Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

“Petä mieluummin luodut odotukset kuin annetut lupaukset”

  • Liput puolitankoon - Suomen viimeinen todellinen presidentti on kuollut!
    Liput puolitankoon - Suomen viimeinen todellinen presidentti on kuollut!

Näillä sanoilla nyt edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hyvä ja läheinen ystävä Seppo Lindblom kuvaili Yle’ n kanavalta erästä asiakohtaa kysyttäessä Koiviston jotain erityispiirrettä. Tämä tarkoitti yhtä selvää asiaa - “Älä petä lupauksiasi kansalle”, jos on pakko pettää niin tapahtukoot se odotuksien muotoiluissa ... Juuri tässä kohdassa on syytä pohtia eli fundeerata mitä odotuksien pettäminen tarkoittaa!

...

Media ja eräät poliitikot |2 hehkuttavat tasavaltamme yhden päämiehen poistumisen muistelua. On selvää, että protokolla ei salli inhimillisistä syistä tuoda esille vaikeita tai huonoja (kuka niitä nyt sitten osaa arvioida tai arvostella - missäkin tilanteessa?) muistelemisen aiheita.

...

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005209197.html -

|2 ... Lipponen puoluetoverina ylistää, mutta noin se kuitenkin on. Toisaalta Koivisto vei Suomen EU' hun, jossa kansa sai kuitenkin sanoa mielipiteensä. Tosin kansalle jätettiin ilmoittamatta, että markka poistuu. Presidentti Mauno Koivisto kuului kuitenkin politiikan raskaaseen sarjaan! R.I.P Mauno Koivisto. -kirjoittajan kommentti

 

Ainoa asia - ehkä medialle itselleen - oli median vaikeneminen Manun kuuluisasta heitosta mitä ovat sopulit |3, jotka perässä hiihtelevät. Toinen merkittävä Koiviston monimerkityksinen viesti medialle oli - oli tämä: “On syytä olla tulkitsematta sanomisiani” - kirjoittakaa vain se mitä minä kerron (loppuosa kirjoittajan lisäys)

...

|3 ~ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/05/koivisto-vertasi-toimittajia-sopuleihin -

 

Mauno Koivisto vei Suomen de facto Euroopan Unioniin. Tosin Koivisto ei ollut enää tasavallan presidentti, kun Suomi lopulta liittyi EU’ hun - menettäen myöhemmässä yhteydessä myös oman valuutan, markan. Tämä asia herättelee vielä tutkijat selvittämään, miten Koivisto itse ajatteli entisenä Suomen Pankin pääjohtajana tuiota markan menetystä ja euron tuloa - nyttemmin tietäen, että euro salattiin kansalta, kun se asteli EY - kansanäänestykseen. Tänään tiedetään, että liitos euroon oli raskas virhe ----

...

Koivisto ja Immanuel Wallerstein

[2013][ .... Koiviston ja Wallersteinin arvomaailmat kättelevät toisiaan?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75654-mauno-koivisto-aikaansa-edell%C3%A4 - US_P/il]

 

HS/kuukausiliite kirjoitti Mauno Koivistosta [..] ~ HS kirjoitti myös kapitalismin romahtavan mahdottomana yhtälönä [9.3. D1 maailmanjärjestysteoreetikko Immanuel Wallerstein] ja ihmisen kyllääntymisestä näyttötalouteen – luonnon tuhoutuessa ympäriltämme. Paljastuuko vasta nyt paljon myöhemmin kuinka oikeassa presidentti Mauno Koivisto olikaan teeseissään?

[ … raha juoksee sinne, missä se kasvaa nopeimmin tuottoa ja korkoa. Kaikki talouslait lähtevät tehosta, tuotosta, hyötysuhteesta, jalostusasteesta kuin kustannuksien kavahtamisesta. Ympäristöäkään ei voi raiskata loputtomiin - se kimpoaa omaan ihmisen nilkkaan - lainaamisen funktio *]kiihdytti talouden yli luontaisen mekanismin ... ]

 

Elämä on aina vaiheistunut. Tavoittelemme suuruutta ja nopeutta. Meidän on saatava lisää entisten päälle, jotta vertailu- eli näyttötalous ympärillemme ei kokisi inflaatiota. Pidemmissä periodeissa on ollut kysymys jalostusasteesta - siis lisää ominaisuuksia vähemmillä kustannuksilla ja määränä enemmän. Tarpeemme on saada kulutus kasvuun kaikkialla. ... ]

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/presidentti-mauno-koivisto-90-vuotta.html - alta.

 

Presidentti Koivisto oli tavallansa sosialisti tai ehkä sosiaalidemokraatti

OTE - KESKIVIIKKONA, TOUKOKUUTA 18, 2016

Sosialismi on kuollut – kauan eläköön kansalaissosiaalisuus!

(Nyt pinnalle ponnahti ahdistuneen sosialismin pohdiskelu |1 – forssalaisuutta saneerataan kuuleman mukaan radikaalisti tähän päivään. Varmat huhut kertovat demareiden kirjoittavan aateohjelmaansa uusiin kuoseihin. Näin on hyvä, koska sosiaalidemokraattien aate on vähintään face-lift’ in tarpeessa |2 … tai?)

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/sosialismi-on-kuollut-kauan-elakoon.html - alta.

...

Presidentti Mauno Koivisto ansaitsee koko kansan nähden valtiolliset hautajaiset - Koiviston myötä menee historiaan rehellisten - joskus mystiikkaa sisältävien ajattelijoiden aikakausi. Koivisto oli viimeinen todellinen Suomen presidentti.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka 

AL | US | VU | T | FB | FB | BL | BL | BLOG 143302

DOC Peta mieluummin odotukset kuin lupaukset_13052017.doc

PVM 13052017

|539| 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Pieni valtapoliitikkojen klikki on unohtanut, että Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005210386.html -

...
... Edesmennyt pr. Koivisto tositoimissa - antamassa kansalaisille vastauksia presidentille esitettyihin kysymyksiin.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/video-... -

...
Koiviston konklaavi

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Koiviston_konklaavi
~ http://yle.fi/uutiset/3-6821533 -

.

Ilkka Luoma

... Pieni valtapoliitikkojen klikki on unohtanut, että Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005210386.html -

...
Pekka Visuri on eräs tarkimmin tietävistä asiantuntijoista maassamme koskien sotahistoriaamme ja nykyistä "uhkakuvamaailmaamme". Visuria ja pr. Koivistoa saattoi kiinnostaa Jatkosodan hyökkäyksemme yhdessä aseveljeksi muuttuneen Saksan kolmannen valtakunnan kanssa.

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705122200135806... -

...
... Todellinen valtiomies. Saa nähdä toteuttaako Paavo Väyrynen teatteriesityksensä Koiviston ajan tapahtumista!?

~ http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005209024.html -

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ei pidä unohtaa kuinka Koivisto taisteli jatkosodassa itsensä Lauri Törnin kanssa tai kuinka Koivisto laittoi Turun telakalla kommunistit kuriin.

Väittäisin että tänään Koivisto kannattaisi NATO:a.

Ilkka Luoma

Väittäisin, että Koivisto ymmärtäisi edelleen itärajamme ;)

Ilkka Luoma

... Lisäteksti presidentti Mauno Koivistosta.

~ http://yle.fi/uutiset/3-6495826 -

.

Ilkka Luoma

Immanuel Wallerstein, Mauno Koivisto ja Deng Xiaoping

21.7.2011 10:08 Ilkka Luoma Raha 16 kommenttia

Ihmeellinen ja arvoituksellinen kolmiyhteys voi yhdistää otsikossa olevia henkilöitä. Wallerstein ennustaa markkinatalouden (kapitalismin) kaatuvan omaan mahdottomuuteensa, presidentti Mauno Koivisto on älykködemari, jolle vastuullinen kulutus ja tulontasaus olivat koitua kohtaloksi ja Kiinan pieni suurimies Deng Xiaoping kehotti kansaansa rikastumaan, mutta miten?

...
(HS/kuukausiliite kirjoitti Mauno Koivistosta [3/2008] ~ HS kirjoitti myös kapitalismin romahtavan mahdottomana yhtälönä [9.3. D1 maailmanjärjestysteoreetikko Immanuel Wallerstein] ja ihmisen kyllääntymisestä näyttötalouteen - luonnon tuhoutuessa ympäriltämme)
.
[ 13032008 --- ... raha juoksee sinne, missä se kasvaa nopeimmin tuottoa ja korkoa. Kaikki talouslait lähtevät tehosta, tuotosta, hyötysuhteesta, jalostusasteesta kuin kustannuksien kavahtamisesta. Ympäristöäkään ei voi raiskata loputtomiin - se kimpoaa omaan ihmisen nilkkaan - lainaamisen funktio*) kiihdytti talouden yli luontaisen mekanismin ... ]

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/10... - alta.

.

Toimituksen poiminnat