Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Käynnistyykö Korean sota – vaihe II uho

Yhdysvaltojen uusin presidentti Donald Trump on kertonut armeijansa kautta, että hyökkäys on valmis aloitettavaksi. Pommikoneet maalitettu, AEGIS-ohjustaistelujärjestelmät aktivoitu ja Tomahawk risteilyohjukset iskuvalmiudessa – aloittamaan uuden sodan amerikkalaisten pitkään listaan - Afganistan, Irak, Libya ja nyt Syyrian raskaat ilmapommitukset … 

 

Koreoiden niemimaalle jäätyi sota ja konflikti, jossa osallisina olivat kolme tuolloista suurta |0 – kaksi ydinasesuurvaltaa USA ja Neuvostoliitto sekä maailman väkirikkain Kiina. Oli kysymys japanilaisten ”perinnönjaosta”. Korean niemimaalle jäätyi jakolinja, jolla sukulaiset erotettiin toisistaan. Kummajaiseksi jäi Yhdysvaltain sotilas- ja hyökkäysvoima, Etelä-Koreaan sotilastukikohtina (86 tukikohtaa ja 26.000 sotilasta), kun Korean sota jäi ratkaisemattomaan pattitilanteeseen.

Pohjois-Koreaan ei jäänyt niin venäläisiä kuin kiinalaisiakaan. Pohjois-Korea valitsi harvainvallaksi Juche-aatteen, tulla toimeen itse, aseistaa itsensä, ottaa johtajaksi itsevaltius perinnöllisyytenä – syntyi erikoinen valtiojärjestelmä, josta ei juuri tietoa heru – vain ohjusten suihkuvanat, kun se kehittää itse vimmatusti vastavoimaa USA' n sotilasvoimalle niemimaan eteläosissa.

 

Entä nyt kun Pohjois-Korea haluaa turvakseen ydinaseen, kuten Israel toisella maailman kolkalla |1

USA teki äkkitaisteluiskun Syyriaan, tuhosi Syyrian laillisen hallinnon lentokentän – se oli varoitus, uho tai näyttö uuden presidentin päätöskyvystä tehdä enemmän kuin vain puhua.

Syynä oli kerrotun mukaan kemikaali-isku ja/tai räjähdys Syyrian sisällissodan alueella, joka on kapinallisterroristien alueella aikana, jolloin Syyrian laillinen hallinto on saamassa valtionsa uudelleen haltuunsa – lakien ja järjestyksen alle, paljolti Venäjän ja Iranin avulla – USA oli jäämässä toisen tai kolmannen viulun soittajaksi. Nyt Trump halusi ensiviulun itselleen.

Kemikaalikatastrofista levisi rujoja kuvia, ja Trump otti ne niin syvällisesti, että aloitti ilmoittamatta kenellekään rajun sotilasiskun YK-jäsenvaltioon – ilman mitään mandaattia, vain niin sanotulla maailmanpoliisioikeudella. Olisiko ensin pitänyt suorittaa puolueeton tutkimus?

Todellisuudessa USA on tukenut Syyrian kapinallisia, kuten Venäjä Ukrainan itäalueiden separatisteja. Venäjä oli kutsuttu Syyriaan vuonna 2015 presidentti Bashar al-Assadin toimesta, laillisesti. USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset jo vuonna 2014, mutta ilman mitään kutsua tai kansainvälisen yhteisön mandaattia. USA ei myöskään saanut mitään ratkaisua suurilla ilmapommituksillaan.

 

Entä nyt Pohjois-Korea, jonka on amerikkalaisten ja Trumpin hampaissa?

Pohjois-Korea on virallisesti edelleen sotatilassa ja sillä on suuri, erittäin suuri konventionaalinen armeija. Pohjois-Korea saa US (mahdollisen) hyökkäyksen yhteydessä vahvan tekosyyn aloittaa puolustuksellinen sota etelään, kohti amerikkalaisten sotilastukikohtia. Tämä puolustautuva hyökkäys saattaa aktivoida Nato valtioiden kuuluisan Artikla viitosen, koska näin yksi natovaltio on joutunut vieraan sotatoimen kohteeksi.

Mikä tulisi olemaan Kiinan ja Venäjän reaktio, jää arvattavaksi – ehkä nämä maailman suurimmat aloillaan yhdistävät voimansa ja poistavat maailmastamme yhden maailmanpoliisiroolituksen, joka on jo nyt illassaan |2.

 

Entä Kiina, jonka jatkeena on tuo Korean niemimaa?

Kiinalla lienee ainoana maana toimivat suhteet molempiin Koreoihin – niin etelään kuin pohjoiseen. Molemmat ovat itseasiassa kiinalaisten ”vankina” kaupallisesti, pohjoinen osa energian ja ravinnon osalta – muu maailmahan on sulkenut Pohjois-Korean rautaesiripun taakse tämän ydinasepyrkimysten vuoksi. Herää tietysti kysymys, miksi Israel paljon sotineena valtiona sai tuotekehittää itselleen ”turvaksi” oman ydinaseen. Mutta Kiina ---

--- Miksi nykyisillä ydinasevaltioilla on nuo tuomiopäivän aseet? Miksi Israel saa omistaa atomipommit? Onko vastauksena vastuu ja luotettavuus? Entä todellisuus? Mikä on maailman eniten sotinut valtio nykypäivänä ja vaikkapa viimeisten 60-100 vuoden aikana? [V]

 

...

Ketä tämä eniten sotinut valtio sitten uhkaa ja miksi?

Ketkä olivat sodassa mukana viime sodassa, kun Korean niemimaalla sodittiin? Mikä on Pohjois-Korean uhka, kun sen täytyy liki väkisin päästä ydinasevaltioksi? Miksi se on USA, joka uhkaa nyt sodalla liittyen Koreoiden keskinäiseen valtakansataisteluun? Paljon kysymyksiä! Saammeko puolueettomia vastauksia?

Lopuksi: Mikä valtio on käyttänyt atomiaseita siviilejä kohtaan ja mikä valtio on käyttänyt ydinaseita saadakseen ratkaisun käymäänsä sotaan? Mikä valtio on käyttänyt eniten kemiallisia aseita, olisiko se Irak, jonne USA toimitti eurooppalaisten yhtiöiden ohella raaka-aineita kemiallisten aseiden tekoon, kun Irak kävi sotaa Irania vastaan, jota muuten USA myös tuki!

...

Linkki ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704142200103094_ul.shtml -

 

Mahdollisen Korean II Sodan aattona USA esittelee tuhoamisvoimaansa!

|* ~ http://yle.fi/uutiset/usa_kertoo_pudottaneensa_afganistaniin_kaikkien_pommien_aidin/9566620 -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan:

... Jälleen lännenmiehen West trolling jylyää liki hurmoksellisessa tilassa euforiaan kuoriutuneena. Hetkinen, lukekaahan mitä ed. Afganistanin presidentti Karzai sanoo pommin käytöstä. Tässä on samalla hyvä muistaa syyt, miksi US pudotti kaksi erilaista atomipommia Japaniin - lähinnä siviilien sekaan, höyrystäen tuhansia lapsia, naisia ja vanhuksia taivaan tuuliin. Kyseessä oli testaus elävällä lihalla.

Linkki ~ http://yle.fi/uutiset/pentagon_superpommi_surmasi_36_isis-taistelijaa__katso_arkistofilmi_kaikkien_pommien_aidista/9566867 -

 

Ilta-Sanomat kirjoittaa lähes hurmoshengessä eurforian vallassa amerikkalaisten höyryävästä voimasta

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005169815.html - [Ilta-Sanomat]

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan:

”... Lähes hurmoshenkinen West trolling kuvaelma US taistelunyrkistä, jonka toiminta-aktivointi suistaa maailman lähelle todellista kylmää sotaa ja siitä on vain pieni matka sodan alkamiseen, laajemminkin. Nyt jo Venäjä ja Kiina aktivoivat puolustusjärjestelyjä - kaikkialla maailmassa. Onko Trump käynnistämässä alkua myöhemmälle suursodalle? Muistamme USA' n olevan maailman sotinein valtio muiden itsenäisten maiden alueille viimeisen 70 vuoden aikana.

USA on sotinut viimeiset 100 vuotta liki jatkuvasti ja aina kaukana omilta rajoiltaan - pyydettynä tai pyytämättä! Viimeisin raju hyökkäysisku tehtiin ilman mitään mandaattia ja täysiä todisteita Syyriaan, vain reilu viikko sitten. Muita kaaostavia suurhyökkäyksiä on USA' lla tehtynä Afganistaniin 2001- , Irakiin 2003- ja Libyaan 2011- , unohtamatta Syyrian massapommituksia 2014- ”

 

Millaisilla valtioilla on ennaltaehkäisevään iskuun oikeus?

Näin maalailee suomalainen ei niin luotettava iltapäivämedia – West trollingina?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704142200103052_ul.shtml - [Iltalehti]

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan:

”... Onko tosiaan näin, että US on valmis aloittamaan laajan sodan Korean niemimaalla? Onko Pohjois-Korea tappanut vieraiden valtioiden ihmisiä sotilasiskuillaan, kuten esimerkiksi ydinasevaltio Israel? Millä mandaatilla US aloittaa sodan? Ymmärtääköhän US, että itse ilman mitään kansainvälistä mandaattia aloitettu hyökkäyssota P-Koreaa vastaan ajaa Kiinan ja Venäjän läheisempään sotilasliittoon.

Miksi muuten muun muassa USA' n tuella Israel on saanut kehittää kaikessa rauhassa ydinaseiskumahdollisuuden? Olisiko Trumpin syytä tämä ensin perustella, ennen kuin aloittaa todellisen uuden kylmän sodan maapallolle. Kiina tekee tosiaan ratkaisun ja sille aloitteen. US pois sotavoimineen Korean niemimaalta ja näin Kiina takaa, että Pohjois-Korea lopettaa ydinaseiden kehittelyn.

...

|* ... Sota on aina särkemistä, tuhoamista sekä tietysti tappamista - US lisää ruudin määrää, kun ei tule oikeaa tulosta. Tulos ei ole se, että kaikki kolme maata - Afganistan, Irak ja Libya ovat nyt US pommitusten jäljiltä kaaoksessa ja EU- Eurooppa täynnä noiden valtioiden pakolaisia!

 

...

RATKAISU!

Pelin voi lopettaa vain sellainen valtio, jolla on ote molempiin – niin Etelä- kuin Pohjois-Koreaan – tämä valtio on Kiina. Sekin on selvää, ettei Kiina suvaitse kotivesilleen vieraita taistelu- ja hyökkäysvoimia |** – ohjuksineen. Tämän on sangen ymmärrettävää kun muistamme Kuuban kriisin, siitä juontuvan ohjuskriisin – kun Kuuban edesmennyt puoliyksivaltias Fidel Castro tuolloin kutsui Neuvostoliiton apuun, olihan USA pommittanut Kuuban lentokenttiä ja junaillut sinällään epäonnistuneen Sikojenlahden maihinnousuyrityksen.

 

Episodi numero 1 – osa Kiina by Donald Trump

”... Trump pullisteli aivan väärän valtion presidentille. Samalla hetkellä kun Trump korskeili, Xi Jinping tiesi voittaneensa Trumpin. Miksi näin, se kerrotaan myöhemmin”

...

Linkki ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005168866.html -

 

Kiina tullee esittämään, että USA poistaa kaikki sota- ja hyökkäysvoimansa Korean niemimaalta, jonka vastineeksi maailman suurin talous – Kiina takaa alueen rauhan ja kaupallistumisen. Samalla kun USA siirtää sotavoimansa pois, rauhoittuu koko alue, ja saattaaisi merkitä myös Koreoiden yhdistymistä – on jokseenkin varmaa, että jos kysytään korealaisilta itseltään, niin he haluavat yhdistyä – ovathan he sukulaiskansaa – molemmin puolin jäätynyttä rajaa, jossa aseistus on maailman tiheintä!

 

Numerolinkit tekstistä

|0 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235580-maapallon-huomisen-ratkaisee-kolme-miesta – [nykyajan kolme miestä]

|1 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/8613/ketju/israel_ja_pohjois_korea_pullistelua_aseilla – [TIEDE/Kesk. - 2006]

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 135546

 

DOC Koreansota-II.doc – OpenOffice Writer

PVM 14042017

 

|1134|9964|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pidit aika johdonmukaisesti Trumpia parhaana valintana USA:n presidentiksi koko vaalikampanjan ajan. Täytyy todeta, että et ehkä sittenkään ollut väärässä. Hän osasi hyvin hyödyntää tiettyjä tukitahoja kuin Troijan hevonen konsanaan. Sitten pantiin "America first" - muuallakin kuin kotimaassa ja Meksikon rajalla.

Ilkka Luoma

Olen edelleen sitä mieltä, että Trump oli paras valinta - kunhan oppii kiinalaiset ja löytää venäläiset. Näin alkaa uusi kaupallisuuden vaihe, jossa myös yhden valtion maailmanpoliisiroolitus kumoutuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Veikkaan, että olet ylioptimistinen omien näkemyksiesi pohjalta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Kiinan mielestä hiljainen eteneminen on parasta, sen vuosituhantinen historia määrittää kellotaajuuden. Kiina oli jo ennen Yhdysvaltoja, tuhansia vuosia ennen ja on todennäköistä, että Kiina jatkaa, kun USA' sta ei ole enää mitään jäljellä. Täältä löytyy se hiljaisen etenemisen optimistinen tie ...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Koreassa eletty vuosikymmenet eräänlaista asemasodan vaihetta. Olisihan tuo sota hyvä saada päätökseen.

Ilkka Luoma

Pohjois-Korealla on omien näkemyksiensä mukaan vain yksi vihollinen/viholliskandidaatti - ja se on USA, kun Trump tämän ymmärtää ja vetää sota- ja hyökkäysvoimansa alueelta pois, muuttuu tilanne "yhdessä yössä"!

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, tuleeko se päätös samalla tavalla kuin Berliinissä? Olisi toivottavaa joka tapauksessa.

Eteläkorealaiset eivät muuten oman kokemukseni mukaan suhtaudu Pohjois-Koreaan aivan yhtä totaalisen negatiivisesti kuin me länsimaalaiset.

90-luvulla juttelin Japanissa erään kouluja käyneen korealaisen nuoren naisen kanssa ja hän korosti sitä, että Kimin hallinto (siihen aikaan siis Kin Yong Il) on pystynyt ylläpitämään perikorealaista kulttuuria paremmin kuin Etelä-Koreassa oli asian laita. Hän valotti myös syitä korealaisnuorten negatiiviseen suhtautumiseen amerikkalaisia miehitysjoukkoja kohtaan hyvin ymmärrettävällä tavalla, kun ihmettelin miksi heidän turvaajiaan vastaan osoitetaan Soulin kadulla mieltä.

Samoin noin kymmenen vuotta sitten erään suomalaisen konsernin Soulin toimintojen korealainen johtaja sanoi omana mielipiteenään, että Pohjois-Korean todellisuuteen täytyy liityä paljon muuta kuin meidän tiedonvälityksemme kertoo. Muutoin hallinto ei olisi siellä pysynyt pystyssä.

Olin hiukan hämmentynyt näistä molemmista kommenteista. Osittain vaikutti myös siltä, ett Pohjois-Korea eteläkorealaisille tuntui olevan yhtä kaukana heidän todellisudestaan kuin se on meillekin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Luulen että Kolmas valtakuntakin olisi voinut pysyä pystyssä pitkään, jos Hitler olisi jättänyt valloitukset Tsekkoslovakiaan eikä olisi hyökännyt Puolaan syksyllä 1939. Äärimmilleen viety totalitaarinen poliisivaltio yhdistettynä propagandaan, jolle kansalaiset altistetaan jo sylilapsesta sekä sulkeutuminen ulkomaailmalta on hyvä resepti estää kaikki toisinajattelu ja vastarinta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Korealainen kulttuuri on piiiitkä - mutta maolaisuudesta erkaantunut juche-aate hyvin poikkeava, ettemme osaa arvioida sen kestävyyttä - kansa lienee väkevästi manipuloitu yhden liikkeen kannattajiksi ... messiaanisuus voi luoda fanatismia, joka on suurin uhka itse kansalle, jos se haluaa tehdä "itsemurhan" ---

Ilkka Luoma

TIISTAINA, HEINÄKUUTA 11, 2006

Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

...
" ... Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle. Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa, saavuttaen iskuetäisyydelleen lähes kaikki merkittävät arabien ja islamistien kohteet.

Näissä kahdessa asiassa paistaa länsimainen kaksimielisyys ja vahvemman laki. Israelille myönnetään oikeus miehitykseen, atomiaseeseen ja suoraan väkivaltaan selostuksella, että juutalaiset saavat turvata luvatun maansa rauhaa ja kansalaisten turvallisuutta. Israel käyttää monikymmenkertaista tekniikkaa ja voimaa kiusallista naapuriaan kohtaan, joka ei voi vastata yksipuoliseen miehitykseen kuin kotitekoisilla ihmispommeilla ja raketeilla, joiden teho on murto-osa Israelin voimankäytöstä. Molemmin puolin murhattujen, miltei aina viattomien ihmisten, kuolinsuhde on tyly; Israel likvidoi miltei 3-10 kertaisen määrän (riippuen tietolähteestä), kuin palestiinalaiset viimeisen 15 vuoden aikana. Länsimaisen ajattelun ja oikeudentunnon pitäisi tuomita molempien murhat ja kannustaa vahvempaa olemaan viisaampi ja tekemään konkreettinen aloite. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-kore... - alta [135579]

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ehkä silläkin on vaikutusta USA:n suhtautumiseen Pohjois-Korean ydinohjelmaan, että Pohjois-Korea uhkailee säännöllisin väliajoin tekevänsä ydiniskun Yhdysvaltoihin.

Ilkka Luoma

Pullistelu tuottaa lisäpullistelua - nyt tulee muistaa, että US pitää suuria asevarikkoja ja sotavoimia E-Koreassa ja P-Korea pitää niitä pahimpana uhkanaan - tämä unohtuu usein, kun arvioidaan puolueettomasti tilannetta. Entä, jos kummankin valtion kansa saisi suoraan päättää mitä tehdään - ilman Yhdysvaltain sotauhoa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilkka Luoma, sinun ei olis tarvinnut kirjoitta muuta kuin tämä " Pelin voi lopettaa vain sellainen valtio, jolla on ote molempiin – niin Etelä- kuin Pohjois-Koreaan – tämä valtio on Kiina. Sekin on selvää, ettei Kiina suvaitse kotivesilleen vieraita taistelu- ja hyökkäysvoimia |** – ohjuksineen."

Ilmeisesti USA tuntee. YK:n valtuuttama Korean sota jäi kesken, olisiko nyt revanssin paikka?.

Ilkka Luoma

On hyvä perehtyä tuon kuuluisan Korean sodan kulkuun ja sen syntyyn- sieltä paljastuukin aivan jotain muuta kuin luullaan.

USA' lla ei ollut mitään tekemistä tilanteen kanssa - nimenomaan Korean niemimaalla, vain kulmankautta kytkös Japanin osalta, kun atomipommit sinne tipautti.

Koreassa länsi, joka oli paljolti USA, halusi estää kommunismin leviämisen, kuten myöhemmin Vietnamissa. Koreasta osattiin luopua ennen tappiota - Vietnamista ei ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koreassa estettiin kommunismin eteneminen, joten sota ei ollut tappio, vaan sillä saavutettiin päämäärät. USA on edelleenkin Etelä-Koreassa joukkoineen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Läntisempi tapa ajatella ahneutta sai vajaa puolet niemimaasta - sitä yritettiin työntää Kiinaan saakka - epäonnistuen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Tuo on spekulaatiota. USA soti Koreassa puolustaakseen niemimaan eteläosaa kommunistien etenemiseltä. Samaa yritettiin Vietnamissa ja siellä se todellakin epäonnistui. Koreassa ei.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Se oli historiaa - Pohjois-Korea omi itselleen omanlaisen valtajärjestelmän, vaikka USA yritti työntää kommunismin aina Kiinaan saakka - väläyteltiin jopa US' n toimesta atomipommin käyttöä (McArthur)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #17

Kyllä on historia hakusessa Ilkka Luoma. Kukahan ensinnä työntyi ja minne?

Korean sodan aloitti Pohjois-Korea hyökkäämällä etelään. Kiina avusti myöhemmin joukoillaan ja Neuvostoliitto muuten, lähinnä aseita toimittamalla.
Yhdysvallat, ja useat muut valtiot, toimien YK:n mandaatilla, tulivat Etelä-Korean avuksi ja valtasivat heti aluetta Kiinan rajalle asti. Myöhemmin joutuivat vetäytymään Kiinan toimittaman valtaisan materiaali- ja miesmäärän vuoksi.

Eli, kommunismin maailmanvalloituksessa ENSINNÄ yritettiin työntää Pohjois-Korean joukot ja ideologia niemimaan kärkeen Ilkka Luoma. Ja sehän ei tietenkään ollut imperialismia ja hyökkäyssotaa, nehän ovat vain Yhdysvaltojen paheita. Niinkö?

Mikä onni olisi tänä päivänä pohjoiskorealaisilla, jos saisivat elää samanlaisessa taloudellisessa tilanteessa kuin eteläinen osa niemimaata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Ote Wikistä:

" ... Japanilaisten perääntyessä Koreasta toisen maailmansodan päätteeksi suurvallat sopivat keskenään, että Neuvostoliitto ottaa vastaan Japanin antautumisen Korean pohjoisosassa ja Yhdysvallat eteläosassa. Rajaksi sovittiin 38. leveyspiiri.

Yhdistyneet kansakunnat esitti 1947 että Koreassa järjestettäisiin vaalit kiistojen ratkaisemiseksi. Pohjoisosan kommunistit eivät vaaleihin suostuneet, joten ne järjestettiin vain etelässä. 15. elokuuta 1948 vaalien tuloksena julistettiin Korean tasavalta syntyneeksi. Vastauksena tähän 9. syyskuuta 1948 pohjoisosassa sissijohtaja Kim Il-Sungin johtama kommunistiryhmittymä nousi valtaan Neuvostoliiton tuella ja Korean demokraattinen kansantasavalta julistettiin syntyneeksi. Molemmat katsoivat hallitsevansa koko Koreaa. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_sota -

.

Ote Historianet' stä:

"Syksyllä 1950 Douglas MacArthur oli elävä legenda. Hän oli murskannut Japanin toisessa maailmansodassa, ja nyt hän aikoi pakottaa kommunistisen Pohjois-Korean polvilleen. Omahyväinen kenraali sortui kuitenkin moniin virheisiin. ... "

~ http://historianet.fi/sota/suuret-sotapaallikot/do... -

.

2. ote Historianet' stä:

"Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakoivat Korean keskenään. Alueet oli tarkoitus yhdistää kolme vuotta myöhemmin, mutta suurvallat eivät päässeet sopuun ehdoista. Korean sota syttyi vuonna 1950, ja nyt maat ovat jälleen sodan partaalla"

~ http://historianet.fi/sota/kylma-sota/kylma-sota-j... -

.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #91

Kyllähän tätä tietoa netistä löytyy!

Mutta kyselinkin vain vastaustasi siihen kumpi ensin työntyi Korean sodassa toisen alueelle, Pohjois-Korea vai Etelä-Korea? Eli, kumpi aloitti sodan? Politiikka sikseen!

Kummassako maassa on parempi tänä päivänä elää Ilkka? Jos pohjoiskorealaiset tiedostaisivat oman tämän päivän kurjuutensa eteläiseen naaapuriinsa nähden, niin kaipaisivat varmasti McArthurin voittoa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Ennen USA' n ja Neuvostoliiton työntymistä alueelle, ei ollut Pohjois- eikä Etelä-Koreaa - oli vain Korea ja korealaiset, kuten nytkin - vain korealaiset. Kiina tullee yhdistämään kauppapolitiikallaan nämä riitelevät keinotekoiset valtiot. Aikanaan kävi Vietnamille samoin, jossa kommunistinen pohjoisosa eheytti koko valtion.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #16

Kuikka ei tiedä kommunismista mitään, Kiina näyttää kommunismin todellisuuden joka ei USAn kapitalismista eroa. Kun maapallolla mennään länteen niin tullaan itään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Kiinan tullessa maailman suurimmaksi taloudeksi - on sen jälkeen puhuttu kiinalaisten vuosisadasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

Omituinen naljailu tuo kommentti. Pohjois-Koreassa on kommunismi, Kiinassa ei. Ja sattumalta tiedän Kiinasta sekä sen todellisuudesta erittäin paljon.
Kiina on vapaa markkinatalous, jonka poliittinen hallinto on yhden puolueen käsissä, jota historiallisista syistä nimitetään kommunistiseksi puolueeksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Kiinan on Keskushallinnoltaan edelleen osin kommunistinen, jos tutkii suurimpien yhtiöiden omistuksia huomaa yhden suuren yhtäläisyyden liki kaikissa ...

Keskushallinto vapauttaa hiljalleen - hitaasti kiiruhtaen - vanhaa järjestelmää, muutta pitäen tiukasti vallankahvat käsissään - hyvinkin nopeisiin yhteiskuntamuutoksiin ... tätä kutsutaan edelleen osaksi kommunistista järjestelmää.

Yksityiset kiinalaiset ovatkin sitten aivan eri asia!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

Kiinassa on megaluokan teollisia yhtiöitä, joissa ei ole valtion omistusta lainkaan. Samoin kuin Suomessa löytyy molempia. Suomessa on hallituksen alainen omistajaohjausjärjestelmä, mikä vastaa hyvinkin kiinalaista omistajaohjausta.

Korostan Kiinan markkinatalousjärjestelmää ennen kaikkea siksi, että Kiinaan perehtymättömät eivät tiedä kuinka vähän niin sanottu "kommunismi" arkielämään vaikuttaa. Kiinalaisten kaupunkien kaupat, ravintolat, tavaratalot, mainonta, markkinointi j.n.e. ei poikkea mitenkään siitä millaiselta se näyttää New Yorkissa, Pariisissa, Helsingissä. Myös tavaravalikoima on yhtä laaja. Ja kaikki pelaa samanlaisen markkinatalouden ehdoilla. Samat Kentucky Fried Chickenit, McDonaldsit, Pizza Hutit, Tony Romas´it y.m. löytyvät helposti suurista kaupungeista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Suurin osa Kiinan suurista yhtiöistä, pankeista ja erityisesti työllistävistä tehtaista, kaivoksista ja tutkimuslaitoksista on Keskushallinnon käsissä - tätä resurssia avataan hitaasti. Tosin esimerkiksi Lenovo ei suinkaan ole enemmistöltään yksityinen, vaan enemmistön omistaa yliopisto ...

Kiinalainen tapa nähdä yrityspolitiikkaa on meihin nähden poikkeava ja nimenomaan lainsäädännön osalta - 16 vuoden kokemus Kiinan ministeriöiden, Keskushallinon ja aluehallintojen kanssa on jonkin verran avannut tätä mystistä maailmaa ...;)

Ehkä mielenkiintoisin on rakennusala - Suomelle tarjottiin jo vuonna 2008 gryundausta, yksikään suomalaisyritys ei tuolloin lähtenyt mukaan, vaikka koko liiketoimi avattiin exelöitynä ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #33

"Pekingissä on nyt maailman eniten miljardöörejä."

"Hurun Reportin mukaan Kiinassa on maailman eniten miljardöörejä, jotka ovat itse luoneet omaisuutensa, eivätkä esimerkiksi perineet sitä."

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001904910.html

Nämä eivät ole valtionyhtiöiden palveluksessa. Yrittämisen vapaus ja rikastumisen mahdollisuus on Kiinassa korkeammalla tasolla kuin Suomessa.

Kuten sanoin, Kiinassa on paljon valtioyhtiöitäkin ja ilmeisesti ne ovat olleet oman toimintasi sektoria lähimpänä. Itse olen toiminut Kiinassa kilpaillen ennen kaikkea yksityissektorilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Kiinassa lopulta Keskushallinto määrää kaiken - hyvä esimerkki oli harvinaisten maametallien "haltuunotto" ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #38

Kiinan hallinnolla on täydellinen lainsäädäntövalta, siinä mielessä olet oikeassa.

Mutta se ei ole juurikaan käyttänyt tuota valtaansa yksityisen sektorin toimintaa ohjaamaan, vaan ne toimivat markkinaehtoisesti ja tekevät itse mm. investointipäätöksensä.

Toki joillain alueilla voidaan tehdä poikkeuksellisesti kansallistamispäätöksiä ja harvinaiset maametallit sattuu olemaan tällainen poikkeus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Operaattoritoiminta, kaivokset, rautatieliikenne, pankit, koko sotateollisuus,voimalaitokset, sähkönsiirto jne ... valtio määrää - myös aluehallinto, suurimmat maakunnat ovat jopa 130 miljoonaa - Shandong.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Kiinassa toimii myös ulkomaisia pankkeja, ei pelkästään edustustoina, vaan aivan täysivaltaisina finanssilaitoksina.

Shanghain pörssi on yksi Aasian merkittävimpiä pörssejä.

Oman taloni vesilaskut Shanghaissa maksoin ranskalaiselle Veolialle, joka omisti vesilaitoksen.

Ja niin edelleen ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Kiina on edelleen vahvasti Keskushallinnon määräysvallassa, ja tulee pysymään. Uuskungfutselaisuus ajaa hiljalleen kiiruhtaen Kiinaa takaisin "keisarivaltaan" ...

~ https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set... -

.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/10/kiinalainen-... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #44

Tässä puhutaan aidasta ja aidan seipäistä.

Kiina on ilman muuta vahvan keskusvallan valtio ja lainsäädäntövalta on keskusvallan käsissä ilman demokratiaa tai vaaleja. Lait voidaan ilmoittaa voimaan tuleviksi parin päivän sisällä eikä niistä välttämättä ole ilmoitettu etukäteen.

Joku onkin todennut, että valistunut itsevaltius on paras ja tehokkain hallintomuoto. Kiinan kohdalla tuo valistunut itsevaltius tarkoittaa muun muassa sitä kuuluisaa Deng Xiao Pingin toteamusta hiirestä ja kissan väristä.

Eli kyllä, valta on hallituksella ja puolueeella, mutta se on antanut talouselämän toimia samalla tavalla kuin demokraattisissa vapaan markkinatalouden maissa on asian laita. Eikä yrityselämässä yksiyisellä sektorilla piitata puolueesta tai politiikasta pätkääkään. Tämä on ollut ainoa keino muun muassa houkutella massiivinen määrä ulkomaisia investointeja ja maailmanluokan yhtiöitä perustamaan toimintoja Kiinaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Keskushallinto säätelee talouselämää voimakkain ottein - saa kyllä myydä, mutta mitä myydä - saa kyllä ostaa, mutta mitä ostaa. Saa kyllä lainaa, mutta vain sopivin "järjestelyin" - jne ... Nyt esimerkiksi maasta ei saa operoida yli 100 miljoonan USD:n maastavienti-investoinnein - ilman Keskushallinnon lupaa!

Olemme jo kaksi kuukautta operoineet "vain" alle 100 miljoonaan konsultaatioita (investointeina). Syy miksi tuli tämä tarkkailu, johtui siitä että Kiinan maailman suurimmasta valuuttavarannosta on "kadonnut" noin 800 MUSD - ulkomaille - matkailijoiden matkakassoina ja investointeina, esimerkiksi Suomeen.

Nämä eivät ole aidan seipäitä vaan ydinasioita!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #52

Nuo valuutan vientisäädökset ovat verrattavissa mihin tahansa maahan, jolla on vastaavia säädöksiä. Suomessakin niitä oli ennen euroaikaa. 60-luvulla turisti sai viedä maasta 2000 Suomen markan edestä valuuttaa. Ja ulkomaiset investoinnit olivat ilman muuta valtiovallan kontrollissa. Samoin lainamarkkinat. Koivisto Suomen Pankin johtajana jyrähti 70-lvuun puolivälin talouskriisin aikana, että lainaa eivät pankit enää saa myöntää kuin liiketaloudellisesti erittäin kannattavaan teolliseen toimintaan. Silloin myös opintolainoja leikattiin.

Mitkään edellä esitetyistä asioista eivät kuitenkaan tehneeet Suomesta kommunistista tai sosialistista valtiota eivätkä ne olleet järin poikkeuksellisiakaan verrattuna muihin maailman valtioihin. Nyt kun meillä on euroalue ja sen ympärillä vielä EU, niin fokusoimme itsemme sen verran EU-keskeisesti, että emme muista, että on olemassa oikeitakin ulkomaita, joiden kohdalla omatkin säädöksemme ovat tarkemmat.

Toisin sanoen Kiinassa valtiovalta säätelee elinkeinoelämän puitteita, niin kuin niitä säädellään muuallakin ja osin se säätely voi olla tiukempaa, osin väljempää kuin muualla. Niiden puitteiden sisällä sen sijaan elinkeinoelämä elää omaa elämäänsä. Kiinalaisyritysten investoinnit maailmalla ovat olleet yritysten omia päätöksiä oman kehittämisstrategiansa pohjalta eikä valtiovalta niihin ole osallistunut kuin korkeintaan juurikin säätelyn kautta, jos investoinnit ovat olleet tarpeeksi merkittäviä kokoluokaltaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Eipä saakaan elää - esimerkiksi ympäristölainsäädäntöön on tulossa todella tiukat uudet säännöt (ovat muuten osin operoitu suomalaisten oikeustieteilijöiden kanssa yhteistyössä!) - se tarkoittaa sääntelyä tuotannolle, tuotantomenetelmille, raaka-aineiden käytölle, päästöjäljelle ja kierrätettävyydelle - "siat vatukossa" aikakausi on päättymässä ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

Ympäristölainsäädntöä on kiristetty Kiinassa johdonmukaisesti teollisten yritysten kohdalla viimeisten kahden vuosikymmenen aikana. Ne ovat edelleen olleet hiukan jäljessä länsimaiden vastaavista, mutta perässä siellä on tultu hyvinkin. Kiina ei todellakaan tässä(kään) mielessä poikkea länsimaista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Poikkeaa itseasiassa hyvin suuresti - nimittäin ylimenoajoissa, usein vain 1-2 vuotta, jopa vain 3-6 kuukautta! Tiukimmat käyttöönotot jopa seuraavana päivänä - voimalaitossulkemiset.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #67

Kiinan lait ja viranomaismääräykset ovat toisinaan hyvin hatarasti laaditttuja ja harkitsemattomia, vaikka kiinalaisia muutoin harkitsevina pidetäänkin. Tämä koskee ennen kaikkea juuri sellaisia määräyksiä, joiden voimaan astumisesta kerrotaan muutamia päiviä tai viikkoa aiemmin ja joista ei ole ollut puhettakaan sitä ennen.

Se on seurausta täydellisen suljetun piirin määräysvallasta. Mikään suljettu piiri ei tykönään pysty ottamaan huomioon kaikkia käytännön asioita, jotka päätöksistä seuraavat, jos se ei ole lainkaan kuullut asiantuntijoita tai pyytänyt lausuntoja heiltä, joita asia koskee. Esimerkiksi juuri teollisuudelta itseltään.

Useinkin tällaiset huonosti tai jopa tunnevaltaisesti huiskaistut asetukset joudutaan muuttamaan pikapuoleen käytännön realiteetteja vastaaviksi tai sitten ne vain unohdetaan käytännösssä, ja laajassa Kiinan maassa yritykset toimivat paikallisviranomaisten suhteiden varassa normaaliin tapaan joka tapauksessa. Mitä kauempana maantieteellisesti on Pekingistä, sitä helpompaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Noinkin, mutta se on kapea näkökulma, oiva esimerkki hyvästä pikaoperaatiosta oli aikanaan, kun SARS kesytettiin ---

SARS 5] oli epidemia, jonka pelättiin laajenevan pandemiaksi – mutta tuolloin Kiina suoritti hitaasti käynnistyneen mobilisaation, joka kiihtyi nopeasti ja selätti totaalisesti SARS´in, tai sitten … ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #78

Juu, olin siellä SARS epidemian aikana. Se tuntui olevan hyvä tekosyy siihen aikaan kaikelle mahdolliselle. Kun kaupasta oli joku tuote loppu, niin syyksi sanottiin SARS ja kun asuinalueeni satelliitti-TV verkoista loppui National Geographic kanava näkymästä, niin management office ilmoitti, että se johtuu varmaan SARS:sta, j.n.e.

Lapsieni koulu edellytti, että aamuisin oli kotona täytetty kuumemittausraporttiin kyseisen päivämäärän kohdalle kehon lämpötila. Minä täytin tuon raportin kokeilemalla ensin toisen tyttären otsaa ja kirjoitin listaan 36,7 ja sitten kokeilemalla toisen otsaa ja kirjoitin 36,8. Noissa rajoissa vaihtelin sitten joka aamu kummankin kohdalla, niin ei näyttänyt epäilyttävältä.

Muistaakseni tuota raportointia edellytettiin parisen kuukautta. Koulusta käännytettiin takaisin, jos ei portilla esittänyt lukemia holhoojan allekirjoittamana. Oudointa oli kuitenkin, ettei päässyt edes lääkäriklinikalle tapaamaan lääkäriä, jos klinikan ovimittauksessa todettiin lämmönnousua. Luulisi, että juuri sairaan pitäisi lääkärille päästä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Muistamme länsilehdistön maalanneet jo täyttä katastrofia. Oli kunnia päästä katsomaan ja kuuntelemaan johtokeskuksen suunnittelijoita, josta tuo SARS operaatio hoidettiin - siihen osallistui muuten käsittämättömät noin 1,2 miljoonaa kiinalaista!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #83

SARS kuitattiin aluksi Kiinassa humpuukiksi ja sanottiin, että jotkut bisnesmiehet vain haluavat myydä rohtoja kuvitteellista epidemiaa varten.

Kun Hong Kongin tilanne alkoi mennä katastrofaalismepaan suuntaan, Kiinassa kääntyi asenne hallituksen taholta 180 astetta toiseen suuntaan. Kaikki kokoukset kiellettiin, ravintolat suljettiin, matkustusrajoitukset astuivat voimaan j.n.e. Otteet olivat tosi rajuja.

Shanghaihin lentokoneella saapuvat Hongkongista tai Pekingistä joutuivat karanteeniin kahdeksi viikoksi suoralta kädeltä lentokentällä. Onneksi en sattunut silloin tuohon porukkaan. Mutta minun piti kuitenkin ajaa autolla Jiangsu provinssin sisäosiin Yixingin kaupunkiin (lähellä Wuxia) ja ennen sieltä poistumistani saada lääkärin allekirjoittama todistus siitä, että minulla ei ole kuumetta. Tuo todistus piti näyttää Shanghain moottoritien tietullirajalla, muuten ei päässyt enää takaisin kaupunkiin.

Mielenkiintoisia aikoja.

Ilkka Luoma

Kaksi lehtileikettä:

1.
Analyysi: Kiina varautuu konfliktiin USA:n kanssa
~ http://yle.fi/uutiset/3-9409774 -

2.
Maanpuolustuskorkeakoulun asiantuntija: USA:n isku Pohjois-Koreaan epätodennäköinen
~ http://yle.fi/uutiset/3-9567038 -

.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kiina ja USA ovat päättäneet yhdistää Koreat yhdeksi valtioksi, siitä hyötysivät niin Kiina kuin USA.

Olisiko nämä Etelä-Kiinan meren korallisaaret Kiinalle tärkeämmät kuin Pohjois-Korea. Vilpitön veikkaukseni, Etelä-Kiinan meri Kiinalaisille, Pohjois-Korea yhdistyy Etelä-Koreaan. USA voisi vetää joukkonsa pois Koreasta.

Ilkka Luoma

Ajatuskaavio voi olla oikea, sillä Kiinalle on erityisen hyvät kauppasuhteet E-Korean kanssa ja erikoinen yhteiskuntamutaatio Pohjoisessa on ehkä käynyt kiinalaisten "hermoille" (?)

Kiina voi miettiä jopa suhdeparannusta E-Korean kanssa - vastapainoksi Japanille, joka ei ole edes hoksannut pyytää kiinalaisilta anteeksi Mantsurian verilöylyjä - Nanking.

Ilkka Luoma

Vähän sama asia kuin naapuritalon isokokoinen Ville, 12v kävisi hiekkalaatikolla puolta pienemmän Kallen, 5v kimppuun - yhtä urhokasta. Entä, kun Kallen 18v isoveli Voitto tulee pikkuveljensä avuksi?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170414220010316... -

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Vertaus sopii myös hyvin Venäjän harjoittamaan Ukrainan horjuuttamiseen. Voittoa vain ei kuulu, joten Ville jatkaa kiusaamistaan.

Ilkka Luoma

Krimin osalta voitto on jo saavutettu --- ja tavoite täytetty!

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten

Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #28

Olipa omituinen "voitto". Sen seurauksena Venäjä sai kymmeniä miljoonia vihaisia naapurita, hitonmoisen rahareijän, maineen Hitlerin oppeja käyttävänä häirikkönä jne... Mitä tuosta on keskivertovenäläinen hyötynyt? Onko tullut lisää leipää pöytään?
Vähän tolkkua kirjoitteluun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Ei ehkä aivan topiccia, mutta selvennetään venäläisten ostovoimalukuja, jotta lukijoille jää oikea kuva, edes 10 viimeisestä vuodesta ---

[c-p][SP/BOFIT]

Keskipalkka, EUR vuodesta 2007 - vuosittain per kk: 386, 473, 426, 527, 579, 672, 712, 641, 498, 720, 578 viimeisin lukuarvo 02/2017

Tilastossa tulee ottaa huomioon, että eurot on käännetty länsimaissa noteeratusta ruplasta - kansa ostaa Venäjällä ruplilla, ei euroilla, ollessaan omassa maassa. SP ei julkista harmiksemme ruplamääreistä ka. kk-palkkaa.

Link ~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #75

Ei nuo luvut hääppöiseltä näytä. Yhä suurempi osa ihmistä putoaa virallisen köyhyysrajan alapuolelle. Turha asiaa on yrittää kaunistella. Talouden uudistukset ovat jääneet puheiden asteelle, korruptio rehoittaa ja korjauvelka on suunnaton.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Suhteellisesti köyhien määrä Yhdysvalloissa on kutakuinkin sama.

Riekkuminen naapurin huonosti menolla ei koskaan paranna taloudellisia mahdollisuuksiamme Venäjälle. Olen huomannut, että kauppamiehet, jotka eivät puutu toisten sisäisiin asioihin - saavat helpommin laadukkaampia diilejä ;)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #85

Yhtä kaikki ei harjoitettu politiikka mitää etuja ole tavalliselle venäläiselle tuonut ja syyt siihen ovat hyvin ilmeiset. Ei asia kaunistelemalla parane. Ukrainalaiset kyllästyivät samanlaiseen menoon ja toivossa eletään, että venäläiset jossain vaiheessa seuraavat esimerkkiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Oletko laittanut merkille, ettei Ukrainassa puhuta edes ememmistöstä - kannattaa perehtyä Maidanin verilöylyjen ja Odessan murhapolttojen taustoihin.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #103

Näinhän "East Trolling" jaksaa sitkeästi väittää. Kuuluu ns. taudin kuvaan. Uskoo ken tahtoo.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Lyhyt oppitunti West trolling >< East trolling ---

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... - [136101]

.

Ilkka Luoma

Topicin osatekstiin lisäys:

... Lähes hurmoksellinen West trolling, ja perustuu vain yhden osapuolen ilmoitukseen, jonka automaattisesti oletetaan pitävän paikkansa! Entä jos olisi kyseessä venäläisten tekemä isku. Laittaa ajattelemaan, mitä merkitsee lännenmiehen manipulatiivinen West trolling. Nyt ei tässä käsitellä itse isisläisten terroritoimintaa.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005172208.html -

.

Ilkka Luoma

... Kumpi vetäytyy ja menettää kasvonsa -itämaalaisittain.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170415220010334... -

.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Mielenkiintoista keskustelua.

Luulen, että USA:n toimet määrittää lajimme lopunajan ( 250.000 vuoden narratiivissa ) ihan runollisesti ja enemmän yksinkertaisesti aamiaispöytäkeskustelut D. Trumpin ja tyttärensä Ivanka os. Trumpin välillä. Hänhän on washingtonistien mukaan presidentin tärkein virallinen neuvonantaja.

US-mediassa on juuri nyt, vasta vaalien jälkeen, noussut melkoinen keskustelu uuden presidentin persoonasta. Mm. pahasta lukihäiriöstä, paksujen epätotuuksien esittämisestä, täydellisistä suunnan muutoksista, sekä suurvallan johtamisesta twiitein.

Asioita monimutkaistetaan. Uskonkin tässä kriisissä lopputuleman perustuvan D. Trumpin egoon suhteessa sisäpolitiikkaan. On myös, kaikesta huolimatta, nähtävissä suurvallan rappeutuminen sisältä päin. Kaikki historian juoksussa ovat kadonneet. Ehtiikö tämä kadota?

Kiinasta ja sen roolista ajattelen pitkälti samoin kuin blogisti.

Lisää:Facebook nimelläni

http://karjalastakajahtaa.blogspot.fi/2017/02/kiin...

P.S. Minulle merkityksellistä ja käsittämätöntäkin, on Suomen hyvin voimakas sitoutuminen ja liittolaisuus Yhdysvaltoihin.

Ilkka Luoma

Hyviä huomioita!

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - meidän itsemme ollessa niin lännestä kuin idästä, olemme siis täysin ainutlaatuisessa asemassa, noin 1300 kilometrillä kiinni maailoman toisessa ydinasesuurvallassa.

Kerrotaan myös, että Ivankan mies Jared Kushner on voimakas taustavaikuttaja.

Ilkka Luoma

Hyviä huomioita!

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - meidän itsemme ollessa niin lännestä kuin idästä, olemme siis täysin ainutlaatuisessa asemassa, noin 1300 kilometrillä kiinni maailoman toisessa ydinasesuurvallassa.

Kerrotaan myös, että Ivankan mies Jared Kushner on voimakas taustavaikuttaja.

Ilkka Luoma

... Kun lukee Yle' n West trollingia, tulee mieleen Israelin piittaamattomuus siirtokuntien rakentamiskiellosta, jonka YK on useaan otteeseen asettanut. Keiden pitää noudattaa YK-määräyksiä ja keiden ei? Muistamme myös Israelin olevan de facto ydinasevaltio, joka aika-ajoin käy sotaa naapureitaan vastaan.

~ http://yle.fi/uutiset/pohjois-korea_esitteli_uhmak... -

.

Ilkka Luoma

Saadaan seuraavaksi pieni ”ydinkoeräjäytys”! (?)

Odotamme seuraavaksi pienehköä koepommiräjäytystä – sen jäädessä arvoitukseksi oliko ydinpommi vai ”kaikkien isoäitien arkipommi”. Kun tämä koeräjäytys on tehty – olisi US presidentti Donald Trumpilta kohtalokas päätös ryhtyä kostoiskuun – näin maapallon suuri väestöenemmistö tuomitsisi US koston raukkamaisena tekona selvästi pienempäänsä kohtaan.

Tässä on hyvä katsoa millaisia kohteita vastaan USA on sotinut aina 1945 jälkeen – ei juurikaan vastustuskykyisiä, silti tuli raskas häviö Vietnamista (Laos) … amerikkalaisten kauaksi omilta rajoiltaan sotaan lähtevien on syytä tarkastella mitä merkitsee fanaattinen puolustautuminen. Entä amerikklaisten aloittamat Afganistan (2001 - *), Irak (2003 - ), Libya 2011 ja nyt Syyrian pommitukset 2014 – jatkuen yhä. Laittaa ajatelemaan, eikö?

|* Kaikkien pommien äiti - ... USA' lla on paljon kokemusta asejärjestelmien testauksesta. Härskein lienee Japaniin lähinnä siviilien sekaan pudotetut atomipommit, molemmat eri tyyppiä. Muutamissa sekunneissa höyrystettiin tuhansia lapsia, vanhuksia ja naisia taivaan tuuliin. ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afgan... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiinalla on P-Korean energian ja ravinnon suhteen kiristyskeinonsa ja tuskin siellä enää kauan katsellaan ohjuskokeiden etenemistä.

China Ready To Cut Oil Supplies To North Korea

http://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/China-Ready-T...

Ilkka Luoma

Kiinalaiset ovat tyytyväisiä toistaiseksi tapahtuneeseen - sanoisinko nerokkaaseen osaratkaisuun ---

~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2017/04/pohjoi... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskin.

A state-run Chinese daily says Beijing would protect the North Korean government and people if Pyongyang gave up its nuclear program.

“As soon as the [sic] North Korea complies with China’s declared advice and suspends nuclear activities... China will actively work to protect the security of a denuclearized North Korean nation and regime,” read an editorial published in the Chinese-language daily Global Times on Thursday.

“This is Pyongyang’s best option,” it said.

http://presstv.ir/Detail/2017/04/13/517859/China-G...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Voisime valistuneesti arvata, että kiinalaiset vihjaisivat tuon "tuntemattoman ohjustyypin" omaehtoisen räjäytyksen! ;)

Kiinan päätavoite on poistaa amerikkalaiset sota- ja hyökkäysvoimat aseineen pois koko Korean niemimaalta - näin tapahtuessaan Pohjois-Korean ydinasekokeilut jäisivät siihen-

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #58

Voimme valistuneesti arvailla että epäonnistuneet ohjuskokeet eivät ole P-Koreassa suosiossa;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Edelleen valistuneesti veikkaan, ettei suurin osa pohjois-korealaisista edes tiedä ohjuskoneen "epäonnistuneen" tai edes tiedä sitä, että se ammuttiin!

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #60

So what? Suuren johtajan arvovaltahan siinä on kyseessä, eikä siellä tavallinen kansa kapinoi oli johdossa kuka tahansa..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Juuri noin - kansa sanoisi "so what", jos laajasti tietäisi ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

LOL, niillä onnistuneillahan Kim Jong-un on kansalleen retostellut.

Kim Jong-un "expressed great satisfaction" over the test launch, which added "to the tremendous might of the country", the state news agency said.

http://www.bbc.com/news/world-asia-38952352

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Niin. Nyt ei kannata ehkä sanoa mitään - olihan jo paraati kansaa "hyväilevä" ;)

...
Pohjois-korealaiset ovat ylpeitä johtajastaan, jos tietäisivät hänen tektiikkansa itse räjäyttää ohjus ja eliminoida näin sotaisilta amerikkalaisilta kostoisku/ -t. Kim saa vielä tästä lisänimen - "viisas", tosin valistuneesti veikkaan, että Pekingistä tuo räjäyttämisvihje tuli.

Tulee myös huomioida uutislähteeksi BBC, johan Englanti oli vaatimassa seuraavasti:

" ... Britannian ulkoministeri Boris Johnson on lauantaina kehottanut Pohjois-Koreaa noudattamaan YK:n päätöslauselmia ja lopettamaan ydinaseohjelmansa.

– Me teemme kansainvälisten kumppaniemme rinnalla selväksi, että Pohjois-Korean on noudatettava YK:n päätöslauselmia, joiden tarkoituksena on turvata rauha ja vakaus alueella ja pysäyttää ydinasetoiminta. ... "

~ http://yle.fi/uutiset/pohjois-korea_teki_epaonnist... -

Johon kommentoin seuraavasti:

... Voisiko Englanti yhtä pontevasti vaatia Israelia noudattamaan YK' n päätöslauselmia laittomien siirtokuntien rakentamisen estämiseksi, kyseessä myös alueellisen rauhan edistäminen. Muistamme myös Israelin olevan ydinasevaltio! Edelleen tiedämme Israelin käyvän toistuvia taisteluja naapureitaan vastaan.

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #70

Höpöhöpö, salaliittoteoriat itse räjäyttämästä ohjuskokeesta kuuluvat ufojen joukkoon. Ja tuskin ne nälkää näkevät pohjois-korealaiset ovat ylpeitä luxuselämää viettävästä johtajastaan.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjo...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Seija, jos Sinä et kykene/halua oivaltaa mahdollisuuksia, jotka ovat valtapiireissä mahdollisia, jopa arkipäivää ratkaisuina, ... ei voi tuolta vajaalta tietämystasolta arvioida kuin sellaisia salaliittoteorioita, kuin että amerikkalaiset eivät ole käyneet Kuussa ;)

Tuon omaehtoisen räjäyttämisen kertoi ensin tähän mennessä luotettava pekingiläinen lähde.

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Jos niin olisi niin ei Kim Jong-unin viisautta, vaan Kiina on tehnyt tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Tähän en ota kantaa ;)

Kiina ei tule koskaan virallisesti mahdollista vihjettään kertomaan!

Ilkka Luoma

Jälleen on syntymässä erinomainen keskusteluketju - vähän välillä harhailee, mutta oheisasioina ovat kylläkin kulman takaa vaikuttavia! ;)

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

... Ei kannata ärsyttää sellaista tahoa ja toimijaa, jolla on hyvin vähän menetettävää ja jota lietsoo väkevä puolustautumishenki isänmaansa puolesta. Konflikti tuottaa menetyksiä erityisesti sille puolelle, jolle rasittuu suuremmat henkiset ja materiaaliset menetykset, ja se on tässä kiistatta USA!

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/miten... -

.

Ilkka Luoma

Hollywood-elokuvamainen uhkaus tai sitten todellisuus, jossa Trump dramaattisesti julistaa Senaatin kuullen sodan! (?)

.
... Näinköhän Trumpkin haluaa oman sotansa, kuten halusi Bush nuorempi, joka yritti ensin YK' lta lupaa hyökkäykselleen Irakiin. Lupaa ei irronnut ja US todisteetkin sodan välttämättömyydestä paljastuivat myöhemmin valheiksi. Entä Trump, miten pitkälle menee ja yrittääkö saada edes lupaa, vaan käy heti rynnäkköön.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005184483.html -

.

Ilkka Luoma

Muuttuuko uho toiminnaksi - sodaksi?

TRUMP: "ON MAHDOLLISTA, ETTÄ VOIMME PÄÄTYÄ VAKAVAAN KONFLIKTIIN POHJOIS-KOREAN KANSSA"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump myöntää suoraan tuoreessa haastattelussa, että laaja konflikti Pohjois-Korean kanssa on mahdollinen. - Iltalehti

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170428220011398...

.

Ilkka Luoma

Donald Trump oli jo luonnostellut twiitin, joka olisi saattanut syöstä Yhdysvallat sotaan Pohjois-Korean kanssa – Mutta jätti sen kuitenkin lähettämättä -HS
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005821662.html -
.

Kommentti Ilkka Luoma 10.9.2018 - 10:11

Tuolle Korean niemimaalla olevien amerikkalaisten taisteluvoimien "kotiuttamistwiitille" tulee vielä rauhanomaista käyttöä. Pekingin tiekartan perustavoitteita on kolme, jotka kytkeytyvät oleellisesti toisiinsa: 1) Korealaisten kesken rauhansopimus, 2) kaikkien vieraiden sotavoimia poistuminen koko Korean niemimaalta ja 3) Kaikkien ydinaseiden eliminointi korealaisten keskuudesta.
.

Toimituksen poiminnat