Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kokoomus ratsastaa vahvoilla hevosilla

... Jossittelu on niin mukavaa, mutta turhaa - tulee kuitenkin vääjäämättä mieleen Sauli Niinistön kiistaton vetoapu Kokoomukselle eduskuntavaaleissa 2007 |1, jolloin Kokoomus nousi Jyrki Kataisen johdolla hallitukseen, ja alkoi kohtalokas vaihe Suomen kansalle ... Jossittelua, mutta kuitenkin.

...

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005164859.html -

.

... Vapaavuoren äänimäärä kertoo selvästi kenet hyvinvoivat helsinkiläiset haluavat pormestariksi, varsinkin kun oli vaarana, että Anni Sinnemäki voisi valiintua ykköspaikalle.

...

~ http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005164599.html -

.

... Moni olisi toivonut Vapaavuoresta Kokoomuksen puheenjohtajaa - häviö aikanaan Alexander Stubb' lle oli Jan Vapaavuorelle katkera kalkki, jota hyvitettiin myöhemmin hyväpalkkaisella joutoviralla kauempaa Euroopasta.

...

~ http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005132965.html -

.

... Asteleeko tuleva Helsingin pormestari Vapaavuori määrätietoisesti kohti hallitsematonta konfliktia tai vahvaa mielipidettä enemmistöhaluista? Kysymys suur-moskeijasta |2.

...

~ http://www.is.fi/kuntavaalit2017/art-2000005164868.html -

 

...

|1

Entä vuosia sitten, kun nykyinen presidentti Sauli Niinistö sai historiallisen äänivyöryn eduskuntavaaleista 2007. Tuolloin Niinistö nosti Kokoomuksen hallitusvastuusteen ja Kataisen valtiovarainministeriksi ---

Näin kirjoitimme 23.03.2007 “ ... [ ... Sauli Niinistö henkilönä nousi historialliseen tulokseen (60.498); hänen henkilökohtainen persoona ja karisma veivät mukanaan joukon kokoomuslaisia Arkadianmäelle nostaen suurelta osin Kokoomuksen hallitusvastuuseen, kansa antoi luottamuksen nimenomaan Niinistölle... ] ... “

...

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/vedenjakajaeduskunnassa-suurimman.html - ]

 

Tästä alkoi kehitys, joka päättyi Kataisen pakoon Suomesta - ongelmat olivat nousseet liian suuriksi

OTE “ ... [lainaus - il/fb] ” … juuri nimenomaan pääministeri on se, joka voi vaikuttaa - hallituksen johtajana. Hallitus säädättää pitkälti lait - tosin Brysselin ohjeiden mukaisesti, mutta tästäkin huolimatta lainsäädäntömekanismi oli Kataisen hallussa. Nyt mennäänkin syltyssä syvemmälle, ja muistamme kuinka Jyrkin oli pakko päästä "kalifiksi kalifin paikalle" - sieltä syntyi se osaamattomuus, kyvyttömyys ja lopputulos - Kataisen oli saatava kuusilo, joka oli lopulta maho.

Katainen tiesi jo vuosi (-a) sitten, että luokituksessa mennään alas ja näin olisikin oman pyrkyryyden nimissä lähdettävä, kun vielä parametrit ovat "kunnossa" - Aukesi komissioikkuna, ja silloin pako käynnistyi ... tämän tietää kansalaistemme suuri enemmistö, ja ellei juuri nyt, niin sitä paremmin, mitä korkeammalle työttömyysluvut kipuavat! … ”

Lauantaina 11. lokakuuta 2014 YLE TV1 Uutisissa haastateltiin vs. talouskomissaari Jyrki Kataista … ” Miten paljon tähän luottoluokituslaskuun vaikutti edellisen hallituksen toimet?” ... Katainen: "En lähde nyt tähän ottamaan kantaa ..." - tosin haastatteluhetkellä Katainen oli EU-komissaarien palkkalistoilla … ... “

...

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/aaan-tarina-pyrkyryyden-syltyt.html - alta.

 

Entä nyt, kun Kokoomus sai Helsingille kuninkaan - uuden pormestarin - helsinkiläisten tahdosta. Onnistuuko Vapaavuori paremmin kuin Katainen - tätä kysyy tavallinen kansa jo piakkoin!

 

Onnittelut Jan Vapaavuorelle mahtavasta äänisaaliista - tässä ei jossittelu auta! 

 

...

|2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233634-tuleeko-suurmoskeija-malmin-lentokentan-tilalle -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | VU | BL | BL | FB | FB | T | BLOG 134739

 

DOC Kokoomus ratsastaa vahvoilla hevosilla_10042017.doc

PVM 10042017

 

|425]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Ilkka Luoma

POMMI --- kuinka se syntyi alkaen jo heti vuonna 2007 ---

" ... Jyrki Kataisesta leivottiin valtiovarainministeri, ja ensi töikseen Jyrki alensi työn verotusta – hyvää tahtoen, mutta pahaa luoden ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/onko-meilla-... -


[lainaus - il/blog] Vakava verotusvirhe nro 1 jo joululta 2007?
[E] … http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115563-... … ]

Jyrki Katainen, ollessaan 2007 silloisen Matti Vanhasen II hallituksen valtiovarainministeri, sääti työssä oleville tuloverohelpotukset – hyvää tarkoittavalla idealla, jossa lisääntynyt veronmaksajan käteisosuus tulee kulutuksen kautta kansantalouteen piristämään rahanpyörimisellä kasvua ja työpaikkoja. Näin ei tapahtunut.

Suomen Pankki oli ajan tasalla
[ 2007 … http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/suomen-pankk... … ]

Jouluna 2007 Suomen Pankki antoi vakavan julkisen varoituksen maailmantaloudesta, velan kasvusta ja amerikkalaisperäisestä sub-prime kriisistä. Katainen ei huomannut tai noteerannut tätä, vaan ilmaisi julkisesti televisiossa, että sub-prime kriisi vyöryy ohitsemme – ei vyörynyt, vaan iski täydellä voimalla.

Emme olleet varautuneet alkavaan kriisiin, olihan Katainen juuri vienyt valtiolta eväitä veronalennuksina, joilla oltaisiin operoitu työllistämisohjelma (vaikka velan otolla! - tämä on sitä jälkiviisautta) – vaikka julkishallinnon piiriin. Näin ei tehty. ... "

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kansalainen Erkki tietää kyllä ketä kannattaa äänestää. Hänhän on aina oikeassa.

Ilkka Luoma

Helsingissä oli paljon kansalaisia äänineen, jotka halusivat antaa vahvan viestin, kenestä pormestari ---

.
Näin kirjoitimme Vapaavuoresta - kymmenen vuotta sitten:

[2007]
" ... Siinä Jan Vapaavuori on oikeassa,

... että vahva pääkaupunki on koko Suomen asia, se on moottori, joka hybridinä puksuttaa koko maalle vaurautta. Uutta tulevaa Suurhelsinkiä ympäröi viherkehä, idässä Sipoo erämaa-alueineen sekä maaseutumaisine maisemineen viherelämänlaatuisen asumisen tavoittelijoille. Samoin lännessä Espoon merkittävän suuret mm. Nuuksion suojelualueet ovat tarjonneet myös muille patikointia, luonnon ääniä ja vehreyttä silmän ja mielen iloksi.

Helsinkiä halkova vihervyöhyke tulee suojata jatkumoksi myös Vantaalle, joka on luonnollinen osa Suurhelsinkiä - keskuspuiston vihersormia tulee ulottaa myös aina Vantaan alueille saakka haarautuen laajempien kansalaisosien käyttöpiiriin. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/04/ihmiset-laum... - alta.

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"häviö Petteri Orvolle oli Jan Vapaavuorelle katkera kalkki"

? Orpoa vastassa olivat Stubb ja Lepomäki.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001198700.html

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, Vapaaavuori oli aiemmissa puheenjohtajavaaleissa Stubbin kanssa kilpasilla häviten silloin hänelle.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Muistanko näin väärin, eikö Vapaavuori pyrkinyt Kokoomuksen puheenjohtajaksi?! Muistin väärin kisa-ajankohdan ja ketä vastaan - korjasin topicin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pyrki toki, mutta kuten Juha Kuikka kirjoitti niin vastassa oli Stubb ja lisäksi Risikko.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Kiitos, asia huomioitu, ja korjattu. Oleellista oli se, ettei hän suureksi harmikseen päässyt haluamalleen paikalle Kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Vapaavuori taitaa loppujen lopuksi olla nyt varsin tyytyväinen siihen että kävi niin kuin kävi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Mahdollisesti, onhan hän paljasjalkainen helsinkiläinen - Puistolan poikia.

Nykyinen Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ei ole ollut politiikassa edes valtakunnan keskikastissa - näin mahdollisesti Vapaavuorikin jää ministeripostiensa varjoon, mutta joutuu oikeasti töihin ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Tuskin se työ vastentahtoista on kun Vapaavuori vaihtoi Euroopan investointipankin pestinsä puolta pienempään palkkaan:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Joku Vapaavuorta paremmin tunteva voisi vaikka kertoa oliko Investontipankin varapääjohtajana paljon haasteellista, hyödyllistä ja tarpeellista työtä - aidosti. Toimihan on poliittinen nimitys, eli sellainen ei välttämättä "taitoja" tarvitse - vaan on palkkiovirka. Uskaltaisin sanoa, että Jan pääsee toimimaan paljon intensiivisemmin Helsingissä - vaikka pienemmällä palkalla. Ja Vapaavuorelle niin rakas Talin golf-kenttä on jälleen muutaman puttauksen päässä ... ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Palkkiovirkahan se, mutta ei sinne mistään maasta ketä tahansa nimitetä, esim.

http://www.eib.org/infocentre/press/releases/all/2...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #15

Ja tätä ennen Jutta Urpilainen oli kieltäytynyt kunniasta, joten Janne joutui uhrautumaan, muutenhan sinne olisi mennyt Antti Rinne itse;)))

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Juttiksen kieltäytyminen kertoi jotain toimen houkuttelevuudesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Eiköhän se kerro enemmän Jutan perhe-elämätilanteesta. Jokaisella on yksityiselämänsäkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Paljolti puoluepoliittinen päätös oli Vapaavuoren lähetys toimeen.

Ilkka Luoma

Vapaavuorelle kunniamaininta kataishallituksen ministerinä, joka palveli kansalta saamansa valtakirjan loppuun saakka!

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Katainenhan ei ole Helsingin pormestari ollutkaan, että miten liittyy tähän? Toisekseen, kyllä jokunen meistä Helsingin pahoinvoivistakin äänestimme kokkareita. Juurikin siksi.

Ilkka Luoma

Katainen oli topicissa esimerkki mitä voi tapahtua, kun punnataan vastuupaikoille suurilla äänimäärillä, jotka tuotti tuolloin aikanaan Sauli Niinistö.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Joka tapauksessa kunnallisvaaleja pitäisi eriyttää irti eduskunnasta. Jos on kansanedustaja, ei pitäisi voida asettua kunnallisvaaliehdokkaaksi.

On järjetöntä sallia äänten kalastelu tontilla, jota ei ehdi hoitamaan.

Ilkka Luoma

Paavo, juuri näin! Tosin jos tulisi päällekkäisyyskielto, voisi kunnallinen laatu päätöksissä parantua - tulisi enemmän paikallisten ongelmien asiantuntijapäätöksiä! (?) Vai?

Ilkka Luoma

... Vapaavuori nosti useita alle tuhannen äänen kokoomusehdokkaita Helsingin valtuustoon.

~ http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005165609.html -

OTE:
" ... Molemmissa ryhmissä kävi sunnuntaina puhuri, mutta erityisen suurta vaihtuvuus oli kokoomuksen leirissä. Puolueen 25 valtuutetusta peräti 12 on uusia, ja luku nousee vielä yhdellä, jos mukaan laskee myös pormestariehdokas Jan Vapaavuoren (kok). Hän jätti valtuuston kesken viime kauden ja lähti Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi.

Suuri osa uusista ehdokkaista nousi valtuustoon vaalien valtakunnalliseksi ääni-imuriksi nousseen Vapaavuoren perässä. Vapaavuori keräsi lähes 30 000 ääntä. Hän keräsi yksinään enemmän ääniä kuin Helsingin viidenneksi suurin puolue perussuomalaiset. Se on huomattava asia, sillä perussuomalaisilla oli Helsingissä kova ehdokaslista.

Monet kokoomuksen valtuutetuista saavat kiittää valtuustopaikastaan Vapaavuoren henkilökohtaista äänimäärää, sillä 11 valtuustoon noussutta kokoomuslaista keräsi alle tuhat ääntä. Heitä ovat Heimo Laaksonen, Daniel Sazonov, Jenni Pajunen, Mia Nygård, Risto Rautava, Mirita Saxberg, Otto Meri, Matti Niiranen, Matti Parpala, Ted Apter ja Tapio Klemetti. Heistä uusia valtuutettuja on 9. ... " [c-p]

Ilkka Luoma

Talouselämä lehden näkemys Jan Vapaavuoresta ---

"Stadin koviksen henkilökuva. Helsingin kuntavaalissa historiallisen suuren äänimäärän saaneesta Jan Vapaavuoresta leivottiin vuonna 2014 kokoomuksen puoluejohtajaa ja pääministeriä. Talouselämän reportaasi kertoo millaisen johtajan kokoomus olisi saanut" [c-p]

~ http://uutiskirje.talouselama.fi/g/u/2257341/50557... -

.

Ilkka Luoma

375 lukijakommenttia aiheesta - "Onko meillä kansakuntana varaa ylläpitää Kataisen sextettiä?" - ORIG 25.04.2014

~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=6475505 -

.

Ilkka Luoma

Jyrki Kataisen hokema oli muun muassa negatiivinen asenneilmasto kansan suunnalta ---

2] Elämmekö kielteisessä ilmapiirissä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158331-... – [US_P/IL]

.

Ilkka Luoma

EXTRA

Näin kirjoitimme Jyrki Kataisesta jo vuosia sitten, kun hän oli oppositiojohtaja ja odotti kutsumusta valtiolaivan johtoon kalifiksi kalifin paikalle ….

” Jyrki Kataisen iällä ja karisman puutteella spekulointi voi nostaa Kokoomuksen vaalivoittoon ”

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/jyrki-katais... – 28092006 - BLOG/IL]

.

Ilkka Luoma

[2014] Millä ansioilla korkea EU -tehtävä?

Tänään Helsingin Sanomien laatutoimittaja Unto Hämäläinen povaa nykypääministerillemme Jyrki Kataiselle korkeaa EU-tehtävää 4] – kysymys vain kuuluu, että mistä ansioista? Syntyivätkö nuo ansiot ostetuilla myötätuilla Saksasta, kun avokätisesti rahoitettiin solidaarisuuden nimissä Etelä-Euroopan velkamaita?

Mitä meille suomalaisille on jäänyt käteen Kataisen töistä, muutakin kuin filosofian tohtori Pekka Himasen tulevaisuuden ennusteraportti, jonka sisällöstä ja tilaustavasta taitetaan reippaasti peistä. Tänään on jäänyt käteen kasvava valtionvelka, kasvava nuorisotyöttömyys, työn siirtyminen ulkomaille ja vahvasti oireellistuneet mielenterveysongelmat – juoksimmeko liian lujaa materian, kulutushokeman ja kasvuhuudon perässä?

4] Jättävätkö rotat uppoavan laivan ensimmäisenä?
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124075-... ---

Kokoomus on eduskunnan suurin puolue,

arkielämässä se on kuitenkin vallaton ”nukkuvien yhteisö”, jolla ei ole muuta ohjelmaa kuin äänestämättömyys. Kokoomuksen todellinen kannatus kaikkien äänestäneiden joukosta on reilu 13 prosenttia, kun taas nukkuvat saavat aikaiseksi vajaan 40 prosentin ”kannatuksen”! Miksi Kokoomus on niin ylivertainen? 5]

5] Miksi Kokoomus on suurin puolue eduskunnassa?
--- http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=875171 ---

Kokoomuksen kannattajat ovat yhtämieltä asiassa, joka koskee ydinkannattajakunnan varallisuuden vaalintaa, kasvua ja säilymisen turvallisuutta. Kokoomus elää täyttä näyttö- ja vertailutaloutta. Näyttötalous perustuu kilpailun aikaansaamaan menestykseen ostovoiman hamuamissa – on näytettävä materiaalinen muskeli.

Muskeleiden lyhytaikainen ilo ja juovuttava euforia

Muskeleiden vertailussa on vain unohtunut seikka, joka säätelee meidän kaikkien elämää – se on biosfäärin biomassojen kulutuksellinen tasapainosuhde sekä biodiversiteetti, joka taas säätelee sellaista monipuolisuutta, josta miedän elämä viime kädessä siunaantuu. Miksi sahaisimme oksaa, jolla istumme?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/rotat-jattav... -

.

Toimituksen poiminnat