Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Maapallon huomisen ratkaisee kolme miestä

Yhdysvaltain ulkoministeri ja entinen suurliikemies Rex Tillerson tapaa tänään ulkopolitiikan huippuammattilaisen - Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin. Tulemme näkemään jotain, kun voittotavoitteellinen suuryritysjohtaja ja pelipolitiikan ammattilainen kohtaavat, silti ...?

 

Maailmanpolitiikan kolmiodraama kohtaantuu kolmessa maailman suurimmassa - Kiinassa, maailman suurin vaikuttaja- ja merkitsevyystalous sekä suurin ympäristöjäljen jättäjä juuri nyt, Venäjässä - maailman suurimmassa raaka-aine- ja energialähteessä sekä Yhdysvalloissa - maailman suurimmassa kumuloituneen ympäristöjäljen aikaansaajassa, ollen samalla maailman suurin asekauppias ja sotien aloittaja - erityisesti kaukana omilta rajoiltaan.

 

Rex Tillerson - öljytty pelimies

... Kolmen miehen ja valtion peli. Sergei on ulkopolitiikan ammattilainen ja Rex noviisi, kuitenkin diilien tekijä. Lopulta yhteistoiminta kasataan, kun päälliköt, Vladimir ja Donald tapaavat. Tämä on diilien henki ja kannatuslukujen pohja-alusta. Jokerikortti on kiinalaisten käsissä. Niin Vladimir kuin Donald kosiskelevat Kiinaa puolelleen.

USA' n suurin uhka ja pelko on Kiinan ja Venäjän liitto - löyhänäkin. Peli kiihtyy, kunnes nämä kolme miestä tapaavat, tosin Kiinan presidentti Xi Jinpingin tapaaminen Trumpin osalta ei mennyt aivan putkeen |1. Olisiko eduksi maailman tasapainottumiselle, jos yksi miehistä olisi nainen? ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_kolkuttaako_rex_tillerson_kremlin_ovea_turhaan_se_selviaa_tanaan_moskovassa/9560530 -

...

Sergei Lavrov - isäntänsä luottomies, uuden ajan Andrei Gromyko

Sergei tuli aikanaan hyvin toimeen Tillersonin edeltäjän - ulkoministeri John Kerryn kanssa, jos nämä kaksi miestä olisivat saaneet itsenäisesti päättää - olisi Syyrian sisällissota ohi ja amerikkalaiset sotilaat poistuneet Korean niemimaalta sekä Afganistanista. Nyt nuo kohteet ovat sodassa tai sodan uhan alla.

LINKKI - Lavrov ja Kerry tapasivat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/kun-venaja-ja-yhdysvallat-kohtaavat.html -

 

...

US presidentti Donald Trump pelaa suurilla uhkapelikorteilla

[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005166017.html - ]

Kuten ylläoleva linkki kertoo, voi USA tehdä Pohjois-Korean kurittamisen myös yksin. Tässä pelataan suurvaltapeliä - vaarallisin kortein. Kiina reagoi tuohon mahdolliseen uhattuun iskuun jyrkästi ja liikahdus Venäjän suuntaan on varma. Trumpin pahin pelko on juuri tuossa Kiinan ja Venäjän läheisemmässä liittoutumisessa. Diilien tekijä tietää ja ymmärtää mitä merkitsee maailman suurimman keksintöjä tekevän liukuhihnan ja maailman suurimman raaka-aine- ja energialähteen liitto - siinä pelissä Yhdysvalloille jää käteen Musta-Pekka. Edes liitto EU’ n kanssa ei sitä pelasta - vain viivyttäisi vääjäämätöntä.

 

Pokeripelin kaava - parhaimmillaan

Saattaisi olla että nykyinen maailmanpoliisi romahtaa |2 ja syntyy tasapainoakseli idän ja lännen välille, jossa Kiina ja Venäjä muodostavat vastaparin Yhdysvalloille ja Euroopan unionille, josta epäilemättä tulee eroamaan joitain valtioita ja näin jäljelle jäänyt hiili- ja terästeollisuusjälkeläinen yhtenäistyy ytimeksi.

...

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

 

Suomi jää idän ja lännen väliin yhtenä maailman ainoista välittäjä- ja neuvottelijavaltioista - ikäänkuin Pohjolan Sveitsinä, lännen ja idän vedenjakajalla. Presidenttimme Sauli Niinistö on jo harjoitellut tuota roolia!

 

Ennuste

Jos nyt ei saavuteta menestystä Tillersonin ja Lavrovin välille - tulee myöhemmin Trump ja hoitaa diilin kotiin - Putinin hymyillessä arvoistuksellisesti. Donald tarvitsee laakerinlehvät hapuilevan alkunsa peitoksi ja sellaiseksi sopisi hyvin yhteisymmärrys Venäjän kanssa, joka olisikin Trumpin kaikkien aikojen diili. Tämä on oikeastaan pakko tehdä, sillä Trump ei voi laskea Kiinaa ja Venäjää liian lähellä, koska se poistaisi USA’ n roolin lopullisesti maailmanpoliisin virasta.

 

...

Ekstra

... Ja tässä se todellisen selviytymispelin oleellisin kortti. Tämä koskee esimerkkinä enemmän kuin jokin yksittäinen konflikti, jossain. Nyt on kysymys ihmiskunnan selviytymispelistä! Tässä kohtaa pitää ehdottomasti peilata kolmea tekijää: A. Ympäristöjalanjälki - niin per capita kuin kumuloituneena jälkenä viimeiseltä sadalta vuodelta. B. Tehtävät ympäristöinvestoinnit ja alan tuote- ja menetelmätutkimus. C. Itse ihmisen ja ihmispopulaation suhteellisuus muuhun biosfääriin ja biomassakiertoihin nähden, sekä ihmisen kulutustarpeet eli näyttö- ja vertailutalousefektit. ~ http://yle.fi/uutiset/kiina_aikoo_lisata_tuuli-_ja_aurinkoenergiaa/9561668 -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 135062

 

DOC Maapallon huomisen ratkaisee kolme miestä_12042017.doc Writer

PVM 12042017

 

|573|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Peli on rankkaa. Jopa lapsia hyödynnetään päämäärien eteen. Ensin tulee tehdä puolueeton tutkimus, mitä todella tapahtui ja kenen/ keiden toimesta. On selvää, että itse tapahtuma on täysin tuomittavaa, mutta ensin tulee esittää tutkimus, joka todisteellisesti kertoo kuka/ ketkä ovat oikeasti syyllisiä ja kantavat vastuun.

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_venaja_auttaa_sy... -

.

Juuso Hämäläinen

Hyvä kirjoitus kaipaa aina täydennystä. Huonoa ei kannata edes kommentoida.

Mielestäni on erinomaista, että maailma on jo muuttunut moninapaiseksi. USA ei ole enää maailmannapa missään suhteessa. Se joutuu nykyään kiltisti kuuntelemaan sanelun sijaan, vaikka toista näyttelee. Trumpin ristiretki on jo teoriassakin mahdottomuus eli Amerikan rakentaminen entiseen suuruuteensa. Kaikki tietävät sen.

Kiinan tuotantokyky ylittää USAn ja Venäjän luonnonvarat myös. USAn suurin vahvuus on sen edistynyt teknologiateollisuus ja tutkimus. Asevoimat ovat menettäneet merkityksensä suurvaltojen kanssa kilpailtaessa. Ydinaseet siihen syynä. On selvää, että USAn asevoimista tulee lopulta vain maan puolustusvoimat eikä globaalit hyökkäysvoimat.

Amerikan ainut toivo pitää nokkaansa pidemmällä vielä hetken on sen kyky painaa katteetonta rahaa määrättömästi ja sijoittaa se kulutusluottoihin ja ulkomaille. Se onnistuu vain niin kauan kuin US dollari on maailman tärkein varantovaluutta ja petrodollari. Tämä tilanne voi muuttua milloin vain. Dollarin arvo ja luottamus siihen muuttuvat.

Sijoittamalla dollareita ulkomaisiin yhtiöihin, säilyy jenkkien kapitalistien niskalenkki maailmasta. Kun tämä menetetään, ei USA ole Saksaa kummempi talousmahti. Velkaan perustuva kulutuskin USAssa rojahtaa ja maan merkitys markkinana laskee, mikä ei ole Kiinalle mieleen.

Ilkka Luoma

Onko US liittovaltio jo selvitystilassa?

[2013]
" ... USA:n liittovaltio olisi vastuullisessa kansantaloudessa tai yritystoiminnassa hyvin liki selvitystilaa, ellei peräti konkurssia. USA:n liittovaltiolla on kuitenkin verottajana ja valuutan haltijana eräs oikeus – painaa lisää rahaa, mitä muuten meidän EU-kotoinen 1] EKP:kin tekee. Tälle rahanpainannalle ja bittirahan liikkeellepanolle ei ole täyttä vakuutta jos lainkaan. Otetaan siis velkaa ilman mitään vastapainoa …

Rahalla luodaan ostovoimaa, jolla taas modernisti ylläpidetää ympäristösokeaa kasvuhokemaa. Velkaa ei voida luontoa syömättä loputtomiin ottaa, kuten näyttää USA:ssa tapahtuvan jatkuvan velkakaton noston myötä.

Tarvitseeko maailma vihdoin USA:n rinnalle toisen vahvan valtion ja kansantalouden – kyllä, ja siihen mandaattiin ei ole kuin yksi varteenotettava vaihtoehto – se on Kiina 2], maailman talousveturiksi nouseva suurimman tuotantokoneiston omaava järjestelmä, joka käyttää ylivoimaisesti enitenkansallista varallisuutta ympäristöohjelmiin.

US-dollari ei ole enää kaikkivoipa – sen rinnalle nousee kiinalaisten renmimbi eli juan ja toivottavasti meidän euromme - € … 3] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usa... -

.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Länsimaitten iltarusko on alkanut ja alaspäin mennään kiihtyvää tahtia. 2000-luku on Kiinan ja muun Aasian valtakautta, ihan niin kuin 1980-luvulla povattiin.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Ilkka Luoma

Nyt puhutaan jo kiinalaisten vuosisadasta - kuten oli keisari Zhu Di' n aikana 1300 - luvun lopulta noin 1425' een asti - mutta sitten mandariinit paiskasivat ulkomaan ovet kiinni! Ennakointia tästä?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjä on tukalassa asemassa koska maa on tukenut Syyrian hallituksen suorittamaa sariinihyökkäystä.

Putinin ja Lavrovin tie käy vääjäämättömästi Haagin sotarikostuomioistuimen eteen.

Juuso Hämäläinen

No yhtä varmasti käy kuin Bushin, Nixonin tai Johnsonin tai keisari Hirohiton.

Ilkka Luoma

... Peli kovenee. Mikä on Kiinan kanta? Trumpin isku Syyriaan oli pakkokeino yrittää saada takaisin vaikuttajaroolia ratkaistaessa laajan Lähi- idän ongelmia, jotka alkoivat paljolti US rynnäkkösodalla Irakiin vuonna 2003! Venäjällä on rooli, kun se tuli Syyriaan sen laillisen hallinnon kutsumana vuonna 2015. US aloitti laittomat ja luvattomat Syyrian pommitukset jo vuonna 2014. Muistamme myös USAF rynnäköivät taistelupommitukset Libyaan, vuonna 2011.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005166020.html -

.

Ilkka Luoma

... Pelipolitiikan siirto - tyhjää löi. Miksi tutkimusta ei aloiteta kolmikantaisesti - YK' n tai Kiinan johdolla?

~ http://yle.fi/uutiset/usasta_vastasyytos_venajalle... -

.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

MYÖS NAISET VAIKUTTAVAT PÄÄTÖKSIIN

Tämä väite pitää ilmeisesti paikkansa: Presidentti Donald Trumpin poika Eric Trump on sanonut olevansa ”varma”, että hänen sisarensa Ivanka käytti vaikutusvaltaansa siihen, että presidentti päätti tehdä ohjusiskun Syyriaan viime viikolla.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005167983.html

Kirjoitin sen sivulleni jo 7.4.2017: http://www.tapionajatukset.com/28703

Katso myös Ivankan kuvan alla oleva video!

NAISET SUOMESSA

http://www.tapionajatukset.com/27613

Ilkka Luoma

Puhutaan myös, että tyttären miehellä, Jared Kushnerilla on suuri vaikutusvalta!?

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Jaredin vaikutusta Syyria-päätökseen on vaikea selvittää, kun Ivanka oli se, joka rohkaisi pressaa tekemään ohjusiskun. Ovat tietysti Ivanka ja miehensä voineet olla yhtä tai eri mieltä. Mutta naiset tekevät päätöksen!

http://www.stuff.co.nz/world/americas/91482291/out...

http://honey.nine.com.au/2017/04/12/06/06/ivanka-t...

That narrative seemed to be popular Monday over at Breitbart, which reported the president ordered the strike at the behest of his daughter Ivanka Trump.

Read more: http://forward.com/fast-forward/368732/ivanka-trum...

http://www.breitbart.com/big-hollywood/2017/04/08/...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Jared on juutalainen ja Israel miehittää laittomasti Syyrian Golanin kukkuloita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä spekuloitiin vain Kiinan ja Venäjän lähestymisestä toisiaan ja siitä seuraavista harmaista hiuksista USA:n johtajille.

Ilmeisesti Trumpin ajatus alunperin oli ollutkin lähestyä Venäjää niin, että tuo skenaario ei toteutuisi.

Nyt agendaa on selvästi muutettu siten, että pyritäänkin mieluummin lähestymään Kiinaa. Mitä mieltä olet tilanteesta Venäjän kannalta, jos USA ja Kiina lyövät "hynttyyt yhteen"?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha Kuikka

Minä olen aina kummastellut Venäjän asemaa, kun on puhuttu taloudellisista merkittävistä valtioista. Venäjä on itse asiassa divaritason tekijä merkityksessä maailman talouteen. Johtunee kai siitä, että Venäjän luonnonvarat ovat saaneet liian suuren painoarvon.

Vain Kiinan ja USA:n talouden käänteillä on merkitystä muiden maiden talouteen. Seuraava talouskriisi työntää Venäjän reunalta alas. Kiina ja USA selviävät kaikista lamoista.

Ilkka Luoma

Tulisi muistaa, että Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta ja energialähde. Lisäksi Venäjällä on ilmastonmuutoksen myötä maailman suurimmat viljelylle soveltuvat maapinta-alat - unohtamatta Baikalin vettä, jota Kiina himoitsee!

Venäjä on maailman se toinen ydinasesuurvalta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #11

Ilkka Luoma

Tätä minä juuri tarkoitin. Venäjällä on vasta kahdeksanneksi suurimmat tunnetut öljyvarat n. 80 miljardia barrelia. Venezuelalla 300 mrd, Saudi Arabialla 266 mrd, Canadalla 172 mrd, Iranilla 157 mrd ja Irakilla, Kuwaitilla, UAE:llä kaikilla yli sata miljardia barrelia.

Yllätys voi kai olla, että USA:n öljyvarannot ovat yhtä suuret kuin Venäjällä. Venäjän öljyvarannot ovat myös haastavissa paikoissa ikijään alla. Öljyn tuottajana Venäjä on divariluokassa parinkymmenen vuoden sisäälä. No oil, no dollars.

Kivihiileen ei usko enää kukaan parinkymmenen vuoden sisällä. Silti maailman suurimmat kivihiilivarannot ovat USA:ssa. Venäjän vastaava varanto on vain puolet tästä.

Baikalin vedestä ei muuta tiedä kuin se on kovaa vauhtia saastumassa, koska Putin löysäsi teollisuuden ympäristömääräyksiä. Ympäristövaatimukset tekivät tehtaista tappiollisia ja paskan saa nyt laskea suoraan järveen.

Viljan tuottajan Venäjä on viiden suurimman joukossa EU maiden, Kiinan, Intian ja USA;n jälkeen. Viljelysmaata voi olla, mutta niitä ei jakseta hyödyntää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Öljyn rooli tulee vähenemään muutoinkin. Sen verran tiedämme, ettei yksikään valtio kerro koko touutta tiedetyistä raakaöljyreserveistä - Venäjällä on sitä paitsi eniten tutkimatonta aluetta - raaka-öljynkin suhteen. Venäjän raaka-aineelliset varannot huomista ajatellen ovat aivan muualla.

Ilkka Luoma

Kiina määrittää tien - kyseessä pitkä marssi.

On ilmeistä, että Trump on pyytänyt liittovaltionsa velkojalistan, jossa Kiina komeilee ykkösenä ;)

Ilkka Luoma

Tässä Suomen Pankin BOFIT-yksikön arvio tapahtuneesta Xi' n vierailusta Yhdysvaltoihin tapaamaan Trumppia ---

"Presidentit Xi Jinping ja Donald Trump tapasivat ensi kertaa viime viikolla (6.–7.4.), kun Xi vieraili Floridassa Yhdysvalloissa. Tapaamista seurattiin tarkasti, koska presidentti Trump oli etenkin vaalikampanjansa aikana kovasanainen Kiinaa kohtaan. Tapaaminen sujui ilmeisen ystävällisissä merkeissä"

~ http://bof-fi.mail-pv.fi/go/9807305-1760945-11840862 -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Aivan, Juha. Entäs jos se "diili" mitä Trumpin ja Putinin on odotettu tekevän, tehtiinkin Trumpin ja Xin välillä ja Putelle jäi musta pekka käteen. Kiinalla ja USA:lla on paljonkin yhteisiä intressejä ja niissä saavutettavaa, Venäjällä ja USA:lla ei mitään. Kun Tillerson tapaa tänään Lavrovin, on Putinin hallinto itse päämiehestä lähtien haukkunut Trumpia pari päivää niin rankasti, että ovat ilmeisesti jo luopuneet toivosta saada tapaamisesta mitään heille myönteisiä tuloksia.

Putin meni jopa niin pitkälle, että sanoi maiden välien HUONONTUNEEN Trumpin presidentiksi tulon jälkeen! Ja vielä marraskuussa Kremlissä kilisteltiin sampanjamaljoja Trumpin vaalivoiton huumassa. Jokohan Venäjän tiedustelupalvelu alkaa saada satikutia ja päitä pudota, kun ryhdytään selvittelemään, kenen idea se olikaan ryhtyä vaikuttamaan Yhdysvaltain presidentinvaaleihin Trumpin hyväksi.

Tässä vaiheessa on vielä aikaista sanoa, mutta jos Trump ja hänen hallintonsa ovat tosiaan löytäneet yhteisen sävelen Kiinan kanssa ja Venäjä jätetty lehdellä soittelemaan, niin olen pahasti aliarvioinut Trumpin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pekka Näränen

USA ja Kiina tarvitsevat vahvasti toisiaan. Kumpikaan ei tarvitse Venäjää mihinkään. No helpotetaan sen verran, että Kiina voi käyttää hyödykseen Venäjän heikkoa taloudellista tilannetta, mutta USA ei vaivaudu edes siihen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Kiina tarvitsee kipeästi Venäjän kaasua, peltopinta-alaa, raakapuuta ja puhdasta Baikalin vettä! Sekä lukuisia määriä Venäjän raaka-aineita ...

Ilkka Luoma

USA' n ja Venäjän välillä on eräs keskeinen asia, joka on myös molemminpuolinen uhka, mutta myös tasapaino - ne ovat ainoat ydinasesuurvallat ja voivat tuhota toinen toisensa, tosin siten, että Venäjä suurempana pinta-alana saattaa jättää todennäköisemmin joitain henkiin kuin mitä Yhdysvalloissa.

Ilkka Luoma

... Trump pullisteli aivan väärän valtion presidentille. Samalla hetkellä kun Trump korskeili, Xi tiesi voittaneensa Trumpin. Miksi näin, se kerrotaan myöhemmin.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005168866.html -

.

Ilkka Luoma

... Tukalaa on myös selitellä laitonta rynnäkköiskua YK: n jäsenvaltioon - ilman mitään näyttöjä, tukena vain puhe ja luulo. Eikö olisi syytä ensin esittää todisteet? Vielä vuonna 2003 US yritti saada sotaa syttymään Irakin kanssa, kun se valheellisin todistein yritti YK-yleiskokoukselta saada taistelulupaa, jota ei tullut - US hyökkäsi kuitenkin tunnetuin seurauksin. Nyt ei yritetä edes valehdella!

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komme... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Entäpä jos USA tunnustaisi Syyrian kapinallisten hallituksen ja kertoisi toimivansa Syyrian hallituksen kutsumana, kuten venäläisetkin kertovat?

Analogisesti talvisodan rauhanneuvottelujen lykkääntyminen johtui osittain siitä, että Neuvostoliitto olisi halunnut neuvotella Kuusisen hallituksen kanssa rauhan ehdoista.

Ilkka Luoma

Venäjä tukee nimenomaan Syyrian laillista vallassa olevaa hallintoa, joka on tehtävissään perustuslain mukaisesti.

Ilkka Luoma

... Kädenojennus. Kiina siirsi 150.000 sotilasta Pohjois-Korean rajalle. Miksi?! US ei voi enää hevostella Kiinan "kotivesillä" ... Xi ei soittele, toisaalta kiinalaisen kaavan mukaan pyytäjälle vastataan.

~ http://yle.fi/uutiset/kiinan_xi_vetosi_puhelimessa... -

.

... Missä vaiheessa suurvaltapelin merkkikortit kääntyvät pöydälle?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005167628.html -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiina hiillostaa Pohjois-Koreaa myös - omalla tavallaan. Nuo 150000 miestä voidaan selittää pitkälti varotoimena, jota tarvitaan epästabiilissa tilanteessa, jollainen voisi syntyä esimerkiksi Pohjois-Korean uuden ydinasekokeen ja USA:n iskun johdosta. Missään nimessä joukot eivät ole siellä ryhmittyneenä suojelemaan Kim Yong Un:n hallitusta.

Kiinan kortin käyttäminen Venäjäsuhteissa ei ole uutta USA:lle. Kylmän sodan aikana Nixonin avauksen jälkeen Kiina oli pitkään USA:n valttikortti takataskussa. Jopa siinä määrin, että Neuvostoliiton hallitus uhkasi USA:lle tuhoavansa ohjusiskuin Kiinan asearsenaalin, jos USA ei muuta agendaansa.

Venäjän kannalta katsottuna puolestaan tänäkin päivänä pahin kauhuskenaario tuolle kauppasaarroin rankaistulle valtiolle olisi ajautuminen yksin vastakkaiseen leiriin Kiinan ja Yhdysvaltojen allianssin kanssa.

Ilkka Luoma

Johtopäätöksesi ovat oikean suuntaisia - tämä mahdollisuus on, ja nyt Trump on oivaltanut, ettei US kestä Venäjän ja Kiinan läheisempää liittoa. Kiinalaiset ovat kutoneet laajat liikemiesverkot jo Venäjälle. Venäjällä on eräs asia mitä USA' lla ei ole - nimittäin mahdollisuus käydä kauppaa Siperian itäosista, jotka saattaavat siirtyä ehkä historiallisin syinkin Kiinalle!

Ilkka Luoma

Voisiko EU' lta olla neljäs mies ellei peräti nainen?!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mikä on Trumpin porkkana Kiinalle? Tehdäänkö Etelä-Kiinan meren suhteen ribbentroppit?

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - Kiina ei tule käymään kauppaa tuosta merialueestaan - huom! sehän ei ole aluevesivaatimus, vaan talousvesialuevaatimus - jota ei ole julkisesti kovin tarkkaan edes perusteltu - samantyyppinen ajatuskulku kuin Tiibetin osalta - tuo merialue oli jo 1400 -luvulla Kiinan "sisämerta" ---

Ilkka Luoma

Trumpin paras porkkana Kiinalle on ylläpitää suurta ulkomaankaupan alijäämää Kiinan kanssa - so. Kiinan tuonti Yhdysvaltoihin on paljon suurempaa kuin USA' n vienti Kiinaan - näin on ollut jo vuosikausia! Vastineeksi Kiina on rahoittanut US liittovaltion jättiläismäistä budjettivajetta!

Ilkka Luoma

... Valistunut veikkaus - Typhoon Donskoi siirtyi äänettömään kulkuun ja amerikkalaiset huomasivat sen ja samalla menettivät sen sijaintitiedon.

Strateginen ydinsukellusvene Donskoissa on jopa 200 ydinkärkeä 20 mannertenvälisessä ohjuksessa. Kova pelikortti, jota USA pelkää. Odotamme silti läpimurtoa Moskovasta. Tillerson soittaa esimiehelleen.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005166020.html -

.

Ilkka Luoma

Täydennetään ketju uusimmilla tiedoilla ---

... Tillerson: " ... melko hyvät todisteet ... ", ääni muuttuu kellossa, kun Venäjä tiukkaa todisteita syytökseen, jossa Venäjä olisi näpelöinyt US pr.vaaleja!

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005169120.html -

...
... Kuka/ ketkä tutkivat - mitä ja miten, kyseessä Syyrian kaasutragedia. Venäjän päämäärä on uskottava ja puolueeton selvitys tapahtuneesta. Todisteellisen tutkimuksen jälkeen epäilty viedään kansainväliseen oikeuteen, jos kyseessä sotarikosepäilys. Oikeus antaa tämän jälkeen tuomion - olipa se sitten kuka/ mikä tahansa.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005169015.html -

.

Ilkka Luoma

Täydennetään II:

... Pelin seuraavat kortit käännettiin esille vihjeenä ja jo aiemmin suunnitellut käsikirjoituksen mukaisesti.

~ http://yle.fi/uutiset/trump_aiempaa_suosiollisempa... -

...
... Aaltola: "... vuosia ... ", pikemminkin kuukausia. Onko UPI-FIIA Aaltola värittynyt liiaksi Yhdysvalloista?

~ http://yle.fi/uutiset/upin_mika_aaltola_venajan_ja... -

.

Ilkka Luoma

Jälleen syntyi erinomainen keskusteluketju topicille, jopa pysytellen aika hyvin pääaiheessa - eli triangelissa: Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiina kyttää saalista:

"In other words, China may be just waiting for Trump to "decapitate" the North Korean regime, to pounce and immediately fill the power vacuum."

http://www.zerohedge.com/news/2017-04-11/china-thr...

Kuinka monimutkaiseksi maailma onkaan parissa viikossa mennyt niille, jotka ovat pitäneet sitä yksinkertaisena: Kiina Pohjois-Korean tukija, Trump Venäjän ystävä, j.n.e.

Ilkka Luoma

Hyvä Juha,

kyse on pelistä, jonka käsikirjoitus suunniteltiin jo Trumpin vaalikampanjassa - ainoastaan yllätyksenä tulee juuri Kiina, joka ei tarvitse oikeastaan kumpaakaan, vain Venäjän materiaaliset varannot - tätä ei tule ymmärtää sotana, van kauppana!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenkiintoista nähdä millaisia muotoja tuo "kauppa" tulee saamaan.

Kun suurvallat ja muut maat ovat kriisien jälkeen asettuneet omiin raameihinsa, aiempi kaoottinen tilanne on aina joksikin aikaa stabilisoitunut. Kylmän sodan aika aina Neuvostoliiton Afganistaniin hyökkäykseen asti edusti tällaista stabiilivaihetta. Sinä aikana Nuevostoliittokin huseerasi vain "omilla legitiimeillä takapihoillaan".

Stabiilivaihe ei vain kestä iäti, koska aina joku mahdeista alkaa lihomaan ja sen raamit natisemaan. Ja lisäksi voi tulla uusia pelaajia. Kiinasta on nyt tullut tällainen. Vaikka Kiinan "uhasta" ja merkityksestä on toitotettu jo kymmeniä vuosia, se alkaa vasta nyt olla maailmanluokan tekijä valtapolitiikassa - myös militaristisella saralla.

Elämme siis mielenkiintoisia aikoja. Olemme uuden edessä. Vähän sama fiilis kuin 80-luvun lopulla, kun ilmassa tuntui suurta muutosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Kiinan osalta - nykyinen "kaikkeus" on tapahunut ainoastaan noin 25 vuodessa, ollen varmaan maailmanennätys luokassaan - niin hyvänä kuin pahana. Reilu 16 vuotta kiinakonsulttina on jonkin verran opettanut tätä "kiinalaisten kauppaa" ... seuraavat projektit ovat paikan päällä käsillä 2.5. alkaen ...

Ilkka Luoma

... Suoritettiin "monimutkaisia pelisiirtoja", vaikka käsikirjoitus on ollut jo pitkään olemassa. Asiantuntijat ovat analysoineet käsikirjoituksen prototyypin valmistellun jo Trumpin vaalikampanjan alla!

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005166020.html -

.
... Valistunut veikkaus - Typhoon Donskoi siirtyi äänettömään kulkuun ja amerikkalaiset huomasivat sen ja samalla menettivät sen sijaintitiedon. Strateginen ydinsukellusvene Donskoissa on jopa 200 ydinkärkeä 20 mannertenvälisessä ohjuksessa. Kova pelikortti, jota USA pelkää. Odotamme silti läpimurtoa Moskovasta. Tillerson soittaa esimiehelleen.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005166020.html -

Vastineeksi USS Carl Vinson lentotukialusosaston siirrolle Korean niemimaalle ... (?)

.

Toimituksen poiminnat