Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ranskan vallankumoukset - arvoituksellinen Zhou Enlai!

Ranska kävi historiallisen presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen |1 - perinteellinen poliittinen asetelma ja puolueet saivat suurtappion. Herää kysymys mitä tämä on aloittamassa ja onko Ranska jälleen “vallankumouksellaan” etujuoksija ja esimerkinnäyttäjä muille - leviääkö ilmiö?

...

1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005182186.html -

 

Kiinan aiempi ja hyvin tunnettu pääministeri Zhou Enlai* vastasi läntisen mediaedustajan kysymykseen nuo niin kuuluisat kiinalaistyyppiset sanat ja ilmaisun: “Aikaa on kulunut niin vähän |2 , ettei ole näkyvissä kaikki ne ilmiöt, mitä tapahtuma tuottaa ...”

...

|* ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Zhou_Enlai -

|2 ~ http://www.historytoday.com/blog/news-blog/dean-nicholas/zhou-enlais-famous-saying-debunked -

 

Mitä Zhou tällä tarkoitti?

Zhou oli jo 1920 -luvulla asunut ja vaikuttanut Ranskassa, oli jopa sikäläisen kommunistipuoleen jäsen ja tunsi ranskalaista kulttuuria hyvin tai ainakin auttavasti - kiinalaisin silmin.

Zhoun ilmaisu liian vähästä ajasta on hyvin tyypillistä hitaasti kiiruhtaville kiinalaisille, sillä heille on tarkka vainu koettaa havaita muuttujia ympäriltään, jotta johtopäätös olisi tarkoin mietitty, kun arvio ja/ tai päätös annetaan. Aina ei mene kohdalleen - on kiinalaistenkin pakko ollut todeta, tai sitten prosessi on jäänyt kesken (puhemies Mao Tsetungin yhteiskuntakokeilut?)

 

Ranska tänään

Nyt käyty presidentinvaalien 2017 ensikierros synnytti rökäletappion perinteisille puolueille. Äänestänyt kansa näytti oman vallankumoustarpeensa ja äänesti pohjalle niin vasemmiston kuin oikeiston. Herää kysymys miksi? Syy lienee selvä - halutaan muutosta. Liian helppo arvio - halutaan muutosta, niin tietysti. Kansa ei oivalla, mutta se kokee.

 

Mitä Ranskassa on nyt koettu?

Kansa elää tunteesta, ravinnosta ja turvallisuudesta. Tunne synnytetään tarpeesta saada muutos, jolle on vahva ja uudishenkinen johtaja, joka kykenee olemaan kansakuntansa iholla. Nykyinen poliittinen järjestelmä vasemmisto - oikeustoakselilla on kadottanut tuon tarpeellisen otteen kansakunnan ihosta. Kansa reagoi tähän tunteettomuuteen. Näin kävi nyt Ranskassa.

 

Marine Le Pen

Lännen perinteellinen media - West trolling uusilmiönä “haukkuu” perusteetta Le Peniä äärioikeistolaiseksi populistiksi |3. Kansanjohtaja, joka haluaa olla kansakuntansa iholla - käyttää populistisia keinoja saadakseen ihotuntuman valitsijoihinsa.

...

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on-kirosana-mutta-oikea.html -

Populismi ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media niin haluaa manipuloida. Populismi on sitä, että kerrotaan kansalle ymmärrettävästi, kirkkaasti ja selvästi mitä tullaan tekemään ja miten toteutus tapahtuu - lupaukset pitäen. Yksinkertaista, eikö? Populismi on kansajoukkojen hallintaa sellaisella tavalla, josta kansa pitää!

 

Kansallinen tunne Ranskassa ja kohta muuallakin

Kansallisen tunteeseen liitetään usein käsite isänmaallisuus. Isänmaallisuus taas nostaa päätään omasta itse hallitusta valtiosta ja yhteiskunnasta. Yhteiskunta on ikäänkuin reviiri, joka on tarkoitettu sellaisille ihmisille, joilla on yhteinen tavoite, tunne keskinäisyydestä ja olemus tarpeelliseksi tuntemisesta toinen toistensa hyväksi ja eduksi. Näitä ominaisuuksia puolustetaan - ja tätä puolustautumista nimitetään reviiripuolustukseksi |4.

...

|4 Pahasta olosta reviiripuolustajaksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/pahaolo-sairastuttaa.html -

|4 Tunnettuja reviiripuolustajia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230127-presidentti-trump-on-reviiripuolustaja -

|4 Tunnettuja reviiripuolustajia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233553-hollantilainen-geert-wilders-on-myos-reviiripuolustaja -

|4 Tunnettuja reviiripuolustajia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-maahanmuuton-sijasta-kyseessa-on-reviiripuolustus -

 

Onko Ranska nyt edelläkävijä - ehkä jo monennenko kerran?

Zhou vastasi kysymykseen mitä Ranskan vallankumous merkitsee. Zhou kuuluisa vastaus: “too early to say” on legendaarinen - yhtä mystinen ja kryptinen kuin kolmannen kuuluisan kiinalaisen - Deng Xiaopingin lause ja kehote: “Menkää ja rikastukaa”|5; tänään on jo alettu pohtimaan mikä olikaan tuon sinällään selvän populistisen lauseen todellinen ja syvällinen merkitys! Arvaatko Sinä?

...

|5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/hongkongilaisittain-made-in-china.html -

|5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/velkaantunut-lannenmies-nakee-velkaisen.html -

 

Ranskalaiset nousevat helposti barrikaadeille

Tämän ominaisuuden kuin myös Ranskan aiemman kolonialismin tietävät myös aiemmista siirtomaista tulevat terroristit |6 - on tehokasta käydä pariisilaisten ja nizzalaisten kimppuun |7. Nuo ehdottomasti tuomittavat teot tuottavat Ranskassa nopeimmin muutoksen.

...

EKSTRA 1 |6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismikierteeseen.html -

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.html -

 

Mitä muutosta nämä - lähinnä ISIS-eurooppaterroristit hakevat?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/uskonsotien-suvaitsemattomuutta-risti.html - ]

Tämän kysymyksen oikea vastaus ratkaiseen viattomia siviilejä piinaavan ongelman ja jatkuvan kärsimyksen pelossaan! Marine Le Pen hakee vastausta, mutta vain puolittaisena, mikä jää Le Peniltä huomaamatta? Tuohon huomaamattomuuteen kätkeytyy se kaikkien vastauksien äiti - eikä vain pommina ja/ tai pommituksena!

 

Ennuste

EU-Eurooppa kokee nyt seuraavien vuosien saatossa ongelmat, toinen toisensa perään, kun kansalliset voimat nousevat ja tavallinen kansa haluaa muutosta, siis aivan normaaliin elämän muutosta, joka sisältää riittävän ravinnon (työn), turvallisuuden tunteen ja ennenkaikkea yhteenkuuluvuuden kaltaistensa joukossa - ylläpitämään tunnetta olla tarpeellinen.

Näinkö Ranska viitoittaa uutta tietä - rakentaen tiekarttaa, miten kansallinen, mutta naapureilleen ystävällinen yhteistoiminta viitoittuu. Aika näyttää.

Mikäli Marine Le Pen voittaa ja nousee Ranskan presidentiksi - on Ranska uuden aikakauden edessä ja näin antaa voimaa kaikille muille eurooppalaisille itsenäisyyden kaipaajille. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump onnitteli juuri Marine Le Peniä, mutta miksi?

 

EKSTRA 2

EU - maho jättiläinen valinkauhassaan

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 138997

 

DOC Ranskan vallankumoukset_24042017.doc

PVM 24042017

 

|723|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Ilkka Luoma

Ranska koki terrori-iskun ja venäläisiä tapettiin Siinalla liki kaksi kertaa enemmän

[Ranskan mellakoinnit jo vuosia sitten ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell... - ]

Näin saattaa yhteinen vihollinen ISIS/ ISIL yhdistää lännen ja idän |17.. Euroopan hallinta-aluetaistelu on pisimmillään juuri nyt slaavilaisuuden Ukrainassa |18., joka jäänee sivuraiteelle, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa de facto itäiseen Ukrainaan vain liitovaltiomaisen autonomian. Krim |19. on jo rakentunut Venäjään ja krimiläiset ovat valmiit uuteen YK’ n valvomaan kansanäänestykseen nykytilastaan.

On myös toinen mahdollisuus -eurooppalainen kokonaispuolustus
[ … ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” – vanha kiinalainen sananlasku]

Kun Ranska on nyt, aiemmin Natostakin eropelin tehneenä valtiona pyytänyt juuri Euroopan Unionilta apua – on se myös tie ilman Natoa eurooppalaisuuteen. USA on mainio kauppakumppani, kulttuurivaihtaja ja urheilun mahtimaa, mutta sotilaallisesti me emme tarvitse Yhdysvaltoja.

Eurooppa on kokonaisuus, joka huolehtii itse oman turvallisuutensa! Muistamme mitä tapahtui erityisesti 1941 – 45, kun käytiin sotahistorian suurin, verisin ja menetyksiltään massiivisin sota – II Maailman sodan Euroopan Itärintaman sota |20.. Saksa ja Venäjä voivat nyt tuon tietäen olla eurooppalaisen rauhan takaajina |21..

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistan, kun isäni kertoi aikoinaan 60-luvun puolivälin tienoissa tekemänsä Ranskan työmatkan jälkeen kokemuksestaan kommunikoinnista poliisin kanssa.

Hän oli kysynyt osoitetta englanniksi poliisilta ja tuo poliisi osasi jonkin verran englantia, mutta hyvin ranskalaisella korostuksella tavupainoineen ja kurkkuärrineen.

Poliisi oli neuvonut osoitteen sijainnin huitomalla konepistoolin piipulla oikealle ja vaeemmalle sanojaan tehostaen. Kun asia oli selvitetty, isäni ei ollut malttanut olla kysymättä poliisilta miksi hänellä on tuo konepistooli keskellä Pariisia. Poliisi oli vastannut:

"Eh... voilá Monsieur, Le France iz ö kantrri öv liberrté, byt when ze liberrté göys too faarrr ..."

(Yritin transkriptoida sopivasti luodakseni oikeanlaisen ääntämysviestinnän).

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, TAMMIKUUTA 18, 2013
Saammeko lisäharmia Malista - Afrikasta?

Kaivammeko nyt ehdoin tahdoin verta nenästä. Algeriassa tapettiin ensimmäiset ulkopuoliset ulkomaalaiset, koska Ranska hyökkäsi Maliin karkottaakseen islamistit Malin pohjoisosista. Miksi Ranska meni sotilaskoneineen sinne - selitykseksi ei kelpaa entinen siirtomaaisännyys.

USA säestää heti rinnalle
Onko kyseessä läntisten markkinatalousmaiden vastaisku todellisuudessa kiinalaisten Afrikan kaupallisvalloituksen patoamiseksi? Miksi Kiina on täysin hiljaa Malin tapahtumista? Eikö Kiinakin voisi sotkeutua suvereenin valtion sisäisiin asioihin - näinhän läntiset maat, entiset Afrikan osin ryöstäneet siirtomaaisännätkin tekevät - pyynnöstä, mutta kenen/keiden pyynnöstä?

Syyriassa läntiset maat -
USA:n sinfonioimana asettuivat kapinallisten puolelle - ja laillista hallitusvaltaa vastaan - siis päinvastoin kuin Malissa. Al-Qaida [?] tappoi Somaliassa ranskalaisen agentin, kostoksi ranskalaisten Maliin hyökkäämisestä, islamveljien kimppuun. Joutuuko suomalaiset vielä joskus koston välikappaleiksi - ansaitsemmeko tämän tyyppisen kohtelun?
...
Miksi Syyriassa tuetaan kapinallisia ja Malissa hyökätään taas kapinallisten kimppuun? Miksi tämä kaksijakoisuus - selitykseksi ei kelpaa se, että islamtaistelijoita on saapunut Maliin muista valtioista, niin tapahtui Libyassa kuin Syyriassakin.

Onko meillä käytännössä edes tietoa mitä todellisuudessa Malissa tapahtuu?
Ei ole - koska sitä tietoa ei ole edes tarkasti Malin hallituksella. Malin pohjoisosissa asuu muun muassa tuaregeja ja heillä on itsenäistymispyrkimyksiä - kuten oli eritrealaisilla Etiopiasta ja kuten on länsi-saharalaisilla Marokosta.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lis... - alta.

.

Ilkka Luoma

" ... Nordea Asset Allocationin sijoitusstrategi Antti Saari muistuttaa, että markkinoiden kannalta Ranskan presidentinvaalin tärkein näkökulma on sen vaikutus Euroopaan.

Emmanuel Macronin voitto 7.5. pidettävällä toisella kierroksella toisi Saaren mielestä selvää helpotusta Euroopan unionia pitkään vaivanneeseen päättämättömyyden kierteeseen, kun Saksan ja Ranskan välinen yhteistyö paranisi selvästi. ..." -Arvopaperi

Jos tavoitteena on jatkaa liittovaltiokehitystä ...

~ https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/nordea-ma... -

.

Ilkka Luoma

... UPI' n näkemys Ranskan presidentinvaalien ensimmäisestä kierroksesta.
~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005182955.html -

...
... Niin. Brysselissä mietitään liittovaltiokehitystä. Le Pen taas miettii ja toimii Ranskan ja ranskalaisten edun ja hyödyn nimissä. Miten meidän media käsittelee toiselle kierrokselle menijöitä? Puolueellisesti ja tarkoitushakuisesti!
~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_brysselissa_huokais... -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Merkillistä että ipun nimissä pitää puolustaa putinin ja kiinan toimia maailmalla,,-eikö sitä suomea kannattaisi puolustaa ja suomen etuja ajaa ?
ja suomen ja venäjän edut ei välttämättä ole samat,vaikka wanhat stalinistit niin luulee !

Ilkka Luoma

Jos Jari ajattelet pidemmälle, niin juuri näin puolustetaan parhaiten Suomea, suomalaisuutta ja suomalaisia!

Toimituksen poiminnat