Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vakoilemmeko itää lännen lukuun?

  • Autonomian ajalta - entä nyt, kun halutaan vakoilla itää lännen lukuun?
    Autonomian ajalta - entä nyt, kun halutaan vakoilla itää lännen lukuun?
  • Valokuvaaminen on uteliaisuuden täyttämistä, kauneuden tallentamista, mutta myös tiedollista urkintaa!
    Valokuvaaminen on uteliaisuuden täyttämistä, kauneuden tallentamista, mutta myös tiedollista urkintaa!
  • Ylikansalliset yhtiöt ovat merkittäviä tiedollistajia ja niiden verkkojen kautta kansalliset ja reviirilliset tarpeet täyttyvät!
    Ylikansalliset yhtiöt ovat merkittäviä tiedollistajia ja niiden verkkojen kautta kansalliset ja reviirilliset tarpeet täyttyvät!

Meille jopa kohtalokkaaksi noussut puheenaihe on halu löysätä ja muuttaa lakia |1, jolla olemme olleet arvostettu yksityisyyden ja tietosuojan valtio – aihealue, jolla saadaan paljon uuden aallon investointeja tietovarastoina (pilvipalvelimet |2), -tietokäsittelynä ja tiedonsiirron kulkumaana |3 – ollanko nyt tämä meille erinomainen mahdollisuus romuttamassa? Ylittääkö halumme vakoilla tarpeen olla puolueeton ja luotettava tiedonsäilyttäjä ja -siirtäjä?

 

Kopioin tähän alkuun kansanedustaja Erkki Tuomiojan mietiskelyä hänen Facebook seinältään, koska se sattuu kuin bitti muistipiiriin - tässä kohdin, kun pelkäämme – mutta emme oikein tiedä mitä pelkäämme.

[copy-paste] ”Tunnen oloni turvattomaksi. Se on tietysti ollut niiden tarkoitus, jotka ovat viime päivien massiivisella pelottelukampanjalla ohjaamassa suomalaisia hyväksymään uudet ehdotukset suojelupoliisin ja sotilastiedustelun valtuuksien sekä tietoliikenteen valvontamahdollisuuksien lisäämisestä. Turvattomuudentunteeni ei kuitenkaan perustu siihen että edelleenkään kokisin Suomen erityisen turvattomaksi terrori-iskujen tai hybridisodankäynnin kohteeksi, joilla uhkakuvilla ”maailma on muuttunut” hokemien saattamina nopeata tarvetta kajota myös perustuslain suojaamiin kansalaisvapauksiin pyritään perustelemaan.

Henkilökohtaisesti suurin turvallisuusriskini on, kuten kaikilla muillakin suomalaisilla, liikenneonnettomuuteen joutuminen. Se mikä on nyt eniten vaikuttanut turvattomuuden tunteeni kasvuun on pelkoni siitä, miten innokkaasti suomalaista oikeusvaltiota ja sen takaamia kansalaisoikeuksia ja -vapauksia ollaan valmiita rajoittamaan kansallisen turvallisuuden nimissä. Orwellilainen maailma on jo muutoinkin aivan liian konkreettista nykyisyyttä.

En ole sinisilmäinen. Valtion ja sen kansalaisten turvallisuudesta on huolehdittava, mutta käytettyjen keinojen haittojen ja hyötyjen on oltava oikeassa tasapainossa. Olen jo pitkään suhtautunut puhelin- ja sähköpostiviestintääni siten, että joku jossain voi sitä seurata. Turvallisuudentunteeni ei kuitenkaan kohene siitä, jos laittoman urkinnan rinnalle saadaan myös mahdollisuus lailliseen vakoiluun.

Suomi on vielä kansainvälisessä vertailussa erittäin tiukan viestintäsalaisuuden ja yksityisyyden suojan maa, mikä muun ohella on myös investoijien silmissä kilpailukykyämme tukeva etu. Asiallista pohdintaa siitä mitä kansallisen turvallisuuden nimissä on mahdollisesti tarpeen ja mikä ei, on jatkettava. Se onnistuu paremmin ilman tätä nyt nähtyä pelkoa lietsovaa hypetystä”

- lainattu teksti/ Erkki Tuomioja (voimme arvata, että kyseinen kirjoitus Tuomiojalta oli vastine alla olevaan mediatekstiin, jossa hyvin suoraan syyllistetään niin edellistä presidentti Tarja Halosta kuin Tuomiojaakin.

 

Seuraavana on hyvä lainata medialeike – Ilta-Sanomista, ” … Suomi haluaa vakoilla Venäjää … ”

linkki ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005180356.html -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan ruotsalaisen professorin sanoiksi puettuihin ajatuksiin ---

... Tässä kohtaa "ilo voi olla lyhytaikaista", sillä Venäjä voi integroida Nordstream 2 kaasuputkeen helposti myös oman datakaapelin, tällöin Venäjä irrottaa datakulkunsa muualle Eurooppaan kokonaan pois Suomesta - vakoiluhalumme voi estää uusien pilvipalvelimien tulon Suomeen. Nyt kannattaa mikä on tosiaan viisasta Suomelle - vakoilla itää lännen piikkiin vai pitää sellaiset lait, jotka nostavat Suomen harvinaiseen tietosuojan piiriin ja näin luotettavaksi valtioksi niin itää kuin länttä ajatellen. Fiksuimmat ymmärtävät ettemme ole Ruotsin asemassa.


 

Miksi me vakoilemme – olemme uteliaita!

Entä nyt, kun kaikki tieto on kohta kaikkien saatavilla –

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/mika-on-yksityisyytesi-hinta.html -
[ … siksikin, että uteliaina kyselemme ja vakoilemme, haluamme tietää tai ainakin luulla tietävämme]

Uteliaisuus on hyve 4] ja sairautena pahe, näin sanotaan. Toisaalta ilman uteliaisuutta eläisimme apinayhteiskunnissa, tunnustaen johtajuutta, taistellen lisääntymisestä ja ravinnosta. Lisäksi apinatkin suojelevat reviiriään 5], mutta eivät juuri suuntaa uteliaisuutta reviiriensä yli, kuin vain valloittamismielessä – ravintoa, naaraita, uroksia ja elintilaa. Niin – onko jotain eroa havaittavissa?

4] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html -
4] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut-ovat-uteliaampia-kuin.html -
5] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kivell-phkinn-sytvksi.html -

 

Facebook ja sen Messengerin tavoitteet

~ http://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000005179264.html -

Amerikkalainen noin reilu miljardin ihmisen Naamakirja velloo, väijyy – ohjaa ja jopa vakoilee. Samalla Facebook on melkoinen mielenmuokkaaja, manipulaattori jopa propagandisti – taitavasti tavoiteryhmien ”sometuksessa”.

Voimme vain kuvitella, jos Facebook joutuu tai haluaa US liittovaltion erilaisten vakoilu- ja urkintalaitosten – NSA, CIA ja FBI kurimukseen – lailla tai vain intohimosta olla maailmanpoliisi ja ylemmyystuhoinen muulle maailmalle.

 

Onko Facebook jo yksilöllisen hermoverkostomme elektronin jatke?

~ http://www.iltalehti.fi/digi/201704192200105045_du.shtml -

Amerikkalaiset kaupalliset yhtiön massivoituvat maailmalle – nyt Googlen perässä ui Facebook, ja se haluaa omalle Messengerille ylivertaista osuutta, vaikuttajana, muuttajana ja lopulta vakoilijana, mutta myös jollekin soveltuvan mainonnallisen tiedon levittäjänä – entä kun kaupallisuus saa vierelleen kansalliset ja reviirilliset pyrkimykset?

~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/235931-tuleeko-naamakirjasta-hermostosi-jatke -

Raskaat vihjailut liki syytteet medialta – Tarja Haloselle ja Erkki Tuomiojalle

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704182200104640_uu.shtml -

Allkekirjoittaneen kommentti ylläolevaan medialinkkiin ja sen sisältöön ---

Tänä päivänä eniten kärähtänyt vakoilun, urkinnan, salakuuntelun kuin verkkovälitteisen vahingoittamisen valtio on USA. Tulee mieleen tapaukset - Snowden, Manning ja Wikileaks (Assange). Venäjä taas ei ole todisteellisesti kärähtänyt |4 – ainakaan vielä. Sotilaamme Suomessa ovat innoissaan – pääsemme vakoilemaan Venäjää jo ennen perustuslakimuutosta! |5

Pahimmillaan tunkeutuvin valtio USA jopa syytti ja kosti Pohjois-Koreaa Sony hakkerointidraamassa, jossa asiantuntijat pitivät P-Koreaa kyvyttömänä moiseen ponnistukseen.

Muistamme USA-Israel Stuxnet operaation, jolla hajotettiin Iranin ydinvoimateollisuuden laitteistoja. Suomeen ollaan perustamassa kyberoinnin tutkimuskeskusta, näin USA mukaan tullessaan on valmis paljastamaan vakoilu, hakkerointi ja salakuuntelukeinojaan, vai pitääkö ne tutkimuskeskuksen ulkopuolella. Saisimmekohan tähän topicciin Erkki Tuomiojan ja Halosen kommentit?

Niin. Miksi me vakoilemme, urkimme

… juoruamme ja laitamme perättömiä huhuja liikkeelle? Mitä me hämäämme – toisia vai jopa itseämme. Viisaat ovat aina tienneet, että tieto on valtaa. Sotapäälliköt sanovat sodan jo puoliksi voitetun, jos tiedetään, mitä vihollinen suunnittelee. Näinhän evoluution vuosimiljoonat ohjaama eläinkuntakin toimii – ja mehän olemme osa tätä biosfäärillistä jatkumoa – taistellen tilasta auringossa, sillä mitään muuta ei ole. Aivan!

Linkkinumerot tekstistä

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704202200105850_pi.shtml -

|2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214772-idan-ja-lannen-vedenjakajalta-loytyy-suuri-tietoratkaisu -

|3 … kuten tietoverkko – vuonna 1964 henkilöautoja oli 300.000 – nyt niitä on noin kolme miljoonaa. Autot tarvitsevat teitä ja tietoliikenne tukiasemia ja kaapeleita. Kuuluisa Saksan datakaapeli|10 valmistui juuri – ja siinä tulee kulkemaan ruotsalaisen vakoilun ulottumattomissa venäläisen tietoliikenneyhtiö Avelacom’ in bittivirta – Suomen läpi Saksaan. Tuo C Lion 1 merikaapeli on kuin Nord Stream 1|11 ja kohta -2 maakaasuputki ja -putket, jotka yhdistävät rauhankehitystä.

Tiedossa on, että muun muassa englantilaiset ja amerikkalaiset (NSA) vakoilevat näitä merikaapeleita ~http://www.theguardian.com/uk/2013/jun/21/gchq-cables-secret-world-communications-nsa -

|4 ... Kun Venäjää tai Venäjän hallintoa ei saada kiinni itse teoista, koettaa jo mediakin auttaa omilla "selvityksillään", jotta saataisiin lukijoille ainakin luulo, että kyllä idästäkin kyberoidaan, hakkeroidaan ja urkitaan, tosin ilman mitään todisteita tai näyttöjä. US on sen sijaan kärähtänyt itseteoista, ja ilman sen kummempaa esilletulon auttamista. Herää kysymys tässä kohtaa, kun juttua lukee, median intresseistä, pyrkimyksistä ja puolueellisista päämääristä. West trolling jylyää ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005174061.html -

|5 ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704212200107409_pi.shtml -

 

EKSTRA

Hybridillistä informaatiosotaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -


 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | BL | BL | FB | FB | T | BLOG 138676

DOC hei me vakoillaan_22042017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22042017

|974|9060| 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2016]
" ... Aiemmat vuotovirtaukset

Herra Edward Snowden 5] ravisteli maailmaa paljastamalla kaikkialle hyvin tunnetun USA' n Kansallisen turvallisuusviraston NSA' n salaisuuksia koko maailman tietoon. Ei jäänyt epäselväksi mistä tieto oli lähtöisin, eikä niitä ole kiistettykään. USA on joutunut nielemään kiukan ja perumaan ilmeisen Snowdenin kuolemantuomiouhkailunkin, kun tälle ollaan jopa Rauhan Nobelia järjestelemässä.

Vieläkin aiemmin Equadorin Lontoon suurlähetystössä pakopaikkaa pitänyt Julian Assange 6] oli ravistellut maailmaa Wikileaksilla, ja tämäkin paljastus ja vuoto koski lähinnä lännen ja USA' toimia salaisina ja kansalta pimitettyinä tapahtumina.

Eikä tässä vielä kaikki –

löytyi Yhdysvalloista toinenkin nokkela tietokonenörtti, joka oli tunkeutunut salaisille kansioille ja paljasti jälleen kiusallisuuksia maailmalle, Wikileaksille – kyseessä herra Bradley Manning 7], joka taidettiin osin luokitella häiriintyneeksi. Assangen on taas epäilty raiskanneen naisia Ruotsissa. Snowdenin mollaamiseksi ei olla keksitty muuta kuin uutisoida hänen koti-ikäväänsä Moskovasta. ... "

...
5] Snowden ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143850-... -

.

Ilkka Luoma

Vain 13 päivää katsottavissa!

" ... Mato levisi hallitsemattomasti yli sataan maahan ja paljasti järjestelmällisen kyberoperaation. Ohjaus Alex Gibney"

~ http://areena.yle.fi/1-3766087 -
.

"Israel ja USA kehittivät itsekopioituvan Stuxnet-madon päästäkseen käsiksi Iranin ydinohjelmaan"

~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumentti... -

.

Ilkka Luoma

... Vakoilu-uutisia sieltä ja täältä, tiesikö Saksan lk. Angela Merkel tästä - sitä hän ei tuon sijasta tiennyt, että USA' n NSA kuunteli salaa hänen puheluita.

Saksa vakoili Interpolia
~ http://yle.fi/uutiset/spiegel_saksa_vakoili_poliis... - [Der Spiegel]

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tottakai meidän täytyy saada selville aikooko Venäjä todella hyökätä maahamme ja milloin. 1939 jopa kävimme kuvailemassa lentokoneilla Leningradia. Nyt on satelliittikuvat, lisäksi ei tarvii muuta kuin lähetellä turistien näköisiä vakoilijoita paikanpäälle.

Silloin Meuvostoliitolla kesti koko kesän ja syksyn mobilisoida rajalle satoja tuhansia puna-armeijalaisia. Ehdimme hiukan varautua. Mutta nyt on paljon pahempi tilanne. Some ja kauppakeskukset ovat täynnä Putinin agentteja.

Itsenäisyytemme on vaarassa!

Ilkka Luoma

Leo, miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen, kerrotko?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Itsenäisyytemme on ollut vaarassa koko elämäni lukuunottamatta sodan vuosia jolloin sensuuri esti vaarasta kirjoittamisen.

Ilkka Luoma

Keijo, entä viimeiset vuodet alkaen aina 1946 - onko ollut millainen uhka ja miehitysvaara - mitä on tapahtunut?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #8

EI mitään vaikka kuinka kirjoitetaan.
Elämme hyvä aikoja!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Monesti puhutaan ja todisteinkin kerrotaan, että kansakuntamme eli parasta aikaansa juuri Kekkosen valtakaudella. Urkki vei Suomen tunnustettuun puolueettomaan asemaan vuonna 1975, kun hän ETYK kokouksen päätteeksi kopautti nuijalla pöytään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miksi Putinin Venäjä hyökkää Suomeen?

- Koska se pystyy siihen.
- Koska Venäjän pitää palauttaa NL:n aikainen suuruus.
- Koska Suomi on heikko.
- Koska Putinin pitää näyttää maailmalle että meille ei keljuilla.
- Koska Venäjä on tehnyt sen jo kaksikertaa.

- Koska Stalinilta jäi homma kesken.
- Koska täällä on paljon putinisteja jotka jatkuvasti pyytävät.
- Koska maidemme välinen kulutusero pitää saada tasapuolisemmaksi.
- Koska venäläisillä on täällä jo ennestään tuhansia datsoja.
- Koska suomalaiset kohtelevat venäläisten lapsia huonosti.

- Koska venäläiset nuoret vaativat lisää voittoja isoisien malliin.
- Koska Junioriarmeijakin on jo muodostettu.
- Koskaa sotaa on lietsottu jo kauan, ei venäläiset jaksa odottaa.

Eipä tule mieleen miksi Putin ei tänne hyökkäisi kunhan olot vähäsen rauhoittuvat.

Ilkka Luoma

Noilla perusteettomilla katkeruuksilla ei koskaan saada Karjalaa takaisin! ;)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jospa Karjalan saisi takaisin niin ei kestäisi kauan kun se tontitettaisiin ja myytäisiin takaisin pietarilaisille.
Kiinteistön omistaminen kun Suomessa on varmempaa pysyvämpää.
Toivottavasti ei Putin sitä huomaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Ratkaisu on kokonaan itsenäinen Karjalan Tasavalta - kokonaisvaltaisesti Karjalan alueella! ;)

Ilkka Luoma

Pientä komiikkaa esiintyy siinä, että Suomeen ollaan innolla perustamassa maailmanlaajuista hybridiuhkien tutkimuskeskusta, johon myös US tulee mukaan - maailman vakoilevimpana valtiona.

Voimmeko arvata, että nyt tässä Suomeen perustettavassa tutkimuskeskuksessa saadaan tieto miten US hybridoi, vakoilee, urkkii ja stuxnettoi - ellei niin miksi US on mukana - imuroimassa itselleen lisätietoa aiheesta ... näinkö Suomea viedään kuin kuoriämpäriä navetan taakse?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oli sitä komiikkaa siinäkin kun piti liittoutua Stalinin entisen ystävän Hitlerin kanssa 1941. Jenkithän on aina olleet Suomen ystäviä, mitäs heissä on pelättävää?

Ilkka Luoma

Leo, US ei olekaan meille pelon aihe suoraan, vaan välillisesti. Ydinasesuurvalta USA muodostaa uhan Venäjälle, varsinkin operoidessaan rynnäkkö- ja taisteluvoimiensa kanssa maassamme - aivan sen toisen ydinasesuurvallan vieressä, vieläpä sen tärkeimmille alueille (Kuola ja Leningrad Oblast)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

USA:n uhkaa ei todellisuudessa ole. Venäjän ainoat todelliset uhat tulevat sen sisältä. Niitä on mm. massiivinen korruptio, bysanttilainen hallinto, uudistamatta jäänyt talous sekä kehno menneisyydenhallinta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Putin on suoraan luetellut Naton Venäjän suurimmaksi ulkoiseksi uhkakandidaatiksi ...

Lisäksi on täysin selvää, että kahden ydinasesuurvallan pahimmat ja lopulliset uhat ovat olo toinen toisilleen - sekä meitä ajatellen liittoutuminen liian kauas - merten taakse - vastakkainasetteluna suoraan rajan taakse!

Kiinalainen vuosituhantinen viisaus kertoo:

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana"
"Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä"

-fiksua, eikö? ;)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #19

Tottakai Putin näin toimii. Keskittymällä keksittyihin ulkoisiin uhkiin voi hän jättää todelliset ongelmat vähemmälle huomiolle ja antaa kaveripiirinsä jatkaa tavallisten venäläisparkojen rosvoamista. Noiden "uhkien" luominen alkaa jo osoittaa naurettavia piirteitä, kun jehovan todistajatkin ovat listalla. Mitähän näemme seuraavaksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Oletko laittanut merkille natovaltioiden raskaat sota- ja taisteluharjoitukset Pohjois-Euroopassa, erityisesti Pohjois-Kalotissa ja Itämerellä - entä Viron Ämarin ilmarynnäköintiharjoitukset, joissa aiempi US pr. Obama nimesi Venäjän suoraan taisteluharjoitusten kohteeksi?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #24

Jatkat edelleen Kremlin luomien uhkakuvien eteenpäin levittämistä. Ehdotan, että vedät henkeä ja yrität miettiä, miksi näitä olemattomia uhkia luodaan. Ei kukaan ota vakavasti noita Nato-vouhotuksiasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Ainoastaan he, jotka ovat jyvällä miten maailmanpolitiikka toimii sotilaallisten suurvaltojen kesken - hyvä esimerkki oli USS Donald Cook (AEGIS), joka signaloi kirjoittamattomien sääntöjen yli Kaliningradin ilmapuolustusjärjestelmiä - venäläiset havaitsivat tämän mobile -stuxnettoinnin ja varoittivat tavalla - jonka molemmat tietävät ja tuntevat ;)

Ilkka Luoma

Miksi me vakoilemme? Lyhyt kysymys. [fil.]

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Levottoman rajan pinnassa kasvaneena olen todennut että vakoilu on koko ajan läsnä. Suomalaiset vakoilivat meitä karjalaisia ja kommunisteja. Venäläiset yrittivät vakoilla meidän avulla suomalaisten tekemisiä.

Luulen, korjatkaa jotka paremmin tietävät, että Ruotsin tai Norjan rajalla ei ollut niin paljon vakoilua, koska siltä suunnalta ei ollut hyökkäyksen uhkaa. Luulen myös että autonomian aikana ei itärajalla tarvinnut vakoilla.

NL pyrki maailman valoitukseen, naapureiden piti olla varuillaan ja vakoilla sen minkä pystyivät. Nyt Putinin imperialistinen valtio pyrkii entiseen suuruuteen, siksi se valmistautuu uusiin valloituksiin, siksi on entistä tärkeämpää vakoilla että sodan syttyessä ehtisimme edes hiukan valmistautua. Sen takia tälläkin palstalla käydään informaatiosotaa yötä päivää.

Vakoilemme oman turvallisuutemme takia. Vain isänmaan petturi yrittää estää omaa vakoilua. Ilkan jutut satavat Putinin laariin!

Ilkka Luoma

Raskain virhe vakoilussamme oli Blenheim ilmavalokuvausvakoilulennot Leningradin puolustusalueelle keväästä 1939, aina myöhäiseen syksyyn! - eikä siinä vielä kaikki. Suomi luovutti vakoilukuvat Saksalle syksyllä 1939 ja uutena vastikään paljastuneena tietona - Stalin tiesi tämän! Nyt jokainen voi miettiä mitä merkitsivätkään Stalinin kohtalokkaat sanat:

"Puheiden aika on ohi - on sotilaiden vuoro!"

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Lentotiedustelua harjoittivat kaikki valtiot omilla rajaseuduillaan ja vähän niistä ylikin. Suomessakin tehtiin lukuisia havaintoja näistä "haamulennoista" v. 1939 Ketkähän mahtoivat olla asialla?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Et ehkä lukenut kommentistani sitä oleellista osaa - Stalin tiesi kuvien luovutuksesta Saksaan, jo marraskuun alussa 1939! ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tottakai Suomi kuvasi koska pelkäsi sotaa joka pian tulikin. Mutta Ilkka:
Mitä pahaa siinä oli jos Suomi oli niin lapsellinen että luovutti valokuvat heti Saksalle, NL:n silloiselle liittolaiselle?

Sinulla Ilkka alkaa jo tuo logiikkapuolikin jo heittää:)
Entä ne panssaridivisioonat?
Nyt jokainen voi miettiä miten laitasi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Leo hyvä, Stalinille oli käännetty Hitlerin Taisteluni 1 ja 2 kirjat ja hän luki käännöksen jo vuonna 1938 (?) - tarkka vuosiluku ei ole tiedossa, vain se, että luki ja ymmärsi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Me evakot jälkeläisinemme olemme harrastaneet koko ajan tiedustelua. Nyt on hyvä että tulee lainsäädäntöä ja tukea lännestä. Meillä on ollut valvonnassa kaikki hyökkäysreitit jo kauan. Mutta meidän systeemit ei ole realiaikaisia, ne ovat kuten riistamaerat, vasta jälkeenpäin saadaan selville mitä on liikkunut. Samaten signaalitiedustelu on vain tallentavaa. Lennokkien käyttö ei ole oikein onnistunut. On hienoa jos nyt saamme lännen avulla tehokkaampia laitteita ja tukea vakoilun toteuttamiseen.

Heti kun vihollinen lähtee liikkeelle, pidätetään Ilkan kaltaisiset vihollisen ystävät.

Ilkka Luoma

Leo, kerron Sinulle kaksi kiinalaista viisautta:

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana"

ja

"Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei pitäisi mennä merta edemmäs kalaan Kiinaan asti. Pohjanmaalla sanotaan että silloin on kaikki hyvin kun napurissa tykätään mutta kauempana pelätään.

Eikö Venäjä voisi tehdä jotain ystävällistä Suomea kohtaan jotta ystävyyttä tulisi? Onko sen aina uhattava?

Miten me voimme tehdä Venäjästä ystävän? Eikö pitäisi lähteä puhtaalta pöydältä. Pöydällä on vielä Venäjän viime sotien rikokset ja jatkuva sen jälkeinen kurmuuttaminen.

Ilkka, vaadit että meistä tulee kynnysmattoja johon Putin pyyhkii jalkansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Hyvä Leo, kerrotko nyt lukijoille miten Venäjä on meitä kohtaan nyt uhkaava, tehnyt jotain vahingollista tms ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #51

Venäjän tekosista on kertynyt vuosien varrella pitkät listat sinunkin propaganpläjäyksiisi. Etsi sieltä!

Muuten, miten olis, voisitko Ilkka mainita jonkun Venäjän aktiviteetin joka olisi tarkoitettu ystävyyden lisäämiseksi? Se että minäkin saan vuosiviisumin ei tarkoita että veli venäläinen erikoisesti kaipaisi evakkoja entisille kotikonnuilleen. Meidän euroja tarvitaan ase-elektroniikan ostamiseeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Ehkä mahtavin etu meille oli aikansa bilateraliassa.

Ilkka Luoma

Tästäkin syntyi erinomainen keskusteluketju, mutta "perisyntinä" eräät kommentoijat eksyvät laveille teille ;)

Toimituksen poiminnat