Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pohjois-Korea säilytti kasvonsa ja riisui Donald Trumpin

  • Ennustellaan ydintalven Haadeksen tulia - niin?
    Ennustellaan ydintalven Haadeksen tulia - niin?
  • Tai olisiko vain uhon aikaisista tummista yläpilvistä?
    Tai olisiko vain uhon aikaisista tummista yläpilvistä?

Uutisointi kertoi Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeilussaan – painotuksella ”epäonnstui” - media ei oivaltanut ottaa huomioon itämäistä viisautta säilyttää kasvot ja itsenäisen päätösvallan räjäyttää!

Lehtileikkeiden antia – Suomessa, allekirjoittajan kommentein

 

1. Epäonnistui

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005172968.html -

... P-Korea säilytti kasvonsa, teki mitä halusi, mutta räjäytti itse ohjuksensa jo alkuvaiheessa ja näin riisui amerikkalaisilta "perustellun" kostohyökkäyksen eli sodan aloittamisen!

 

2. Epäonnistui

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjois-korea-teki-epaonnistuneen-ohjuskokeen-on-epaselvaa-millainen-ohjus-oli/6392242 -

... Tieto Pekingistä: Pohjois-Korea räjäytti itse ohjuksensa! Miksi?

 

3. Epäonnistui

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisviranomainen_ohjuskoe_ei_ollut_mannertenvalinen/9567935 -

... Ehkä ainoan liki aidosti itsenäisen ja miltei riippumattoman valtion uhmaa ... Noloa, mikäli epäonnistui. Toisaalta amerikkalaisten on pakko todeta epäonnistuneeksi! Miksi?

 

4. Epäonnistui

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704162200103484_ul.shtml -

Taitava veto pohjois-korealaisilta, säilyttivät "kasvonsa" ja osoittivat riippumatonta itsenäisen valtion toimintavalmiutta. Miten se oli taitava? Pohjois-Korea räjäytti ohjuksensa itse ja näin riisuivat amerikkalaisilta kostoiskumahdollisuuden! Mikäli Trump nyt kostaisi tämän "epäonnistuneen" kokeen, maailman enemmistö tuomitsisi sen jyrkästi. Miksi muuten Israelkaan ei noudata YK' n päätöslauselmia?

 

5. Pullistelua

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704152200103410_ul.shtml -

Kaksi "epäselvää" ydinasevaltiota, Israel ja Pohjois-Korea, molemmat aseistettu hampaita myöten". Toinen pullistelee ja toinen käyttää. Molemmat eivät piittaa YK' n kieltävistä päätöslauselmista. Toinen ampuu ohjuksia mereen ja toinen rakentaa laittomia siirtokuntia palestiinalaisten alueille. Kumpi on uhka rauhalle ja kumpi on sotinut enemmän?

 

6. Ei ollut mannertenvälinen ohjus

~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisviranomainen_ohjuskoe_ei_ollut_mannertenvalinen/9567935 -

... Ehkä ainoan liki aidosti itsenäisen ja miltei riippumattoman valtion uhmaa ... Noloa, mikäli epäonnistui. Toisaalta amerikkalaisten on pakko todeta epäonnistuneeksi! Miksi?

 

7. Epäonnistui ja miksi ei noudata YK:n päätöslauselmia

~ http://yle.fi/uutiset/pohjois-korea_teki_epaonnistuneen_ohjuskokeen/9567932 -

... Voisiko Englanti yhtä pontevasti vaatia Israelia noudattamaan YK' n päätöslauselmia laittomien siirtokuntien rakentamisen estämiseksi, kyseessä myös alueellisen rauhan edistäminen. Muistamme myös Israelin olevan ydinasevaltio! Edelleen tiedämme Israelin käyvän toistuvia taisteluja naapureitaan vastaan.

 

Mitä me voisimme täällä lännemiehen maassa ja West trollingin ikeessä oppia?

Kauko-idän kulttuurit ovat hyvin vanhoja – no, se tiedetään. Lisäksi itäisillä mailla on ymmärretty taito operoida myös ilman sotaa. Muistamme korealaisten käyneen viimeisen sotansa 1950 -luvulla. Jokainen voi täältä ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States – tarkistaa amerikkalaisten sotaintoilun.

 

Opiskelemaan itäisiä kulttuureja ja heidän historiaa

Me opimme sen, että tulee syventyä itäisiin kulttuureihin, tapoihin, historiaan ja keskustelumenetelmiin sekä erityisesti ”kasvojen säilyttämiseen”! Näin pohjois-korealaiset pitivät kasvonsa kunniakkaina, itsellisinä – itsenäisinä ja kyvykkäinä tehdä omia päätöksi, teki maailman se toinen ydinasesuurvalta millaisia uhkailuja tahansa.

 

Saadaan seuraavaksi pieni ”ydinkoeräjäytys”! (?)

Odotamme seuraavaksi pienehköä koepommiräjäytystä – sen jäädessä arvoitukseksi oliko ydinpommi vai ”kaikkien isoäitien arkipommi”. Kun tämä koeräjäytys on tehty – olisi US presidentti Donald Trumpilta kohtalokas päätös ryhtyä kostoiskuun – näin maapallon suuri väestöenemmistö tuomitsisi US koston raukkamaisena tekona selvästi pienempäänsä kohtaan.

Tässä on hyvä katsoa millaisia kohteita vastaan USA on sotinut aina 1945 jälkeen – ei juurikaan vastustuskykyisiä, silti tuli raskas häviö Vietnamista (Laos) … Amerikkalaisten, kauaksi omilta rajoiltaan sotaan lähtevien on syytä tarkastella, mitä merkitsee fanaattinen puolustautuminen. Entä amerikkalaisten aloittamat sodat - Afganistan (2001 - *), Irak (2003 - ), Libya 2011 ja nyt Syyrian pommitukset 2014 – jatkuen yhä. Laittaa ajatelemaan, eikö?

|* Kaikkien pommien äiti - ... USA' lla on paljon kokemusta asejärjestelmien testauksesta. Härskein lienee Japaniin lähinnä siviilien sekaan pudotetut atomipommit, molemmat eri tyyppiä. Muutamissa sekunneissa höyrystettiin tuhansia lapsia, vanhuksia ja naisia taivaan tuuliin. ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afganistanin-entinen-presidentti-tuomitsee-usa-n-jattipommin-kayton-maamme-epainhimillista-kayttoa-aseiden-testaamiseen/6390736 -

 

EKSTRA

Kun uho ja vastauho kohtaavat!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235689-kaynnistyyko-korean-sota-vaihe-ii-uho -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 135763

 

DOC kasvojen säilyttäjä_Pohjois-korea_16042017.doc – OpenOffice Writer

PVM 16042017

 

| 529| 5225 |

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Ilkka Luoma

... US turvatumassa Kiinaan. Kiina ei kommentoi, ei uhoa, ainoastaan toimii huomioiden kulttuurit, rajanaapurit, kaupan mahdollisuudet ja kokonaisvaltaisen turvallisuustilanteen, unohtamatta historiaa. Kiinan tavoite on poistaa amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot Korean niemimaalta.

~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_turvallisuusneuvonan... -

...
... Mielenkiinto nousee, räjäyttikö ohjuksen Pohjois-Korea (kaikissa ohjuksissa on aina sen tuhoamispanos), vai oliko niin, että kiinalaiset puuttuivat tilanteen kulkuun. US mainostaa, että Kiina oli mukana edesauttamassa konfliktin laukeamista. Kiina ei tule koskaan kertomaan mitä tapahtui ...

~ http://yle.fi/uutiset/yle_pohjois-koreassa_kansa_e... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onhan myös olemassa mahdollisuus, että koe oikeasti epäonnistui.

Ilkka Luoma

Totta kai on, mutta jos ei olisi ollut suunnitelmallista laukaisun tuhoa, olisi kokeeseen valittu sellainen ohjusmalli, joka varmasti toimii, ja niitä on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Kehnonpuoleinen onnistumisprosentti niillä P-Korean ohjuskokeilla on, joten minkähän vuosimallin varmasti toimivaa;)

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3476042/Moni+Pohj...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Aika tyypillinen onnistumisprosentti tuotekehityksessä, jossa liki kaikki pitää tehdä itse :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

No, ehkä seuraavan onnistuneen tekninen osaaminen on itse Kim Jong-unin, mutta kukahan sen epäonnistuneen määräsi?

Pjongjangissa on meneillään muun muassa kukkaisfestivaali. Uutistoimisto Reuters haastatteli näyttelyssä tehdastyöläinen Ri Gul Cholia, joka kertoi, että hän ei ollut kuullut ohjuskokeen epäonnistumisesta.

”Mutta mitä tahansa Kim Jong-un päättää ja määrää tekemään, se onnistuu, ja kansalaiset tukevat häntä”, Chol sanoi Reutersille.

http://www.talouselama.fi/uutiset/pohjois-korean-o...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Veikkaanpa, etei Reuters päässyt kysymään esitetyllä tavalla kysymystä tehdastyöläiselle. P-Koreassa johto on päättänyt, ettei kansaa rasiteta turhilla ja tyhjillä kysymyksillä ;) Kansan pitää keskittyä siihen mitä he tekevät ohjatusti ja suunnitelmatalouden mukaisesti - ei muuta.

Menen 2.5. Kiinaan ja lento Pjongjangiin haennassa Kiinan viranomaisten avustuksella ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Kunhan saadaan ensin vierailuohjelma - jos saisin sen kiinalaismallilla, voisi olla jotain uutisarvoista tuotavaakin (?)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Blogistit ovat niin innokkaita haukkumaan Trumppia että jopa Pohjois-Korea on hieno ja nerokas maa.

Jos Trump olisi ollut juutalainen 40-luvulla, olisi keskitysleirejä pidetty nerokkaana ratkaisuna asuntopulaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ammuit harhaan monessakin mielessä.

Tämän blogin kirjoittaja on pohjimmiltaan trumpisti.

Lisäksi Trumpin vastustajat ja kannattajat ovat viimeisten kahden viikon aikana pitkälti vaihtaneet paikkaa keskenään.

Ilkka Luoma

En ole trumppisti, vaan kannatan Trumpin vaalilupausten muiden ulkoisten sisäisiin asioihin puuttumattomuutta - ja siihen Trumpin kuuluisaan lauseeseen, " ... ettemme me mene neuvomaan sellaista mitä muut eivät halua ...!"

---

Ilkka Luoma

Trumppia ei haukuta, vaan esimerkiksi tämän blogin pitäjänä olen edelleen sitä mieltä, että Trump oli oikeas valinta - muutokselle, nyt vain asetellaan neuvottelupalikoita asemiin myöhempää Putinin tapaamista ajatellen.

Kukaan ei ole kehunut P-Koreaa, vaan on kysytty miten P-Korea ja sitä uhkaava USA ovat sotineet viimeisen 50 vuoden aikana.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan se nerokasta räjäyttää omat ohjuksensa ja samalla myös todellista rauhantyötä. Aikoinaan Neuvostoliiton ohjukset olivat rauhan ohjuksia, nyt niitä jalostaa P-Korea!

Ilkka Luoma

Tässäkin pitää muistaa, mikä maa on sotinut eniten ja vieläpä aina kaukana omilta rajoiltaan - muiden mailla ja hyökkäyksin toisiin valtioihin!

Kuten tidetään US on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt ydinaseita siviilejä kohtaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Neuvostoliiton voimat menivät keski- ja itä-Euroopan miehittämiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Neuvostoliiton voimat menivät taitavaan ja sattumanvaraiseen US pr. Reaganin Tähtien sota projektin vastineisiin - joita teknologioina voidaan vieläkin hyödyntää, kun heitteille jääneet Nliiton aikaiset tutkimuslaitokset ovat nousseet uudelleen tietoisuuteen!

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Jäihän vielä se vaihtoehto että jenkit tuhosi sen, Kimin porukka on huulipyöreänä, mitä tapahtui ja taas on isojoukko kehittelijöitä hiekkamontun reunaa vasten ja niitä tähtäillään IT tykkien rivistön edessä, ja kohta kaikuu, yhteislaukaus. Se kansan sen tapa.

Ilkka Luoma

Hannu, tämäkin on mahdollista, huhutaan US' lla olevan niin sanottu mobile Stuxnet ...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei P-Koreaa ilman Kiinan lupaa pommiteta.

Ilkka Luoma

Tässä onkin se Trumpin koetinkivi - uskaltaako, vai ei. Kiinan kanssa välirikkoon US' lla ei ole varaa.

Ilkka Luoma
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa että joku jaksaa uupumatta puolustaa diktatuureja, Venäjä, Syyria, P-Korea. Aikaisemminhan näitä ihailijoita oli miljoonia, Hitleriä ja Stalinia ylistettiin jumalien tasolle. Vieläkin miljoonat ihailevat Stalinin aikaansaannoksia.

Mutta P-Korean nuori Kim ylittää itämaisessa viisaudessaan edeltäjänsä. Kuvitelkaapa sitä riemua kun voi ihan livenä posauttaa it-tykillä keljun akan tuusan nuuskaksi. Ei taitas Putinkaan pystyä sellaiseen? Voi pojat!

Olisi ollut sekin upeaa kun ohjus olisi lentänyt jenkkilaivan lähelle. Kim olisi voinyt huudella että tämä oli varoitus, seuraavat tulee kohti. Häipykää.

Ilkka Luoma

En tunne diktatuurien ihailijoita. Nyt on pikemminkin kysymys miten West trolling jylyää manipulatiivisesti, siten, että aina löytyy jokin ihailtava kohta lähinnä US aloitetuille hyökkäyssodille.

Nyt asetellaan informaatiopunnuksia tasapainoon.

Ilkka Luoma

... US turvatumassa Kiinaan. Kiina ei kommentoi, ei uhoa, ainoastaan toimii huomioiden kulttuurit, rajanaapurit, kaupan mahdollisuudet ja kokonaisvaltaisen turvallisuustilanteen, unohtamatta historiaa. Kiinan tavoite on poistaa amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot Korean niemimaalta.

~ http://yle.fi/uutiset/trumpin_turvallisuusneuvonan... -

...
Trump ei ymmärrä mitä merkitsee fanaattinen maanpuolustuskyky. Fanatismi puolustaa kotiaan ja maataan loppuun saakka. Miten kävi Vietnamissa? US saa Trumpin filosofialla lopulta massamurhaahan maineen. Kuka kertoo keiden kimppuun Pohjois-Korea on käynyt viimeisen 50-vuoden aikana? Entä USA? Mitä merkitsevät amerikkalaiset sota- ja hyökkäysvoimat Etelä-Koreassa, kun Korean niemimaalle on muutoin jäätynyt konflikti jo 1950-luvulta?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170416220010362... -
.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Totta on se, että Pohjois-Korea säilytti vanhat kasvonsa: nälkä, puute ja diktatuuri jatkuvat, kun rahaa syydetään aseisiin, joita maa ei todellisuudessa tarvitse muuhun kuin oman kansan alistamiseksi.

Ilkka Luoma

Seppo, mietihän hiukan pohjois-korealaisten silmin - jäätynyt konflikti, vain aselepo, raskaasti aseistetut amerikkalaisten hyökkäys- ja taistelujoukot Etelä-Koreassa - unohtamatta rankkoja pakotteita, joita vain Kiina laillisesti operoiden kiertää - nälänhädän ja energianpuutteen hillitsemiseksi, sekä ostaa solidaarisuussyistä kivihiiltä, jota on omastakin takaa - tosin nyt keskeytynyt.

Lopuksi mieti uutissulkua missä koko kansa elää ja hitaasti kehittynyttä yhteiskuntatuotekehitystä, joka on värittänyt maan aivan omanlaisekseen - tosin P-Korea on niitä ainoita, voidanko sanoa liki muista riippumattomia valtioita - vain Kiinasta.

Onko P-Koreassa vieraiden valtioiden taistelujoukkoja - ei ole. Ehkä nyt mieli kirkastuu ;)

Ilkka Luoma
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kiittämättömyys on maailman palkka.

Tuon tietää parhaiten jenkit jotka ovat moneen otteeseen pelastaneet planeetan täydeltä hävitykseltä.

Suomi ei viettäisi 100-vuotisjuhliaan ilman Yhdysvaltoja joka on vuosisatojen ajan ollut pienten kansakuntien viimeinen tuki ja turva.

Ilkka Luoma

Melkoista huumoria - oletko tutkinut US käymät sodat?
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

.
Sitä paitsi Suomi ei ole enää itsenäinen, luovutimme suuren osan itsenäisyyden tunnusmerkkejä EU-Bryseliin ...

.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Minulle jäi hieman epäselväksi, että ketä ja koska Israel on uhannut ydinaseella ?

Ilkka Luoma

Ehkä kukaan ei ole sanonut, että Israel on suoraan uhannut ydinaseellaan - sillä se on sanaton yleisuhkaus hiljaisuudessaan. Maailmalla asiantuntijalähteet tietävät sellaisen Israelilla olevan,m ja se on uhka kaikille niille, jotka ovat kantomatkan päässä - ehkä erityisesti Iran?

Muistamme suurella varmuudella Israel - US Stuxnet* operaation Iraniin ja aiemman Irakin ydinvoimalaitoksen, jonka Israel tuhosi raskaalla ilmarynnäköinnillä.

.
|* "Israel ja USA kehittivät itsekopioituvan Stuxnet-madon päästäkseen käsiksi Iranin ydinohjelmaan. Mato levisi hallitsemattomasti yli sataan maahan ja paljasti järjestelmällisen kyberoperaation. Ohjaus Alex Gibney. ... " ~ http://areena.yle.fi/1-3766087 -

.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pohjois-Korean armeija uhkasi USA:aa "armottomalla ydinaseiskulla tänään tai huomenna".

Siis vuonna 2013.

Aika veijari tuo Kim Jong-un :)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kyllä, mutta vain jos USA hyökkää Pohjois-Koreaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kannattaa aina jättää pelivaraa ja takaportteja "eilisiin" (2013) lausuntoihin.

Ilkka Luoma

Aseteaan rinnan sotimisen aktiivisuus vaikkapa viimeiseltä 60 vuodelta - kumpi enemmän - USA vai Pohjois-Korea. Kuka vastaa?

Ilkka Luoma

P-Koreaa retorisoi aina sen jälkeen mitä US tekee Korean niemimaalle, tms - esimerkiksi kuuluisa Sony Entertaintment skandaali, jossa US ent. pr. Obama uhkaili liki Haadeksen tulilla ja kaatoikin P-Korean kotitalousluokan nettiyhteydet - sankarillista toimintaa - mutta lukekaahan tämä linkkien ketju aiheesta:

Alkaa tästä ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170416220010357... -

Kommentti tuohon yo.
Asiantuntijat torppasivat tuon Sony draaman - se ei voinut olla pohjois-korealaisten itsensä tekemä. Tekniikka eikä ohjelmointikyky olisi siihen kyennyt. Ruotsalainen asiantuntija on nyt väärässä tältä osin.

1. Näin USA
~ http://www.iltalehti.fi/digi/2014121918943731_du.s... -

2. Ja kun huomattiin, ettei Pohjois-korea edes pysty tälläiseen hakkerointiin - keskittiin tämän tyyppinen uutisointi ...
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002789046.html -

3. Asiantuntija kertoo
~ https://www.stara.fi/2014/12/26/pohjois-korea-ei-h... -

4. Orig. edelliseen - 3.
~ http://www.thedailybeast.com/articles/2014/12/24/n... -

5. Pohjois-korean vastaus
~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001860483.html -

6. Ja näin tänään
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdys... -

.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tosiasia on vain tämä, USA saartaa ja uhkaa Pohjois-Koreaa, Pohjois-Korea ei USAa.

Ilkka Luoma

Lyhyestä virsi kaunis - näin se todellisuus on. Samoin US saarsi/ saartaa (?) Kuubaakin - yli 50 vuotta.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Trump on täysin oikeassa. Kiina ja Venäjä eivät ole halunneet etelä-koreasta vahvaa peluria omalle takapihalleen, joten pohjois-koreaa autetaan "tiskin alta" vastoin YK:n päätöksiä. Tämä on melko noloa kuitenkin, kun sekä Kiina että Venäjä ovat pysyviä jäseniä turvallisuusneuvostossa.

Tilannetta on "tarkkailtu" liian pitkään ja läskinaama kohta onnistuu kehittämään ohjuksen jolla voi oikeasti uhkailla muita maita.

Ei kait tilanteen eskaloituminen ollut kenellekkään yllätys? Trump lupasi jo kauan sitten esivaalien aikaan puhua Kiinalle tästä ristiriidasta. Miksi ette ole huolehtineet siitä, että pohjois-korea ei saa ydinasetta?

Räjähdysaltiiksi tilanteen tekee se, että Trumpilla ei ole YK:n mandaattia toimia ja Kiinan ja Venäjän sitoutuminen pohjois-korean riisumiseksi ydinaseista on enemmän kuin epävarmaa.

Jos maat pääsevät yhteisymmärykseen niin he voisivat rakentaa kattavan ohjuskilven pohjois-korean ympärille ja läskinaaman uholta on taitettu suurin terä.

Ilkka Luoma

Pitäisikö USA' n keskittyä huolehtimaan, että Israel noudattaa YK' n päätöslauselmia laittomien siirtokuntien osalta - sitä paitsi Israelilla on de facto ydinase ja se on käynyt aktiivisesti sotia viimeiset 60 vuotta - osin provoisoituna, osin itse hyökäten ja osin sitä vastaan hyökätyn.

Ilkka Luoma

Jälleen kehkeytyy erinomainen kommenttijatkumo - osaksi harhailee, mutta kulman kautta jotenkin saadaan yhtenevyyksiä ;)

Ilkka Luoma

... Tämän tyyppinen uho kaikui YK-yleiskokouksessa, kun nuorempi US pr. Bush halusi oman sotansa - Irakiin vuonna 2003. Lupaa ei YK' lta tullut, vaikka sitä kinuttiin jopa valheellisin todistein. Bush jr. hyökkäsi, Saddam mestattiin, nykyinen ISIS syntyi ja Irak on kaaoksessa tänäänkin ja EU' ssa kymmeniä tuhansia Irakin pakolaisia. Näin US uho toimii ... Entä nyt?

~ http://yle.fi/uutiset/koreoiden_rajalla_vieraileva... .
.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Jos pitää valita niin mielummin Israelilla kuin pohjois-korealla on ydinase. Isreael ei kiristä ja uhkaile ydinaseellaan ketään. Pohjois-korea uhittelee ja kiristää itselleen taloudellisia etuja.

Täytyyhän läskinaaman saada päivittäinen kaviaarinsa kun kansa syö ruohoa ja juuria.

Ei näitä maita voi verrata toisiinsa. Israel on monipuoluedemokratia ja pohjois-korea on yksinkertaisesti jopa mugaben zimbabwea paskempi valtio. Maailman surkein valtio jolle jopa YK on kääntänyt selkänsä monta kertaa.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?conte...

Taitaa olla ainoa maa jolla on noin laajat pakkotteet voimassa. Trump on painostanut kiinaa (ja mahdollisesti myös venäjää) pakotteiden vastaisista busineksista.

Ilkka Luoma

Niin, Israel saa rikkoa YK päätöslauselmia, eikä tarvitse niitä noudattaa - samoin Israel hyökkää raskain asein ritsakansan kimppuun - kuten suhtteessa nyt US teki vaikkapa Libyan pommitusten osalta. Niin.

Ilkka Luoma

~ http://yle.fi/uutiset/koreoiden_rajalla_vieraileva... -

...
... Joku voisi kysyä UPI Mika Aaltolalta millaisen uhan US mannertenväliset ydinohjukset luovat Pohjois-Korealle. P-Korea, kuten mekin tiedämme, ettei US vain uhkaile ydinaseilla, vaan käyttää niitä, jopa siviilejä vastaan - tähän on vedenpitävä todiste Korean niemimaan aiemmalta miehittäjävaltiolta - Japanista vuodelta 1945. Aaltolalta voidaan myös kysyä minkä valtion taistelujoukkoja on E-Koreassa, entä kenen P-Koreassa?

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005173068.html -

.

Ilkka Luoma

Jenkkiuho ja korealaisfanaattisuus törmäävät. Trumpin kannattaa muistaa Vietnam ja ... mitkä muut.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170417220010383... -

.

Ilkka Luoma

Kaikki näkökulmat peliin - Venäjältä:

Voimme valistuneesti arvata, että Kiina on Venäjän kanssa samassa rintamassa, Trump on yksin.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170417220010380... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta onko kummastakaan vastusta?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170412220010228...

Venäjä tuntuu olevan samoissa ongelmissa kuin P-Korea

Testing of Russia's 'Texas-killing' Nuclear Missile Delayed, Again

https://themoscowtimes.com/news/testing-of-russias...

Ilkka Luoma

Trumpin pahin pelko on Venäjän ja Kiinan yhteisliittoutuminen!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Kiina tuskin liittoutuisi ja mitä hyötyäkään siitä olisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Kiinan liittoutuminen on kahtaallainen, jo nyt - juanin saaminen Venäjän ja Kiinan väliseen kauppaan sekä asteknologioissa tapahtuva yhteistoiminta. Kiina elektroniikassa sekä nanoteknologioissa ja Venäjä avioniikassa ja mekaniikassa + toistaiseksi moottorit ---

Energia, puuraaka-aine ja Baikalin vesi- Siperiasta Kiinaan - suuret kaupat jo meneillään - suomalaisilla rooli!

Ilkka Luoma

... Hyvä esimerkki miten lännessä ei osata ymmärtää itää ... Muutoin West trolling lähestyy todellisuutta, mutta väärästä kulmasta.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/asian... -

...
... Uho ja uhkaus suurvallan taholta - saa vastauhon ja -uhkauksen kehitysmaalta. Aivan kuin 12-vuotias Kalle kiusaisi hiekkalaatikolla kuusivuotiasta Villeä, joka vielä ei ole edes koulua aloittanut. Reiluako?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjo... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yahoosta löytyi juuri tuollainen uutinen:

"In a major foreign-policy coup for the Trump Administration, North Korea offered to unconditionally abandon its nuclear program on Monday, after Mike Pence spent several minutes angrily squinting at the nation from just across the border."

http://www.newyorker.com/humor/borowitz-report/nor...

Ilkka Luoma

Newyorker (humor ;) ...)on iltapäivätyyppinen aviisi - siis IL ja IS laatutasoa (?)

Verrattavissa tähän:

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170412220010228... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, ottamatta yhtään kantaa tuohon huumorijuttuun, niin suomalaisia iltapäivälehtiä ja The New Yorker aikakauslehteä ei voi kuuna päivänä verrata toisiinsa. The New Yorker on vuosikymmeniä ollut yksi laadukkaimpia amerikkalaisia aikakauslehtiä hienoine esseineen ja piirroskuvituksineen. Lehdet kansikuvat ovat suorastaan legendaarisia, tunnetuimpina Saul Steinbergin piirtämät kannet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Kuten Charlie Hebdo - kuuluisa pilapiirroksistaan. Niinkö?

Ilkka Luoma

Kiina teki suuren työn - räjäytti ohjuksen. Ensin oli tieto, että P-Korea teki sen. (?) - Vastaus Pekingistä: "Syvä hiljaisuus" ---

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170417220010369... -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Noam Chomsky kertaa haastattelussa kokemuksia Pohjois-Korean ydinaseohjelman hillitsemiseksi. Johtopäätökseksi tulee, että sopimukset ovat tuottaneet tulosta, mutta uhkailu ja kiristys ei. Valitettavasti USA:n johto on George W. Bushin presidenttikaudesta lähtien halunnut turvautua vain noihin ei-toimiviin ratkaisuyrityksiin.

Full Interview: Noam Chomsky on Trump's First 75 Days & Much More

Ilkka Luoma

... Eikö rauhalle pahin uhka ole sotija itse? Nyt jokainen voi miettiä kuka tai mikä sotii jatkuvasti, onko se Pohjois-Korea vai itse Yhdysvallat. Vastaus lienee helppo. Muistamme viimeisimpinä vuonna 2001 aloitetun Afganistanin sodan, pommittajana US, seuraavaksi US rynnäköi Irakiin vuonna 2003, ilman YK-mandaattia - seuraavana US-sotakone aloitti raskaat Libyan ilmapommitukset 2011. Libya saa jatkoa USA' n aloittaessa taistelupommitukset Syyriaan vuonna 2014. Kaikki edellä luetellut rynnäkkösodat jatkuvat ja valtiot ovat kaaoksessa. Nyt se kysymys: Mikä se uhkaavin valtio onkaan? Kuka vastaa?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-s... -

.

Ilkka Luoma

Tässä on kohta, jossa US tarvitsee pakosta Kiinan avun. Mikäli US AEGIS-järjestelmä ei saa tuhottua pohjois- korealaista ohjusta, on se niin suuri häpeä, että sen piilossa pysymisen houkuttaa kiinalaisten pyytämisen apuun. Kiinalla on keino eliminoida ohjus ja Kiinalle sopii, että tuhoamisesta US ottaa kunnian. Kiinalle riittää, että US tietää, kenen avulla saatiin tuloksia!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170419220010473... -

.

Ilkka Luoma

Täydennetään erinomaista ketjua ---

... Saattoi Venäjän ja Kiinan laivastoa hymyilyttää, kun West trolling "höyrysi täyttä päätä" aivan väärin tiedoin. Trumpin lelut olivat vähän aikaa hakusessa, sen sijaan Venäjä ja Kiina tietävät tarkoin missä USS Carl Vinson milloinkin höyryää täysillä ... Miten luotamme mediaan, kun lainailemme sitä tänne Naamakirjaankin.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005175873.html -

.

Ilkka Luoma

Topicin ytimeen ---

.
... Epäilys ja epäilyksen heittäminen peliin pohjoisen vehkeilystä on tässä ja tähän liittyen vahvaa West trolling manipulaatiota. Miksi? On itsestään selvää, että sisäisen tavoitteen saavutus pohjoisessa, tai vilpitön luulo siihen, avaa sovinnon tietä juuri sukulaisiin, maamiehiinsä, eikä kauas merten taakse paikkaan, jossa uho on ollut maanista luokkaa pohjoisen korealaisia vastaan. Korealaiset tietävät ketkä heidät jakoivat jo vuonna 1945, tuolloin korealaisilta ei kysytty mitään. ...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005511401.html -

...

Ilkka Luoma

971 lukijakommenttia aiheesta - helmiä ja roskaa, mutta kuvastaa hyvin tilannetta - monellakin tavalla ;)

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-... -

...
" ... POHJOIS-KOREA suostuu neuvotteluihin ensi viikolla Etelä-Korean kanssa.

Diktatuuri hyväksyi neuvottelut sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Etelä-Korea olivat sopineet pidättäytyvänsä sotaharjoituksista Pyeongchangissa helmikuussa järjestettäviin talviolympialaisiin asti, kertovat uutistoimistot. Sotaharjoitukset jatkunevat maaliskuussa.

POIKKEUKSELLISET neuvottelut käydään historiallisessa Panmunjomin rajapaikassa maiden rajalla. Tapaaminen on ensimmäinen sitten joulukuun 2015. Panmunjomissa sovittiin aselevosta, joka päätti 1953 Korean sodan sotatoimet. Rauhansopimusta maat eivät ole hyväksyneet.

Neuvotteluissa on tarkoitus puida Pohjois-Korean osallistumista Etelä-Korean olympialaisiin sekä maiden välisiä suhteita. ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005513598.html -

.

Toimituksen poiminnat