Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumppismi median informaatiosodassa

Yhdysvalloissa media käy totaalista sotaa suuttuneena syrjäyttämisestään - mutta media ei käy sotaa todellista uhkaa vastaan, vaan presidentti Donald Trumpia vastaan. Nyt koetetaan saada kaikista - epäilyttävistäkin, todisteettomista kuin luulollisista lähteistä “todisteita”, jotta saataisiin skalpeerattua trumppismin |1 pää.

 

Trump kertoi heti, jo vaalikampanjassaan tavoitteitaan, joita oli muun muassa toisten kolmansien asioihin puuttumattomuus - ei tyrkytetä sellaista, mitä muualla ei haluta. Lisäksi Trump lupaili “America First”, joka tarkoittaisi sitä, että kansantalouden voimia kotiutetaan omaan maahan luomaan työtä, työtä ja vielä kerran työtä ---

 

Voimien kotiutus vaatii rauhallisempaa maailmaa ja tähän liittyy väkevästi liennytys, muun muassa suhteiden normalisointi tuon toisen ydinasesuurvallan - Venäjän - kanssa. Suhteet normalisoituvat kumppanuudella ja yhteisen uhan löytämisellä. Tuo uhka on nimetty - se on ISIS ja Pohjois-Korea [2]. ISIS on todellinen uhka ja Pohjois-Korea paljolti keksitty uhka.

 

Nyt Trump hakee kumppanuutta Venäjästä, liittyen taisteluun ISIS-järjestöä vastaan

Tuohon tehtävään paras kumppani ja taistelutoveri on Venäjä, sillä se on kykenevä sekä toimelias. Tämä ulkosuhdepolitiikka Trumpilta liennyttää maailmaa. Arvoitukseksi jää maailman suurin kansantalous Kiina (tähän palaamme myöhemmin) ---

...

Suomalaisen median tarkoitushakuista ja yksipuolistettua informaatiota osat 1-10 - jopa manipulatiivisesti suuntaavaa tekstiä lukijoilleen, jotka ovat jo huomanneet nykyajan uusmenetelmät Anti-trump - ja West trolling -ilmiöinä! Kohtioiden 1-10 linkkien alla allekirjoittaneen kommentti kyseiseen mediajuttuun.

 

1.

MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ny-times-trumpin-vaitettyjen-lipsautusten-tiedot-peraisin-israelilta/6435418 -

... Media käy omaa informaatiosotaa - pr. Trumppia vastaan. Media ei halua ymmärtää, että Trump hakee uskottavaa ja voimakasta liittolaista rinnalleen ISIS-taisteluun ja samalla liennyttää suhteita Venäjään ja näin rauhoittaa kahden ydinasesuurvallan tulehtuneita suhteita. Mitähän nuo läppäreihin kätkeytyvät huippusalaiset vakoilutiedot oikein ovatkaan?

 

2. Pohjois-Korea

MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdysvallat-valmis-keskustelemaan-jos-pohjois-korea-lopettaa-ohjuskokeet/6435528 -

... USA yrittää ujuttaa pätemätöntä tietoa Kiinan yhteistyöstä. Kiinalla on yksi perustavoite, kaikki vieraat sota- ja hyökkäysvoimat pois koko Korean niemimaalta. Tämän jälkeen Kiina tarjoaa niemimaalle kattavan turvajärjestelmän ulkoisia vihollisuuksia vastaan. Muodollisesti Kiina pidättäytyy viemästä Pohjois-Koreaan aseisiin liittyvää huipputeknologiaa ja ylellisyystarvikkeita. - West trolling -ilmiö

 

3.

Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9616232 -

... Siipeensä saaneet toimittajat käyvät sotaa, ei todellista uhkaa vastaan, vaan pr. Trumppia vastaan, joka on herkkähipiäisiä toimittajia kurmoottanut ja höyhentänyt. Media käy Anti-trump trollingia, eikä ymmärrä mihin Trump pyrkii sopivia tietoja antaen toimijalle, jolla on oikeasti kyky ja voima olla kumppani ISIS-järjestöä vastaan. Samalla Trump liennyttää tulehtunutta Venäjä suhdetta, edistäen näin osaltansa maailman vakauttamista.

 

4.

Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9615744 -

... Ainoa joka väittää ja inttää on syrjäytetty Anti-trump trolling media, joka ei ollut edes paikalla, kun "salaisuudet vuodettiin", silti räkytys jatkuu West trolling toimittajilta.

 

5.

HS ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005212510.html -

... Syrjäytetty media käy kiivasta Anti-trump trolling informaatiosotaa, ja täällä meillä HS ryhtyy solidaarisuuslaulukuoroon, vaikka todellinen sota pitäisi käydä ISIS-järjestöä kohtaan!

 

6.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200140178_ul.shtml -

Näyttää Yhdysvalloissa siipeensä saanut Anti-trump trolling media käyvän omaa informaatiosotaa pr. Trumppia vastaan, vaikka todellinen sodan kohde olisi ISIS.

 

7.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200140029_ul.shtml -

Syrjäytetty media katkeroituneena yksipuolistaa juttua Anti-trump trollingin periaatteella, eikä ymmärrä, että Trump hakee uskottavia ja toimintakykyisiä yhteistyökumppaneita ISIS-järjestön vastaiseen taisteluun.

 

8.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200139798_ul.shtml -

Näyttää siltä, että syrjäytetty yksipuolisuusmedia suorastaan ajojahtaa Trumppia. Trumpin tavoite on saada uskottavan toimintakykyisiä kumppaneita ISIS-järjestön vastaiseen taisteluun. Tässä jylyää Anti-trump trolling.

 

9.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200139864_ul.shtml -

Nyt tulisi ymmärtää, että Trump hakee uskottavia ja riittävän voimakkaita kumppaneita yhteistyöhän taistelussa ISIS-järjestöä vastaan. Tämä kumppanuustavoittelu lienee koko maailman etu.

 

0.

Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9614642 -

... Mitä ilmeisimmin UPIMika Aaltola ei ymmärrä mitä merkitsee yhteistyön tavoittelu taistelussa raakaa terrorismia vastaan. 

 

...

West trolling pelaa

EKSTRA - Disinformaatiosta - sotatieteen tohtori Saara Jantunen

IL ~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705152200136902_u0.shtml -

Saara Jantunen juuri harjoittaakin vihamielisen disinformaation jakelua. Suomella on ollut aivan erityinen asema venäläisten kyljessä pitkällä maarajallaan itään päin, jo aina 1810-luvulta alkaen. Tässä tulee perehtyä tarkkaan niin historiaan kuin maantieteeseen. Juttu on tyypillinen West trolling aihio, jolla koetetaan manipulatiivisesti vaikuttaa lukijoihin. Usein toimittajat peilaavat omaa yksipuolisuuttaan toden sijasta, journalismin tulisi olla monipuolisuutta eri näkö- ja tulokulmien osalta!

 

Entä nyt, kun lukijat ovat osin jo kyllästyneet median yksipuolisuuteen - Suomessakin!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

AL | US | T | BL | BL | FB | FB | VU | BLOG 144202

 

DOC Trumppismi median informaatiosodassa_17052017.doc

PVM 17052017

|658| 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Ilkka Luoma

Jopa talouteen erikoistunut hyvin pragmaattinen Talouselämäkin on ryhtynyt Anti-trump trollingin markkinaikkunaksi!

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/eroan-taten-yhdy... -

...
... Media jopa Suomessa kiihdyttää ankarasti Anti-trump trollingia!

~ http://yle.fi/uutiset/3-9616985 -

...
Kuinka syvällistä journalismin ulkopuolista solidaarisuutta media harjoittaa keskenään - yli jopa valtioiden rajojen?

Ilkka Luoma

II

... Amerikkalainen media käy ankaraa informaatiosotaa omaa presidenttiään kohtaan. Suomenkin media antaa sivusta tukea ja ryhtyy samaan jossitteluun ja arvuutteluun, ilman mitään todistelua. Näinkö mediakenttä solidaarisuudessaan myötäelää täälläkin - kaukana Venäjän rajassa kiinni. On kysymys West trolling - ja Anti-trump trolling menettelytavasta, jossa lukijaa viedään usein olemattomin todistein haluttuun mielipiteen muokkaussuuntaan!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170517220014286... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Venäjän intressissä on vastustaa ISIS:stä vain sitä osin kuin se uhkaa Al-assadin hallintoa Syyriassa. Muuten Venäjälle on ISIS:istä pelkkää hyötyä, eikä se ole Syyriassakaan sotinut ISIS:stä vastaan, vaan muita Al-assadia vastustavia kapinallisia.

Venäjällä tehdyt terroriteot ovat yleensä tsetseenien käsialaa ja juontuvat Tsetsenian ja muiden Venäjän eteläosien islamilaisten alueiden ongelmista, ISIS:llä ei ole juurikaan tekemistä niiden kanssa, vaikka se propagandamielessä voikin ottaa vastuun myös Venäjällä tehdyistä terroriteoista. Sensijaan Venäjä hyötyy suuresti pakolaisvirrasta Eurooppaan, jota ISIS on ollut osaltaan luomassa. Kaikki turvapaikanhakijoiden aallon aiheuttamat moninaiset ongelmat, eripura ja tyytymättömyys Euroopassa satavat suoraan Venäjän laariin.

ISIS:stä on Venäjälle vielä sekin hyöty, että se on "hyvä vihollinen", joka voi yhdistää Venäjää ja Yhdysvaltoja. Olemalla myötämielinen Trumpille ISIS:in suhteen Venäjä saa häivytettyä Ukrainan ja Krimin ongelmaa maiden suhteissa taka-alalle ja ehkä myönnytyksiä USA:lta näiden osalta. Avun tulee kuitenkin olla näennäistä, ISIS:in todellinen heikentäminen ei ole Venäjän etujen mukaista.

Ilkka Luoma

Selvästikin pohdittu kommentti! Hyvä ... vaikkakin moni on tästä aivan eri mieltä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kun nyt näin ystävällisessä hengessä keskustelemme - vaikka emme juuri koskaan olekaan samaa mieltä - niin haluan kiittää kirjavinkistäsi, Mihail Zygar: Putinin sisäpiiri. Erinomainen kirja ja hyvin kriittinen Putinin hallintoa kohtaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Samaan putkeen voin lämpimästi suositella kirjaa:

Suuri ja mahtava - Venäjän historiaa suomalaisille
-Timo Vihavainen & Kari Ketola - Minerva 2015.

Ilkka Luoma

... Tutkijakin yrittää rauhoitella eripuraa lietsovaa mediaa. Olisi kiintoisaa tietää millaisesta salaisuudesta olikaan kysymys. Samalla on syytä pohtia, tiesikö FSB jo aiemmin tuon "salaisuuden"! Näinkö tässä media haluaa hämmentää myrskyä vesilasiin?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tutki... -

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Media kamppailee lukijoista ja Trump sensatio on myyvää.

Ilkka Luoma

Näinhän se on, ja se tuottaa sen, että moni aiheellinen muu uutisoitava asia jää tekemättä tai hyvin vähälle huomiolle!

Ilkka Luoma

HS: "Donald Trump ajautui keskelle uransa vakavimpia syytöksiä – Voiko presidentti nyt joutua virkasyytteeseen?

Presidentti Donald Trumpin sanotaan syyllistyneen oikeudenkäytön estämiseen, ja Yhdysvalloissa puhutaan jo virkasyytteestä. Asia ei ole yksinkertainen eikä suoraviivainen. ... "

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005214662.html -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Trumpin avulla ja toimesta on saatu paljon melua aikaiseksi. Ei ihme, että Noam Chomsky käyttää hänen hallinnostaan nimitystä "Trumpet administration".

Ilkka Luoma

09112016

" ... [ … arkikansalainen John tuli, näki ja voitti |1. Johnin kaltaisia jatkuvaan riekkumiseen suivaantuneita ja mollaamiseen median taholta oli paljon – niin paljon, että Trump myös tuli, näki ja voitti (ellei amerikkalaisittain jotain aivan ihmeellistä tule vielä näköpiiriin). John oli lisäksi läpeensä kyllästynyt työn karkaamiseen halvempien käsiin …

… kansalainen Alice onnitteli itseään, nyt saimme presidentin, jolla on munaa, sitkeyttä ja karismaa – vaikka puheiden sisältö ei maailmoja syleillyt, oli niissä se sävel, jota arkitavalliset amerikkalaiset ymmärsivät. Trump oli niin kutsutusti meidän mies, ja nyt hän kuittasi energiallaan sen ensimmäisen tosi -TV kateederin … ]

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110722578586_... -

Trumppia haukuttiin, ei vain Yhdysvalloissa, vaan myös kaikkialla muualla – jopa Suomessa media riekkui palstametreittäin, koettaen valaa uskoa suomalaisiin, ettei USA voi saada Trumpia presidentiksi. Suomessakin arkitavalliset kansalaiset eivät katso hyvällä liki turhasta räkyttäjiä ja mollaajia. Kansakuntamme niin täällä meillä kuin USA:ssa rankaisee helposti riekkujia – nyt demokratia puhui väkevällä tavalla. Kansa oli Amerikassa tehnyt päätöksensä. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/aanestamatto... - alta. [144373]

.

Tomi Vaalisto

Näissä asioissa kannattaa olla analyyttinen, selvittää uutisen taustat lähdetietoineen ja suhteuttaa asia kokonaisuuteen.

Jos uutisen lähdetieto on täyttä faktaa niin uutinen ei ole positiivista tai negatiivista kritiikkiä vaan asiallista uutisointia. Ainakin Julkisen sanan neuvoston kannanotoista päätellen asiatonta uutisointia Suomessa ei juuri ole.

Tämä asia on hyvin yksinkertainen: Trumpin kannatukseen vaikuttaa hänen vaalilupaustensa toteutuminen.

Ilkka Luoma

... Käänne selvempään suuntaan ja ilman syytöksiä, joita media on omassa Anti-trump trollingissaan viljellyt läpinäkyvän painokkaasti vihjaillen. Nyt on todisteiden vuoro, joita myöskään vahvassa parjauskampanjassaan media ei ole esittänyt.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005215439.html -

.

Ilkka Luoma

Trumppismi on käynyt uuvuttavaa informaatiosotaa median Anti-trump trollingia vastaan. Näinkö tulisivat väitteiden ja luulojen sijasta vihdoin todisteetkin esille, mikä niitä ylipäätään edes on!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170518220014526... -

.

Tomi Vaalisto

Linkin juttu on hyvin uutisoitu: siinä on kerrottu molempien osapuolien kannat eikä lehti ole lisännyt juttuun yhtään mitään "omaa". Juuri näin tulee toimia!

Ilkka Luoma

Mistä media saa juttunsa, kun ei ole "vuotajiakaan" - keksitäänkö niitä?

...
... Mikäli jutun kuvaukset Valkoisen talon henkilöstön hekottelusta pitävät paikkansa, ei henkilökunnan tai osan siitä lojaalius ja ammattitaito ole kovin korkealla.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/media... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #19

Lähteet:
Trumpin oma tiedote => faktaa
CNNn lähde anonyymi henkilö => tähän voi suhtautua kriittisemmin ja väite "sulaa" pois jos mitään muuta ei löydy.

Ilkka Luoma

Mikä oikein mediaa vaivaa? Nyt jylisee voimalla ja väkevyydellä Anti-trump trolling.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170517220014373... -

Putin lupasi toimittaa Venäjän muistiinpanot sanasta sanaan tuosta Lavrov tapahtumasta ---

Tomi Vaalisto

Trump taas kertoi itse antaneensa salaisia tietoja Lavroville, mikä periaatteessa on ristiriidassa Putinin lausunnon kanssa.

Jospa molemmat ovat oikeassa: venäläiset eivät pidä Trumpin tietoja mitenkään tärkeänä ja heillä saattoi ollakin jo nuo tiedot. Venäläinen tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu on aina ollut "maailman ykkönen" kaikilla mittareilla Ohranasta alkaen.

Ilkka Luoma

Salaisia tietoja tavalliselle kansalaiselle, mutta ei Venäjälle - saattaa olla että FSB tiesi jutut jo aiemmin. On tunnettua, että FSB ja Mossad tekee syvällistä yhteistyötä!

Ilkka Luoma

... Media jopa Suomessa kiihdyttää ankarasti Anti-trump trollingia!

~ http://yle.fi/uutiset/3-9616985 -

.

Ilkka Luoma

... Median Anti-trump trolling jyly muuttuu yhä synkemmäksi, jopa Suomessa, joka solidarisoi US-median syrjäytymistä presidentillisestä infovirrasta. Trump auraa tietä suorainformaatiolle ja se puolestaan kehittää lukija- eli kansalaismedian kehittymistä.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

.

Tomi Vaalisto

Aaltosen lausunnot ovat pelkkää spekulaatiota, mutta hän kyllä perustelee ne hyvin.
Toisaalta onko hänen tietotaitonsa Yhdysvaltojen suhteen yhtä hyvät itänaapurimme suhteen? Venäjän suhteen hän on ollut tähän asti täysin oikeassa partaveitsen terävine lausuntoineen, mutta jenkkien politiikkaa kannattaa seurata myös yhdysvaltalaisten tutkimuslaitosten julkaisuista.

Ilkka Luoma

[2014]

" ... UPI-FIIA 1] on eduskunnan valvoma ja ylläpitämä Ulkopolitiikan instituutti, jossa palkollisina pitäisi olla alan huippuosaajia ja laaja-alaisia näköalatutkijoita katsekyvyllä niin itään kuin länteen. Suomihan on tunnetusti niin länttä kuin itääkin.

Suomalaiset aiemmat poliitikot osasivat luovia erinomaisesti suurvalta Neuvostoliiton kanssa – osasimme yksin operoida torjuntavoiton Talvisodasta ja Jatkosotaan taas jouduimme ajopuuna, jonka peräsintä pitivät ”oikean laidan kokoomuslaiset piirit - suursuomineen”.

Voidaan myös todeta, että presidentti Urho Kekkosen oivaltava ja itsevaltakeskeinen peli Moskovan Kremlin kanssa loi osaltansa meille ainutlaatuisesti nykyisen vaurautemme perusbetonin – idänkauppaa eivät vaivanneet ali- tai ylijäämät; pääsimme myös eroon 'ei aina niin kurantista' tavarastakin, joka ei olisi länteen kelvannut.

Nyt UPI-FIIA tutkija Mika Aaltola kirjoittaa vähintäänkin omalaatuisesti (omia) näkymiään ”Kamppailu Suomesta” jutussaan

~ http://www.politiikasta.fi/artikkeli/kamppailu-suo... -.

Näyttää voimakkaasti siltä, että Aaltola vuodattaa amerikkalaistyyppistä laajentumishalukkuutta ja harjoittaa puolisokeutta idän suuntaan. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/suomessakin-... - alta.

[144471]

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

Analyyttisestä ajattelusta on hyötyä: jos asiaa lähdetään torppaamaan asian esittäjän henkilöön kohdistuvalla kritiikillä kannattaa olla tarkka ;-)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

15042014 -

HUOM!
Tämä kirjoitus on poikkeuksellinen henkilökuvankin tavoittelu informaation annon vaikeudesta, puolueellisuudesta, liian vähistä pohjatiedoista ja osittaisesta päättelykyvyttömyydestä olla näkemättä kaikin osin vaikutteita, joilla olisi merkitystä analyysin tekoon. Miksi kirjoitus sattui Mika Aaltolaan, johtui pitkälti siitä, että hän on merkittävässä kommentaattorin asemassa arvostetusta instituutista. Meneillään oleva Ukrainan mediapeli on ulottanut lonkeronsa jo riippumattomiin tutkimuslaitoksiin. Tässä tapauksessa merkittävyyttä lisää UPI - FIIA: n Suomen eduskuntajohteisuus, jolloin kansalaiset, joille tietoa pitäisi laaja-alaisesti luoda – ovat laitoksen maksumiehinä.

~ ORIG ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su... - ...
.

Ilkka Luoma

Anti-trump trolling jylinä jatkuu, nyt Helsingin Sanomat:

"Trumpin aiheuttama epävarmuus kasvaa – USA:n kyky toimia alkaa jo kärsiä
Kongressin republikaanit miettivät kuumeisesti, pitäisikö heidän asettua julkisesti presidentti Donald Trumpia vastaan ... "

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005214895... -

.

Käyttäjän ErkkiHeinonen1 kuva
Erkki Heinonen

Kun talouselämälehti mainittiin,tässä esimerkki meikäläisen median asenneilmastosta.Esko Rantanen kirjoitti jokunen vuosi sitten talouselämälehden pääkirjoituksessa "Yhdysvallat on oppimattomien houkkioiden valtakunta".

Ilkka Luoma

Tulee mieleen takavuosilta silloisen dosentti Markku Ruotsilan kirjoitus - ”suomalaisten USA-antipatioista”

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/usa-vihastut... - [arvio 2006]

OTE

"KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 16, 2006

USA vihastuttaa ja ihastuttaa laiskasti sekä ahkerasti

Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8. dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa. USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin. Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n nykyisen puolustusministerin Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan. Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä. ... "

.

Ilkka Luoma

US

" ... – Yhdysvallat on kehittänyt poliittisen skitsofrenian [jakomielitaudin], se on ainoa asia mikä mieleeni tulee, kun kuulen syytöksiä, joiden mukaan presidentti on paljastanut salaisuuksia Lavroville, Putin sanoi medialle keskiviikkona. ... "

~ https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/221148-putin-paa... -

.

Käyttäjän ErkkiHeinonen1 kuva
Erkki Heinonen

Tämä mielipidemuokkaus alkoi jo 60 luvlla ja toimittajakoulutuksesta.Tampereen yliopiston tiedotusopinlaitos on ollut Hemanus Nordenstreg kaksikon ja heidän hengenheimolaistensa käsissä.Mediaa ei voi syyttää suoranaisista valheista,mutta kun uutisvirta valtavaa sieltä voidaan poimia omaan ideologiaan sopivat uutiset,ja ratkaisevaa on myös se mitä jätetään krtomatta.Tästä hyvänä esimerkkinä on Hiroshiman atommipommi koskaan ei ole mainittu,että se säästi vähintään miljoona ihmishenkeä.Toinen on Vietnamin jota väitetään turhaksi ja hävityksi.Eihän se näin ollut.Pohjois Vietnamilla oli mahtavat tukijat Kiina ja Neuvostoliito.Jos kommunistien etenemistä ei olisi pysäytetty Vietnamiin koko kaakoisaasia olisi kaatunut kommunistien syliin.Maailma olisi aivan toisen näköinen,länsieurooppakin olisi ollut vaarassa.Italissa ja Raskassa oli erittäin vahvat kommunistipuolueet ja meilläkin taisi kannatus olla yli 20%

Ilkka Luoma

Tänään maailman suurin talous Kiina on tukevasti kommunistisen puolueen hallussa ;)

Tomi Vaalisto

Itse asiassa useammankin lähteen mukaan EU on suurin kansantalous, Yhdysvallat toisena ja Kiina kolmantena, mikä tietysti on hieno suoritus: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

04122014 ---

"Se on tapahtunut: Kiinasta tuli maailman suurin talous ... "
~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... -

---
"Kiinasta on tullut maailman suurin talous, kertovat IMF:n tuoreet tilastot. ... "
~ http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/2014-... -

---
Jo 2.9.2013 ennustettiin, että 2017 Kiina nousee maailman suurimmaksi, mutta kehitysvauhti yllätti kaikki ..."

"Kiinasta maailman suurin talous vuonna 2017 ... "
~ http://www.talouselama.fi/tebatti/kiinasta-maailma... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #40

Englanninkielisessä Wikissä on viime vuoden eli 2016 luvut. Jenkit ovatkin ohittaneet EUn ja Kiina on edelleen kolmantena: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Asiantuntijat ovat täällä kertoneet, ettei Wikiin voi luottaa ... ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #44

Erinomainen huomio!

Asiantuntijat suosittelevatkin myös tarkistamaan Wikin lähdetiedot eli tässä tapauksessa voisi käydä kurkistamassa onko luvut oikein esitettyjen instituutioiden ja laitosten webbisivuilta.
Täytyy tunnustaa, etten tässä tapauksessa näin tehnyt, mutta nuo luvut ovat tuttuja kun olemme asiasta monesti keskustelleet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Näyttäisi IMF olevan lukujen takana - onko se luotettava?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

On kysymys vertailukelpoisesta tavasta tutkia kansantalouden kokoa, ja tässä pariteettikorjatussa muodossa Kiina on selvästi maailman suurin - erityisesti toimeliaisuudessa. Kiinaa arvioitaessa on huomioitava useita parametreja, jotka ovat useimmille läntisille talousasiantuntijoille vaikeaselkoisia ja usein ymmärtämättömiä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #46

Aivan - ja vielä mielenkiintoisemmaksi menee kun tarkastellaan BKT henkeä kohden. Monelle on positiivinen yllätys kiinalaisten keskipalkka, joka on jo itäeurooppalaista tasoa. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Nyt on kysymys pariteettikorjatusta kansantaloudesta, joka tuottaa tilastoa yhtäläiselle pohjalle. IMF takoo nuo luvut julkisuuteen, jo 2014 - eikö IMF ole luetettava?

Jos ei tiedetä mikä on IMF, niin tässä:
~ http://www.imf.org/external/index.htm -
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_... -

Pariteettikorjattu kansantalous
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Purchasing_power_parity -

" ... Ostovoimapariteetti (engl. Purchasing power parity, PPP) kertoo arvion vaihtokurssista, joka tarvitaan muuttamaan kahden maan valuuttakurssit ostovoimaltaan yhtäläisiksi. Ostovoimapariteettia tarvitaan erityisesti, kun halutaan verrata kahden maan elintasoja. Jos tietyn hyödykekorin hinta olisi esimerkiksi 25 puntaa tai 50 dollaria, olisi ostovoimapariteetti silloin 1 £ = 2 $. Ostovoimapariteetti ei yleensä ole sama kuin todellinen valuuttakurssi. Esimerkiksi suora bruttokansantuotteiden vertailu ei mittaa tarkasti kulutuksen määrää, koska hintatasoissa on suuria eroja. ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #51

Juuri näin - ostovoimakorjattu BKT asukasta kohden on oleellisin.

Tässä Wikin artikkelissa on IMFn, Maailmanpankin ja CIA:n tilastot:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

Mielenkiintoista on Kiinaan kuuluvien Hong Kongin ja Taiwanin sijoittautuminen sangen korkealle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Aivan, täällä on todettu ettei Wiki ole luotettava, mutta itse IMF ---

" ... Marketwatch-sivusto kirjoittaa, että uutinen on kätketty Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreeseen raporttiin. ... "

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... -

IMF:
~ http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2014/02/we... -
COPY:

China Gross domestic product based on purchasing-power-parity (PPP) valuation of country GDP Current international dollar Billions See notes for:
Gross domestic product, current prices (National currency). 14,774.375 16,149.093 17,632.014 19,230.293 20,933.268 22,780.295 24,756.231 26,867.433

Marketwatch:
~ http://www.marketwatch.com/story/its-official-amer... -

Te:

OTE

" ... Kiinan osuus maapallon reaalisesta tuotannosta on 16,5 prosenttia, ja Yhdysvaltojen 16,3 prosenttia. ... " -Te

" ... Kun eri talouksien taloustuotantoa vertaa "reaalisesti" eli ostovoimakorjatusti, Kiina tuottaa tänä vuonna 17,6 biljoonan eli 17 600 miljardin dollarin edestä tuotantoa, kun taas Yhdysvallat jää 17,4 biljoonaan dollariin. ... " -Te

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #40

Kiinan talous on maailman suurin vain ostovoimakorjatulla bkt:llä mitaten, absoluuttisella bkt:llä mitaten USA ykkönen, sitten EU ja kolmantena Kiina. USA:n ja EU:n sijoituksiin vaikuttaa dollarin kulloinenkin arvo. Edit: olittekin jo näköjään huomanneet nuo bruttokansantuotekäsitteiden erot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Ostovoima- eli pariteettikorjattu tapa vertailla on ainoa keino yhtäläistää valtioiden välinen vertailu. Absoluuttinen vertailu ei ota huomioon esimerkiksi valuutan ostovoimaa eli todellista kansantalouden toimeliaisuutta ja ... lopultahan on kysymys palveluiden, materiaalien ja energian käytöstä yritys-, kansalais- ja yhteiskuntamitattuna ostokäyttäytymisenä.

Kiina on maailman suurin talous - todellisuudessa, ollut jo vuodesta 2014, kuten IMF totesi jo vuosia sitten.

MoT

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On syytä muistaa, että Putin vahvistaa Trumpin antamat tiedot. Kaikkihan me Putiniin luotamme varauksetta!

Vai, miten se olikaan?

Ilkka Luoma

... Mikä todistaa, että Comeyn yksin kirjoittama muistio kahden keskisestä keskustelusta on totta? Entä jos Trumpilla on nauha tuosta samasta keskusteluhetkestä? Kumpi todistaa - puhuttu nauha ja yksin kirjoitettu muistio?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kirje... -

.

Ilkka Luoma

... Median Anti-trump trolling jyly muuttuu yhä synkemmäksi, jopa Suomessa, joka solidarisoi US-median syrjäyttämistä presidentillisestä infovirrasta. Trump auraa tietä suorainformaatiolle ja se puolestaan kehittää lukija- eli kansalaismedian kehittymistä.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

.

Ilkka Luoma

... Media maalailee vahingoniloisena omia ainakin toistaiseksi perusteettomia luuloja, väitteitä ja todisteettomia tapahtumia arvuuttelumenetelmällä. Kyseessä väkevän voimakas Anti-trump trolling.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/osake... -

---
... Siipeensä saanut media jylisyttää yksipuolisen tarkoitushakuisesti Anti-trump trollingia, kiihkeästi myös Suomessa - koetaanko täällä mediasolidaarisuutta amerikkalaista mediointia kohtaan?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/reute... -

.

Ilkka Luoma

Summa summarum ---

HS:
"... KUN samankaltainen uutinen toistuu riittävän usein, siihen turtuu. ... "

Kum median Anti-trump trolling jylyää riittävästi, kimpoaa länkytys lopulta median omaan nilkkaan!

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005214895... -

Ilkka Luoma

Jatkamme pitkän linkkirivin kokoamista kuinka media ahdingossaan koettaa vääntää mustaa valkoiseksi ---

... Ahdistunut Anti-trump trolling media koettaa runnoa yksipuolista manipulaatiota väkevän tarkoitushakuisesti.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

Trumpin mielestä on jo kysymys noitavainosta!

Ilkka Luoma

Päätämme erinomaiseksi kehittyneen kommenttiketjun loppupäätelmään jo aiemmilta ajoilta ---

MAANANTAINA, HELMIKUUTA 27, 2017

Trumpmedia*

(Perinteellinen media on huuli pyöreänä, kun tiedonkulku ei enää ole täysin heidän käsissään |1. Pahin kolahdus syntyy siinä, kun perinteellinen media, jota myös neljänneksi valtiomahdiksi kutsuttiin – on menettämässä oman lisäväritys tai haalistamisoikeuden – puhumattakaan unohtamisesta ja tietoisesta paitsioon jättämisestä)

[ … kansalainen John Yhdysvalloissa on myöntämässä uudelle valitsemalleen presidentti Donald Trumpille jatkoajan kuuluisaan 100 päivän kuherruskuukauteen. Työnsä meksikolaisille menettäneen kalifornialaisen Tomin kansallistunne on jännittänyt rinnan rottingille – The Great America …

… kansalainen Alice puhkuu reviirinsä puolustamista, kun liukuhihna siirrettiin Kiinaan. Alice ymmärsi nopeasti, että kiinalainen toveri linjalle on paljon, siis paljon halvempi – ehkä ahkerampikin, mutta vahdittavampi? … ]

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaistoimittaja_tru... -
|* Populismimedia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230001-... -

Trump haluaa pitää vaalilupauksensa ja yksi tekijä siinä tiedonkulku
[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005097777.html - ]

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/trumpmedia.html - alta-

.

Ilkka Luoma

Jatketaan topicin viitoittamalla tiellä ---

Media jatkaa voimallisella Anti-trump trolling mentaliteetilla pyrkien tutisuttamaan Trumpin puntteja ... 18 yhteydenottoa venäläisiin. Onko tuo 18 laitonta, eikö se ole pikemminkin liennytyksen harjoittelua!?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170518220014537... -

.
Anti-trump trolling kiihtyy väkeväksi. Nytkin jälleen luullaan - olisivatko todisteet jo nyt asiaa? Miksi media liki epätoivoisesti yksipuolistaa aihetta?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170518220014540... -

" ... luulen, että ..."

.

Ilkka Luoma

Täydennämme median Anti-trump trollingia ---

... Trumpin ilmaisema median harjoittama noitavaino saa näin lihaa ympärilleen. Presidentillisestä tietovirrasta syrjäytetyn median Anti-trump trolling saa näin jo maanisia ajojahdin piirteitä.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

...
Nyt on lopulta kysymys mitä on todellisuudessa tehty, ei siitä mitä on vitsailtu. Se on jo varmaa, että media kostaa Anti-trump trollingina Trumpin epäkohteliaan suorasanaisuuden mediaa kohtaan.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170518220014540... -

.

Ilkka Luoma

Täydennetaan median aikaansaamaa Anti-trump trollingia ---

Anti-trump trolling median ajojahti nimettömyytenä, luuloina ja arvailuina jatkuu. Mikä on aidosti median tehtävä kansalaisia kohtaan, kysyvät puolueettomat tarkkailijat. Miksi media käy informaatiosotaa pr. Trumppia vastaan? Miksi ei pysytä kaikki näkökulmat huomioivalla tasapuolisuuden linjalla, vaan sen sijasta ajojahdataan aktiivisesti mediaepäiltyä?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170520220015136... -

...
... Oletetaan, että tässäkin ainakin nyt vielä todisteettomat ja nimettömät lähteet kertoisivat totta, niin tuo Valkoinen talohan vuotaa kuin seula! Oleellista on havaita, että amerikkalainen media tarttuu nimettömyyteen kuin huojuva oljenkorteen. Entä jos oljenkorsi pitääkin pinnalla? Miksi media jylisyttää niin voimallisesti Anti-trump trollingia? Miksi media käyn trump-informaatiosotaa näin kiivaasti?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/lehti... -

...

Ilkka Luoma

Ja lisää ---

... Onkin alkamassa massiivinen mediainfomyrsky US-pr. Trumpin edesottamuksista. On arvattavissa että sensaationälkäinen sopulisusilauma seuraa Trumppia kuin hai laivaa. Ajojahti kiihtyy ja on odotettavissa väkevää Anti-trump trollingia länsimedialta, joka käy informaatiosotaa pr. Trumppia vastaan.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump... -

...
... Jälleen erinomainen esimerkki miten median Anti-trump trolling humisee; ei lähdetietoja ja lopulta tunnustetaan, että lähde arveli venäläisten liioittelevan. Melkoista noitavainoa, pr. Trumpin sanoin! Media käy täyttä informaatiosotaa Trumppia vastaan, miksi? Siksi, että media on yksipuolisesti tarkoitushakuisen trumpinformaation vuoksi hyllytetty US-presidentillisestä tietovirrasta, tai ... !

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/cnn-v... -

.

Ilkka Luoma

FIIA: "Trumpilaista ulkopolitiikkaa voidaan kutsua transaktionalistiseksi realismiksi, jota on höystetty sivilisaatioajattelulla, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Ville Sinkkonen uusimmassa FIIA Analysis -julkaisussa. Siinä Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trumpin ulkopolitiikkaa tarkastellaan kylmän sodan jälkeisen amerikkalaisen ulkopoliittisen keskustelun diskursiivisella kentällä. Lisäksi hahmotellaan niitä haasteita, joita trumpilaisesta ulkopolitiikasta nousee Yhdysvaltain maailmanlaajuisille ulkopoliittisille sitoumuksille.

Sinkkosen mukaan Trump ja hänen hallintonsa uhkaavat ulkopoliittisella lähestymistavallaan pidättäytyä niistä tärkeistä sidoksista, jotka legitimoivat Yhdysvaltain kansainvälistä toimintaa, ja heikentää Yhdysvaltain kykyä hyödyntää vaikutusvaltaansa viisaasti pitkällä aikavälillä. "Trump-doktriinin" seuraukset Yhdysvaltain globaalille johtajuudelle voivat olla haitallisia"

~ https://www.fiia.fi/julkaisu/contextualizing-the-t... -

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset