Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pohjois-Korea säilytti kasvonsa ja riisui Donald Trumpin

  • Ennustellaan ydintalven Haadeksen tulia - niin?
    Ennustellaan ydintalven Haadeksen tulia - niin?
  • Tai olisiko vain uhon aikaisista tummista yläpilvistä?
    Tai olisiko vain uhon aikaisista tummista yläpilvistä?

Uutisointi kertoi Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeilussaan – painotuksella ”epäonnstui” - media ei oivaltanut ottaa huomioon itämäistä viisautta säilyttää kasvot ja itsenäisen päätösvallan räjäyttää!

Lehtileikkeiden antia – Suomessa, allekirjoittajan kommentein

 

1. Epäonnistui

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005172968.html -

... P-Korea säilytti kasvonsa, teki mitä halusi, mutta räjäytti itse ohjuksensa jo alkuvaiheessa ja näin riisui amerikkalaisilta "perustellun" kostohyökkäyksen eli sodan aloittamisen!

 

2. Epäonnistui

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjois-korea-teki-epaonnistuneen-ohjuskokeen-on-epaselvaa-millainen-ohjus-oli/6392242 -

... Tieto Pekingistä: Pohjois-Korea räjäytti itse ohjuksensa! Miksi?

 

3. Epäonnistui

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisviranomainen_ohjuskoe_ei_ollut_mannertenvalinen/9567935 -

... Ehkä ainoan liki aidosti itsenäisen ja miltei riippumattoman valtion uhmaa ... Noloa, mikäli epäonnistui. Toisaalta amerikkalaisten on pakko todeta epäonnistuneeksi! Miksi?

 

4. Epäonnistui

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704162200103484_ul.shtml -

Taitava veto pohjois-korealaisilta, säilyttivät "kasvonsa" ja osoittivat riippumatonta itsenäisen valtion toimintavalmiutta. Miten se oli taitava? Pohjois-Korea räjäytti ohjuksensa itse ja näin riisuivat amerikkalaisilta kostoiskumahdollisuuden! Mikäli Trump nyt kostaisi tämän "epäonnistuneen" kokeen, maailman enemmistö tuomitsisi sen jyrkästi. Miksi muuten Israelkaan ei noudata YK' n päätöslauselmia?

 

5. Pullistelua

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704152200103410_ul.shtml -

Kaksi "epäselvää" ydinasevaltiota, Israel ja Pohjois-Korea, molemmat aseistettu hampaita myöten". Toinen pullistelee ja toinen käyttää. Molemmat eivät piittaa YK' n kieltävistä päätöslauselmista. Toinen ampuu ohjuksia mereen ja toinen rakentaa laittomia siirtokuntia palestiinalaisten alueille. Kumpi on uhka rauhalle ja kumpi on sotinut enemmän?

 

6. Ei ollut mannertenvälinen ohjus

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisviranomainen_ohjuskoe_ei_ollut_mannertenvalinen/9567935 -

... Ehkä ainoan liki aidosti itsenäisen ja miltei riippumattoman valtion uhmaa ... Noloa, mikäli epäonnistui. Toisaalta amerikkalaisten on pakko todeta epäonnistuneeksi! Miksi?

 

7. Epäonnistui ja miksi ei noudata YK:n päätöslauselmia

~ http://yle.fi/uutiset/pohjois-korea_teki_epaonnistuneen_ohjuskokeen/9567932 -

... Voisiko Englanti yhtä pontevasti vaatia Israelia noudattamaan YK' n päätöslauselmia laittomien siirtokuntien rakentamisen estämiseksi, kyseessä myös alueellisen rauhan edistäminen. Muistamme myös Israelin olevan ydinasevaltio! Edelleen tiedämme Israelin käyvän toistuvia taisteluja naapureitaan vastaan.

 

Mitä me voisimme täällä lännemiehen maassa ja West trollingin ikeessä oppia?

Kauko-idän kulttuurit ovat hyvin vanhoja – no, se tiedetään. Lisäksi itäisillä mailla on ymmärretty taito operoida myös ilman sotaa. Muistamme korealaisten käyneen viimeisen sotansa 1950 -luvulla. Jokainen voi täältä ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States – tarkistaa amerikkalaisten sotaintoilun.

 

Opiskelemaan itäisiä kulttuureja ja heidän historiaa

Me opimme sen, että tulee syventyä itäisiin kulttuureihin, tapoihin, historiaan ja keskustelumenetelmiin sekä erityisesti ”kasvojen säilyttämiseen”! Näin pohjois-korealaiset pitivät kasvonsa kunniakkaina, itsellisinä – itsenäisinä ja kyvykkäinä tehdä omia päätöksi, teki maailman se toinen ydinasesuurvalta millaisia uhkailuja tahansa.

 

Saadaan seuraavaksi pieni ”ydinkoeräjäytys”! (?)

Odotamme seuraavaksi pienehköä koepommiräjäytystä – sen jäädessä arvoitukseksi oliko ydinpommi vai ”kaikkien isoäitien arkipommi”. Kun tämä koeräjäytys on tehty – olisi US presidentti Donald Trumpilta kohtalokas päätös ryhtyä kostoiskuun – näin maapallon suuri väestöenemmistö tuomitsisi US koston raukkamaisena tekona selvästi pienempäänsä kohtaan.

Tässä on hyvä katsoa millaisia kohteita vastaan USA on sotinut aina 1945 jälkeen – ei juurikaan vastustuskykyisiä, silti tuli raskas häviö Vietnamista (Laos) … Amerikkalaisten, kauaksi omilta rajoiltaan sotaan lähtevien on syytä tarkastella, mitä merkitsee fanaattinen puolustautuminen. Entä amerikkalaisten aloittamat sodat - Afganistan (2001 - *), Irak (2003 - ), Libya 2011 ja nyt Syyrian pommitukset 2014 – jatkuen yhä. Laittaa ajatelemaan, eikö?

|* Kaikkien pommien äiti - ... USA' lla on paljon kokemusta asejärjestelmien testauksesta. Härskein lienee Japaniin lähinnä siviilien sekaan pudotetut atomipommit, molemmat eri tyyppiä. Muutamissa sekunneissa höyrystettiin tuhansia lapsia, vanhuksia ja naisia taivaan tuuliin. ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afganistanin-entinen-presidentti-tuomitsee-usa-n-jattipommin-kayton-maamme-epainhimillista-kayttoa-aseiden-testaamiseen/6390736 -

 

EKSTRA

Kun uho ja vastauho kohtaavat!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235689-kaynnistyyko-korean-sota-vaihe-ii-uho -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 135763

 

DOC kasvojen säilyttäjä_Pohjois-korea_16042017.doc – OpenOffice Writer

PVM 16042017

 

| 529| 5225 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (126 kommenttia)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... US turvatumassa Kiinaan. Kiina ei kommentoi, ei uhoa, ainoastaan toimii huomioiden kulttuurit, rajanaapurit, kaupan mahdollisuudet ja kokonaisvaltaisen turvallisuustilanteen, unohtamatta historiaa. Kiinan tavoite on poistaa amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot Korean niemimaalta.

~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_turvallisuusneuvonan... -

...
... Mielenkiinto nousee, räjäyttikö ohjuksen Pohjois-Korea (kaikissa ohjuksissa on aina sen tuhoamispanos), vai oliko niin, että kiinalaiset puuttuivat tilanteen kulkuun. US mainostaa, että Kiina oli mukana edesauttamassa konfliktin laukeamista. Kiina ei tule koskaan kertomaan mitä tapahtui ...

~ http://yle.fi/uutiset/yle_pohjois-koreassa_kansa_e... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onhan myös olemassa mahdollisuus, että koe oikeasti epäonnistui.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Totta kai on, mutta jos ei olisi ollut suunnitelmallista laukaisun tuhoa, olisi kokeeseen valittu sellainen ohjusmalli, joka varmasti toimii, ja niitä on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Kehnonpuoleinen onnistumisprosentti niillä P-Korean ohjuskokeilla on, joten minkähän vuosimallin varmasti toimivaa;)

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3476042/Moni+Pohj...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Aika tyypillinen onnistumisprosentti tuotekehityksessä, jossa liki kaikki pitää tehdä itse :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

No, ehkä seuraavan onnistuneen tekninen osaaminen on itse Kim Jong-unin, mutta kukahan sen epäonnistuneen määräsi?

Pjongjangissa on meneillään muun muassa kukkaisfestivaali. Uutistoimisto Reuters haastatteli näyttelyssä tehdastyöläinen Ri Gul Cholia, joka kertoi, että hän ei ollut kuullut ohjuskokeen epäonnistumisesta.

”Mutta mitä tahansa Kim Jong-un päättää ja määrää tekemään, se onnistuu, ja kansalaiset tukevat häntä”, Chol sanoi Reutersille.

http://www.talouselama.fi/uutiset/pohjois-korean-o...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Veikkaanpa, etei Reuters päässyt kysymään esitetyllä tavalla kysymystä tehdastyöläiselle. P-Koreassa johto on päättänyt, ettei kansaa rasiteta turhilla ja tyhjillä kysymyksillä ;) Kansan pitää keskittyä siihen mitä he tekevät ohjatusti ja suunnitelmatalouden mukaisesti - ei muuta.

Menen 2.5. Kiinaan ja lento Pjongjangiin haennassa Kiinan viranomaisten avustuksella ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Kunhan saadaan ensin vierailuohjelma - jos saisin sen kiinalaismallilla, voisi olla jotain uutisarvoista tuotavaakin (?)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Blogistit ovat niin innokkaita haukkumaan Trumppia että jopa Pohjois-Korea on hieno ja nerokas maa.

Jos Trump olisi ollut juutalainen 40-luvulla, olisi keskitysleirejä pidetty nerokkaana ratkaisuna asuntopulaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ammuit harhaan monessakin mielessä.

Tämän blogin kirjoittaja on pohjimmiltaan trumpisti.

Lisäksi Trumpin vastustajat ja kannattajat ovat viimeisten kahden viikon aikana pitkälti vaihtaneet paikkaa keskenään.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

En ole trumppisti, vaan kannatan Trumpin vaalilupausten muiden ulkoisten sisäisiin asioihin puuttumattomuutta - ja siihen Trumpin kuuluisaan lauseeseen, " ... ettemme me mene neuvomaan sellaista mitä muut eivät halua ...!"

---

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Trumppia ei haukuta, vaan esimerkiksi tämän blogin pitäjänä olen edelleen sitä mieltä, että Trump oli oikeas valinta - muutokselle, nyt vain asetellaan neuvottelupalikoita asemiin myöhempää Putinin tapaamista ajatellen.

Kukaan ei ole kehunut P-Koreaa, vaan on kysytty miten P-Korea ja sitä uhkaava USA ovat sotineet viimeisen 50 vuoden aikana.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan se nerokasta räjäyttää omat ohjuksensa ja samalla myös todellista rauhantyötä. Aikoinaan Neuvostoliiton ohjukset olivat rauhan ohjuksia, nyt niitä jalostaa P-Korea!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tässäkin pitää muistaa, mikä maa on sotinut eniten ja vieläpä aina kaukana omilta rajoiltaan - muiden mailla ja hyökkäyksin toisiin valtioihin!

Kuten tidetään US on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt ydinaseita siviilejä kohtaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Neuvostoliiton voimat menivät keski- ja itä-Euroopan miehittämiseen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Neuvostoliiton voimat menivät taitavaan ja sattumanvaraiseen US pr. Reaganin Tähtien sota projektin vastineisiin - joita teknologioina voidaan vieläkin hyödyntää, kun heitteille jääneet Nliiton aikaiset tutkimuslaitokset ovat nousseet uudelleen tietoisuuteen!

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Jäihän vielä se vaihtoehto että jenkit tuhosi sen, Kimin porukka on huulipyöreänä, mitä tapahtui ja taas on isojoukko kehittelijöitä hiekkamontun reunaa vasten ja niitä tähtäillään IT tykkien rivistön edessä, ja kohta kaikuu, yhteislaukaus. Se kansan sen tapa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Hannu, tämäkin on mahdollista, huhutaan US' lla olevan niin sanottu mobile Stuxnet ...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei P-Koreaa ilman Kiinan lupaa pommiteta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Jos puoletkaan Pohjois-Koreasta kerrotuista tarinoista pitää paikkaansa ei siellä pitäisi olle mitään pommitettavaa. Ohjuksetkin räjähtelevät itsestään.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Se on vähän sama asia kuin usein tuotekehityksen kaaressa olevan amerikkalaisen F-35 monitoimihävittäjän epäonni, sen osoittautuessa yhä uudelleen epäonnistuneeksi, ja näin sitä pitää edelleen tuotekehittää. Tuotekehitys on onnistumista ja epäonnistumista. Jopa evoluutio "syyllistyy" sellaiseen!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Jep - tai Eurofighter. venäläinen Sukhoi PAK 50 T sekä kiinalainen SU-33 kopio J-15.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Kiinalaisten koneiden epäonnet ovat ratkaistu - yhdessä venäläisten kanssa. Aseteknologioissa yhteistyö on JÄLLEEN täydessä vauhdissa. Vaihto tapahtuu Kiinan valuutalla!

Samoin PAK ongelmat ovat ratkaistu, tämäkin yhdessä kiinalaisten kanssa - kiinalaisten panos on keskittynyt elektroniseen ns. "mobile stuxnetin" kaltaisiin häirintälaitteisiin - ohjelmatunkeutujiin, tässä on tullut yllättäen parille suomalaislle ohjelmatalolle uskomaton työsarka - ei kuitenkaan aseteollisuuteen :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Aivan, Venäjä myy ja Kiina kopioi.

Russia and China have been negotiating the sale of the Su-35 for years. Russia had previously been insisting that China purchase at least 48 Su-35s over fears that Beijing will reverse engineer the jet. China has a history of purchasing a few Russian warplanes only to reverse engineer the jets and produce an indigenous version. This is what happened, for instance, when China purchased the Su-27 and then unveiled a domestically built variant, the J-11.

http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/tons-cou...

Ja kuinkas sitten taas kävikään, Kiina tilasi vain 24 Su-35 konetta.

http://www.defensenews.com/articles/china-receives...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #30

Kiinalaiset "saivat" Sukhoin tehtaalta Ukrainasta SU-33 koneen prototyypin ja kehittivät siitä J-15 hävittäjän: https://www.strategypage.com/htmw/htnavai/20100607...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Nämä ovat paljolti urbaania legendaa, toisaalta kiovalaiset olivat tyytyväisiä kiinalaisten investointeihin ja joitain vastapalveluksia on annettu - suhteiden kehittämiseksi.

Aikanaan japanilaiset purkivat loikanneen Mig-25 koneen alkutekijöihin ja antoivat tiedot US' lle.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Kuten aikanaan japanilaiset, etelä-korealaiset jne ... kaikki kopioivat, jos suinkin mahdollista - siksi patenteilla koetetaan saada jotain suojaa ---

"Miksi keksiä pyörää uudelleen?" ... tai ... alussaan pitää kopioida, jotta pääsee vauhtiin - Kiina on jo vauhdissa, se tehtailee eniten patentteja maailmassa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Todellisia tilausmääriä ei kumpikaan ilmoita, samoin arvioita hankaloittaa aloitettu lisenssituotanto, josta päästiin sopuun viime vuoden lopulla.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Yksi kiinalaisten ongelma on koneen WS-10 turbiinit. Sen suunnittelun pohjalla on GE:n F-101 turbiini.

Venäläisten Saturn AL-31 olisi WS-10 turbiinia kehittyneempi ja luultavasti sen pystyy modifioimaan J-15 hävittäjään.
Venäläisiä saattaa närästää lisenssillä Kiinassa rakennettujen SU-27:n pohjalta suunniteltu J-11, johon voidaan asentaa sekä venäläisten tehokkaampi AL-31 tai kiinalainen W-10 turbiinit.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Kiina ei enää satsaa omia suunnitteluvoimia niinkään perinteellisiin ohjaajakoneisiin, vaan robolentokoneisiin, robotroneihin - minitroneihin, jopa nantroneihin - joita yksi ohjus voi kuljettaa miljardeja per lähetys - ollaan sähköbiologian pohjakerroksissa!

Lopulta säteilyllä lasketaan tehtävän paras puolustus - kyetään tuhoamaan kaikki vihamieliset lähestymiset!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #35

Tuuli vie ne pienet vehkeet ;-)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Jotkut ovat jopa niin suunniteltukin!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tässä onkin se Trumpin koetinkivi - uskaltaako, vai ei. Kiinan kanssa välirikkoon US' lla ei ole varaa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma
Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ei kai jenkit topicissa lueteltuja sotia suinkaan aloittaneet. Indokiinan sota alkoi jo japanilaismiehityksen aikana ja loppui keväällä 1979 kun kiinalaiset kävivät ojentamassa Vietnamin ruotuun. Jenkit olivat Etelä-Vietnamin, Kamputsean ja Laosin hallitusten liittolaisena kuten moni muukin maa.

Afganistanissa on sodittu joka ikinen päivä joulukuun 1979 jälkeen ja missään vaiheessa ei rauhaa ole tehty. Jenkit joutuivat vedetyksi sotaan 911 iskuin.

Libyan sisällissota liittyy vuoden 2011 arabikevääseen kuten Syyriankin sisällissota. Afrikan Unionin ja Naton joukot lähtivät suojelemaan libyalaissiviilejä YKn mandaaltilla.

Irakin sodassa Lännen poliittiset johtajat väittävät sodan olleen laillinen, samaan aikaan kun monet lainoppineet ja kansainväliset johtajat argumentoivat sen laittomuuden puolesta kuten presidentti Tarja Halonen. Ahtisaari taas hyväksyi, koska hänen mielestään kansainvälisten yhteisöjen on puututtava diktatuureihin - lähde: http://www.nettisanomat.com/2003/08/21/ahtisaariva...

Yhdysvaltain ja Ison-Britannian viranomaiset väittävät, että ensimmäiseen Persianlahden sotaan liittyvät YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat, myöhemmät tulitauon päätöslauselmat ja seuranneet Irakin aseohjelman tarkastukset olivat jo valtuuttaneet invaasion.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Vietnamin sota on kuuluisin amerikklaissota vierailla mailla - uhriluku oli 50.000 omaa sotilasta - ja 200.000 haavoittunutta, enimmillään Vietnamissa oli puolimiljoonaa amerikklaissotilasta - yhtäaikaa. Vietnam oli amerikklaisten ristiretki kommunismia vastaan - ilman mitään YK - tms. mandaattia.

Afganistan on US hyökkäyssota, alkanut jo 2001 - jatkuen yhä, ollen pidempi jo kuin kuuluisa Vietnam.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) -

Tuota ylläolevaa sotaa ei tule sotkea Neuvostoliiton aikaiseen Afganistanin sotaan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

.
Irakin sota (2003 - ) oli amerikkalaisten hyökkäys ilman mitään mandaattia - lopputulemana syntyi muun muassa nykyinen ISIS - toki US yritti valhein saada YK-lupaa, mutta lopulta "todisteet" osoittautuivat täydeksi petokseksi.

Eng. ent. PM Blair pyysi anteeksi osallistumistaan Irakin hyökkäyssotaan, jolla Irak suistettiin kaaokseen, sen jatkuessa yhä - samoin kävi Libyalle ja jo 15 vuotta Afganistan ollut sekaisin; kaikki US taistelupommituskohteita.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Jenkit olivatkin Vietnamin tasavalllan eli ns Etelä-Vietnamin liittolaisina, joka oli suvereeni valtio ja YKn jäsenmaa.

Likittämässäsi wikin artikkelissa Afganistanin sodasta lukee selvästi: "Sodalla ei ole vakiintunutta nimeä, mutta se on osa 1978 alkanutta Afganistanin sisällissotaa."
Asia on myös perusteltu enemmän kuin erinomaisen hyvin selkeine lähdetietoineen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

US rynnäkköhyökkäys Afganistaniin oli aivan oma sotansa ja -operaationsa - tätä ennen US oli Afganistanin sodassa reilu 10 vuotta aiemmin - tukien kapinallisterroristeja - Mujahideen taistelijoita, jotka olivat talebanien edeltäjiä - tältä osin saamme toki kiinnekohdan edelliseen ja nykyisin menossa olevaan US-ulkoajohteiseen taistelusotaan, jossa tosin US vaihtoi puolta - talebanien edeltäjistä - mujahideen tuennasta talebanien tuhoamissotaan - tässä muuten syy, miksi US tiesi niin hyvin missä nuo luolastot olivat, jonne pudotettiin elävän ihmislihan kokeilutuotekehityspanos - aidossa toimintaympäristössä - oli samalla muulle maailmalle varoitus, ettei kannata yrittää ottaa pois maailmanpoliisiroolia Yhdysvalloilta.

~ http://yle.fi/aihe/termi/freebase/m0dfsc/afganista... -

US on jälleen häviämässä sotansa, Af on jo kestänyt pidempään kuin US hyökkäyssota Vietnamissa ---

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #36

Wikin info perustuu kronologiaan, mikä on oikein hyvä peruste: http://www.bbc.com/news/world-south-asia-12024253

Tuo "hyökkäyssota" on terminä aika vähän käyetty, mutta jenkkien toimintaa Vietnamin tasavallan liittolaisena Vietnamissa ei voi kyllä kovin hyökkääväksi kuvailla. Lähinnä jenkkien tukikohdat olivat hyökkäysten kohteina tai operaatiot vastahyökkäyksiä vastapuolen haltuunottamalle aluelle muutamin poikkeuksin.

Asian voi todentaa vaikka tästä: http://www.bbc.com/news/world-asia-pacific-16568035

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Hyökkäävyyttä kuvastaa hyvin ilmapommitusten määrä - Vietnamiin pudotettiin amerikklaisten toimesta enemmän pommeja kuin kuin koko II Maailman sodan aikana Eurooppaan yhteensä - jatkon sai myös Laos, todella raskaiden ilmahyökkäysten muodossa!

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/maail... -

.
~ http://yle.fi/vintti/yle.fi/tv1/juttuarkisto/dokum... -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Laosissa pommeja niskaansa sai sissijärjestö Pathet Lao, mutta Vietnamin Tasavallan hävittyä sodan Pohjois-Vietnamia vastaan Pathet Lao sai Laosissa vallan.

Ainoa Indokiinan maa, jossa sissiliike ei pystynyt kaatamaan laillista hallintoa oli Thaimaa. Sitkäkin jenkit tukivat - tällä kertaa onnistuneesti.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Kun lukee tuon Laosin lehtileikkeen - ei jää mitään epäselvää raskaiden ilmataistelupomitusten tekijästä - kaikki muu tyhjää kärpäsen surunaa - selitrysyrityksinä, mutta ---

" ... Vietnamissa Obama julisti antavansa aseiden jälleen virrata Vietnamiin
[ ~ http://edition.cnn.com/2016/05/23/politics/obama-v... - ]

Vähän iäkkäämmät muistavat Vietnamin sodan |5 olleen ensimmäinen varsinainen televisiosota, jonka paljolti amerikkalaiset itse lopettivat, kansana. Hinta oli julma, 58.000 henkensä menettänyttä amerikkalaisnuorta. Yli miljoona tapettua vietnamilaissiviiliä – oli myös julmaa satoa. Kiihkeimmillään Vietnamissa oli yli puoli miljoonaa amerikkalaissotilasta turvaamassa demokratiaa ja sananvapautta.

Obama oli Vietnamissa rauhan asialla, näin hän ainakin vakuutti

Obama korosti, ettei Kiina ollut syy aseiden uudelleen myynnin aloittamiseen Vietnamille. Todellisuudessa USA on maailman suurin asekauppias, ja tappamisvälineiden myynti tuottaa melkoisesti työtä ja verotuloja Yhdysvalloille ja näin se pystyy pitämään lieassa niitä maita, jotka osatavat sen korkeateknologia-aseita.

Kiinan ja Vietnamin suhteita kiristävät riidat Kiinan meren matalikkojen, atollien ja saarien omistuksesta |6. Kolmannekseen Kiina on jo kuuluttanut, ettei maailmaa enää johdeta yhdestä valtiosta – yhden maailmanpoliisin aika on päättymässä |7.

Obaman vierailu on klassinen esimerkki kuinka lännenmies koettaa ujuttaa valtaansa
[Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaakaan kulttuuriaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... - ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/amerikkalain... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa että joku jaksaa uupumatta puolustaa diktatuureja, Venäjä, Syyria, P-Korea. Aikaisemminhan näitä ihailijoita oli miljoonia, Hitleriä ja Stalinia ylistettiin jumalien tasolle. Vieläkin miljoonat ihailevat Stalinin aikaansaannoksia.

Mutta P-Korean nuori Kim ylittää itämaisessa viisaudessaan edeltäjänsä. Kuvitelkaapa sitä riemua kun voi ihan livenä posauttaa it-tykillä keljun akan tuusan nuuskaksi. Ei taitas Putinkaan pystyä sellaiseen? Voi pojat!

Olisi ollut sekin upeaa kun ohjus olisi lentänyt jenkkilaivan lähelle. Kim olisi voinyt huudella että tämä oli varoitus, seuraavat tulee kohti. Häipykää.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

En tunne diktatuurien ihailijoita. Nyt on pikemminkin kysymys miten West trolling jylyää manipulatiivisesti, siten, että aina löytyy jokin ihailtava kohta lähinnä US aloitetuille hyökkäyssodille.

Nyt asetellaan informaatiopunnuksia tasapainoon.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... US turvatumassa Kiinaan. Kiina ei kommentoi, ei uhoa, ainoastaan toimii huomioiden kulttuurit, rajanaapurit, kaupan mahdollisuudet ja kokonaisvaltaisen turvallisuustilanteen, unohtamatta historiaa. Kiinan tavoite on poistaa amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot Korean niemimaalta.

~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_turvallisuusneuvonan... -

...
Trump ei ymmärrä mitä merkitsee fanaattinen maanpuolustuskyky. Fanatismi puolustaa kotiaan ja maataan loppuun saakka. Miten kävi Vietnamissa? US saa Trumpin filosofialla lopulta massamurhaahan maineen. Kuka kertoo keiden kimppuun Pohjois-Korea on käynyt viimeisen 50-vuoden aikana? Entä USA? Mitä merkitsevät amerikkalaiset sota- ja hyökkäysvoimat Etelä-Koreassa, kun Korean niemimaalle on muutoin jäätynyt konflikti jo 1950-luvulta?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170416220010362... -
.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Totta on se, että Pohjois-Korea säilytti vanhat kasvonsa: nälkä, puute ja diktatuuri jatkuvat, kun rahaa syydetään aseisiin, joita maa ei todellisuudessa tarvitse muuhun kuin oman kansan alistamiseksi.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Seppo, mietihän hiukan pohjois-korealaisten silmin - jäätynyt konflikti, vain aselepo, raskaasti aseistetut amerikkalaisten hyökkäys- ja taistelujoukot Etelä-Koreassa - unohtamatta rankkoja pakotteita, joita vain Kiina laillisesti operoiden kiertää - nälänhädän ja energianpuutteen hillitsemiseksi, sekä ostaa solidaarisuussyistä kivihiiltä, jota on omastakin takaa - tosin nyt keskeytynyt.

Lopuksi mieti uutissulkua missä koko kansa elää ja hitaasti kehittynyttä yhteiskuntatuotekehitystä, joka on värittänyt maan aivan omanlaisekseen - tosin P-Korea on niitä ainoita, voidanko sanoa liki muista riippumattomia valtioita - vain Kiinasta.

Onko P-Koreassa vieraiden valtioiden taistelujoukkoja - ei ole. Ehkä nyt mieli kirkastuu ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kiittämättömyys on maailman palkka.

Tuon tietää parhaiten jenkit jotka ovat moneen otteeseen pelastaneet planeetan täydeltä hävitykseltä.

Suomi ei viettäisi 100-vuotisjuhliaan ilman Yhdysvaltoja joka on vuosisatojen ajan ollut pienten kansakuntien viimeinen tuki ja turva.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Melkoista huumoria - oletko tutkinut US käymät sodat?
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

.
Sitä paitsi Suomi ei ole enää itsenäinen, luovutimme suuren osan itsenäisyyden tunnusmerkkejä EU-Bryseliin ...

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Tuossa listassa tarvitaan sisälukutaitoa. Siinä esiintyy propagandisti Lester D. Langleyn trollaama Banana wars, "Apassisota" muka kesti yli puoli vuosisataa ja siinä välissä oli jenkkien sisällissota, rauhanturvaoperaatiot ovatkin sotia, joihin jenkit osallistuivat, Irak-Iran sodassa Hormuzin salmen sulkuoperaatio, jonka Iran teki, onkin "Tanker war"...listan mukaan Viet minh olisi kuulunut Liittoutuneisiin. Todellisuudessa se taisteli sekä Japania että Ranskaa vastaan Toisen maailmansodan aikana.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Eipä tässä ole mitään epäselvää - kuka/ mikä on maailman eniten sotinut valtio - viimeisen 100 vuoden aikana ---

~ https://fi.sott.net/article/377-Sotariippuvainen-U... -

.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Yhdysvaltai... -

.
Topicciin nähden - kumpi on viimeeksi suorittanut sotilaallisia hyökkäys- ja rynnäkköiskuja vieraisiin maihin - US vai P-Korea, kuka kertoo - siis kumpiko on uhka ja kumpi retoristi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #80

Eiköhän jokainen kenttäpoliisi ole uransa aikana enemmän joutunut asetta tai pamppua käyttämään kuin yksittäinen rosvo, joka on pari kertaa istunut linnassakin joitakin vuosia.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Minulle jäi hieman epäselväksi, että ketä ja koska Israel on uhannut ydinaseella ?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ehkä kukaan ei ole sanonut, että Israel on suoraan uhannut ydinaseellaan - sillä se on sanaton yleisuhkaus hiljaisuudessaan. Maailmalla asiantuntijalähteet tietävät sellaisen Israelilla olevan,m ja se on uhka kaikille niille, jotka ovat kantomatkan päässä - ehkä erityisesti Iran?

Muistamme suurella varmuudella Israel - US Stuxnet* operaation Iraniin ja aiemman Irakin ydinvoimalaitoksen, jonka Israel tuhosi raskaalla ilmarynnäköinnillä.

.
|* "Israel ja USA kehittivät itsekopioituvan Stuxnet-madon päästäkseen käsiksi Iranin ydinohjelmaan. Mato levisi hallitsemattomasti yli sataan maahan ja paljasti järjestelmällisen kyberoperaation. Ohjaus Alex Gibney. ... " ~ http://areena.yle.fi/1-3766087 -

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pohjois-Korean armeija uhkasi USA:aa "armottomalla ydinaseiskulla tänään tai huomenna".

Siis vuonna 2013.

Aika veijari tuo Kim Jong-un :)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kyllä, mutta vain jos USA hyökkää Pohjois-Koreaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kannattaa aina jättää pelivaraa ja takaportteja "eilisiin" (2013) lausuntoihin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Aseteaan rinnan sotimisen aktiivisuus vaikkapa viimeiseltä 60 vuodelta - kumpi enemmän - USA vai Pohjois-Korea. Kuka vastaa?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

P-Koreaa retorisoi aina sen jälkeen mitä US tekee Korean niemimaalle, tms - esimerkiksi kuuluisa Sony Entertaintment skandaali, jossa US ent. pr. Obama uhkaili liki Haadeksen tulilla ja kaatoikin P-Korean kotitalousluokan nettiyhteydet - sankarillista toimintaa - mutta lukekaahan tämä linkkien ketju aiheesta:

Alkaa tästä ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170416220010357... -

Kommentti tuohon yo.
Asiantuntijat torppasivat tuon Sony draaman - se ei voinut olla pohjois-korealaisten itsensä tekemä. Tekniikka eikä ohjelmointikyky olisi siihen kyennyt. Ruotsalainen asiantuntija on nyt väärässä tältä osin.

1. Näin USA
~ http://www.iltalehti.fi/digi/2014121918943731_du.s... -

2. Ja kun huomattiin, ettei Pohjois-korea edes pysty tälläiseen hakkerointiin - keskittiin tämän tyyppinen uutisointi ...
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002789046.html -

3. Asiantuntija kertoo
~ https://www.stara.fi/2014/12/26/pohjois-korea-ei-h... -

4. Orig. edelliseen - 3.
~ http://www.thedailybeast.com/articles/2014/12/24/n... -

5. Pohjois-korean vastaus
~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001860483.html -

6. Ja näin tänään
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdys... -

.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tosiasia on vain tämä, USA saartaa ja uhkaa Pohjois-Koreaa, Pohjois-Korea ei USAa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Lyhyestä virsi kaunis - näin se todellisuus on. Samoin US saarsi/ saartaa (?) Kuubaakin - yli 50 vuotta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Yhdysvaltojen kauppasaarto alkoi 1962. "Saarto" ei juuri koske kuin jenkkejä.

Vientiotuotteet ovat sokeri, tupakka, jalometallit ja petrokemian tuotteet. Tuonti koostuu tuotantovälineistä.

Suurimmat kauppakumppanit ovat Hollanti, Kiina ja Latinalaisen Amerikan maat.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Läntiset Euroopan maat eivät vieneet koko saartoaikana edes autoja ...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #66

Kyllä ja ei. Jenkkitaustaiset kuten Ford ja GM eivät vieneet autoja, mutta Peugeotteja vietiin. Fiat olisi vienyt ellei kilpailukykyisemmät bilateraalikaupoilla tuodut Ladat, Polski Fiatit ja Zastavat olisi dominoineet markkinoita.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Jaarittelematta on selvää - US kauppasaartoi ja saartaa edelleen (?)

" ... Esimerkkinä mainittakoon japanilainen Toyota, jonka alihankkijatkaan eivät saa käyttää Toyotalle toimittamissa osissa Kuubasta peräisin olevaa nikkeliä. Kauppasaarrolla on siis hyvin laajat vaikutukset Kuuban talouteen kaikilla sen osa-alueilla. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_Kuuban_... -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #81

Wikin kanssa kannattaa olla varovainen - nuokin ovat ilman lähdetietoja, mistä näkyy huomautus sivulla. Jos itse väitettä analysoi niin ensin voisi miettiä missä Toyota käyttää nikkelistä valmistettuja osia? Keksitkö jonkun?

Jälkimäinen väite on aikamoinen yleistys - taitaa olla hyvä myyntimies kirjoittajana?

Tässä on Kuuban vientituotteet: http://www.worldstopexports.com/cubas-top-10-exports/
Siinä kiinnitetään huomiota nikkelin vientiin. Kannattaa lukea.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Wikistä on riekuttu iät ja ajat - sen kiistaton keskimääräinen luotettavuus on jo maailmalla ja Suomessa hyväksi havaittu ---

" ... Suomalaiset käyttävät internet-tietosanakirja Wikipediaa yli 62 miljoonaa kertaa kuukaudessa. Sivuja muokkaavat ihan tavalliset ihmiset pääasiassa oman kiinnostuksensa mukaan.

– Tapaninpäivänä päätin ottaa selvää, mitä tarkoittaa boxing day, kertoo Wikimedia Suomi ry:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Kastemaa.

Hyvät lähteet innostavat tiedon jakamiseen ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-9379310 -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #99

Wiki ei kelpaa lähteenä, mutta siitä löytää hyviä lähdetietoja.

Toisinaan ne puuttuvat tai ovat hyvin ylimalkaisia, jolloin liikutaan vain väitetasolla.

Kannattaa vertailla myös eri kielisiä artikkeleja, joissa voi olla suuria eroja.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Eng. Wiki pärjää kuuluisan E Britannican kanssa - eli E B ei siis kelpaa lähdetiedoksi - mikä muuten kelpaa?

Maailman helpoin tapa on aina kieltää, jopa 2+2 = 4 .... :) - onhan USA' ssa ihmisiä, jotka uskovat Maan olevan litteä - edelleen!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #104

Jep - hakuteokset, oppikirjat ja tietosanakirjat eivät yleensä sovi lähteiksi niiden tiivistetyn ja yleistetyn tekstin vuoksi. Jos tutkimuksessa viittaisi EB:n artikkeliin todennäköisesti arvosana on hylsy.

Lähteinä on käytettävä alkuperäisiä lähteitä. EBn avulla löytyy todennäköisesti alkuperäinen lähde ja sitä sitten lainataan viitetietona.

Tuossa on ohjeitakin. http://www.uta.fi/yky/oppiaineet/sosiaalipolitiikk...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Eli Ensyklopedia Britannica ei kelpaa lähteeksi?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Trump on täysin oikeassa. Kiina ja Venäjä eivät ole halunneet etelä-koreasta vahvaa peluria omalle takapihalleen, joten pohjois-koreaa autetaan "tiskin alta" vastoin YK:n päätöksiä. Tämä on melko noloa kuitenkin, kun sekä Kiina että Venäjä ovat pysyviä jäseniä turvallisuusneuvostossa.

Tilannetta on "tarkkailtu" liian pitkään ja läskinaama kohta onnistuu kehittämään ohjuksen jolla voi oikeasti uhkailla muita maita.

Ei kait tilanteen eskaloituminen ollut kenellekkään yllätys? Trump lupasi jo kauan sitten esivaalien aikaan puhua Kiinalle tästä ristiriidasta. Miksi ette ole huolehtineet siitä, että pohjois-korea ei saa ydinasetta?

Räjähdysaltiiksi tilanteen tekee se, että Trumpilla ei ole YK:n mandaattia toimia ja Kiinan ja Venäjän sitoutuminen pohjois-korean riisumiseksi ydinaseista on enemmän kuin epävarmaa.

Jos maat pääsevät yhteisymmärykseen niin he voisivat rakentaa kattavan ohjuskilven pohjois-korean ympärille ja läskinaaman uholta on taitettu suurin terä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Pitäisikö USA' n keskittyä huolehtimaan, että Israel noudattaa YK' n päätöslauselmia laittomien siirtokuntien osalta - sitä paitsi Israelilla on de facto ydinase ja se on käynyt aktiivisesti sotia viimeiset 60 vuotta - osin provoisoituna, osin itse hyökäten ja osin sitä vastaan hyökätyn.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Jälleen kehkeytyy erinomainen kommenttijatkumo - osaksi harhailee, mutta kulman kautta jotenkin saadaan yhtenevyyksiä ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... Tämän tyyppinen uho kaikui YK-yleiskokouksessa, kun nuorempi US pr. Bush halusi oman sotansa - Irakiin vuonna 2003. Lupaa ei YK' lta tullut, vaikka sitä kinuttiin jopa valheellisin todistein. Bush jr. hyökkäsi, Saddam mestattiin, nykyinen ISIS syntyi ja Irak on kaaoksessa tänäänkin ja EU' ssa kymmeniä tuhansia Irakin pakolaisia. Näin US uho toimii ... Entä nyt?

~ http://yle.fi/uutiset/koreoiden_rajalla_vieraileva... .
.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Abu Mus’ab al-Zarqawi taisi perustaa Isiksen jo viime vuosituhannen lopulla Jordaniassa ja Irakiin se pureutui jo Saddamin aikana nimeltään Irakin al-Qaida.
Oikeudenkäynnin jälkeen Saddam muistaakseni hirtettiin, mutta lopputulos on sama kuin mestauksessa. Hänen syyllisyyttään ihmisoikeusrikoksiin ei varmaan kukaan kiistä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

" ... Tony Blair has apologised for mistakes made over the Iraq war and admitted the conflict could have sparked the rise of brutal Islamic State fundamentalists. ... "

~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-sa... -

.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Jos pitää valita niin mielummin Israelilla kuin pohjois-korealla on ydinase. Isreael ei kiristä ja uhkaile ydinaseellaan ketään. Pohjois-korea uhittelee ja kiristää itselleen taloudellisia etuja.

Täytyyhän läskinaaman saada päivittäinen kaviaarinsa kun kansa syö ruohoa ja juuria.

Ei näitä maita voi verrata toisiinsa. Israel on monipuoluedemokratia ja pohjois-korea on yksinkertaisesti jopa mugaben zimbabwea paskempi valtio. Maailman surkein valtio jolle jopa YK on kääntänyt selkänsä monta kertaa.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?conte...

Taitaa olla ainoa maa jolla on noin laajat pakkotteet voimassa. Trump on painostanut kiinaa (ja mahdollisesti myös venäjää) pakotteiden vastaisista busineksista.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Niin, Israel saa rikkoa YK päätöslauselmia, eikä tarvitse niitä noudattaa - samoin Israel hyökkää raskain asein ritsakansan kimppuun - kuten suhtteessa nyt US teki vaikkapa Libyan pommitusten osalta. Niin.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Eihän se saisi rikkoa, mutta rikkoo kuitenkin. Koreaa paljon parempi vertaus ippojen Länsirannan siirtokunnille on Ukrainan Krim. Veli venäläinen sitä miehittää YKn päätöslauselmasta huolimatta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Onkin hyvä tutkia mitä kansa Krimillä sanoo, joka vielä eriukseen kysyttiin - yli puolet äänesti liitosta Venäjän kanssa - muutoin voidaan löytää rinnastus Kosovosta, jonne US rynnäköi rajusti - ilman lupaa, siis taistelupommitti Serbiaa - mutta Krim:

Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten

~ http://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

.
Samoin on hyvä perehtyä Krimin historiaan:

" ... Keisarinna Katariina II Suuri 3] oli merkittävä venäläistäjä ja läntisen Euroopan valistusfilosofian ja taiteen ihailija – puhuikin ranskaa. Samaan aikaan kansa puhui venäjää ja viljeli maitaan miltei orjan asemassa. Katariina II Suuri allekirjoitti sopimuksen Krimistä, jossa oli eräänä kohtana huomion arvoinen seikka:

Mikäli Krim joskus julistautuisi itsenäiseksi, oli Osmanien valtakunnalla 4] 16 päivää aikaa liittää Krim itseensä eli nyt katsottuna nykyiseen Turkkiin, osmaanien jälkeläisvaltioon. Nythän Krim oli kansanäänestyksen pohjalta itsenäinen muutaman päivän – Turkki ei käyttänyt omistusoikeuttaan – Katariina Suuren sopimuksen pohjalta. Ehkä sopimus oli menettänyt lain voimansa.

Kansaäänestykset; voimaa ja laittomuutta!

Muutama päivä sitten krimiläiset äänestivät pikaisesti järjestetyssä kansanäänestyksessä itselleen ”vapauden eli itsenäisyyden” liittyä Venäjän valtioon, mikäli venäläiset puolestaan hyväksyvät liittymispyynnnön – no, pyyntö käsiteltiin salamannopeasti, jotteivat turkkilaiset käytä omistusartiklaansa Katariina Suuren sopimuksesta ;) ..."

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-ii... - [136187]
.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #82

"muutoin voidaan löytää rinnastus Kosovosta, jonne US rynnäköi rajusti - ilman lupaa,"

Myös Kosovossa valtaosa kansasta halusi itsenäisyyttä Serbian hirmuvallasta. NATO altruistisesti auttoi hätääkärsiviä ja onnistui projektissaan.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #107

Kosovo on osa Serbiaa ja heidän pitää selvittää välinsä rauhanomaisesti. Tavalla tai toisella.
Jos johonkin pitää rinnastaa niin Kiina ja Taiwan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Pakeniko sisällissodan hävinnyt armeija aikanaan Serbiasta Kosovoon? Tai, jos vertaamme Suomen sisällissotaan, jossa punaiset olisivat hävittyään paenneet Ahvenanmaalle - niin olisiko Ahvenmaa nyt sitten itseoikeutettu itsenäisyyteen punaisten jälkeläisten kanssa?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

~ http://yle.fi/uutiset/koreoiden_rajalla_vieraileva... -

...
... Joku voisi kysyä UPI Mika Aaltolalta millaisen uhan US mannertenväliset ydinohjukset luovat Pohjois-Korealle. P-Korea, kuten mekin tiedämme, ettei US vain uhkaile ydinaseilla, vaan käyttää niitä, jopa siviilejä vastaan - tähän on vedenpitävä todiste Korean niemimaan aiemmalta miehittäjävaltiolta - Japanista vuodelta 1945. Aaltolalta voidaan myös kysyä minkä valtion taistelujoukkoja on E-Koreassa, entä kenen P-Koreassa?

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005173068.html -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Nagasaki ja Hiroshima olivat sotilaskohteita Japanin aloittamassa sodassa ja nuo pommitukset saivat Japanin antautumaan ehdoitta, mikä oli ainoa vaihtoehto japanilaisille Potsdamin julistuksen mukaisesti.
Tuo Liittoutuneiden päätös sitoi jenkkejä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Japan iin US atomipommihyökkäykset olivat tarpeettomia, syynä siviilien haihduttamiseen taivaan tuuliin oli vähintään kaksi:

1. Haluttiin testata kahta erilaista atomipommityyppiä elävällä lihalla

ja

2. Haluttiin näyttää Neuvostoliiton Stalinille, että täältä pesee.

Näin yksinkertaista se on, kun perehtyy asiantuntijalähteisiin :)

~ http://www.hameensanomat.fi/uutiset/ulkomaat/18252... -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #85

Visuri ei taida olla tietoinen Liittoutuneiden päätöksestä, jossa Japanilta vaadittiin ehdotonta antautumista. http://www.ndl.go.jp/constitution/e/etc/c06.html

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

On todennäköistä että evp. ev. tohtori ja professori Visuri tietää vähän paremmin kuin arkikansalainen, joka hyvästä historian innokkuudestaan huolimatta ei tiedä lähellekään kaikkea - Visuri on eversi ja tutkija ...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #93

Visuri viittaa ehdottomaan antautumiseen kirjoittamalla: "Kysymys ehdottoman antautumisen vaatimuksesta oli vaikea, koska siinä johdonmukaisesti kieltäydyttiin kaikista aseleponeuvotteluista muuten kuin ehdottoman antautumisen pohjalta. Se haittasi muiden ratkaisujen löytämistä, Visuri sanoo."

Hän ei näyttäisi huomioivan, että ehdoton antautuminen oli Liittoutuneiden virallinen ja yhteinen päätös - edellisessä vastauksessani on linkki alkuperäiseen sopimukseen, mikä kannattaa lukea ennenkuin asiaa kommentoi.

Visurin mielestä Yhdysvaltojen olisi pitänyt jättää sopimus huomioimatta ja neuvotella erikseen Japanin kanssa. Näin ei tapahtunut.

Voidaan kysyä myös, että miksei sitten Japani antautunut? Aloitehan oli heillä.

Visuri on ns julkkistutkija, jonka väitteitä on kritisoitukin kuten asiaan kuuluu.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97
Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Eivät olleet sotilaskohteita, siksi esimerkiksi Hiroshima kelpasi hyvin pommittamattomana kaupunkina erinomaisesti koealustaksi ensimmäiselle elävän lihan atomipommihyökkäystestille.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Jenkkiuho ja korealaisfanaattisuus törmäävät. Trumpin kannattaa muistaa Vietnam ja ... mitkä muut.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170417220010383... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kaikki näkökulmat peliin - Venäjältä:

Voimme valistuneesti arvata, että Kiina on Venäjän kanssa samassa rintamassa, Trump on yksin.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170417220010380... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta onko kummastakaan vastusta?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170412220010228...

Venäjä tuntuu olevan samoissa ongelmissa kuin P-Korea

Testing of Russia's 'Texas-killing' Nuclear Missile Delayed, Again

https://themoscowtimes.com/news/testing-of-russias...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Trumpin pahin pelko on Venäjän ja Kiinan yhteisliittoutuminen!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #86

Tuota on esitetty jo vuosia ja sen on jopa väitetty tapahtuneenkin joissakin kirjoituksissa, mutta mikä pelko siitä muka syntyisi? Kiinalainen tuottaa ja venäläinen ostaa - jos rahat riittävät.
Kiinalaisen keskipalkka on kuitenkin venäläistä suurempi ja kotimarkkinat Kiinassa ovat moninkertaiset Venäjään verrattuna.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Mahdollisen liiton tehokkuus perustuu ensinnäkin rajanaapuruuteen - Baikalin veteen - Siperian "loputtomiin" energialähteisiin ja puuhun!

Mutta jokainen, joka hiukankin ymmärtää kansataloutta, sen mekanismeja makrotasolla voi kyetä hahmottaman mitä merkitsee Kiinan - maailman suurimman liukuhihnan ja patentintekijän sekä Veenäjän - maailman suurimman raaka-aine- ja viljelykelpoisen maa-alueen omistajan liitto/ "liitto" ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #94

Mitä puolestaan merkitsisi Kiinalle, jos se liittäisi Uralin itäpuolisen Venäjän alueet itseensä? Siellähän ei nykyisellään paljon porukkaa asustele, mutta luonnonvarat ovat pääosin siellä. Kiinalaisia riittäisi sopivasti myös alueellisesti niiden hyödyntämistä varten. Luulisi olevan Kiinalle herkullinen skenaario Venäjän romahdusta odotellessa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Tämän tyyppisiin kommentteihin emme ota verkostona kantaa ;)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #94

Kiinalaiset ovat hankkineet omistukseensa viljelysmaata monista ilmansuunnista ja Venäjä on yksi kohde. Tässä on yksi kirjoitus asiasta: http://thebricspost.com/china-to-step-up-farm-inve...

Mutta mitä pelkäämistä tuossa olisi? Hyvähän se vain on, että kiinalaiset saavat naapurista elintarvikkeita.
Taiga on tunnetusti suurin havumetsäalue, suomalaisten metsäyhtiöiden mukaan sen hyödyntäminen on hankalaa kun tiestö puuttuu ja joet laskevat pohjoiseen.
Tuotantolaitoksen rakentaminen "keskelle ei mitään" olisi haastavaa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Illassaan olevan maailmanpoliisi jää myös voimankäytössä varjoon Kiina - Venäjä yhdistelmässä ... samoin taloudellisissa resursseissa ... BRICS nousee sen keskusvaltioiden Kiinan ja Venäjän tahdissa - uusimmat kandidaatit ovat yli satamiljoonainen Meksiko ja yli 80 miljoonainen Turkki!

...
" ... Yhdysvallat on toiminut maailmanpoliisina
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailma... - ]

Tämä US liittovaltion omaetutavoitteellinen hallintajärjestelmä on illassaan. Kiina on noussut maailman vaikuttavimmaksi taloudeksi - jo vuonna 2016 |7. Eurooppalaiset entisinä kolonnialisteina - lähinnä Länsi-Euroopasta - eivät voi hyväksyä länsivalkoisen eurooppalaisen tilkkutäkkikulttuurin vaipua vaikuttamattomien asemaan. Keksittiin 1957 kuuden valtion voimin ydin - EEC, joka nyt täytti 60 vuotta Euroopan Unionina. ..."

.

Yhdysvaltojen aika maailmanpoliisina on illassaan
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoli... - ]

Maapallolla on kolme suurta blokkia – Yhdysvallat, EU – Eurooppa (~0,5/7,46) ja paljolti Kiinan johdolla kehittyvien valtioiden löyhä valtioliittomainen BRICS, jonka väkilukuosuus vastaa maapallon varantosuhteesta noin 3,1/7,46 osaa! Maapallo on kaikkien elollisten ja biosfäärillisten varantoesiintymä, se on myös suljettu kiertotalous ja sen ainoa sopeutuva ja elättävä energiavaranto on Aurinko. Maailma muuttuu nyt moninapaiseksi.

Suomi ja suomalaiset – idän ja lännen vedenjakajalla
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ]

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #102

BRICS:stä nouseva talous on Intia, Kiinan kohtalon tiedämme paremmin vuoden päästä ja muilla menee huonosti.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

BRICS edustaa Maan asukkaista yli 40 prosenttia, sen ollen ylivoimaisesti maailman suurin kasvava kehityssuunta --- uusia BRICS maita tullee Argentiinasta, Meksikosta, Kazaksatanista ja Indonesiasta, jolloin väkiluku on jo yli puolet maapallosta ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #108

Juu, mutta tuo aiempi luonnehdintasi "Kiinan johdolla kehittyvien valtioiden löyhä valtioliittomainen BRICS" on kyllä lievästi sanottuna yliampuva. Kyse on pikemminkin muutamasta satunnaisesti valitusta maasta eri puolilla maailmaa, joilla mailla on talouden kehityksen aste ja suunta jollain tavoin yhtäläinen. Ne maat ovat todellakin "löyhästi" tuumailleet voisivatko ne jossain kohden puhaltaa yhteen hiileen.

Siinä koko BRICS.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

" ... Kaikkien neljän maan taloudet ovat kasvaneet viime vuosina nopeasti ja ne kattavat neljänneksen maailman maapinta-alasta ja yli 40% maailman väestöstä. BRIC-maiden suuren väestön, sekä niiden suuren talouskasvun takia, on odotettavissa että näiden maiden taloudellinen vaikutusvalta tulee tulevaisuudessa kasvamaan huomattavasti, osittain teollisuusmaiden kustannuksella. BRICS-maat ovat viime vuosina lisänneet yhteistyötä keskenään ja ensimmäinen maiden välinen huippukokous pidettiin vuonna 2009 Jekaterinburgissa, jossa maat sitoutuivat työskentelemään moninapaisen maailmanjärjestyksen puolesta.[2] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS

Moninapaisuus on sen voima ja yhdistäjä!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

Eivät ole satunnaisesti valittuja, vaan selvästi pidemmän jänteen tarkastelussa voimakkaasti kasvavia talouksia eli kehittyviä talouksia.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Tässä Kiinan nousu ---

BKT, mrd. juania - vuodesta 2007 - vuosittain: 27 023, 31 952, 34 908, 41 303, 48 930, 54 037, 59 524, 64 397, 68 551 ja 74 413 viimeisin arvo FY/2016

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-ti... -

Voidaan toki sanoa, ettei bkt ole ainoa, eikä edes hyvä tilastotieto ..., mutta tässä kertoo väkevän vahvasta noususta ja siksipä Kiina on jo tänään maailman suurin talous - ostovoimakorjattuna tilastotietona.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Kiina tuskin liittoutuisi ja mitä hyötyäkään siitä olisi.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Kiinan liittoutuminen on kahtaallainen, jo nyt - juanin saaminen Venäjän ja Kiinan väliseen kauppaan sekä asteknologioissa tapahtuva yhteistoiminta. Kiina elektroniikassa sekä nanoteknologioissa ja Venäjä avioniikassa ja mekaniikassa + toistaiseksi moottorit ---

Energia, puuraaka-aine ja Baikalin vesi- Siperiasta Kiinaan - suuret kaupat jo meneillään - suomalaisilla rooli!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... Hyvä esimerkki miten lännessä ei osata ymmärtää itää ... Muutoin West trolling lähestyy todellisuutta, mutta väärästä kulmasta.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/asian... -

...
... Uho ja uhkaus suurvallan taholta - saa vastauhon ja -uhkauksen kehitysmaalta. Aivan kuin 12-vuotias Kalle kiusaisi hiekkalaatikolla kuusivuotiasta Villeä, joka vielä ei ole edes koulua aloittanut. Reiluako?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjo... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yahoosta löytyi juuri tuollainen uutinen:

"In a major foreign-policy coup for the Trump Administration, North Korea offered to unconditionally abandon its nuclear program on Monday, after Mike Pence spent several minutes angrily squinting at the nation from just across the border."

http://www.newyorker.com/humor/borowitz-report/nor...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Newyorker (humor ;) ...)on iltapäivätyyppinen aviisi - siis IL ja IS laatutasoa (?)

Verrattavissa tähän:

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170412220010228... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, ottamatta yhtään kantaa tuohon huumorijuttuun, niin suomalaisia iltapäivälehtiä ja The New Yorker aikakauslehteä ei voi kuuna päivänä verrata toisiinsa. The New Yorker on vuosikymmeniä ollut yksi laadukkaimpia amerikkalaisia aikakauslehtiä hienoine esseineen ja piirroskuvituksineen. Lehdet kansikuvat ovat suorastaan legendaarisia, tunnetuimpina Saul Steinbergin piirtämät kannet.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Kuten Charlie Hebdo - kuuluisa pilapiirroksistaan. Niinkö?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kiina teki suuren työn - räjäytti ohjuksen. Ensin oli tieto, että P-Korea teki sen. (?) - Vastaus Pekingistä: "Syvä hiljaisuus" ---

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170417220010369... -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Noam Chomsky kertaa haastattelussa kokemuksia Pohjois-Korean ydinaseohjelman hillitsemiseksi. Johtopäätökseksi tulee, että sopimukset ovat tuottaneet tulosta, mutta uhkailu ja kiristys ei. Valitettavasti USA:n johto on George W. Bushin presidenttikaudesta lähtien halunnut turvautua vain noihin ei-toimiviin ratkaisuyrityksiin.

Full Interview: Noam Chomsky on Trump's First 75 Days & Much More

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... Eikö rauhalle pahin uhka ole sotija itse? Nyt jokainen voi miettiä kuka tai mikä sotii jatkuvasti, onko se Pohjois-Korea vai itse Yhdysvallat. Vastaus lienee helppo. Muistamme viimeisimpinä vuonna 2001 aloitetun Afganistanin sodan, pommittajana US, seuraavaksi US rynnäköi Irakiin vuonna 2003, ilman YK-mandaattia - seuraavana US-sotakone aloitti raskaat Libyan ilmapommitukset 2011. Libya saa jatkoa USA' n aloittaessa taistelupommitukset Syyriaan vuonna 2014. Kaikki edellä luetellut rynnäkkösodat jatkuvat ja valtiot ovat kaaoksessa. Nyt se kysymys: Mikä se uhkaavin valtio onkaan? Kuka vastaa?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-s... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tässä on kohta, jossa US tarvitsee pakosta Kiinan avun. Mikäli US AEGIS-järjestelmä ei saa tuhottua pohjois- korealaista ohjusta, on se niin suuri häpeä, että sen piilossa pysymisen houkuttaa kiinalaisten pyytämisen apuun. Kiinalla on keino eliminoida ohjus ja Kiinalle sopii, että tuhoamisesta US ottaa kunnian. Kiinalle riittää, että US tietää, kenen avulla saatiin tuloksia!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170419220010473... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Täydennetään erinomaista ketjua ---

... Saattoi Venäjän ja Kiinan laivastoa hymyilyttää, kun West trolling "höyrysi täyttä päätä" aivan väärin tiedoin. Trumpin lelut olivat vähän aikaa hakusessa, sen sijaan Venäjä ja Kiina tietävät tarkoin missä USS Carl Vinson milloinkin höyryää täysillä ... Miten luotamme mediaan, kun lainailemme sitä tänne Naamakirjaankin.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005175873.html -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Topicin ytimeen ---

.
... Epäilys ja epäilyksen heittäminen peliin pohjoisen vehkeilystä on tässä ja tähän liittyen vahvaa West trolling manipulaatiota. Miksi? On itsestään selvää, että sisäisen tavoitteen saavutus pohjoisessa, tai vilpitön luulo siihen, avaa sovinnon tietä juuri sukulaisiin, maamiehiinsä, eikä kauas merten taakse paikkaan, jossa uho on ollut maanista luokkaa pohjoisen korealaisia vastaan. Korealaiset tietävät ketkä heidät jakoivat jo vuonna 1945, tuolloin korealaisilta ei kysytty mitään. ...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005511401.html -

...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

971 lukijakommenttia aiheesta - helmiä ja roskaa, mutta kuvastaa hyvin tilannetta - monellakin tavalla ;)

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-... -

...
" ... POHJOIS-KOREA suostuu neuvotteluihin ensi viikolla Etelä-Korean kanssa.

Diktatuuri hyväksyi neuvottelut sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Etelä-Korea olivat sopineet pidättäytyvänsä sotaharjoituksista Pyeongchangissa helmikuussa järjestettäviin talviolympialaisiin asti, kertovat uutistoimistot. Sotaharjoitukset jatkunevat maaliskuussa.

POIKKEUKSELLISET neuvottelut käydään historiallisessa Panmunjomin rajapaikassa maiden rajalla. Tapaaminen on ensimmäinen sitten joulukuun 2015. Panmunjomissa sovittiin aselevosta, joka päätti 1953 Korean sodan sotatoimet. Rauhansopimusta maat eivät ole hyväksyneet.

Neuvotteluissa on tarkoitus puida Pohjois-Korean osallistumista Etelä-Korean olympialaisiin sekä maiden välisiä suhteita. ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005513598.html -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset