Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Mikä meitä uhkaa - Yle TV1 - juuri nyt!

 • Mihin sijoitat itsesi tuonne ristikolle?
  Mihin sijoitat itsesi tuonne ristikolle?
 • Hyljätyt viestivät suomalaisille I - Helsingissä Ateneumin vieressä
  Hyljätyt viestivät suomalaisille I - Helsingissä Ateneumin vieressä
 • Hyljätyt viestivät suomalaisille II -
  Hyljätyt viestivät suomalaisille II -
 • Keille kaikille tämä meidän maapallo on tarkoitettu?
  Keille kaikille tämä meidän maapallo on tarkoitettu?
 • Plakaatissa lukee: "Kukaan ei ole laiton"!
  Plakaatissa lukee: "Kukaan ei ole laiton"!

Terrorismi, väkivalta ja pelko lähestyvät myös Suomea. Nyt heti on kysyttävä, miksi olemme Afganistanissa, Irakissa ja Afrikan Malissa --- kts. Yle Areena ~ http://areena.yle.fi/1-3760148 -

...

TIISTAINA, TOUKOKUUTA 21, 2013!

Nuorison aktiivienergia pitää osata kanavoida innostavasti ja hyödyllisesti!

Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *]

 

Ihminen on luotu tekemään työtä

Työn pitää olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa – nyt näin ei ole, vaan homma on karannut hallituksen lapasesta. Tuo lapanen on kohta toimettomien nuorten hallussa ja silloin se pyyhkäisee – saimme pienen esimaun Helsingin Makasiinien palosta, jossa vasta satunnaisesti harjoiteltiin.

 

Johtajuus puuttuu!

Mitä tapahtuu, kun toimettomat nuoret saavat johtajan ja idolin, jolle vannotaan uskollisuutta? Nuoret tarttuvat oljenkorsiin tai kilauttavat kaverille – ”tule mukaan, minä tiedän erään hyvän tyypin, joka ymmärtää meitä. Entä jos tuo hyvä tyyppi lietsoo nuoret ja äänestämättömät vaaliuurnille. Voimme vain arvata.

 

Välittämisen ja tarpeelliseksi tuntemisen filosofia

Nuoret haluavat itsekkin tunnetta, välittämistä, jopa kuria, mutta erityisesti hyväksytyksi tulemista. Entä jos tuo hyvä tyyppi ymmärtää nämä yksinkertaiset asiat, jotka monien kodista kasvatuksen puutteen vuoksi unohtuivat?

*] ”Kunkin ihmisen tai ihmisryhmän paras isänmaa on se valtio tai alue, jossa hän/ he tulevat parhaiten ymmärretyksi juuri omalla äidinkielellä

 

Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun Pariisissa paloi, ja mitä kun poliisi Suomessa harjoitteli menettelytapoja 2] – entä kun Maksasiinit paloivat 3] ---

2] ”Suomalainen poliisi harjoittelee” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/suomalainen-poliisi-harjoitteli.html ---

3] ”Muutoksen monumentti nousi hetkeksi polttopisteeseen” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/muutoksen-monumentti-nousi-hetkeksi.html ---

 

 

[2005!] Mellakka on patoutunutta vihaa ja kapinaa jotain väärinmukaisuutta kohtaan!

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/mellakka-on-oire-muutoshalusta-ja.html ---

Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa.

Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.


Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika;

sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.

 

Stabilaattorin voima ja virhe

Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.


Maahanmuuttajat – kulttuurien sekamelska deharmonisoi

Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.

Muun muassa Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työnuudelleenjakotaistelu.

Osattomat kärsivät eniten

Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava. Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.

 

Väkivalta on ilmiö,

joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen. Laillinen väkivalta on taas valtion oma sodanjulistus.

...
Maahanmuuttoryhmät,

jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.

Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu.

Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla, jopa voimatoimilla pois.

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

 

...

EXTRA

Suomalaiset eivät hevin nouse barrikadeille

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/suomessa-harvinainen-mellakointi.html ---

 

EXTRA II

Kansallinen vetoomus pääministeri Jyrki Kataiselle - ”Eroa tehtävästäsi ja hajoita sextettihallitus” – on aivan uudentyyppisten tehtävien aika – kyseessä on kansallinen operaatio, jossa tartutaan riuskasti yhteiskuntamme jyrkkiin ja syviin epäkohtiin. Puheiden aika on nyt ohi.

Aivan ensimmäiseksi kaikki alle 30 vuotiaat työttömät nuoret komennetaan valtion erityiskoulutukseen tavoitteena muodostaa maallemme kodinturvajoukot lopetettaviin varuskuntiin, siten, että nuorten aktiivinen voima saadaan kanavoitua yhteiskuntaamme hyödyttäviin asioihin. Tämä järjestely on halvempi kuin nykyinen ”tuloksia miltei tuottamaton tapa” huolehtia nuoristamme.

 

...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

AL – US

BLOG 18540 IL

---21052013---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Ilkka Luoma

Entä meidän omat ajelehtivat nuoret, jotka eivät aamulla herätessään tiedä mitä iltapäivällä tekevät?
...

" ... Nyt eletään poikkeustilaa – nämä nuoret on nostettava raiteille
[Valtio perustakoot ensi alkuun vaikka työresurssipankin, johon talletaan nuo resurssien vastapainoksi itse työtehtävät]

Nyt ei jossitella, vaan on tehtävä tarvittavat toimenpiteet, laadittava lait ja suunniteltava työkohteet ja -tehtävät mihin 60.000 nuorta laitetaan ja miten ne synkronoidaan yhteiskuntaan pk-kokoluokan kautta tuottamaan hyötyä nuorille, pk-yrityksille ja yhteiskunnalle. Projekti on valtava, vaikea ja vaatii ponnistuksia.

Yleensä suuret ponnistukset ovat yhdistäneet kansaa – on ryhdytty talkoisiin, on mobilisoiduttu ja koettu omat ihmisemme tärkeiksi. ... !

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet... -

.

Juuso Hämäläinen

Hitlerillä oli pätevät konstit laittaa väki töihin. Ruokapalkalla rakennettiin kansallissosialismia. Nuoret menivät miljoonittain kodinturvakoukkoihin. Kaikki aktivoitiin. Etsittiin uusia kohteita kansan energialle. Tunnetuin seurauksin.

Minä näen maailman miuttuneen niin, että yhteiskunta ei ole jokin yksi hierarkinen pyramidi, jossa kaikki palvelevat samoja tarkoituksia ja arvoja. Näin ei tule edes olla enää.

Meillä on kaikissa maissa globaalisti erillisiä yhteiskuntia. Ne ovat rakentuneet varakkuuden, koulutuksen, työn, asuinpaikan, älykkyyden, uskonnon ja elintapojen mukaan. Ne ovat erillisiä yhteisöjä globaalisti. Ja hyvä niin. Yhtenäisyys ja kaikkien yhteisöllisyys on harhaa eikä edes mikään tavoiteltava tila.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, MARRASKUUTA 15, 2016

Metsähiilinieluista ansaitaan rahaa ja syrjäytyneille järjestyy töitä

...
" ... [... kansalainen Erkki pohtii eläkkeeltään ankarasti pojan poikansa kohtaloa syrjäytyneenä |2 – fiksu poika, mutta ei otetta, aamulla ei tiedä, mitä iltapäivällä tekee. Jotain tarvitsisi tehdä, sillä nuorissa on vanhuksien tulevaisuus – tietää Erkki …

… kansalainen ja metsänhoitajaksi lukenut Liisa tietää metsiemme todellisen tilan. Kyllä metsäpinta-alaa on, mutta ei ole puukuutiotilavuutta kuten on ollut viimeiset 5.000 vuotta, pois lukien viimeiset 100 vuotta. Entä nyt, kun pinta-ala eikä hehtaarikohtainen kuutiotilavuus enää nykymenetelmin lisäänny. Puun kestokäyttöäkin olisi lisättävä |3, jotta muovi voitaisiin korvata – ainakin osittain |4 … ]

|1 ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/metsien-kasvua-v...

Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilini... - alta.

.

Ilkka Luoma

Yle 1 ohjelmassa Irakista tullut opettaja yritti jo toisen kerran kertoa, että ongelman korjaus alkaa siitä, ettei länsimaat tule ja puutu näiden kohteena olevien valtioiden asioihin - Yle toimittajat eivät anna hänelle sanan sijaa kaikkein oleellisimmasta asiasta - lännenmiehen puuttumisesta muiden kolmansien sisäisiin asioihin - olisikohan syytä aloittaa selvitys lähtien kolonialismista, jos haluamme todellisen tiedon nyt tuolla Yle' ssä olevasta keskustelupelosta - ongelmasta - terrorismista!
...

PERJANTAINA, MAALISKUUTA 24, 2017
Yksilöterrorismi leviää - miksi Suomikin voi olla kohteena?

(Lontoo sai osansa yksilöterrorismista |1 - Tasan vuosi sitten oli vuorossa Belgia ja EU:n pääkaupunki Bryssel. Miksi? Olisiko aika selvittää mitkä taustat vaikuttavat tähän täysin viattomia siviilejä “rankaisevaa” käytäntöä? Lähihistoria - kaukaisempi historia vai peräti eurooppalainen kolonialismi?)

[ ... kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt miksi meidän sotilaita on lähetetty merta edemmäksi kalaan - Afganistaniin, Irakiin ja afrikan Maliin. Erkki ei ymmärrä miten se meitä koskee! ...

... kansalainen Liisa on huolissaan nuoristamme, jotka laitetaan - tosin vapaaehtoisena - sotatilanteisiin, esimerkiksi Afganistaniin, jossa suomalaisetkin ovat jo sodan osapuoli ~ http://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suomi... - “ Liisa haluaisi turvata oman isänmaansa, kotosuomen ja ylläpitää hyviä naapuruussuhteita kaikkiin ilmansuuntiin ja erityisesti toiseen ydinasesuurvaltaan - Venäjään ... ]

Joidenkin tietojen mukaan Suomi ja suomalaiset ovat jo esiintyneet ISIS-järjestön iskuluetteloissa - ehkä varakohteina, mutta todennäköisesti siksi, ettei turvallisuuskoneistomme ole tottunut ammattimaiseen terrorismiin, ja erityisesti yksilöterroritekoihin. Muistamme myös, että meiltä on lähtenyt lukuisa joukko isisläisten taistelujoukkoihin, osa kuollut ja osa palannut sosiaaliturvamme piiriin.

Teksti jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yksiloterror... - alta.

...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juu, vain YLEn toimittajat saavat lukea paperista! :D

YLEn toimittajalla näytti olevan oma selvä milipide josta ei saanut poiketa esittämällä toisenlaista kannanottoa, joka olisi mahdollistanut toisenlaisen tiedon saamisen kuuntelijalle.

Ilkka Luoma

Parhaiten se näkyi Yle-toimittajien huudahtaen ihmetellen, että onko saudien ilmapommitukset Jemenin siviilejä kohtaan terroria - no, ei aivan sellaista terroria, kun ISIS veitsin näytösoperaatioissaan, mutta raakaa tappamista kuitenkin.

Hirvitys tuli siinä, kun uskallettiin arvostella länsiliittoutuneiden raskaita pommituksia - nämäkin usein siviilejä kohtaan ... sai sellaisen kuvan, että ilmapommitukset ovat sallittuja ja hyväksyttyjä. Lopputulos on aina sama - kuolema.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, SYYSKUUTA 15, 2016
Pakolaisuuden houkute, hinta ja kirjanpito

...
" ... [ … kansalainen Erkki on ihmetellyt miksi meille tänne Pohjan perille – EU-periferiaan singahti poikkeavan paljon väkeä. Erkki pohti ja ajatteli, että ehkä lauhkea ja hiljainen kansanluoteemme suosii nopealiikkeisiä ja usein sutkeja etelämaalaisia – unohtamatta ruotsalaisten ystävällistä viittoilua Tornion suuntaan …

… kansalainen Liisa laittoi merkille, että pakolaiset olivat paljolti maista, jotka olivat olleet kolonialismin ja siirtomaakauden ikeessä ja autuudessa. Samoin Liisa oivalsi, että noihin maihin, joista eniten tuli pakolaisia, olivat Yhdysvaltain pommittamia maita – Afganistan, Irak, Syyria ja ei niinkään Suomeen pieneltä osin Libya … ”

Pakolaiskysymyksessä on kaksi tärkeää seikkaa – houkuteltiinko heitä Suomeen ja miten noita arvio euroja on käytetty ja onko niistä karannut millainen osa ulkomaille, esimerkiksi kotiin lähetettyinä pakolaisten perheille ja sukulaisille. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/pakolaisuude... - alta.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kansalainen Erkki ihmetteli viime talvena myös sitä että miten sieltä kauko-idästä asti pakolaiset pääsivät Lappiin asti sandaaleissaan. Oliko matkojen järjestäjä FSB-travel, joka kuljetti tuhannet pakolaiset kovilla pakkasilla Lappiin halvalla.

Ehkä FSB arveli että me suomalaiset olemme nöyriä kaikelle mitä ylhäältä annetaan?

Ilkka Luoma

Norjalaiset tekivät asiasta tutkimuksen, tässä:

Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni

~ http://yle.fi/uutiset/3-9128359 -

"Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti. ... " - Yle

...
Että näin natomaa Norja selvitti tilanteen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitenkäs se sattuikaan sopivasti? Keskellä talvea FSB-matkatoimisto alkoi mainostamaan edullisia pakomatkoja Suomeen. Suurista kaupungeista järjestettiin bussi- ja junakuljetuksia Lappiin. Monta viikkoa Venäjän luoteinen raja oli auki, ei ollut papereiden tarkastamista 100 km ennen Suomen rajaa, ei tarkastettu rajallakaan! Miten näin pääsi käymään?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Et ilmeisesti lukenut norjalaisten raporttia, joka oli tuossa ystävällisesti tarjolla ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #14

Luin toki tarkasti. Mutta minun tulkintani on looginen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Et siis usko norjalaisten selvityksiin?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #17

Pohjoisessa Norjan ja Venäjän rajalla on rajan asukkailla viisumivapaus ollut jo kauan. Mutta se ei taida koskea utzbekistanista asti lähteneitä "pakolaisia". FSB kuljetti heitä tuhansia kilometrejä, pani vielä lopuksi polkemaan sandaalit jalassa loppumatkan pyörällä pakkasessa!

Siinä on pitänyt tulla selvät määräykset suoraan Putinilta. Muuten rajamiehet olisi jo ammuttu. Pakolaisten lähettäminen oli vihamielinen teko sekä Norjaa että Suomea kohtaan. Sen loppumisesta jouduimme maksamaan poliittisen hinnan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Njaa ... norjalaiset olivat kylläkin eri mieltä!

Ilkka Luoma

156 lukijakommenttia aiheesta - "Nykyhallituksemme osapuoleksi sotaan (Irakiin) – vaaraksi kansakunnallemme?" - orig 12.01.2015

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

.

Ilkka Luoma

... Maalataan uhkaa myös meille suomalaisille!

~ http://yle.fi/uutiset/3-9584834

"Turvallisuusalan asiantuntija: "Tulemme kohtaamaan kauhistuttavia tekoja myös Suomessa" ... -Yle' n otsikointia ---

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos Venäjä ei vähitellen rauhotu, siltä suunnalta tulemme todella kohtaamaan kauhistuttavia tekoja. Kuten 1939-40 esimeerkiksi.

Ilkka Luoma

Leo, ole huoleti - suomalaisten pahin uhka tutkitusti on syrjäytyminen ja pelko terrorismista ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suomalaisten pahin uhka koetusti on Venäjä. Monta kertaa minuakin yrittivät pommittamalla saada pois päiviltä. En usko että kukaa muu yrittää samaa!

Vuosi sitten Meelbekissä en tuntenut pienintäkään terroristien pelkoa. Kaikki hymyilivät!

Ilkka Luoma

Syrjäytyminen huolestuttaa kaikkia

" ... Kun vastaajilta kysyttiin, mitä yhteiskunnallisia ilmiöitä he pitävät huolestuttavina, nousivat nuorten syrjäytyminen (83 % vastaajista piti huolestuttavana tai erittäin huolestuttavana) ja yhteiskunnan eriarvoistuminen (76 %) selkeästi esille. Nämä asiat huolestuttavat suomalaisia riippumatta sukupuolesta tai tuloista. Ikäryhmien välillä oli vain hyvin pieniä eroja... "

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/tassa-ovat-suoma... -

.

"Sisäministeriön tuore raportti paljastaa 5 uhkakuvaa: Väkivaltainen radikalisoituminen yhä näkyvämpää ... "

~ http://yle.fi/uutiset/3-9446000 -

Toimituksen poiminnat