Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pohjois-Korea vs. Yhdysvallat - onko järkee vai ei?

 • Pohjois-Korea esittelee voimaansa; arvellaan olevan tyhjiä metalliputkia?
  Pohjois-Korea esittelee voimaansa; arvellaan olevan tyhjiä metalliputkia?
 • Provokaatioille herkkä säikkyjä - omasta asemastaan; arvelee olevansa kaikkien maalitaulu!
  Provokaatioille herkkä säikkyjä - omasta asemastaan; arvelee olevansa kaikkien maalitaulu!
 • Vahvempi voisi olla viisaampi, eikä ryhtyä hiekkalaatikkoleikkeihin - selvää provokaatiota sytyttääkseen sodan (?)
  Vahvempi voisi olla viisaampi, eikä ryhtyä hiekkalaatikkoleikkeihin - selvää provokaatiota sytyttääkseen sodan (?)
 • Kaikki kolme vastaan kukonpoika, joka turvaa fanaattiseen "kansaansa" (?)
  Kaikki kolme vastaan kukonpoika, joka turvaa fanaattiseen "kansaansa" (?)

Pikkupojan hiekkalaatikon ympärys täyttyy toinen toistaan sotaisimmilla taistelualuksilla. Pitäisikö USA' n ja Japanin hakea kohteikseen tasaväkisimpiä vastustajia, varsinkin kun muistamme mikä valtio on eniten käynyt sotia viimeisen 60 vuoden aikana ja vielä kun muistamme mitä Japani teki Korean niemimaalla 1930-luvulla.

...

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005192726.html -

Japani lähetti suurimman sotalaivansa Yhdysvaltain taistelualuksien tueksi Korean niemimaan aluevesille” - Ilta-Sanomat

 

...

Samaan aikaan toisaalla --- I

West trolling jylyää yhä härskimmin. Syyrian joukot ovat Syyrian laillisen hallinnon ja sen armeijan joukkoja, ei amerikkalaisavusteisia kapinallisterroristijoukkoja. Syyrian ulkoa paljolti johdettu ja aseistettu sisällissota olisi jo loppunut, ellei lähinnä USA ja muut länsimaat olisi aseistaneet ja tukipommittaneet kapinallisten apuna!

...

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705012200115962_ul.shtml -

Syyrian joukot saartavat Isisiä yhä ahtaammalle - terroristien asemakaupunki pian vallattu” - Iltalehti

.

Samaan aikaan toisaalla --- II

... Tosiasiallisesti USA käy nykyajan pisintä sotaansa ja kaukana omilta rajoiltaan. USA hyökkäsi Afganistaniin jo vuonna 2001. Kuka kertoo tämän uhrit?

...

~ http://yle.fi/uutiset/3-9589940 -

Talvi oli poikkeuksellisen vaikea Afganistanin joukoille” - Yle

 

...

... USA provosoi tietoisen harkitusti säikkyä provokaatiolle herkkää fanaatikkoa. US halunnee ajaa itselleen sodan. Herää kysymys, miksi voimatasapaino pitää olla näin vinossa. Suhde on sama kuin palestiinalaiset kontra Israelin hyökkäysarmeija ylivoimaisin asein. Sankarillista? Vuonna 2003 nuorempi Bush valhein pakotti sodan alkamaan - hyökkäämällä Irakiin, tosin ilman mitään mandaattia.

...

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005192402.html -

Pohjois-Korea uhkaa upottaa USA:n ydinsukellusveneen – ”Sillä hetkellä kun USS Michigan yrittää hievahtaakaan...” - Ilta-Sanomat

 

Ja

... Onko kukaan kysynyt mikä on Pohjois-Korean vihollinen? Ei ole. Nyt tulee vastaus: USA ja sen taistelu- ja hyökkäysvoimat Korean niemimaalla. Yksinkertaista, eikö? Muistaako monet Korean sodan ja sen pääsotijat etelästä päin? Kiinan tavoitteena on poistaa US rynnäkkö- ja sotavoimat kokonaan niemimaalta. Kiina tarjoaa tämän jälkeen ydinsateenvarjon molemmille Koreoille. Tästä alkaa hidas, mutta vääjäämätön yhdistymiskehitys, kuten aikanaan Vietnamissa, mutta ilman sotaa!

...

~ http://yle.fi/uutiset/3-9589422 -

Etelä-Korea: Yhdysvallat maksamassa sittenkin Pohjois-Korealta suojaavan ohjuspuolustusjärjestelmän” - Yle

 

Ja

Uho kiihtyy! Kiinalaiset pitävät hevosta, US raivoaa ...

...

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704292200115534_ul.shtml -

USA ja Etelä-Korea aloittivat sotaharjoituksen - Pohjois-Korean ohjuskoe epäonnistui” - Iltalehti

 

Ekstra I

Tässä suomalaisille napakympin paikka. Norja natovaltiona ei kelpaa. P-Korea jo vihjaisi Suomelle välittäjän roolia! Kiinalaiset vetelevät jo naruja ja Venäjä hyväksyy meidät takuuvarmasti. Tässä on meidän irtiottopaikka maailmalle kriisivälittäjäneuvottelijaksi. Entä käytäntö? Ahtisaari ei kelpaa voimakkaiden natosympatioiden vuoksi.

...

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704302200115639_ul.shtml -

Paavi huolissaan jännittyneistä suhteista Pohjois-Koreaan” - Iltalehti

 

Ekstra IB

... Suomelle on muodostumassa erityisasema Pohjois-Korean osalta. Mikäli toimimme oivaltavasti voimme olla välittäjä Pohjois-Korean ja läntisen maailman välillä. Tietolähde Pekingistä kertoo, että vihje olisi syntynyt Kiinan toimesta. Meille tarjotaan nyt kättä, johon on syytä tarttua. Pohjois-Korea hakee ulospääsyä sekä hyväksyntää ja maailman suurin kansantalous Kiina on asialle kummina (?)

...

~ http://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa” - Yle

 

 

Ekstra II

Näyttäisi siltä, että Kiina ja Venäjä vetävät yhtä köyttä alueen rauhansäilymisen nimissä ja koettavat toppuutella USA sotaratsua, joka uhkaa suorasanaisesti hyökätä ja rynnäköidä P-Korean kimppuun. Tilanne muistuttaa jo vuotta 2003, jolloin Tillersonin silloinen kollega US ulkoministeri Colin Powell esitteli valhein Irakin uhkaa ja näin haki taistelulupaa Irakia vastaan. YK ei antanut USA' lle sotahyökkäyslupaa. US ei välittänyt YK' n kannasta, vaan aloitti raskaat taistelupommitukset Irakiin - tunnetuin seurauksin. Irak on tänään 2017 kaaoksessa ja US sota siellä jatkuu ...

...

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704282200115091_ul.shtml -

Venäjältä synkkä varoitus: Iskulla Pohjois-Koreaan olisi "katastrofaaliset seuraukset" - Iltalehti

 

...

Yhdistyneet Kansakunnat - YK’ ssa kuultua

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson puhui YK: ssa - tuleeko mieleen ikäänkuin toisintona aiempi ulkoministeri Colin Powellin vastaava puhe vuonna 2003?

... Muistuttaako vuonna 2003 ulkoministeri Colin Powellin puhetta YK'ssa, puhehan osoittautui liki kaikki valheeksi - maailman suurin vakoilukoneisto oli tuottanut (tietoisesti) väärää tietoa George Bush jr' n hallintoon Irakin kemiallisista joukkotuhoaseista. Entä nyt - äänessä Rex Tillerson, ja jälleen YK'ssa. Powell yritti saada YK'lta sota- ja rynnäkkölupaa Irakiin. Ei saanut, mutta USA hyökkäsi tunnetuin seurauksin.

...

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tillerson-pohjois-korean-ydiniskun-uhka-todellinen/6409484 -

Tillerson: Pohjois-Korean ydiniskun uhka todellinen” - MTV3

 

Ratkaisu Korean niemimaalle!

Kiinan johdolla neuvotellaan kaikki vieraiden valtioiden sota- ja taistelujoukot pois koko Korean niemimaalta. Tämän jälkeen Kiina antaa sotilaallisen sateenvarjonsa ja jää odottamaan hiljalleen kahden sukulaiskansan yhdistymistä.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

...

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 140617

 

DOC PKorea_USA_sotaharjoitus sotaan_01052017.doc

PVM 01052017

 

|703|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Kiina vetelee jo naruja ja "keskeytti" tavallansa hetki sitten tapahtuneen P-Korean ohjuskokeen. Kiinan perimmäinen tavoite on diplomatialla ja elektronisella hallinnalla palauttaa Korean niemimaan rauhallisuuden ja samalla neuvotellen poistaa niemimaalta kaikki ulkoiset taistelu- ja hyökkäysvoimat. Venäjä komppaa Kiinaa tässä suunnitelmassa.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suurv... -

.
Kiina "keskeytti" modernilla tavalla kyseisen ohjuksen lennon ... Kiina ja Venäjä kannattavat diplomaattista rauhanratkaisua ja välittäjän roolin asettamista - Suomelle tarjolla tuhannen juanin paikka! Kiina on käynnistelemässä ping-pong politiikkaa vastineeksi USA' n sotaiselle paatokselle. Jostain syystä P-Korea ehdotti vanhan paperikonevelan maksamisesta neuvottelujen avaamista Suomen kanssa päivä pari sitten. Tiettävästi Kiina vetelee naruja taustalla.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170429220011527... -

.

Ilkka Luoma

II

Nyt jylisee sotarummut Yhdysvalloista. Kiina ja Venäjä varoittavat samasta rintamasta USA' ta ryhtymästä taistelu- ja rynnäköintitoimiin ja sen johtavan vain vieläkin vakavampiin seurauksiin.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170428220011496... -

.

Nyt täälläkin jylyää rujosti sotarummut - aikooko Trump kohentaa vajonnutta kannatustaan kotimaassa aloittamalla täyden rynnäkkösodan. Ujuttaako Kim Trumppia videoprovokaatiollaan sumpun perille?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170428220011398... -

.

Ilkka Luoma

... Kiina vetelee narujaan. Nuo vedot eivät julistaudu mediaan, vaan Xi kertoi oman kiinalaisen sananlaskunsa ... , mutta minkä niistä?! Trump tarttui diilintekijänä syöttiin ja voisi ratkaista pelin heti kättelyssä.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

.

Ilkka Luoma

... "Loikkari" saattaa olla suunniteltu juttu, jolla viedään "todellista totuutta vihollisille"

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/loika... -

.

Ilkka Luoma

Kolmanteen kuvaan jatkokertomus - Trumpin sanailemana:

"Trump olisi valmis tapaamaan Pohjois-Korean Kimin – "Se olisi kunnia" ... " - Yle

~ http://yle.fi/uutiset/3-9590356 -

.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt antoi Kiina kovan nootin ja vaatii Yhdysvaltojen ohjuksia pois Etelä-Koreasta, ei edes paikalliset tykkää ohjusten roudaamisesta sinne.

Kohta on joukkueet muodostettu Kiina, Pohjois-Korea ja Venäjä vastaan Yhdysvallat. Missä on Nato? Ei ole sieltä päin juurikaan tuenosoituksia tullut Yhdysvalloille. Katsovatko muut Nato-maat Yhdysvaltojen tekemisiä kauhun sekaisin tuntein?

Ilkka Luoma

Saa nähdä vaatisiko USA Naton kuuluisan Artikla viitosen noudattamista?

Ilkka Luoma

" ... Jos Yhdysvallat on kyllin uhkarohkea käyttääkseen sotilaallisia keinoja, se tarkoittaa totaalista sotaa, ministeri Han lisäsi.

Venäjä varoitti Yhdysvaltoja yksipuolisesta iskusta

Venäjä on varoittanut Yhdysvaltoja tekemästä yksipuolista iskua Pohjois-Koreaa vastaan. Lausunto annettiin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain varapresidentti MikePence oli sanonut, että "strategisen kärsivällisyyden" aika Pohjois-Korean suhteen on ohi.

- Tämä on hyvin vaarallinen tie. Emme hyväksy Pohjois-Korean ydinasekokeita, jotka rikkovat YK:n päätöslauselmia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kansainvälistä oikeutta voisi loukata, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiedotustilaisuudessa Moskovassa.

Lavrov lisäsi toivovansa, ettemme näkisi samanlaista yksipuolista tekoa kuin äskettäin Syyriassa.

Pence moitti Kiinan kantaa Etelä-Korean ohjusjärjestelmään

VarapresidenttiPence sanoo, että Yhdysvallat ei sulje pois mitään vaihtoehtoja Pohjois-Korean muodostaman turvallisuusriskin ratkaisemiseksi. Pence kommentoi kireää tilannetta vieraillessaan Pohjois-Korean rajan tuntumassa Etelä-Koreassa. ... "

~ https://www.keskipohjanmaa.fi/uusimmat/510585/penc... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kansainvälistä oikeutta voisi loukata, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiedotustilaisuudessa Moskovassa."

Hienoa, että on olemassa suurvalta, joka tinkimättömästi aina edellyttää kansainvälisen oikeuden noudattamista. ;)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kiina ja Venjä ovat valtiota, jotka korostavat heillä olevan oikeus valmistella minkälaisia sotilaallisia operaatioita vain omassa maassaan. Kumpikin on ottanut alueita haltuunsa vastoin kansainvälistä oikeutta käytännössä sotatoimin tai siirtämällä alueille sotilaallista varustusta.

Kumpikin valtio pyrkii myös loukkaamaan naapuriensa itsenäisyyttä puuttumalla heidän asioihinsa tarvittaessa voimalla. Kiinan vaatimukset Thaad järjestelmästä ovat voimankäyttöä.

Kiinassa ja Venäjällä kansalaisten suut on suljettu, joten sieltä ei juuri vastustavia mielipiteitä kuulu. Toisin on tietenkin Etelä Koreassa.

Kiina ja Venäjä ovat tämän vuosikymmeniä jatkuneen kriisin tietenkin mahdollistaneet tukemalla Pohjois Korean diktaattoreita. Olisi tuo leikki jo aika lopettaa.

Ilkka Luoma

Kun katselemme sotien ja rynnäköiden kuin taisteluidenkin kokonaistilannetta, näyttää USA olevan ylivoimainen aloittaja!

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

monet kommunistit toivovat että kiinan avulla p-korea yhdistyy etelän kanssa ja että yhdistynyttä koreaa johtaisi käytännössä peking ja kiinan kommunistinen puolue,,,-ei tule onnistumaan tuo skenaario !

Ilkka Luoma

Jari, oletko perehtynyt kiinalaisten monituhatvuotiseen historiaan?

Ilkka Luoma

Kiina jyrähti tiukan viestin USA' lle - THAAD pitää purkaa pois! Trump menettää sen parhaan kumppanimahdollisuuden, ellei toimi kuten kiinalaiset vaativat!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Usalla on paljon parempia keinoja katsella Kiinan ilmatilaan. Laivoihin sijoitetut tutkan. Lentokoneisiin sijoitetut järjestelmät, jotka näkevät pitemmälle muutenkin. Satelliitit. Kiinalla itselläänkin on vastaavia systeemejä.

Tämä onkin vain voimankäyttöä itsenäistä valtiota vastaan. Kiinan vallankäyttöä. Aavistelisin, että Thaad korjataan pois, kun pohjois korean ongelma on hoidettu. Parhaiten se hoituisi, jos Kiina olisi siinä mukana. Mutta silloin se menettää yhden hyvän pelinappulansa. Ihmisillä ei ole mitään arvoa tällaisten diktaattoreiden pelissä.

IPU jatkaa tutulla linjallaan. Näköjään.

Ilkka Luoma

Allekirjoittanut jatkaa tutulla linjallaan - ollen paikan päällä tutkimassa tilannetta, koska meidän media antaa vaillinaisia tietoja ... :) (16:12)

Ilkka Luoma

Samaan aikaan toisaalla --- II (jatkoa topicista)

USA sotkeutuu yhä syvemmälle Afganistaniin - kts. tämän päivän HS/ Afganistan -
Hemland

...
(16:14)

Ilkka Luoma

... West trolling jylyää. Tehdään uhka-asetelmista vertailu. Kumpi valtio - USA vai Pohjois-Korea - on käyttänyt tositoimissa enemmän ja missä erityyppisiä ohjuksia, risteilyohjuksia, pommeja ja muita raketteja tuhoamaan vieraiden valtioiden rakenteita ja infrastruktuurijärjestelmiä ja samalla tappanut sotilaiden, kapinoitsijoiden ja terroristien ohella myös siviilejä - lapsia, naisia ja vanhuksia?

Tämän jälkeen arvioidaan molempien maiden uhkakertoimet käyttää aseita todellisuudessa vieraita vastaan. Millaisen tuloksen saat, kun aikaskaalaksi otetaan vaikkapa 60 vuotta. Mitkä ovat tuon 60 vuoden aikana ne vieraat valtiot, joita kohtaan kumpikin on käyttänyt ohjus-' raketti- yms. tuhoamisarsenaaliaan? Kuka kertoo?

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005233486.html -

Tähän sisältyy häkellyttävä täysin lännessä käsittelemätön puoli - nimittäin ohjusten torjuminen Pohjois-korean näkökulmasta!

Palaamme aiheeseen.

Ilkka Luoma

Topicin ytimeen ---

.
... Epäilys ja epäilyksen heittäminen peliin pohjoisen vehkeilystä on tässä ja tähän liittyen vahvaa West trolling manipulaatiota. Miksi? On itsestään selvää, että sisäisen tavoitteen saavutus pohjoisessa, tai vilpitön luulo siihen, avaa sovinnon tietä juuri sukulaisiin, maamiehiinsä, eikä kauas merten taakse paikkaan, jossa uho on ollut maanista luokkaa pohjoisen korealaisia vastaan. Korealaiset tietävät ketkä heidät jakoivat jo vuonna 1945, tuolloin korealaisilta ei kysytty mitään. ...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005511401.html -

...

Toimituksen poiminnat