniten käytetty vuoden 1918 sodan nimi. Sen mukaan sota oli maan sisäinen ja pääasiassa seurausta suomalaisten keskinäisestä valtataistelusta. Kumpikaan osapuoli ei pyrkinyt erottamaan alueita Suomesta tai liittämään alueita Suomeen vaan kamppailu käytiin kansallisen ja valtiollisen kokonaisuuden sisällä taisteluna maan sisäisestä vallasta. Merkittävä osa suomalaisesta siviiliväestöstä, erityisesti Etelä-Suomessa, oli jakautunut punaisiin ja valkoisiin.

Vuoden 1918 sotaan osallistui vajaat 200 000 suomalaista sotilasta ja yhteensä noin 20 000 ulkomaista sotilasta. Varsinkin pienten valtioiden sisällissotiin osallistuu usein muiden valtakuntien joukkoja. Samoin sodan 37 000 uhrista 34 000 oli Suomen kansalaisia. Sisällissota-nimitystä puoltaa sekin, että silloin sotaa voidaan verrata muun muassa Espanjan, Venäjän ja Yhdysvaltain vastaaviin tapahtumiin.[4] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sis%C3%A4llis... -

Vapaussota nimitys on kansalliskiihkoilijoiden vääristelyä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #25

Höpsis.

Se oli punakapina ja siihen osallistui neljän maan kansalaisia. Suomi, Venäjä, Saksa, Ruotsi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #31

#31
En ole.

Olen lukenut paljon punakapinasta. Se alkoi vapaussotana ja muuttui punakapinaksi.

Pekka Iiskonmaki

#12
Outoa, kun ottaa huomioon, että IPU on Putinin sisarpuolue.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Pekka - väärin, Kokoomus on Putinin puolueen veljespuolue Suomessa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Itse asiassa ei vaan Keskusta on lähinnä. Yhtenäinen Venäjä kertoo olevansa poliittisella kentällä keskustalainen. Ulkopuoliset tarkkailijat ovat kuvailleet sen ideologiaa myös putinismiksi.Puolue onkin käyttänyt viime vuosina yhtenä tunnuslauseenaan ”План Путина – Победа России!” (Plan Putina - Pobeda Rossii!, suom. Putinin suunnitelma - Venäjän voitto!). Putin on ollut keskeinen henkilö puolueen menestyksen takana. Samalla hänen myötävaikutuksellaan Yhtenäisestä Venäjästä on rakennettu hallinnon oma puolue. - Ihan kuten meillä Keskusta, Kekkonen ja K-linja aikoinaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Ei liity topicciin, mutta vastauksena ---

" ... Kokoomus ja sen itäinen sisarpuolue, Venäjän pääministerin Vladimir Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä, syventävät yhteistyötään, kertoo Verkkouutiset. Puolueet järjestävät ensi talvena yhteisen aateseminaarin Suomessa. Asiasta sopivat kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshev Moskovassa. ... "

~ https://finrosforum.wordpress.com/2010/08/27/kokoo... -

.

Ilkka Luoma

|4

{2014]
" .... Autorobotiikka on kasvutalouden illallinen,

jonka jälkeen seuraavan aamun aamiaiseen ei enää ravintoeväitä riitä. Tämä tarkoittaa nykyisen kasvuhokematalouden romahdusta ja paluusta menneisyyteen. Menneisyydestä siintää biosfäärin vuosimiljoonainen omavaraistalous, jossa jokainen yksilö ”aikuistuessaan” vastaa vain itsestään ja hyväksyy reviirit ja niiden puolustamisen.

Muu kuin reviirillisyys 6] on ollut ihmisitsekkyyshömppää, jolla aikaansaatiin ylivertainen kyky luoda uutta kulutettavaa – nopeammin, helpommin, lisääntyvämmin ja lopulta biorakenteita särkevämmin.

Elämässä on vain yksi tärkeä ominaisuus,

ja sen on lisääntyminen, josta seuraa velvoite kasvatukseen ja opastukseen siten, että seuraavakin polvi lisääntyy. Kaikki muu on liki turhaa, tai oheispöhinää, jolla on tyydytetty tarvetta olla nautinnollisesti onnellinen, jotta lisääntyminen edelleen on mahdollista. Onnellisuuden niukkuus on kaunista ja ylläpitävää.

Kun nautinnon tavoittelu ylitti itsekkyydessään arkitasapainon, syntyivät kiksit ja niiden tavoittelun – joiden pohjalta markkinatalous kylpee tänään aivokemiallisten muuntoprosessien ahdingossa, jota kutsutaan huumaamisen kärjeksi 7] kokea enemmän kuin eilen – tavoitteena saada huomenna vieläkin enemmän kuin tänään.

Missä mennään kulutuskasvua huutava ihmiskunta? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/kulutushokem... -

.

Tomi Vaalisto

Robotti on venyvä käsite. Periaatteessa automaattipesukonekin on robotti.

Ilkka Luoma

" ... Liukuhihna ei auttanut kemijärveläistä Salcomp Oy:tä

Suomi menetti liukuhihnojaan jo kemäjärveläisen lautauslaitevalmistajan Salcomp Oy:n myötä Kiinaan, jossa oli alkanut edesmenneen Kiinan suurenpienen miehen - Deng Xiaoping´in 3] käynnistämänä tien kohti ”rikkauksia”.

Deng´in kehotuksen jälkeen Kiinasta on tullut de facto maailman vaikuttavin talous 4] – joka nyt ulottaa lonkeronsa kaikkialle maailmaan. Kiinan kaupungeissa tienataan noin 300 euroa per kuukausi – maaseudulla runsas 100 euroa per kk.

Kiinalaiset yritykset etsivät jo halvempia tovereita

Kiinalaiset yritykset vievät tehtaidensa liukuhihnoja halvempien toverien maihin, esimerkiksi Kambodzhaan, jossa työläinen tienaa keskimäärin noin 80 euroa kuukaudessa – he ovat loivempia työssään kuin kiinalaiset, koska Kiinassa ”rakastetaan työntekoa” - ilman sitä ei kuuluta yhteiskuntaan. Kiinassa on lisäksi voimakas sukupolvisopimusperiaate – omat vanhemmat tulee ylläpitää, heidän saavuttaessa iän, jolloin työ ei enää luonnistu.

Kiinassa automaatio on välttämättömyys,

[ ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/au... - AL/BLOG/il ]

jotta tuotanto voitaisiin yksinkertaisissa tehtävissä pitää omassa maassa, samaan aikaan robotiikan tuoma automaatio on hirvitys tavallisille kiinalaisille, sillä se vie työn ihmisen käsiltä ja jaloilta. Eurooppalaiset laatumerkkibrändit vaativat eettisyyttä työoloihin – ja näin ”roskat lakaistaan maton alle” viemällä alihankintaketjua yhä kauemmaksi varsinaisesta valmistajasta – tuttu ilmiö rakentamisen osalta meillä Suomessa. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-... -

.
" ... Ihmiskunta on kehittänyt itselleen apuvälineitä helpottamaan elämää ja samalla riidellyt itselleen suuremmat ongelmat, mitä koko aiemmasta ihmiskehityksestä ovat syntyneet. 200 vuodessa |1 enemmän ongelmia kuin edellisissä 20.000 vuodessa.

*

”Puolet avaruudesta on jo kadonnut, vaikka se jatkanee ikuista laajenemistaan – lopulliseen tyhjyyteen”

|* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/elaman-synt... -

~ http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/antimateria-at... -

Ihminen luuli olevansa nokkela,

… sai evoluutiosopeumana isommat aivot, biomassaansa nähden kuin muut oliot. Aivot ovat kuin prosessori, jolla on käytössään keskusmuisti, käyttöjärjestelmä – massamuisti ja näytönohjain sekä hermostointernet, jonka tietosuoja on edelleen ylittämätön – emmehän pääse toistaiseksi toisen tietoisuuteen, vaikka kuinka haluaisimme.

Ihmiskehon hermoverkko on kuin maailmojen verkko – internet,

… sillä erolla, että jokainen toimiva biomassayksilö on itsenäinen tieto- ja kehityskonstruktio. Kehityskaari alkaa lapsesta tullen lopulta aikuiseksi - kokeilemalla, oppimalla, kertaamalla ja myös erehtymällä. Kuinka paljon koneäly tulee erehtymään?

Prosessorimme tarvitsee kokemuksia massamuistiinsa, jotta se osaisi löytää uutta, joka on kuitenkin aina ollut jo olemassa. Tyhjästä ei mitään synny, edes tietoisuuden tai keksintöjen tasolla. Luovuus on erityispiirre meillä ihmisillä, mutta suuntaammeko me sen oivallukset ”oikein”? |2 ... "

~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuur... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #19

Alihankintaketjut ovat herkkiä ja alihankkijan on seurattava päämiehen liikkeitä.

Salcompin mennessä Kiinaan kiinalaisen työntekijän tuntipalkka oli alle 50 senttiä tunti. Nykyisin kiinalaisten keskipalkka on yli 500 euroa ja nousee, mikä on hyvä uutinen mammonaa palvoville ja huono luonnolle - Kiina on suurin saastuttaja ja kiinalainen kolonialismi sekä uskomustiede tuhoaa eläimistöä Afrikassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Kiinalaisten keskipalkka on kaupungeissa 374 euroa kuussa ja maaseudulla 137 euroa kuussa.

Vuosittainen kehitys alkaen vuodesta 2007 --- Keskimääräinen käytettävissä oleva kuukausitulo kaupungeissa per henkilö, EUR 107 146 142 176 212 253 270 294 371 374 - viimeisin 2016.

...

Vuosittainen kehitys alkaen vuodesta 2007 --- Keskimääräinen käytettävissä oleva kuukausitulo maaseudulla per henkilö, EUR 38 53 52 65 84 101 110 106 136 137 - viimeisin 2016.

...

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-ti... -

...

Muutkin selosteet kommentissa 23 olivat harhaanjohtavia ja harhaisia.

Ilkka Luoma

Topicin pahin osa-alue on nuorisotyöttömyys ja osan nuorista liki täysi ajelehtiminen ---

" ... Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.

I Nuoret huusivat hätäänsä –
[17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet... - ] … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huuta... - alta.

*
II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

[16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2 ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yhteisollisy... -

.

Tomi Vaalisto
Ilkka Luoma

II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

[16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
[ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet... – alta.

.

Ilkka Luoma

IV Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen

[09042005] ” … Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita.

Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/tyttmyys-ei-... – alta.

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset