Trumppismi median informaatiosodassa

Yhdysvalloissa media käy totaalista sotaa suuttuneena syrjäyttämisestään – mutta media ei käy sotaa todellista uhkaa vastaan, vaan presidentti Donald Trumpia vastaan. Nyt koetetaan saada kaikista – epäilyttävistäkin, todisteettomista kuin luulollisista lähteistä “todisteita”, jotta saataisiin skalpeerattua trumppismin |1 pää.

 

Trump kertoi heti, jo vaalikampanjassaan tavoitteitaan, joita oli muun muassa toisten kolmansien asioihin puuttumattomuus – ei tyrkytetä sellaista, mitä muualla ei haluta. Lisäksi Trump lupaili “America First”, joka tarkoittaisi sitä, että kansantalouden voimia kotiutetaan omaan maahan luomaan työtä, työtä ja vielä kerran työtä

 

Voimien kotiutus vaatii rauhallisempaa maailmaa ja tähän liittyy väkevästi liennytys, muun muassa suhteiden normalisointi tuon toisen ydinasesuurvallan – Venäjän – kanssa. Suhteet normalisoituvat kumppanuudella ja yhteisen uhan löytämisellä. Tuo uhka on nimetty – se on ISIS ja Pohjois-Korea [2]. ISIS on todellinen uhka ja Pohjois-Korea paljolti keksitty uhka.

 

Nyt Trump hakee kumppanuutta Venäjästä, liittyen taisteluun ISIS-järjestöä vastaan

Tuohon tehtävään paras kumppani ja taistelutoveri on Venäjä, sillä se on kykenevä sekä toimelias. Tämä ulkosuhdepolitiikka Trumpilta liennyttää maailmaa. Arvoitukseksi jää maailman suurin kansantalous Kiina (tähän palaamme myöhemmin) —

Suomalaisen median tarkoitushakuista ja yksipuolistettua informaatiota osat 1-10 – jopa manipulatiivisesti suuntaavaa tekstiä lukijoilleen, jotka ovat jo huomanneet nykyajan uusmenetelmät Anti-trump – ja West trolling -ilmiöinä! Kohtioiden 1-10 linkkien alla allekirjoittaneen kommentti kyseiseen mediajuttuun.

 

1.

MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ny-times-trumpin-vaitettyjen-lipsautusten-tiedot-peraisin-israelilta/6435418 –

… Media käy omaa informaatiosotaa – pr. Trumppia vastaan. Media ei halua ymmärtää, että Trump hakee uskottavaa ja voimakasta liittolaista rinnalleen ISIS-taisteluun ja samalla liennyttää suhteita Venäjään ja näin rauhoittaa kahden ydinasesuurvallan tulehtuneita suhteita. Mitähän nuo läppäreihin kätkeytyvät huippusalaiset vakoilutiedot oikein ovatkaan?

 

2. Pohjois-Korea

MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdysvallat-valmis-keskustelemaan-jos-pohjois-korea-lopettaa-ohjuskokeet/6435528 –

… USA yrittää ujuttaa pätemätöntä tietoa Kiinan yhteistyöstä. Kiinalla on yksi perustavoite, kaikki vieraat sota- ja hyökkäysvoimat pois koko Korean niemimaalta. Tämän jälkeen Kiina tarjoaa niemimaalle kattavan turvajärjestelmän ulkoisia vihollisuuksia vastaan. Muodollisesti Kiina pidättäytyy viemästä Pohjois-Koreaan aseisiin liittyvää huipputeknologiaa ja ylellisyystarvikkeita. – West trolling -ilmiö

 

3.

Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9616232 –

… Siipeensä saaneet toimittajat käyvät sotaa, ei todellista uhkaa vastaan, vaan pr. Trumppia vastaan, joka on herkkähipiäisiä toimittajia kurmoottanut ja höyhentänyt. Media käy Anti-trump trollingia, eikä ymmärrä mihin Trump pyrkii sopivia tietoja antaen toimijalle, jolla on oikeasti kyky ja voima olla kumppani ISIS-järjestöä vastaan. Samalla Trump liennyttää tulehtunutta Venäjä suhdetta, edistäen näin osaltansa maailman vakauttamista.

 

4.

Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9615744 –

… Ainoa joka väittää ja inttää on syrjäytetty Anti-trump trolling media, joka ei ollut edes paikalla, kun "salaisuudet vuodettiin", silti räkytys jatkuu West trolling toimittajilta.

 

5.

HS ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005212510.html –

… Syrjäytetty media käy kiivasta Anti-trump trolling informaatiosotaa, ja täällä meillä HS ryhtyy solidaarisuuslaulukuoroon, vaikka todellinen sota pitäisi käydä ISIS-järjestöä kohtaan!

 

6.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200140178_ul.shtml –

Näyttää Yhdysvalloissa siipeensä saanut Anti-trump trolling media käyvän omaa informaatiosotaa pr. Trumppia vastaan, vaikka todellinen sodan kohde olisi ISIS.

 

7.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200140029_ul.shtml –

Syrjäytetty media katkeroituneena yksipuolistaa juttua Anti-trump trollingin periaatteella, eikä ymmärrä, että Trump hakee uskottavia ja toimintakykyisiä yhteistyökumppaneita ISIS-järjestön vastaiseen taisteluun.

 

8.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200139798_ul.shtml –

Näyttää siltä, että syrjäytetty yksipuolisuusmedia suorastaan ajojahtaa Trumppia. Trumpin tavoite on saada uskottavan toimintakykyisiä kumppaneita ISIS-järjestön vastaiseen taisteluun. Tässä jylyää Anti-trump trolling.

 

9.

IL ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705162200139864_ul.shtml –

Nyt tulisi ymmärtää, että Trump hakee uskottavia ja riittävän voimakkaita kumppaneita yhteistyöhän taistelussa ISIS-järjestöä vastaan. Tämä kumppanuustavoittelu lienee koko maailman etu.

 

0.

Yle ~ http://yle.fi/uutiset/3-9614642 –

… Mitä ilmeisimmin UPI– Mika Aaltola ei ymmärrä mitä merkitsee yhteistyön tavoittelu taistelussa raakaa terrorismia vastaan. 

 

West trolling pelaa

EKSTRA – Disinformaatiosta – sotatieteen tohtori Saara Jantunen

IL ~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705152200136902_u0.shtml –

Saara Jantunen juuri harjoittaakin vihamielisen disinformaation jakelua. Suomella on ollut aivan erityinen asema venäläisten kyljessä pitkällä maarajallaan itään päin, jo aina 1810-luvulta alkaen. Tässä tulee perehtyä tarkkaan niin historiaan kuin maantieteeseen. Juttu on tyypillinen West trolling aihio, jolla koetetaan manipulatiivisesti vaikuttaa lukijoihin. Usein toimittajat peilaavat omaa yksipuolisuuttaan toden sijasta, journalismin tulisi olla monipuolisuutta eri näkö- ja tulokulmien osalta!

 

Entä nyt, kun lukijat ovat osin jo kyllästyneet median yksipuolisuuteen – Suomessakin!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

AL | US | T | BL | BL | FB | FB | VU | BLOG 144202

 

DOC Trumppismi median informaatiosodassa_17052017.doc

PVM 17052017

|658| 

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu